Ja, då ska vi se sa den blinde.

Är sjuk. Inte dödligt sjuk, men jag åkte till Gripen igår med sprängande öronvärk i ena örat. Trumhinnan är irriterad o röd omkring kanterna. Men inte ngn inflammation.. ÄN. Tog en snabbsänka (stick i fingret.. AJ!)o konstaterade att jag har lite skräp i kroppen, men inte tillräckligt för att smaska medicin. Idag känner jag mig som ett roadkill. Platt, utsmetad o slut liksom. Huvudet värker, kroppen gör ont o örat.. Jisses. Jobb imorgon? Well.. i don´t know about that. Fick prata med trevliga människor igår på 1177. Jag vet att det är dåligt med jourtider på Gripen, men när man säger att man har ett infektionskänsligt barn med nedsatt immunförsvar så får man komma på direkten. El nästan direkt alla fall. Jag ville veta om det var streptoccocer el annan dret som jag kunde smitta min lilla smulis med. Men som sagt, bara "hederligt" virusdret än så länge. Meningen att jag ska på möte mellan 16-18 på jobbet. Men jag är så ljudkänslig så jag vete tusan. Får ringa bort till min avd sen o kolla läget. Kanske inte måste in idag.. det är ju ändå en person borta anyway på sem. Nu: slappdag. Är helt slut efter besöket på sjukan. Gav bästa B på lektrapin ett riktigt bevis på vår uppskattning.. Ett presentkort på Selma spa :) Gissa om hon vart lycklig o rörd.. kommer sakna B. Så in i bengen mycket. Men hon är värd att orka vara en aktiv pensionär. Love you B <3 Flis är förkyld. Jättesnorig så jag funderar på att låta henne vara hemma med mig imorgon isåfall. Nej, hur det än är så finns det alltid saker att göra (fast man itne mår bra..) Nu ska jag hänga lite tvätt.

Hotell gyllene (kn)Orren, galen shopping o happy feeling <3

Så har Flisen varit på sin första bio. Hotell Gyllene (Kn)Orren. Ni vet den där som var adventskalender förra året? Nu som långfilm, med en ursöt liten minigris i huvudrollen. Betyg.. Lite för mkt vuxenhumor, men ok... av 10 möjliga så får filmen alla fall 6+.. kanske svag 7:a. Flis höjdpunkt under bion måste vara.. POPCORN! Det slår aldrig fel. Halva lådan var borta innan filmen ens börjat. :) Vi har shoppat idag. Flis är svår med kläder. Det är inte allt som passar i smak o tycke. Det här vart det i dagens inköp till FLis. Hos bästa JOSSE: fodrade gummistövlar+ basketskor (vår/sommnar). Kappahl: 2 tröjor o 1 par byxor. H&M: ett par byxor. Lindex: 1 klänning/tunika, 1 par jeansleggings, en fjärlilsskjorta o en ljusgrå långärmad tröja med en fin färgglad fjäril. Inköp till mig: en rosa scarf med dödskallar på..Så sjukt söt. Mat på donalds, bio (som är asdyrt), popcorn, dricka o lite godis (ja, det hör liksom till när man väl är på bio). Sa jag att jag hade fått lite lön eller?? Å Flis växer så det knakar.. kläder måste ju ungen ha. NU: liiiiite ruinerad, men trötta o glada. Flis är världens coolaste när hon står i provhutten btw. Hon shakar loss totalt.. Kläderna MÅSTE bara funka o dansa i liksom. Jag ska unna mig ngt mer jag med.. Fast jag tror minsann att jag tar en egen tur till Bergvik ngn annan dag o fixar det. Som sagt.. trött men lycklig. Pengar gör dig inte gladare eller lyckligare. Du kan inte köpa lycka BLABLABLA... det är menat för dom som har ett jävla överflöd av det. JAG NJUTER SOM FAN AV ATT KUNNA SPENDERA LIIIITE EXTRA EN DAG SOM DENNA!

