snyggast

här är den! Mattan som bara känns så rätt ;)

ok, dagens spontanshopping

Detta är inte menat att svida i någons ögon, för att jag vet att det finns de som inte tycker att man ska skryta att man spenderar pengar. Jag SPENDERAR inte pengar, bara för att. Jag köper saker för 1. jag har råd. 2. jag vill. 3. jag behöver. Tre mkt väsentliga saker i think. Så.. nu dööööör ni väl av nyfikenhet el? Å dagens spontanköp är...en..röd..MATTA! En köksmatta för att vara korrekt. På Mattex.se (fast i affären som ligger max 300 m hemifrån mig). Så in i bomben dretsnygg är den o jag är grymt nöjd. Kort kommer. Var god vänta (ett par dagar kasnke). Hittade en annan matta också som kommer göra sig dretsnygg i hallen.. Men, spontanshoppa mattor för närmare 1200 nja.. nje.. kanske inte. Måste kuckilura lite på den först. Nu: Fortsatt plock. Systeryster kommer om cirkus 1½ timme o jag har lite saker o fixa till dess. SÅ.. bye bye butterfly

znaaark..

Fiiifan va trött jag är. Schezzus alltså. Har öppning imorgon dessutom så fröken fräken säger över and out o vi hörs imöra. Jo förresten, jag ska vara med på ett matrådsmöte imorgon, jag+möte om mat på förskolan. Fatta powern i det.. här ska det dras nävar i bordet. El ngt liknande alla fall ;)

att vara en del av ngt större

Barncancerföreningen. För att vi alla är oroliga, kärleksfulla o fundersamma föräldrar som älskar våra barn över allt annat. För att vi sitter där o delar det ondaste o mörkaste med främlingar, främlingar som i många ggr står närmre än våra egna släktingar. Så mkt gemensamt, men så olika. De här träffarna stärker o berikar, samtidigt som varje berättelse skakar om o ruckar den lilla ostabila grund som man står på. För att få se våra barn leka o bara vara ett barn o de kämpar för livet o rätten att bli stor.

du kan inte köpa dig lycklig, men...

Pengar underlättar helt klart o nej jag är ingen rik smurf som kan köpa allt på en grisblick. Tog med min tjej på stan idag o det känns faktiskt skönt att jag kan unna oss de saker vi inte bara behöver, utan också vill ha. Lunchdejt på donalds o riktig tjejdag som kommer avslutas på leklandet med barncancerföreningen :)

uppfylld av glädje

Hjärtat är varmt o jag är alldeles generad o rörd. Tänk att ord kan göra o ge ett större självförtroende o framförallt boosta självkänslan i max. Lycka är att få en bekräftelse på att det jag jobbar för syns o bärs med hos barnen

jävligt bra!

Sa högt för mig själv efter Flisens playdate.."ut o springa sig lite?" å så blev det. Jag är jävligt het på det numera. Benen känns lätta, stegen bara flyter på o nu är det bara kondisen som ska arbetas med, så jag orkar springa lite längre gång för gång. Mål..hm.Nää sånt ger bara prestationsångesten Allan, så det skiter vi allt i. Annars? tja inget direkt nytt, män är från mars o kvinnor från venus.

