Mycket nu..

Jadu, vet inte riktigt vilken ände jag ska börja i. Semestern rullar mot oss med stormsteg och det är sååå mycket kvar att göra innan jag kan lägga upp fötterna och ta en välförtjänt paus.
Flis har i dagarna gjort sitt första år på Hammarlunden i förskoleklass och stortrivs. Det är skönt.
 
Alldeles mycket mer har jag o skriva om men.. inte nu.

6 dagar kvar

Tills den lilla i familjen fyller år. 7 år minsann min lilla smulis <3

årets andra bränna

Den första brännan kom ju redan i januari då vi var på Kanarieöarna. Lovely memorys...
Andra brännan måste ha kommit igår och idag. Hej och hå vilket väder, varmt OCH sol. Short och linnedags till och med. Många har skrivit att SOMMAREN är här. Nej, säger jag det är vår. Försommarsäsong på sin höjd.
Det blir bättre ska ni se.
 

vilken jäkla vecka

Denna vecka har nog innehållit allt. Skratt, tårar, glädje, sorg och besvikelse.
Vad och vilket som är vad.. äsch.. oviktigt nu, det har redan varit och jag lägger inte mer energi på det.
 
Nu.. Det är fredag. Det vaknas en helg med kalasförberedande tecken. Jag har ju en liten tjej här hemma som tokväntar på att få fira sin 7:e födelsedag.
Jag dricker mitt fredagsvin, planerar att afterworka (inte idag dock) med en mycket härlig människa, åka på kryssning med en annan o njuta och se fram mot en ny arbetsvecka.

Ett filter önskas

Till alla överjävliga människor som inte har ett filter när det gäller att vakta sin tunga el vräker ur sig komplett skitsnack/hugg. SKAFFA ETT JÄVLA FILTER.. allt är inte ok att säga rakt ut!!!
Från en som inte bara har ett filter.. Hela jag är ett komplett jävla filterverk!!!

Minus på sömn ger en grinulla

Blir lätt vansinnig o irro på saker som gör mig nervös, men inte kan lösas. Alltså det kan lösas men inte av mig. Tack för en natt med tokminus på sömn •grrr•

vuxenpoäng

När slutar man räkna egentligen? Först trodde jag.. 18 år! Då är man myndig och automatiskt vuxen. Jag var inte vuxen när jag var 18 år gammal.
Sen trodde jag 20 år.. då får man handla på systemet. Nej, still not vuxen. Gjorde inte så många bra val i den åldern om jag ska vara helt ärlig.
25 år? Då hade jag träffat han som är mannen i mitt liv. Pappa åt mitt barn, han jag äger ett hus med, den jag älskar liksom. Ne..ff inte vuxen. Iofs.. Flis kom när jag var 27 år.
Men nu.. Jag är 34 år. Är jag vuxen nu? typ ja. Why? jo för att här sitter jag i vår pensionärskuvös i vårat hus, planerar vårt barns 7-årsdag med pompa och ståt och en fast anställning i Karlstad kommun i mitt drömyrke.
 
Fast det är klart.. helt vuxen och urgammal kommer jag aldrig att bli.Tror inte att livet funkar så för mig.
Jag har mina vänner, många nära och ännufler bekanta.
Jag sitter här och beundrar följande:
1: jag får dricka vin, fast det är söndag och jag ska jobba imorgon.
2: Jag tog ut min blommande hortensia för att få frisk luft.
3: jag har planerat färska kryddor i en zink-hink. Men för att det inte helt ska bli overkill så står det BEER på den.
4: Levande ljus på bordet. För att det är mysigt. Ojojoj.
5: Blev hjärtans (hjärtans???) glad över att mannen bryggt kaffe imorse så jag fick vakna av nybryggt kaffedoft.
6. Har en grej imorgon så gör mig sjukt nervös, men som den lärare jag är löser jag det ändå. Anyway liksom.
7. Köpte en blomprydnadsgrej på ICA... för 19.90 kr...
8. Uppskattar varje hel vacker dag. Men det är inte vuxenpoäng. Det är respekt för livet som skall levas- har man varit där vi varit så tar man inte livet för givet inte någon dag alls.
9. Veckohandla. Planerar veckan.. lever vecka en vecka i taget.
10. Flis säger att jag är ocool. Hur är det möjligt liksom?? Jag är ju skitcool med mitt tupperware, Mary Kay och Ullareds-fynd.. Hm....
 
