dunder o brak!!

Ja jisses, laddade hem den fetaste huvudvärken på länge sisådär en timme innan hemgång. Varför kan man fundera på med tanke på att jag låg på lilla vilan med 6 st gôtt snosande barn. Lugnt o tyst, ja då passar huvudvärken att komma?! Slutade kl 14 (kan hämta FLis liiiite tidigare då dessutom), men innan dess så var det dags att hämta det nya körkortet. Butt ugly foto. MEN, det skiter jag i så att säga. Jag har ett körkort, det är det som är viktigast. Sen trodde jag för en stilla stund att jag inte hade förändrats på 10 år.. typ sen när det gamla kortet togs.. Va fel jag hade om det då. Inga djupa fåror i fejjan eller påsar under ögonen, men snälla.. men vart tog jag vägen liksom? Ser jag verkligen ut så där? SNYGGOULLA.. :( Tog med en trött liten Flis hem fr förskolan, åkte till Tomataffären o köpte på oss göttisch mellis. Vattenmelon, festis, färskt bröd, crossant och en chokladboll till Flis (en 88:an o en B&J peanutbutter.. B&Jglass till mig också, ansåg mig vara värd en sådan idag) o lite kaffe på det. Fick jag ont i magen efter glassen tror ni? Well, har Viktoria Silvestedt Big Boobs? Självklart fick jag ont. Fast vissa saker är värda magont. B&J är alltid värd magont, för herrejesus va gott det är. Hamnade i ngt slags sockerkoma efter mellis, H kom hem o huxflux så fick han styra upp kvällens käk. Btw.. Kl är över 18 o det är eftermiddagsljust ute. Gillar vi det? JA! Gillar vi snöfallet? Hell no! Nu: kvällsmys i huset. Magen är inte min kompis så att säga. Puss o kram <3

men är det mőjligt?

Jag mobilbloggar ju för tusan!!

Jalla-jalla så att säga

Lite jalla-jalla varning under eftermiddagstimmarna på jobbet, men det hör till o jag skulle inte byta ut barna för alla pengar i världen. Just nu trott som grisen o har precis fått ltie mat i oss. Igår var jag o red. I typ 20 min. Fick ett dundermagknip som inte den värsta fisen hade lyckats bota heller. Jag har ju dålig mage som ni vet. Men detta var helt sjukt. Världens magknip o hugg i vä sida. Förmodligen var jag lite döende (troligast) för när jag hade hoppat av pållen, så ville jag bara lägga mig platt fall liksom. La mig på ett gäng stolar i kafeterian, masade mig ut till bilen o parkerade en svullen kropp i baksätet.. Vem kör hem? Fuck. det är ju jag som kör... Efter en baksätesvila på cirkus 20 min så makade jag mig till framsätet o halvlåg i bilen medans jag körde hem i ca 20-30 km/h. Dog i duschen. Å i soffan o tillsist i sängen... Helt väck. Magstatus idag: Well.. lite svullen o öm, men ingen värk alla fall..Jalla-jalla för fan. Dumma maghelvete.

varning på stan..

Sara är på pissdåligt humör idag. Why? Jag har ont som grisen i min nacke (?) o tja.. dagen har varit bra egentligen.. Men mkt kan hända på en kort liten stund....Grr...

Skärpning

Alla som känner mig vet att jag är oteknisk. El kanske inte oteknisk, bara fruktansvärt ointresserad av teknik. Helt o hållet. Ngt som är fruktansvärt pinsamt är ju att jag inte fixar att föra över kort fr kamera till dator. Minneskortet ska tydligen tas ut ur 1. kameran för att 2. stoppas in i datorn. VAR? Inte tusan står det på datorn "HÄR ÄR DET!!" (Borde faktiskt stå så tycker jag). Ikväll får ByggareBob (H alltså.. jag har döpt om honom)föra över cirkus 300 kort. Jag har ju massor att visa er. Ska försöka ge mig på att mobilblogga snart också. Ha inte för höga förhoppningar om ett supergivande resultat..Jag är glad om inlägget kommer dit det är menat att det ska. Så att säga. Det är sjukhusmåndag idag. Dret. Hoppas Flis värden har sänkts nu. De har gått upp vecka efter vecka o jag fattar inte varför. Hon har ju dels varit däckad i värsta förkylningen med feber o grym hosta o för det andra.. hon käkar (sväljer..)cellgifter DAGLIGEN o det borde ju ge effekt på hennes värden tycker JAG. Ska försöka mobilblogga sen fr hospitalet.. Håll tummarna för mig. (Får ta en sväng förbi SnyggLars på Expert o få lite hjälp kanske?)

saknar dig <3

Saknar dig min finaste Juvel..

Ok, shop til you drop el?

