Valborgsmässoafton

Ledig dag 3 av 4! Jamen guuud så fint va? Idag är det exakt en vecka kvar tills Flis ska sövas för att ta det sista (förhoppningsvis) benmärg och ryggmärgsprovet. Sen tar det en vecka..innan vi får provsvar som återigen kommer att förvandla/förändra våra liv. Sitter o funderar över detta. Igår, precis när jag skulle somna, kom tuffa jobbiga tankar farandes genom skallen o tårar trängde igenom ögonlocken, fast jag kämpade hårt med att pressa dem tillbaks.. Största oron är redan nu återfall. Tänk om tankar rusar genom mig o jag får som ett tryck över bröstet när jag tänker på vilket helvete min Flis o vi redan gått igenom..Jag sitter o funderar på hur jag ska tackla det här. Förmodligen kommer ett mastodontinlägg på söndagkväll o sen blir det tomt på bloggen i en vecka framöver. Bloggpaus och Facebookfritt från statusuppdatering. Tror jag behöver mina tankar för mig själv då och nu. Snart.. om 14 dagar får vi ett svar som kommer påverka resten av vårt liv. Igen.

Saker jag gillar

När saker o ting bara flyter på helt smidigt. Tex att deklarera på sms. Tjoflöjt..skriva in sig lite siffror, slänga iväg ett sms för att inte ens 4 sek senare få en bekräftelse på att den har inkommit till Skattemyndigheten o allt är kalasklart. Tjoff!! En mindre skoj sak är ju återbetalningen, men den behöver inte in denna månaden (tack o lov). Fattar verkligen inte vart alla pengarna går.. Jag vet ju att MYCKET pengar går till mat, framföallt till den minsta av oss här hemma. Men det får nog vara slut på önskekost nu.. för Vårdbidraget är slut nu o vabbningarna kommer att fortgå o kosta pengar. Vi står ju utan barnomsorg nu (så in i bengen tillfälligt hoppas jag) å hade vi inte min mamma som hjälper oss så ofantligt mkt så vete tusan hur vi skulle få ihop det med vabb o jobb. Thats life misstänker jag. Nu ska jag ta tillvara på dagen. Är skitsugen på att åka till Lager 157 o nya Stadium Outlet.. Men det är inte maj ens o jag borde hålla lite hårt i kosingarna denna månad..Fast.. titta kostar ju inget..

lite granna om de senaste dagarna

De senaste dagarna har gett mig mycket att fundera kring. Många bra samtal, många reflektioner o en energiuttömmning utan desslike. Jag anser mig vara ganska luttrad av livets hårda numera.. Men vissa saker upphör aldrig att förvåna mig. Det är dags att se saker för vad de är.. o vad de inte är. Kryptiskt? Jomenvisst. Allt hänger jag inte ut vet ni. Idag har jag haft Me&I visning hos mig, den första som jag haft...men långt ifrån sista.. Så fantastiskt mkt snygga o behagliga kläder. Jag har verkligen no sence för mode, känsla för att matcha saker o önskar fler ggr än en att jag kunde detta med inredning också.. Me &I passar mig som handen i handsken. Fint som busen. Å en trevlig tjej som var här o visade grejerna dessutom. Några underbara girls fick jag hit också.. Gud va skoj att ni kom fina girls å välkomna åter ;) Pensionärskuvösen är på plats btw. Gudars så skönt att sitta där- i lä, utan myggjävlar o bara få vara själv i min lilla kuvös med en kaffe o paddan. Mer? Hm.. jag sitter i soffan, med mina apor o XLgodisskål (fast jag äter inget av det) Popcornen står framme.. men jag vill inte ha det heller. Har tråkigt. Är det ok att gå o lägga sig för natten 21 en lördag? Var medbjuden ut ikväll.. men nej.. jag tog tanken ltie extra idag.. ut ikväll o bakis imorgon..Värt det? Well.. kanske det, men itne idag. Åh.. lite skoj på femman.. håller mig nog vaken i ca 30 min till..

Giraff o jag

Helt ofattbart vad en person som egentligen inte känner mig (eller=?) kan få in saker mitt i prick. Alla borde ha en giraff i sitt liv.

Jag gjorde det..

