Sjukhus som vanligt

Våra måndagar innefattar numera ett besök på Lab med ett stick i fingret. Min Flis är så in i gummistövlars stickrädd, men räcker ändå fram ett finger åt den som ska sticka henne. Hon skriiiiiiiiiiiiiiiker när det sticker. Mina arma öron har fått utstå mycket.. men nu börjar fan misstänka att jag kommer få tinnitus inom en snar framtid. Öronen ringer nämnligen flera timmar efter att sticket o skriket är gjort. Helt sjukt. Nästa vecka blir det öronproppar. Punkt slut. Sjukhusmåndagar är jobbiga. Så in i bengen. Jag är helt utmattad efter alla om o men vändningar vi hinner med på en dag å som grädde på moset valde jag ringa Arbetsförmedlingen idag för att få svar på hur man ska göra med livet som "färdig" förskollärare.. Kort o gott vart svaret.. "Du gör som du vill, skriv in dig eller inte, det är upp till dig". Jaha.. kul, tack för hjälpen. Verkligen, du där arbetsförmedlare med en touch av kvastskaft uppkört in the rövhöööööl area. Samtalet tog ner mig totalt. Jävla dret liksom.

Hur??

Har en privatekvation som absolut inte går att lösa. Seriöst hur man än gör så är 1+1 alltid 2. Lösning på mitt problem saknas. Återkommer när jag knäckt koden. Eller förmodligen tidigare.. Lite svårt o hålla mig härifrån.

snabbis ;)

Hahaha nu trodde minst hälften av er att det var snuskerier på g.. Men icke sa Nicke. Jag ska bara uppdatera en liten snabbis för snart bär det av till csk. Stick i fingretdags o jag funderar allvarligt på att ta med öronproppar. Laddar mentalt med kaffe just nu.. Flis är lugn.. än så länge. Just det.. Ska inte äta ngt bröd denna veckan. Bara sådär för hela helgen har varit en fucking maghelg. Dvs.. ont ont ont som tusan bara för att man slarvar ltie. Skämmas på mig. Måste ge mig nu. Tiden rusar iväg. Over and out

Dagens roligaste samtal med Flis

Mamma, gillar du brasilianska dödsspindlar? Jag säger, nej.. det tror jag inte. Bra, säger Flis. För vet du.. deras bett orsakar enorm smärta och kräkningar. Vem har brasilianska dödsspindlar, frågar jag. Men mamma, det är ju MonsterMalin!! Eh.. vem, säger jag. I Sunefilmen du vet.. Eh.. nej det visste jag inte, men nu vet jag. Jag uppmanar er alla.. LYSSNA PÅ BARNEN. Barnsamtal is the shiiiiit <3

hälja

Nu är det hälja o vad gör man då? Jo man tar med familjen på shopping. STORshopping. Igår shoppades det ett nytt matsalsbord o nya stolar L-Y-C-K-A!! Fatta va stort.. vårt fula o trasiga bokmatbord är ett minne blott halleljua! Det blev även mattshopping. Mattor är inte kul att behöva köpa. Dyrt o dammsamlare. MEN.. Vi var till MATTEX igår. Kan varmt rekomendera ett besök dit. Nu är det rea dessutom.. 50-75% off liksom. Åk dit o fynda säger jag. Mer? Jag kom på i sista minuten igår att YEPP jag ska ta en prom till ICA. Å dit gick jag.. o blev kvar. Det är tidskrävande att träffa underbara männiksor där, för du kommer Aaaaaldrig därifrån. Det slutade med att H ringde o efterlyste mig. VART ÄR DU??? VA?? Kvar på Ica.. hur är det möjligt? Jaja.. De kom o hämtade upp mig så tog vi en tur till de gulligaste svärföräldrarna aka farmor o farfar till Flis. Väl hemma igen en liiiiiiten stund senare var det dags för mat. Grillad lax med underbar kaprissås. Å det var gott.. Yummi in tha tummi. Efterrätt o den egentliga anledningen till varför jag gick till Ica.. CHOKLADPUDDING med vispgrädde.. OMG. Helt ärligt.. god damn... riktigt smarrigt vill jag lova. Efter att ha ätit mig totalt proppmätt o inföll sig matkoma. Jag somnade som en liten gris i soffan o glömde totalt bord GT. Förlåt. Idag vankas det shopping delight. Lite skröschel från claes olsson väntar på att få flytta hem till oss. De öppnar om en timme.. Ksnske skulle ta o skutta in i duschen så länge?

Kär

Flisen kommentar när hon i en grisblink ser ERIC SAADE i publiken på let´s dance.. "Ni vet att jag är lite förälskad i manboy va=?!" Tjoflöjt för det!