Har shoppat i helgen. Massor. Fast, det är klart. Inte skamlöst mkt. Detta har fått flytta hem till mig under helgen. 1 vårjacka, röda conversebasketkängor, 1 kofta o 2 tröjor fr Åhléns (riktig skräll) o gardiner till vardagsrummet (inkl gardinstänger). Är typ redo att möta våren. Ska ju till finaste Fia framöver med the girls from the past (goa brudar må ni tro) o då lär det shoppas lite till. Att bränna pengar är ju kul, men då förutsätter det att man faktiskt hittar ngt man vill ha. Jag tycker det är ett helt underligt mode o har förmodligen NOLLKOLL, skulle behöva min Ballerina-personal shopper med mig.. Hon har definitivt koll. Hon får också hemskt gärna komma hit o rensa ut min garderob också.. jag är för mesig o sentimentalbehåller det mesta tyvärr. Det är hockey på tv´n nu. FBK har chans att gå till final idag. Coolt. Igår var ByggareBob o jag ute o käkade på resturang. Mumma. Nya VIA APPIA. Jag åt kalv (OHMYHERREGUUUUUUD) o det var det goaste jag har ätit tror jag minsann. Sjukt bra mat. ByggareBob åt lamm o var riktigt nöjd han med. Lite vinovino o öl o ett par timmar senare åkte vi hem med taxi. Inte ni-vet-vilket bolag- utan kvällen i ära.. MILJÖTAXI. Det var ju earth houer igår. Flis har också haft en shop til you drop dag med sin farmor o farfar. Nog sagt om det. Nu är det söndag. På med mysbrallan o chilla på. Imorgon tar vi en tur till hospitalet igen. Stick i fingret o den oändliga väntan på provsvar o justering av mediciner. Men det tar vi då. IDag är det söndag hela långa dagen.. Grymt gött. Funderar på att börja ett nytt liv (igen) imorgon. Well.. vi får se.

lön..Igen!!

Lön är bra, lön är kul. Man kan liksom shoppa med riktigt gott samvete. Helt o hållet liksom. Idag blev det en vårjacka (rööööööd skräll va?) o ett par röda converse-basketkängor till mig. TILL MIG!! Inget till Flisen idag. WHY? Jo för att hon är med älskade farmor o farfar o då får hon det hon vill ha o behöver :)ByggareBob köpte sig snygga skor, en skjorta o två tröjor. Kanske ngt att ha på sig när vi går ut o unnar OSS en middag på resturang i stan ikväll. Mys. Först, ett besök på barnmässan med gumma. Sweet.

Å ett par ord om Flisen

Dagstatus: Glad och pigg. Hostar ff o får då enligt dos Mollipect. Ingen feber TACK O LOV. Hon ser fram mot följande saker.. sova hos farmor o farfar imorgon o shoppa skor (lycka till med det farmor o farfar). Vi ser fram mot att planera en liten minisemester med våra fina vänner i Götet, Vi vill med (Flis o jag alla fall.. Den långe har itne fått tummen ur o kolla upp än..) Planering ja.. jag vet. Ska egentligen inte planera ngt. Men längtan efter vänner är enorm och stor och bad är längtar vi alla efter.. jag skojar inte.. Hoppas verkligen att stunden är på vår sida för att verkligen kunna åka den gången.

Efter vinovino-kaffe med dopp

Vinovino gör mig TRÖTT. Å eftersom jag lider av typ kronisk trötthet(el inte.. men ändå väldans trötter typ alltid) så måste jag balansera detta med en kaffekopp på kvällskvisten. Kommer förmodligen inte kunna somna ikväll. Sambon tycker att jag är så tråkig. Jag lägger ner huvudet på kudden o sen sover jag stenhårt (om det inte är så att jag har en superduperjättevviktiggrej tiiiiidigt dagen efter, då sover jag inte alls)Sum summarum: Vinovino är gott, kaffe gör mig pigg o snart inväntas sockerchocken då jag ska plocka åt mig det gottigaste ur godisskålen. Vit choklad med risbräck. Wow liksom. En liten parantes utan parantesen i sig själv.. ANNICA.. Du är rädd för grodor? Ärligt? På sanning?? Men omg i så fall.. har du läst om min största fobi någonsin eller=? Just precis.. äckelpäckelslemmoplemmogrodäckel. JAG ÄR INTE ENSAM!!! Hör ni det=? Hihihihi, vi kan ta varandra i hand o föra kampen mot grodor vidare :) Mer? Well.. har haft en sånnadära sjukt bra dag på jobbet idag. Det ser bra ut tycker jag. Kul och givande jobb i alla kategorier.. varje dag lär man sig ngt nytt.

men så segt då..

Idag är det segt att komma igång. Kropp o huvud vill liksom inte samarbeta. Kropp säger " Sara... gå o lägg dig igen.. sängen är ff varm.." Hôvve säger " Men pallra din vita röv till toaletten o gör dig iordning nuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!" Well, vad gör jag då? Jag sätter mig o fäjsboookar lite. Vill att FB också ska veta att jag är seg av ngn underlig anledning. Börjar jobba 7.30. Det innebär att jag måste åka senast 7.10 (För H o Flis är hemma idag). Det innebär lite smått att jag har 30 min på mig att göra mig superschnygg. (El inte)Jag är nöjd om jag har lite mascara, borstat tänder och hår o fått med mig allt som ska med. Typ. Ikväll: tacos o vinovino!! Gillar.. längtar.

Jag giraff- du varg!

Läs förra inlägget innan du ger dig in på detta. Idag skulle jag vara giraff hela dagen. En slags ûberpedagog som ser allt, tolkar rätt signaler, kommunicerar rätt och fångar barnens "här o nu" ögonblick. Ok. Vart ska jag börja..Jag o vi hade en fantastiskt bra dag. Grymt skönt häng med barnen idag allstå. Tills det blev en liiiiten konflikt. Pedagogen (läs Sara) obeserverar, studerar och analyserar situationen. Berättar för barnen om varg och giraff diskussioner och hur man kan se på konflikter och icke överrenstagande på 2 sätt. Som varg o som giraff. Bra alla är med så långt. Barnen o jag diskuterar och kommer fram till en gemensam bra lösning. Sen ett par timmar senare...Liten pojke säger till mig" Du fröken, om jag är varg o du fröken är giraff så kan ju jag äta upp dig. För fröken, vargar tycker om att äta giraffer" Eh.. har en liten point, men jag lyssnar vidare utan att påpeka att det är dåligt med vargar där giraffer finns och vice versa. "Du fröken, vet du vad.. om jag som är varg äter upp dig som är giraff så vinner ju jag för då finns det ju ingen giraff kvar o bråka med". Hm? Älskar vi barn eller? Jo, för det gör vi ju. Älskar deras insikter och tankar. Kommentarerna varierar, men gummistövlars va goa barn det finns. Får hålla detta med giraff och varg på hypotetisk nivå typ. Jag ska vara giraff.. Giraff rules, även om det alltid kommer finnas vargar äter upp oss ibland.

