Julmarknadsdags

När: idag o imorgon
kl: 10-16
var: Alsters herrgård Karlstad
 
jag ska dit, ska du?
 

Fröken S

Jag har haft ett riktigt pedagogmoment idag. Ville bara dela med mig känslan av att göra ett bra jobb o verkligen göra det bra. Jag kan skriva det vet jag mycket väl.. Men när jag får bekräftelse o cred som värmer hela vägen in i ❤.. Wow! 
 

Om att skämmas brallan av sig i en affär

Hej o hå. Stod i en affär på bergvik. I Var o varannan affär säger expediten "är du medlem i vår kundklubb???" Antingen så är man el så är man inte. 
I denna butik var jag inte medlem i.. Än.
Ingen favvoaffär men ibland finns det guldkorn som måste med hem. Alla fall, expediten frågar om jag ville va med i kundklubben.. Jag sa ja. "Mailadress tack" säger hon. Här vill jag sjunka genom jorden. Jag har världens töntigaste privata mailadress (i mina ögon).
Å varje gång jag måste säga den högt vill jag bara försvinna på allvar. Jag är 34 år gammal o min adress är så sjukt ocool på alla sätt o vis. 
Såhär tänker jag nu: fucking prio1 ändra/fixa ny stabliare adress asap.
 
Fast hur gör man då med alla kundklubbar som har mesproppsadressen registrerad för bonus? 

Julfest med jobbet

Jamenvisst vet ni, här klädde jag upp mig rejält o spacklade lite extra på nyllet. La tom ner tid på att platta håret. Festen var helfestlig med bästa sällskap som man kan tänka sig. Topp o guld liksom 👍.
 

Vabbar-dags

 
Vabb-rapport från soffhörnet i fm. Flis hostar så illa och har dragit på sig en förkylning dessutom.  Vabb idag o imorgon för mig.
 

Vem tror du att du är?

Vem tror du att du är? Vem vet du att du är?
Hur mycket har värden, ideal, normer och förväntningar på ett gott beteende skapat något som man har svårt att dels leva upp till, o dels känna en likhet inför? 
 
Själv är jag: alldeles för snäll, alldeles för tålamodig, mycket diplomatisk, naiv och rädd för att en åsikt och min röst ska skapa konflikter och bråk utifrån ett enda meningsuttryckande. 
Jag är ändock medveten om detta. 
 
Jag är också: genuint intresserad av att umgås med människor, skapa relationer och ha meningsfulla samtal. Jag har världens bästa jobb, som jag valde med hjärtat-inte plånboken. 
Jag har ett stort hjärta, när jag frågar hur du mår så vill jag lyssna på ditt svar. Jag är Snäll, flexibel, godhjärtad och mån om allas välmående. Mellan varven är jag också en ganska rolig typ dessutom.
Jag är en fantastiskt bra mamma, för mitt barn är tryggt, har självförtroende o älskar att utforska omvärlden, hon har ett stort hjärta och är en hjälte i mina ögon. Min ögonsten, jag är stolt över dig ❤.
 
Fast.. Hade jag lite mindre av allt det där som faktiskt är jag utom Flis-biten då, så skulle jag skrika ut högt och jävligt öronbedövande att det finns något som heter KARMA och what goes around comes around!! Jag kan ta mycket skit och kritik, men en sak är säker.
Det är så att min bägare börjar komma till det där kritiska ytspänningsläget hos mig o när den sista droppen kommer ner i bägaren som får den att rinna över.. Håll dig då undan😡 För jag tänker då inte be om ursäkt för att det kommer ut i en verbal ilska riktat mot den/de som förtjänar det. Så det så, be aware....
 

Heltid: fördelar och nackdelar

Heltidens vara eller inte vara.
 
Fördel: ekonomin, för första gången på måååånga herrans år har jag råd att lägga undan pengar varje månad o ha ett sparande.
En buffert liksom o ändå ha råd att leva o unna mig o oss saker. För saker, nästan alla saker kostar tyvärr. 💸
 
Nackdel: jag har inget socialt liv. Alls.  Börjar jag 7,30 (helt ok tid egentligen) så åker lilla familjen hemifrån 6,50 för att hinna lämna på fritids o sen ta sig genom staden till jobb. Slutar i regel 16,00-16,30. Kommer inte alltid ifrån extakt klockslag för olika anledningars skull, men sen har jag si sådär 25-30 min bilfärd hem.
Detta beror ju på trafikstauts där och väl därhemma väntar den lilla älsklingen på mig, mat som ska lagas (vi hjälp åt) o läxläsning. Sen är klockan typ 19 och nej, då lockar det inte att ge sig ut igen. Särskilt när man vet att nästa dag ser  likadan ut, upp tidigt o borta hela dagen. Kvällarna hemma blir liksom ett andningshål, man måste inte prata o mjukisbrallorna åker på redan innan middagen är klar.  
 
