Sista dagen 2013

Sista dagen 2013. Imorgon är det inte bara ny dag o ny månad, det är nytt år dessutom. 2014.. Here we come✨🎊.
 
Planer för kvällen? Ballerina, lilla pärlan o P kommer hit för att fira med oss. ❤
 
Vad tar jag med mig från 2013? Jag är starkare som person än vad jag någonsin varit. What dosen't kill you, will make you stronger. Så sant!
Jag har sett o upplevt människors goda hjärta. Fina vänner som ställer upp i med och motgång.
Kris o sorg, men även hopp, glädje o sann vänskap.
Längtan, upplevelser, möten, planeringar, förväntan, besvikelse, uppfylldhet/tomhet och mycket mer. 
Flis fortsätter med dagvårdsbesöken, hur ofta, det återstår att se. Så länge hennes värden är ok så tar vi det som det kommer. 
Hon har ingen värk i benen längre tack o lov, jullovet har varit gott åt hennes kropp för vila och återhämtning.
Jag vet att 2014 kommer innebära stora förändringar både i stor o liten skala. Längtar med förtjusning på förändringsens vindar.
Nu sitter Flis på mig o säger "buuuuusa med miiiiiig" så snipp snapp snut så är snart detta året slut!

Idag var det ledigt..typ söndag va?

Har varit hemma en vecka nu. Ledig, ska vara ledig länge till. Men nu när vi är lediga alla tre så blir man lätt dagvill. 
Som idag, vi har en kompis till Flis här som ville sova över. Ok, NEJ tänkte jag rent instinktivt.. Det är ju söndag idag alltså inte optimalt eftersom det är måndag imorgon.
Hinner tom skicka sms till mamman o erbjuda oss för övernattningsgäst nästa helg. Ungefär då upplyser hon mig om jullov o ledighet. Så.. Just det ja.. Lediga=sovaövergäst. 
Imorgon måndag=ff lediga and so on.. Hur ska man veta när vardagen är här mitt i det lediga? El är det inte vardag när man är ledig? 
Äsch struntar i det, vänder på dygnet o lever som om aldrig vardagen kommer slå till igen 😉

Pudel

Nu är det nästan så att det regnar "cats and dogs".. Idag har både Byggarebob o jag träffat en hund som imponerade på oss. En pudel, ala BIG size. En välklippt, lugn och väry harmonisk vovve. Fäller inget, sa inget, hoppade inget o hälsade en gång o var därefter helt ointresserad av oss Främlingar i huset. Det klappades massor på den vita varelsen o bara sådär så tittade vi på varandra helt överraskande o fattade inte direkt att vi satt där o gullade en obekant vovve. Ibland överraskar man sig själv, helt klart 

Roadtripp till Örebro

Flisen o jag åkte lite halvspontant till Örebro idag. Äntligen fick jag krama på bästa Anna,Marie,Jakob och mamma. Dessutom fick jag uppleva mitt första möte med en kamphund. En Amstaff liksom. ALLA som träffat denna tik har bara haft gott att säga, en riktig goding så att säga. 
Jag är ingen hundmänniska. Gillar hundar.. På avstånd. Har riktigt dåliga erfarenheter av hund sen länge tillbaks, det har inte blivit så att jag riktigt kommit över det (Jävla-schäfer-vidriga-hundkrake-som-hade-urdålig-uppfostran-som bet-mig-över-midjan..). 
Idag skulle det tillbringas en heldag typ under samma tak för mig o Flis o en okänd vovve.
Men som sagt jag fick höra så mycket lovord om denna hund så vi vågade oss faktiskt på det.
 