en glad mupps bekännelser

Frågestund på g... 1. Är jag alltid en glad o bekymmersfri person? Svar: Nej, även solen har sina fläckar o även om mina läppar ler o ett skratt kommer från min mun så gråter jag inombords.. ofta och mycket. 2. Tror jag på Gud? Svar: Ja, jag har en väldigt stark Gudstro. Är kristen och stolt över det. (här kan jag göra en lång utläggning.. men jag tror..stenhårt!) 3. Vad är rikedom för mig? Svar: Att vara älskad för den man är oavsett vart man är. 4. Vad min yrkesroll betyder för mig? Svar: Först och främst, barn är det bästa som finns..Glöm inte det! Jag ser det komptenta barnet, o är en närvarande pedagog. Jag arbetar för barnens skull o vill vara delaktig i deras vardag. Jag är en stolt förskollärare som ser större belöning i att få vara en del av barnens liv och vara en liten del av det som hjälper dem bli individer, se dem växa och bli underbara människor än att se en fet lönecheck varje månad. Jag arbetar med hjärtat, inte efter lön. 5. Flisens cancerhelvete.. Hur orkar du??? Vad händer, hur mår hon, vad händer sen.. Svar: Cancer.. Ord som bränner fram tårar i mina ögon. Det händer alla andra.. inte mig.. inte oss. För så här är det. Det drabbar inte bara den som får skiten.. Cancern drar med ALLA ner i ett stort svart hål. När man landar i botten av det mörka hålet hängs 200 kg tyngder kring din kropp i kedjor och sakta sakta fylls hålet igen med vatten. Du håller på att drunkna.. dagligen. Det är en bra dag.. OM.. du orkar le, skratta och hålla näsan över vattenytan. Dåliga dagar, ja då drunknar du, ja nästan faktiskt. Jag kippar efter luft, tar stora kallsupar och kämpar mig blå för att inte krascha.. drukna. För det kan jag inte göra. Det får jag inte göra. För orkar inte jag.. mamma till ett sjukt barn.. vem orkar då? Stark.. nej. Jag o vi försöker bara överleva. Vi kämpar för livet. Flisen är pigg..idag. Imorgon kan hon vara helt utslagen. El full i utslag. El ngn annan skitbiverkning av cellgifterna. Just nu tampas hon med lätta eksem i fejjan också en biverkning av cellgifterna. Bara så där. Sen då.. ja sen då.. sen står man där utan livlina (livlina=cellgifer,sjukt jag vet) och antingen buttar ödet ner mig i hålet igen, el så fortsätter min kamp -vår kamp- för att hålla oss flytande och vattnet minskar allt eftersom åren går. 6. Vad jag gillar: Svar: Goda, ärliga vänner. Skratt, livsrikedom och uppskattning av livets enkla. 7. Vad jag inte gillar: Svar: Energiparasiter, girighet, falskhet, grodor och ormar. Känslokalla och idiotiska personer som kör över och verbalt misshandlar andra människor. 8. Jag önskar mig: Svar: samma sak varendaste kväll.. att mitt barn ska bli friskt och att cancern föralltid ska försvinna från hennes lilla kropp.

wiii!

Inte som wii tv-spel.. utan mer som wiihooooooo! Dansat zumba med systeryster idag.. så sjukt skojigt! Trötter som grisen vankar jag mot sängen för ett par timmars sömn innan det är dags för veckans sista arbetsdag imöra. Hörs under helgen!

ett steg fram..åttioelva steg tillbaks

Svårt att berskriva, ännu svårare att förklara.. men just nu kämpar jag i motvind. JAG alltså, inget nytt om Flisen (förrutom att hon för första gången smetade tuggummi i sitt hår idag..jippi-fucking-kayej på den, fick hon även årets psykbryt när det fick klippas i håret för att få bort det tror ni??). Solen har gått i moln :(

typiskt

Den här dagen har 3 st måsten: sjukhus, mona-koll o ridning för Flis. Sen finns det några saker som jag rent teoretiskt skulle kunna utföra på min "lediga" dag, Men jag har en magdag o tänker i ärlighetens namn inte göra ett skit mer än mina 3 måsten. Så det så.

söndagsfilosoferar

Ett skratt förlänger livet, själv är bäste dräng, live, love and laugh. Karma- du får tillbaks vad du ger. Så ge gott o med hjärtat. Lev livet för Fan, innan livet lever Fan med dig. Var glad o positiv, ingen gillar en energiparasit el surmupp. Slutligen, bemöt en vän el främling som du själv vill bli bemött!

så är det med det!