Finally Friday

Ok, jag ska inte klaga. "ALLA!" jobbar ju i snitt 5 dagar i veckan (el ngt) El pluggar heltid. Jag jobbar 80% o är hemma på måndagar med Flis. Detta pga sjukhusbesök med stick i fingret o läkarundersökning. Så lediga måndagar är det INTE, men jag jobbar inte alla fall. Anyway.. Jag är så sjukt trött. Kroppen har inte riktigt ställt in sig på att-jobba-80%-tid-fyra-dagar-i-veckan. Dessutom: i 2 dagar har vi gått på 1 minus i personalstyrka.. Vab.. vad ska man säga? Å inga vik finns i vikariepoolen.. 1 vik gick det att få in. En riktigt rutinerad (tack o lov). Idag hade jag med en alladinask med hjärtan till personalen på min arbetsplats. Alltså för heeeela personalstyrkan i heeeela huset. Jag förklarade att utan dem hade mina första veckor varit mörka moln på himmeln. Å ett stort tack för att de får mig att känna mig så otroligt varmt välkommen. Bra människor helt enkelt! Men det är finally friday.. Fredagsmys på g o imorgon är det en mamma-Flisdag på g. Shopping, mysfika/lunch o bio! Flis har aldrig varit på bio. Detta lär bli spännande,(Mest att vara tyst o sitta still en längre stund.) Men också för att man får popcorn o lite gottigt o mumsa på under tiden. NU: Ett glas med tre apor, lite soffhäng å snart lite på spåret eller let´s dance.. (om jag inte sover innan dess dsv.) Possar på er gôtt fôlk

lön!

Ja ser man på.. det kom ett lönekurvert idag. LYCKA! Lön liksom :) Som jag förtjänar dessa slantar. Ojojoj. Idag har vi gått på en personal minus.. Borde inte det innebära att jag o den andra ordinarie ( som slet som djur btw..) får dela på de sjukas lön? Heheheh.. nä då. Men tro mig. Det känns i kroppen att vi har varit en minus idag. Ögonen faller ihop bara jag sätter mig i soffan. Får parkera röven på en stol så kanske jag är vaken under halv åtta hos mig/eller dig? Jaja.. Undrar sa flundran vad jag ska göra med mina pengar.. Hm..Ngt hål finns alltid att fylla. (pratar inte om tandläkaren nu.. bara så ni vet)

Då var det dags

Idag har jag min första stängning. Vore inte så nerövs om det inte vore för följande: 1. det är ingen som lärt mig hur jag larmar stora huset. 2. jag har ingen aning om hur många barn det är kvar efter 17. (det löser sig iofs när jag kommer till jobbet). 3. Det är stooooooooor APT på en annan förskola i närheten som jag skall närvara på efter stängning. Kul o smyga in där då helt bara HÄJ HÄJ HÄR Ä JAG.. sen som grisen, men ändå. Lite ont i magen för detta faktiskt. Flis hade en jättebra dag på sin förskola igår. Idag är hon inte lika sugen på att gå dit. Why? Jo.. hon säger att hon blir så trött när hon är ute o leker. Jaha sa jag.. be fröknarna om att du får gå in lite tidigare då...Men nej, det går itne..då missar hon ju kul utelektid med sina polare. Dilemma. Får alla fall be personalen att ta med henne in om hon blir allldeles för trötter ute. Nu: dusch. Om en timme ska vi åka mot bästa förskolan å sen jag vidare mot mitt jobb.Ha en bra o finfin dag allihopa.

Man kan inte låta bli att fundera lite...

Vad som driver olika människor till olika beslut. Som barn tex. Glöm för en sekund att jag är förskollärare o bara låt tankarna vandra. Hur mycket av barns handlingar är medvetna handlingar? Sånt där som görs bara sådär i förbifarten? Valda ord? fysiska handlingar? Vad avgör vem som ger och vem som får ta mot? En sak vet jag alla fall.Jag gillar barns brutala ärlighet. No BS liksom.. bara brutal sanning med handen på hjärtat. Vill man vet ngt, då frågar man. Undrar när man kommer till dendära magiska gränsen då det blir pinsamt o jobbigt att fråga? Jag funderar även på lite mer vanliga svenssons bekymmer. Dvs tidsbrist. Hoppas att logistiken kommer att flyta i fortsättningen.. Matlista varje vecka: check! Sen det dära andra som att vara social, ringas med vänner, träffa vänner, städa(blä..)tvätta? Fast det sistnämnda har jag en teori om. Tvätt klonar sig. Om man inte håller undan så växer högen okontrollerat. Klonar sig helt enkelt. MEN, jag tänkte såhär. Om man sätter på en tvättmaskin med tvätt när man går till jobbet på morgonen, så kan man ta ur den när man kommer hem. Problem.. Vad ska man börja med? Mat eller tvätt.. bägge alternativen säger Tjohoppsansa. Ja.. man kan ju inte låta bli o fundera lite på det praktiska i livet ibland.

