Finns få personer som verkligen förstår..

Postat av: GT Förstår din frustration panik över detta!!! Någon har åter igen ryckt bort marken under fötterna!!!!! Men som sagt i ett possitivt perspektiv för flis !:) (er oxå) Men JAG & J förstår Din oro!! Vi finns HÄR bara ett skutt över staketet!!! Vardagen som jag prata om, den är knepig att förstå !! KRAM MIN FINASTE GT.. TACK GODE GUD ATT DU FINNS ETT SKUTT BORT <3

Stolt som en tupp

Har varit på utvecklingssamtal. För första gången sen hon började på förskolan så var pedagogen o jag helt överrens. De är otroligt stolta över henne o hennes återinträde i förskolans värld. Me too. Många bra ord sades om min lilla tjej. Klart man sträcker på sig lite extra, hon har ju haft det rent sagt förjävligt min lilla smulis så hon är värd en brejk så att säga. Ett mkt bra samtal. Men så är det bästa förskolan också. NÅGONSIN! Berättade om dagens scenario. Tårarna hängde i luften hos mio.. fan va jobbigt..men jag ville berätta om min oro, att mina funderingar kring sjukdomen alltid finns där och under mitt leende finns också ledsamhet. Blev bemött med största förståelse (så bra det går) o värmande tröstande ord. Är det ngt de upptäcker så hör de också av sig.. Som sagt bästa förskolan..någonsin.

hjärtstillestånd?

Fick ett besked av dr Å idag. Inget dåligt egentligen, med jag gick in i chock o fick förmodligen hjärtstillestånd för en liten microdelssekund. VA? hur är det möjligt? Men men men.. Ok, så här är det. (kommentarer om att jag är världens nojjigaste o största tönt undanbedes, vänligen men bestämt.) Vi har varit på vårat sjukhus el Drottning Silvia i Gbg mer el mindre 1-2 ggr/vecka i 1½ år. Det är mkt, det är en lång tid. Men samtidigt som behandlingarna o provtagningarna varit fruktansvärt påfrestande o direkt hjärtskärande, så är det trygghet att få komma till våra doktorer o sköterskor en gång varje vecka. Nästa vecka behöver itne Flis komma till sjukhuset för provtagning. Det är stort. Större än vad ni kan förstå. Ingen kommer med klapp på axeln, lugna ord, provtagningsbesked el medicinjustering. Inget.. inget på 14!!!! dagar. Det är länge. Den 13/6 är nästa planerade undersökning. Undrar hur många ggr jag hinner ringa dagvården innan dess? El besökt psykaktuten för att jag på allvar blir knäpp o paranoid för att hennes värden kommer vara käpprätt åt helvete? Ja, hon får medicin a-l-l-a dagar. Alla 14 dagar. Men det är så mkt tankar, tänk om levern o mjälten ändrar status? Tänk om lymforna sväller o ngn underlig (ej bekant för oss) biverkning bara ploppar upp under dessa 14 dagar?? Va va va VA???? Det är lite tears off fear hos mig just nu om jag ska vara ärlig. Ur läkarnas perspektiv låter det ungefär så här: "tja.. hon har varit någolunda stabil i sina värden ett tag nu, låg och bra. Vi tycker att vi kan avvakta nästa vecka med provtagning, så kommer ni om 14 dagar istället. Känns det bra?" TYP NEEEEEEJ!!! sa jag. Då kom Kristina. Kristina är barnsjuksköterska på dagvården och det absolut snällaste som finns att hitta. Hon såg paniken i mina ögon efter att dr Å gått iväg. Hon kramar om mig o förklarar att min panik är rättfärdigad o förstålig. Men som hon sa, de finns ett samtal bort för tröst och för frågor. Mamman är lite utom sig själv just nu. SKITJOBBIGT faktiskt. Det här den delen av Flis sjukdom som skrämmer skiten ur mig. Tankar o funderingar som jag inte kan styra över. Tankar som gör att hjärtat bultar så hårt att det gör ont, tankar som gör att tårarna kommer närsomhelst, hursomhelst. Paniken o oron. Vadan detta kanske ni tror? Slut på behandlingen el? NEJ. Hon har ett år kvar av cellgifter. 1 helt år. Ett helt år innan jag kommer tappa kontrollen totalt o fullständigt o bli ett nutcase så att säga. Vaknade glad o lycklig idag. Nu är det bara en stor frustration och oro för inte en utan 2 veckor i ovisshet..herregud.. hur ska jag fixa detta?