Efter många om o men.. jag har konstaterat en viktig tanke: själv är ta mig tusan bäste dräng. Vad som kommer härleda med de orden ska jag låta vara osagt för nu. Vem vet, förändringarnas vindar kanske börjar blåsa upp inom en snar framtid. Ta inget förgivet, lev livet!

oh my god.. På allvar alltså!

Shit, fast på ett bra sätt, vilka dagar det har varit. Totalt fullt upp..med allt. Jag har inte hunnit sitta ner o reflektera el knappt prata med nära o kära. Funderar på att döpa om bloggen.. Mamma-mitt i livet. För det är där jag är mest..mitt i livet dvs mamma till Flis som ger mig kärlek och grå hårstrån, Förskollärare, kollega o VÄN. Jag är lite annat också, dotter till de finaste föräldrarna som alltid lyssnar o stöttar. Mitt i livet..här o nu. Måste bara säga en sak till.. Vet ni va skoj det är att skutta på en studsmatta? I love it. Jag hoppar så jag nästan kissar ner mig, skrattar så tårarna kommer o njuter av lek med min smulis. Nej.. nu verkar det som tvättmaskinen är klar också. Smartass-Sara har gjort en intressant upptäckt idag. Klorin bleker! (dööööööhhhh....)även på saker som jag inte riktigt tänkt att bleka dvs. Fuck. Sen har jag lärt mig en sak på monstermobilen.. när det står att jag fått röstmeddelande står det " meddelande fr 147..nr 0000000 har lämnat röstmeddelande till dig" El ngt liknande. Jag har likosm inte kommit underfund vilket nr som är till röstbrevlådan.. för söker man röstbrevlåda så är det för utomlandsbruk..Hm.. testade att slå 147.. o su-fucking-price på den.. gissa var jag kom?! dumma snyggLars på expert.. jag har ff inte förlåtit dig för att du har packat på mig denna mobilen..

Dessa måndagar..

I gång i veckan. Alltid, som ett dåligt skämt liksom. Gillar inte måndagar. Jag är "ledig" från worki. El arbetsbefriad heter det. Det är ju sjukhusdag. Just nu *peppar peppar* testar vi varannanveckas provtagning o medicinjustering, o än så länge (ett par veckor..) har det gått ok. Det är ju inte lätt för hönsmamman att bara vara cool o relaxed över detta. Det är väry svårt om jag ska vara ärlig. En större oro o seperationsångest äv vad jag tidigare haft äter upp mig mer o mer. Man behöver ju höra didära orden från "övermakten" varje vecka (ja helst varje dag, men det går ju inte, det fattar tom jag).. ja ni vet läkarna o sjukvården som har mitt barns liv i sina händer. Idag är en ickesjukhusdag. Det är jobbigare än sjukhusdagarna faktiskt. Snart.. i oktober är det 2 år sedan cancerhelvetet stormade in i vårat liv o har inte lämnat någon oberörd bakom sig. Måndagar är en sån dag då allt sköljer över mig igen. Vad händer? Hur mår hon nu, är vanliga frågor från min omgivning.. men va fan.. JAG vet inte. Jag ser på henne att yttligare en biverkning av cellgifterna "poppat" upp. Men ärligt talat alltså.. tack o lov verkar hon vara bekymmerslös för just denna biverkningen. Jag vet egentligen inte mer än vad värdena säger, o värden i sig är svårt förklara o i många fall obegripligt. I alla fall. För att förneka oro o jobbiga tankar fyller jag sjukhuslediga dagar med mys. Idag åt vi lyxfrulle på Kaviar, vi tog en sväng till Ikea o köpte en BILLY (o korv) åt Flis, snart ska hon till bästa frisören Linda på GRYM för att kapa lite lugg, sen är det stallet som gäller. En rättså schysst måndag ur en 5-årings perspektiv kanske? Själv ska jag åka på em-möte på worki. Sen hem o montera hylla, för denna har JAG köpt o JAG ska fixa ihop den. Punkt slut!

piraten Flis

körde iväg piraten Flis till ett barnkalas under em. Hon var dundernöjd o mkt svår att få med hem.. lycka är att se sitt barn leka!