Helgen med sina 48 timmars ledighet är inte mycket att hänga i granen. Tvätten ska tvättas, ärenden ska uträttas, handlas mat och huset behöver rustas upp efter en veckas farande fram och tillbaks. Sen det viktigaste av allt, tid för och med Flis ❤. 
Helt plötsligt är söndagkväll med Solsidan över, kl är 21 inom kort o man sitter där i soffan o tänker "va fan, jag ville ju den där fikan med min vän" "åh jag skulle ha ringt..." jädra skit, jag skulle fixa det där asviktiga samtalet för tre dagar sen, nu blir det lite mer på att-göra-listan"
 
Så heltidens vara eller inte vara. Det är frågan för det.. Hur i hela friden är det meningen att livspusslet ska gå ihop??? Att hinna med allt och alla? Hjälp!?

Iris 🐰

Sötaste lilla kanin, nu även som prydnadsfigur i hyllan ❤
 

Stör mig på

Urusel morgonradio. Hänger inte hur någon bara sådär, men det som rullar i bilen på väg till jobbet på morgonkvisten är då jävla dåligt. Byt då tänker man lätt då. Till vad? Ngt ännu sämre!? Säger såhär Titti Schultz och Roger Nordin, jag saknar er. Tack o lov så ska de vara tillbaks i etern Efter nyåret. Som jag längtar.
Bra morgonradio makes My day happier liksom. 

6 veckor kvar till jul

Satt o kikade lite i kalendern ikväll. Det är typ 6 veckor kvar till jul hörni.. wtf liksom?? 
Jag har verkligen liiiiite o greja med känner jag. Svårt sugen på både saffransskorpor och te, lussebullar med mjölk, skumtomtar o glögg. 
 
Sen har vi det där andra då, julstöket. Gardiner, inköp, pynt och förberedelser. Ser fram mot mellandagarna så det ska njutas av ledighet med Flis, hälsas på nära o kära och titta tillbaks på ett mycket händelserikt år. Det är ju mycket som hänt, många 👍 men också 👎. Men thats life for ya.
 
Julshoppingen kommer till 70% att komma från nätet i år. Så sjukt bra, vet man bara vad man ska ha så går det assmidigt. 😊
 
Appropå det, ska reka lite på bamba.se, bluebox.se o cdon.com nu. Over and out 😉❤

LL

Ledig lördag. I love it! Idag på "ska"-listan: Iris ska få flytta in i vårt uterum. Ninishjärtat värker när vi sitter inne i ljus o värme. Nej, hon ska inte få flytta in i huset in, men lite sådär närmare för att slippa regn, vind och totalt mörker. 🐰❤. 
 
Det har kommit ett lass ved. Ja, det ska visst flytta in en kamin till oss dessutom. Nog om det, men jag har en småtrasig rygg så jag tänker inte pajja den mesta gm att kånka ved hit o dit. Sorry liksom. 
 
Sen borde jag verkligen ringa 1177. Detta låter bara konstigt o småäckligt men jag har typ förändringar på tungan. Mildt sagt. Jag är lite allergisk mot ordet "ONT" dels för att jag har en hög smärtgräns o vet att jag förmodligen kommer få/har haft ondare än så. Vilket ord kan beskriva smärtan vidare då? Mer ont? jätteont? dretont? Svårdefinierbart ord helt enkelt. Men tungan-situationen är jävligt sur. Det sticker o svider, o ser ruggigt otäck ut. Hm.. Borde ringa eller hur? 
 
Ikväll ska det firas 60-årskalas av fina faster ❤, släktmys när den är som bäst!

Som smygpunka

Känner mig som ett cykeldäck med smygpunka.. Luften går ur mig.. Sakta men säkert. God natt

Så himla bra ledighet

Sådär ja, då var höstlovsledighet över för denna gången för Flisen o mig. Det har blivit burgerking lunch, lyxlunch på Oliven, sjukhusbesök, ett kortibesök på mitt jobb, leklandet, ridning, monster highkalas, träffat bästa gumma m fam, bio men framförallt lek med Goa M fr Gbg. Äntligen var hon o mamma J här och hälsade på hela veckan! Nu vankas det jobb igen, meeeen det är ju inte långt kvar till jullov heller 😉. 

Vattenläcka.. Igen

Here we go again. Förra sommaren hade vi en vattenläcka modell större här på ö:a. Nu är det dags igen. Vad är det för problem liksom? Om man ser till att laga en trasig sak rätt o ordentligt första gången så kanske det inte går sönder igen? Bara en tanke. 

Kalaset 7 1/2 år gammal

 Man vet att man är trött när inte huvudet fungerar som det ska. Har varit ett suveränt kalas, så himla fina tjejer på besök ❤. 
Flis är toknöjd"mamma.. Världens bästa kalas liksom, varför har vi inte gjort detta tidigare?? Vilken tur att jag snart fyller år igen" Ja älskade barn.. Men inte tusan ska ni vara härhemma då alla fall.. Hej låna en lokal någonstans..

Fynd och ren shoppinglycka

Läste på en annan blogg, om att hon hade fyndat kläder på H&M rea. Detta var jag tvungen att spana in o woop så hade jag klickat hem x-antal varor till mig o Flis. Ord.pris 1300kr mitt pris ca 900kr o då fick vi mycket grejer 👍. 
 
Annan shoppinglycka (kan dock inte räknas som fynd) är en annan webbutik. Måste bara rekommendera pga deras snabba service, otroliga bra bemötande och ruggigt bra kundservice. Bamba.se heter sidan o är inriktad mot barn. Så himla bra, shoppa julklapparna där!! 

RSS 2.0