snabba drag

Ok så här ser min o Flis dag ut idag: 1. Sjukhuset. 2. Lunch. 3. utvecklingssamtal på Kulingen. 4. Hem o packa picnic o byta om till ridkläder. 5. Ridning för Flis. 6. sommarfest med mitt jobb för barn + familjer ett par mil bort fr stallet så att säga.. SÅ. Slutsats. Snabba drag gäller idag. Hur vi ska lösa detta vete tusan, men på ngt sätt så. Efter sommarfesten lär jag stupa i säng.. ska dessutom öppna imorgon så inget nattsuddande här inte. Har lite to dos innan vi måste åka så over and ouuuuut.

att göra:

Söndagen bjuder på: * plantering av några blommor * tvätt, hänga tvätt, ta in torr tvätt, stryka (bara om jag måste) * Kalas för Flis del 2 * Mors dag middag hos svärmor/farmor * Ringa till världens bästa mammi o deklarera hur mkt hon betyder för mig och förklara att jag älskar henne för hennes otroligt vackra hjärtas skull <3 * Till kommunhusets postlåda o lämna lite schema för Flis. * Well.. sen finns ju allt det där andra vardagliga som städ, laga mat osv.

shopping- I like :)

Ok, jag var på riktigt shoppinghumör redan när jag vaknade imorse. MEN, då jag drack ett par glas vinovino igår så var det inte lönt att ge sig ut för tidigt. Jag kan bli dunderparanoid för att bli stannad av polisen o behöva blåsa.. TÄNK OM DET INDIKERAR RÖTT??? Å RATTFYLLA? hell no. Jag har slitit så jäkla hårt för mitt körkort o tänker ha det så länge jag bara kan. Inget olagligt o dummerier här inte. I alla fall. Jag åkte iväg en sväng by myself. Det kan vara lite skönt det med faktiskt, även om jag uppskattar min lilla familjs sällskap alla tider på dygnet. Åkte till Ikea-affären. Såg många missnöjda barn, frustrerade mammor, irriterade o uttråkade pappor/makar. Varför tar man med sig energiparasiterna när det är happy shopping som gäller? Nej, lämna surmupparna hemma o ta lite egentid istället. Jag strosade runt en stund, funderade på om jag skulle ta en fika för mig själv men ångrade mig snabbt när jag insåg att det fanns personer i cafeterian som jag absolut gör allt för att slippa träffa igen. Ja, herregud. Gjorde mina inköp (blockljus, 2 pajformar, M&M´s, stekpanna o servetter- riktig storshopping..)sen tänkte jag.. hm bergvik kanske? El inte. Det är löningshelg. Punkt slut. Mot Coop på nolgård, via Bergqvist skor outlet. Fyndade ett par snygga blå lågskor Hush Puppies. Kände mig nöjd. Åkte mot coop. Var det mindre med folk där? Typ nej. löningshelg, fortfarande. Gjorde mina inköp (plus impulsgrejer) o åkte hemöver. Nu har luften gått ur mig o jag ligger som en pascha i lilla soffan, Flis har tagit en brejk fr hoppandet ett tag o ligger i den andra soffan. Bakis är jag inte, men trött. Tant är ju inte van att vara ute o svira runt längre. Status för kvällen ser ut som följer.. räkor, bröd, aioli, lite Rosie, ost o kex. Stor godisskål(ar) ala ALLAN o lite skruvar o stjärnor på det. Yes, håller jag mig vaken till 20 idag så är tant nöjd. MOrgondagen bjuder på firande av Flis del 2. Tror jag. Sen är det mors dag <3 Glöm inte det. Kaffe? Ja tack gärna- ska bara orka gå till kaffekokaren o fixa det. (Ja.. jag är en laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatmask- ibland alla fall)

K-U-L!!!

Jag hade såååå kul igår. Vi hade personalfest för oss i Råtorps Skolområde. Mycket folk var det, nästan hundra pers :) Riktigt smarrig mat, buffé med kött, potatissallad, potatisgratänger, sallad, ostar, såser o bröd o frukt. Lite vinovino (till självkostnadspris då) på det o flaggan var i topp. Kul underhållning, bästa sällskapet, måååånga skratt och både nya och gamla bekantskaper. Cheferna bjöd på sig själva och tja, den där kvällen var alla där på samma premisser o villkor. För att ha kul o umgås liksom. Jag hade laddat upp med det bästa humöret någonsin o det verkade som det smittade av sig på mina fina kollegor. Tog med mig 3 av kollegorna som var representerade fr vår förskola med 4 avd o gick vidare till Pitchers. Där fortsatte vi skratta och hade en trevlig timme tillsammans (med lite vinovino). Jag skrattade så jag hade kramp i skrattgroparna i låren igår. Så sjukt kul kväll. Tog en taxi hem. INTE ni-vet-vilket-bolag, utan ett annat med en ûbertrevlig taxichaufför som pratade med den bredaste norrländska som jag hört på länge. En kul kväll avslutades med en mkt trevlig kväll i en taxi hem alltså. Slocknade stenhårt o vaknade jämt innan 10 idag.. Gillart, gillart gôrmôe ;)

ja herreguuud

Vilken dag det var igår. Herregud. Jag hade tagit semester dagen till ära o 07 började bullbaket. Städ o plock, bak o ärenden som skulle fixas. Dagens höjdpunk var ju presenterna. Helt klart. Hon fick 2 paket på sängen o var riktigt besviken över att det inte var en studsmatta i ngt av dom. Ni skulle hört o sett henne när hon såg SIN studsmatta. Oj..ojojoj. Illskrik o rusade ut för att studsa i nattlinne 06,15 på morgonkvisten. Å där stod hon, låg hon, hoppade hon o skrattade hon så gott som hela dagen. LYCKAT! Många många fina presenter fick hon o riktigt nöjd 5 åring slocknade som ett utblåst ljus när kl var 20. Dagen idag fick firande fortsätta på hennes förskola. Den bästa förskolan btw. Det är den bästa av så sjukt många anledningar. Tar det en annan dag. Hon fick bjuda på glass i "glassbaren" o det var så dunderlyckat. Flis kommentar: Det är så kul o fylla år, å vet du fröken.. det när den bästa dagen nååååågonsin för jag fick äntligen min studsmatta!!! Min lilla tjej är 5 år nu..min finaste lilla smulis <3

HIPP HURRA FÖR FLISEN IDAG

Min lilla smulis fyller 5 år idag.. i 5 år har jag haft äran att få vara denna lilla underbara tjejs mamma. Världens finaste Flis.. min modiga prinsessa.. Jag älskar dig mer än livet själv och är såååå obeskrivligt stolt över dig. Jättebamsegrattis på DIN dag.

Glad

En sånhär dag känner jag stor tacksamhet över livet o att leva. Det räcker med ett litet inslag av glädje varje dag för att man ska kunna sova lite gott på natten. Idag har det hänt en massa trevliga braiga saker. I´m happy.

En rörd mammi må ni tro

Ibland krävs det inte mkt för att tårarna ska samlas i ögonvrån. Idag kom dom i form av glädjetårar. Först var vi på lab. Där satt Emin o väntade på oss *lycka*, sen gick vi till lekterapin där Elisabeth hade öppnat uteplatsen för lek o bus. Favoriten sedan ifjol är vattenverket. Man får pumpa vatten greja o fejja bäst man själv vill. Flis älskar det, hon stod säkert o lekte med det en timme minst. Sen ringde dagvården o var redo med provsvar o läkarundersökning. Vi fick ett rum o bara så där så kommer HELA staben med läkare, sjuksköterskor och barnsköterskor in o sjunger för min lilla tjej. Plus ett paket. Stort paket. Mamman blev blödig o kände att fan vilka fina människor det finns egentligen. Sjukvårdspersonal får ofta ta skit för både det ena o andra, men Flis har de allra finaste människorna omkring sig. Kompetenta, omvårdande, omhändertagande, genuint snälla och ser barn och familj. Tror minsann att jag ska ta med en liten inflyttningspresent till dagvården när de flyttar tillbaks till sitt old but new place igen. Min fina lilla tjej fyller snart år. Det är en stor dag.. för 1½ år sen visste jag inte om jag skulle få se henne bli varken fyra eller fem... Älskade lilla trollunge <3 du är älskad

Powernap på kvällen.. inte så smart

Var så sjukt trött igår kväll. Därav att jag somnade på soffan. "Bara" 30 min, men ändå.. det pajjade min nattsömn. Totalt. Sista gången jag kollade på kl inatt så var den runt 4.. Fuck. Jag som har en rättså mastig dag idag/kväll. Hur orka det då? Snart vankas det sjukhus, det är ju måndag idag. Sen ska Flis o jag åka till Ikea en sväng. Blir lite lunch o förvaringsshopping. Åka hem o baka lite inför Flis stora dag på onsdag, kl 16 ska jag vara på plats på workiworki o blir kvar där 5 timmar. Möööööten i massor. Lång dag i sikte. Kan ju bli så att vi stryker både en o två punkter på listan idag.. Trött..orkar inte..

supertack

Stort supertack till min pappi o Stine såklart som fixade hem skåpet till mig idag. Nu väntar då renovering av detta. Många frågor om detta må ni tro. ByggareBob har sagt att detta är MITT o enbart MITT projek, men jag ser ett stort moln på min renoveringshimmel. ByggareBob gillar att få saker gjort på sitt sätt när det gäller renovering, så kommer det jag gör bli bra nog?? ByggareBob har ju många maskiner i gargaget.. ngt måste ju finnas som jag kan använda för ett bra resultat. Right? Å sen detta med att måla skåpet. Så här är det. Det ska bli svart, halvblankt med en tapetserad insida. Ja, alltså inte på dörrarna, men väggen bakom hyllplanen så att säga. Jag vet på ett på ett ungefär vad jag vill ha. Nu önskar jag att en rulle kanske itne går loss på mer än max 300-500 kr.. Nyfikna? Tja ni lär få vänta ett resultat, men den som väntar på ngt gott. :) Får fundera vidare på mitt projekt, nu är detta hemma alla fall o redo att tas tag med. Före o efterbilder kommer givetsvis nu när jag kan mobilblogga o allt.

nu ska vi tänka efter före så att säga

Ibland vore det ju bra. Men seriöst, måste man alltid tänka efter före=? Förstår ni vad jag menar.. Alltså, gud va svårt med exempel. Men vardagsval o andra beslut som påverkar ngt annat i sin tur. Måste man det? Jag tror inte det. Ibland krävs det sponatanitet o felsteg för att hitta rätt längre fram på vägen. Mmm det tror jag på. Vad morgondagen bjuder på både vet jag o inte vet. Jobbigt, fast ändå inte. Jag har inte gjort ngt mig veterligen, så. Jag kommer med öppet sinne o glädje. För det är sån jag är. Jag är en glad skit helt enkelt :)

resultat av shoppingtur

Bakformar (typ muffinsformar i papp) med diverse olika mönster, servetter, godis, Pippi-klänning o underkläder till Flis, en skiiiitsnygg ljusblå tunika till moi.. Ballerina.. du skulle vara stolt över mig o mitt inköp :)konfirmationspresent till Linda o "lyx"lunch i mitt i city (under all kritik.. tro mig). Hade tänkt liiite mer på shoppinglistan, men en liten dam som jag hade i sällskap tröttnade efter svängen på stan. Jaja, mer IKEA för mig en annan dag då :) Nu har vi intagit maten. Grillspett med ljummen hemmagjord potatissallad. YUMMI! Grillat är godast, helt klart. NU: Upp med fötterna i soffan, lite vinovino o popcorn. Lördagkväll.. jag gillert!

Big spender..

Yes. Lördag. Ledig. Shopping med Flis? I think so. Sol.. värme. Bra dag i sikte :)

picasso

min lilla Picasso har varit i farten o skapat en fantastiskt fin drömpålle :)

äntligen fredag

Gääääääsp, jisses va trött jag är. Det har varit en lång vecka för oss alla. Flisen är helt slut. Reflektion: hon fixar med MAX 3 dagar på förskolan, inte mer. Inte i dagsläget alla fall. Idag har hon dippat rejält o varit ledsen o trött omvartannat. Slutade 14 idag. SÅ SKÖNT. Jag har ju så få dagar som jag slutar tidigt på. *njuter* VI fixade lite ärenden efter jobb o förskola å nu har vi landat i varsin soffa. Flis vid tv´n o jag har vid lilla dumburken. Äntligen fredag. Rosie o Foot of Africa ligger på kylning o det ska bli otroligt skönt att korka upp, äta lite gott till det o bara ta helgen liksom. Helgen bjuder på lite roligheter o tja.. återhämtning. Tro mig, det behövs för oss alla. Idag förresten beställde Flis o jag tårta till hennes stora dag på onsdag nästa vecka. Hon fick välja helt själv min lilla smulis. Mammi pröjsar med glädje <3

tokigt värre

Sicken knasig fröken jag är.. men jag erbjuder "mina barn" en kreativ temadag med kuligt inslag. Tokig dag, men ändå.. Jag är så nöjd på mig själv att jag tog chansen o pluggade till förskollärare.

myrkryp del 2

Myrkryp ALLAN i framförallt knäna igen. Började på allvar igår idag värker dom så det får allt bli en pillerill painkiller när jag lägger mig. Min mamma har ju ont i sina leder.. ärftligt? :( Jag känner inte av ngt under dagarna, men nu när man sitter i soffan med fötterna högt så pirrar det som tusan. Jjaja. Bara det har släppt till imorgon. Då ska jag ut bland myror o hoppeli i Uggleskogen. Det är dags att förvandla och ta fram TROLLET i mig. Bye bye.

Boom boom boom

Här är trolle troll, rund som en boll. Huvudet som en kålrot o näsan som en morot.. Jajjamensan fröken Sara goes TROLL imorgon. Så fantastiskt kul det ska bli.. ÄNTLIGEN LITE TEATER IGEN wiiihooo!!!!

Blixtar o dunder

Avslutar denna dag med ett snabbt blogginlägg. Jisses o fiiifan vad det blixtrar o dundrar utomhus. Regnet forsade ner o själv tyckte jag att det lät som alla husets maskiner var på samtidigt. Då dundrar det bra hörrni. Nä ni.. här vågar jag inte sitta.. tänk om lilla datorn krachar när det är busväder därute??

heldag på worki

Börjar 9 o slutan 17,30.. lång dag. Men.. jag gillert. Nu tar jag med kaffekoppen, en filt och sätter mig under tak på altanen o lyssnar på regndropparna som sakta faller fr himmelen. Ha en finfin dag

igår, idag och imorgon

Jag kommer att älska dig. Min underbara lilla fina flicka..Igår, idag och imorgon..föralltid. Några ggr varje dag slås jag av en förundran över livet. Alla val vi gör, samtal, deja´vuer och möten,visar att vi är i livet. Måndagar är en sån dag som många känslor florerar. Sommaren 2009 filmar jag Flis i Mariebergsskogen, en linblond sprallig tjej springer runt och skrattar högt o doppar fötterna i fontänen.. Bara 2 månader senare.. ligger hon i en sjukhussäng och får tillsammans med sina oroliga föräldrar diagnosen som innebär att hon, 3½ år gammal knappt, ska kämpa för sitt liv. Den dagen hon fick diagnosen, ALL, slutade jag att andas. Idag är vi mentalt o fysiskt på ett helt annat plan. Livet tuffar på liksom. Men hela tiden, all the time, finns saker som tar mig tillbaks till helvetes öppna gap. Små saker i livet här och nu som påminner om sjukdom, cancer, ångest och oro. Saker och ting är inte längre självklara. För vem gör vi saker och varför?? Klockan är snart läggdags för en som varit i farten många timmar idag och dosetten är nyfylld med veckans cellgifter, Flis har fått kvällsdosen med 7 metrothrexat o 1,5 purinethol, 7,5 ml mollipect och nässpray. Vi är inte som alla andra. Men vi tar en dag i taget och försöker överleva.. alla tre. Jag tänker på det här.. igår. idag och imorgon.

grejjar o filosoferar

Tog rygg (så att säga) på ByggareBob idag. Satte på mig mina egna ByggareBobbabrallor o gav mig ute i trädgården. Vi har grejat o fejjat så det börjar minsann se nästan ok ut. 2011 är byggandets år här hemma. Både inne o ute. Det kommer bli så fint. Han är duktig ByggareBob. ByggareBobba.. well.. jag kan rensa ogräs o gräva alla fall (å återvinna/sopsortera). Bygga- not so mycket. Filosoferar lite över livet just nu. För ett år sen (snart alla fall) var det slut med alla sprutor i benet för Flisen. Sprutorna from hell. Sitter o håller mot tårarna nu.. Personligen förstår jag inte riktigt hur jag kan stå upp idag. Min goda vän Anna som är mamma till lilla S säger att ur kris kommer kraft.. och ja, det stämmer. Men jag är så trasig inombords. Ni anar inte. Jag har många saker att glädjas över, framförallt LIVET själv. Jag vet inte hur,när och om man läker och blir hel efter det här. Jag har skrivit förrut att jag anser mig inte vara starkare än någon annan. För orkar inte jag.. vem orkar då? Men jag är tacksam för ödmjukheten jag känner inför nuet. Jag har lärt mig att leva för dagen idag.. ångra inget- om det du gjort gör dig lycklig. Var inte rädd för dina tårar, tårar kommer av både glädje och sorg. Berätta för de du älskar-att du älskar dom och varför du gör det. Själen behöver 5 kramar varje dag för att må bra, så kramas på :) Livet är här och livet är nu.. vad som händer imorgon vet varken jag eller du.. tack gode gud för det.

fågelsång o morgonkaffe i solen

Älskar denna årstiden. Sitta själv en lugn lördagsmorgon på vår altan i solskenet o lyssna på fågelsång o dricka morgonkaffet. Det är livskvalitet. Det kommer bli en bra dag. Mamma o A kommer till stan <3 vi ska fira bästa Micke som fyllde år i veckan och tja.. bara vara helg helt enkelt. Flis är lite sliten efter veckans feber. Men hon var på sin förskola både torsdag o fredag o det sliter på lilla kroppen som inte är helt hundra. Blir en återhämtningshelg. På måndag får ByggareBob följa med till sjukan då jag har en hel studiedag framför mig med diskussioner kring den reviderade läroplanen, tvärgruppssamtal, kvalitetsredovisning osv. 8-16. Nog om det.Nu är det lördag o helg! Ska göra ett tappert försök att rensa vidare här hemma.. men hur motiverande är det när solen schteker ute? Nu.. kopp 2 på altanen i badenbadenstolen :)

tre apor och en taco

Kvällen är räddad. Mat i magen. Vinovino i glaset. Ahhh..välkommen du sköna helg. Ok, jag har inte haft den mest påfrestande dagen nåååågonsin o handen på hjärtat.. fredag den 13 har inte inneburit ngt speciellt negativt för mig idag. Snarare tvärtom. Sjukt braig dag på jobbet. Älskar mitt jobb.. har jag sagt det förrut eller=? Idag..lilla vilan efter lunch.. = sova en liten middagslur med mina minstingar. Lööööve it. Är så där glad ända in i sockertarmen så att säga. Ikväll blir det inte många knop. Myser med Flis. ByggareBob är ute o bygger.. skräll va? Men handen på hjärtat.. fan va duktig han är. Bygget han började med förra helgen är ju nästan mer än halvklart liksom. Hejja ByggareBob :) Jag har gjort mitt ikväll. Mat o mys. Over and out..Puss

Huvudvärken ALLAN

Satan i gatan.. Vaknade med huvudvärken deluxe imorse. Hela dagen har huvudet värk sönder skallen på mig o inte ens nu efter en massiv (skojar inte) dos av smärtstillande/huvudvärkstabletter har det släppt :( Schysst att börja dagen med 2 alvedon o sen köra på i stadigt tempo hela dagen låååååååång för att sedan avsluta med 1 pronaxen el ngt annat som gör att jag kan slappna av o sova bort skiten. Imorgon är en bra dag förstår ni. Flis o jag har bakat kakor ikväll. Cookies black and white så att säga. Jag har mitt första fredagsfika. För fredagsfika är heligt.. guuud så gôtt det är o bara tôla lite med goa tôserna. Nu: mot medicinskåpet.. sen sängen. Orkar inte mycket mer än så idag..

Jamen just det!!!

Lite löneökning? Ja tack å så blev det. Gillart.. gillart aloooooot :) Det är som jag har sagt tidigare. Kanonjobb=kul o jobba=man gör ett bra jobb= chefen uppmärksammar detta+lönesamtal= löneökning. Wihooo det går bra för fröken H minsann :)

Säger som Karlsson..

In your face kontorsråttor.. Gillar ni läget inomhus när solen schteker ute?? Va va?? Hehehe Jag gillert.. gôrmôe. Men tänk också på vilka människor som är ute i det andra pissvädret året om.. Är det ngn som är värd detta väder så är det vi o barnen :)

Saker som glädjer mig

När bra saker händer mig själv o mina fina goda vänner.. Glädjer mig med er <3

saker som irriterar

Tunga möbler när man städar o har gett sig tusan på att ge sig bakom dessa. Dammsamlar stuff... varför liksom? Å pryttlar.. ta mig tusan överrallt.. hur är det möjligt att ha så mkt grejer man ändå inte använder???

En vab på det då

Vi var till sjukhuset idag. Efter det har luften gått ur Flis helt o hållet. Hon hostar o näsan bara rinner. Febern är kvar.. Flis blir hemma imorgon, med mig. Har lite mkt i maj månad på workiworki.. men blir det vab så är det ju så det är. Ska vara himla effektiv imorgon (har jag tänkt alla fall) En massa mys med min lilla smulis är ett måste. Men sen ska det röjas plenty. Hur mkt skit sparar man på sig på en liten skala? Å varför?? Vinner den som har mest saker när man dör? Hell no. Ut ut ut med skiten säger jag. En dag går snabbt, bäst o göra det mesta o bästa med den.

Tummen upp o tummen ner

Tummen upp för att dunderdoserna med guldmedicin äntligen börjar ge resultat. Samma stora dos denna vecka som kommer, men med "ok" värden. Det är tummen upp på det lilla vi får alla fall. Tummen ner för febern som hoppade på min smulis medans vi var på sjukan. Dunderförkyld o hostig.. Mamman får ta en vab imorgon sen får vi se hur det blir resten av veckan.. Definitivt tummen ner. :(

på resande fot

Jag har rest inatt. Till England, typ. Tror jag. Till en gubbe väldigt lik Colin Firth. Ni vet vem det är va? Han är med i Bridget Jones Dagbok, Stolthet o fördom, Mama Mia.. En fin karl faktiskt. Han skulle gifta sig med en prinsessa o jag var bjuden till bröllopet. Sen skulle jag resa hem med ngt som motsvarar SJ i luften. Förseningar o halvkaos med soppa torsk, dåliga bälten o otrevlig personal. Väl hemma så kom jag till sjukhuset o fastnar i en hiss, el tja.. hissen ville inte lyda mitt knapptryck o när den behagade att åka så släppte den allt o bara rusade upp o ner lika fort. Tillslut kom det in 2 ssk fr infektionsavd o berättade om en man som var under behandling för fula bensår, det enda som hjälpte var nikotinplåster?! Ja jag säger då det. Vart får man allt ifrån i drömmarnas värld?

produktiv dag

Började dagen med att baka bröd, tvättat o hängt 2 maskiner tvätt ute, storhandlat, grävt, rensat o planterat lite flowers med Flis hjälp. Detta var bara ett liiiitet axplock..Joommen visst vettu.. finfinemang. Dagen har avslutats med middag på Krp med trevligt sällskap. Nu vankas det lite nya sängkläder i sängen å sen sover vi gott hela natten lång.

husfrua

Står o bakar bröd så här på morgonkvisten. Grekiskt landbröd minsann. Mumma. Till det serveras det skinka, salami, ost o medvurst. Ägg, juice, fil (till den som vill ha) o kaffe.. En bra dag startar med en riktigt bra frulle, men det vet ni va?

Kuligt :)

Jag träffade en lärare från Kau tiden o det blev verkligen ett kärt återseende. Fina N. Å bara så där blev jag erbjuden ett vik på hennes förskola.. Hur coolt var inte det då? Det innebär att jag (för att låta lite ödmjuk) var en mkt god student å en väldigt omtyckt sådan :) MEN.. jag har ju mitt på det torra ett par månader fram.. men ska helt klart ha henne o hennes förskola i tanken när mitt vik går ut.. Kul kul kul!!! En fd lärare vill ha förskollärarMIG tänka sig.. Jobba med moi..trallalala lalala KUL!

funderar vidare på livet o döden

Lilla familjen var till Blomsterlandet idag. Den ligger vid kyrkogården på Rud. Då vill jag gå till farmor o farfars grav med blommor. Å så blev det ju. Strålande solsken och det lyste så vackert över deras grav. Jag saknar min farmor så sjukt mkt. Det har varit 8 långa år av längtan efter henne o sorg över att hon inte hann att träffa mitt barn.. hennes barnbarns barn. Min farmor var en fantastiskt fin kvinna. Världens bästa farmor. Jag saknar min farfar också. Det är snart 1 år sen han dog. Vid den här tiden förra året, var man mentalt inställd på vad som skulle ske. Men farfar försvann från oss för länge sen.. Han dog av hjärtesorg, när hans hustru dog. Även om det tog många år innan han kroppsligen och fysiskt försvann från oss. Vid graven idag kommer mkt känslor. Saknar och önskar att de kunde få varit med oss sååå mkt längre..

mästerfotografen Flis

Mästerfotografen Flis har fotat det allra finaste o bästa hon vet.. Låt mig presentera "Kuddis". The one and only.. Den hänger med i ur o skur, till sjukan o förskolan.. trygghetstrasan.. <3

Lilla landet lagom

Jag känner mig som det ibland. Lilla landet lagom. Inga för stora utsvävningar åt varken bu eller bä hållet. Undrar hur jag skulle ha det om jag var ekonomiskt oberoende?? Jo, jag skulle ha en personal shopper, en personlig inredare, en PT (personlig tränare), äga en hästgård och ha djur (för det skulle funka alla tiders med mina 75% som förskollärare)För jag skulle jobba, även om jag var ekonomiskt oberoende för jag har ett fantastiskt härligt jobb. Gillart gôrmôe. Både the up´s and downs så att säga. Ikväll vart det grillat, en färdig marinerad köttbit o potatissallad (lilla landet lagom...) Ett (el flera...) glas vinovino Tre apor (lilla landet lagom extravagant el hur..)helgen som kommer bjuder på följande: inköp av saker man måste ha, men tråkigt att köpa. = LILLA LANDET LAGOM.. förstår ni=? Man gör det som krävs av en..inte så värst mkt mer. Skulle vilja chocka och beröra lite mer. För tro mig.. jag är ingen vanlig SvenssonBlekfis.. Jag är Svensson deLuxe typ.

ibland känns det bara.. :)