Här är 10 vuxensaker. Är jag verklgien vuxen nu=? OM ja.. i såfall är det helt ok och jag vill skicka ett meddelande typ 14 år bak i tiden..
Jävlar vilken pangbrud du är Stumpan, sköt dig själv och skit i andra. Han du kommer träffa när du är 23 på Harrys är mannen i ditt liv. Ta hand om honom. Barnet som ni får är en flicka som kommer bli sjuk i cancer, men du och ni fixar det med. Framförallt fixar hon den fighten och överlever. Kick some cancer-ass. Ta inte livet för givet och framförallt.. va inte så i helvete konflikträdd.. Vad är det värsta som kan hända?? Att ngn blir arg? SO???
Till mig nu: BERÄTTA VAD DU VILL HA.. inte en jävel är en tankeläsare.
 
.

ledig mitt i veckan

Jisses, jag vet inte när jag jobbade en hel arbetsvecka senast. Röda dagar hit och dit, lite semester mellan varven och helg. Det är helt klart inte arbetsgivarens år i år :)
Jag klagar inte.
 
Annars? Jo, jag har varit hos min Giraff igen. Ett avslutande samtal för denna gången och hon är helt outstanding. Bara bäst min Giraff, jag kommer säkert dit igen.
 
Idag vankas ledig dag. Som jag ska ta tillvara på den, tvätt, städ och vila. Saken är den, min rygg börjar tydligen tacka och bocka för sig. Redan? kan tyckas.. men går man tillbaks i min yrkesbana så förstår jag att min rygg tackar för sig. Tänk alla lyft inom äldeomsorgen, lyft inom personlig assistans, alla oändliga timmar med masserande som jag bara stått rakt upp och ner, kånkande med massagebänk, och nu.. när man agerar mänsklig klätterställning mellan varven. Jag har alltid älskat att arbeta med människor. Mitt liv skulle bli fattigt på allvar om jag inte fick träffa och möta alla fantastiska fina människor dag ut och dag in. Samtal som berikar och berör mig. Kunskapsutbyte och upplevelser.
Fast ryggen gillar inte ( och inte knäna, men det väljer jag att bortse att ifrån just nu alla fall).
 
Så nu har jag tagit tag i det med. Jag har börjat unna mig massage. Jag har tidigare gått till naprapat för att snabbt rätta till ryggen för att sedan vänta alldeles för länge att gå tillbaks. Dessutom är det inte bra att manipulera ryggen för ofta, det blir ju lite onaturliga slitningar i lederna och musklerna.
Jag går till min MADDE och får massage!! Madde har ett företag som heter ViljaVara. Googla på det!!
Hon har helt klart känsla för massage, ser och känner vart jag har problem och är enormt proffsig. Så jag lägger ner naprapatbesöken ett tag och ser om massage ett par ggr i månaden gör beständig förändring istället.
 
Flis o H stack iväg till Ica på morgonkvisten och fixade frallor. Thank yoooou! Nu ska jag gå ut i kuvösen och dricka lite mer morgonkaffe i morgonrocken. Våren är här och i love it! Har ni tänkt på vad vackert det är ute nu.. den sunkiga blötjord doften är borta och det gröna gräset och löv på träd och buskar på g.. ååååh (fast jag gillar hösten mer när löven faller och alla vackra färger blandas huller om buller..ironiskt va)
 
 
 
 

skit okså

Nä detta går inte så bra hörrni. Motivationen för att blogga ligger lågt. Och jag vet att det skulle gå 18 resor snabbare att göra det på iphone. Jäkligt dåligt med lust bara :(
Så därför gör jag ett maratonförsök att hitta lite lust igen.
 
Jag vill ha: motionsmotivation och en frisk mage. Gröna fingrar.
Jag vill inte ha: Hm..
Jag ser fram mot: semestern och mycket kul däromkring. Flis födelsedag. Hon kommer att smälla av for real när hon ser årets present. Studsmatta slå dig i väggen liksom.
 
Önskar mig: Ett löpband som jag intalat mig själv att jag kommer gå o löpa MASSOR på om jag hade ett.. yeah right.
 
Irriterar mig på: andra bilister. HAMAMRÖLEDEN och stadskörning.. inte på mig givetsvis.. men herregud vad mycket människor det finns som INTE kan köra bil.
 
Oroar mig för: Jävligt mycket. Jag har kind off lindat in mig själv i ngt som egentligen är sjukt obekvämt och liksom inte jag. Men mitt stora goda hjärta gör att jag inte kunde säga nej. Måste träna på det. Att säga nej alltså.
 
Nu ska jag planera Flis barnkalas. Gött mos.
 

RSS 2.0