Trötter på:

Snö/is, halka, snöhögar som gör att man inte ser att det kommer bilar fr ngt håll o minusgrader. Vill ha: VÅR o SOL o VÄRME. NUUUUUUUUUU!!!!!

teknikens under

Det måste vara jag det. Är totalt värdelös på detta med datorer, skrivprogram o framför allt.. lägga in bilder. När jag äntligen hade lärt mig fixa det (o komma ihåg vart sladden var fr gång till gång...) så pajjade mäster datorn o in flyttande en lite mer anvancerad laptop. Helt ok att jobba med så att säga, men jag kan inte fatta hur man gör för att föra över bilder fr digitalkameran? Ja, man plockar ut ett minneskort ur kameran. Men sen då.. vart stoppar man in det i datorn då=? Way to avancerat för mig. Å andra sidan ligger det sisådär 200-250 kort på kameran nu.. dags o tömma eller?? Förmodligen så är det det. Appropå teknikens under. Nästa telefon jag ska köpa så måste det gå att blogga fr den. Inte för att jag är världens mest intressanta person 24 7 men.. någon bild från dagen borde man ju kunna bjussa på. Mer? Inte så mycket. Går mest hemma med Flis o skrotar.

på´t igen bara :)

För ett jobb måste jag ju ha.. Hur vi än löser det dära andra praktiska?!

upp som en sol och ner som en pannkaka

Säger inte så mycket mer än att magkänslan sa nej och nya yttre omständigheter höll med mig :(

Roligheter

Har varit på en intervju för ett vikariat ikväll. Det var ju en spännande erfarenhet o bära med sig. Känns bra. Mycket bra. Kan bli jämt gôrbra tror jag.. vi får se i slutet av veckan..

tummen upp

Flis ville att vi skulle åka till dagvården idag för att hon skulle få visa upp ärret o stygnet. Dr K gav flera tummar upp o berömde liten Flisfis eftersom dr K VET att Flis har ett liiiiitet problem med plåster. Det ser tydligen väldans bra ut och tja.. nu ser vi framåt. El hur? Vi stannade till en sväng på först 12:an. FavoritSamuel jobbade och fick kika på ärr/stygnet. Sen till Lekterapin.. Vilket ställe. Vilken personal.. Jag fullkomligt ÄLSKAR lekterapin. Vilket andningshål det är och har varit sen Flis blev sjuk i ALL. Vi lekte en timme typ o nu är vi hemma. Flis fullkomligt VRÄKER i sig mat. Det hör inte till vanligheterna så att säga.. Men ok, det är torteliiiiini som serveras.. det går ju alltid hem. (Mamman gillar inte detta, så min lunch blev mackor o o´boy.. nyttigt som tusan..)

Mot alla odds

Jotjenna.. Ni som har läst bloggen ett tag o hänger med i svängarna VET att Flis inte riktigt gillar detta med plåster. El rättare sagt.. AVSKYR som pesten. Plåster.. ok, säger inge mer om det. I tisdags förra veckan sattes det på ett fett fönsterplåster OCH en bigtime kompress med kirurgtejp. Oh noooo.. sa jag. Flis sa ngt i den här stilen ILLVRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!! I måndags när vi var på sjukhuset sa syster K.. " Du Felicia... vi måste ta bort plåstret nu o kika hur det ser ut under". Flis kontrar " NEJ, jag gör det hemma!!" Ok.. sa syster K. Bra! Igår var det alltså dags att pilla bort det. Det bästa vore att det ramlar av i duschen.. men fönsterplåster ramlar inte bara av sådär. Det krävs lite mer. Typ "apelsinsudd", det ser ut som en vårservett och luktar apelsin o när man drar med lappen över plåster så suddas klistret bort. BRABRABRA grejer alltså. Flis gillar ändock inte läget så att säga. Så efter först ca 30 min i duschen (hon älskar att sitta i duschen o bara greja med lite leksaker) o sen ett psykbryt med tårar och skrik i ca 10 min så kunde vi göra ett första försök. Flis skrek (inte så mkt för att det gör ont.. men det är själva grejen med plåster o plåster som ska av) så det ringde i mina öron långt in på natten. H hade öronkåpor på sig för han var mitt i renoveringstaget liksom. Bra tänkt.. öronkåpor it is nästa gång. åhmygod.. nästa 1 timme totalt sett tog det att få bort ett plåster. ETT PLÅSTER. Fatta den få. Tjofadderittanlej. Flis var hysterisk flera ggr o höll på att panikkräkas för att hon hyperventilerar och blir alldeles i affekt. Känner man sig soom världens bästa mamma då eller? Tror inte det. Det gör ont i varenda liten del av min kropp när hon skriker av rädsla och av smärta :( men mot alla odds.. vi lyckades pilla och sudda bort plåstret alla fall och hon har ett synligt stygn el inte synligt.. man ser tråden sticka ut men inte stygnet. Där varklumpen satt är det som ett hål typ. El inte ett riktigt hål in i kroppen, men varinfektionerna har tagit hårt på lilla kroppen och kommer säkerligen bilda sitt eget ärr. Ett ärr som är större än själva hålstället för slangen. Tror jag. Vi får se. Det är rent och fint alla fall och Flis sa till mig när vi hade vällingmys och kvällsgos i soffan efter persen. "Mamma, ska vi åka till dr K o dr L imorgon så får de se att jag var duktig o tog bort plåstret själv??" Ja, det är klart vi gör det. Så planerna idag: Mot sjukhuset.

Fan va najs

Har ngt riktigt skojsigt att se fram mot imorgon kväll.. Vad? ÖVERRASKNING.. tänker inte säga ngt förrän jag "gjort det" imorgonkväll som sagt ;) Håll till godo ;)

tjenis penis liksom..

