Bitterfittan ryter till

Vem? Jag vem annars? Är så less på allt just nu. Vill så mycket, men allt ska vara precis så där så att man når det med fingertopparna men inte mer.. Så till er alla som jag bitterfittat mig för, FÖRLÅT. Jag ska försöka se livet från den ljusa sidan, även det är mörkt, iskallt och surt. 2011 är inte året vi avslutar Flis cellgiftsbehandling, men vi kommer en bra bit på väg. Jag hoppas hon orkar, kan och vill ta bort sin cvk lagom till sommaren så hon äntligen kan få bada igen. Simskola står högst i kurs härhemma. Jag hoppas, önskar och ber hela tiden. Nyårsafton idag då.. känns som vilken dag som helst då vi är hemma, bara vi utan finkläder. Vi ska äta lite gott det är väl det som är skillnaden. Vågar inte säga att 2011 blir ett mkt bättre år än 2010 för det vet man aldrig. Det jag vet är: jag tar examen o det storgillas. Hoppas på ett jobb också. Det vore ju himlans trevligt får jag säga. Så jag vill önska alla jag känner o alla som läser ett FRISKT NYTT ÅR. Bra och Gott blir det bara om ni själva gör det till det.

2010 snart 2011

Det spekuleras högt o lågt om detta med nyårslöften. Jag gillar o gillar inte. Det kan ju fungera som en slags motivation, men kan också ses negativt. Jag har några löften som är bara för mig själv. Det ena: verkligen komma iväg o träna minst 1 gång i veckan på F&S. Det andra: gå till tandläkaren. Pinsamt?? Ja, så in i helvete. Jag är jordens tandläkarskräck numera o vill INTE INTE INTE gå dit. Jag har inte ont el så, men jag måste dit. Jämför mig lite med FLis. Hon gör en herrans massa som hon absolut inte vill typ hela tiden. Stackars liten Flisfis <3 o här sitter jag med min skräck o "vill inte!". Töntigt, jag vet.. måste ta tag i det nu. 2010.. vilket år. Tack o lov blickar vi framåt 2011 o hoppas, önskar o ber att det blir sååå mycket bättre. GOTT FRISKT NYTT ÅR PÅ ER ALLA OCH ETT GOTT SLUT FÖR ER SOM HAFT ETT BRA 2010.

vill man ha ngt gjort så gör man det bäst själv??

Jag har sökt jobb idag. På riktigt, alldeles formellt o for real liksom. Det var en lättnad o lycka att skicka in ansökan. Hoppas hoppas att det går hela vägen fram, det vore ju jämt gôrskôj ju :)Återkommer om uppdatering

Rejäl uppdatering

Renovering: Jodå, det flyter på. Parkettgolvet kom på plats 1½ dag innan julafton. Nu är det ett kök som skall beställas, det gamla skall rivas ut, fula o trasiga köksbordet ska slängas på tippen o Det kanske blir ordning i detta huset? Ska gå på min underbara Ballerinas tips. SLÄNG SKITEN DU INTE ANVÄNDER. Yes. Så får det bli. Har ju siktat in mig på lite nya fina saker till mitt nya fina (ej beställt el på plats än) kök. Flis: Ja, vad ska man säga. Jag väntar på ett samtal med vår handläggare på Fk ang Vårdbidrag för 2011. Det kommer med all sannolikhet bli sänkt, men ja jag vet inte. Flis har skitvärden nu. I flera veckor har hon legat way to högt. Det innebär att hennes benmärg håller på att återhämta sig efter alla tunga cellgifter. Det är både bra o dåligt. Bra för att märgen skall återhämtas.. Riktigt pissdåligt att det går såhär fort. Det läkarna gör denna o föregående veckor är att höja den medicin hon faktiskt har. Så, i måndags när vi var in till dagvården vart det en chockhöjning av medicinerna med orden, "ja, vi ses förmodligen senare i veckan.. Hon kommer bli chocksänkt i sina värden nu o blir hon för blå (blåmärken på underlig ställen)så måste ni in igen för att se om hon behöver en transfusion..." Jodåsåatt. No nyårsplans för oss alltså :( Jag: är typ ledig. Fast ändå inte. Har en helvetes massa att skriva. Ork, lust o tid till det eller=? eh.. nej. Men jag sitter o tokplanerar min temavecka. Det kommer bli guld. Så kul ska det bli att avsluta med flaggan i topp. Tro mig! Jobb: JAG VILL HA!!!!!!!!!!! Alla andra verkar det ju lösa sig alla tiders för.. Jag vill också ha ett jobb. Sitter o filar på ett Cv o personligt brev. Måste ta tag i det nu. Over and out.. Å just det.. jag vill ha en ny mob så jag kan mobilblogga o lägga in kuliga bilder..