Åh jisses o OMG.. Jag gjorde det. Flisen o jag tog vägen via högsta hönset o lämnade det dära viktigaste pappret på länge. Fått ur mig riktigt mycket negativ energi, så nu finns det det inget kvar av den varan. Men samtidigt så är jag laddad o redo för att ta steg 2.. jajjamensan det kommer mera!

Nu är brevet klart..

Jag har gjort det. I veckan lämnas det in till högsta hönset. Kniven på strupen..återigen. Leverera det allra bästa språlbruket i text när det verkligen gäller. Saklig, skapligt irriterad o ilsken. Jodå.. det ser bra ut detta. Shit, det börjar hända grejer nu. Kom ihåg vart ni läste det först.. Bråka inte med mig. Man kommer inte undan ostraffad. Nu ska det samlas ihop lite papper från diverse ställen, utdrag på mail och lite annat joks. Jädrar i min låda.. Jag är stenhård..o förbannad.. Be ware.

vad jag gör just nu

promenerat till tomataffären o handlat kvällens middag. Potatis o kasslergratäng :)

Redo för Strid

Jag strider för det jag tror på. För det jag vet att vi har rätt till och borde få och ha.Tro mig.. herregud vilket kaos jag håller på att fixa.. Å det känns så sjukt bra. ÄR jävligt less, irriterad och förbannad i hela min kropp. Denna soldaten är redo för strid. Detta kommer inte gå omvärden förbi.. var så säkra.

jag är sliten

Riktigt sliten... Hela veckan har varit tokintensiv. Känns som jag har flera veckors sömn att ta igen.Å träningen.. ja tjena mittbena på den. Jag är såå i behov av att träna egentligen, men jag har verkligen inte någon energi till övers för att komma iväg o igång..igen. Det är för mycket o ja, jag har tagit tag i det. Men allt känns som en ständig motgång just nu. Vart jag än går så är det ta mig fan motvind. Blä. Idag har jag fyllt på måbrakontot med glädje och skratt o bara en massa prat. Tiden gick sååå fort min fina vän.. hade lätt kunna spendera 4 timmar till med dig <3 Nu är det kvällen o röven är parkerad i soffan. Aporna står på bordet tillsammans med melon, jordgubbar o vindruvor..(även popcorn. jordnötsringar o en bauta godisskål..fast det försöker jag förtränga). Kuliga grejer står på att göra listan imorgon.. det handlar återigen om att träffa människor som skänker energi o glädje. Ligger på minus på glad o glädjelistan trots en fantastiskt härlig dag. Måste plocka på mig lite så jag orkar den här striden som är i kommande stund.

SUPERSARA

Så in i helvetti. Jag skrev igår att jag skulle röra runt i gryta idag, och gissa om jag skapade en lättare tornardo i grytan. Ojojoj. SupersurasunkSara gjorde entré och ringde ett samtal till högsta inblandade hönset. Och som hon fick veta att allt och lite till av en MYCKET missnöjd förälder. Jag kände mig som superSara när jag satt där på kontoret o matade på och malde om mitt o vårt, skollagar och läroplaner, bristande barnomsorg och mkt mkt mer. Tänk vad som händer när man säger ordet "media.." Ojojoj. När jag lagt på och samtalet var över så fick jag en chockhuvudvärk. Jag gjorde det!! Konflikträdda o helt bara rakt upp o ner.. JAG!!! Hell yeah och vet ni.. jag har bara börjat rota i detta nu.. herregud vad det ska bli förändringar må ni tro. Jag är stenhård!

andas iiiiin o andas uuuuuut

Jag tar ett djupt andetag o öppnar kuvertet från Hammarö kommun med faktura för barnomsorg. 945 pixadollar. Nu tar jag ett djupt andetag och laddar från tårna. För gissa en som ska ringa och ställa till en större scen för högsta hönset i bildningsförvaltningen imorgon. Hej och hå vad jag ska vara supersunkigasurSara. Big SurBitch all the way baby! Almenackan i högsta hugg liksom, för hur många dagar har vi utnyttjat barnomsorg denna månad? Typ 3 dagar eller? Tjoflöjt vad jag tokvägrar betala 300 spänn för 3 dagar för förvaring hos dagmamma. NäverBäver sörru. Jag har tröttnat nu. Rejält. Nu är det dags att röra runt i grytan..

