ingen brasa

Vart det för oss. När vi kom hem o flis hade fått välling så gick vi in i lite koma. Jag hade tagit fram cykeln o förberett för lite valborgsfirande men nu gick luften ur såå..skit också.
Jag har köpt nya stövlar till smulis idag. Det blev ett par röd/rosa med blommor och pippi långstrump motiv på sidan. Superfina.
Jag borde själv köpa mig ett stövlar. Men ja, det blir en annan dag.
Imorgon röd dag. Nästan alla är lediga.
Har inga planer imorgon. Det enda jag vet är att det kommer bli en mysdag med Flis o kanske lite effektivt skolarbete när hon ligger o sover på em.

Tror jag kommer somna på soffan idag..Det vore inga fel...En timme eller så. FAst det är riktigt jobbigt o gå o lägga sig i sängen efter det. Är kaffesugen o det skulle vara gott med en kletig kaka till....mmm...kaka...
Nu ska jag lägga min lilla smulis som får uppleva Valborg med brasa igen nästa år istället.
hepp

Måste

Det borde vara ett förbjudet ord. Jag pratade med en mycket trevlig o vis förskolelärare idag och vi diskuterade hur mycket roligare allt skulle låta om man tog bort ordet måste...
Måste...jobba
Måste...lämna på dagis
Måste...handla
Måste...betala räkningar
Måste...
Måste...
Måste...inte alls.
Ska bara fundera ut ett bättre ord så återkommer jag om det.

Idag har jag varit riktigt effektiv i skolarbetet. Har fått undan en hel del. Det är lite luddigt i huvudet just nu, men det går över efter natten.
Det är bara o bita i det sura äpplet o go for it liksom. Det ska ju ändå göras någongång. Saknade "mina" barn idag när jag satte mig med skolarbetet. Jag hörde hur de frågade efter mig...Pluttisarna. Skolan?? Vaddå, hon är ju Klippanfröken, då är man ju inte i skolan var det en helt supergo liten kille som sa...ME just LÖÖÖÖÖÖÖVE Klippanbarnen.

Nu ska Saris deklarera via nätet. Hoppas pengarna kommer tillbaks lite fortare då.
Valborg imorgon. Funderar på om vi ska cykla till parken o kolla brasa där i år. Ses där???
hepp

livet

Jo, jag har det fortfarande grymt bra på vfu. Stortrivs verkligen helt fantastiskt.
Hemmafronten.. Gött att det är varmare, snart dags att börja greja på allvar med tomten. Planera lite inköp av blommor osv-
Nu ska jag ta en cykeltur till affären. Måste köpa mjölk o kaffe.
Som sagt, bara bra med mig. Livet lunkar på.
ÄR trött idag. Sov riktigt dåligt inatt. Kollade oroligt på klockan flera ggr. Fick för mig att jag hade försovit mig typ hela natten och visste varken ut eller in. Jag är döööööötrött, blir en tidig kväll idag.
Flis o hennes pappa är hos farmor o farfar ikväll. Blir en fika misstänker jag o sen kommer hon hem lite lagom tröttis till vällingen.

Livet kan vara bra, på en skala 1-10 där 10 är toppen så skulle jag ranka min livssituation som en typisk 5 just nu. Inte bra o inte dåligt heller. Lite sisådär. Klart att Flis är en 10:a i sig själv, men det är livet omkring mig jag pratar om.
Nu lägger datorn snart av så hepp på dere

Glädje

Jag är så glad att jag har min lilla Flis. Finns det en person i hela världen som blir så helhjärtat glad att se mig så är det hon.
Hon piper i falsett och skrattar,kramar och kryper upp i min famn. Jag får alltid höra positiva saker om henne och att hon är lik mig *stolt*.
Hon dömer mig inte, hon gnäller inte på mig o blir hon arg så går det över på en liten stund.
Hon älskar mig för att jag står henne närmare än någon annan i hela världen. Hon älskar mig för att jag ger henne det hon behöver. Jag skämmer bort henne med kärlek och uppmuntran.
Tack mitt underbara barn för att du får mitt hjärta att slå och känna en otrolig ovillkorlig kärlek. Jag hoppas att hon alltid kommer att prata med mig, resa med mig, uppleva världen och se allt man bara läst om i böckerna.
Min söta vackra lilla flis...Jag älskar dig pluttan. Puss mammi

sweet sunday

Sweet Sunday är här och det har varit en fm av hålligång som vanligt.
Nicke Nyfiken och Pingu å sen är det dags att gå ut.
Flis har sett 2 vovvar i grannhuset idag. 2 bor ju där, men idag är husse o matte därinne i 2:an hundvakter.
Flis vart lite skärrad. Vovvarna kan ju vara lite mycket för henne ibland. Helt ok att kika på lite håll, men klappa? Nej tack.
Hon håller sig till sin kompis StampeKanin.

Nu är H ute på promenad, det är sova dags. Kl 15 ska vi bort o vara lite effektiva jag o H. Flis ska givetsvis följa med.

