sol ute sol inne sol i hjärta och sol i sinne

Har haft en superbra helg. Börjar varva ner ordentligt nu o skolångesten är långt borta. Imorgon är sista träffen i studiegruppen med uppföljning ang vfu. Jag mår så himla gott. Flis är så himla fin o go. Hon är en självständig liten tjej må ni tro. Men duktig på alla sätt o vis. Fick en klänning i mors dag present idag. Jag fick välja själv o det blev en kanonfin kreation från vila.. love it!! Tack flisiris. ( Å H som betalade) Nu ska jag lägga smulisen o sen avnjuta ett glas vitt på min altan ute i solen....ah..

Gôtt häng

Ursäkta språket men FAN VILKEN JÄVLA BRA DAG JAG HAR HAFT!!! Sol sol sol, underbara vänners sällskap, god mat * flera och en härlig em-tur med familjen. Yeah..i feel good. Morgondagen bjuder på ridavslutning på ridlekis. Dvs 60 min ute i skogen på lilla stora Idol. Flis vill ju ha stora hästar av ngn anledning!?... Jaja.. Hem i räserfart, lägga flis för vila en liten stund sen bär det av till Lysvik för konfirmation. Trevligt trevligt, jag gillar verkligen konfirmationer..förmodligen för att jag har varit delaktig i många fler inkl min egen. Fint o högtidligt. Dessutom tycker jag faktistk att prästerna är fina när de är uppklädda och det är speciellt i kyrkan. Me like it alot! Hem senare på kvällskvisten bär det av hemåt o kanske förhoppningsvis ett glas vin el 2 med min bästa GT!!! Saknar dig ikväll må du tro... Söndag? no plans at all...ledigt i solen kanske?

Pållen Putte <3

Mitt underbara hjärtegull.. Jag fick ha honom igår o mitt hjärta gjorde verkligen ett frivarv under ridturen. LOVE HIM!! Vi galoppa för fulla muggar o han är bara bäst gullegullet. Fort går det och kul är det. Han passar mig perfekt i både tycke o smak. Largo o Juvel in my heart..men pållen Putte 4-ever...

åke te jöbbe

Japp, snart dags o ge sig av. Huset är tomt o jag är redo (tror jag) för en kväll på 22:an. Har haft en fantastiskt härlig fm med min älsklingssyster. Fina fina gumma..Love you. Nu ska jag hänga en tvätt o sen packa mig iväg mot csk.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLA HJÄRTAT!! ÄLSKAR DIG SMULIS


firande i förskott

Vi tar en liten tjuvstart på 3-årsfirandet. Lillan fyller ju 3 imorgon, men redan idag kommer det en härlig bunt med fôlk o firar. WE like. Vår dag började 6.00 imorse..Önskar såå att liten morgonpigg varelse skulle orka sova en liten längre stund på morgonen... Ja, så är det med det. Nu ska jag frossa en massa sol innan det är dags att baka tårta 2

Lilla RäserUlla <3


Fiiinaste Juvel <3


Min vackra lilla flicka


Intensiva veckor avklarade

Det är med stor sorg i mitt hjärta som jag kan meddela att vfu´n är slut. Slut i flera bemärkelser. (Har en slutpraktik kvar på 5 veckor ht 10) ´ Det har varit en fantastiskt kul och lärorik tid. Men det har även varit en känslomässigt tung resa den här omgången, jag får lära mig av det med, utvecklas med det och lägga det i erfarenhetsryggsäcken. Vfu är så otroligt lärorikt. Hur underbara barn som helst, underbara personal och härliga föräldrar. Jag har stortrivts ut i fingertopparna. Det har varit 5 intensiva veckor. Jag har fått höra hur ambitiös jag är och att jag verkligen passar för det här jobbet. De positiva superlativen tar aldrig slut och det är synd att jag inte har mer vfu på det stället. Tack och bock för den här tiden <3

Hurra för Flis o mig!

Jag hade tydligen fyllt år sa ngn.. tack o bock för den fina presenten jag fick idag. Å tack säger Flis för en eldriven motorcykel (LEKSAK) som hon åker runt på för glada livet. T-A-C-K säger föräldrarna till detta fenomen som låter som ett haft elverk!!! Kul har hon alla fall å mysigt var det när ni kom.