Jamen helvete också

Ärligt talat. Jag är på kanten till ett fucking psykbryt. Jag o gumma pratade igår om att saker bara hopar på sig, jag hinner ju för tusan inte ens landa innan nästa skitgrej lägger sig som tjock dimma över mig o min familj. Senast i raden? Jo dagmamman ringer o berättar att hennes make ligger i feber o förkylning. Jaha. MEN.. han brukar krya på sig snabbt.. soooo??? Flisen kan ju ändå inte vara där..HELLER!!! Dagmamman är min o vår backupplan. Där ska det vara friskt o ok. (Ja, en förkylning kan hända vemsomhelst..men ni kan itne förstå min jäkla frustration). Jag förstår inte. Vad vill livet att jag ska göra? Lägga mig ner o grina? Tycka synd om mig o oss?? Bryta ihop el bita ihop o få en hjärtinfarkt? Jamen helvetes jävla skit!!! ¨Tar ett djupt andetag o försöker lösa. Mamma.. min mamma som är världens bästa, kommer o hjälper oss igen och igen och igen.. och vi är väry evigt tacksamma och Flisen själaglad o överlycklig för tiden hon får med mormor. Men en fungerande barnomsorg är en rättighet eller? En Fungerande barnomsorg för mitt barn som pga sin sjukdom har speciella behov i dagsläget? SKÄRPNING HAMMARÖ KOMMUN.. nu är jag less o förbannad. Jag ska bara hämta andan, sen kommer ni få veta att ni lever. Tro mig.

Min mamma säger:

Att jag inte behöver vara snäll mot dumma personer. Bara så ni vet.

Sol o värmande strålar

Idag har varit en såndär ûberskön dag. Lite kallt i vinden o i skuggan, men i solen värmde strålarna gott. Satt o reflekterade lite över vad jag gjort idag o listan kanske inte är lång, men det känns bra alla fall. Röjt i gargaget o varit till tippen. Köpt små söta penséer o planterat..Kanske får ställa in dem under natten ett tag. Vi får se. Demontering av altan. Inte mitt projekt, om vi säger så. Bakat o fikat ute i det sköna vädret o varit till systemet för att där få en klockren komplimang. Kvinnan i kassan: " ...Leg tack.." Jag: "Skojar du med mig? (med ett leende på läpparna..)Kvinnan i kassan" Nej, måste fråga om de kunder vi är osäkra på åldern på" Jag sträcker fram legget och säger "Gulledig! Detta är lätt dagens absolut skönaste komplimang.." Kvinnan i kassan: "Vilken tur att du tar det så.. en del blir sura". WTF liksom? Jag får visa leg på systemet. Det innebär att hon är fundersam på min ålder o utköpsgränsen är 20 år.. Hur ungdomlig se inte jag ut då??? Ojojoj.. hihihi coolt tycker jag.

Jodåsåatt

Skrev just ett inlägg om dagens humör hos mig. Jag är på pisshumör, men det ska jag bespara er. Egentligen är jag sådär arg så jag borde snöra på mig löparpjucken o ge mig ut en runda o springa till jag spyr. El nåt. Men istället ska jag ta ut min frustration på dammsugaren o jakt på dammråttorna. Status på Flis: Febervarm, äter väry lite, dricker sådär, o är på ett strålande humör mest hela tiden.. El inte. Tjo. Jag gör så mycket jag bara kan och lite till. Vrider ut o in på mig själv för att fixa o lösa.. men hej vad det biter mig i röven mellan varven. Hon vill ha/hon vill inte ha. Vill leka med mig/leka själv. Ge mig/låt mig va! Miniteen? Nej, bara fast i en kropp som spökar med henne pga kryssade cellgifter(?) o antibiotika..o kanske feberyra mellan varven=? Nä. Nu är det dags att ta fram snabeldraken o ge sig ut på jakt.