Nu till ngt inte så sweet... räkningar. Suck.
Ha en bra dag-

vansinnig

En nära familjemedlem har just gjort det otänkbara och kränkt mig totalt.
Inga gravid"skämt" denna gången, men undergrävt min auktoritet och som mamma.
Jag är helt vansinnig och vill bara skrika rakt ut- Men till vilken nytta gör det? Nu får denne person bita i det sura äppelt o helt enkelt uppleva själv det jag påpekade. Man är alltid sina föräldrars barn, men när F-A-N blir man sedd som en jämlike och respekterad därefter???

VANSINNIG, FRUSTRERAD OCH ARG!!!!
Nu är det bra. Jag kommer sluta att vara snäll- from idag kommer ALLA få höra sanningen i alla lägen. Helt oinlindat och ärligt.
Orkar för fasen inte mer, vem tackar mig för att jag är snäll o tänker på att alla ska ha det bra? Nej, inte en enda.
Jo, förresten..Det finns några, ni vet vem ni är.

Nu vill inte jag vara arg längre. Jag ska försöka städa lite när Flis är ute en stund.
Att få hjälp med hushållsbestyren? hehehe...åh nej, då. Det är viktigare att fixa grejer sosm jag inte ens är intresserad av istället.

nu är helgen kommen

Jag har fyllt på o tömt mitt första vitt vin glas. Gott med en avokadosallad o vitt vin.
Jag är trött och skönt medtagen efter en veckas vfu. Mina underbara barn som jag bara skulle kunna adoptera hela bunten.Jag älskar vfu, min avdelning och all personal och stämning. Jag lär mig hela tiden och känner att jag utvecklas till det bättre och blir mer och mer säkrare i mig själv. Allt ( eller ja, det mesta alla fall) känns naturligt och att umgås med barn och helt fantastiska pedagoger gör att dagarna bara springer iväg och att få omges med barnskratt och glädje på dagarna gör verkligen tillvaron meningsfull.

Imorgon ska morfar ta med Flis på I2.marknaden. Helt jättespännande och jag är så glad att de får göra ngt ihop.
Jag, big mama, ska städa. Finns helt otroligt mycket att göra i mitt lilla hus. Förstår inte detta...
Men imorgon blir det ett krafttag. Hoppas att man får hjälp av den man bor ihop med. Jag har inga höga förhoppningar att så är fallet, men det sista som överger en är hoppet...

NU ÄR HELGEN KOMMEN.
Dags för glas nr 2 o servera lite välling till min älskade lilla underbara tjej. Ha en fin helg på er.
*pussa*

Inköp, bills och kass ekonomi

Japp, då har vi varit o hämtat sufletten vi beställde till flis lilla sittvagn. Den känns lite mer ombonad på så sätt.
Världens trevligaste handledare släppte iväg mig tidigare idag så jag kunde hämta flis lite tidigare. Tidigare kanske det inte blev, men vi fick cykla hem tillsammans alla fall. Det kändes så skönt o bra för oss båda 2.


Bills, bills...bills Räkningar alltså. It sucks. Varför alltid så sjukt mycket räkningar? Varför så lite pengar...
Fan, när det ska det vända o bli lite över istället?

Dåligt dåligt med ekonomiskt sinne här faktiskt, köper SÄLLAN saker till mig, gör knappt aldrig ngt för mig själv el prioterar mig som nr 1. Matpengarna har en tedens att bara försvinna. En påse med varor för 300 kr? Hallå liksom.
Jag köper saker till Flis som jag tycker att hon ska ha. Köper det hon behöver och det drar ju iväg. Men en sak är säker alla fall...MÅSTE FÅ BÄTTRE KOLL PÅ PENGARNA.
hepp från fattigläpp

jippi snart dags igen

Jag börjar kl 9 idag. Det känns som lite lyx att få vara hemma en stund med lis på morgonen o bara njuta en stund tillsammans.
Men idag är det cykeldags. Jag klagar ju typ ständigt på att jag motionerar för sällan. Så...cykeldags idag med Flis där bak!

Nu är det lite skolarbete som hägrar.. Har en del o dra ut ffrån datorn så det är bara å sätta igång :)

Ha en finfin dag

Livsnjutaren

Jag kom aldrig tillbaks hit igår. Vi nöjt ute i solen så länge som det bara gick o sen stupade vi mer el mindre i sängen.
Vilka oroligt härliga dagar det har varit. Helt fantastiskt på alla sätt o vis.
Har absolut insett en klar fördel med att vara förskolelärare. Man får vara ute ofta o mycket. I ur o skur, snö eller hetta. Man klär sig ju efter väder o svårare än så är det ju inte.

Jag har blivit en livsnjutare och drar gärna med mig lilla Flis på soliga cykelturer, tipspromenader på Kilene och lite bus o lek på våran gård.

Jag stortrivs som sagt på VFU´n och jag kunde inte be om en bättre handledare, "arbetskamrater", barn eller förskola.
Det är sååå roligt. Det här är min grej. Jag har äntligen hittat rätt, o det kommer inte alltid vara en dans på rosor det är jag medveten om, men jag är rätt alla fall.