Det gick ju jämt gôrbra igår på arbetsförmedlingen. Gick därifrån med en o annan tanke om att hm..vågar man hoppas lite på detta eller? Är förväntansfull och mitt i livet. Tjenis penis.. nu börjar det äntligen hända BRA grejer i vårt liv igen. Å vet ni vem jag träffade där?? MARI!! Å vad jag har saknat våra pratstunder på väg till KAU. Dags för en rejäääääl uppdatering anser jag. kram på dig min fina vän.

Snart är det dags

Idag ska jag ner till arbetsförmedlingen o ragga jobb. Fränt. Lite coolt är det ju att inom ett par timmars tid kan min morgondag se helt helt annorlunda ut..Jobb kanske?

Tokstolt mammi!

Idag var dagen d. Stick i finger dags så att säga. Å hon var laddad, tro mig. Liiite ledsen så klart och ett illvrål när BÄSTA EMIN stack henne.. men sen.. helt cool o stabil. WOW! Vilket fantastiskt underbar dotter man har. Det här med stick är det allra värsta nååååååååågonsin. Men idag... ingen konstighet liksom o så stolt när det var gjort. Lekterapeut B applåderade åt Flis o läkarna o systrarna tappade hakan totalt. Jag är bara tokstolt mammi.. Fan..(tastiskt) va duktig du är min lilla smulimupp!! Hejja Flisen <3

Facit tack

Någon som har ett facit på livet tillövers? Jag menar, jag vill ha en handbok där det står hur du ska agera i vissa situationer, hur man löser ekonomiska bekymmer genom att knäppa lite med fingrarna o hur i hela friden jag ska få ihop detta med arbete+Flis+Flis förskola+H= stoooor förvirring. Jag vill ha ett jobb. Typ NU, helst igår. Det skulle lösa måååånga funderingar hos mig personligen o för oss som familj. Men.. men men men. Hur ska jag få ihop det? Vem vill ha mig när det är minst 1 sak som jag inte vet hur jag ska förklara och kombinera ihop med ett arbete? HJÄLP.. var är mitt facit till sånnahära frågor? Imorgon ska jag alla fall åka till arbetsförmedlingen för de har en rekryteringsdag. HELLO. Here i am :)

När man inte kan sova om natten...

Detta problem är nytt för mig. Jag har aldrig lidit av sömnproblematik. Men nu..Helt kört liksom. Sista gången jag kollade på kl inatt så var hon 02,50. Tjoföljt. Så varför kan jag inte sova då? Därför jag ligger o funderar o försöker lösa världsliga problem. Sen slog det mig inatt.. Fan va jag är bra. Ur kris kommer kraft sa min goda och fina vän Anna. TRUE THAT!! (fast nu är jag rädd att jag ska krascha totalt)Jag bär mitt huvud högt och är sjukt stolt över min prestation. JAG fixade det. En stolt tår rinner sakta nerför min kind.. Det här är stort..och jag sträcker lite extra på mig hädanefter när folk kommer fråga "såååå vad gör du nu förtiden?"... Jag är LÄRARE!! Så järnspikars mycket lärare som det går att bli. :)

fränt..

Idag träffade jag en vän från förr. Han sa.. Kul o se dig, det var inte igår! Jag sa typ detsamma ;) Jaha, säger han vad gör du nuförtiden? Jag är lärar...(tänkte säga studerande..) LÄRARE!!! Förskollärare liksom sen igår! GRATTIS säger han.. va fränt. Jag trodde alltid att du skulle bli lärare tillslut, säger han.. Fränt va=?

Den här bruden tar sin lärarexamen idag.. coolt va?


Dagen

Vaknade med huvudvärk :( Gick ju o la mig med skiten igår.. Suck.. Jag vet varför också o jag får skylla mig själv helt enkelt. Men nu är jag back on track så att säga. 2 ipren o 2 liter vatten senare.. Fick ett litet ryck imorse. Städade o fixade iordning lite granna. Fast det är sant. Allt är ju relativt när man bor i ett renoveringskaos. (Inte så mkt kaos.. men det är byggdamm o kartonger i överflöd) Vi har haft världens bästa på besök. A & S. Flis leker så himla bra med S och jag o A kunde helt enkelt sitta o bara prata.. länge länge :) Älskar att umgås med människor som utstålar positivitet och godhet. Det fyller på mågott-statusen i kroppen så att säga. Flis är ok efter operationen som var häromdagen. Jag har tjuvkikat lite på fönsterplåstret som sitter närmast kroppen o visst.. jag skulle vilja att hon tar bort det o luftar lite..meen, inte idag. Ikväll ska vi till Ikea. Igen. Tänk va mycket grejer man behöver när det ska komma ett nytt kök på plats. Köket är på plats, el tja.. så gott som alla fall. Lite saker kvar. Imorgon tex kommer ugnen någongång mellan 10-12. Idag kom servicekillen fr Elektrolux o grejade o flyttade om handtagen på vår nya frys. I förrgår (el ngt) dundrade det in leverans av ngt annat. SÅ det händer grejer.. hela tiden. Bara Flis har ätit upp ska jag ta med henne ut på en biltur. Vi ska åka till UniV. Har en bok jag MÅSTE lämna tillbaks. Sen hem o ta kvällen.. Måste välja ut lite kläder inför avslutningen imorgon.. För har jag berättat eller?? IMORGON TAR JAG EXAMEN FRÅN LÄRARPROGRAMMET!!! (Ps.. tänk lite på frua idag.. om 40 min ska hon sitta o göra sin sista mattetenta i Kreativ Matematik...LYCKA TILL!)