Husse höll i lilla damen när vi kom så vi fick bestämma när vi ville hälsa på henne. Didära vackra kastanjefärgade ögonen o ljusbruna pälsen var så fina o så mjuk. Hon slickade på min hand o på Flis hand, sen sa husse "stanna" o släppte henne. Hon låg kvar. Å på den vägen var det. Hon gjorde inte ett smack utan sin husse o mattes tillstånd. 
Det är klart att hundar känner vem som vill ha dem minst nära (jag) o vem tror ni lilla damen ville vara mest nära ? Jo jag Såklart, satt jag i klappningsposition någonstans la hon sig väldigt nära el på mig (Mina fötter). Jag fick putta undan henne om/när jag ville. Men jag smälte.
Nej kommer inte köpa mig en egen Amstaff, Labrador, terrier, boxer mm för trots mitt braiga möte idag så är jag ingen hundmänniska. Jag gillar ytterst få hundar. Bisou är helt klart en av dom, gillar massor helt klart!. Största chocken idag var att jag fick en rejäl hundpuss mitt i fejjan av henne samtidigt som hon tittar storögt med didära ögonen o ser bara ut att vara världens snällaste o goaste. Uppfostran tackar vi husse o matte för, jisses vilken stadig hand hon är uppfostrad med o säkerligen en stor dos kärlek.  
Denna kamphund, en i media utpekad farlig aggressiv hund som inte borde få finnas enligt vissa. Jag säger såhär(superamatörmässigt): du får den hund som du själv uppfostrar den till att vara, oavsett ras.
Jag lämnar vårt möte med stor beundran och Saknad.. Hon berörde mig o som sagt.. Jag är ingen hundmänniska. ❤

Funderar på nyårslöften

Vad är rimligt liksom, nåbara mål-omöjliga mål-önskemål!? 
Saker som stått på nyårslistan tidigare: börja träna. Dieter av olika dess slag. Börja med-sluta med.. Osv. 
Inför 2014 är det ganska lugnt med mål. Tänkte vara med på vårruset igen fram i maj o springa detta. Detta innebär i sin tur att jag måste löpträna. Jag är lat, funderar vidare på hur jag ska lösa detta. 
Beach 2014 kommehihi vare sig man vill el inte. Flodhäst på stranden är ju sådär kul känsla.. Detta innebär också en form av träning. Jag är lat, måste fundera vidare på hur jag ska lösa detta. 
Resa vill jag. Resa är kul, kanske inte de första 6 månaderna på året då det blir både ljusare o varmare ute. Spara sig lite pengar borde ju kunna fungera för att ta en tripp på en vecka till Kroatien fram på sensommaren/tidig höst? Det är ett rimligt mål. Ett kul mål tom! 👍

Annandagen

Annandagen, vilket lustigt namn. Idag står följande på att göra listan: middag hos faster K. Annars inget spikat. Love ledighet, ätit frukost o gå o lägga sig igen. Släpa sig upp till soffan o softa med en film. Gött. 
(Det är annandagsrea i affärer också, OM jag får ett litet infall så kanske KANSKE jag åker iväg en sväng om ett par timmar el så..)
 

Nytt försök

Skrev ett aslångt inlägg om vår jul imorse. 
Men när jag skulle kolla hur det såg ut på webben, så var det bara borta!
 
Flis jul: hon tror inte på tomten.. Men när hen kommer så är det verkligen stjärnögon Som tänds. Flis bjöd på en hel del roliga o underfundiga kommentarer igår. Min fina flicka, the love of My life❤.
Hon fick mycket paket, valda med omsorg. Så himlars nöjd vart hon. Örhängen, klockor, monster high dockor, kläder, ridväst o ridbyxor, smink, bok, blingblingmaskin o annat pyssel. Sååå himla tacksam o glad.
 
Jag fick saker som verkligen behövs. En elektriskt fotfil, presentkort på favvosalongen för en pedikyr, en bok av Dan Brown (yej semesterläsnining räddad), lite kosing, en eltandborste o ett presentkort på favvosalongen hos bästfrisören Linda på Bli Grym.
Är nöjd som tusan. Jag älskar fotvård, hatar att göra det på egenhand. Frisörbesök.. Loooove it! Och hos Linda får man dessutom både varm dryck o choklad 😊. 
 
Mat har ätits i mängder as Always. Jag har halsbränna from hell just nu. Jag är sockerstinn o lär va på topp i flera dagar. Men det är så värt det. Min svärmor o svägerska lagar gudomligt god mat, som alltid. 
 
Lilla Iris🐰 fick också en leksak, en typ hundleksak där hon ska slå ut plastkoppar för att få kaningodis. Hur det gick? Kaninfisen gillar inte plast av ngn anledning o biter tag i hela spelplanen o kastar iväg den så alla godisar kommer ut direkt. Hehe, allt el inget liksom.
 