Livet är rättså gott just nu. Finns självklart fläckar på solen, men i stort sett bra.
Jag har insett att dieten kommer bli svår att hålla under dessa 3 VFU veckor.
Jag gör så gott jag kan, men jag tar tag i det på allvar igen v.20.
Väger? Fortfarande för mycket..
Äter skitsaker? Ja, tyvärr alldeles för ofta. Dumma kakor som ständigt lockar. :(
Borde: Motionera mera. Typ anmäla mig till vårruset/stadsloppet för att få en utmaning som kräver förberedelse.
Ja, borde-listan är låååång. Men så är det väl för det har väl alla.
Hepp

våren är här...

Jag har verkligen inte tid att blogga när solen tokskiner och alla verkar vara på gott humör.
Återkommer senare.
Men jag har inte så mycket att rapportera förrutom att jag är tillbaks på VFU igen. SÅ KUL!!!! "mina" barn berättade hur mycket de saknat mig *åh..pluttisarna* o jag njuter helt o fullkomligt varje sekund jag får vara där.
hepp

men..är det redan kväll?

Herregud, hur fort har inte den här dagen gått?
Jag o Flis har varit ute så gott som HELA dagen. Riktigt mycket frisk luft idag. Husdjursmässan var intressant. Lite utställare bara, men annars helt ok. Lite dyrt som vanligt att gå in, men Henrik stod för inträdet idag så det är bara o tacka.
Nu bär det av mot Gösv o lite grillning.. inga fel du!
hepp

bloggande ute i det fria

Ah.. denna härliga vår är kommen. Jag sitter med min kopp kaffe på min altan med solen i ansiktet och hör fågelkvitter, barnskratt och 2 busiga vovvar (vid namn Bamse och Queen).
Snart kommer Josefin o Ella o då bär det av till husdjusmässan. Det ska bli kul även om insatt källa sa att det var lite dåligt med saker att titta på. jag får njuta av trevligt sällskap alla fall.

Händer mer då? Nja, inte mycket. Laddar inför VFU som ska bli mitt andningshål o mycket trevligt miljöombyte. Har massor att göra i skolan samtidigt som vfu, men det löser sig. Det gör det ju alltid på ngt sätt.

Vilken dag! Flis och jag har varit ute som gott som hela tiden sen kl 09.30 :)
Lunchen bestod idag av grillad korv med bröd och potatissallad på altanen. Såndana hära dagar älskar jag mitt hus o min tomt.
Appropå tomt. Såg en reklamspot med Ernst (alla vet vem ernst är så jag säger inget mer om det) och han ska resa runt i sommar o greja lite med inredning, matlagningen och tomter.
Japp, jag tror jag minsann ska skicka ett mail till Ernst och fråga om han vill komma hem till dom värmländska skogarna på Ö.a och hjälpa oss med skidbacken på baksidan :)
Coolt om bara Ernst skulle dyka upp, bara så där liksom o säga " tjena på er, det är jag som är Ernst o jag har grymt bra planer för er tomt." Coolt.
Nu ska jag ge mig. Tror faktistk jag ska maila Ernst nu. Hepp

Vägningsdags

Holy smokes...
Jag kom äntligen för mig att väga mig imorse. Det händer inte ofta enbart för att jag verkligen HATAR att väga mig. Kan vågen någonsin bli en vän? Eller alla fall stå på min sida?
NEJ, för jag tror att hur mycket jag än går ner så kommer det inte vara nog. Alla sjuka ideal som finns och kretsar runt i världen så känns inget som ett realistiskt mål.
Jag får helt enkelt sätta ett drömmål och ett realistiskt mål. Mmm. Sundast möjliga måste väl ändå att vara behålla hälsan?

SOL

Jag och mina klasskamrater har inläsningsdag idag. Det är trevligt. Solen skiner och det kan faktiskt bli så att jag tar med en filt, lite böcker, papper och pennor (datorn kanske?) och lägger mig på altanen...Ah..nu tror jag våren är här på allvar.
Funderade på att lämna flis med cykel imorse, men som alltid springer tiden ifrån mig och dessutom blåser det lite för mycket för min smak.
Halvpumpade däck är inte bra.

Sol ute sol inne sol i hjärta o sol i sinne. Så känner jag mig idag, tänk vad lite sol kan göra för ett humör?

Svar på tal

Jag mailade en f.d handledare till mig idag på fm för att jag ville ha en motivering till mitt betyg i föregående kurs. För första gången sen jag träffade honom kunde han ge ett bra o rakt svar. Jag anser mig fortfarande vara värd ett VG, men ok. Jag förstår hur han menade och hur jag ska göra saker lite bättre till nästa skrivarbete. Jag accepterar mitt G (fast jag är värd ett VG) och vet att kunskapen jag bär med mig väger tyngre än ett betyg.

Idag har det varit begravning. Dagen har krävt sin förberedelse och jag är faktiskt tagen o rörd av alla känslor som spirat genom kroppen idag. Det är jobbigt med begravningar-det vet alla. Men känslan som infinner sig ett par timmar senare, när tårarna torkat och man har varvat ner...det är då luften går ur och man tappar andan. Jag är så trött i huvud och kropp efter denna dagen, det värker i hjärta och hjärna. Min varmaste tanke går till hennes anhöriga och familj.