Csn vs tandläkaren..

Jag ringde frivilligt till csn o frågade om de hade glömt bort mig el ngt. Det hade dom itne. Jag ska börja betala av mitt studielån i jan 12! Men om du har lite pengar som bränner på kontot så kan du ju göra succesiva inbetalningar allt eftersom.. Jo.. hahahaha jag exploderar av skrattattack.. Pengar som bränner el=? Tjo hopp. Nästa gång det bränner i plånkan MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅSTE jag gå till tandläkaren. Måste..Hate it dretmkt.Men borde, och ska. Snart.. ska bara ni vet. Nu: Ringa till facket o begära utträde.. Strax ringa till Lärarförbundet o begära inträde (el vad det heter) Greja med a-kassan osv. Sen borde jag ta mig iväg o ta ett litet passkort. Körkortet skall förnyas.. Har haft det i 10 år nu. Coolt som fasen. Återkommer.

ledsen i mammihjärtat

Flis prickade in sina väl valda ord när hon slog upp sina ögon idag. "Mamma, jag vill inte ta stick i fingret idag.. men jag måste, fast det gör ONT!" Sånna ord gör mig riktigt ledsen i mammihjärtat.

Sunny sunday

Vilken solig dag det har varit idag. Ute alla fall. Mitt humör är ff inte på topp efter mitt psykbryt deluxe på lilla flisen igår. Herregud.. men det är väl så det är.. De som älskar dig mest kan driva dig fullkomligt till vansinne. Sjukhusdags imorgon. Sol ute sol inne.. sol i hjärta sol i sinne..

Mello, åskmoln o chokladpudding mä vispgrädde

Mello dello vello cello... Inte fasen är melodifestivalen bra längre? Skräll att Eric Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaade gick vidare till Globen? el inte. Men riktig dretmusik. Även av de dära människorna som ska vara topartister.. What liksom? Är på aspissigt humör. Why?? Flis. Flis flis flis. Hon ger mig grå hårstrån.. Satan i gatan va urvansinnig hon fick sin moder förrut. Inga moralpredikningar om moderskapet nu är ni snälla. Å inga bla blabla... du är förskollärare blabla.. men man ska inte vara pedagog åt sitt eget barn. Så det så o punkt slut. Mamma.. vet att du kokar över av nyfikenhet. Ringer dig imöra. Å vet ni.. jag unnade mig följande ikväll.. en halv nachostallrik, 2 glada glas med 3 apor, lite plockgodis, ½ chips.. (ångrade mig.. chis är fortfarande äckligt enligt mig), en skål med chokladpudding mä en massa vispgrädde. Å jag tog minsann ingen promenad heller. Sicken busfröken jag är va? hihihi.. Imorgon ska jag promenera.. helst till Kina å tillbaks.. why? Gå av sig lite kalorier är alltid bra.. men även ilska.. hoppas jag vaknar på mycket bättre humör imorgon.

Men orka eller?

Vad är det för fel kan man undra. Solen toklyser.. liiiite kyligt, men ändå vackert som få ute. Skulle vara såååååå skönt att gå ut en sväng. Men orka det? Pulsa/halka fram i en 30 min prom? Njae.. Godegud vad jag skulle behöva en prom. Tror att jag har ischiasproblem...Det gör ont preciiiiiiiiiis där ischiasnerven sitter o symptomen är likaså. Det som hjälper är ju promenad o stretch.. Inte bara prom eller bara stretch.Så ska mitt lata jag klä på mig o ge mig ut i friska luften=? Boooorde.. Jo.. men så får det nog bli. Då kan man ju unna sig denna dära chokladpuddingen med grädde till mello ikväll. Mmm. Om jag springer en sväng så kan jag även unna mig lösgodis o 2 glas 3 apor? Nono.. hold your horses.. Inget springade idag inte. Här ska unnas ändå. För vet ni, en fin vän (Ballerina btw) säger så här.. MAN SKA UNNA SIG, FÖR TÄNK OM VI DÖR IMORGON.. Livet är här, livet är nu. Å vill jag ha både chokladpudding med vispgrädde o lösgodis så får jag det. Så det så! (för jag är vuxen o gör ändå som jag vill hihihihi)

Ett tappert försök..att hålla mig vaken.