Tänk som en giraff

Well, hur tänker jag nu. Jo, det finns vargar o giraffer när man ger sig in i diskussioner. Vargar går till attack eller i försvarsställning. Giraffer håller huvudet högt o ser bortanför "problemet" för att hantera och identifiera behovet bakom orden och handllingen. Så jag ska tänka som en giraff, med hjärtat. För vet ni att giraffen har det största hjärat i jämförelse till dess kropp. Ja, jag vet att det är ett stort djur. Men föreläsaren sa det igår, så jag tror på henne. Hon var så bra. Jag o mina kollegor skrattade gott o medkännande. De andra not so much. Tja, sa föreläsaren.. det märks ju vilka som jobbar med de minsta barnen här alla fall :) Jag ska tänka som en giraff. Sträcka på mina långa 1,74 cm o se över hårda ord, arga miner och handlingar.

Tekniska Ulla-Bella har varit i farten

Ok, teleluren är fixad. Frågan återstår.. gillar jag den nya sortens mobil i min ägo?? Well... detta återstår att se, jag är lite lite skeptisk om jag ska vara ärlig. Flis älskar den, H älskar den. Jag..hm. Not so much faktiskt. Men GulleKristoffer på Expert LOVADE mig att det blir bättre. På sanning så att säga. Jag klev in i butiken o sa lite genant.. "hej, jag måste bara få vara lite "blond" och be om hjälp.." Jag fixar itne detta..." Ok, sa han o vigde 20 min åt att greja o kopiera o krångla över grejer till nya sim-kortet. THANK GULLEYOU. (Sen tog Flis o jag lite sen frulle/bruch o sen unnade jag mig en ny väska.. Behövde det kände jag, för väskor.. det KAN jag alla fall). Nu: Bullbak. Det kan jag också riktigt bra. Så det så.

ny teknik, bra teknik?

Nya teleluren krånglar bigtime :(Har ju mina misstankar varför. Men en sak är ju säker.. jag tänker inte bryta upp luren för att kika efter. Det som skulle vara sååååååå lätt att bara byta simkort i o men att den ska vara jättelätt att bara bryta upp. Det går inte säger jag. JAg vägrar pajja luren för detta. Jaha.. blir en tur till Expert på bergvik så SnyggLars kan greja min lur.

Så klart, krångel it is.

Fick ett brev fr transportstyrelsen idag. Wiihooo nya körkortet har kommit så jag kan hämta ut det tänkte jag. Jag hade rätt mkt fel faktiskt. Jag måste ta nytt kort, för det andra som jag tog på EXPERT.. hos proffsen..dög inte. ICKE GODKÄND. Fan fanfanfanfan. FAN. Fick panikåka in till stan o ta nya kort på samma ställe.. Efter lite om o men så fick jag ta nya... gratis. Nu ser jag ut som en most wanted rövare o det som fattas är en reward skylt kring halsen. MEN. I do not give a damn. Faktiskt. Nu ska jag klippa o klistra o sända åter o hoppas på att körkortet kommer innan det nya går ut. Kan bli en dyr historia o köra utan giltigt körkort har jag hört..(Såklart att jag aaaaaaaaaaaaaaldrig skulle göra det förstår ni va) Mitt mittennamn är Krångel.. bara för att det kan krångla så gör det det.. Dumt tycker jag.

dagens plus o dagens minus

Dagens plus går helt enkelt till LAB på sjukhuset. Flis siktar varje vecka in sig på att den bäste är där och ska sticka henne. Idag var han inte där..el han var inte i det vanliga rummet. Vad händer? Flis blir såå hjärtskärande ledsen så det inte finns ord som kan beskriva besvikelsen. Vad gör den goa labtanten då? Jo, hon hämtar den bäste för att hon VET hur mycket han betyder för henne.. Idag värnade de återigen om hennes integritet och väsen. Mammahjärtat blir alldeles varmt och berört. Tack <3 Dagens plus går också till dr K och sjuksyrra S som gjorde en helt strålande insats idag. Vi hade ju tummat på att ta stygnet idag. Mja sa Flis..Typ inte. Jo, sa vi.. och det är här det händer. Istället för att hålla fast o MÅSTE MÅSTE MÅSTE så pratade de henne tillrätta och på så sätt lät hon dr och syster ta bort stygnet. (Under lite protest.. o gråt, men det var inget tvång alla fall) Hon satt i mitt knä och var helt otroligt duktig. Hon är 4 år min tjej. 4!! Hon tar stick i fingret MINST en gång/vecka. Samma stíckfinger varje gång. Jag är så gummistövlas stolt över mitt barn. <3 Dagens minus.. att hitta en matlåda i frysen i tron om att det är korvstroganoff o ris när det i själva verket är en misslyckad flygande Jakob med ris :( Sen finns det ett betydligare större dagens minus. Tankar, hjärta och själ är där idag.