Extremdåligt samvet för att lilla flisfis fick stanna så länge så dagis idag. Förlåt lilla vän. Vi har haft ett par mysiga timmar här hemma och bara en massa kvalitetstid. Mammis älskling...Vad skulle jag göra utan dig? Du är ljuset i mitt liv, glädjen i min vardag och min kärlek utan gränser. Finns inget som din mammi inte skulle göra för dig hjärtat mitt. Älskar dig *puss*

tack o slut för idag

Planer för dagen

Idag är ingen rolig dag. Jag ska på begravning. Hoppar över skolan idag. Det är en matteföreläsning jag missar, men jag ska få kolla lite notes av mina gulliga klasskamrater. Jag känner att jag får mentalt förbereda mig på vad som komma skall under dagen och jag orkar inte koncentrera mig på ngt annat idag. Blir inget seriöst pluggande idag tror jag. Läsa lite kanske, men inte så mycket mer. Kanske en liten städsväng också. Huga, magen är verkligen inte som den brukar vara. Magkänslan säger att det här kommer bli en tuff dag.
Flis är på dagis o kommer att vara där alldeles för många timmar idag. Stackars pluttan. Tur att hon trivs alla fall.

Kaffedags nu, måste pigna till lite.

dieten

En liten snabbis om min diet.
Håller mig, är ständigt sugen på ngt sött (inte godis men kladdiga kakor..)
känner mig inte ett dugg motiverad för tillfället men jag kämpar.
Funderar på mitt mål o syfte med dieten. Gör jag detta för mig själv eller för någon annan...Hur mycket vill jag gå ner? När är det nog?

En sak är säker alla fall, jag vill inte gå runt o se gravid och det gör jag tydligen i dagsläget.
Nej, jag är INTE gravid. INTE INTE INTE INTE INTE bara för att klargöra det för den som undrar men vågar inte fråga.
Usch, jag är hungrig och vill ha en smörgås el en tallrik med gröt, lite youghurt kanske eller varför inte lite varm o´boy med mashmallows...
Får drömma alla fall, det går man omöjligtvis upp några kilon på. Eller...hoppas inte. Då skulle det lätt bli ett par kilos extra på en månad (vågar inte skriva en vecka, det känns lite väl extremt..)

shopping

Jag har aldrig varit den storshoppare. Varken till mig själv eller hemmet. Vet inte varför. Kan handla om min brist på klädsmak och mitt ogillande att prova kläder i en provhytt. Gillar inte o se mig i dessa dära speglarna. Herregud, de gör väl ingen glad eller?
Till hemmet, mja vet inte hittar jag ngt snyggt så köper jag i regel det, men hur ofta händer det?
När jag blev gravid så insåg jag helt plötsligt att måste ha listan vart längre o längre. När Flis kom till världen vart det en ny uppenbarelse. SHOPPA TILL FLIS! Fanns ju massor o åter massor av bedårande kläder, leksaker och grejer. Nu är hon snart 23 månader. Det är lika kul fortfarande att handla till henne särskilt om man hittar saker till bra pris.
Idag var en sån dag.

Var till Ilanda köpcenter o hittade fina stadiga gymnastikskor som hon ska ha på dagis. Ingen dyr historia och därför helt ok att bli smutsiga o välanvända.
Sen hittade jag en jättefin jacka till henne. En smårutig och är en ordentlig vindjacka o med en fleece under så blir den kanon att använda nu. Helt prisvärd historia tycker jag.
Så 450 kr fattigare eller välinvesterade pengar så åkte vi hem o tog en myskväll. Nu har lugnet lagt sig i huset. Over and out.

gott o blandat

Har en liten fundering. Varför kommer alltid ett massivt sötsug på typ dag 2?
Jag är jättesugen på ngt sött eller ja egentligen vad som helst om jag ska vara ärlig.
Det är jobbigt som fasen, jag menar hur mycket frukt orkar en människa äta egentligen??
Motionen är väl sisådär. Det ligger inte högt på att göra listan så helt ärligt blir det inte av. Idag var det helt fantastiskt väder när jag hämtade Flis så det vart mat på en gång när vi kom hem och sen fram med cykeln för en liten friskus tur. Flis älskar att cykla med mig. Aldrig ser jag henne så lugn och njuta så mycket som när hon sitter bakom mig. Jag ser henne såklart inte när vi cyklar, men hon lyser upp o skiner som en sol när jag frågar om vi ska cykla en sväng. Hon sitter o smånynnar o kollar in omgivningen. Lilla pluttan.

En intressant föreläsning idag om forskningsmetoder. Det låter astrist, men hon som hade det är en inspiratör och ledstjärna. Skitduktig!

Lovisa...Helt ok att göra det du frågade mig om :)
Nu ska jag snart hoppa in i duschen o ta en tidig kväll.

