Ja jisses

Fick riktigt dåliga nyheter på morgonkvisten, efter en natt med sååå brist av sömn. Flisen har hostat nästan hela natten o är riktigt risig nattetid. Vid 4 imorse knallade vi upp o la oss på soffan. Sitt/liggandeställning gjorde hostan lite bättre. Men herregud va slitna vi är idag. Magen spökar ff och jag orkar liksom inte ta mig för ngt alls. El jo. Macdonaldsbesök för att hämta mat till Flis. Ska på möte sen. Och jag tänker inte byta om inför det. Jag har slitna mjukisbrallor o en osminkad fejja. Men dagens mest fruktansvärda nyhet äter på mig. Skulle bara vilja åka till dig o ge dig allt det där du behöver just nu. Fast jag vet inte vad du behöver.. men jag skulle vilja vara vid din sida o stötta anyway på alla sätt jag kan. Dagens hittills mest positiva samtal kom från Frida på min stora dag. Samma Frida som lyckades så himla bra med Gladiatorerna i somras.. ja vi träffade ju the big ones innan finalinspelningen.. Hon ringde nu med lite happy news inför söndagen. Kul o skiiiiitkul säger jag. Kommer bli ett minne för livet. Lätt. Nu har jag lite måste-verkligen-göra. Hörs.

Girls girls girls

Sandra, Elin, Malin o Fia.. The girls from the past and the future.. Vilken underbar kväll igår tjejer. Ni är grymma <3

Psykbryt på magen

Ärligt talat? Ska jag verkligen behöva leva med denna skitmage i resten av mitt liv? Såå irriterande att inte veta När, Var el Hur den får för sig att spåra ur. Som idag. Hos farmor o farfar under fikat. Först kommer kramperna o sen sväller det till rejält. Det ENDA som fungerar vid denna tidpunkt är att ligga ner. Helst orörlig i samma ställning ett par timmar. Ja ni läste rätt. Sitter o tittar på magen nu. Den ser ut som en illa formad ballong. Stenhård o gör dretont. Jag vet att det inte finns ngt som egentligen skulle kunna ge mig magont där i.. men likasåväl gör det ont. Lägger ner denna dag o önskar mig bort 2 helger för då är jag hos min Ballerina. ÄNTLIGEN!

säg den lycka som varar..

Så har cancerhelvetet tagit yttligare ett barnaliv. Fy fan. Behöver jag säga att det är dags att skänka en peng till Barncancerfonden igen? Snälla stöd och hjälp till att hjälpa fler barn att överleva kampen om livet.Hjärtat värker och tårarna rinner. Vila i frid Victor.

Glädjeämnen

Ikväll kommer Fia, Malin, Sandra o Elin hit för tjejhäng deluxe. Det är sällan sällan vi alla hinner ses, men när vi väl ses så är det som tiden stått stilla sen sist... Det blir knyt ikväll. Jag står för varmrätten. Jag som har haft x-antal veckor på mig att planera en varmrätt är alltid ute i god tid..(el inte). Igår bestämde jag mig alla fall, så om en liten stund tar jag med lillskruttan o åker o inhandlar kvällens ingredienser. Looking good so far. Sen finns det ju alltid lite extra saker man vill göra. Städa sig lite, tvätta sig lite o plocka in o undan i ett fasligt tempo. Så, nu är kl nästan 9 det är dags o sätta igång tror jag visst..

Tummen ner:

Ja herrejävlar, vart ska jag börja. På allvar?! Det finns såå in i bengen mycket negativ energi kring mig nu. Saker som för mig o många andra vore självklara är helt plötsligt en hel omöjlighet. Detta sätter många käppar i hjulet må ni tro.Min inre ilska bubblar, just nu har jag kontroll över den. Men ge mig en stund o tänka ut en plan för var så in i he***te säkra på att sista ordet inte är sagt. *Grr* Som ni vet går jag in med näbb o klo när det gäller Flis och allt kring henne. Det blir att göra ltie reserach o sen ge sig mot toppen av isberget. Detta är INTE ok. Annars? Jo jag är helt uttömd just nu. Trött o sliten. Längtar till helgen o ledighet i dagarna 3.