hysteriskrattanfall

Vi säger så här. Saras humor har varit i farten igen. H o jag satt o löste korsord. (Under en massa skratt eftersom vi är pissdåliga men vill bli bättre på det). Så här var ledtråden.. Tv´s Hamilton Tre bokstäver. Jag tänker Karl Hamilton. Han denna dära actiontypen i Amerikatt ni vet. Problem.. Karl funkar inte på tre bokstäver.. det blir ju KAL.. å vad jag minns så har inte mr Hamilton så môe hår på skallen.. Fattar ni?? KAL (flintskallig) Hamilton. Ja gummistövlars vad jag bryter ihop o skrattar.. HErreguuuuuuuuud. Fnissfniss. H uppskattade inte riktigt min humor. Hur i hela friden är det möjligt.. Jag är ju döskoj o har sjukt bra humor. Efter många om o men så kom byggareBob fram till "EVA" typ chef på svt el ngt. Jag fnissar vidare på Kal.. dagens roligaste helt klart. :)

Fint ska´re vara sörru!

Examenshögtid nr 2 avklarad. Stolt som en tupp fick jag höra MITT namn uppropat och blev tilldelad ett glasäpple som symboliserar kunskapens frukt. Jag delade tillställningen med vänner. Det var fint och riktigt häftigt. Tänk att få vara en del av det stora. Jag är så stolt över min akademiska utbildning. Det är sjukt häftigt att jag har tagit mig igenom 3½ år av pluggeliplugg o sjukt mycket läsande. Men här är jag o gör jag en återblick från den första dagen vi alla satt förväntansfulla o spända inför vad som komma skall under studieåren till idag.. Resan har varit fantastiskt frukansvärd. Min livssyn har förändrats till det mer positiva, mitt liv har ändrats till det fruktansvärda då mitt barn, mitt under utbildningen blir svårt sjuk i cancer. Cancern kliver på i vårt hem utan att knacka på o den kommer in och tar över utan att visa någonslags hänsyn till livet, människan eller kärleken. Men allt det där har gjort oss till överlevare av att hantera en ofattbar och ohanterlig kris. Nu säger jag så här. Allt är relativt. Många saker går inte att jämföras med varandra. Din huvudvärk, dina bekymmer och din oro är inte mindre värd i mina ögon. Allt är relativt. Min verklighet är inte din verklighet. Idag fick jag en symbolisk klapp på axeln. Fan Sara, du är ju sjukt bra. Fatta, du har fixat detta med bravur. Du har egenhändigt tagit dig igenom studier, skrivande och vfu. Jobb=? Mitt i det omöjliga så tog jag steget ut i arbetslivet.. här är jag nu. Med jobb. Idag fick jag bekräftelse på att jag faktiskt har gjort ngt storslaget. Fint ska´re vara sörrru!!!!

Men hallå.. Vad heter Snubben egentligen?

Ena kvällstidningen säger Gaddafi den andra Kaddafi.. Well.. vad heter snubben som verkar ha mer än en skruv lös i huvudet?

Monapatrullen

Måste bara berätta om Flis skönaste kommentar på länge. Vi sitter o har precis tvingat i oss middag.. (Flis o jag har minus på aptit) Hon lyfter sitt glas med coca.cola o vill skåla med mig. Ok, vad ska vi skåla för säger jag.. "För Monapatrullen, vi är bäst!" (o nej, jag tänker inte göra ett utförligt inlägg om vad mona är för ngt mer än att säga GIRLPOWER!)

Det här med att planera saker o ting.

OK, vissa saker kan man inte styra över. Det är bara som det är liksom. Idag är det begravning för en kär familjemedlem på H´s sida. Jag har gjort alla rätt i boken o sökt sem, fixat med barnvakt o hämtning på förskolan av Flis. CHECK liksom. Dagen d: Feber.. så in i helvete mycket feber. Detta innebär i korthet att: feber kring 38 grader.. Ring sjukhuset o rådgör. 38,5 ÅK TILL SJUKHUSET UTAN ATT RINGA. Tempade min lilla varma böna runt 8 tiden.. 39,4.. Men va fan.. neeeeej. Detta innebär.. 1. sjukhuset måste vara medvetna att vi kommer in med ilfart. Hon kan behöva intravenös antibiotika DIREKT, blodtransfusion osv.. Feber= no good. Slängde på oss kläder. Jag som också är dretrisig struntar i att sminka mig, fixa håret el ngt annat. (JO jag borstade tänderna det hann jag med). H fick köra in oss. Vad händer nu? Jo, jag kan itne vara med på begravningen :( Mina tankar är hos H o familjen idag. För mig är det inte ngt val egentligen.. Vad ska jag göra? Jag MÅSTE ta hand om FLis. Punkt slut. Så här är det att leva under en behandling för en livsfarlig och dödlig sjukdom. En dag i taget å för Guds skull.. planera inget. För när man minst anar det så dyker en liten febertopp el tillfällig kräk upp o då släpper vi allt, dags för sjukhuset liksom. Provtagning, läkarundersökning o väääääntan på svar. Idag fick vi åka hem med lite restriktioner. Med lite förhöjt crp så måste vi vara försiktiga. Examinahögtid på KAU imorgon då.. Åka själv som det ser ut nu :(