Jag var lite kreativ tidigare idag. Fram med symaskinen o lite rött tyg med vita flodhästar (från ikea) och klura på vad man kan göra för att organisera lite leksaker. Klossar tex det finns en oändlig massa av dom och de ligger absolut inte där de borde. Jag sydde en liknande gymnastiksäck/påse och drog ett band genom längst upp så man kan dra igen och hänga upp påsen med klossarna när man är färdig. Den blev kanonbra. Flis tyckte den var häftig och fin. Nästa projekt blir något liknande för all du´plo som hon har. Det finns en speciell låda för det men hur sannolikt är det att bitarna ligger där i?
Det är kul o sy, ska göra lite mer myskuddar osv till henne så småningom.
o inte att glömma.. lillplutten Oliwer har namnsdag idag. Grattis hjärtat! NU är de kvällen.
hepp

tittut

Ville bara säga att jag lever efter naprapatbehandlingen av min onda rygg.
Jag vart alldeles snurrig efteråt och lär mig aldrig att man inte borde köra bil efter en sån grej.
Eller röra sig bland trafik alla fall. Höll på att bli påkörd av en bil precis när jag kom ut från kliniken, han höll visserligen på att parkera o kom därför väldigt nära mig. Men jag såg honom inte och inget hände.
Naprapaten -en kvinna denna gång- trodde jag skulle vara lite mjukare i nyporna. Ok, vi säger så här.. HON VAR VÄRRE ÄN MIN VANLIGA NAPRAPAT.
Jesus kristus allså. Lägg av vilka grepp hon hade den kvinnan..
Det knakade o brakade utan desslike. Shit alltså. Men som sagt, nu är jag som bomull i kroppen och kommer att må o sova så gott inatt.

Har lite o pyssla med nu så kanske hörs senare?
hepp

dagschemat

Idag ska jag äntligen fixa till min onda rygg. Jag har sjukt ont nu o det går inte att skjuta upp det längre.
11.15 ska jag ligga på en massagebänk och njuta av att smärta försvinner. Bara jag inte kommer därifrån med blåmärken på ryggen som sist jag var där.
Egentligen är det ju värt lite blåmärken, resultatet kan jag ju leva på en stund :)

Att göra listan kan göras lika lång som min vill-ha-måste-köpa-lista.
Men det som inte blir idag, gör jag en annan dag. Punkt slut.
Jag kan stryka ny kaffekokare alla fall :) En sån köpte vi ju typ förra helgen.
Ny kökslampa vart det också i helgen. Fynd på "svarta lampan" sjukt billig affär. En andra sortering affär, men än så länge har jag inte hittat ngt att anmärka på.

Ska slurpa i min lite kaffe, ta en dusch och slänga i en tvätt. Sen bär det av till kommunen för att lämna in dagis papper och sen till naprapaten.
Ha en fin dag o ta hand om varandra

ett ljus

För alla barn som den senaste månaden blivit bragda om livet...
Mitt hjärta blöder för er alla..

tuff helg

Jag har haft en jobbig helg. Jag har inte jobbat eller så. Jag har inte heller läst särkilt mycket tyvärr.
Det har varit en hel del att smälta och jag känner mig lite ledsen o utmattad.
Vissa saker är jobbigt för hela kroppen, den här helgen har varit en sån.

Flis o jag har haft 100% kvalitetstid och hon kommer alltid vara solen i mitt liv. Hon är den jag alltid kommer att kämpa lite extra för även när allt annat går mot mig.
Min lilla underbara glädjespridare, tack för att du valde att komma till mig.

Fick en pik av min sambo idag... Ni vet en sån där som gör att man tappar andan o talförmågan...Nu pratar jag inte om ngt i en positiv mening om det lät så alltså...Utan en av negativt slag. :(
Jag har hört någonstans att den som älskar dig mest, får dig att gråta.
Nog om det.

heppohopp

singing in the rain

Flis o jag har varit på promenad. Det är sovdags för smulan och eftersom det inte gick ngt bra för pappi att ligga brevid o försöka få henne o sova så var det bara att klä på oss o promenera lite.
Det sista jag hör innan hon somnar är ...björnen sover i sitt lunga bo.... Snacka om att singing in the rain :)
Pussgurkan
Imorse ropade hon efter sin mamma när kl var runt 7 snåret. Inte det vanliga hallå mammi.. är duuuu? Utan idag var det ...Mammis äklin ropar...Äklin betyder älskling ;) Hur underbar är hon på en skala 1-5? Minst 6 o maxar skalan totalt.
hepp

SNÖ!?

vad händer egentligen moder natur?? Eller är de bara det hederliga aprilvädret som busar med oss? Det var ju helt fantstiskt väder igår, varmt o skönt. Tittar ut nu o det bara virvlar runt en massa snö. Det får ju inte ligga kvar.
Det ska bli en lugn helg med min lilla familj o det ska bli helt fanastiskt oavsett väderlek.
hepp

För en supertrevlig intervju med min förre kurshandledare. Jag är alldeles smickrad över att bli utvald och få delta i studien.
1½ timmes pratade och intressant diskuterande gjorde verkligen min dag.

Bä också för att han gav en förklaring till mitt betyg.

Bu för att jag inte blivit rättvist bedömnd tackvare brist på lärare i lärarutbildningen.