Vilken dag.. dag 2

Idag har jag haft sista redovisningen i skolan. Vilken underlig känsla det forsade genom kroppen när läraren sa.."lycka till och välkomna ut i arbetslivet!" Oh fuck.. det är nu det är verkligheten knackar på min dörr.. Åh shiiiit. Är riktigt glad för alla kursare o goda vänner som fått jobb, eller har andra storslagna planer. You go for it! Jag stannar här. Precis här. Satt i samtal med vår handläggare på FK idag i 1 timme o 12 min. Jobbigt? Nej, Fruktansvärt. Tänk er själva o sitta o rannsaka slutet av 09 o hela 2010 för en måttligt intresserad person. En person som bestämmer vårt livsöde (ekonomiskt sett) för 2011. Många minnen o hemska stunder flaschade förbi. Men lycka är när hon säger att hon kommer begära fullt vårdbidrag för mig (tack gode gud) o att besked o utbetalning ska ske inom 2 veckor. LYCKA. Jobb? Tja.. det får väl bli som det blir el ngt. Flis är viktigare än något annat i världen.

vilken dag.

Jag säger då det.. Vilken dag. Min lilla prinsessa har varit helt fantastiskt duktig idag. Vi är trötta och tagna av stunden. Det här är stort, men innefattar även stor oro inför framtiden. Tack till alla underbar som tänker på oss. Det värmer gott mp ni tro. Återkommer om uppdatering. Ni som inte vet vad det gäller.. Jag återkommer om det.. Vågar liksom inte ropa hej riktigt än.

vilken dag.

Jag säger då det.. Vilken dag. Min lilla prinsessa har varit helt fantastiskt duktig idag. Vi är trötta och tagna av stunden. Det här är stort, men innefattar även stor oro inför framtiden. Tack till alla underbar som tänker på oss. Det värmer gott mp ni tro. Återkommer om uppdatering. Ni som inte vet vad det gäller.. Jag återkommer om det.. Vågar liksom inte ropa hej riktigt än.

Dagen d

Imorgon är det en stor dag i Flis liv. ( Och i vårat liv...) Jag känner liten lycka, men samtidigt stor oro. Imorgon är en stor dag.. Jag vill att alla som kan tänker på min lilla Flisfis 07,30 och några timmar framöver. Snälla.. vi behöver lite extratankar o omtanke imorgon.

Att Tänka positivt

Det är klart att man måste försöka göra det. Men ibland suger livet så fucking stenhårt att det är riktigt svårt att vara glad, tänka positivt o utstråla lycka. Jag ska berätta en bisarr hemlighet? Eller bisarr o bisarr.. Kanske inte så mkt bisarr, men ärlig alla fall. Har man inte upplevt totalt mörker, frustration och sorg (el annan personlig EXTREM smärta) så kan man itne uppskatta sann glädje och riktig lycka. I all fall, idag är det måndag. Hate måndagar. Flis o jag ska vara på sjukhuset 10,30. Förra veckan var det så sjukt jobbigt. Jag gick därifrån och kände mig förnedrad och kränkt. Idag ska jag möta dessa människor igen. :( Men jag bemöter alla fall personer som jag vill bli bemött.. det kallas KARMA.. bara så ni vet.

men guuuuuuuuuud så gôtt!!!

Min sista inlämningsuppgift är GODKÄND med väldigt finfin kritik och bedömning. WOW..guuuuuuuuuuuuud så gôtt!!!

Bad idea...

Fick för mig att ta en promenad efter kvällsmaten. Riktigt riktigt dålig idé. Det är så sjuuuuuuuuukt halkigt ute. Sanda hallå!!! kära kommun.. ni kommer bli stämda as hell när folk kommer ramla här o var o köra ner i diket. Har lite o fundera o kuckilura på så, det var alla fall skönt att komma ut lite. Med risk för att låta besvärad o klagande.. Jag ser inte riktigt fram mot allt som ska hända nästa vecka :(

Disney on Ice

Helt ok faktiskt. I mina ögon bättre än förra året. Gillar: blå rummet Gillar inte: att alla grejor som folket vill packa på´n är svinusdyrtus. Köpte en hink?! jojjomensan med popcorn till FLis. 90 kr tack ska du ha.. sen fick hon en keps o en liten princessväska.. 210 kr. Tjoflöjt va billigt det är att ha barn. Men ändå.. dagens hittills bästa.. vet ni vad det är? Min fina svärmor LIIIIIDER med oss efter som vi inte har ngt kök nu. Så hon har lagat en gratäng (ost o broccoli) o stekt kassler till det.. Å till FLis.. Pannkakor. Tack snälla säger jag <3

yes då var det gjort!

