Ledig förmiddag..såg här ser den planerade listan ut (vad det sen blir är en annan femma..)

Börjar sent idag. Alltså jättesent typ 12.30. Ganska mycket kortpass idag alltså, men jag tänkte vara driftig och se till att få ngt gjort härhemma.
Det har ju börjat bra.. not. Kört iväg till Flis skolan-check. Fixa första tvätten- igång, inte klar dock.
Sen tog liksom energin en time-out. Satte mig vid lilla datorn o planerade istället. Jag har planeringstid på worki, men den räcker ju itne till :(
Har ju sååå mycket jag vill fixa och greja med o tiden räcker inte till helt enkelt.
Så lite planering på hemmatid är helt ok.
Nu tänkte jag försöka få tummen ur o greja lite. Typ dammsuga, hänga tvätt, plocka.. och om det finns lite tid till övers..skriva färdigt anmälan till skolinspektionen..Det går bra vill jag lova. Kommer inte publiciera texten här(även om jag vill visa orden som jag hoppas sänker och svider som ska bevisa vår rätt!
Jädrar i min lilla låda!
 

sjukhustorsdag

Måndagarna verkar vara ett minne blott. Detta beror främst på att dagvården har ett ganska pressat schema den dagen med provtagningar, behandlingar och inplanerade op. Så, istället för att möta urstressad vårdpersonal valde faktiskt vi en annan dag att komma. Dels för att bemötandet blir bättre och dels för att det känns som vi kan vända ett blad i boken om oss.
 
Det är väldigt blandade känslor oavsett vilken dag som vi är där, på sjukhuset alltså.
Det är alltid en tanke, känsla och oro som ligger och gror innan provsvaret kommer. Idag var provsvaren bättre än sist, då Flis hade en förkylning i kroppen. Idag var Emin där.. han log med hela ansiktet när vi kom in, Flis lika så och kramkalaset på det då.. ojojojoj.
 
Nu har vi gjort sjukhus för denna 2 veckors period.. Nu vankas nästa aktivitet.. RIDNING :)

kuckilurar o huvudplanerar

Är i en planeringsfas i livet känns det som. Massor vill jag göra, resa vill jag göra, pengar behöver jag och jobbar gör jag.  Har mkt o fundera på känns det som. Jisses..skulle behöva ladda hem lite extra minne för att få plats med allt jag tänker på o vill spara undan lite extra..

Känns lite konstigt i kroppen

Känns så väl igen. Värk i lederna.. knä, höft, fot och handled (o torrhosta). Hoppas ganska jättemycket att det inte är vad jag tror det är, för om det är så är det en big time förkylning på g..igen.
Det värker och jag blir lite lagom rastlös. Måste fokusera på annat. Bytte sängkläder i vår säng och funderar nu på om jag ska ta o vika lite tvätt för att ha lite o göra.. Hm. Betala sig lite räkningar månne?
Ngt måste jag göra.. Värkänslan gör mig galen

Fantastiska Flis

Hann och få till ett litet korridorssamtal med Flis fröken T idag. Hon är så fachinerad och stolt över Flis och hennes stora hjärta och empati i klassen. Idag kom dock en kommentar som tog fröken lite på sängkanten så att säga.
Mitt under ett blockpass när de ritade mandala, så började Flis prata om F som är en ängel. Varför F är en ängel och att tänk om Flisen också skulle vara en ängel.. Det är klart att de extensiella frågorna finns kvar ÄVEN om Flis har ett djupare och mer upplevt perspektiv på liv..och död.
Fröken T vart väldans rörd över att Flis redan känner en enorm trygghet med henne och med klassen, att hon faktiskt vågar och vill ta upp det.
Min Flis är fantastisk! Helt sagolikt underbar är hon <3 älskar dig lilla tokfia!

Nyttiga vuxna samtal

Kontrasternas kontrast och motsatser som attraherar. Jag vill hylla värdigheten i att bli äldre, det sundare förnuftet och viljan/förmågan att komprimissa sig fram till lösningar.
Funderar inte så mycket längre, nu vet jag. Hejja mig, hejja oss och hejja känslan som säger att erfarenhet ger visdom.
 