Men det största i år måste va att jag var en del av ett välgörande ändamål. Julänglarna. 
Jag skänkte 6 paket till familjer som inte har råd att köpa egna klappar att ge bort. Stor feelgoodkänsla på den. Jag badar inte i ett överflöd av pengar, Men alla kan faktiskt göra något litet för någon annan. 

Detta med julkort

Blev inga skrivna i heller. Har de 2 senaste åren skänkt pengar till ett välgörande ändamål istället. I år blev det som vanligt Barncancerfonden och Musikhjälpen 2013. 
 
Så ingen nämnd o ingen glömd...
✨God Jul och Gott Nytt År✨

Så var julafton över

 

Så var det dags igen, låt mig presentera:

Årets mest hajpade dag: julafton. Och ja, jag stavade medvetet fel på hajpad, bara för att sänka kraven på yttersta perfektionen. Julafton är ju den där dagen när allt "ska" vara lite mer, lite bättre och bara bra (även om mycket annat kan vara pissigt runtomkring). 
För ett par år sen kom vi hem fr 12:an kvällen innan julafton, inget fixat el klart o vet ni, det löste sig ändå. 
För vem görs allt? Supersött godis, stök, utbyte av pengar? Nu låter jag som the Grinch, men jag gillar egentligen julen, fast mest för att få tillbringa morgon, lunch, eftermiddag o kväll med folk som ligger mig varmt om hjärtat. 
Alla jag inte hinner träffa imorgon, vi ses snart❤
Sen, det är ju klart.. Ge Flis fina julminnen o paket 🎄

Om att ge och få tusenfalt åter

För snart (typ februari, men alla fall) två år sen fick jag frågan som fick mitt hjärta att svämma över av kärlek. Kärlek till mina vänner som känner ett enormt förtroende för mig som person och mig som vän och kärlek till en liten människa som jag aldrig hade mött. Jag fick frågan om att vara gudmor till deras barn. I mars 2012 kom hon, världens vackraste pärla. 
Jag tar mitt uppdrag på fullaste allvar, jag tror på allvar att ett barn som omges av kärlek, beröm och uppmuntran blir trygg i sig själv och älskar tillbaks. 
Har älskat min guddotter som hon vore mitt eget barn ända sen den dag jag fick frågan om att bli o vara hennes gudmor. Jag skämmer bort henne med kärlek, beröm, uppmärksamhet, lek, uppmuntran och trygghet. Familjen flyttade hit i augusti i år. Lycka! ❤
Det innebär att jag har henne och mina vänner riktigt nära nu o det är underbart.
Pärlan frågar efter mig hemma.."Saa-aa??" 
Älskade lilla barn. Hon berikar mitt liv och jag kommer alltid vara nära och finnas när hon behöver mig, det lovar jag ❤
Å till mina vänner.. tack för att jag får vara en del av erat liv! ❤

Iris

Lilla ullbollen är inte så liten längre. Iris har lagt på sig vinterpäls o extra vikt 🐰. 
"Inne"bor hon med, typ i vårat inglasade uterum.  Lämnar vi altandörren öppen kommer hon in o kollar läget.. Som bästa ballerina sa för ett tag sen "Iris.. Snart i en soffa nära dig.." 
Jag är riktigt sugen på att ta in henne helt o hållet, men jag vet att det går ju bara inte😔. Någon är ju allergisk typ. 
Hon är så nära det går.. Får va nöjd med det ett tag. 
Lilla pälsbollen, sötast i världen ❤

Svårt sugen på..

Knäck. Denna sötsliskiga kompakta massa som kostar många plomber i tänderna för många. Själv kan jag stoltsera med ett hål i tänderna i hela mitt 34-åriga liv, o givitsvis var Murphy framme o såg till att det satt helt överjävligt till i 1. En sned visdomstand som 2. Inte kunde lagas, den fick dras ut.
Så jag har sådeles inga plomber att behöva vara rädd om. Knäck!!! Here i come! 