Tänk att trötthet kan variera så ofantligt. Skoltrötthet.. Jo, man tackar. Helt slut i hövve. Jobba.. Slut i hela kroppen. Ögonen sluter sig bara jag lägger mig tillrätta i soffan. Nu har jag dessutom klämt 2 glas med rödtjut (=sömnmedicin) så här sitter jag o blogger i ett tappert försök att hålla mig vaken till 21 alla fall. Helt ärligt. Jag pratade med en god vän om det här med att jobba 100 % vs typ halvtid/75%. Idag jobbar jag 80% o det känns i kroppen på en fredag. Är ju OFF en dag i veckan (läs måndag=sjukhusdag) o det är skönt med 3 dagars ledigt o 4 dagar jobb. Helt ok. Undrar om man någon dag får välja HUR mkt man VILL jobba vs hur mycket man måååste jobba. Livet kostar mycket pengar har jag hört. Men det optimala vore max 75 % (med en heltidslön o en dag ledigt :) Jaja.. nu är det ju så att jag inte har en egen tjänst att exprimentera med i timtjänstgöring. Kör på det här i fem månader, sen får vi se vad som händer. Mer? Flisstatus kanske? Smulimuppan har varit sliten i feber hela veckan (nästan). Feberfri igår o idag allafall, men hennes nedsatta immunförsvar för att hon har längre återhämtningstid än friska barn. Tar helgen o måndag o hoppas på 3 dagar på förskolan nästa vecka. Hon är inte hundra% bra, det märks. Blir o bara ta det lugnt o mysigt hela helgen. Ja just det.. Värsta grejen när jag åkte hem fr jobbet. På Hovlandavägen (alldels i närheten alltså) hade det skett en kollision..krock med 2 bilar o en lastbil involverade. Personbilarna var krachade, lastbilen med lättare skador. Så här kommer en uppmaning från fröken Sara.. "först så ser vi åt höger, sen så ser vi åt vänster.. sen så ser vi åt höger igen och är det tomt så kan vi gå över!" Nämen allvarligt.. Ta det lite kolon i trafiken.. Please.. Jag har värdefull last.. å det tror jag du också har.

Fuskis

Ja.. det är så. Jag tokfuskar denna vecka. Massor av sött har slinkit ner i onödan. Men. Jag tänker inte så mkt mer på det.. Frk Röd har det totala ansvaret för allt skräp jag stoppar i mig. Nästa vecka är det nya räsertag som gäller. Ska kolla kontot om det finns möjlighet att åka till F&S för att förnya medlemsskapet.. Det behövs. Åh yeah, det behövs real bad. Jobbar på. Försöker komma in i det som kallas rutiner. Sakta men säkert. Fatta.. jag måste ha ett av världens bästa jobb. Kids rules liksom. Min pappa är alltid världens bästa pappa (självklart..) Men.. idag har han vabbat åt min dotter. THANK YOU DADDY DEAR! Appropå det.. shiiiiiiit måste ringa FK igen.. Bye

FRÖKEN!!

NU är jag fröken for real liksom.. Igår kom det efterlängtade examensbeviset!!