Känner mig tillfreds just nu, nöjd över hur jag faktiskt vågade och genomförde något som varit en stor orosklump en längre stund. Vad som händer och sker nu, tja.. ett steg en dag i taget.

en upptäckt

Varenda år på vårkanten tittar jag efter knopparna på träden, ingen dag eller träd ser likadan ut och det är vackert när knopparna blir blad och en sjö av grönt i olika färger brer ut sig över trädtopparna.
Samma lika är det på hösten, dag för dag kan jag se hur det mörkgröna sakta men säkert skiftar till rött, gult, orange..för att slutligen falla av och ner mot marken.
Så vad jag vill säga är att jag har börjat sett förvandlingen till gult. Kom igen liksom? Höst? NU!? Har inte förlikat mig med ett mestadels pissigt sommarväder än. Inte redo för höst.
 

Well well..

Nämen sedär..det regnar ute?! What is this?? Vi kan skriva till yttligare en sommar av mestadels pisssväder :(
Förstår inte, hur mycket regn kan det finnas egentligen?? Herregud. Hade lite uteplans idag på fm faktiskt och även om jag går under de berömda L.J orden från Hultsbergsskolantiden "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder..." så är det inte kul att plocka varken blåbär el svamp när regnet fullkomligt öser ner..
Vad blir´re då.. Om ekonomin hade tillåtit så skulle jag varit i underbara Gbg och firat världens bästa P idag och haft kvalitetstid med min fina och underbara guddotter som jag saknar så det värker i hjärtat. Å min Ballerina.. ibland är det alldeles för långt till dig.. alldeles för ofta känns faktiskt Gbg som världens ände :(
Inget Gbg idag alltså.
Mamma o A kommer runt 11.30. ByggareBob har ju fyllt år i veckan o ska firas...igen.
Annars lugnt med planer.
 
Så, här sitter jag. Vid datorn (först i pensionärskuvösen, men höll på att bli döv av ösregnet som smattrade dunderhögt mot plasttaket så jag gick in) vid matsalsbordet/finbord/köksbord? och ser hur det fullkomligt vräker ner utanför. Har cirkus 1½ timme på mig att göra ngt vettigt..Hm.. tvätta? Plocka? rensa? Listan KAN göras lång på vad som borde göras, frågan är bara om lusten räcker till?
 
Sov sjukt dåligt inatt. Mardrömmar big time och det är aldrig kul att vakna med tron att det står en snubbe i hörnet av sovrummet och en snubbe vid sängkanten. Hjärtklappning och stor oro :( Jobbiga drömmar som återkommit ett tag nu, ngt som på riktigt komma skall??? Usch..
Tar mig en kopp kaffe till och hoppas på koffeinets uppiggningsmirakel..hihihi

Fröken.. for real!!!

Idag kom det. Vad? Min förskollärarlegitimation OCH lärarlegitimation!! Fröken for real liksom!! Jag ringde till skolverket imorse för 2 anledningars skull. 1. Hur går jag tillväga rent praktiskt med en anmälan mot kommunen till skolinspektionen. Herrescheeezus vad jag ska göra detta på rätt sätt. Det ska svida värre än salt i såren och lämna en sjuk och tråkig eftersmak.. lääääänge. Killen på skolverket var mkt bra att prata med och lovade att ta reda på det han själv inte kunde svara på. THANK YOU DARLING!
Det andra jag ringde om var just legitimationen. Efter inte mindre än 2 brev om begäran av kompletterande uppgifter så valde jag o ringa istället. Seriöst.. Vad vill ni ha???? Hade laddat från tårna (detta var min första fråga) och var lite taggad så att säga. Han bad om personnr.. och sen som ren skär magi (jag hade förväntat mig ett tokpissigt svar) så säger han.. "Det ligger ju här klart!" VA??? SAY WHAT? Jaha? Vad händer nu..Mja sa han, jag skickar det till dig idag så har du det på måndag.. Oj.
Tackarrr. Väry mycket tack och underbara guldgosse..tack för att you made my day! Precis så sa jag :)
(Guldgossen fnissade och visste inte riktigt hur han skulle svara, lät generad liksom..)
 
Började sent idag. Men jisses vad jag hann med mkt saker innan dess. Till o med plantera om en blomma.. Där överraskade jag tom mig själv om jag ska vara ärlig.
Väl på worki ramlar dagen på i 120 km/h.. typ. Intensivt, glatt och underbart!
Hann tom kika in på mailen och vad fanns där? Jo, min legitimation att skriva ut!! LYCKA <3 på riktigt. Skuttade till skrivaren och mina fina kollegor i huset undrade lite vad som hände.. Kunde inte låta bli att visa min riktiga o sanna glädje. Wow. Det ÄR stort. Jag är en sjukt stolt förskollärare och är numera legitimerad proffisionell kunskapsutlärare och lekare med meningsfullhet och lärande. Hihihi jag är bra!