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något

Jag har precis lämnat av 6 paket till Julänglarna i Rudskyrkan. Stor feelgoodkänsla på den helt klart. Så dagens motto: alla kan inte göra allt, men alla kan göra något! 👏🎁❤
 
 

Helt otroligt

På tisdag nästa vecka är det julafton. Helt otroligt. Jag har en del stök kvar att fixa, men jag ligger ruggigt bra til med klapparna alla fall. Inatt bröt en ny förkylning ut hos mig. Ögonen glänser O näsan är som en drpppkran. Tänkte att jag siktar på att kurera mig till julledighet istället för att stressa sönder med bak o städ. Yepp så får det bli. Nu läggdags klockan ringer tidigt.

Ingen Mariah Carey.. Men..

I flera års tid har jag verkligen beundrat en vacker röst. Mariah Carey. Jag vill inte se henne 
Eller höra henne prata då hon är lite to much för min smak. I alla fall, säga vad man vill om denna diva, men sjunga.. det kan hon helt klart!  🎶
Imorse åkte jag o köpte morgonfrallor på Ica. I bilen sjöng hon på radion "o Helga natt" fast på english då.  
Jag tänkte såhär, ensam i bilen, regn utanför jaja va tusan jag höjer volymen o bräker på o sjunger jag med.  
Först lät det hm ja ganska ok på de låga partierna, lite spontankänsla på mina waleingar för att sen eskalera i didära höga tonerna som egentligen får glasrutor att brista. Vissa tillfällen är det skönt att vara ensam i bilen, få bräka på bäst man kan o låtsas att man är i samma toppklass som Mariah Carey herself! 🎶😊

Efterlängtade helg

Utsikt en lördagsmorgon😊
 
Det är helg, veckorna rusar förbi o om 9 dagar är det julafton! 🎄
Mycket kvar att fixa men i år har jag sänkt prestationskraven på mycket. Tex varför baka en massa godis som ingen vill äta? Varför superstäda o slita på knogarna när vi inte ska fira jul hemma? Jag vill ha snö. Den får gärna komma igen, det som varit denna vecka med blaska o lera har varit kul för barnen, men jag tror att snö skulle uppskattas mer ⛄❄.
 
Helg alla fall. Idag ska jag gå rakt över gatan till bästa grannen, min extra-med-allt Birgitta❤.  Bara för en kram eller två,  ett givande  samtal o kloka ord. Ska träffa gumma också. Tänk att vi bor så nära men aldrig hinner ses😔.
 

På allvar!!

Jag o min tunga är inte överrens. Det sticker o bränner o kallas tydligen karttunga. Obehagligt som tusan.. ogilla!
Har haft skov hela hösten med två-veckorsintervaller. Blä. Less på skiten vill jag lova.

Avramling gånger 2

Ridning för Flis idag. Lilla Mynta var pållisen för kvällen. Hon ramlade av inte bara en gång utan 2! Glad i hågen slängde hon sig upp på nytt o fortsatte som inget liksom.
Så vad innebär detta för mig nästa vecka? Jo baka sig en avramlingstårta big time.. Sweet 

Andra advent

Vilken dag! Fick träffa underbara guddottern o Ballerina o pussas o kramas lite grann. Lilla ögonsten min ❤
Flis lämnade en önskelista till tomten, lillpluttan nöjde sig med att spana på gubben med skägg.. på säkert avstånd. 😉
Julmarknad i Mariebergsskogen idag alltså. I snöoväder som heter duga. Inget sådär romantiskt julkänsla dingelingong, det öste ner, från sidan o nerifrån tror jag med ta mig tusan. 
Nu hoppas jag vintern är här ⛄❄.
 
Väl hemma igen, blev jag på plock o rens humör.   Jisses va saker det rök idag, gött.
Fick ett nytt ryck o ställde mig o bakade lussekatter. Mormorsaft o varm lussebulle yummi!
 
 

Saker som oroar

Ni som är kvar här o hängt här ett tag, vet att Flis cancer hittades "tackvare" hennes värk i höfterna. Det visade sig ju vara en höftledsinflammation efter undersökning. Den som tillsammans med hennes cancersmärta fick henne att sluta gå på flera månader...
Föreställ er då följande orosmoment.. "Mamma, jag har ont i benen..." "mamma, det känns konstigt i benen när jag går". 
Fy i helvete säger jag bara. I onsdags var farmor o farfar med till sjukhuset för rutinundersökning o provtagning. Jag ringde till dagvården o förberedde dem på att Flis klagat på värk i benen. Fick som alltid fantastiskt gensvar fr Goa personalen. 
 