Sista inlämningsuppgifen inlämnad. Nu väntas det med spänning.. vill bara vara klar med allt nu.. Jisses va gôtt det vore med ett G i detta med ;)

is och nysnö

Detta handlar egentligen om att jag inte tycker om att köra bil. Alls. Det är inte kul. Jag har haft körkort i snart 10 år! Helt sjukt. Kommer ju ihåg det som igår när det var uppkörning nr 4 o det var faktiskt snö o is den dagen. I veckan blev jag instängd på en parkering pga snö o is. Idag var Flis o jag ute o skulle hämta pizza. Isspår o ett lager nysnö på det.. Tjofadderittanlej. Man får ju helt enkelt smyga fram. Det som irriterar jämt bara liiiiite är ju alla idioter som inte har en susning om vad det innebär att vara en god medtrafikant. Så. Jag gillar inte o köra bil, mest för att det cirkulerar galningar därute.. men också för att det är tråkigt o köra bil. Jag sitter hellre brevid när vi åker någonstans. Ta det lugnt därute.. Låt det ta tid o ta er hem säkert istället istället för att stressa o ha bråttom <3

Lördag

Äntligen fíck jag med mig lilla familjen på rejäl frulle på Kaviar. Proppmätt tro mig. Sen åkte vi till Ikea o plockade med oss grejer till köket för nästan 15.000 kr. Tjoflöjt på den. Köket då? Jo, det tar sig. Typ. Överskåpen börjar komma på plats. Lite fortare hade det ju gått om jag hade fått vara med o greja. Men som sagt, jag är inte betrodd med varken borr, hammare eller spik så.. jag passar på att göra annat under tiden. Söker lite jobb, tvättar och diskar i tvättstugan. Plockar leksaker efter Flis som ligger precis överrallt. Ja, jag känner igen mig fr det jag var liten. Inte mkt o göra åt misstänker jag. Det är perfekt ut-å-åka-pulka-väder-idag. Men, jag vågar inte. Tänk om hon ramlar illa o drar i cvkn? Oron över detta o väntan på optid knäcker mig. Jag är helt slut. Känner mig inge glad, trots att det som händer nästa vecka är både stort och en milstolpe.. ´Har en rapport som ligger o skräpar i datorn.. Väntar på att mammi ska läsa o ge lite råd. Tänk vilken tur att jag har min mamma. Älskar dig.. Tack för allt stöd och allt läsande du fått stå ut med under 3½ år <3

som sagt.. sista dagen

Om en vecka.. nästan precis just nu.. Då är det avslutningsceremoni i aulan för mig o en herrans massa fler lärarstudenter. På fredag är jag inte längre lärarstudent Sara.. Jag är fröken Sara :) Coolt.3½ år..check liksom :) Jag hade sista handledningssamtalet igår och fick sån otroligt fin kritik o en massa beröm. Idag var tårarna nära hela dagen. Inte av sorg, men av glädje.. Tänk va mycket de har lärt mig de små liven.. å M min handledare.. Vilken fantastisk lärarförebild. Önskar och hoppas att Flis hamnar hos henne när det är dags för förskoleklassen. Då hamnar hon rätt i skolans värld, redan från början <3 Det här med skolan har ju inte legat sådär värst högt upp på min lista.. En egen taskig skolgång gjorde väl att jag inte direkt sökte mig till skolan i de tidigare praktikperioderna. Säger så här: Jag känner enorm lycka. Alla de handledare som jag har haft lyckan att ha, har varit fantastiska på sitt eget sätt och vis. Jag har lärt mig av de bästa så att säga. Så.. är jag redo nudå o ta steget ut o vara fröken? Ja, nu är jag klar med skolan.. Jag är inte färdiglärd. Det tror jag aldrig att man blir.. men det är nu jag vill samla på mig arbetslivserfarenheter..testa det vi lärt oss i utbildningen o köra på. Arbetslivet..HERE I COME!!

Tvål?

Måste bara berätta. Jag har gjort min sista dag med barnen på den bästa skolan idag. Åh vilken underbar dag :)En toppen avslutning alltså. Jag bjöd på glass o sen hade vi lite gåtor o språklekar med hela klassen. En gåta var: Vad blir en älg som simmar över en älv? Svaren jag fick: bäver, fisk, kall, våt m.m.. Oj tänkte jag.. en ledtråd? Ok.. det är ett djur plus detta blir man när man duschar och tvättar av sig ... ***. ?? JAG VET, ropade en underbar 7-åring.. Ja, sa jag.. vad är det jag tänker på?.. TVÅL=?! Svaret gjorde mig alldeles full i skratt o vilken underbar kommentar. Älskade barn va goa de är.

träningsvärken kom som utlovat.

Min kloka systerdotter sa till mig igår. Vet du.. Det är bra med träningsvärk! Why, sa jag? Jo, för att då vet du att du tränat på rätt sätt. I detta fall ridningen. Gårdagen bjöd på lätt träningsvärk. Dagen idag, tja vi säger så här. Jag var stel som en pinne när jag skulle kravla mig ur sängen imorse, detta innebar att jag snabbt bestämde mig för att ta en promenix till praktiken. Annars hade jag inte kunnat gått normalt på hela dagen. Men guuuuud så segt då.. ni anar inte. Ett segt steg i taget.. Helt färdig när jag kom fram. Näst sista dagen är alltså gjord. Imorgon blir det glassmys o ev ska jag baka en äppelkaka till barnen o ta med. Problem.. Nja inte många, förrutom att jag inte har ngt kök då. Har en spis. Thats it. Micro, kaffekokare o vattenkokare står i tvättstugan, kyl o frys i hallen o allt skåpsinnehåll o nya stommar i vardagsrummet. Liten äppekkaka vore ju trevligt o få med mig imorgon.. Hoppas jag orkar lösa det. Mer? Har sökt lite mer jobb, men jag verkar inte vara så attraktiv på arbetsmarknaden än :( Så inget svar om något jobb. Nu: göra klar rapporten. Orkar inte ha den liggande längre.. bäst o göra färdigt.