Det allra vackraste jag har

Min dotter, den allra vackraste av dem alla...just för att hon är min <3 Idag har hon blivit skoltjej på riktigt. Ny skola med massor av elever (och smitta...hm..) och nya lärare, pedagoger och annan personal. En massa nya upplevelser ligger framför dig kära du och jag hoppas innerligt att du kommer tycka om skolan och all kunskap som finns där.. Jag ska alla fall göra det jag kan för att uppmuntra, stärka och hjälpa dig för att nå dit du vill.
Är obeskrivligt stolt och glad mamma idag trots att jag inte fick vara med henne i skolan på första skoldagen..Ni läste rätt, pedagogerna vill ha hand om barnen själva och lära känna dem på egenhand.
Bra tycker jag, men ändå.. JAG ville vara med idag och stå längst bak i klassrummet och vara urstolt och urtöntig förälder som vinkar lite småfräckt till sin lilla darling..
 
Imorgon vankas det stormöte på skolan ang Flis hälsotillstånd och infektionskänslighet. Att äntligen bli tagen på allvar.. wow.. jag är riktigt nära till tårar faktiskt. Känns stort och omvälvande..

Läs detta

Följer ett par bloggar som ni vet.. Men ni måste gå in o läsa "Jag är Elisabeth" En kvinna med obotlig cancer och hon blir bara sämre. Sök på "jag är Elisabeth.." Hon är fantastisk.

Kämpigt..

Det är kämpigt, med mycket, men främst detta dietande. Jag gör kanske något fel...men det står ju lchf.. low carb... liiiite kolhydrater.. och ja, jag äter lite kolhydrater för nej, det fungerar inte att äta stekt mat på morgonen, el avokado eller en halv herrgårdsost (av uppenbara laktosskäl). Vill ha min macka, tar mig därför min macka med gott med samvete. Istället kan jag ju avslöja att jag inte ätit potatis, ris eller pasta på 3 veckor nu. Förra veckan var det minus 2 cm på mina mått. Vågen litar jag inte på...än. Not my friend.
 
Men detta med lunch på worki.. hej o hå vad jag sliter mitt hår.. som idag kallskuret med potatissallad o bröd.. sååå gott..det blev sallad och kött.
Äter faktiskt frukt också då jag tänker såhär, står alternativet mellan godis, sött och gött mot en frukt så hallå.. då är valet givet. Men jag väljer ändå en frukt i slutändan. Har tröttnat på att vara tjockis o att inga kläder sitter snyggt. Så jag tar ett krafttag mot detta och kämpar på, kämpar vidare. Vi får se vart det slutar.. både i mått o kilo (o självdiciplin.,.)

Nästa move

Sitter o funderar på mitt nästa move mot högsta hönset.. Nu kanske det är dags för en vass öppen insändare.. Inte påhopp, men ändå kräva mer av det hon vägrar ge oss.. En ursäkt.. O herregud låt oss alla slippa de urusla bortförklaringarna som hon kommer med. Hm tåls att tänkas på... Mycket. 

har den bästa här nu <3

Flis kusin Annica och min systerdotter<3 är här för att vara världens bästa barnvakt åt Flisen idag när jag o ByggareBob jobbar.
Raraste gulligaste finaste.. tack snälla för hjälpen idag <3 KVALITETESTID DELUXE!

Svårt, supersugen o saknar

Att lchf:a när man jobbar. Som igår.. Kokt korv med bröd o pulvermos o idag panerad fisk med potatis. Lite ledsen i ögat blir jag o det är svårt att få i sig tillräckligt med bra grejer på en dag. Hungrig som en varg var jag när jag kom hem o vare blev det jo en varit på köttfärssås med grädde o fet crème fraîche keso o sallad.. Det är ju lätt att hålla sig för skratt då vill jag lova.. Inne på v 2 med min variant av detta.. Suget av både sött o gött finns absolut kvar.. Fast en positiv sak har ju denna uppoffring gett mig.. En lugn mage. Magen har mått bra iöver en vecka.. Outstanding good news. 
Saknar.. Potatis framförallt kokt. Bakvler o socker. Kokt ris.. Fast jag testade blomkålsris igår med ett ok som ersättning fr min sida. Frukt.. ( men det äter jag ändå om jag ska vara lite ärlig) o risifrutti, pannkaka o våfflor.. Listan kan göras lång ser jag. Kämpar på sålänge lust o självdisciplin finns där för att testa detta med lchf. 

underbart!