Världens bästa pappa o annat trevligt fôlk

Min pappa är bäst. Han tar en vabb (vård av barnbarn) imorgon. TACK<3 Vi säger så här. Folk som arbetar med service av ngt slag, myndighetspersoner, montörer, ica-handlare osv.. Tänk va mycket det gör med ett gott samtal, ett leende o lite småprat? (på ica här i hoodsen jobbar det en skithärlig tjej.. alltid världens största leende på läpparna o HÄÄÄÄJ! när man kommer fram) I alla fall. Idag pratade jag med måååånga människor ang anmälan av vab. Det är inte bara liksom med tanke på Flis grundsjukdoms tillstånd osv. Första samtalet inledde jag ungefär så här " Hej, jag heter Sara, hej.. jag har världens krångligaste grej att prata med dig om så..grattis till dig som får dagens mest underliga fråga här o nu.." Han började fnissa, men insåg snabbt att.. åh-no-herreguuuuud-vilket-krångligt-fruntimmer...o avslutade med orden.. "vet du vilka som vet bäst? FÖRSÄKRINGSKASSAN. Tjoflöjt på den. Ringer till FK många ggr. Vet ni vad? Fk vill inte prata med krångliga o besvärliga människor. Eller de vill helst inte prata med ngn alls.. Därför finns det självbetjäning o total dumförklaring till hur du löser dina egna problem. Jag gav mig inte. Jag hittade nämnligen inte lösningen med självbetjäning. Efter att jag hade försökt nå NÅGON på Fk efter fjärde gången så svarade det äntligen en ûbertrevlig tôs. Samtal " Hej, jag heter Sara.. Det är inte din lyckodag idag.. för jag är krånglig o vet inte riktigt hur jag ska formulera min fråga". (lite fniss från tjejen...) Hon säger... kör på o fråga på!. Ok.. Å jag börjar trassla in mig redan i första meningen.. Men denna tjejen var ngt extra.. "Tänker du så här o så här?" sa hon efter en liten förvirrad stund. JA JA JA JA!!! Precis så. BRA!!!!!!!!!!! "Då gör vi så här, så är det löst!" Eh va? bara sådär? sa jag.. WOW. Blev lite impad faktiskt. Nu är jag liiiite klokare men lite gladare. Tänk vad det gör mkt att få prata med riktigt genuint trevliga människor :)

Igår var det internationella barncancerdagen.. Ni tänker lite extra idag också va?


To do today.

Eftersom det är vabbi vabbi idag för min del,, så funderar jag helt allvarligt på att göra en insats för att fylla på frysen med go´saker. Bullar är ju alltid gott, Kärleksmums, muffins o brownis. Ja, så kan det nog få bli. Har ju liten Flis som fullständigt älskar att baka. Lite lagom en dag som denna va? Mer? Har ju givetsvis en hög med borde-kanske-skulle-lista. Men vilken tur att det alltid finns ngt att göra va?

vabbi vabbi

Jag är ju numera alltid ledig på måndagar pga av Flis sjukhusvistelse då. H vabbivabbi idag o jag vabbivabbi imorgon, sen hoppas vi att smulan är på fötterna igen o så där gött piggelin som bara hon kan vara. Jag är trötter som grisen, kroppen har inte riktigt ställt in sig på jobbatid. Sover pissdåligt på nattetid. Alla dessa funderingar o tankar :( Men men man ställer väl in sig så småningom.

Well well vabb it is.

1 vecka hann hon gå till förskolan min lilla plutta. Nu har hon feber, TACK O LOV utan indikation på infektion i kroppen. Men det blir vabb imorgon för H. Jag får ev ta onsdag i så fall. Vi får se vad som händer. Så här är det när man kommer in till sjukhuset med feber i Flis fall.. BOM BOM slår på stora trumman.. dvs det är mkt sköterskor, sjuksköterskor o läkare runt omkring oss för att konstatera VAD som är fel. I detta fall så är det ju behandling för cancer så att säga. Å i nästa andetag så vet vi alla att febertoppar kan komma å gå lika lätt som en smygfis som bara kommer när man minst anar det. Flis var jätteduktig idag. Skrek gjorde hon, men inte lika hjärtskärande som de andra gångerna. Varför? Jo, du förstår (Sa hon till favoriten Emin..) att jag är hes i halsen, skriker jag för högt så kan jag inte prata alls sen. Å prata måste jag, det bara är så. Har sagt det förrut å säger det igen. EMIN.. vilken fantastiskt underbar biomeddicinsk analytiker på Lab.. WOW. BÄST liksom.

Skruttanpluttan

Min lilla skrutta är inte kry idag. Kan man säga tack o lov att vi ska till sjukhuset 9,30? Jo, men det tror jag visst att man kan säga i vårt fall. Så det är nu pysslandet kan börja. Vem ska vara hemma från sitt nya jobb? Jag kommer alltid vara ledig på måndagar, så dagen idag har vi ju löst. Men sen då? Jag har dessutom yttligare en natt som jag knappt har sovit ngt. Å hur trevlig blir jag på en liiiiten skala när jag inte får ordentligt med sömn eller mat? Så här är det. Blir jag för trött eller orolig så orkar jag inte äta. Alla dessa tankar.. det gör liksom ont överallt. Sömnpilleriller månne? Måste alla fall ringa min läkare för att få ett läkarintyg för min laktosintolerans. Får ingen specialkost på jobbet annars.. Å ja, min mage krashade totalt förra veckan. Är det inte underbart med en ny vecka i sikte? (ursäkta min ironi)

vuxenpoäng?