Tankad!!!!

Av vad=? KÄRLEK, VÄNSKAP OCH GLÄDJE. Min underbara Ballerina.. tack för att du förgyller vårat liv <3 Vi älskar dig massor o hela tiden. Im happy liksom :)

Idag:

Tar vi en vardag mitt på helgen o bara så där. Är trött som grisen av ngn underlig anledning. Jaja, det är jobbigt att vara ledig ;)Flis leker med sina nya toys o jag softslappsurfar lite på laptopen innan vi ska bege oss till min faster med familj för lite släktmys. Var ute lite snabbt på fm o tänkte mellandagsreafynda lite.. men med närmare titt i affärerna o på kontot så hoppar jag över det. Vet vet, ev kommer det ju inte in ett rött öre i jan så då lär jag få hålla hårt i pengarna som finns kvar nu. Mer då? Det finns tydligen en lite jämngammal tjej på gatan, mitt mot vårat hus.. Flis är sugen på playdate.. det innebär lite kort att jag också måste klä på mig o gå ut.. ORKA det då? Vi får se vad som händer o sker. Over and out.

Vad är det med jul som gör alla människor helt knasiga?

Å då menar jag inte på ett positivt sätt. Allt är så krystat och påklistrat på ngt sätt. Missförstå mig rätt nu. Jag och vi hade det trevligt igår. Vi åt så vi höll på att spricka, Flis fick ett överflöd med paket (gissa om hon var jämt liiiite lyrisk min lilla plutta?)o jag försökte in i det sista att anamma julfeelingen. Men i år kom den inte. Snopet va? Jag älskar att umgås med nära och kära, men jag är mer o mer anti jul o allt runt omkring den. DET mina vänner och bekanta ger mig rättså dåligt mammasamvete. Man vill ju ge sitt barn fantastiska upplevelser HELA jul, all förväntan som skall byggas upp inför D.day o grejer.. Som tur är har vi firat jul, där det firas jul ut i fingerspetsarna. Vi snackar hembakt julgodis i massssssor, granris över spiskransen i köket, stor välpyntad gran, marchaller, Julstjärnor här o var, julmusik, pynt... glögg o ett helt amazing julbord, lutfisk o sen jultårta med kaffe. Jul helt enkelt. Här hemma är det inte jul. Det är synd. Nästa år sa H att vi KANSKE kunde vara hemma.. Tänk om??? Jag lovar här o nu. Blir det så ska jag också ha ett riktigt extravagant superstajlat och smakfulllt pyntat hem. Men frågan kvarstår, vad är det med jul som gör alla människor helt knasiga?

En dag som alla andra?

Nej, det är väl inte så. Men egentligen.. en vanlig dag, ett vanligt datum o en vanlig månad. Men allt ska vara så hypat o förfärligt präktigt en dag som denna. Köphysteri ut i fingertopparna, byta pengar och frossa i mat. Så vad händer idag då mina nära och kära? Själv ska vi vara hos min pappa om en timme (2/3 av familjen har inte klätt eller duschat än...)för julfrulle o lite julklappsbyte. Sen hem i all hast, packa bilen o styra kosan mot Lysvik. Där blir vi resten av dagen,kvällen och natten. Hem imorgon till det vanliga livet igen. Idag skänker jag pengar till barncancerfonden. Du kan väl också göra det? God Jul

Älskar dig!

De sista orden som byttes mellan mig o min syster idag. Det värmde gott i en iskall bil i en stad full av irriterande bilister. Puss på dig systeryster

Frua

Tack o lov att du är du och för alltid får mig på gott humör. Du är så in i bengen bäst och ingen dag är komplett utan minst 1 fruasamtal <3 Löve you min härliga frua

Att göra:

Finns bara 1 måste på min lista idag. Åka till systeryster o lämna S vantar som han glömde igår. Sen struntar jag i följande: storstädning, julpyntande o hysteriskt julstressande. Punkt slut. Funderar på att planera lite på min temavecka istället. Tema Vänskap ska det bli o jisses amalia va roligt vi ska ha det HELA veckan. Bara bra ska vi ha det o jag ska ge barnen en massa goa minnen från lärarkandidaten Sara :) (Igår ställde H upp vår gran. Ja vi har en plastgran o det är så skönt för den skräpar typ ALDRIG ner..någonsin :)Flis ska få äran att pynta den lite senare. Sen lär väl alla paket åka fram.) Helt sjukt. Det är julafton imorgon.. vart tar tiden vägen?

dan före dan före doppardan...

2 dagar kvar till jul. Ingen gran är på plats i vårt hus o endast 1 tomte är framme, mest för att han glömdes att packas ned förra gången. Julspirit.. jomenjavisst, el inte. IDag har jag varit med skolbarnen på fritids. Lite annolunda, men mysigt. Vi har julpysslat, bakat pepparkakor o spelat spel. En helt braig dag. Barnen är helt uppe i varv.. En diskussion mellan mig o en liten kille.. SAAAAARAAAAA.. det är bara 2 dagar kvar nu. Vet du vad jag önskat mig? Inte? Då ska jag berätta min 19 sidor långa önskelista. Skojar du med mig sa jag? NÄ, men Jag förstår ju att jag inte kan få allt, men det viktigaste står på de första 4 sidorna.. Eh.. Ok, sa jag.. GOD JUL gullunge. Tjohoppfadderittanlej. Det är alltid kul med barnsamtal. Dessa små kloka varelser som förgyller mitt liv. Jag gillar verkligen vfu på alla sätt o vis. Barn is the shiiiiit :) Nu vankas det strax julbord på Ikea. Lär vi vara ensamna där? Typ nej. Men det skiter jag i. Det är upp till bespisningspersonalen att se till att det är fyllda fat o ett fräscht mottagande.

Hurriburri

Jiiiiiiiises va kallt det är ute. -20 grader stod termometern på imorse när jag tog bilen för att åka till julavslutningen med barnen i skolan. När jag kom hem åkte vi in till stan för att handla klart julklappar. Nu är det klart. Riktigt gött. Julkänsla? Nope.. still not here. När vi kom hem så käkade vi lite lunch o sen tänkte jag ( o typ halva Karlstad) att jag åker en snabbis till bergvik så kanske jag hittar ngt snyggt o ha på mig på julafton. Tokinspirerad luskade jag runt i de stora klädjättarnas affärer.. Nej, inget här. Nej, inget där. Definitivt inte, nja det tror jag inte och say what? Nej, nej, nej. INGET SATT BRA IDAG :( Jaja.. tog en sista sväng in på en affär som är lite av ett ess i skjortärmen.. STADIUM! RaceMarine är ett av mina favvomärken o deras kläder sitter nästan perfekt oavsett vad man testar. Gilla på det. Nu är det så att eftersom julkänsla o inspiration saknas så blev det bekvämlighet istället för snygghet. Bekvämlighet i like. Mörkblå Jeans i loosefit modell o en mönstrad (cerise o svart.. det du frua.. det är färg!) kortärmad lite loose t-shirt med dragsko nertill. Bekvämlighet is the shit. Här ska det käkas en massa gottit i flera timmar så det behövs ju lite extra rum under kläderna :) Dessutom.. Hatar att frysa.. skiter i vill du vara fin så får du lida pin i år.. Helt klart överskattat anyway. Dagens julavslutning var så fin. Barnen och lärarna är såå värda ett ordentlgt jullov nu. De har slitit hårt under terminen o nu kommer belöningen. Jag grämer mig lite över att min underbara vfu snart lider mot sitt slut. Jag vill vara kvar precis där jag är. Men samtidigt.. jag vill vara på förskolan också. Vilken tur att jag har mååååååånga år i yrket framför mig. En kan ju hoppas att möjligheterna finns att få arbeta med lite av varje :) Nu: Dags o inventera kyl o frys. Matlagning i all ära. Det gör mig inget att LAGA maten, det som är så jäkla tråkigt är att behöva planera o bestämma den jämt o ständigt..

kvällsmys på Ö:a

Ska faktiskt ställa mig o griljera lite julskinka nu.. Mmmmmmmmmumma!