Bu

För skitsnack inom familjen....Det blir man alltid lika ledsen av.

i bakfarten igen

Fick ett litet ryck efter att jag hade lämnat lillskrutt på dagis idag.
Muffins.. Jag vill baka muffins.
Det blev kokosmuffins. Luktar helt fantastiskt här hemma nu o jag vill bara slänga mig över plåten.
Tog inga. Blir lite suprice till sambon sen tänkte jag när han kommer hem.
Ska göra mig iordning nu o åka till skolan. Intervjudags :) Fan vad kul det ska bli.
Skvallrar mer sen.
Hepp

lite generad o tacksam

Jag piffade till mig lite idag innan jag åkte till skolan. Det gav lite resultat. Mycket komplimanger och blickar *ler generat*.
Hjälp, jag som inte vet hur man ska hantera en komplimang blev lite ställd o bara lite röd om kinderna.
Jag sväljer allt med hull o hår o gottar mig i det jag får så sällan.

Det har varit en sån där dag idag. Vi har haft litteraturseminarie och pratat om boken jag nämnde i ett tidigare inlägg "Flyga Drake". För mig står den här boken som den optimala läsupplevelsen och jag blir lite sur när jag inser att det är inte alla som tycker som jag. DET ÄR EN BRA BOK. Varför tycker inte alla det? Jag blir lite matt av att gå in i försvarsställning o behöva argumentera för att visa boken respekten som den är värd. FAN den är ju sjukt bra, nöj mig med att tycka det själv. Mmmm så får det bli.

Torsdag idag alltså. Snart slut på torsdag oxå. Imorgon intervjudags, det ska bli spännande och roligt.
Har inte slarvat med min diet på hela veckan. Det känns riktigt bra o stärkande. Imorgon är det vägadags. Tror inte på ngn trevlig siffra, men det är ngt att utgå ifrån alla fall. Fasen vad stolt jag kommer vara över mig själv när jag tappat mina kilon och format till fläsket.
hepp

småsugen

Så alla dessa chokladtoppar som finns i kylen. Fast inte riktigt så sugen att jag faktiskt tar en eller 2.
Det är ju nästa bara luft o skum så det krävs flera för att mätta mitt behov.
Så, nej det blir ingen idag.

Jag är så sugen på ngt sött så jag får snart spel. Frukt är liksom inte samma sak. Jag skulle vilja baka en kletig chokladkaka med chokladmoousse som fyllning och blockchoklad som glasyr...Kanske lite vispgrädde till och en kopp kaffe till det. Ah, det är att plåga sig själv o prata om det men vad göra? Äta kan jag ju inte göra.
Har precis ätit gårdagens pannbiff, mos och grönsaker. Magen behöver smälta en stund innan mättnadskänlan lägger sig, men JA VILL HA NGT NUUUUU!

Är tofuglass godis? Tofu är väl nyttigt el? Ah.. tofuglass med chokladsås o strössel....ah..
Herregud att det ska var så svårt... Det får bli en frukt alla fall. En kopp kaffe först o sen en frukt som mellis innan jag hämtar flisen.

Det här mina vänner är ren viljekraft o diciplin från min sida. JAG SKA INTE, ALLTSÅ GÖR JAG INTE DET. Det handlar inte om att inte få, för det får jag men jag har ju ett mission om beach 2008 så bara att blunda o låtsas som det regnar när jag blir lite gottissugen.
hepp

Jag är en intressant person

Det sa en lärare till mig i tel idag. Jag ska bli intervjuad o bli delaktig i en forskarstudie som denna lärare håller på att göra.
Det ska bli skitkul o få bli intervjuad bara för att jag är jag. Inget bullshit utan bara total sanning i att jag är ngn han vill veta mer om. Gissa om jag är stolt.

Farfar har varit här en sväng ikväll för han o Henrik har varit ute o kollat lite bil. Sen kom de hit o fick lite fika (JAG TOG INGET)o han fick lite flismys. Hon vart alldeles tossig när farfar kom o showade totalt o stenhårt. Hihihihi min lilla plutta.

Tack snälla Linda för skjutsen idag. Det känns bra att ha ngn att samåka med igen. Så tråkigt att Mari o jag inte går i samma klass längre.. Saknar henne massor o våra små kul intressanta samtal på morgonkvisten.
Men jag träffar ju alla jag tycker om på föreläsningarna alla fall så vi ses ju titt som tätt.
Hade studiegruppsträff idag. Typ den första allvarliga sessionen så att säga. Vi är en bra grupp, vi kompletterar varandra och det känns som om att vi verkligen lyssnar o försöker förstå. Helt bra första dag. Efftektivt arbete gjorde att vi fixade en kommande presentation på 1.5 timme:) bra kämpat nr 1.