Jo, jag räknar faktiskt vuxenpoäng. Varje gång man har gjort ngt speciellt som verkligen är vuxenstajl ger poäng. Kl är inte ens 09 denna sköna söndag, men ändå har jag lyckats beta ihop en att göra lista för dagen idag. Mitt och vårt liv har ändrats drastiskt bara på 2 veckor. Jag har börjat jobba. Shit liksom. Så det som gäller numera är planering för att vi ska få våra veckor att fungera något så när. Dvs. Matlista.. Veckohandling (mer seriös än tidigare då), tvätt o disk.. Allt måste planeras in.Behöver jag säga att det känns konstigt att jobba? Jättekonstigt. Men det blir nog bra. I think. Imorgon vankas det sjukhusbesök igen. Som vanligt, varje måndag. Stick med skriiiiiiiiiiik hör ju liksom till numera.. (aj mina stackars öron) o sen ska jag iväg på planeringsmöte mellan 16-18 på jobbet. Jag har 1½ a4 sida fyllda med frågor inför mötet. Gilla den då. Men vad ska man göra, jag har ju inte en aning om vad som gäller. Alls. Så nu är kl 09 en söndagsmorgon o jag har redan gjort saker som jag hatar mest i hela världen. Jag har förberett mig för ett möte.. IMORGON EM. Det är poäng det. Måste göra så.. jag kan inte sova på nätterna annars.. Alla dessa varför, hur, vad och Om frågorna äter ju upp mig annars.

Oj

Har inte uppdaterat på ett tag. Finns en förklaring. Den kallas jobb. Oj, ojojojojoj. Utan att säga för mkt så kan jag berätta att det blir inte som man tänkt sig alla ggr. Men ska man se det från den ljusa sidan så kan det ju inte bli så himla mycket värre alla fall. VÄRSTA STARTEN NÅÅÅÅÅGONSIN. Så nu har jag fått ur mig det som sved. Ser fram mot ett personalmöte på måndag, tro mig.

Utmaning i all ära, men..

Så här skulle det ju inte vara. Gjorde min andra dag idag.. Det är en utmaning, kommer att vara en utmaning lääääänge. Var riktigt orolig inatt.. somnade gott vid 22. Vaknade 24 o var helt orolig, nervöshjärtklappning o ledsen. Varje gång jag blundade slog oron o en massa funderingar till. Lösningar?? Totalt sett har jag alltså sovit 2½ timme inatt.. Är helt slut, skör o drettrött. Lite ledsen i ögat är jag.. men som sagt.. det kallas ju inte utmaning för inget. Finns massor av potensial tro mig. Frågan är bara vilken ände jag ska börja i. Typ.

Utmaning

Jag har fått mig en utmaning som heter duga. Att-göra-att-åtgärda listan är lång redan efter första dagen. Tjohopp!! Nu kör vi säger fröken Sara!

Besök

Ska inom den närmsta timmen åka med Flis till bästa förskolan där hon ska få vara ett par timmar. Själv åker jag å hälsar på ny arbetsplats, nya arbetskamrater o barngrupp. Arbetslivet börjar här o nu :)