Har du ett kvastskaft uppkört i röven eller???

Orkar itne med negativa människor som verkar ha ett kvastskaft uppkört i röven. Vem? En person jag inte tänker hänga ut här. En myndighetsperson kan jag säga alla fall. Så förbannat otrevlig o taskig mot mig idag så jag blev riktigt ledsen i ögat. SÅ HÄR ÄR MINA ORD TILL DIG: antingen drar du ut ditt pissiga humör med kvastskaftet el så vänder du på skaftet o kör in den breda borsten o rensar ut din otrevliga personlighet. KÄRRING!

S

Söndag. Snöoväder. Sömnig. Sliten. Söndagshandlat. Saknar solen. Saknar vännerna. Snart på g ut igen i det hemska ovädret.. Tjo! men imorgon är det vfu igen o det kan man ju bara gilla gilla!!

Ta slut nu tack!

Vad? Jo, denna lördag. Jag är fetless på denna dagen. Tjat från morgon till kväll o ja.. renoveringskaoset äter upp mig snart. Mest arg är jag för att jag inte får göra ngt själv. Jag är inte betrodd med en hammare, borrmaskin el tapet. Så jag får bara stå brevid o bli jävligt less på allt bankande o slipande, borrande och spikande. (men ja, det kommer bli fint i slutändan). Julkänsla status? FUCK YOU! Nej, förlåt. Orkar inte vara trevlig. Inte ens lite. Det är en bajsdag på ren svenska..Vill inge mer idag. Funderar ärligt på o ta en dusch o sen dra täcket över huvudet o hoppas på en bättre söndag. Dagens enda plus: Blev hembjudna på fika hos J&F. Ni är så goa. Tack så mkt för en härlig stund. Dagens minus.. Resterande vakna timmar. Bläää. Snälla lördag, ta slut nu är du snäll.

Nu ska ni få lyssna på grejer...

Det kommer inga julkort från min lilla familj i år. Jag har bestämt mig för att lämna en större donation till BARNCANCERFONDEN istället. Så.. GOD JUL O GOTT FRISKT NYTT ÅR till er alla. Nära som kära. Goda vänner som bekanta. Jag vill önska er alla ett fantastiskt nytt år med möjligheter, positiva utmaningar och glädje. Allt i den goda hälsans tecken. Ta hand om dina nära och kära, men framförallt.. låt detta bli ett år då du tar hand om dig själv. Jag önskar er alla lycka, välgång och ett rikt liv. God bless you all <3 Pussar o kramar Sara

men shiiiiiiiiiiiiiit va bra!

Vfu is the shit, jag ger mig in i utmaningar jag ALDRIG kunde föreställa mig att JAG kunde göra eller ännu mindre undervisa i. Men fatta den då. Jag=undervisa? Gå tillbaks ca 20 år i tiden o du skrattar högt åt tanken. Jag lovar! Men helt seriöst. Jag har det så bra. Vi säger så här.. jag gör mina resterande 2 veckor o sen kan jag få fortsätta arbeta där? Ok? bra tack då mycket då... Å jag vill jag vill jag vill!!! Fast jag vill vara förskollärare på fältet också. Faktiskt.. Äsch va fan.. GE MIG ETT JOBB SÅ ÄR JAG NÖJD :) hihihihi Idag är jag alldeles asdålig i kistan också. ONT så in i helvete. Dags o sluta med bröd på allvar alltså?? :(TRÖTT på min skitmage. Trött på min förkylning o hosta. It really suck big time. Men nu.. Fredagsmys med Flis. Den långe jobbar på o renoverar på undervåningen. Bra fördelning va? I like alla fall. Jag sitter i min grymma soffa på övervåningen o dricker ett glas (el 2) med TRE APOR. Fredag. Gilla gilla.. over and out. Ses imöra

Bloggpanik

Igår var det ngn vajsing här på sajten.. Nu är det uppstyrt o jag behöver ICKE ha bloggpanik längre :)