Solen är framme igen

I´m back on track. Sockerchocken skrämde slag på varenda liten bacillusk i min kropp o jag känner mig så in i bengen mkt piggare o fräschare än igår :)Så.. Solen är framme igen! Ska passa på att ta en tur UT idag.. se lite folk, köpa en födelsedagspresent till en kompis till FLis som har kalas imorgon o kanske kanske.. didära snygga stövlarna som kom i ett reklamblad häromdagen...

God morgon*not*

När man som jag ligger hemma o mår som en hög hästbajs, då vill man ligga o dra sig länge el egentligen inte gå upp ur sin varma säng alls. Det var livet utan barn. Min tjej har ALLTID tyckt att sömn är ett onödigt måste o det är måååånga ggr som jag blivit avundsjuk på de föräldrar som har barn som sovit hela natten från typ dag fucking 1. ByggareBob brukar ju vara ledig på fredagar, idag fick han "ledigt" för att gå o jobba. Jag skulle ju ändå vara hemma liksom.. då behöver ju inte han eller? Kul! Jag hade tänkt att ligga i min varma säng hela dagen idag för att kurera mig. Så vart det ju inte kan jag meddela. 6,15 kom hon in till mig, drog upp rullgardinen för att kunna vinka till sin pappa som sticker hemifrån 06,45 på morgonen.. Jajjamensan, 30 min sitter hon o stirrar ut genom fönstret o tjatar hål i huvudet på mig. FAST PAPPAN I HUSET ÄR HEMMA!!! *grr* Ingen bra start på dagen. När herrn faktiskt åkt o hon har vinkat så drar hon ner rullgardinen o sätter sig framför tv i vardagsrummet.. TACK! Knappt 30 min senare gormar hon på mig. Bara o gå upp. Sjukstatus på mig: totalt jävla döende.. El inte kanske. Men jag har ont i mina leder, kanske inte ont "ONT" men det värker konstant o jag ska strax peta i mig en panodil el två för att se om det släpper. Jag är yr o har lätt huvudvärk :( Allmänt pissig alltså.Det var ett bra beslut att vara hemma idag med. Det påverkar givetsvis humöret. Så jag säger over and out. Återkommer när jag känner mig som en sol igen.

Trist upphöjt i 2

Jag hatar att vara hemma o bara ligga ner för att jag orkar inget annat. Ligger i sängen ömsom soffan/badenbaden (för att få frisk luft, intalar mig att jag blir bättre liiite snabbare så) för att inse.. fyfasen va seg jag är. Kroppen värker o jag känner mig helt lost. Tog ett snabbt beslut förrut. En till hemmadag imorgon. MEN.. det är inte bara jag som har världens tråkigaste dag. Flisen är ruggit trött på sin trista morsa. "Meeeeen..Mammaaaaaa!" Ja, vaddå? Jag gav henne alternativet att åka till förskolan imorse. Men hon ville vara hemma med mig. Ok, å det blir likadant imorgon. Trist upphöjt i 2.. Förlåt älskade barn :( Jag hoppas att jag kan ladda batterierna ordentligt, för nästa vecka vill jag jobba igen :)

va f*n.. det här har jag ju inte tid med :(

Jag är: varm men kall, har ögon som glittar som diamanter, huvudvärken ALLAN, trött så det gör fysiskt ont i kroppen, jag har ont i magen (laktosont, fast jag inte ätit ngn laktos under dagen..hm..).. gissa diagnos. Jag är inte: piggelin, full av energi el förkyld(än..) Jag vill ha: ett varmt bad (men orkar inte tappa upp ett), te (fast jag egentligen inte är sugen på det), chokladkola alla Dumle-stile o en ny mage. Blir glad av: alla underbara barn man får under äran att dela dagen med på worki, gudmors (Flis) besök med många trevliga o goda nyheter o framförallt samtal med bästa Ballerina. Over and out, vi tar nya tag imorgon.

zumbali-zumbumalej

Fiiifan va kul. Jag är glad i hela kroppen medans passet håller på. Idag följde dessutom gumma med:) yej!! Zumbali-zumbalej tjohej va skoj! Nu har jag tagit ett yttligare beslut i "projekt motion".. ett medlemskap i Hammarö gymnastikförening! Vi kör den termin i taget, men detta är skoj.. Riktigt skoj :) Annars inte så mkt nytt. Jobbar mä di bäste, skrattar så fort chansen ges o är nöjd med livet just nu.

uppdatering om "projekt motion!"

