Hemlighet

Nu är hon äntligen här! Min älskade lilla Elvira, Flis lillasyster. 
Har medvetet valt att hålla en låg profil med graviditeten, why? Många anledningar men främst för oron "tänk om det händer något.."
Hon är otroligt lik Flis❤ 
Liten bebis som är så himla vacker!
Hormonerna är all over the plejs som sig bör kanske. 
Idag är min minsta kärlek 1 vecka gammal❤
skriver mer om första veckan alldeles snart.

Älskade Elvira

Välkommen till världen!! 
 

Lilla kaninbus

Igår tog Flis o jag med lilla Iriskanin till djuraffären för kloklippning. Roadtripp med lillfisen funkar fint, men hon verkar inte gilla detta med bil. För varmt förmodligen.
Så himla duktig o satt still halvt om halvt upp o nervänd. Lilla kanin har väldigt mycket integritet o visar klart o tydligt hur hon vill ha/inte ha saker o ting.
Just nu är altandörren öppen till uterummet. Why? Stänger jag så ställer hon sig på bakbenen  o slår med framtassarna på rutan o vill in...

Orange is the new black

Ni måste bara se detta på Netflix.. Så jäkla hardcore, rått o bra! 
Se så.. Titta nu, finns 13 avsnitt att bli uppslukad av på drygt en timme styck. 

Projekt på g

Flis är äntligen sugen på att flytta upp till sitt rum på övervåningen. Men det är inte bara.. Tro mig. Bjussar på en kaosbild o senare (när vet jag inte dock) en mer this is the färdiga resultatet..
 

Fredagsgött

Klockan är i detta nu inte ens 20 (Alldeles snart dock) o här ligger jag o breder ut mig i skön vilopose i sängen. Nyduschad o numer i mjukiskläder. Tiderna förändras kan man säga. Dra tillbaks uret ett par år (jäkligt många men ändå) o fredagskvällen tillbringades med att piffa till sig, förfesta o sen flytta sig ner mot stan för en helkväll med mat, bra sällskap, fina drycker (beror på när i månaden man gick ut.. Mat likaså) dans, mat, efterfest o sen dagen efter med soffhäng,cola o pizza. Kul!! Men...
Det var då. Inte för att jag inte skulle uppskatta en helkväll nu heller.. men tant har inte så mycket party i sig längre. Längtar till sommaren dock. Uteservering, varma vindar, grill...
Just nu är det bara fredagsgött som gäller för satan i gatan va skönt det var o bara ligga ner o vara #livsnjutaren

På önskelistan

Det är ytterst sällan jag verkligen unnar mig saker. Ytligheter, kanske det men here goes.
 
• glossybox (bara för att min 7-åring har mer smink än vad jag har själv. Jag har ingen aning om vad man bör ha i sminkväg för att bli vardag o festsnygg...)
 
• en personal-shopper. (känn dig väry utpekad Ballerina😘)
 
• träningsmotivation. Vart hittar man det Månne?
 
• en prenumeration på mina favvotidningar..
 
• snygga solglasögon med stryka (önskar mig presentkort hos Synsam östra torggatan Karlstad när jag fyller år. Bara så ni vet..)
 
• säkert ngt mer men kommer inte på det nu..

Uppdateringen

Det gick bra för Flis o H idag på sjukhuset. Finfina provsvar o godkändstämpel hos läkaren. 
Det är svårt att förklara för en utomstående person vad denna dagen innebär rent känslomässigt för mig. Så jag tänker inte ens försöka. Hur värderar man en oro? Hur mycket/hur lite ska/bör/vill/kan man orka bära med sig i livet. För det här är livet nu. Onaturligt, skitfel, knepigt, konstigt och ett fullkomligt behövligt måste.
Jag är väldigt tacksam över att sjukvården håller kvar oss för kontinuerliga kontroller i många år framöver. Jag lever hellre i det här som är nu, med allt vad det innebär. 
Flis har haft en bra dag. Mest nöjd över är hon över sina 136,3 cm i längd som innebär att hon inte behöver sitta på bilkudde i bilen längre. Hoppla!

så var det den 6:e veckan.. Igen

Imorgon är det dags igen. Provtagning o besök på dagvården. Flis har ju klagat på värk i benen, var det ett tag sen nu o det är mest sannolik växtvärk, men har man upplevt det vi upplevt med smärta, värk, ångest o oro är "sannolik växtvärk" inte bara.
Numera kan jag hantera min oroskänsla till största delen, men nej det blir aldrig en naturlig del av livet att åka till sjukhuset för att se att cancerhelvetet håller sig borta från min lilla älsklings kropp i all evighet.
Min Flis har namnsdag idag btw❤
återkommer imorgon om uppdatering, "mest sannolikt" är det som vanligt med bra provsvar. Men det är imorgon det. 
 

Pinsamt, men..

Jag måste lätta på hjärtat. Jag läser, OBS!! Läser, skriver aldrig, har inte ens ett konto!! Ett familjeforum på nätet.
Så varför är detta pinsamt? Kolla in själva på www.familjeliv.se 
Ta det som står med en stor nypa salt. Många många skriver för att provocera/irritera/skapa debatt/va besserwisser mm. Men.. Det är sjuk underhållning mellan varven. En del inlägg skrattar jag stenhårt åt att jag nästan kissar på mig. Andra inlägg berör.. Lite. Man kan ju inte bedöma trovärdigheten helt 100% MEN jag hoppas ju att det finns saker som man absolut inte skojar om. Det är ju bara fel.
Sen har vi inlägg som jag lägger i minnesbanken, bra o ha råd kan man säga. 
Så en snabb amatörrecention av Familjeliv blir att jag läser för underhållning, inte för att bli upplyst el klokare. Det är kul att läsa hur mycket tid folk har på att irritera sig på saker, ställa uppenbart dumma frågor och dessutom få svar samt bli lite förvånad hur folk är funtade rent generellt 😉

Dretdag

Stryker gärna denna dag ur almanackan. Allt är bra med mig o familjen. Men jag konstaterar att bad shit happends to good people alldeles för ofta. 
 
Nu är det riktig vinter ute dessutom, kör jäkligt försiktigt är ni snälla o alla motionärer därute.. Sätt på er en reflexväst för tusan.. 

SNÖÖÖ

Det behövs verkligen inte mycket av det..
Men helt plötsligt över en natt blev det vinter for real ⛄❄
(och framgår det inte så YEj!!!!)

Rensardags

Jamen ärligt liksom, anser jag att jag lever i överflöd o rikedom?? Well??? Nej är svaret på den frågan. Så hur kommer det sig att jag/vi har så sjukt mycket grejer?? Skulle jag bli lite lyckligare av en storrensning o bli av med lite saker för att skapa en slags inre ro o harmoni? Typ ja. 
Har hört talas om ett fenomen.. Bloppis. Blogg+loppis. Kanske kanske vore det värt det.. El blocket.. El någon köp o säljsida på fejjan. 
Vad har jag då för saker att göra mig av med? Möbler, kläder, inredningpryttlar, barnkläder osv. Nu till "problemet" orka rensa fram allt, kolla igenom lådor, fota o lägga ut annons.. Sweet lord vilket arbete jag har framför mig. