Tog en sväng med bilen..

För att göra ett ärende, det slutade på Bergvik, En lönelördag. Jamen tjofadderittanlej vad jag inte var ensam därborta. Hade som mission att titta på sånna saker som är lite svårt när tuttiluttan är med. Typ underkläder och väskor.. Hittade inte (läs orkade inte leta efter..)underkläder. Skitjobbigt o pröva ju. Sen det dära med väska.. Hade tittat ut en på h&m men den var visst slut :( Gick in på väskaffären istället o hittade väskan med stort V. Så jäkla fin..praktisk, rymlig, liten men stor...min väska liksom.. Problemet är att jag inte riktigt har lust att punga ut 1200 kr. Inte alls faktiskt. Så nu påbörjar jag jakten på min väska del 2.. som inte kostar skjortan. Sen kände jag för att fira detta med att jag inte faktiskt behöver betala tillbaka en herrans massa dineros till Fk. Ett plagg, ett firarplagg som belöning för all jävla oro o ångest som dreten tagit med sig är över. Hittar jag ngt (förutom väskan..) nope.. Inget alls. Lite beskviken faktiskt.. Men mitt ärende som jag skrev i början var ju ett stort paket från H&M.. nu ska det provas o beslutas om plaggets vara el icke vara..

Tröttheten

Tröttheten igår var direkt alarmerande. 21.30 sa jag hej o godnatt. Kul en fredagskväll liksom, men jag har lite för mkt på mina axlar o ett betongblock lyftes av när jag fick beslut fr Fk häromdagen. Hallelulija moment eller ngt. Ojojoj.. Ska göra mig iordning nu för kvalitetstid med Jossan <3 Love you min fina fina friend, vi ses snart.

Feelgood faktor

Jag vet inte riktigt vad det är, men idag har jag en såndär sjukt hög feelgood faktor i hela kroppen. Precis som om ngt stort och bra kommer att inträffa. Spännande! Jag vet en sak alla fall.. o kanske det är just den som är the big grej.. Jag ska boka biljetter till Gbg! Jag tar med mig Flis till Gbg för att träffa mitt efterlängtade Gudbarn för första gången och hennes underbara föräldrar! Vi passar på att ta ett par dagar i Gbg och har lite tjejhäng :) Kvalitetstid liksom :) Späännande!!!!!

oh sweet lord

Brevet med stort B kom idag.. beslut om återbetalning till Fk el inte. Å jag behövde inte betala tillbaks.. min beskrivning o yttrande räckte för att övertyga o beskriva ärendet ur min synvinkel. Gråter tårar av lycka..det var nämligen sjukt mkt kr de ville ha tillbaks..

dagens besök

Flisen o jag var alltså och hälsade på dagmamman med 2 barn. Kändes knepigt, men ok. Jag låter allt vara osagt än så länge, men funkar det.. fine, funkar det inte..då har jag världens bästa mammi! Känns knepigt..annorlunda. Men som sagt. Jag säger varken bu el bä.. det får nästa vecka utvisa. Det var dagens första besök. Dagens andra besök gjorde jag. På Flis förskola. För att hämta hem alla hennes prylar o strö salt i såren. Barnen saknar sin kompis o om personalen saknar Flis..tja.. el jo kanske det. Jag fick förklara läget o rösten brister varje gång för jag är så in i helvetti urvansinnig på detta föräldrapar som gjort vårt redan kaotiska liv, ännu mer udda o konstigt. Jag lät personalen veta detta. Jag skräder inte mina ord när det gäller detta, och vet ni.. jag hoppas att det dåliga samvetet hos alla de som detta berör svider som en blödande hemorojd i rövhôlet. Faktiskt.. en person kan itne göra allt.. men jag har lite plans på hur jag ska driva detta vidare.. hm.. lite saker finns det faktiskt som jag KAN göra..Jag sa till en av Flis pedagoger att jag är inte nöjd över hur detta har hanterats.. jag kommer vända upp o ner på bildningsnämnden o bvc för att få en ändring kring rekomendationer kring virusinfektioner i förskolan och skolan. Det är redan här för oss, men Flis är inte den första el sista som kommer påverkas av detta och jag vill inte föräldrar ska kunna skicka smittade syskon till skola/förskola.. Det är inte rätt mot ngn. På med hård utrustning.. nu går jag ut med näbb och klo för att slåss för mitt barn.. IGEN...