En riktigt måbrakänsla i hela kropp o själ. Trots att magen protesterar högljutt o värker som grisen själv, så är jag i väry mkt harmoni just nu. Fuck the diet (för nu alla fall..) ät vad du vill o gärna en liten chokladbit varje dag. Choklad är bra, mot allt. Det är bara så. Motion: well.. ni ska se mig när jag springer runt på gården med barnen på min förskola, spelar boll o leker för fullt. DET är motion. Dessutom är jag mamma till en 4 åring. Hon är rättså aktiv stundtals måste jag medge. Mamman gillar att vara ute o leka med henne. Mat: ät det du vill, varför försaka godheter? tänk om det är din sista dag på jorden. Nej, LEV HÄR o framförallt.. LEV IDAG. Myrkrypet Allan har gett med sig, nu är det värken Östen som ger sig till känna. Förkylning på g? I think so. Brukar få värk i mina leder då. Jag är ledig på helger o röda dagar plus en dag i veckan eftersom jag är på sjukan med Flis. Inget jobb sena kvällar, nätter el helger..Skönt. Vår! Sol.. snart strålande värme igen..Gillart..gillart gôrmôe Åsså har jag världens finaste lilla tjej.. älskar henne över allt annat. Min fina lilla prinsessa.. (som btw fyller 5 år om 20 dagar...)

för trött

Orkar inte skriva. Bara för trött.

Hipp hurra...

För världens finaste Ballerina idag <3 grattis min älskade vän

myrkrypen..

Grubblerierna "allan" har lagt sig. Nu sover jag stenhårt på nätterna (även när jag har öppning 6,30 vilket är helt fucking ofattbart, brukar ju vakna ett par ggr i timmen hela natten för att kolla på klockan annars). Problemen med ischiasnerven har också lagt sig ngt. Mkt tack vare lååååååååång promenaderna i Gbg (borde verkligen sikta på fler eller ngn långpromenad för den delen för hälsans skull) men också tack vare mina bästa arbetssandaler.. sååå sköna o bara bäst. Love Ecco. Liite myrkryp o rastlöshet kvar dock. Måste hitta ett sätt att vila kropp o själ. Nej, får uppdatera lite mera imorgon.. hade öppning idag o är så sjukt trött.

Happy? nej, vääääääry happy :)

Tänker inte riktigt säga vad det är än.. några vet, men så fort det är officiellt så ska jag skrika ut det så hela ö:a hör mig :)

världens bästa chef

Det har jag. I like her alot. Fan, hon är bäst helt enkelt. GillaGilla!

Min plats på jorden

Nordvärmlad.. min plats kring Klarälvens strand

sann glädje

Min lilla älskling badar i Sysslebäcks badhus för första gången sedan sommaren 2009.. ser ni glädjen i hennes ögon?

att leva som man lär

Har så mkt i huvudet nu att jag har svårt att fokusera o tänka på annat. Ringde nyss ett samtal o jag hoppas på svar snarast. Att det ska vara så svårt att leva som man lär?

Så sjukt irrriterande.

Vad? CYKELTÄVLING på hela ö:a.. Men snälla nån så irriterande.. Vem tror ni att ni är när ni häver er ut i vägen o FÖRVÄNTAR er att vi bilister ska flytta på oss? Önskar absolut inte livet ur ngn, inte ens en cyklist, men ni lever farligt.. Stora bilar o lastbilar har liiiite svårare o bara häva sig undan, Bara så ni vet. ÄNTLIGEN SÖNDAG, ÄNTLIGEN ÖVER FÖR DENNA GÅNGEN!!!!

Burr

Hade beställt kalasbra väder idag. Solen har tittat fram mellan varven o lite regn mellan det. Sen har det varit kallt, blåsigt o ruggigt. Frua med barn o jag med barn hade beställt lekväder o ja, man kan klä sig efter det också, men seriöst.. inte tusan kändes det så iskallt ute innan vi åkte hemifrån. Vi frös, som fan. Alla 4. Barnen kämpade länge, det fanns ju en hundutställning att kika lite på. När vi kom hem så var jag en isbit, innifrån o ut. Flis frös inte alls?! o ville ha isglass.. Say what? Jodå, så var det tidigt imorse. MAMMA!!! jag vill göra isglass som de gör på bolibompa!! Eh ok.. hur gör dom? sa jag.. En silikonform för isfigurer, tandpetare, apelsinjuice o plastfolie. I med juice, på med plast o stick i en tandpetare. In i frys å sen ett par timmar senare.. Isglass. Dundersuccsé. Fick ett litet ryck när jag hade tinat upp mig, ut o rensa ogräs..Fungerar som avstressande o man tänker liksom inte på annat där o då. Så 2011 kommer bli ogräsrensens år.

rörigt i huvudet

En person sa till mig en dag.. du är en god människa och engagerad pedagog. Ta inte med dig saker hem, alla kan göra ngt men ingen kan göra allt. Sant. Den här helgen har varit hemsk på så sätt. Jag har grubblat dag o natt. Men jag har valt rätt, det vet jag ända in i hjärtats minsta vrå. Imorgon ska jag ta tag i grubbleriet. Det är rörigt i huvudet. Jag är lite disträ, det vet jag. Men det blir bara bättre.

RSS 2.0