lite av varje

Red igår: har träningsvärk idag. Gôtt :) 2 dagars vfu: check! Love, love, love it. Har inget kök= under renovering..de luxe. Borde: ta tag i rapporten. Borde: en herrans massa saker till.. Orkar inte bara. Det tar mot av ngn konstig anleldning. Vill ha: kaffe. Mmmm måste fixa.. Ska göra: Åka med systerdotter A till Färk idag för att hon ska provrida. GILLA!!!

min hero

Heter idag Henrik. Anledning? Jag vet inte om man ska bli arg på idioter som inte kan parkera ordentligt eller om det är taskig snöröjning som är skurken? Alla fall. Jag har stått ute på HAMMARLUNDENS parkering o väntar på backhjälp i över en timme.. INGEN kan ingen har lust el vill hjälpa..Bråttom osv.. jovisst tackar. Tillslut fick min hjälte o minihjälte Flis nog o kom o räddade mammi in the house. Puss på er min lilla familj

MAKTLÖSHETEN ÄR VÄRST

Det var längesen jag grät så det gör ont i ögonen flera timmar senare. Huvudet bultar och hjärtat värker. Idag fick jag se mitt barn bli utsatt för ett övergrepp som heter duga. Vi säger NEJ! rör inte hennes cvk.. Blablabla riktlinjer.. NEJ NEJ NEJ!!! blablabla vi mååååste känns och dra i den. Flis skriker NEJ RÖR MIG INTE! När hon inser att det inte är mkt att göra åt det snörvlar hon fram.. "snälla sluta.. jag vill inte gråta, jag vill inte ha tårar, jag vill lugna ner mig först!" Sket de i det? JA, dåligt? Nej, så in i helvete fruktansvärt. Jag grinade, tårarna sprutade och ja.. jag var hysteriskt mamma i det läget. Då tog en ssk med mig ut ur rummet. Kom nu Sara, vi ska prata lite i rummet brevid. Kände jag för att dra till kärringen? HELL YEAH, men det gjorde jag inte. Jag låste in mig på toan o tokgrinade i 2 min så mascaran sprutade åt alla håll o kanter. Sen gick jag tillbaks till Flis. Hon var helt i affekt. Hon bet efter sköterskorna, hon rev där hon kom åt och sparkade mest hon kunde. Först då säger läkaren.. "nä. Det här går inte, jag skickar en remiss till OP". Först då.. först då efter att Flis o vi behövt gå igenom yttligare ett trauma. FY FAN säger jag.. Att ta bort cvk´n ska vara en bra upplevelse, inte så här.. Jag fick nog idag. Bägaren rann över, jag är helt slut. Den som ens funderar på o bråka el tjafsa med mig när när jag mår så här lär få veta att h*n lever. Jag är ledsen och förkrossad. Men maktlösheten är värst. Tänk dig att stå brevid när ditt barn blir utsatt för denna behandling o inte kunna göra mer än att säga NEJ.. Mammihjärtat fick en stor vass pil igenom sig idag.. Stackars min lilla älskade smulis. Kommer vi någongång bli hela igen...........(det blev uppmuntringsmat idag för henne.. Macdonalds för hela slanten.. som om det vore plåtster på såren? Nej, men det stillade hungern och torkade lite tårar alla fall...)

Ut o greja

Ska ut med lilla familjen o greja lite på att-göra-lista. Imorgon börjar verkligheten igen.. tjofadderittanlej. 4 dagar på vfu kvar.. 4 dagar som kommer gå alldeles för fort. HOPPAS jag kan göra alla dagarna i ett streck. Å hoppas så in i bengen att det blir den bra dag imorgon.. Magkänslan säger ngt annat.. men men.

har morgonstund guld i mun?

Flisen kom in till oss strax innan 7. Snäääääääääääälla Flis.. Kan vi ligga kvar i sängen en liiiiiiiiiiiiiiten stund (läs minst 30 min)O hon gjorde det!?! Vi låg kvar o myste en liten stund, nu sitter vi på övervåningen o kikar på barnis tillsammans under ett alldeles för varmt täcke. Hon med välling.. jag vill ha kaffe.. varför har jag inget kaffe för? Jo, för att jag orkade inte göra det när det jag gjorde välling förrut. Dumt. Idag: rensa köksskåp.. Jo tjenna va skoj. Hej o hopp o ja.. idag har morgonstund guld i mun

holy macarooooooony

Gissa vad? Jag har sökt jobb. Bara sä där på en lördagkväll. Blev grymt peppad av systeryster förrut så here goes. Håll tummar nu så är ni snälla.

Lite snabbt..

En liten uppdatering på g. Idag åker vi till Örebro. Planeringen är tor.. men det vet vi inte än. Vi väntar tydligen dretväder (säger de som vet) så kan bli en övernattning hos mammi. Hade tänkt o åka o träna imorse. Det sket sig rejält när jag vaknade kl 08 o inte kom upp förrän kl 09. Suck. Hade tänkt promenad.. men nej.. ORKAR INTE! Får bli en sväng till syrefabriken imöra istället. Ha en bra dag, själv laddar jag mentalt för ett fucking psykbryt på dagvården på måndag. Var så säkra.. Det är världskrig på g.