Matkoma i mitt nya kök

Fick middag hos svärpäronen idag. Min svärmor, Flis farmor, lagar helt fenomenalt god mat. Idag blev det lax. Me don´t like lax värst mycket. Jaja, sallad o potatis till mig tänkte jag. Men MEN MEN MEN.. Laxen var som en dröm. Jissesamaliaherreguuuuud va god. Så jag åt, mer än vad jag brukar (i vanliga fall med annan mat) o nu är jag efter lyxmiddag supersize plus 3 sirapskakor o 2 koppar kaffe i total matkoma. Åsså är jag trött. Som grisen. Tio spänn på att det är jag som somnar först i detta huset ikväll. Flis (som inte var på topp igår el fm idag) är numera piggelin. Tokpiggelin. Hon frågar när vi åker från svärpäronen.. "mamma.. vad ska vi äta till middag ikväll?!" Eh.. what?? nononno sa jag. DU kan få fil o smörgås, välling, blåbärssoppa, ägg eller whatever.. men jag ska inte äta ngt mer förrän frukost imorgonbitti. SÅ mätt är jag liksom. Slog ner röven vid nya matsalsbordet o mina (våra)assköna stolar. Fram med datorn o lite blogga, lite FB, å en snabb koll på aftonbladet o Expressen. Min handyman grejar såklart. Numera har jag (läs vi) fått kakel i vårt nya kök. Såå jäklas läckert. Han är duktig, men det vet ni redan. Mitt engagemang i renoveringen innefattade att jag skulle hjälpa till att lyfta rätt en bänk. Tungt som fan var det på ren svenska. Å jag klämde 3 av 5 fingrar på vänster hand varav 1 börjar blöda. Sen hjälper jag till på mitt eget sätt. UTan att lyfta, spika, borra, spackla, montera osv. Jag sköter markservice- mat, rena kläder, handling, städ (beror på hur mäster har skräpat ner..) Så gör vi liksom, Flis har hjälpt till mer o skruva än jag. Hon får men inte jag.. hm. Nä.. om man skulle flytta röven från stol till soffa alt säng för lite tv-titt? Kl är 18 liiiiite för tidigt o sova för natten nu va?

minus på sömn

Min fyraåring hade inte en bra natt. Dvs ingen i detta hushåll sov vidare mkt. Den ömma modern tar morgonpasset i soffan med Flis. Sambon får faktiskt sovmorgon, snällt av mig tycker jag med tanke på att ögonen håller på att gå i kors här o nu. Vet att det är en himla bra Wallander film ikväll.. Orka se på den då eller?? Undrar vad dagen bjuder på..

Gilla Lördag!

Tog en sväng till Bergvik imorse. Jag gillar Bergvik av många orsakers skull, mest för att det finns NÄSTAN allt under ett o samma tak. I alla fall. Detta shoppades idag: Fleece till Flis, regnvantar till Flis, 2 toppar o 1 tröja till mig, en deo, liten neccesär o vantar till MOI. Var en sväng till Barnens hus o hittade dessutom lite bra barnmusik/bilmusik. Gissa om Flis o jag ska poppa eller? Kom hem o ser att duktiga sambon kaklar i köket för fulla muggar. Shiiiiiiiiiiiiiit va snyggo det blir. *Han är duktig* Tog med Flis ut efter lunch.. Ja lunchen ja.. Måste bara berätta. Flis vart skitsur på mig. Jag gjorde lite spontant makaroner o korv. Det dög inte (såklart), det skulle vara mjölkmakaroner (stuvade makaroner..)NEJ, sa jag. Det blir det inte idag. SurUlla godtog inte mitt NEJ o plockade fram mjölken ur kylskåpet. Lassade på makaroner på sin tallrik.. å sen tar hon mjölkpaketet, tittar på mig o häller mjölk saaaaakta saaaakta över sina makaroner på tallriken med kommentaren " DÅ fixar jag väl egna mjölkisar då!!" Kör på, säger mamman. Lite bet det ju sig i röven när hon insåg att det inte blev stuvade makaroner, utan mer mjölkdränkta kalla slabbiga makaroner istället. SKYLL DIG SJÄLV sa jag. Det är bara å äta. Punkt slut. (Lite hårt kanske.. men sometimes suger livet stenhårt. Vänj dig!) Behöver jag ens förklara vilket psykbryt deluxe det vart av allt ihopa eller??? Ojojoj.. Hon åt inte lunch så att säga. Sen gick vi ut. Jag ooooooooooooorkar inte gååååååååååååååå. Jooooooooooooooooobbigt mamma.. Vill inte, kan inte.. orkar inte. Å titta där, en lekpark.. Tjoflöjt! Efter lekparkshänget gick vi till morfar o Stine. Fikamys med min faster M o R o kussen J på plats.. Jajjamensan. Riktigt mysigt. Sen orkar itne Flis gå hem. Nej nej sa jag.. det behöver du inte. Jag drar ju vagnen.. Men mammaaaaaa.... jag ooooorkar inte. Moffis..(morfar, när Flis verkligen verkligen vill ha ngt av honom) Kan du köra oss hem=? Å det är klart att han gjorde det. Nu hemma. Kaklet på plats i köket, foga i morgon. Jag är trött som grisen. Vill ta ett stoooort glas med 3 apor o bara placera röven i soffan. Men icke. Här ska lagas lördagskäk.