Många långa timmar gick tills jag fick prata med farmor o farfar o framförallt Flis o stämma av hur det gick. Svaret kändes lite flytande dock så jag ringde upp dagvården dagen efter. Bästa ssk Sara läste upp ur Flis journal o fick mig lugn. De hade gjort en undersökning både neurologiskt o ortopediskt. Allt såg bra ut o blodprover likaså. Förmodad växtvärk. Vanlig växtvärk typ, men de förstår min rädsla o bemöter oss efter den. Underbara människor.. Riktiga livräddare❤.

TeknikUllaBella i farten

2 saker om mig ang teknik o tekniska prylar. 
1. Jag är helt ointresserad av dem. Telefon, iPad, dator i all ära.. Men nej inget riktigt intresse finns.
2. Teknik ska bara fungera. Alla dessa it-genier som tjänar multum borde kunna komma på lättare sätt för en oteknisk o ointresserad vanlig människa som mig, att kunna fixa sin(A) apparater lätt, billigt o snabbt. 
 
Igår var Flis o jag på fredagsmys hos min pappa o Stine. Han hade påbörjat en Ios7 uppdatering på mobilen. Och typ fastnat där. Kom inte in med användaruppgifter el lösen. Då brukar jag ringa mamma o A.. de vet allt!
Alla fall, summa summarum.. JAG fick igång pappas mobil igen. JAG liksom 👏👍😊!!!
Dessutom fixade jag instagram åt pappi, bara sådär huxflux. 
Nope, ff inget teknikintresse som fötts trots enorm prestation från min sida. Teknik är ff (i mina ögon) tråkigt as hell, men ett nödvändigt ont i dagens samhälle.

Dagens julstök

Dagens julstök: saffransskorpor. När vi kommer hem fr skola o fritids imorgon vaknas det varm mormorsaft o skorpor. Yummi!
Jag hann även sätta upp julgardiner i Flis rum, resultatet helt ok. 
Det tar sig sakta men säkert😊. 
Längtar efter snö nu. Vill känna kalla friska ❄ o bygga ⛄o åka pulka o Bob. Någon härhemma ska tydligen fixa längdskidor till sig. Jag som är supernaiv mellan varven känner att jag skippar det i år igen, trots att det säkert är jättekul o bra motion. Jag är dessutom säkerligen kung på att åka där det är platt, för utför suger jag något så kopiöst på. 
Nu är det strax läggdags.. Äta sova jobba you know.

Glömde ju...

Fick lite spel igår när ljusstaken skulle fram.. Blev ett besök på Rusta idag. En gardin till Flis, långa ljus, en adventsljusstake, mossa (nej jag plockade den inte själv i år heller..), och en fågelmatsbehållare o ljusstakepynt fick följa med mig hem.. 
Vad är kvar att göra: baka lussebullar, knäck, saffransskorpor o allt det där andra som hör "julmyset" (läs stöket) till. 
 
Iris🐰 fick sin bur pimpad med ett pepparkaks❤ o hennes namn på. Hon mår bra i uterummet btw.. Ibland kikar hon in till oss för att kolla läget men annars skuttar hon runt därute hur nöjd som helst 💕. 

1:a advent

Har denna helgen gått all-in för att skapa advents-känsla hos mig själv o i huset. Julmarknad i Alster igår, supertrevligt.
Träffade på några gamla kändisar o fick kramas lite med bekantingar från förr. 
Shoppade en dörrkrans av lingonris (skulle fixat egen, men det hinns inte med), en julklapp till pappa, en vacker vit snöflinga i keramik till mig o gooodis närmare bestämt 3 st olika sorters marknadsnougat 😛.
Idag var det kalas för Flis kusin G. Roadtripp (inkl åksjukan Allan som vanligt...) o en härlig em med fina familjen ❤. 
Väl hemma hann jag med att hänga en klar tvätt, byta lakan i våra sängar, tvätta o planera inför den kommande veckan. Nu ligger jag uthälld i soffan en stund innan det är dags att säga tack o godnatt. Hej o hå, välkommen sköna måndag, december o allt.. ❄⛄

RSS 2.0