Lite stel måste jag nog erkänna

Är öm i min rygg. 3 dagars skottande ggr ett antal ggr per dag.. Behöver inget F&S denna veckan heller.. Att skotta snö känns som värsta styrketräningspasset liksom. Nu: Slänga på en tvätt. Snart: skriva på rapporten (läs heeeeeeela dagen) Strax: börja plocka ur köksskåpen.. Dags o fetrensa.. No funny, jag lovar. Men det nya köket kommer bli bra så bra. Vi hade besök häromkvällen o för första gången sedan vi flyttade in i mars 06 så var det äntligen kul o ta hit folk. Även om renoveringen är lååååångt från färdig. MEn den öppna planlösningen gjorde wonders med huset. Nej, här kan jag inte sitta.. Saker o ting blir ju inte gjorda av sig själv. (Hittade btw ett jobb som jag ska skicka in ansökan på lite senare idag.. kul va=?)

välbehövligt

Var så sjukt proppmätt efter middag och mys hos pappa och Stine. Det var bara o klä på sig kläder o promenera en tur. Välbehävligt och riktigt skönt. Jobbigt som grisen o pulsa i snö.. men så gött o rört lite på döfläsket. Nu: Åskbollen.. ÄLSKAR BOND..JAMES BOND. Sean Connery är ju skitsnygg ff och en Bond-film är alltid värd att ses.

Hemmadag

Det lär bli en hemmadag idag. Det har kommit cirkus 2 dm snö (med mitt kassaögonmått sett). I em ska vi till pappa o käka mat. Kan bli en promenad för bilen ser inte ut som den vill åka värst många meter idag. Alla ni som måste ut på vägarna.. KÖR FÖRSIKTIGT! Nu bör jag väl sätta mig o skriva lite på rapporten som ligger o väntar så fint på mig. Men tänk vad det tar mot.. Orkar inte skriva mer.. 3½ år.. snart klart.. Sitta inlämningsuppg. Bara o bita ihop va o ta tag i det? Pratade med bästa Cissilina igår. Tack vare dig kommer jag orka.. dina ord var så rätt igår, du får mig att orka liiite till. Älskar dig Cissilina <3

snö

Snö är fint, tittar ut genom mitt köksfönster o det ÄR vackert ute. Fast, snö väger massor.. Det här med att skotta, visst inga konstigheter.. men hur träligt är det inte att göra det 3 ggr på en dag? Men min mycket kloka och fina mamma sa så här.. Välj: Översvämmning i Australien med giftormar, krokodiler och agapaddor in cirkulation så att säga.. El snö.. Hm. Väljer snö av måååååånga anledningar.. Hur mkt panik skulle jag inte få då tror ni om det simmar in både giftormar o paddor i mitt hus?! Nonoononono.. inget alternativ därdu.

oro=sömnlösa nätter

Fy fan. Hela min kropp gör motstånd just nu. Börjar misstänka att min nackspärr är pga att huvudet väger för mkt för att det är alldels rörigt och mkt tankar som snurrar runt. Jag sover så dåligt på nätterna. Jag är orolig och ledsen. Funderar och försöker finna lösningar.. å vilka lösningar man kommer på kl 02,45 då eller=? Nonono. Men nu är två jobbiga beslut tagna. Det ena om Flisen, och det andra om min vfu. Bara sisådär miljarder tankar o funderingar kvar då :( Sitter o väntar på att Flis dr K ska ringa mig. Stora och tuffa beslut på g. Shit.. men jag och H vet att det är det enda rätta. Och Flis.. ja, hon är ledsen och orolig stundtals, sen blir hon lite glad för att hon kommer få bada igen. Sen blir hon ledsen när hon inser att hon måste stickas i fingret..Upp som en sol och ner som en pannkaka så att säga.