Jobbpanik

Ja, det har jag verkligen. Vill ju så gärna ha ett jobb som väntar på mig när jag är färdig. Känner att jag verkligen vill slänga ut krokar både här och var. Men men.. men men men.. Jag lovar, jag kan hitta 7000 orsaker till varför jag bara känner ett stort MEN som hänger över mitt huvud. Jag borde inte ha panik..Inte än. Väntar ju på besked om förnyat vårdbidrag från FK. Det beslut som kommer avgör ju liksom hur jag kan jobba i den närmsta framtiden. Men praktiken jag gör nu har gett sjukt mkt mersmak. Det kommer bli så sjukt kul att arbeta som förskollärare.. oavsett vilken arbetsplats jag hamnar på i framtiden. Att få möjlighet att arbeta med barn är ett riktigt privilegium.. hoppas mina blivande kollegor också tycker det.

Fröken Sara

Gillar sin vfu. Har haft en såndära sjukt bra dag idag. Gilla gilla!!!

Bara goa dagar

Trots att jag är genomrisig, dvs förkyld, febrig o hostig så biter jag i det sura äpplet o ser till att get my ass to school varje dag. Har inte tid att göra om praktikdagar. Det är ju bara så. Men, trots att jag är genomrisig så har jag the time of my life. STORTRIVS i skolan. Det är bara goa dagar trots allt. Suveräna lärare, suveräna barn och en fantasiskt bra skola. Ett jobb där skulle jag absolut inte tacka nej till. Mer? Jag är stolt så jag nästan spricker över Flis. Hon har sakta men säkert börjat sin inskolning på fsk igen. Det fungerar så mkt bättre än mina bästa förhoppningar. Idag tex har hon varit där själv (utan mig el H). Jag är lite anti att hon lämnas redan nu, för händer det ngt så vill hon att vi ska vara nära. Men idag har hon varit där i 2½ timme. Det hade gått superbra och det var alldels lagom med en kort tid. Nu äter vi mellis framför tv´n o bara myser lite. Snart ska vi åka o handla, sen låser vi in oss för kvällen :)

morgonpigg? Nej, bara snäller så här inför jul :)

Att gå upp innan 7 en söndagsmorgon är inte ok. MEN, det är tredje advent idag o min sambo förtjänar en sovmorgon. Sen är det ju snart jul o vill man ha ngt fint ur säcken så bör man vara lite extra snäller kanske... Idag: Bergvikshäng med frua. GILLA! Men nu ska jag bädda ner mig i soffan igen.. Är alldeles för trött för att blogga inser jag nu. Hörs sen

Fundering...

Har ju som ni vet lite minus på julspirit i år.. Varför vet jag inte. Vet inte vart jag ska finna den heller... Förmodligen för att det är 18 mijoner (lite överdrivet men ändå..) tankar i mitt huvud som handlar om den närmsta framtiden.. Jag som har varit tvungen att ta babysteg i över ett år nu med tanke på Flis. Nu är jag snart färdig med min akademiska utbildning på KAU... Vad göra sen efter 21/1-11?? Har hört att man borde liksom söka jobb. Och jag vill inget annat, tro mig. Jag är redo att ge mitt allt för att få ett jobb, men.. men men men.. Flis då? Allt kring Flis oroar mig. A.l.l.t. Vad händer liksom=? En annan fundering som jag har är att helt enkelt skita i att skicka julkort i år. Jag tror och funderar allvarligt på att ge ett större bidrag till BARNCANCERFONDEN istället. Jag uppmanar mina läsare att ta en fundering på samma sak. Tänk lite på det. Det sparar dessutom lite på miljön förrutom och det gör himla gott för en massa sjuka fina barn ...

Gårdagens minus

Var till optikern igår. Kort o gott= MINUS på allt. Dåligt bemötande, dålig service o ingen känsla för sitt yrke för fem öre. Dåååååååligt. Nya glasögon? Nja, inte just nu kanske. Ska bestämma mig imorgon. Men hur sugen är jag på att gå dit i fortsättningen?? Typ nej.

dagens mest oväntade..

Det låg ett paket på köksbordet och väntade på mig igår när jag kom hem. Från Naturrum i M-skogen? Vad blir det liksom? Jomenjavisst, jag har vunnit tävlingen de hade på julmarknaden förra helgen!! rättså oväntat måste jag säga. Så här var det.. Man skulle gissa hur många skruvmakaroner de hade lagt i en fågelmatshållare. Rätt antal: 294 min gissning: 279 :) inte illa pinkat anser jag. Priset skulle vara en bok om Mariebergsskogen, men det måste bara varit om man gissade HELT rätt för jag fick 3 st plasttabletter (ni vet sånnadära man har under tallrikarna på bordet)men lila fåglar på. Fina. Tack för 3 st Mariebergsskogen. Mkt generöst av er.