Första dagen på jobbet gjord efter en härlig semester. Första härliga dagen gjord med massor av intryck och upplevelser, nya kollegor och fantastiska barn.
Så nöjd är jag över min placering och sååå fint är det vill jag lova. HELT NYTT!
Nu vankas det strax sängen.. skittrött är jag och öppnardags imorgonbitti.
 
Ja just det ja.. måste ju bara skvallra lite också.. körde ju så gott som helt o hållet lchf förra veckan o även i detta nu.. Minus 2 cm på måtten sen förra veckan.. vikten vet jag inte.. har ingen våg härhemma.. Men 2 cm!! Gillart!

Gårdagen och dagens to do

Vi hade lite kräftkalas med farmor o farfar igår. Suveränt supergott måste jag säga, men det som verkligen plockade hem pluspoäng..jag bakade en tårta till efterrätt!! En PAVLOVATÅRTA. Yummi. Skitlätt och skitgott.
Det vart ganska så mycket tårta kvar så jag bjussade grannarna mitt mot på en bit tårta till kaffet :) Mucho uppskattat :)
Kvällen var kanonbra, dagen var kanonbra och hela helgen verkar gå i ett skönt avslappnat tecken. Like it.
 
Imorgon börjar jag jobba igen. YEJ!! JAg skryter gärna högt och ljudligt över mitt skolområde. Har det så bra.. trivs utan desslike och barnen.. jag har världens roligaste och bästa jobb. Semestern har varit toppen på alla sätt och vis och även om det är trevligt med sol och värme, så värdesätter jag ledigheten främst.
Så idag ska det packas ihop saker som ska med mig till jobbet och saker som ska med Flis till fritids.
Sommaren är inte slut, men ledigheten.. nu ser jag fram mot en inspirerande hösttermin med lite ny/gamla kollegor, ny avdelning, helt ny förskola och fantastiska barn och föräldrar :)
 
Flisen o jag avslutar ledigheten med flaggan i topp och i eftermiddag kl 16 ska vi vara på Mariebergsskogen med lilla M och hennes mamma P för att se Allsång med Sara Edwardsson :)
Men först.. sätta sig på cykeln och vara lite husvakt.. over and out darlings!
 
 

this one is plenty nöjd och stolt över sig själv!!

Bara så ni vet.. jag bjuder på en egobild. Mycket har hänt, och än sålänge står jag stadigt med fötterna på jorden. Jag vill tacka allra ödmjukast för att feedback o respons på repotaget i nwt. Ska verkligen försöka länka här på bloggen.. Det är hm.. spännande läsning. Högsta hönset skyller ifrån sig. Skräll! Jag har uppenbarligen inte skällt, gnällt eller skrikigt tillräckligt högt.. men fucking newsflash.. när det uppenbarligen är så att VI har rättigheterna på vår sida och NI har gjort fel så ska man inte behöva skriva, gnälla eller skälla.. Alls.
Det här är bara början.. Högsta hönset hade sin chans att göra detta på ett bättre sätt, rätt sätt.. men nej. Inte då. Nu måttar jag på slag efter slag.. jädrar i min lilla låda.. Jag bara väntar på att högsta hönset ska (måste) göra en pudel.

Vilka grejor

Fick för mig att baka pavlovatårta till efterrätt idag, o vet ni..jag kunde!! Vi har ätit kräftor med svärföräldrarna mucho trevligt o gott. 

Inskolningen på fritids

Jo men det gick bra. Flisen ville inte bli lämnad dock, och jag stanande gärna hos henne. Fick träffa en urgullig fritidspedagog och ja.. Det gav merkänsla, tror att detta blir fint o bra. Fritidspedgogen höll med mig om att smulisen kan behöva en mjukstart innan skolan drar igång. Det är skitnytt, o skrämmande givetvis med nya vuxna o barn o att vara barn i grupp igen. Hon var inte värst kaxig nävink kom dit, höll sig bara nära mig o var försiktig.
Men känslan är bra riktigt bra. 
 