Lättad o stolt

Fy fan säger jag. Allt som ska skickas in till skolan är inskickat o klart. Jag är lättad och stolt över det jag skickat in. Det har varit tuffa veckor både fysiskt och psyktiskt. Men nu är det klart. En sten har ramlat från mina axlar.

Ridning

Ja..det var ju ett par dagar sen, men den här veckan har varit tuff på många sätt. STRESS ut i fingertopparna. På tisdagen var det dags för mitt andningshål alla fall..ridning o stallet. Skulle ha Cliff som sist, men han gick in i akut 6-års trots o ville liksom inge mer. Jag fick Nimbus istället o vilken otrolig läromästare han är. Fanstastiska pållen <3 Vi skulle galoppera på volten en och en..wow..vilken känsla att bara swischa fram på hästryggen på en pålle som verkligen ger allt OM han känner att det är en ryttare på ryggen som vet vad hon/han gör. Sjukt kul o galoppa alla fall..me want moooore... Nu ska jag börja greja med dagens första kaffekopp..see ya later

Gladaste Picasso


Skööönt

Att veta att jag har universitetsstudier i 1½ år till. Arbetsmarknaden är ju inte riktigt nice nu såå grymt gött att man har ngt att göra o inte behöver ge sig ut i arbetslösheten bara så där.

Här ska grejas

Gode Gud ge mig styrka. Min att göra lista är så fruktansvärt lång o tiden är inte riktigt med mig. Inte bättre blir det när sambon drar igång projekt som kräver snabb justering. Nu är det målning som gäller. Staket o altan. Ye...j... Men det kommer att bli fintfint. Bor ju ihop med en handyman swooosch så är det klart. Bara så där. Me like. Sen är det ju en liten prinsessa som fyller år om en vecka imorgon. 3 år blir hon min lilla hoppetossa...sjukt vad tiden rinner på. Så..det är bak o planering på hög nivå som gäller nu. Mamma har fyllt min frys med bullar så det behöver jag inte fundera på. Inte heller saft..(läs svartvinbärssaft den andra delar jag INTE med mig av) behöver jag köpa. Tack o lov ska jag säga så kommer jag inte vara Ûberambitiös denna gången utan ta det som det kommer. Presenterna av ju avklarade "bara" lite praktiskt joks som fattas o STÄD..HUUU va tråkigt. Ska ge mig nu, dags o förflytta sig till spisen..

dagens suprice...

Alla gånger var när telefonen ringde kl 06,50 imorse. Csk..jobb..dagen IDAG!! NU!!! Eh..ja jag kommer. Ledsen Pappi i huset. Det blev inte mkt till sovmorgon för dig idag. Förlåt. 07,15 var jag på plats o skulle börja jobba. Inte illa pinkat va? Fullt fart HEEEEELLLLA dagen vill jag lova. Det är dock en skön stämning på avdelningen så jag har gjort dagens goda gärning o dessutom får jag betalt för det. Det gillar vi skarpt.

Ridlekis på ett matvrak

För andra gången denna vecka. Har alltså fått horselove 3 dagar denna vecka ME LOVE IT! Idag red barnen ut i skogen. Ja, mitt i skogen alltså..bland stockar o sten o TRÄD! Hör o häpna. Lilla Nelly gillade detta må ni tro..Hon skalade några buskar o småträd efter vägen. Flis tröttnade på henne o sa.." Nelly!! Sluta nu, det är jag som bestämmer här!!" Hon skänker mig mycket glädje lilla pluttan, det sprudlar av uttryck o ord. Älskar dig hjärtat mitt

bubbel

Min mage för oväsen, det bubblar o ger obehags känsla i hela kroppen. Jag vet vad det är, men problemet löser sig inte för det..Vete tusan hur jag ska lösa detta..

Sista dagen

Imorgon alltså. Sista dagen på en helt upplevelserik vecka. Jag har genomgått en känsloresa och är bara fylld av beundran och respekt för de alla som arbetar med sjuka barn och ungdomar. WOW. Det finns verkligen skyddänglar här i livet..