när oron smyger sig på

Cancer är inget man glömmer bort. Varje dag tänker jag på hemskheten o all oro som den medför. Varje nytt blåmärke, varje ny förändrad måendestatus (välmående..nja not so much)o feber.. allt gör att man sätter hjärtat i halsgropen o är halvt skräckslagen/paralyserad över vad som komma skall. ORO.. Denna ständiga oro. Har pratat med många fina människor som säger att man lär sig att hantera och leva med oron ju längre tid det går. Men den är alltid där. Det är svårt att förklara och sätta ord på det som pågår i min hjärna. Tankarna är ömse glada och positiva/ negativa och mörka. Det är inget man kan välja, mina tankar och mitt humör styrs av hur mitt barn mår för dagen. Som idag. Hon har feber och är låg. Jag har precis pratat med Dagvården o syster K. Lugnande ord för stunden tack o lov, men samtidigt vet jag att allt kan vända på en grisblink. Då är det sjukhuset som gäller, provtagning (ja.. stick i fingret..)o är det indikation på infektion så är det 12:an som gäller. När man har ett barn som går igenom en helvetesbehandling för en minst sagt livsfarlig o dödlig sjukdom som cancer innebär, så vet man itne vad som väntar nästa kvart, halvtimme, timme.. dygn.. När man har lärt sig hantera sjukdomens symptom och alla mediciner så har vi biverkningarna till dessa. Det är lätt att bli paralyserad och handlingsförlamad i krissituationer, men jag lovar.. när det handlar om ens barn så går man all in oavsett vilket skick du själv befinner dig i. Det är där vi är idag. Flis o jag är hemma o är riktigt risiga. Jag har feber, är genomförkyld och har ont i halsen. Men. Jag sätter det åt sidan hur som helst när som helst, för jag vet.. hur dålig jag än är så är mitt lilla hjärtegull i sämre skick än jag o hon behöver sin mammi. JAg vill bara säga att Flis har den bästa förskolepersonalen någonsin. Jag är så stolt över att just DE finns där för att ha ett vakande öga över mitt barn när jag o pappan i huset jobbar. Är så trygg att de tar hand om mitt barn på bästa möjliga sätt. De gjorde alla rätt i boken igår när de ringde o berättade att hon hade feber. Tempade i örat och isolerade henne från de andra barnen tills H kom o hämtade. Livet är så skört. Ibland blir det inte som man har tänkt sig och ibland händer oväntade fruktansvärda saker som absolut inte går att förutse..I alla fall. Mitt mammihjärta blöder när mitt barn inte mår bra. Det tror jag att jag delar med alla mödrar, oavsett vad det lilla barnet bär på.

Gnällisch

Nu ska jag gnällisch. Big time. Är förkyld, har ont i halsen o i resten av kroppshyddan. Trötter (feberyrade inatt o lyckades stänga av väckarklockan. BRA!)o chokladsugen. Det sistnämnda kan jag faktiskt göra ngt åt.. Å jag är värd den sååå mycket. Säger over and out just nu. SKa joina min dotter i soffan o bara slappa o vara sjuka tillsammans.

One of those days..

Förkyld, hes och halsont o en kropp som värker typ överrallt. Är seg. (Sen är lilla nya mobilen o jag fortfarande inte vänner.. Sjuuuuuuukt komplicerad anser jag). Har petat i mig lite mat.. Men nu blir det en dusch o sen morgonrocken resten av kvällen. Imorgon vankas det en ny dag på jôbbe. Kuligare uppdatering imorgon. Lovar. Fast en liten kul grej.. Fick höra av ett barn imorse när jag kom.. "jag tycker om dig Fröken, vilken tur att du är här idag <3"

Mitt lilla hjärta delar ut hjärtan

På Flis initiativ delades det ut en chokladask med hjärtan till världens bästa på LAB idag. Han (alla vet vem..) blev så glad o rörd att han nästan glömde bort vad han skulle göra. Mammihjärtat myste till lite extra.. Flis gillar Emin.. På riktigt. Fast han borde symboliseras med smärta så är han ändå ljusglimten på varje måndagsbesök på sjukhuset. Det är ju så det är med mitt lilla hjärtegull.. hon lämnar ingen orörd..

Åldersnojat.. för första gången i mitt liv.

Stod i en provhytt på Vila på Bergvik. Skulle prova en klänning, sjukt fin på galgen. Men nu är det så att jag har inte en kropp som ser ut som en galge. Lätt överjäst, blek o tja min kropp helt enkelt. Klänningen ÄR assnygg.. på galgen, inte på mig. Har nämnligen gått in i en klädfas där bekvämlighet går först och före allt snyggt. Det är inte mycket bekväma kläder som är snygga el kroppssmickrande. Där i hytten stod jag, med mina bekväma jeans neddragna till anklarna. Jag står o tittar på kroppen. Va fan hände liksom? Å vad är det DÄR??? ÅDERBRÅCK i knävecket eller=? Nämen lägg ägg va. O bara så där på en sekund el två så växte jag mentalt 20 år extra i sinnet. I alla fall. Tack men nej tack sa jag till den. Gulliga tjejen plockade fram en tunika istället. "Testa M" sa hon.. Åh.. gulledig sa jag. Å den passade. Köpte den. Dels för att den var snygg o dels som tröst för att den assnygga klänningen inte passade. NU: Känner mig som 100 år, har ingen röst (el mkt lite av den)ont i fejjan (hur konstigt som helst, men det har o göra med ett skrapsår på tandköttet..dont ask) fryser, trötter (alltid trötter numera.. whY.. aha.. det kallas jobb.. ok i see) Imorgon: Sjukhuset. Provtagning hos Emin. <3 Emin faktiskt.. Tack o lov för honom på lab. (hoppas han är där imöra.. det underlättar Oförklarligt mkt)Läkarundersökning. Onkologteamet på dagvården vill knipsa bort stygnet imorgon. ORKAR JAG TA DEN STRIDEN BY MY FUCKING SELF IMORGON? Well.. Det beror på vem som är där. Jag VÄGRAR hålla fast henne, vill hon så gör hon. Vill hon inte så behöver hon inte imorgon. Punkt slut. Faktiskt. Tänker gå all in imorgon o förklara läget INNAN de ska börja försöka härja med Flis. Nu ska jag koppla ner för idag, slötitta på Bröllopsfotografen o sen ta en tidig kväll.. Måste ladda med en god natts sömn för att orka med morgondagen.