Nwt-dags idag!!

Repotaget alltså. Kritiken blev som väntad, vad annars.. Högsta hönset skyller ifrån sig o lägger återigen all skuld på mig. Jag har inte gnällt eller klagat tillräckligt mycket eller högt uppenbarligen... Men nu har reportaget gjort o det som är kvar är anmälan till skolinspektionen. Det går framåt..sakta men säkert. En erkännande om fel o göra en pudel..nej så kommer de inte hantera situationen, de försöker vända allt mot mig istället.. Kul o intressant vändning..el inte.

Inskolningsdags

Lilla lilla smulis ska börja skolan och fritids. Imorgon är det inskolningsdags på fritids.. sen börjar hon for real på måndag.
Har haft lite samvetskval att hon får börja redan en vecka innan skolstart..men..Flisen har ju inte varit i en barngrupp sen 15 mars.. Hon kan ju behöva en mjukstart..
Återkommer imorgon om en spännande uppdatering :)

Oh sweet schezuuus

Trodde faktiskt på allvar att jag var döende igår. For real. Huvudvärken from hell, jag skojar inte.
Hade några måsten på min lista igår, oh my god säger jag bara, idag tänker jag inte röra mig utanför huset typ. El tja.. jag lovade lite vagt att plocka blåbär med Flisen i em.. ska nog hinna få upp lite energi tills dess.
Var med Flisen till bästa frisören igår. Hade totalglömt att det var persmäss igår. Persmöss=môe fôlk=noll parkering.
Alltså, vi kom lite försent.. förlåt bästa L, med det var ett trafikkaos o det var en pers (hehe) i sig att komma fram till salongen.
Kände att jag hade feber och var lätt svimfärdig och illamående :( och varje gång jag pratade så kändes det som att huvudet skulle sprängas i tusen små bitar typ. Huga.
Kom hem efter alla om och men. Flisen gick till M och var där resten av em. Tack gullegos, för jag låg på soffan och dog en smula. Huvudvärk, snorig och feber tjoho. Låg med en kall trasa på pannan fram till kl 22. Då hämtade jag en ny trasa, 2 panodil och spyhinken (ifall att..). Sov på soffan inatt av 2 anledningar. 1. jag tokhostar och snorar (sen orkade jag inte masa in mig till sängen). 2. ByggareBob jobbar numera så han behöver sova.

Vaknade när sambon kom upp och kände mig faktiskt bättre tack gode gud för det, ff väldigt seg och trött, men mkt bättre.
Hemmadag deluxe o vet ni.. jag tänker inte ens slänga på en tvättmaskin..Laga mat på sin höjd, no moore no less.

jisses amalia vilken dret

Har varit ganska tokdäckad ett par dagar, men igår var en av de värsta på länge. Sjuk huvudvärk ala migrän o illamående som gjorde mig liggande med en kall trasa på huvudet fr kl 14. Tack o lov så fick Flis vara hos sin kompis M o Byggarebob fixade middag när han kom hem.
Tilläggas bör att jag försökt mig på lchf diet. Släpper kraven på mig själv nu när jag mår som jag gör o får vara glad om jag får i mig mat av ngt slag överhuvudtaget.

Sjuk

Gör ont i ansikte, huvud, hals, näsa o resten av kroppen. Förkyld..som fasen. Funderar på om reportaget kommer imorgon? Den här veckan är det sagt alla fall.. Orkar inte ringa nyhetschefen på nwt så det får bli när det blir.
Nej.. Bättre än så blir det inte idag. Sov å gott!!

Vecka 5 av 5..here we go!