Att sortera känslorna

Kan vara väldigt svårt. Idag har jag träffat Giraff. Säger det jag sagt tidigare.. Alla borde ha en giraff i sitt liv. Giraff är oerhört klok och vänlig, fast rak på sak o uppriktig. Hon liksom tvingar mig att se saker för vad de är o sätta ord på mina känslor el framför allt..sortera mina känslor. Jag har en känslomässig strom inom mig. Det är inte för mycket nu. Det är såinihelvetti alldeles rörigt. Samtidigt som jag är totalt uppfylld av kärlek och överväldigande modersinsikter, sörjer jag för att min Flis inte kan, inte får, inte har samma möjligheter som friska barn i samma ålder. That´s not fair.. men livet är inte rättvist. Så är det ju bara, även om det suger stenhårt. För längesen sa en vis man till mig.. "Gud ger dig inte mer än vad du klarar av.." Ja, han är präst. Har tänkt mkt på detta. Jag är kristen och en god sådan. Jag tycker att jag har fått min del av livets syrligheter, oro, ledsamhet och ångest...o sjukdom. Det räcker nu tack. Visa mig Edens Lustgård är DU snäll. Jag tycker jag o vi förtjänar livets söta, varma och goda. Tack. Åter till Giraffbesöket. Jag önskar att det var en oändlig stund vi satt där o pratade. Men allt gott har ju ett slut.. Tiden gick för fort.. och jag lämnar Giraffen med många tankar, fast ändå sorterade och utredda liksom. Jag är trött. Inte bara sova-trött, mentalt trött o utpumpad på energi. Träna zumba.. när gjorde jag det senast liksom? Nej.. orkar inte. Inte nu. Beach 2012.. fuck it säger jag bara.. jag kör burkini i år.

Flis

Åh jag är så sjukt orolig. Flis är sjukhusdålig, fast ändå inte verkar det som. Hon har påbörjat en antibiotikakur, för ngt läkarna inte riktigt vet vad det är...Crp indikerar infektion, men vilken sort vet de inte. Låga vita värden innebär att vi kryssar cellgifterna fram till måndag. Inga cellgifter alls..shit. Det är rörigt o oroligt med feber som kommer o går :( Jag återkommer snart.. Är lite ur form efter idag o gårdagen.. Blä

på väg hem

Det finns mkt att titta på när tåget rusar förbi med Sverige utanför tågfönstret..

Drottning Silvias barn o ungdomssjukhus

Minnen. Tuffa o göra-ont-i-hela-kroppen minnen. Men Flis ville se sitt Gbgsjukhus. Skriver mer när jag sorterat känslorna.

Hard Rock cafe'

Middag på Hard Rock café. Kommentar överflödig.

lek o buslandet

Tog med lilla familjen till lek o buslandet. Rörigt o högljutt men skitskoj!

vår dag

Universum stod överst på listan. Fantastiskt är ordet som beskriver helhetsintrycket o upplevelsen.

gäspar snart käken ur led

Åh jisses vilken natt. Flis har tokhostat trots hostmedicin o gissa om jag inte är van att vara vaken 1,5 timme mitt på natten längre. Jisses säger jag bara. Men det hindrar oss inte att fylla dagen med skojigheter.

framme!

2 nya upplevelser på 1 dag. Tågresa o spårvagnstur till hotellet. Resorna gick gôrfint o jag är stolt över min fina dotter. O mig själv som är ute på egen hand (med Flis) på storstadsbesök o sightseeing.Gothia Towers är vi på i detta nu. Våning 10! Vi slappar en stund innan vi ger oss ut för att fixa kvällsmaten.

äntligen på väg!

på plats i tåget..snart bar det av. Tågresan fick 1.5 tummar upp. Herregud,det saknas ju en tv sa Flis. Å liiite lång resa trots underhållningsmateral med en kreativ pedagogmammi som sällskap.

Överjäst

Precis hemkommen från Flis farmor o farfar o en ljuvlig påskbuffé med kladdkaka till efterrätt. Jag är helt överjäst o skulle säkerligen behöva ge mig ut o gå för att återfå lite energi o ork. Men nej. Inte nu alla fall. Kanske sen..kanske. Sitter i soffan o kuckilurar på vad mer man borde packa inför Gbgs turen.. Underhållningsmaterial för tågresa och hotellvistelse? Vore kanske en hit.. en vad tror ni?

gladis påskis

Glad Påsk säger Flisen o jag :)