Ni har inte missat va?

Det är vår!! Det är grönt ute, värmen börjar komma igen, det blommar i rabatterna och fåglarna kvittrar :) Jag blir glad ända in i hjärtats minsta vrå när solen är framme o man får känna alla underbara vårdofter. SKÖNA VÅR!! VÄLKOMMEN TILL OSS ;)

i förbifarten

Här har jag inte tid att sitta, har en låååååååång lista på saker som jag skulle behöva ta tag i. Men men.. lite uppdatering är aldrig fel. Är som sagt på lekterapin o det har varit en vecka full av upplevelser av olika slag. Möte med sorg och smärta och sörjande människor i en atmosfär som osar glädje, lycka och lek. Personalen är så väl närvarande i nästan varje barn utan att egentligen vara hundraprocentigt insatta i deras tillvaro på sjukhuset. Jag är fullständigt imponerad och det de gör skall ses med största respekt. Jag vet att gud förbjude om ngt skulle ske så att vi skulle hamna på sjukhus så finns det en frizon där det ska fokuseras på det friska inte det sjuka..Det är tryggt.

Lekterapin!

Japp, dit ska jag imorgon. Tar ett brejk från mitt vanliga bästa ställe för att vidga mina vyer o erfarenheter..Det ska bli skitintressant o lärorikt. Fast det förstås...lite nervös är man ju...Det är ju ett nytt place så att säga.. o man vill göra ett gott intryck. Uppdatering kommer :)

Picasso har varit i farten

Ja, vad ska man säga. Lilla Bus här hemma har lekt Picasso idag o vilka skapelser hon gör..helt otroligt bra för att vara knappt 3 år. Huvudfotingar åt höger o vänster. Blå (med kritan blå) solar o en ohämmad fantasti. Det är riktigt bra grejer..när det är på PAPPER..inte väggarna i huset. Jo, jag har fått en väggmålning "Flis orginal" i vardagsrummet... "Vem har gjort det här??" frågade H... "Men pappa..det är ju jag!!" svarar Flis Stolt stoltare stoltast!!!

Nu säger jag NEJ!

Nej, jag tar inte vad som helst längre. Vem är du som tror att du kan säga allt utan att förvänta dig en reaktion? Ord sårar lika mycket som handling bara så du vet. Jag är ledsen och sårad för så här ska det inte vara.. Jag är less helt enkelt. Nu jävlar säger jag NEJ!!

2 saker samtidigt eller 3..4..5

Jag har insett för att hinna med alla borden o måsten på min lista så måste jag klara av att göra 2,3,4 eller kanske 5 saker samtidigt. HUR SKA DET GÅ TILL??? En mycket enklare lösning vore..FLER TIMMAR PÅ DYGNET. Please..Någon som vill skänka en timme el 2 till mig? Nu är det brist på mkt. Pengar, tid och ork bland annat...shit shit shit..

Ang förra inlägget

Jag har FRUKTANSVÄRD tandläkarskräck. Fy fan..o det löjligaste är att jag ALDRIG har behövt att göra ngt med mina tänder ens..*pinsamt fånig*

Det finns hopp för mig!!

SÅ FUNKAR TANDVÅRD MED LASER Lasern innebär att man använder ljus för att exempelvis ta bort karies, skära i vävnader eller stimulera cellfunktioner. Olika typer av laser används för olika ändamål: hårdvävnadslaser för att exempelvis laga hål i tänderna och mjukvävnadslaser för att exempelvis behandla herpes. Vid borttagning av karies i tänderna används laser vars ljus upptas av vattenmolekyler som exploderar. Då karies innehåller mer vatten än frisk tand blir borttagningen mer exakt än om tandläkaren använt borr. Lasern rör aldrig tanden, vilket också ger mindre smärta. All tandvård kan lasern inte klara - den är ett komplement till traditionell behandling. Amalgamfyllningar måste exempelvis plockas bort manuellt, då de reflekterar laserljuset. I Sverige finns nu en nystartad ettårig utbildning på universitetsnivå om dental laser. Från dagens expressen!!