Tänkte delge den som läser en liten hemlis. Jag har en hel semestervecka kvar. Nice! Flisen o jag liksom <3
Planer? Inte så många faktiskt. Tar det som det kommer. En spik finns dock..inskolning på fritids. Min pluttis börjar skolan den 22 aug, men får börja på fritids lite innan. Tror en mjukstart är att föredra för en 6åring som inte varit i barngrupp sen mars i år..
Jag har några samtal som ska ringas, lite saker som ska styras upp- men annars ska det tas lugnt. Denna semestern har varit underbar. Jag har varit ledig och känt mig helt ledig. Magen är ju ett kapitel i sig, men nu sen v 30 så har jag verkligen försökt vara extra snäll mot lilla magen i matväg.
Hälsostatus annars: ingen röst..el tja väry lite röst. Tokhes och nu känner jag mig lite förkylningstung i huvud och kropp. What is this?? Har icke tid att vara sjuk. Nono.
Imorgon ska jag exprimentera lite..igen. Har ju några kilo för mkt på min kropp, så from imorgon ska jag ta tag i motionerandet (igen o om jag inte är brakförkyld..)och ska verkligen försöka ge mig på en lättare form av lchf. All in på det kommer vara svårt.. men jag ska göra så gott jag bara kan. Frukost är helig för mig så en macka och turkisk youghurt med bär/nötter. Alt två ägg då o då för variation. Sen kommer det blir kämpigt. Skiiiitlite (helst ingen) pasta, potatis eller ris, aloooot av proteiner. Môe kött alltså, kyckling, firrar osv..
För att vara lite realist i allt, så borde jag sätta upp ett mål som faktiskt är nåbart. Jag tänker såhär. Imorgon ska jag ställa mig på en våg (ryser av tanken) och väga in mig.. på måndagen efter det väger jag in mig igen och kollar om det hänt ngt samt hur dieten känns.
Vet redan nu att jag måste till affären imorgon. Keso, avokado,bär, blomkål och broccoli står på listan. Man ska tydligen inte äta sånt som växer under jord.. men om valet stod mellan godis eller morot så borde det väl inte vara så hårt eller? Kommer gå in i detta med nyfikenhet.. 1 vecka..here we go.

Om repotaget

Jag har faktiskt fått förhandsläsa repotaget.. Det är bra. Riktigt bra. Det vi väntar på att respons fr högsta hönset som inte behagat att svara ännu. Högsta Hönset ska tydligen göra det imorgon, så kommer repotaget ut senare i veckan. Ska verkligen försöka länka. Om inte annat så försöker jag få ut det via Facebook..och när jag gör det. Snälla dela och sprid så hela Sverige får veta. Det ska bli ringar på vattnet av detta. Vi är inte först och inte sist, men jag är en jävligt överstönig förälder som är på jakt efter rättvisa, och nästa stackars familj som hamnar i detta ska INTE behöva gå samma väg el få samma skitbemötande.

semester i vackra Sverige

Nu ska ni få höra något trevligt. Semester 2012..the true story. 
Från början.
Åkte till sjukhuset på måndagen för ett besök på dagvården. Flisen sköter sig exemplariskt, svårt att våga tro att min lilla hjälte INTE skulle göra det, men ändå. Det är cancer min dotter besegrat, inte en enkel förkylning..Återbesöken är tuffa för mig och för henne. För man kan inte förvänta sig ett bra svar. Man kan bara hoppas på ett bra svar o att hennes kropp orkar fixa detta själv nu.
Men det är hjärtat i halsgropen..varenda gång vi väntar på provsvaren.
 
Efter sjukhuset tog vi sikte på Örebro. Väl där så fick vi godaste maten, trevligaste sällskapet och en trygg sovplats för natten. Örebro-nästan som hemma. <3
 
Tisdagmorgon åkte vi mot Kolmården. Tack o lov för GPS. El inte. Scheeeezus liksom. Vi har nog sett varenda liten skitväg i Sverige (allafall mot östkusten fr Örebro sett). Genväg? Well...
Kolmården i sig.. wow. På allvar alltså. Satan i gatan vad vackert. Har på allvar fått två nya favoritdjur, delfin och giraff. Så otroligt vackra djur. Delfinshowen var så fin så att jag började grina, på riktigt. SÅ IMPONERAD!!! (Tog en funderare på om att omskola mig till delfinskötare.. hey, jag är ju bara 33 liksom...) och giraffer.. åh så vackra djur. Som de stod, gick och bara var för mig.. gillar.
 
Åkte från Kolmården, rik på upplevelse, men fattig på pengar. Note to self nästa gång.. ta med kontanter. Det drar iväg annars...shit.
Åkte till Norrköping. Gillar Norrköping. Gillar middagssällskapet som bor en dryg kilometer från oss och som vi hade en riktigt trevlig tisdagskväll med. Tack fam O. Hotell President superbra, men..frostad glasdörr till toa..no no gör om gör rättt!
 