jamen amen på den eller?

Jag har gjort en sak idag. Jag har köpt en NY telefon. Försäljaren på Expert gjorde förmodligen sitt livs sälj idag. Vad jag kom ut med=? En HTC Desire.. Jag liksom. JAG! Otekniska o ointresserade jag. Vad tusan ska jag med en sån lur till? Just nu ligger luren o tittar på mig.. "använd miiiiig..." säger den. Jag tittar lite skeptiskt på den o säger "nej, inte idag". Den ser nästan lite farlig ut. VART FAN ÄR KNAPPARNA sa jag till killen på Expert. I telefonen kära du, sa han. Hmpf.. Mja.. Jag ville ju ha en VANLIG telefon. En bra telefon. Å det har jag tydligen nu. Sägs det. Ballerina ringde förrut (ursäkta att jag lät förvirrad när jag äntligen svarade=).. Vart fan svarar man då???? Jo o jamen amen för tusan. Detta med teknik är ju mitt område alla ggr el inte.. Å svara det gjorde jag. Å vet ni.. Killen (SnyggLars) sa så här; "Du kommer sänka din mobilräkning DRASTISKT..(han tyckte mina räkningar lät saftiga på ngt sätt..Say what=??)Hur? Så här är det: Jag vete fan hur man hittar till 1. telefonboken 2. Sms (appen eller vad det heter). Klart som korvspad att det blir billigare räkningar.. SnyggDesire kommer ligga i ett snyggt fodral o vara nästintill oanvänd. Typ. För nu alla fall. Ny teknik är farlig. Me do not like. HUR I HELVETE HAMNADE EN HTC DESIRE I MITT ÄGANDE??? jag skulle ju ha en sony ericson med lucka o teliaabo. Dumma SnyggLars som är snygg o bra försäljare..

Men lilla magen då.. sluta bråka med mig annars byter jag ut dig!

Magont.. Laktosont eller magkatarrsont? Well.. you never know. Men en sak är säker.. sluta bråka med mig mage lilla, annars byter jag ut dig omgående. Har annars haft en riktigt braig dag. Sol o jobb med de goa barnen. Slutade dessutom tidigt, braig fredag. I like. Var btw på lönesamtal igår. Riktigt skojigt o en superbra samtal :) Nu: lite slapphäng under ett varmt täcke i soffan.. Magen gillar inte mig el vinovino ikväll.

Hipp hurra för mig idag

Bigtime födelsedag. Sjukt braig dag. Att fylla 32 år is the shiiiit :)

Joråsåatt

Gissa hur trött man är när man har hållt igång i cirkus 17-18 timmar ett dygn? jo, Det ska jag säga. SJUKT. Helt sjukt trött. När jag åkte hem fr ridningen igår så värkte ögonen. Ögonvärk? Jo, sant. När jag la mig i sängen så tog det typ 3 sek sen sov jag, som en stock hela natten. Vaknade av att kl ringde när den stod på alarm. Jag brukar ALLTID vakna innan kl ringer så när den väl gör den så rusar jag upp o får världens hjärtklappning o blir stressad av ngn underlig anledning. Det har varit en fin dag idag. Alltså inte solfin. Men fin. Bra, trevlig, lugn o intressant. Nu: laga mat. Snart: ta tag i top 10 på att göra listan.. för imorgon är ju inte riktigt en vanlig dag.. el hur? ;)

Då tar orden slut...

När bönen inte riktigt når hela vägen fram, när det som inte får ske sker ändå och när hjärtat värker tungt av sorg.. då tar orden slut..Till min älskade vän.. <3<3<3