Vi

Idag börjar inskolningen för Flis.. hos dagmamma. Tjohoopp! (läses med ironi..) Jag hoppas önskar o ber att det det faktiskt kommer funka, men Flis är ju inte riktigt med på det hela om jag ska vara ärlig. Jag önskar jag kunde nå denna förälder som är orsaken till detta.. Nå.. alltså.. verkligen med ord kunna beskriva vilket sablars kaos hon ställt till med :( Igår var det sjukhusdags. Värderna var lite för höga= mer cellgifter. Samt.. ett beslut. "Vi vill att Felicia ska vara så frisk som möjligt inför den sista provtagningen i maj så vi vill inte att hon är på sin förskola fram tills dess!". 7 veckor. 7 fucking veckor för att en förälder skickar sitt inkuberande barn till förskolan o har riskerat att smitta ner en hel hop med barn. GRRRR. Jag är arg, ja. Mitt barn ligger redan så långt efter i det sociala samspelet och tydande av lekkoder osv tack vare att hon har varit borta sååå länge i o med hennes cellgiftsbehandlingar det första året. Nu inför skolstart är det ju viktigare än någonsin att de hjälper henne till rätta.. men nej. Så kommer det ju inte bli nu. TACK O BOCK FÖR DET! Jag är ff vansinnig. Igår ringde jag till förskolan o hävde ur mig ett par sanningars ord. Ja, jag grinade. Som fan. Jag är nästintill hysteriskt ledsen o denna brist på förståelse och respekt.. jag fattar inte. Jag önskar inte olycka o sjukdom till ngn, men den dagen kommer då alla egoistiska och egocentriska människor får sitt och då kan de stå där med skägget i brevlådan o önska att ngn hör och ser dom..Ringde också dagmamman. Inskolning som sagt from idag. Känns sådär. Ringde FK också.. med där var det inget svar.. skräll. Jobbig dag som fan igår. Hoppas på mindre tsunamikatastrof idag.

Äntligen!!

Äntligen här liten här.. mitt Gudbarn har kommit till världen.. Så ofantligt söt, efterlängtad och älskad.. Jag är stolt som en tupp o bara toklängtar ner till underbara lilla familjen i Göteborg <3

Dagens mål:

Att ta mig igen följande samtal på telefon utan att grina el svära ihjäl mig. 1. till Flis förskola. Jag är inte arg på dem, men jag måste förklara konsekvensen av en oaktsams förälders agerande och det gör mig vaaaaansinnig!! 2. Ringa till försäkringskassan. Aldrig kul, men ett måste då jag sitter lite illa till o detta kan faktiskt gynna mig på ngt sjukt sätt. 3. Ringa till dagmamman. Gillar inte alls. Vill inte vill inte vill inte. Men alternativet att vabba i MINST 4 veckor är inget alternativ. Sen ska vi till sjukhuset också. Med en snorig o hostig Flis. Hoppas önskar o ber att hennes värden är ok, livet är tillräckligt pissigt för att de ska öka cellgifterna också. Hon blir så risig i magen då..bland annat. Sen är det Apt på mitt place från 16-17,30, för 17,30 ska vi på storApt med förskolepersonalen på skolområdet. Ja just det.. 16,30 är det ju ridning också. Idag är det Byggarebobs tur att följa med. Som han hatar väry mycket och som jag får veta att han hatar VARENDA gång jag inte lyckats lösa med hjälp från annat håll. Mitt i detta nu skall det vara ett extrainsatt föräldramöte på Flisens fsk också.. Hinna med det=? Nooo, bry sig? Nej.. Flis kommer ju inte kunna vara på sin förskola på x-antal veckor framöver.. *grrrr* Ska jag erkänna en lite orosväckande sak? Varenda gång jag tänker på egoistisk´, oaktsam och i mina ögon fruktansvärt orättvis förälders agerande så får jag hjärtklappning och hjärtat liksom rusar iväg. Not so good. Har ju lite problems med hjärtat med dubbelslag så denna upphetsande situation gynnar liksom inte hälsan direkt. Sådär ja.. då tar vi lite hjärtklappning igen då. Ärligt talat.. kanske borde ringa ambulansen i förebyggande syfte.. jag kan ju få en lättare hjärtattack av detta som jag ska göra nu :( Håll i er.. nu sätter jag igång (ska bara fixa kaffe först..)

barnmässan

Ska till barnmässan idag med gumma. Utan barn, kanske låter ltie knepigt, men det är värdefull mammitid för oss. Bara strosa runt o tjata lite.. :) Å.. jag ska hålla utkik efter goodiebags till min Ballerina :)

Lek!

Igår fick jag bevittna ngt som jag faktiskt aldrigt sett tidigare. Jag o vi hade inte mindre än 4!! fina småtjejer lekandes i vår trädgård. Flis har börjat leka med en flicka som bor på vår gata och igår kom det yttligare en liten flicka o ville vara med. Dessutom kom herr E o Ellabus förbi en sväng så huxflux var de fyra girls som lekte.Wow. Kan ju tillägga att stumpilumpan var helt slut efter denna em. Dessutom hade ju favvoMelker kalas igår. Det blev inte så mkt kalasfirande inomhus för Flisen.. tack vare vattkoppssmittan *grrr* så kan hon inte leka med Melker på ett par veckor tills vi vet om han får det el inte :( Men Sötaste mamman fixade lite utelek så Flisen fick komma o leka ute med sina polare 45 min alla fall. Bättre än inget alls resonerande Flis <3 Fantastiskt.. Flisen leker. på eget initiativ.. DET ÄR STORT.

olja på eld

Ingen bra kombo va? Typ livsfarlig? Jag är ledsen för att det finns respektlösa o egoistiska människor som inte kan se längre än sig själv o sitt eget liv. Jag är förbannad för att ovanstående människor inte kan förstå konsekvenserna av sitt handlade o har därmed satt oss i en jävla rävsax. Jag är vansinnig på mig själv, för jag hade världens chans o möjlighet att uttrycka mitt "lilla!" missnöjde o konkret beskriva vad som kommer ske from med nu..men jag sa typ inget. Personen ifråga frågade hur detta påverkar oss..jag sa att det gör det i allra högsta grad då min smulis inte kommer få gå till sina kompisar på förskolan på x antal veckor.. det beror på hur många utbryt och när utbryten sker. Ja, det är dags för VATTKOPPSHELVETET.. IGEN!!!!!! Det finns 1!!!! god sak i det hela. Flis har varit hemma hela veckan pga att detta INKUBERADE BARN har fått tillbringa fulla dagar i barngruppen.Så hon är inte smittad denna gång heller men det är så in i helvetti orättvist.. man tar inte ett barn till förskolan när man VET att det är inkuberat i vattkoppor S-A-M-T att det finns barn med lågt/nedsatt immunförsvar på samma ställe. Beyond arg ska ni veta.. väry beyond ARG..

sanningen säger:

Det är en prövningstid på många sätt nu, men glöm inte för guds skull att mig jävlas man inte med. Jag kan ta mycket skit och tror alltid det bästa om alla människor, men denna gång är mitt förtroende, vänskap och alla goda och varma känslor över. Tänker inte hänga ut vederbörande. Finns ingen vits med det nämnligen.. Men jag säger det bara en gång.. blod är tjockare än vatten. Här finns inget mer att hämta, fast.. jag är sååå redo o laddad upp till tänderna.. och jag är arg. Riktigt arg. Detta är riktat till en person o bara den personen ska ta åt sig. Till er andra.. puss o kram.. ha en superhärlig helg!

jamen så bra då

Kan faktiskt lacka ur rättså rejält på vissa saker o människor. Nu är jag less på föräldrar som medvetet tar tillbaks sitt förmodligen smittade vattkoppsbarn till mitt barns fsk o därmed ser till att vår familjs barnomsorg uteblir. Jävla dret säger jag. Är detta barn smittbärare o har vistats på fsk så är det väl bara en epidemi att vänta... Fan va respektlöst. För det lämnar oss i en rävsax, för dagmamman som står oss standby vill INTE Flisen gå till o tänk... jag förstår henne. Alla kompisar är ju på fsk... suck.

gôtt

eftermiddagskaffe på altanen igår. Lovely!

Efter 3 veckor på förskolan så..hej feber!

Det började redan igår. Flis var glansig på ögonen o varm. Aptiten.. nja.. trots go´frulle på Kaviar med moster Lotta o allt. Febern var ett defacto när vi kom hem. Tråkhosta lika så. Jag hoppas att febern håller sig låg så vi slipper åka till sjukhuset. Jag hoppas att hostan håller sig i schakt så vi slipper ge henne kuckilimuckmedicin som smakar dret. Tre veckor vabb o borta från sin förskola o sen tre veckor på förskolan så är vabbandet här igen. Meen det är skumt. Hon är inte jättesjuk o låg som hon brukar vara.. men hostar o är febrig..aptiten? som bortblåst, det är ett säkert sjukdomskort för Flisen om inget annat. Får ta en rejäl funderare på om hon ska vara hemma el gå till förskolan imorgon.. Klarar hon en heldag?? El kommer personalen på hennes avdelning ringa hem henne?Hm.. Väntar till 14.. sen måste jag ringa o säga bu el bä tiill mina kollegor också..