Saradieten, jag är duktig. Faktiskt så har min eferlängade karaktär kommmit tillbaks och jag är nöjd, plånboken är nöjd och framförallt är min mage nöjd. Jag lagar mat på totalt laktosfritt numera. Det är inte billigt men vad göra? Ständigt ont i magen är liksom inte ngt alternativ... Känner mig lite slankare var dag som jag lyckas hålla mig bora från skräpet. Hejja mig.
Ikväll blir det en lugn kväll framför tv´n, en filt uppdragen till hakan och bara jäsa...Tänker inte o ska inte läsa ngt mer idag. Är nöjd med dagens presationer i skolans underbara värld. :=)
hepp på er alla därute

inläsningsdag

Måndag, inläsningsdag. KL är 10.30 typ o jag har redan betat klart en bok. Det tog 4 dagar att läsa ut den. Hade jag varit singel o bott i en annan stad hade jag låst in mig o streckläst boken. Den var sjukt bra. Fantastiskt, du lämnar allt annat bakom dig o kliver in i bokens värld och ser, känner, smakar, hör och upplever allt.
Boken heter Flyga Drake o är skriven av Khaled Hosseini. Den går på bio nu o jag hade planerat att se den. Nu.. inte en chans. Jag har lärt mig att läsa igen sen första kursen jag gick på Kau. Lärarna där lärde mig att läsa på nytt. Alltså verkligen lärde mig hur en bok (bra eller dålig= smaksak) ska få dig att må. Berör den, i huvud, hjärta eller mage?

Den här boken tog ett fast grepp om mig redan av titeln, sånt gillar jag. Jag känner mig lite som en liten mygga på väggen och får kika in i ett privat samtal, upplevelser och se en rädsla som det inte finns ord för att beskriva.
Jag säger så här. Se filmen eller läs boken. Gör inte båda sakerna, jag tror att man kommer bli besviken på den ena eller den andra. Längesen en bok tog tag i mig så där. Boken är slut nu o det är dags för en reflektion. Jag har haft svårt att lägga den ifrån mig, när jag slog igen boken för en stund sen så efter en djupdykning i många svåra år i boken, kände jag återigen det vackra som presenterades i början av boken.

Jag själv önskar att kunna skriva så det berör en dag. Jag har mycket att lära, men någon dag kommer min bok att stå i bokaffärernas hylla och locka till att en boktörstig person bär hem en liten del av mig och omfamnas och insluka en riktigt bra bok. Coolt va? Jag vet att jag kommer skriva en bok, när vet jag inte, hur vet jag inte.. men den kommer. Var så säkra.

ha en riktigt bra dag
hepp

dagen efter

Mår jag alldeles utmärkt! 2 glas rödvin och en massa MASSA prat under kvällen gjorde mig på otroligt bra humör. Nej, jag gick inte ut. Henrik hämtade mig o körde hem för jag mådde inte så bra i magen. Bara mig själv att skylla då jag åt lite blandning av ett gäng goda ostar. En god ost luktar fotsvett men smakar ljuvligt...
Jag hade en tanke att köpa med en laktosfri cream cheese ost till bara mig, men varför jag inte gjorde det är ett ofattbart faktum.
Jag åt inte mycket, men idag kan jag knappt stå på benen. Magen nyper så hårt så det känns nästan som ngn drar ett baseballträ i magen på mig då o då.
Inte kul, men bara mig själv att skylla.

Det var alla fall sjukt kul o träffa mina girls. Fan vad sjukt att vi känt varandra i nästan 30 år Sofia.. Du är en sötis.

Flis sov hos farmor o farfar o det hade gått superbra. Morfar ringde o vart lite på bäshumör o surade o sa att det faktiskt var hans tur snart o ha flis över natten :)
Klart vi fixar det.. Men innan vi kom till krp idag så blev jag akut Flissugen.. Det är jobbigt eftersom hon sov ca 1½ timme till efter att vi hade kommit dit. Kommer ihåg när smulis var pyttebebis o hade en radar som sa till henne o väckte henne så fort jag skulle sätta mig o äta. Hehehe det var tider det.

Nu är det söndagkväll. Skönt med ny vecka imorgon, inget sött på ett par dagar o ge magen en välförtjänt vila.

Henrik o jag var faktiskt ute o handlade tillsammans idag. Vi köpte en ny kaffebryggare (äntligen) och en nicke nyfiken film till flis.
Sen blev det lite kläder till henne (som vanligt) och faktiskt 2 blusar till mig ( H betalade tack *puss*). Jag köpte även ett par skor (betalade själv) på intersport. Tänka sig.. jag unnade mig ngt! Det var dags för nya skor. Jag säger bara tittut på tånis...

En sak till.. Henrik frågade flis om hon var pappas älskling häromdagen. Nej, sa hon...MAMMIS ÄLSKLING svarade hon o gav mig en puss o kram. Stackars pappi vart ltie ställd så att säga men jag bara njöt. DEt är kärlek det.
Efter en dag eller 2 så frågade jag om hon var mammis o pappis älsking..ja,sa hon o vart alldles tossig. :)
Pluttan,älskar dig verkligen mest av allt i hela världen. Mammis lilla bustjej.
hepp

helt osannolikt

MEn ibalnd funkar det inte alls med kommunikationen mellan mig o datorerna. Ingen av de vi har hemma gillar mig så igår tex funkade det inte alls att komma ut på nätet :(
Snacka om att känna sig frihetsberövad eller nåt sånt.

Ikväll är det kalas på g. Lite ångest har jag. När man ska ut måste man kunna unna sig det man vill ha. Det kommer inte bli så ikväll. Tveksamt om jag kan följa med ut ens.. Lite obalans i ekonomin så att säga :(
Vi får se. Får göra det bästa av situationen.