Då ska vi se sa den blinde

Skärtorsdagen i sin helhet. Började 8 vilket innebar att Flisen o jag kunde cykla till dagmamman. Mkt positivt om du frågar Flis. Dagmamman för sig själv då de andra två var lediga/sjukdom. Är det dagmamma el barnvakt då? Jaja, i alla fall. Cykla hem, hämta bilen. Kika lite på tungan.. Tungan gör ont med blåsan..RInga sig till dr kanske? Sagt o gjort. Kom till worki, gjorde slag i saken o ringde. Fick en tid på fm *tack o lov* man vill inte INTE vara smittbärare varken till Flis, lilla Signe eller barnen på jobbet. Det kändes o klämdes på hals o lymfor..Nono.. Inget där tack o lov. Virusdret :( Jag mår mkt bättre nu,. Tungan är mkt bättre o blåsan borta *Yej* Tillbaks till worki för påskbuffé o långbord med barnen. Hej huvudvärken ALLAN. Dret också...Tryck bakom höger öga..Migränkänning dvs.. fan. Fick en tabl av finaste Monica o tack vare den orkade jag några timmar till. Var helt säker på att jag kunde gå lite tidigare. Men nej. Har jag barn till 17 så är det ju så det är. Kom hem och här var en polare till Flis o hennes mammi. Tjejerna lekte flera timmar o vi satt inne o drack lite kaffe med dopp. Huvudvärken var som bortblåst där en sväng.. men hej o hå vad den kom på återseende när lugnet lagt sig igen..Gick o la mig. Punkt slut. Så kul var det. Idag har det varit ledighet på högnivå- el inte. Kalas hos Flis gudpäron. Bästa E fyllde år i... feb men bättre sent än aldrig. JA just det.-. vi hann ju till Bergvik på fm också. Inte illa pinkat. Hem o städa sig lite, tvätta sig lite o plocka.,plockandet tar ju aldrig slut :( Laga lite låååångfredagmiddag. SKINKSTEK, GRÄDDSÅS och POTATIS. Jamen herregud vilken kock jag är.. sjuuuuuukt gott. Nu jäser vi i soffan. Imorgon är det packningsdag inför vår resa o middag hos farmor o farfar. Bye bye.. nu ska jag strax ta upp teleluren o ringa mitt gudbarns mamma o kolla hur läget är <3

saknad av kompisarna

Största påskbrevet ever från polarna på fsk som hon inte kan el får träffa.. Jättegulligt tycker jag o Flis. (Jag är ff btw as-sur på föräldrarna som sett till att det är virusvarning på fsk tack vare dem)

lillsnarkarn o jag

Lillsnarkarn ligger tätt tätt brevid här i soffan o jag ligger inte långt efter. Ruggigt trött. Ska berätta om mitt läkarbesök som jag gjorde idag...imorgon. Tar min Big time hôvvevärk o kryper till sängen istället. Godnatt

Första dagen hos dagmamman

Flis gav tummen upp.. efter en liten stund. Känns lite konstigt o ovant säger hon. Men ok. Så länge hon inte säger att hon totalt vantrivs så kör vi på med det här ett tag.

Aj

Skulle kunna lägga ut en bild så förstår ni bättre. Men nej. Jag tycker inte att det är en såndär härlig bild att lägga ut på nätet. Vi säger såhär. Tungtippen är röööööd och svider. Det ser ut som en skållskada, men jag vet inte när jag skulle kunna ha gjort mig så illa. Ringde 1177 för rådgivning. Hon var måttligt intresserad tills jag förklarade vår familjs situation med infektioner och nedsatt immunförsvar. Då brann det till i knuten..lite alla fall. Men, ingen tid ikväll på Gripen, jag ringer till Vårdcentralen på Skoghall imorgon o hoppas verkligen på att bästa dr S svarar o har tid att kolla upp mig. För hur det än är. Jag fixar att vara sjuk, jag vill bara inte smitta över ngn skit till Flisen.

Bokat!

På söndag drar Flisen o jag till Göteborg. Tågresa o hotellnätter inplanerat o bokat :) Wow.. Min o tuttiluttans första railroadtripp. Ska bli helt fantastiskt gôtt.. o mycket skoj ska vi hitta på, men framförallt överösa Ballerina, Patrik o Signe med kärlek <3 Bilder kommer, det vill jag lova.. Detta får ni ju inte missa :)

Salt i såren?

Jamen varför inte. Allt går ju verkligen sååå strålande just nu. Det enda positiva just nu är ju faktiskt att jag slapp återbetalningen till Fk. Dagmamman (där allt ska vara och är friskt)..har streptokocker. Vad ger ni mig för den? VEM DÄR UPPE HATAR MIG SÅ IN I HELVETTI???

total lycka

äntligen tillräckligt med hår för att fixa flätor i hela håret!

RSS 2.0