Jag har bestämt mig för en sak. En specifik grej ang motionsdelen i mitt liv. El, mitt liv här o nu. För saken är ju den, bara för att jag löptränar/kör PW o numera dansar lite Zumba innebär inte det att jag kommer göra det föralltid. I alla fall.. jag har tänkt att verkligen ge det här med löpningen en seriös chans. Jag gav mig ut o sprang i eftermiddag. Flisen o Annica var på bio o jag hade lite tid tillövers, det händer ju typ aldrig så why not liksom? Testade en ny runda idag med mestadels asfalt o det kändes ok. Jag kände tidigt i stegen att det var lätta steg, guuud va skönt. Jag springer, springer lite till o yttligare en bit.. PW:ade en bit men stegen kändes ff lätta (det är bara flåset som tar mot just nu..) så det var bara o skutta vidare. Summa av kardemumman.. Det gick så bra idag. Lätta steg o mer löpning än PW. Kom igen.. detta går ju bra hörrni. På tisdag vankas det zumba igen :)Yej!

kuligt!

Så här är det. Helt ärligt, hur lätt är det att skaffa riktiga vänner i vuxen ålder egentligen? Tänk på det.. du har arbetskamrater.. men är de riktiga vänner? Å alla dessa ytliga bekanta o conections från förr.. Men på RIKTIGT? For Real? Jag har haft otrolug tur med mina val i livet. El tja. Många av dom, en del rötägg har korsat min väg, men det visar sig snart vilken sorts människa du har att göra med. I alla fall, man ska välja sina riktiga vänner med omsorg o lycka i mitt fall är att jag har hittat så många fina arbetskamrater som faktiskt håller på att bli riktiga vänner. Många förtroendesamtal har det blivit, vi har skrattat och tja.. det har tom kommit en tår ibland. Igår var jag ute med en kollega- o herregud. Det var sååå kul. På riktigt alltså! God mat, skratt, god dryck och stora charmoffensiven var på. Still got it vet ni. Drack kanske lite för mkt igår, men jag gav mig strax efter midnatt så hårtopparna är intakta idag ;)Jag kom hem runt 02 med taxi. Ringde efter min "vanliga" taxi.. men han var i Filipstad o körde :( tog ett snabbt beslut att omsorgsfullt välja ett annat förtroendeingivande bolag. Jag åker ju inte med ni-vet-vilket-bolag, efter ni-vet-vad-situationen för ett år sen. Men resan gick bra o han som körde bilen tyckte att jag var så trevligt sällskap så han stängde av taxametern ett par 100 meter innan jag kom hem. Tackarrrrr! Kom in o förde lite oväsen (hihihi)o skramlade lite med porslinet.. ja, lite fil måste man ju ha i magen innan läggdags.. Dags att neutralisera lite starka vätskor i kroppen vet ni. Nu vankas det en dusch.. ha en bra dag därute ;)

fröken Sara ikväll

all in med snyggheten ikväll, läppstift o klackar! Shit.. det var inte igår :) ses ute i vimlet girls and boys!