Homework

Hemmaarbete. Precis som det låter. Är hemma o arbetar idag. Eller arbetar o arbetar..man kan säga att jag motar FAN i dörren. Tänker inte bli sjuk, inte nu.. Mådde så dåligt inatt, förkylningsvärk i hela kroppen o feber under natten. BLÄ! Så jag tog beslutet att stanna hemma o beta av lite uppgifter på hemmaplan istället. Har ju en bunt med vfu-uppg som ligger o väntar på mig. Yej..Bästa handledaren sa att det var helt ok o att jag kommer vara saknad under dagen och jag skötte mig exemplariskt igår under utvecklingssamtalen som jag fick vara med på. Jag kom med mycket bra kommentarer och inlägg och det bästa är att min åsikt är lika viktig som personalens. Det är stort. Jag är stolt! Tog även beslutet att Flisiris fick vara hemma med mig idag..En vilodag för oss båda liksom. Har hunnit med att ringa 2 samtal som stått på att-göra-listan alldeles för länge..Ojojoj. Skönt att det är ur världen. Nu vill smulis ha lite melon o det är ju klart att hon ska få det ;) Mumsfillibabba

VICKEVIRE!!!

Åh. jag har haft abstinens efter min vän. Idag ringde hon o frågade om vi skulle promenera lite på Kilene!! JA såklart!! Jag vart alldeles torr i halsen o nästan hes..men det var gôtt o tôla av sig lite, el vad säger du gumman min?! Tur att det blev en kopp kaffe på altanen här innan hon åkte vidare. Hur jag ska klara nästa år utan henne är en helt ofattbart underlig fundering.. Saknar även ULLIS O AFRIKASARA så in i bomben..Ses snart girls.. Å till brudarna i Thailand säger jag bara..NJUT!! Ni ser alldels fantastiskt svenskskära ut med begynnande bränna. Mera solning åt flickorna 3.

Vart är mina pengar?

Deklarerat klart nu. Trots krångel (som min älskade styrde upp tack o puss för det) så är det klart. Nu skulle jag vilja ha mina pengar.. på direkten typ, det går väl att lösa?

Intensivt dygn med mycket vila

Hahaha. vilken konstig rubrik det blev.. Men saken är den att vi har myst så in i norden uppe i pappas stuga o samtidigt har vi hunnit med massor både invändigt o på gården. Idag tex har vi hunnit med en majbrasa (elda upp lite dret) ett besök hos Petter i boa (alla kommentarer överflödiga o ja..det ser ut som det ALLTID sett ut där..RÖRIGT!!), tittat på Höljesdammen och ätit mat på fina? Finnskogens Värdshus.. Nu är vi ÄNTLIGEN hemma. Jag älskar att vara i stugan, det är tyst, mörkt (på natten alla fall hihihi)och bara fridfullt ut i fingertopparna.. Vallen har sin charm, att komma upp till stugan är bara såå mycket minnen, men jag passar på att skapa nya med min lilla familj varje gång vi kommer dit. Igår var Flis o jag på äventyr o klättrade på sten/klippor efter vattnet. Vi kastade lite (läs ett mass-lass) sten, blev lite blöta, jag skrapade upp smalbenet på ett litet pytteställe men faaaaan(tastiskt) vad det sved. Vi grillade igår, mästerpappi gjorde ett toppjobb o bästa C fixa en potatisgratäng o sallad. Sen värmen..halleljuah vilken värme det var igår..vi satt ute ända till kl 21!! No mygg!! Me like. Christine o jag fick i oss 3 glas vin o lite cider..Sen var det dags för den sociala biten av kvällen. KORTSPEL..det är ju såå kul o vi spelade plump. JAG är ju bäst, men igår vann faktiskt C o jag kom på en hedrande 2:a plats. *mutter o morr* Sjukt skönt där uppe i Letafors..Bara så ni vet. Å Flis..hon hittade en ny hobby..Plocka älgbajs! (Lugn, hon åt det inte o vi var noga med handhygienen) Morfar köpte ett metspö åt Flis..det är projektet nästa gång..Att fixa (fiska) fisk med morfar..å helst en HAJ el en stor gädda..Hm?

RSS 2.0