hugg i mammihjärtat

Det värsta Flis vet är stick i fingret..(nuförtiden..tidigare var det stick i benet). Varje vecka utsätts hon för sin rädsla och varje vecka skriker hon som om det vore hennes sista andetag. Hatar det alltså..på riktigt. Vi har dock liiite tur, en man -Emin biomedicinsk analytiker- är så sjukt pedagogiskt när han bemöter Flis med sin rädsla. We love him. På allvar. Idag var det ngt som gick snett vid sticket. Det kom blod till 1 av 2 rör. Sen var det slut. Som om man hade stängt av en rinnande kran med vatten liksom. Bara borta. Jiha.. vad gör vi nu då? ETT STICK TILL?? SAY WHAT?!?! Men nej.. det är ju inte en bra idé hur du än vrider o vänder på det hela. Men (som vanligt) där sitter man.. mitt i maktlösheten o kan inte göra ngt åt saken. Du måste..M-å-s-t-e för att läkarna och din sjukdom kräver provsvar för att medicinen ska justeras o bla blabla.. Hugg i mammahjärtat. Är det inte jag som ska skydda henne från det allra värsta som finns i hennes ögon? är det inte jag som ska se till att det som skrämmer och gör henne rädd inte ska finnas i hennes värld? Jo. Det vore väl så va. Så det vart alltså ett yttligare stick. I samma finger att tillägga o innan ngn får ett bryt på bästa Emin så var det Flis val. Hon har ett stickfinger. Det är där man sticker o ingen annan stans. Punkt slut liksom. 2 stick i samma finger.. hon har så ont mitt lilla hjärta. Mitt eget hjärta gör också ont. Fysiskt ont. Sjukhusdagarna är fruktansvärda. Tänk o vara 4 år o bli utsatt för det ena o det andra hit o dit. Bara för att det är så. Nästa vecka kommer bli veckan from hell. Sköterskorna o läkarna vill norpa stygnet. Klippa lite försiktigt i tråden o dra ut den. Såret är läkt, stygnet är redo att tas bort (även om kirurgen sa att det skulle försvinna av sig sjäv). Jag är inte redo att ta den striden med FLis. Min själ har fortfarande itne läkt efter att de (personal på dagvården) ville DRA ut cvk´n för hand. Vill inte utsätta henne för detta igen. Mitt lilla hjärtegull kommer ju aldrig lita på människor igen.. Det är ju bara övergrepp. Hela tiden. "sitt still, jag måste lyssna på dina lungor, hjärta. Jag måste klämma på körtlar för att se att de itne är svullna, jag måste väga o mäta dig för att se att du inte gått ner för mkt (krympt=?), Gapa så får jag se i din hals o på dina tänder." Osv.. varje vecka ska ngn känna o klämma på mitt barn. Nej, det är inte ok. Så in i helvete fel är det, men vi har inget val... ska hon bli fri sin ALL så måste de ha koll på henne. Jag kommer ihåg en gång på babycafét på Mörmo gård. En kärring satt med sin unge i samma pöl som jag o Flis. Hon ser att Flis hade fått en tand. "ååååhhhh, får jag känna!?" säger hon... I helvete heller säger jag, ta bort dina skitiga händer från mitt barns mun. NU!.. Hon vart sur o frågade varför.. med motiveringen.. då vet jag hur det känns när mitt barn får tänder.. VA?? For real=? Jag frågade om hon visste hur mkt bakterier det finns på hennes händer o vad hon gör med sitt barn är upp till henne.. Mitt barn rör hon INTE. H blev sur på mig när jag kom hem den dagen. WHY? Med orden.. MÅSTE DU ALLTID GÖRA DIG OVÄN MED FOLK DU INTE KÄNNER? (ja.. jag vet.. hur off är inte han liksom?) Idag tar jag med mig följande.. Jag gör mig ovän med vem jag vill o när jag vill.. Mitt barn ska itne behöva utstå mer helvete än vad hon redan gör och gjort sen oktober 2009.

Mariebergsskogen gillas skarpt

Mariebergsskogen by day, night, vår, sommar, vinter o höst.. Vi gillar året runt liksom. Fan vilket mysigt ställe. En skatt helt enkelt. Idag har Flis o jag varit där med finaste Jossan o Ella-bus. Pulka o Bobhäng, fika, tôl o tjejerna lekte förfullt. 2 timmar utelek : check!!!

vasaloppet?

Sitter o tittar på vasaloppet. Varför utsätter man sig frivilligt för det där=? Nej, säger som mammi jag.. Jag motionerar bäst på avstånd *S* Hade ett samtal med H om just vasaloppet. Skulle du vilja åka vasaloppet, sa jag. Well.. Hm.. eh.. nja..sa han. Jag vill inte åka vasaloppet, sa jag. Då sätter jag mig hellre på en cykel o tar Vättenrundan istället. Hur skulle ni göra? Skidåkning i 10 mil el Vättenrundan X-antal mil? El klassikern? Naj, säger jag. Herregud, jag vill ju inte dö i förtid.

myser o dagens komplimang

Har sett Bee movie med lilla familjen ikväll. Detta efter att vi åt världens mysmiddag, räkor, bröd, aioli, ägg.. å vin. Tja.. jag drack vin alla fall. Flis o H drack cola. Till räkor hör vitt vin.. like a glooooove baby <3 Måste berätta om dagen. Vi bestämde att vi skulle ta en tur till stan. Det händer typ tja aldrig. I alla fall.. Från allt o ingenting. Mitt körkort o jag firar 10 big ones ihop o vad gäller då? Jo, förnyelse. Nytt kort, ny signatur. Ok ingen big deal.. egentligen. Men det här lilla kortet o jag lär hänga ihop många år framöver så det måste bli bra. Vandrar in med Flis på Expert i Mitt i city. Killen i kassan ler o frågar vad han kan göra för mig. "Ta kort" mumlar jag.. VA KUL!! säger han. Mmm jovisst..(eller ngt) Å sen kommer kommentarern from Hell.. "här är en spegel, om du vill göra dig snygg.." Jo tjenna.. tack o bock säger jag. Schysst! Killen blir högröd i ansiktet o ber mig ta plats på stolen istället (efter en lååång ursäkt). Klick klick.. FLis säger.. Mamma, du är så snygg!!! Aaaaawww.. pluttan <3 Resultatet..lyckat som fan (el inte). Blir inte bra på kort. :( "Le stort!!" säger han.. tja...el inte sa jag. Nu är alla fall alla papper inskickade o om ngn vecka får jag mitt nya körkort i handen. Nu är det andra chansen på 1:an. Bra musik får avrunda denna goa lördag. Over and out!