Motion

"Finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder." Inte riktigt mitt favvocitat genom tiderna.. men det ligger en del i det. Går du ut i en baddock när det är -15 grader så lär du frysa. Går du i full vintermundering till vfu (promenad på ca 20 min) så fryser du inte. Idag har jag gått både till o från skolan. BURR trots ordentligt med kläder. Vinter i all ära, men varför ska det vara så in i helvete kallt för? Totalt onödligt anser jag.

Men världens sämsta eller???

Jag gnällde min dotter i säng. Slå den om ni kan? Blääääää va dålig jag känner mig. Samvetet gnager hål i huvudet på mig. MEN. Vissa saker är ju bara inte ok att göra. Som att klippa sönder papper enbart för att se hur mkt skräp det blir. (Ja, kreativa mamman frågade om hon ville färglägga o klistra på ett nytt papper som ett collage likosm, barnet sa N.e.j. jag vill se hur mkt skräp det blir?!?!) Det är inte ok att klippa sönder en pruttkudde enbart för att se vad som gör att den pruttar. (Detta trots att jag förklarat luft, skumgummi o ett gummiöverdrag med luftpip) Inte ok att bestämma kvällens middag o tjata järnet tills man får som man ska. (Detta kallas önskekost o jag orkar itne dra varför.. det är som det är med Flis)Och istället för att äta varm och nylagad mat så har hon tryckt i sig chokladrullar med kex. Ett okänt antal, men hungrig är hon ju inte. Thanks alot. Och det som verkligen får bägaren att rinna över.. alla leksaker som är precis där de inte ska vara. I VÄGEN ALLTSÅ!! Så.. efter att mamman snörvlat, hostat o hesat sig igenom en tjatkväll här i huset så säger Flis. Mamma, nu är jag trött och vill gå och lägga mig?! Eh.. händer det eller? Jag satte mig på hennes sängkant o sa förlåt för att jag har tjatat ikväll. Vi kramas länge o hon säger.. "mamma, du.. jag älskar dig mest. Puss och kram sov gott!" Älskar mitt lilla hjärtegryn över allt annat.. tjohopp.. hej o välkommen dåliga tjatsamvete. Fuck fuck fuck.. jag känner mig lätt som världens sämsta mammi efter en sån kommentar som pricken över i ikväll.

Men inge dåligt tôligt

Är hes. Så in i bengen. Imorgon ska jag ha musiklektion med min klass. Yeeees. Spännande saker måste jag säga. Har ju en planering o tja.. det löser sig alltid. Men att vara hes suger. Liten fördel är ju att barnen blir jämt knäpptysta när jag ska säga ngt alla fall :) Snart ska Flis o jag till terminens sista musiklek. Gillar inte att behöva gå ut mer idag, men vad gör man liksom? Klär på sig polaroverallen o ger sig ut? Ja, förmodligen. Sen hem ta en lugn kväll. H ska på julbord så flickorna 2 blir ensamma i huset. (liiiite skönt ska det bli o krypa upp i soffan med varm mormorsaft när Flis lagt sig).

Bra beslut

Åkte faktiskt till stallet ikväll. Hoppade över ridningen, men fick med en film om ridning som jag ska se imorgon tänkte jag. Åkte hem, hostar en massa :( gilla inte. Å gissa vad?? Jag har äntligen börjat skriva på min vfu-uppg. El tja.. en del av den. Fan va mkt det ska vara hela tiden. Varför kan man itne bara få vara ute på vfu, ha skoj, testa lektioner, planera o bara testa på hur det är att arbeta i skola? Nej. Så ska det inte vara.. En herrans massa skrivning ska det tydligen vara också. Jämt o ständigt. Men nu är jag igång. Känns bra.. Yeeees.. Nu är det House. Jag säger nattinatti..ses imöra.