Onsdag: Äventyrsbad på listan. Ok, kanske inte det mest urfräscha badhuset ever, men shit va kul. Utomhus, inomhus, bubbel och rutchkanor. Yej!
Ganska däckade efter den uppelvelsen gav vi oss ändå ut på shopping. Till Flis. Middag på hotellet med bananflugor..not so nice.
 
Torsdag: Mot huvudstaden. STOCKHOLM.. när i hela friden var jag där senast? 10 år sen? Typ. Naturhistoriska museet och cosmonova med allt sitt fantstastiska (och laktosfri mat i caféet...wow!) Det var häftigt att se Flis uppleva sin första 3d.show flying monsters och se fram mot ett nytt besök.
VIdare mot hotellet. Note to self. INTE ÅKA BIL TILL STOCKHOLM..ever.
Hotellet hette Hotel Globe. Ligger på/i Globen. Betyg typ väry bra.
God mat, god service och nice rum med riktiga dörrar till toaletten.
Middag på en resturang på Drottningg. Ok mat TOKBRA SITTA O GLO PÅ FOLKHAK.
Natten till fredagen brakar helvetet loss. Ovädret ALLAN drar in och det är blixtrar o dunder i maxvolym, men är helt borta när vi går ut för att turista vidare på fredagdag.
Fredagdag (efter en guddomlig hotellfrulle) stod det junibacken och Gröna Lund på att-göra-listan. Flis är 6 år och helt underbar att ta med sig att upptäcka och utforska saker som lockar henne. Junibacken var startskottet för kära Astrid Lindgren böcker (hoppas mamman).
Kul på alla sätt o vis.
Sen gick vi till Grönan.. Gröna Lund. Ok, vi säger så här. Jag gillar inte karuseller. Byggarebob gillar det ännu mindre och Flisen ÄLSKAR DET! Hej på det. Nästa gång tar vi med en kompis alternativ äldre kusin på besök till en nöjespark. Tänker inte åka mer karusell. Gillar inte, tror jag kommer spy alternativ dö.. ja jag är gammal. Och skittråkig. Men, jag har en önskan om livet. DÄRFÖR tänker jag inte åka mer karusell...typ. Återigen kan jag säga att pengarna har ett lustigare sätt än lustiga huset, att försvinna här. Godishjul, gosedjushjul, popcorn, dricka, korv, souvinerier m.m.. sweet schezuus...
Tog en shoppingtur delight i stan. Till Flis typ. Skojigt detta med shopping tycker jag..
Väl på hotellet efter promenaden som verkligen var pricken över i, så dog vi en smula på hotellrummet. Bestämde snabbt att äta på hotellet. Bra val visade det sig ca 1 timme efter vi kommit "hem". VÄRLDENS BRAKOVÄDER drog in o ut på 30 min. Jisses, det bara hällde ner
Somnade gott alla 3.
 
Imorse intogs frukosten med vördnad. Jag älskar frukost. Äter massor o lite till bara för att det finns och för att det finns massor att välja på. Gôtt!
Tog sedan ett bra beslut att åka hemöver. Då var kl 10. 10.00 var utcheck klar och bilen packad för hemfärd...via Vingåkers outlet. Tänk att jag har så höga förväntningar VARJE gång. DRET är vad det är och svindyrt.
5-pack strumpor till....FLIS kom vi ut med och 40 kr drabbar ingen fattig...
Styrde kosan mot Örebro och lunch/middag med mormor o A <3. Tack snälla för allt, ni är bäst. (Örebro är nästan hemma..tryggt!)

Hemma nu sen 18-tiden. Gôtt. Borta bra men hemma bäst..... Flis sprang iväg till sin kompis M och fullkomligt jublade när de fick leka ända till 21. Jag har fått bra nyheter ang jobbet idag. Sådär tokglad att jag skulle kunna grina en skvätt och är faktiskt lycklig for real.  Druckit lite Rosie i pensionärskuvösen o bara njutit över att vara hemma igen. Imorgon vankas tvätt o matlagning.. YEJ!!! Puss
 
 
 

semester med lilla familjen

Örebro,Kolmården, Norrköping, äventyrsbad, Stockholm, naturhistoriska museet, Cosmonova, hotell Globen, Junibacken o Gröna Lund. Har det så bra med lilla familjen, imorgon bär det av hemåt via Örebro.

RSS 2.0