Ledig löööööördag :)

Inga planer idag. Inga alls. Funderar på att ta en tur till stan o unna mig ngt fint. Kanske en klippning? Tro mig.. mitt hår behöver det typ nuuuuu!!! Fick erbjudande om att följa med på bio med 3 goa tjejer.. Tvärr var vi o såg precis den filmen som var dagens önskemål förra helgen. Solen skiner o trädtopparna vajjar förfullt. Ser ut att bli en finfin dag detta. Flis är piggelin, fast snorig. Kanske får med mig familjen på stan?? Måste genast fråga.. Over and out.

tre två ett..HELG!!!!

Bidde ett långt arbetspass idag. Men jag ska inte klaga. Alls. Jag var en riktigt bra pedagog idag. Känner att jag faktiskt gjorde ett riktigt bra jobb dessutom. HAPPY! Men nu är det helg. (thank yoou God) Behöver ladda ynkepynkkroppen för att orka vara motståndskraftig inför barnbacilluskerna. (Hostad in the face idag.. INTE OK)Har min första öppning på tisdag nästa vecka. (jag kommer att oroa mig för detta tills det är avklarat o itne sova ok tills detta är gjort..)Helgen bjuder på=? Ingen aning faktiskt. GÔTT. Fint väder hoppas jag.. då är det promenad ala lååångtur som gäller. Skickar en stordos med love o hope till finaste B <3 Annars?? Flis har haft en hemmadag med sin pappa. Hon är förkyld o tät i snokarea. Men det kan lika gärna vara biverkningar av cellgifterna. Hon är lite sliten, men verkar vid gott mod. Ledig i dagarna 3 nu.. det ser vi fram mot. Sjukhus på måndag givetsvis. Hoppas på bättre värden än i måndags. Min lilla plutta <3

Att röra och beröra

Jag har en offentlig blogg, men det är inte ofta som jag verkligen funderar på vilka det är som är här o läser. Hej på både vänner, familj, släkt, bekanta och främlingar :) Bloggen används som ett redskap för ventilation o reflektion. Många ggr per dag kan man fundera på de val man gjort, vad man har sagt, hur man har sagt det och vart det lämnar morgondagen. Jag arbetar som förskollärare numera. Det är fantastiskt kul att faktiskt få utöva det jag läst till. 3½ år på uni V (uttalas uniiii Veeee) Universitet-akademiska studier. Jag har förstått att jag både rör o berör med mina ord. Tack, förlåt och varsågod. Bloggen är som en öppen dagbok och jag delar med mig av det som jag orkar och vill. Idag vill jag dela med mig känslan av att vara behövd och omtyckt. Ett syskonpar (en pojke o en flicka) Kom till oss imorse. Mamman sa att storebror insisterat på att ha med sig sina "foppatofflor". Hon tittar på sin son o han pekar på mina fötter.. "Som fröken Sara, mamma.. jag vill ha lika som fröken Sara har.." naaaaaaaw... Plutten <3 Lillasyster har bestämt sig för att det är jag som gäller, för mat, för vila.. tja allt. Känner mig riktigt omtyckt av både barn, föräldrar o personal. <3 Det berör mitt hjärta djupt. (innebär ju att jag förmodligen gör ngt bra :) Min lilla skrutta kämpar på. Igår kom orden.. "mamma.. när är det dags för stick igen=?" Lider verkligen med Flis. Sticken värker länge i både hjärta o tanke :( å många stick är det ju kvar. Hon är på förskolan numera. Lite tveksam o inte riktigt så happy över detta. Hon har insett att sina 3 dagar är maffiga o tuffa, att barnen går ut OAVSETT väder och att det lätt blir rörigt o högljutt. Hon är inte van. Mammasamvetet säger och frågar mig om o om igen.. "Gjorde du ett bra val att börja jobba INNAN Flis var färdigbehandlad?" Bra dagar säger jag. JA, klart att jag gjorde ett bra val. Jobbiga dagar, NEJ.. va fan. hon är inte redo för det här? Är hon tillräckligt fysiskt stark för att orka med detta? Hm...Tack o lov så går hon bara 3 dagar i veckan. Det räcker gott o väl. Har mycket o fundera på när det gäller mitt lilla hjärta. På det som är, på det som har varit och på det som komma skall... Livet är ju här, livet är nu...vem vet vad som händer imorgon=? Inte jag och inte du.

väntan

När man har kul så springer tiden iväg. Idag står den stilla. Inatt stod den stilla. ÖPPNA NU VC PÅ SKOGHALL!!! Jag har ju ont för bövelen!

<3

Till B för att mina tankar ständigt är med dig..in heart mind and soul..<3

Sabla virusdret :(

Är matt. Ont i örat..still. Å bara för en liiiiten stund sen började det andra örat spöka. Fuck. Det blir en hemmadag för mig imorgon. SJUK!? Måste ta mig till VC dessutom o ta nya prover så att jag inte sprider o smittar Flissmulis med ngn dret. Jag är inte spruträdd, så den biten gör mig inget. Mår som en förtjänar brukar det heta. Nej, nej nej nej.. har inte gjort mig förtjänt att öronvärk o en brakförkylning. Så det så. Får jag klartecken att det inte är ngt bäs i systemet så att säga, lätt att jag kommer tokchocka kroppen med vitaminus o ipren. Sabla virusdret.. bort från mig NUUUUU!!!!

RSS 2.0