Tummen upp:

För träning. Jag vet att det är helt omöjligt att det är jag som ger tummen upp för detta.. men zumba är UNDERBART. Jag har ett mål fram i vår.. o det resultatet är viktigare än vågen. Vad det är suger jag lite på.. en liten stund till.

En klump i mitt hjärta

En orosklump. Hate it. Flis sjukdom har gjort mig mycket starkare i mig själv, men också mycket mer skör. Livet är inte självklart, inte för någon. Ödet kan man inte bråka med, det är ju bara vad det är liksom oavsett vad man tycker och tänker. Klumpen i mitt hjärta är en orosklump. Alla jäkla tänk-om-tankar som inte borde få finnas. Det som snurrar i huvudet nu är ev vattkoppssmitta. Jag förstår inte. JAg har jobbat på samma ställe 1 år snart. Vi har inte haft utbryt av varken magsjukor eller vattkoppor under den tiden. Nu är jag orolig för vattkoppor. IGEN. Senast var 1½ vecka innan min sommarsemester i fjol. Det går itne på hennes avdelning, men hon har ändå träffat barnet på dennes avdelning ifråga o jag är rädd för att hon faktiskt är smittad. Det är måndag idag. Detta innebär att vi INTE får komma till sjukhuset för provtagning tack vare detta. Vi får snällt vänta tills inkubationstiden är över. Tack så mycket för den, dvs FREDAG NÄSTA VECKA!!! Detta gör ont i en orolig själ. Det går inte att sätta ord på eller beskriva vilket orosmoment det är att dels vänta på en till sjukdom och samtidigt inte kunna ha den självklara läkarkontakten som vi alltid har annars. Jag är fortfarande arg, ledsen och besviken på hur detta hanterats av inblandade personer. Jag hoppas att det är löst inför denna vecka för jag kan ju inte lämna henne på en avd med vattkoppsutbryt, det fattar väl vem som helst.

grodhopp

Jaja, grodor jag vet. Men lyssna nu. Lilla familjen var i Bryngfjorden o åkte bob o stjärtlapp i förmiddags. Såå kul o jag önskar verkligen mer snö så man slipper åka flera mil för att uppsöka en åkvänlig backe med snö. Det är j vinter för bövelen!! Sägs det alla fall. Ok. Jag skulle stila lite. Ok en hel del o vad händer jo jag tar sats (tänke springa för att få upp fart o sen slänga mig på boben utför backen..) o jag missar boben totalt. Hamnar helt pladask framför boben face down. Alla skrattar..även familjerna som står runt omkring oss... hihihihi jag gjorde mig inte illa alla fall :)

Glädjerus

Måste dela med mig dagens glädjerus. JAG SKA ÅKA TILL ÄLSKADE BALLERINA I GÖTEBORG!!! O vet ni. Det är alldels inom räckhåll också. Andra helgen i februari för att vara korrekt. Som jag längtar efter dig min fina Ballerina. Du anar inte. Tågbiljetterna finns hemma och bara väntar på att få användas. Lite kul kuriosa (kan man säga så när själva grejen jag pratar om inte riktigt inträffat?) är ju att melodifestival deltävlingen i Göteborg är samma helg som jag är där. Kanske kanskekanske det blir ett litet besök i Scandinavium? Skulle vara lite skoj, vem vet? Ska googla lite på detta o kolla biljettpris, platser o framföralt artister...SchlagerSara hihihi.

Bästa batteriladdaren

Bästa batteriladdaren ever heter Flis. Kvalitetstid och tjejhäng deluxe. Vi har varit på bio idag, smulis o jag. Har sagt det förr o säger det igen.. VARFÖR går jag inte på bio oftare?? Va va va??? För att det är svindyrt är ju bara en liten bifråga, men sen då? Det är ngt speciellt med ljudet, förväntningsstämningen i salong och det obligatoriska biomysgodiset/tillbehören. Vi såg Alvin och gänget 3. Det enda som drog ner betyget var ju dubbningen till svenska. Åh vad jag tycker filmerna blir dåliga med svensk tal. Men själva filmen var så fin och skapade stor feelgoodkänsla. MIn lilla tjej tycker det är fantastiskt kul med bio och det här blivande-6årskrypet-i-hela-kroppen stillades faktiskt under 1½ timme som filmen höll på. Otroligt. Ikväll är det lax på önskemenyn. Bara o fixa för mamman, inga om o inga men. Jag ska ge mig ut o köra bil lite senare också.. hoppas sand/saltbilen hinner ut innan dess. Jag gillar nämnligen inte o köra bil, o ännnu mindre när det är halkigt. Nu ska jag hänga lite tvätt o göra 18 andra sysslor som är sjuuuukt boring innan det är dags att starta upp middagen.

utmattad

Den här veckan har varit allt annat än rolig. Jag är ledsen, frustrerad och är på riktigt pissigt humör. Faktiskt. Situationen orkar jag inte skriva om för det tar så sjukt mycket energi av en redan utmattad själ. Samtidigt som veckan har varit alldeles för mycket så har det varit ett samtal som betyder sååå mycket för mig. Locket ligger på för vad samtalsämnet handlar om än så länge.. Men det känns bra ända in i märgen hos mig alla fall. Magkänslan är lite 50/50.. jag vet liksom inte, antingen eller liksom. Vi får se. Annars? Well.. tack vare en viss situation så är jag helt putsväck.SpänningsHuvudvärken ALLAN har spökat i 3 dagar o jag vaknar med fysiskt nackont varenda morgon. Kul. El inte. Och vad händer med den redan pissiga magen när det blir lite för mycket i mitt liv=? Jo tjena det ska jag berätta.. Det skiter sig BIG TIME. Så svullen o öm och en ren jävla ständig värk :( Jag är jädrigt less på ren svenska. Jag var helt slut när jag kom hem från worki idag. Jag slocknde på soffan 1 timme. Kropp o själ la bara av en stund. Nu sitter jag med mina apor o popcorn. Tänker inte göra ett hederligt dyft under helgen som involverar för mycket tankepower. Jag är ledsen o sårad över vissa personers handlande o kommunikationsbrist. Jag förväntade mig ett viktigt samtal idag.. men det uteblev. Inga direkt pluspoäng där om jag ska vara ärlig. Grr.. Nu ska jag svida om till pyjamas o morgonrock, lägga mig under fleccefilten o bara njuta av tanken på 3 dagars ledighet.

Arg som ett bi

Ja, det har jag verkligen varit. Fy fan för respektlöshet och brist på kommunikation. Jag blir helt skogstokig o ja, bägaren har runnit över i dagarna 2!! Det mina kära vänner o familj hör inte till vanligheterna. Jag gillar inte att vara arg, bli arg el att vara negativ. Men vissa saker sätter igång mig på tusen cylindrar samtidigt. Gissa om jag har gått in med näbb o klo o herrejävlar vilket liv jag ska se till att det blir om det inte löser sig. Var så säker.

Ohojojoj

Vad har jag gett mig in på? Jag ska ge mig på att experimentera lite imorgon på worki. För och med barnen. På barnens nivå. Hur kommer detta o gå kan man då fundera på. Förutsättningarna är ju inte di bästa om man säger så. Jag ska berätta varför. Jag ska också berätta varför jag kommer att utsätta mig för detta. Men först förutsättningar.. el brist på. Vi går tillbaks till högstadiet på Hultsbergsskolan. Högstadiet närmare sagt. Jag hade några riktiga hatämnen. Matte (noo shit?), kemi, fysik och teknik. Det är inte och har ALDRIG varit min grej. Finns intresset? Nej. Men ok, nu är det ju så att det blev sjukt pissigt med betyg i dessa ovannämnda ämnen pga dåliga resultat i labbar o prov. Till saken hör också att hur jag än vred och vände på det hela så blev det alltid fel. Alltid. Skulle man blanda 2 vätskor som tillsammans skulle bli blått.. 10/10 möjliga så blev det rosa, grönt el bajsbrunt. Trots att jag gjorde precis som alla andra. (Typ). El få saker att lysa. Koppla ihop olika sladdar o makapärer som skulle lysa. Säger bara nej, jag levde i totalt mörker med mina kopplingar. Teknik, fy tusan. Meka sönder saker o sen sätta ihop dem igen. El hur att det funkar då. Meka isär ja, meka ihop.. noooo. Så betyget.. Typ genomgående 2:or. Förutom biologi, jag kunde mina arter både i fågel, fauna o givetsvis min homo sapiens. Nu är det andra puckar som gäller. Jag är lärare. Förskollärare med ansvar enligt Lpfö-98 med revidering-11 att lära ut om naturvetenskapliga fenomen och matematiska begrepp, konstruktion och en massa annat trevligt (som inte riktigt ligger i min trivselram) I förskolan. Nu till varför jag ska göra detta som inte riktigt är min grej imorgon. Det handlar om egen kompetensutveckling, att våga göra saker som ligger utanför trygghetsramen. Jag går in i experimentet med öppna ögon, öppet sinne och på samma förutsättningar som mina barn. Nyfikenhet och att våga utmana mig själv. För ni vet väl.. som pedagog är man aldrig färdiglärd.. Hela världen och google är mitt informationsfält, och barnen.. För guds skull.. Underskatta aldrig barns tankar och idéer.

ledig? ja.. fast med modifikation

Måndagar är ju min lediga dag i veckan. Därav att jag jobbar 80% istället för 100% Detta innebär att jag alltid gör långa dagar när jag väl är på worki. Det är helt ok för mig. Idag är det då en ojämn vecka vilket innebär APT på min avdelning. Varannan vecka 16-18 håller vi på o jag missar Flis ridning varannan gång :( . Det är alltså ByggareBobs tur idag o jippikajej vad han jublar över att få åka till stallet *not*. Idag är det dessutom sjukhusmåndag och stora handlingsdagen. Som sagt. Ledig med modifikation var det ja.

vänskap

Telefonen ringde när vi satt o åt sen lunch.. Till Flis stora lycka var det fina Melker som ville leka under em. Vi gjorde oss iordning o vandrade bort till hans hus. När han öppnade dörren så kan jag lova att en viss liten tjej lyste upp ordentligt. HEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!! Åh vad de lekte barnen. Helt sagolikt söta är de barnen o mitt o Elins mammahjärta slog nog både en o två volter när man ser dessa 2 ihop. När vi skulle gå fick jag bildligt talat DRA henne ut till hallen för att få på henne kläder.. Flis ropade på Melker o sa.. "rädda mig Melker.. jag vill inte hem!!!" Va? Smulisen ville bestämt inte hem o hela vägen hem så sa hon att hon ville leka med Melker snart igen för han är så snäll kompis. Goding <3 Imorgon har vi en playdate med Flis kompis Saga o hennes storasyster Alva. Tjejerna har ALLTID såååå kul tillsammans o jag får ltie kvalitetstid o tôltid med mamma Anna :) Vänskap.... Finns det något vackrare än det? RIKTIG vänskap där man inte kräver o förväntar sig en massa utan tar vännen för den det är och där den är..Riktig vänskap där hemligheter stannar och där det finns rum för både skratt o tårar. Nu är det natten. ByggareBob är på fest. Jag säger godnatt.. det där med bloggarna.. tja... suger lite på den faktiskt. hehehe

IDAG

Hipp hurra för Flisen på namnsdagen idag. Det är Felicia-dagen idag och det firades med frukost på sängen o ett litet paket innehållande ett par jeansleggings och en tröja. Hon blev jätteglad och snart vankas det en tur till Ikeaaffären. Lilla damen är i behov av ny säng (mest sängen.. men får en ny sängstomme också :) och lite hyllsystem. För shit, hon har så mycket grejer denna lilla tjej. Dags för en rens kanske? Flisen o jag har en tjejkväll på ingång. ByggareBob ska på kalas så vi har hela huset för oss själva :) Annars inte så många planer, lite lagom sådär. Är faktiskt lite trött i huvudet efter första veckan (efter ledighet) på worki. Nu ska vi göra oss i ordning. Big time shopping på g. Tänkte förresten dela med mig vilka bloggar jag läser och följer lite senare idag.. Spännande va?

morgones vardagslyx

Färskpressad juice. Äpple, morot, apelsin och clementin. YUMMI!

På´t igen bara :)

Jajjamensan, idag tog jag mig själv i kragen o släpade iväg mitt trötta ass till zumbaträning. Det är så kul, svårt att beskriva vad det är som gör det så kul, men jag kanske har kommit tillfreds med min kropp o daller. Dvs jag kanske har en tolerans för att röven guppar åt ett håll och tuttarna åt ett annat o sen att allt annat löst skinndaller svänger loss, tja det kommer på köpet. På´t igen bara. Det är inget att vänta på, Zumba är egentid + kvalitetstid med älsklingssyster på samma gång. Ofta har jag ju systeryster med mig också, men hon var så trött ikväll o orkade inte med. Risk för träningsvärk imorgon är ca en 5:a på en 10 gradig skala. Känslan nu säger liiiiite ont i benen. Ska snart bädda ner mig för natten- Veckans sista arbetspass börjar 7,30 imorgon o slutas runt 13 hoppas jag. Efter worki åker jag till Bergvik o myshänger lite med gumma en timme el två...utan barn.

Dagens ärlighet

Prata inte om sånt som du inte känner till. Det är inte schysst och jag ogillar det skarpt. Jag ifrågasätter din kompentens, känsla för yrket och empatiförmåga. På allvar. Detta var strike 1. Du får bara en chans till sen är jag förbannad på riktigt. Nope, jag hänger inte ut den det gäller. Tror visserligen inte att h*n läser detta, men ändå. Gör du mig allvarligt besviken igen, så lär du få höra det. Tro mig, det här är inte ok på ngt sätt o vis så FUCK OFF, prata inte om sånt du inte känner till!!!

Jobb efter ledighet

Jag började jobba igår efter en lång o lite oplanerad ledighet. Shit alltså. Det här med att sova natten innan man har öppning går bara inte. Så in i bengen pissdåligt har jag sovit natt till tisdag o behöver jag säga att det var en lång dag igår, fast jag slutade tidigt? Hm.. Funkar inte. Faktum är att jag var så pisstrött att jag inte ens orkade zumba. SAY WHAT? Kan meddela alla intresserade att jag sov stenhårt natten till idag. *ponk* som om ngn drog en hammare i huvudet på mig så somnade jag direkt då jag la huvuet på kudden. Jag behövde den sömnen kan man säga för dagen idag var.. tja vad ska man säga.. lätt intensiv kanske? Mmm kör på det uttrycket tror jag. ALLA (utom 1) barn var där idag. Många mini, små, mitt-i-mellan och några stora. Hela konkaronken liksom. Samtidigt som det är mycket så är det helt fantastiskt, vet ni varför? För att när man jobbar med barn så kan du få höra de mest underbara kommentarer, få kramar som värmer ända in i hjärtat och feelgoodkänslan är nästan alltid på topp även om jag är helt sanslöst drettrött. Gillar mitt jobb. Alot. Jag har laddat mina pedagogbatterier till fullo under ledigheten och nu är jag tokladdad med roliga expriment, idéer och lekar inför vårterminen-12. Bring it on liksom.

Ett beroende

Wordfeud. Åh herregud vilket underbart tidsfördriv. Men det är ett beroende helt klart. Pssst.. säg inte till ngn men jag har 20 spel igång samtidigt.. Kan ju vara en liiiiten anledning till att jag förlorar typ 7/10 matcher.. Hm..

den första

juicepress is the shit. På allvar alltså. Denna juice är 2 apelsiner, en clementin, ett äpple o 2 morötter. Så in i Hallelujamoment gott!

Så gott gott gott (o lite ont)

Det var lilla julafton igår hon mamma o A <3 Så gott i magen, gott i hjärta och gott i själ. Kalkonmiddag yummi o paketutdelning. En riktigt mysig em med nära o kära (även om alla inte var med så fanns de nära i tanken alla fall). Flis favvopaket kom i form av en klänning. En rosa skapelse som gör henne till en liten prinsessa. Storkusinerna L o A fixade dessutom en fläta i hennes hår och en liten fågel viskade i mormors öra.."äntligen känner jag mig som en riktig flicka.." Åh älskade lilla smulis. Något som inte var trevligt att ta med sig fr Örebro är migrän. En sjujävelens huvudvärk som slog till med dunder o brak på väg hem. Blixtar framför ögonen och ett pulserande huvud.. tjo för 10 mil i bil då. Natten var totalt piss. Jag har mått så jäkla dåligt o det blev mkt minus på sömn pga illamående och huvudvärk all night long. Vaknade upp strax efter 8 imorse-lätt snurrig o skakig efter nattens bravader. Jag började dagen med en huvudvärkstablett o 2 koppar kaffe sen var jag good to go. Peppar peppar ta i trä.. det ser bra ut än så länge. Ikväll är det Gladiatorerna. Vi var ju på sista finaldagen när det spelades in i LLA. Fränt o se det på tv nu kl 20..

Oväntat spontant

Jag vet inte riktigt vad som hände. Det extremt dåliga samvetet att jag har rört mig väldigt liiiite från jul o framåt. Jag har ju zumbat o rört på mig minst 2 ggr i vekan i en lång period så ja, kroppen känns rastlös o helt pirrig. Behöver motion!!! Jag? Ja det är tydligt.Så vad gjorde jag idag som är oväntat sponant o halvgalet. Jo, jag fick för mig att ge mig ut o löpa. Springa. I minusgrader. Tänkte känna lite på formen o har lite good news. Kondisen verkar ju vara u.a så att säga.. Men satan i gatan för att springa sakta med en sur o grinig Flis på cykel efter mig Nej, nästa gång ger jag mig ut till Kilene. Nu är det garanterat grod o ormfritt o jag kan springa så fort/sakta jag känner för. En liten fundering bara. Va tusan har man på sig när det är minusgrader o man vill springa sig lite? Idag hade jag en underställströja, en funktions-tischa över det och en Fleecejacka på det. Ok? På benen- mina löparbrallor. Frös som fan om benen o öronen när jag kom in igen. Får nog fråga lite på sportaffären nästa gång jag är där. För nu när stegen är lätta och kondisen finns där så vill jag springa mer o liiiite längre.

läget

Jo, men det väl fint. Flis är symtomfri o har en dag med antibiotika kvar. Skulle verkligen VERKLIGEN vilja passa på att åka till Ikea under fm idag. Men. Det kan man ju inte. Det är ju knappt man vågar ge sig utanför dörren när man är hemma o vabbar. Det råder ju inga tvivel om att Flis faktiskt haft (o är under behandling) för svinkoppor. Nu syns det inte ett skit och hon är piggelin utan desslike. Men ändå. Samvetet liksom. Man kan inte dra med ett barn ut som man är hemma o vabbar. Nej, så kan jag inte göra. Tror minsann jag åker till Ikeaaffären själv i em istället. Egentid. Shopping. Yes, i like. Det står faktiskt en hel del på att-köpa-listan idag. Hihihi. Min kreativa ådra börjar krypa i mig o tja.. Dags o börja pyssla. Så vad ska jag o min lilla Bella-donna göra idag? Jo, vi ska dels baka kärleksmums för att citera Flis " jag är grymt sugen på en sån.." Ok. Jag gillar att baka med Flis. Mys <3 Sköna Julen är slut o idag ska vi gå på tomtejakt. Dags för de små o stora att lägga sig i jullådan igen. Granen får stå tills i helgen. VI spelar säkert ngt spel också. DVS om Flis kan slita sig från ByggareBobs Ipad. Hon spelar spel o är så duktig o intresserad av allt vad teknik innebär. Det intresset kommer inte från mig. Jag anser ju min själv vara oteknisk ut i fingertopparna många ggr. Nu ska jag fixa lite coffie till mig o..så vi har lite kaffe att hälla i kärleksmumssmeten :) Läget: UTTRÅKAD som fan. Men, huvudsaken är att Flis blir bra o av med dreten som håller oss hemma från förskola o jobb.

ner, ner, ner o sen upp, upp and away!

Det har varit en osannolik start på 2012. Trista mörka nyheter kontra ljusa glada nyheter. Jag vet inte om jag gillar det nya året än. Svårt att säga. Tänker inte köra på med förhoppningar o stora önskningar.. Nej. Jag är bitter realist numera. Det man ser är det man får. Skulle vilja tuffa till mig lite. Våga ryta ifrån o verkligen bara säga fuck-you till den/de som är förtjänt av det. Jag vill inte hänga ut någon/några speciella, men är det så att ngn känner lite skoskav så att säga så det det egna dåliga samvetet som biter dig/er. Inte jag. Oooooops se där.. ärligheten börjar visst direkt märker jag.