Hostihosti

Så har den berömda hostan nått fram till mig. Jag är som ett rivjärn i halsen o under mattelektionen jag hade med eleverna idag kändes det mest som ett evigt kraxade. Matte: inte min grej. El.. tja. kanske om jag kan lägga ner kraven på mig själv att alltid vara så kreativ o kul liksom. Så, nej, min mattelektion gick super idag. Insåg snabbt att jag hade lagt ribban liiiiiite högt, men jaja.. då vet jag bättre till nästa lektion. Ridning ikväll eller inte. Funderar på o åka dit o är det teori så kan jag stanna, annars åker jag hem. Helt sjukt men jag orkar inte rida idag. Kroppen är tung och trött. Annars är det bra med mig. Lever helt klart livet ute på vfun.. and i love it!!

superduper!

Gissa om det bara är fantastiskt kul på vfu? wow! Jag har verkligen varit tokvälsignad med de bästa handledarna. Det har varit och är nu också så bra. Gilla! Dagens två lektioner gick bra. Det är kul o givade var enda sekund som jag får tillbringa med barnen. Valt rätt yrke tror ni? Yeppyeppyepp.. detta kommer bli jämt gôrbra! Är så glad men trött.. huvudet o kroppen orkar inte med många fler knop när dagens i skolan är över. Så.. nu ska jag kika igenom morgondagens mattelektion så jag är redo för dagens utmaningar :)

Sjukt trötter

Nu är jag trötter så jag stupar i säng vilken minut som helst. Men först lite update. Julmarknad i M.skogen idag. Sjukt mysigt o hjärtat mår gott när man får umgås med sin fina familj en hel dag. Ponnyridning o häst o vagn var nog det allra bästa med besöket på julmarknaden enl Flis. Vi hann o träffa en tomte o köpa en massa krafs. Lunch på naturrum, Mmmm säger man till det. Hem o fixa lite träningsutstyrsel. En stund senare befann jag mig på F&S. Är gött mör efter ett pass på crosstraninern o löpbandet. Hem o lagade lite söndagsgott. Tacofyllda pitabröd vart det ikväll.. Mmmumma för hela familjen. Har tom hunnit fiinplanera morgondagens livskunskap med 6 o 7-åringarna. Det här med att vara lärare i skolan är ju jämt kanon o alla tiders. Himla skojsigt måste jag säga. Neh.. Nu säger jag over and out, Magen värker (dags för en kur omeprazol igen kanske) o John Blund har redan varit här o kastat grus i ögonen på mig. Så tjoflöjt för idag hörs imorgon ;)

Tre apor

ÄR gott. Mycket gott. Unnar mig 2 glas vin en kväll som denna. Har ätit god middag med sambon, Flis fick mat på donken. Gillar lördagar. Ska inte säga lediga lördagar, då jag inte jobbat en lördag på över ett år. Även om inte mkt händer så kan jag ju iskallt konstatera att bara vara ledig o inte behöva ha en massa måste is tha shiiiit. Att vara förskollärare kommer passa mig som handen i handsken ;) ALLTID ledig röda dagar, kvällar och helger. Mmmm gilla gilla <3

Svinkall lördag *burr*

Tänker inte göra värst många knop idag tror jag bestämt. Det är ju totalt jäkla svinkallt både ute o inne idag. *Burr* Det är dessutom julmarknad i m-forrest idag. Tänkte ta med Flisen dit, men det får bli imorgon om det är lite varmare. Flisstatus efter ett 2 timmar besök på bästa förskolan igår: FÖRKYLD :( Kul.. å då ligger hon ändå högt i sina värden nu o är inte särskilt infektionskänslig. S-k-i-t! Renoveringsstatus: Har hämtat hem snygga fondväggen.Allt annat är typ kaos. 20 dagar kvar till julafton.. :( Å vi har inte ens beställt det nya köket än. No julfeeling i huset :(

Besök o happy news på bästa förskolan

Slutade tidigt idag. Ringde bästa förskolan och frågade om vi fick komma o leka ute en sväng med barnen? Jojjomensan, nada problem. Jag lämnade Flis ute med de andra och sen tog jag en tur i huset för att kolla bacillstatus. Ser mycket bra ut nu och mkt lovande. Vattkoppshelvetet verkar äntligen vara över. För nu. Detta innebär i korthet att Flis kunde följa med barnen in idag o fick mellis o mycket tid att leka inne till hennes stora förtjusning. Gillar bästa förskolan very much. Så bäst, bara så ni vet. Å det innebär också att en mer seriös inskolning kan ta vid. G-i-l-l-a!