möten som berör

Mötet med Lars var inte planerat el inbokat, men varenda minut vi pratade, stod varenda litet hårstrå på min kropp. Vårt samtal berörde mitt allra innersta o mitt hjärta värker när jag hör o ser hans saknad. Tufft, riktigt tufft när orden inte riktigt räcker till. Mitt andra möte var inbokat o planerat. Anna.. du så otroligt visa o vackra människa..jag är förevigt tacksam för vår vänskap o ska vårda vänskapen ömt. Starka samtal om livets upp o nedgångar har gjort mig trött men MEN..så otroligt rik på empati och livskunskap. Jag lär sålänge jag lever...

Längtar

Längtar efter mycket.. Önskar mycket..Får inget.

När jag blir less på riktigt..

Tänk vad jag avskyr när det bara brakar käpprätt åt helvete. El.. ja alla gör nog det egentligen.. men jag blir så less när jag verkligen gått all in o verkligen lagt ner så mycket tid och energi på att få saker o ting rätt första gången. Just nu är jag ledsen på riktigt pga Försäkringskassan. Jag har inte sagt ett enda ont ord om denna myndighet sen min lilla smulis blev sjuk. För att det har fungerat så in i helvetti skitbra. Nu? Not so bra o inte så många fler bra ord att sprida. Kort o gott.

rörd

Säga vad man vill om Facebook.. men jag är rörd över alla hälsningar i dagarna 2...

WiiiHoooo!

Hipp hurra för... MIG idag. 33 år gammal o känner sig underbar o älskad av nästan alla.

Frökenfika

Min tur att ha frökenfikat idag. Det blidde en riktig Saratårta. Dvs gräddtårta med jordgubbisar, vaniljkräm och jordgubbsmousse i. Väry gott o väry skitilla för figuren. Men.. orka bry sig om det när man varit förkyld i 2 veckor utan ett tecken att ge med sig. Det var uppskattat och jättegott. Fick sååå fina blommor av kollegorna och skönsång av barnen idag också, "ja måjjjo eva".. <3 älskade ungar. Why.. tell you all about it tomörrow.

Här kommer det

Bloggarna jag följer: Laila Bagge Wahlgren Monas Universum (Moooona.. hihihihi) Elvabarnsmamman Katrin Zjagvetintehurdetstavasiska (när hon inte är så dryg) Mikaela- fr 14 år gravid till 15 år och morsa.. Sen följer jag några vänner också.. men jag skriver inte ut vilka, det behåller jag för mig själv.

åh vad tråkigt, kan det detta verkligen bli bra?..konsten att vända negativt till positivt

Flera saker är pisstråkiga, vissa saker mer än andra, så jag ska prata om konsten att vända saker från det negativa till det positiva. Tex. Min Ballerina bor sjuuuuukt långt bort- men.. då har jag ju en ypperlig anledning till att besöka bästa Göteborg o-f-t-a. Fina Fia o Magnus bor ju också där :) Det är drettrist att köpa skor. Jag är en av få kvinnor som tycker det är både trist och alldeles för dyrt att shoppa skor, men.. idag fick jag första klassens uppasssning på BERGQVISTS SKOR på BERGVIK. Riktigt nöjd faktiskt (o dessutom var snyggoskorna på rea..) Mer? Handla mat är tråkigt o dyrt, men.. tänker man att PER MORBERG som inspiratör och ARLA.SE så blir mathandlingen genast lite roligare. Här ska det laddas ner en ARLA.SE app till teleluren :) Åh.. jag har en sååå bra. Lyssna på detta, Det suger fet hästballe att vara utan bil.. EN HEL VECKA!!!, men... tänk så mycket pengar jag har sparat på disel, utsläpp och onödiga shoppingturer hitan och ditan. Ok, de allra flesta nackdelar kommer med en liten fördel i bagaget. Flisens ALL.. uhh.. den var svår. Men jag gör ett försök. Cancer är det närmaste riktiga helvete vi kan uppleva på jorden, men.. jag har blivit mer ödmjuk inför livet och tar tillvara på tiden med mitt barn, för ingen vet om denna dagen är den sista... Pengar. Problem, alltid för lite av dem, men... sparar du ett par månader så känns den där nya telefonen, soffan, designerplagget osv mycket mer och bättre. Tänk va duktig du är som sparat så länge ;)

vad jag gör

titta lite på andra chansen kanske? Men bara liiite då...

RSS 2.0