ändrade plans

Det är ju det jag försöker säga er. HA INGA FÖRVÄNTNINGAR PÅ LIVET- DET BLIR ÄNDÅ ALDRIG SOM MAN TÄNKT SIG. Det är idag den 2 januari o bara idag har det kommit 2 mörka och trista nyheter. En liten hjälte har fått återfall- dvs cancern är tillbaks. Mitt hjärta och mina tankar går direkt till denna familj. Den andra trista nyheten kom på Flis läkarbesök idag. Stark misstanke om svinkoppor? VA FAAAN?? Suck pust o stööööön. Detta innebär vabb resten av veckan för min del o antibiotikabehandling. Så jag tar tillbaks allt om mina förväntningar och lever som jag lär istället. En ömtålig dag i sänder. Var rädda om er och era kära, slösa med kärlek och varma ord. Uppmuntra och stöd de närmsta (men även en främling då och då)i glädje och i sorg. Önskar hoppas och ber..

Måndag med måsten

Sista lediga dagen. Fast det är frågan för egentligen. Jag är förkyld o Flis likaså. Vi ska till sjukhuset i em o beroende på hennes värden så kanske det blir ett par dagars vabb denna vecka. Vi får se i em som sagt var. Många måsten var det ja. Jag tvättar, det ska handlas mat, lagas mat, sjukhusbesök och förberedas inför arbetsveckan. Bland annat. Det är en hel del mer som står på att göra listan, men vi får se om lust o orken infinner sig. Annars? Lilla familjen hade en riktig slappardag igår. Vi hann o kika på några filmer o den obligatoriska nyårsdagspizzan slank också ner. Eftersom hela familjen tagit lång sovmorgon så kan jag ju säga att det var inte det lättaste att mota iväg alla till sängen. En riktig vanlig måndag bankade ju på dörren. ingen vila o ingen ro.

2012- året med förhoppningar

Jag vet egentligen bättre än så- ja... att ha stora förhoppningar om saker o ting alltså. Sen Flis blev sjuk har min livsfilisofi förändrats drastiskt. Inget kan egentligen vänta. Imorgon kan det vara försent. Lev här o lev nu är lite av mitt motto faktiskt. Jag har inga nyårslöften i år. 2011 hade jag 3 st löften o jag klarade faktiskt 2 av dem galant. Det ena var att börja träna. Det började med långpromenader, för att sen bli löpning för att sen bli pass-träning alá zumba. Det är så kul o min julklapp till mig själv är ett träningskort för vt så jag kan fortsätta med kuligheterna :) Det andra löftet handlade om mig, mitt o jag. Ett stort mörkt moln som hängt över mig sen jag var i tidig 20-årsålder. MEN, jag tänker inte säga vad det är. Det var/är min brottningsmatch o jag har klarat mig ur det. Nog om det. Det tredje löftet.. det sket sig. BIGTIME. Det handlade om ett liiiitet besök till värsta tänkbara mardrömmen för min del. TANDLÄKAREN. Jag gick inte dit, fast jag verkligen borde. Jag har inte gjort om mitt löfte utan nu har satt upp det som ett mål. Jag ska bara peppa ihjäl mig själv först o svälja ett par stesolidtabletter innan jag går iväg. Så 2012 vad har du att erbjuda mig o oss=? Det är många småttingar som väntar på att se dagens ljus. Många små ofödda barn som är älskade och efterlängtade. Jobb.. jo, jag har ju en förlängning på mitt worki till sista aug :) o jag hoppas ju på en längre förlängring efter det.. Typ en permanent sådan.. *ÖNSKAR* Sen det allra viktigaste. 2012 är året som Flis behandling skall avslutas. Är det tänk, är det meningen att det ska vara. Det är nerräkning på månaderna nu. Det finns ett slut el en början? på detta. Livet nu med cellgifter o provtagningar.. tja.. det är tryggt o säkert. Cellgifter som livboj.. låter helt omöjligt kanske men.. inte för den som har varit där vi är. Jag vet inte hur avslutet på behandlingen kommer att påverka mig el oss. Vi tar det när vi kommer dit. 2011 är ett minne blott.. 2012.. jag har förväntningar på dig.. bara så du vet.

RSS 2.0