FIGA

Nu ska jag berätta en sak för er blivande förskollärar och lärarkollegor som läser min blogg. FIGA is tha shiiiit. FIGA står för Förberedelse Introduktion Genomförande och Avslutande. Lägg upp er lektion/pass efter den här modellen o det kan ju inte gå fel. Jag har en sån sjukt bra första lektion idag. Det gick super o alla tiders. Jag blev faktiskt imponerad över mig själv o mina scills. Schesuuuuuuuuuuuus alltså. Jag är snart klar o ja, det känns som jag verkligen kommer fixa att vara ute som förskollärare på förskola o förskollärare i skola. Det är ju så fantastiskt kul, ÄLSKAR detta yrke. Fattar ni vilket privilegium det är att få arbeta med barn eller? Fantastiskt kul och givande. Firade min braiga lektion med käk på Opera. MMmmm. Å nu ett glas vin. Känns finemang detta. Helt ärligt alltså. Skulle verkligen kunna se mig själv som klasslärare i en f/etta såsmåningom :)

Stor dag :)

From idag är Flis inskriven i förskolan igen. Det är stort. Hon kommer inte börja full tid direkt, men vi har möjlighet att utnyttja 15/h vecka. Mycket utelek kommer det att bli och jag hoppas verkligen att detta med alla virusinfektioner försvinner asap så hon kan komma in i värmen och leka igen.

tjatmoster nr 1

Den bor jag ihop med. Mamma ditt, mamma datt, jag vill ha, jag vill inte, meeeeen maaaaaaaaaaaaammmmmmmaaaaaaaaaaaaaaa..... Huvudet håller på att sprängas o jag lär sova som en liten gris inatt. Tjat av alla dess former är det absolut det värsta jag vet. Idag har varit way to much, av allt. (Framförallt kyla, det är alldeles för kallt ute nu för min smak) TJATMOSTER HELT ENKELT. Men visst, vänder o virder jag lite på hennes humör, så tar jag ju en tjatdag ANYDAY bara vi slipper kortisonhelvetet. Idag har vi gjort: hämtat paket på ica (stoort paket med mycket julklappar i), vi har varit till kommunhuset o lämnat en viktig lapp, vi har varit på ikea (alldeles för många timmar för att det ska vara dels kul o dels hälsosamt tror jag), vi tog en sväng till Bergvik o köpte en julklänning på Pop till Flis. Sååå söt o hon fick välja själv, vi åkte hem en snabbis för att nästan bara vända i dörren. 16,00 var det dags för musiklek. Som om det är uppskattat. Det är ju bara såå bra. Gilla! Satt o pratade med J. Det går inte att beskriva va skönt det är o bara få vara lite vuxen en stund o släppa allt annat en liten stund. Tack, du förgyller mina onsdagseftermiddagar. Sen hem, laga mat-supergod kyckling i ugn med ris. Är fortfarande proppmätt o Flis åt 3 stora portioner. Skönt att det var mat som passade lilla damen idag. Hängt tvätt, plockat in ren tvätt o har tom hittat en julljusstake för riktiga ljus som brinner alltså. Julkänsla? Nej. Typ klar med paketen? Ja. Har bara några få kvar. 1 dec idag. 23 dagar kvar till julafon.. hoppas verkligen julkänslan infinner sig till dess.

supermorsan gör entré

Lyssna på det här. To dos idag: skrivtid o planering för vfu, Ikea för att köpa ramar till kort, till kommunhuset o lämna dagisschema, till försäkringskassan o lämna ny ansökan för vårdbidrag o så småningom musiklek 16,00 i stan. Någonstans mellan hållplatserna ska Flis o jag hinna umgås, leka och mysa. Yeees.. dygnet har alldeles för få timmar när det är en "ledig" dag på schemat. Men som den supermorsa som jag är (hahahha) så löööööser det sig finemang. Eller ngt. Vet alla fall att vissa saker är viktigare än andra.. Prioteringsschema idag alltså. Tjoföljt. Här har jag inte tid o sitta btw.. Ska slänga igång en tvättmaskin innan vi det är dags o åka ;)

RSS 2.0