Tokont i magen.. vet inte vad det är, typisk tjejgrej eller ngt annat. Aj säger jag alla fall.

Flis ska sova hos farmor o farfar ikväll så jag får sovmorgon imorgon.

Jag är inte på humör för ngt just nu.. läser en tung bok som tar glädjen av det mesta så jag känner mig o är formodligen väldigt anti mot allt just nu. Bara så ni vet.
hepp

NEEEEEJ

Dumma dumma dumma lilla bärbara dator. I HATE YOU!

Här har jag suttit o skrivit ett asbra inlägg o hopp så slänger han ut mig från nätet.. SKITdator.

Kort summerat. Ska ut på lördag. Ska bli kul o se barndomskamraterna o äta o dricka gott.

Saradieten började igen i måndags. Går bra är mer motiverad än ever för jag som trodde att jag var snygg på bröllpet.. tjena plofs liksom.
Badsäsongen 2008 väntar inte på att jag ska komma iform. Bara o bita i det sura äpplet o fixa formen bruden!
En kaskelott som springer efter Flis i sommar är inget alternativ. Jag vet att kaskelotter inte kan springa men det är ju precis så jag menar.. tjock, fet, orörlig..nope inte i år.

ÄR DÖSUGEN PÅ KAKA. Riktigt sugen alltså, men min karaktär att hålla sig borta från småsaker mellan matmål ska o måste hålla sig. Jag ska inte vika mig igen. Måndag till fredag så håller jag igen o lördag ok att äta ngt (INTE MASSOR) o söndag är det back to basics som gäller.

Nu ger jag mig innan datorn slänger ut mig igen...
hepp

kommer snart tillbaks

är lite upptagen nu men jag kommer snart

längesen

OJ, blev helt paff när blogg.se la ner sidan för att rusta upp den. Hallå!! Bara så där, vart ska jag skriva då?
Hm. Dåligt.

Mycket MYCKET har hänt sen dagen innan bröllopet. Jesus Amalia. Vart ska jag börja?
Bröllopsdagen var.. med många blandade känslor. Allt var tvunget att klocka när man har lite tidspress. Det gjorde det dock inte. Så klart.
Jag vill inte skriva ut för mycket men jag kan säga att i stora drag så var paniken nära många ggr. Vi vart sena utav den värre graden. H glömde hälften av flis finkläder så jag fick rusa in på bergvik 14.20 en lönelördag INTE BRA ELLER TREVLIGT. H körde alldeles för fort till kyrkan. Men vi hann dit innan brudparet gick in alla fall. Flis var helt otrolig i kyrkan och skötte sig expemplariskt i kyrka o på festen. Hon hade sin vapendragare Alexander där så hon lämnade knappt hans sida under hela kvällen. Sötisar.
Vi hade dock en trevlig em o kväll o jag körde hem i tokregn 23.00. Det tog lite längre tid än att åka dit, men hem kommer man ju alltid förr eller senare.
Vi hade med oss underbara Marie i bilen o hon sov över hos oss. ME like Marie, helt fantastisk människa med otrolig utstrålning. Sjukt härlig tjej.
Vi drack lite öl när vi kom hem så här på ö.a släcktes lampan kl 02.00 :)

På söndag vart lite sightseing till coop. Mamma o A kom o hämtade Marie o passade på att få lite lunch innan de åkte mot Örebro. Mumsig värre o trevligt sällskap.
Sen sova för Flis o kl 16 var det samling hos min farfar John för att fira hans 85 år. Min skruttiga lilla farfar. Han blev glad över se oss. Det var roligt att se han lysa upp en stund. Det har liksom inte varit sig likt sen farmor dog för ett par år sen... Men vi kämpar på. Min underbara faster Kristina axlar en stor roll o tillsammans med faster Maria o pappa så känns det fortfarande väldigt speciellt att umgås. Flis sa gammelfarfar John o tyckte att inte alls var lika läskig som sist när vi var där. Hon sjöng för honom o smög lite på honom när han låg i sängen o vilade. Gammelfarfar sover sa hon... Sötis.
Mycket har som sagt hänt o igår var det kursstart för en ny kurs (kurs 4 i AUO) Jag säger LUS men den heter lärande o kunskapsbildning. Intressant. Jag hamnade i en grupp med 2 saror o 2 sofior :) hehehe

Tupperwareparty igår. Japp, det är ju som det är med det där. Jag är beroende. Tyvärr. Men men.. alltid trevliga Ulla får en att köpa trots platsbrist i skåpen.
Vi var hos Ida. Ida bor i ett hus jag har jobbat i., Det var lite speciell känsla. De har gjort det finare än vad det var förrut, men vissa saker var ju kvar o det är jobbigt för många känslor kom tillbaka. Som tex när jag står på trappan o ringer på. Jag bara väntar på att en stor skällande hund ska komma mot mig o härja o hoppa. :( Huga.
Det kom ingen hund, dock en liten falsettpipande 3-åring vid namn Elvira. Hon var inte så farlig :)
Tack goa gumma för att du följde med mig. Min klippa o älskade syster...
Nej, nu ska jag jaga lite studentlitteratur. Kul!
hepp

RSS 2.0