kuligheter på g

Fröken ska ut på galej ikväll. Det mina vänner händer ju sisådär ofta. Typ aldrig numera. Sist jag var ut så var det sommarfesten för personal på skolområdet. INNAN sommaren var här.. Hmpf.. Så nu ikväll ska danspjucken på, smink o fina kläder dagen till ära. Hon jag ska med är en helt underbar person. En som jag tokklickar med o det kommer bli skoj som fan ikväll, laddar för en massa goa skratt o tjat :) Dagen idag bjöd på: en minipromenad med gumma.. All motion är bra motion! Så det så. Fick med ByggareBob på en tur till stora staden för lite shopping. Vad vi köpte? En overall åt Flis.. inte en penyl åt oss själva (trots att damen i fråga inte ens var med oss...utan var på egna kuligheter), el jo.. vi unnade oss en go lunch i form av grillad kyckling, "Hemmagjord" potatissallad fr coop och smaskigheter till kaffet. Jag fick ett ryck o kom på akut att jag var tvungen att åka o slänga lite tidningar o kartonger o panta flaskor (för att själv kunna åka till Bergvik o strosa lite). Kom hem o min lilla smulis var tillbaks. Vad hon har gjort? Jojjomensan, hon har varit på Oxhälja i Filipstad med morfar o Stine. By herself. Så nöjd så min lilla tjej. Hon fick korv o sockervadd o köpte själv 6!! st nagellack. Hon är ju väry girly numera lilla Flis.. Det ska sparas till lååååååååååångt hår, smink ska både testas o beundras när vi är i olika affärer o skor.. herregud. Skor o kläder är ett riktigt projekt numera då hon absolut ska vara med o välja helt själv! Nää.. här kan jag inte sitta. Jag måste ju gå o få lite beslutsångest för vad jag ska sätta på kroppen så jag inte ser ut som en kassler i nät så att säga. Tänkte ju gå all in ikväll o vara lite snygg liksom.. vad ska man sätta på sig då månne? Tar med min lilla modedrottning o kikar in i den tomma garderoben. Har nämnligen gjort som Ballerina sagt åt mig.. Har man inte använt ett plagg på 6 mån.. släng skiten! (typ). Så.. halva el mer än halva garderoben är borta! YEJ..mer shopping åt folket :)

imorgon händer följande:

Löptur/PW, storstädning, kan bli lite shopping också o sen.. som pricken över i.... en fantastiskt härlig utekväll med sköna bönor :)lördag.. you gotta love it!

sweet som sugar baby!

Jag är på ett fantastiskt strålande humör. Trots att MonsterMona är på besök o trots att jag så sakterligen börjar inse att sommar-11 *strax* är över..skitsamma. Det väntar en superskön höst kring knuten. Kul grejer, grejer som får mig på bra humör o grejer. Jag är SOLSARA igen. Like it.. like it aloooot. Dagen idag har varit en av de bästa på länge. Skratt som värmer in i hjärtat.. mys och gos av sin dotter som man bara smälter av o barnen på worki som uppfyller min dag med inspirerande samtal o deras sätt att bara vara.. varenda en av dem. Jag jobbar på en avd med alla åldrar. Det är lycka o glädje. Jag har sagt det förr o säger det igen.. Jag har prickat rätt. Mitt i prick.. det är här jag ska vara. Body mind and soul.. så jädra rätt liksom!

Zumba

Fan va kul! Kommer definitivt köra igen inom en snar framtid :) Gillart supermôe!

well..well well well

Just nu säger jag som mamma.. "if it looks like a duck, quack like a duck.. well it´s probaly a duck!" Skit ska skit ha, energiparasiter har inget att hämta hos mig o jag må vara snäll och kan förlåta- men jag glömmer inte i första taget. Ok, så här är det. Jag är inte sur, bara jävligt irriterad på lite allt möjligt. Mona har dessutom förvandlats till MonsterMona för ett par dagar o vem som helst kan ju bli jämt lite tantgrinig av det.. Ont i laktosmagen har jag också :( Dumt. Är inte på så gott humör just nu. Å igår gick jag o la mig astidigt med huvudvärken from hell :( Återkommer imorgon. Då är det fredag o det gillar ju vem som helst :)Det kan ju bara bli så mkt bättre el hur :)

RSS 2.0