Faaaaaaaaaaaaaaan....

....tastiskt! :) Jag är en riktig problemlösare jag o gissa vad.. JAG får saker att hända. Tänk vad lite skinn på näsan o lite jävlaranamma kan göra i livet? Mycket kan man inte styra över.. men det som går att påverka ska man givetsvis försöka göra ngt med. Så utan att säga mer om det. FAAAAAAAAAAAAAAAAN......TASTISKT vad bra jag är for real liksom. Hihihihi

osnyggast

Måste vara jag denna gång. Tog med Flis till museeiparken för lite mellis på uteplan o bus i lekparken. (Tänk att man blir brädad så fort det dyker upp en liten kompis från ingenstans dock..hm är jag inte världens roligaste o leka med eller=? hihihi)Innan vi skulle åka hem fick hon för sig att vi skulle klättra upp på hästarna som finns där. Hårda stenhästar. I sten. 2 storlekar på häst finns det. Stor o Större. Flis valde stor. "Sätt dig bakom mig mamma!!" Självklart gör mamman ett snyggoförsök att klättra upp. Snyggometoden fungerade inte. Kravelmetoden it is. Då slår det mig. Pisshårt som en käftsmäll rakt i nyllet. Jag har jordens träningsvärk in the lår area efter ridningen i tisdags. Aj. Det gjorde så ont..Å istället för att hoppa ner ala snyggostajl..så sitter jag kvar o gapskrattar för det gör så sjukt ont i just den posisionen jag sitter i bakom Flis o jag tar mig ingenstans. Tillslut kravlar jag mig ner o håller på att dö..Inte så mtk av smärta kanske.. men det var väl ingen som såg mig el? Hhihihihi.

Vilken dag, vilken härlig dag när jag tänker på den så blir jag glad :)

En liten text ur en sång jag bara blir glad av att höra o sjunga. Dagen kunde inte a böjrat bättre. 1. sovmorgon till 07,30 gilla!! 2. Kaffe+ morgontidningen 3. Dagen i övrigt. Känner bara på mig att detta kommer bli en sjukt bra dag. Jag har samlat på mig en massa vuxenpoäng de senaste dagarna. Big Cred till mig för det. Har några "borde verkligen göra o ta tag i..." Men äsch o va fan. Jag lever livet istället för att städa upp det.

nämen lägg av *hihihihi*

Värsta stora grejen på g. Tänker inte skvallra om vad det är riktigt än. Men jag lovar.. en snar uppdatering är på g.

make things happend...

Vill man ha ngt really bad så måste man försöka lösa det på ngt sätt. Så här är jag nu o försööööööker lösa ngt sjukt viktigt. Sätter en hel del tro o förhoppning till bästa Birgitta på kommunen.. men mkt hänger förmodligen på mig o sambon. Jag vill sååå mkt. Fatta huuuuuuuuuuur mkt. Ojojoj. Red igår btw. Hade sjukt ont i magen innan ridningen o efter kunde jag knappt stå upprätt, men Princess tog väl hand om mig o var underbar. Behöver hästarna i mitt liv. Punkt slut.

spooky...

Å telefonen ringde liksom.. Inte mer än max 20 min efter att jag postade mitt senaste inlägg. Så nu.. spännande saker på g. Återigen en herrans massa som ska lösas, men nu tar jag det chill o tar ett liiiiitet steg i taget. Fan, problem är väl till för att lösas eller?

Underligt samtal

Med arbetsförmedlingen ja.. Men det var ju inte det enda konstiga samtalet under kvällen. Jag kan itne riktigt säga vem det var eller vad det gällde.. men jag blev sjukt förvånad särskilt eftersom jag faktiskt valde att tacka nej eftersom magkänslan sa nej. De flesta som läser detta vet nog vad detta gäller.. men jag tänker inte skriva ut det mer än så. I alla fall. Telefonen ringde o jag svarade.. Ett par minuters försök till övertalning?! för att jag skulle tacka ja avrundades med att jag återigen förklarade läget på hemmaplan å lite magkänsla. Skönt o höra iofs att man är eftertraktad på ngt ställe. Har inte hört ngt fr vikariepoolen i varken Karlstads kommun eller Hammarö kommun.. :( Det är ju det som ska fungera som min livlina ju.. Snälla telelur... riiiiiing med lite goda news

RSS 2.0