No news is good news :(

Flis cvk krånglar. BIGTIME krångel som inom en väldigt snar framtid kommer att innebära att den måste ut, på ett eller annat sätt. Fördelarna med att ta bort den är många, det ska jag inte hymla med. MEN, nackdelarna är många lika så. Ett litet exempel är att hon måste ff ta prover VARJE vecka i ca 1 år och 3 månader framöver. Flis är stickrädd så in i helvete. Det skulle jag också vara om jag fått utstå att som hon fått gjort över ett års tid. 14 sprutor i benet tex med cellgifter.. låter det lockande? Nä, tror inte det va. Nu är det provtagning i antingen fingertopp eller armveck som gäller. I fingret är det inte en sån där liten snäll blodsocker lancett.. Nej nej... Det är knivblad som ska djupt in eftersom det är 2 provrör som skall fyllas. Det ni! Så ja.. jag förstår Flis att hon är rädd och att det gör ont. Nu är det så att igår fick jag beskedet om att hennes cvk är på väg att krypa ut ur henne. Ja, krypa ut ur hennes kropp. Detta ger mamman i huset kalla kårar och sömnlösa nätter. DEN KAN RAMLA UT! Nej, ni fattar inte. På måndag händer följande: Dr K ska känns hur hårt/löst den sitter.. Har vi jävligt otur så innebär det att dom drar ut den där och då. Detta innebär ja, jag vet inte. Panik? Chock? Smärta? H o jag har pratat om detta. Vi vill att hon ska sövas när de drar ut den. Det kan behövas lossa på lite bindväv och jag vill helt enkelt inte att hon ska vara vaken och genomlida detta. Min störta oro: Hur i helvete kommer vi få henne att acceptera provtagningarn. Å inge BS om att barn är bra på att gilla läget eller att du ska se att det går bra efter ett tag snack.. För då känner ni inte mig och då känner ni definitivt inte Flis. En annan oro är "tänk om.." Tänk om tankarna håller mig vaken och sömnlös. Oron över att faktiskt inte veta hur framtiden ser ut. Slangen är en livräddare.. Behöver hon transfusioner så kopplar de på cvk, behöver hon extra näring...cvk.. Behöver hon mer cellgifter... koppla på cvk.. HERREGUUUUUUD, det går inte att förklara med ord det jag känner just nu. Flis livräddare måste bort för hennes kropp stöter bort den nu. OM (hoppas hoppas hoppas INTE) hon behöver mer cellgifter om 1 år och typ 3 månader så måste de operera in en ny.. NO NEWS IS FUCKING GOOD NEWS.

åh nej...

Är Riktigt ledsen. Det blev verkligen inte som jag och vi hade tänkt oss idag. Ett slag i magen o sen bara o gilla läget? Fan fan fan.. hur i helvete ska detta gå. Jag säger bara så här.. cvk-krångel på hög nivå :(

Måndag: sjukhus med Flis

Japp, då var det måndag igen. Jag har sovit så fruktansvärt illa. Ni anar inte. När kl var 04,30 höll jag på att ge upp o gå upp.. men stönig som man är så låg jag kvar. Så vad är det som höll mig vaken? TANKAR. Vårdbidrag, Flis, rapporten, vfu-temavecka, jobbtankar, Flis, familjen, avslutningen, huset, pengar.. Flis, obekväma kuddar,..Flis o sa jag Flis? Kl 10 ska vi vara på los hospitalos igen. Men det är en del av vårat liv just nu, inte vardag. 07,30 vaknade Flis. MAMMA!!!! Jag vill se morgonbarnis (barntv ala Bollibompa) Jo men visst.. kör på! Jag är dötrött. Kopp kaffe nr 1 är intagen, sneglar på kaffekokaren o ser att det finns en kopp till att hämta. Att göra idag? Idag MÅSTE jag göra klart planeringen för min temavecka. Min handledare väntar på att se planeringen så den ska skickas iväg idag. Ikväll.. senare. Det ska handlas med en st Flis i släptåg.t-j-o-h-o-p-p. Det ska även börjas plockas ner ur o ut i köksskåpen. Det finns en person av det manliga slaget här i huset som verkar stå redo med slägga och mejsel för att demolera det som är befintligt idag. Shit här kan jag inte sitta. Kl springer ju iväg.. snart lär vi ju åka. Puss på er o ha en finfin dag.

Idag har vi:

Varit till Ikea o fixat första delarna till det nya köket. Yej! Inte så mkt yej, när jag tänker på hur länge vi inte kommer kunna använda det gamla eller nya köket...hm.. Vi har blivit av med 2 garderober. Winwin tror jag minsann på den punkten. Jag har planerat min tema-vecka. Nästan helt klar nu. Flis har hängt med de nya grannarna som btw är jättegulliga. Flis o jag har åkt pulka o stjärtlapp på tomten.. Gilla. Hemma-familjemys eller ngt. Ätit gott oooooja :) Nu är läget detta: No more bread. Blir riktigt taskig i magen av bröd. Så.. no more, eller bara supergottit vid ngt enstaka tillfälle. Pasta, ris o potatis.. mja.. not so much. Kan lätt dra ner på det med. O veckan som kommer ska årets första F&S besök göras. Nu: Dags o hänga en tvätt.. sen blir det en riktigt tidig kväll.. Imorgon väntar sjukhuset o besök med provtagning på dagvården..

just finfin start på året

Vi har varit till sjukhuset Flisen o jag. Hon är en riktig blekfis tack vare veckans mediciner o jag ville kolla att det inte behövdes en transfusion av ngt slag tex trombocyter eller vanligt blod. Tack o lov behövdes det inte, den här gången. Men vi har firat in det nya året med ett besök till avd 12. Tack o lov så är det den allra bästa personalen som arbetar där.. Man känner sig alltid väl omhändertagen, även som småförvirrad o lätt hysterisk mamma. Idag var jag bara lite oroligt. Detta eftersom hon inte hade underliga blåmärken, bara blekfis symptom. Vi behövde inte stanna kvar (tack o lov) o nu fortsätter vi med helgen som alla andra "normala!" människor.

2011-01-01

Idag börjar det nya livet för väldigt många människor. Jag älskar fruas kommentar.. "Jag har bestämt att jag ska bli snyggare i år" Det är ett bra mål tycker jag. Själv: Jag har några löften. Men skriver jag inte ut dom så behöver jag inte ha ångest när (om) det går åt pipsvängen så att säga. Idag ska det inte göras många knop. Ok att plocka ut julen nu el?

RSS 2.0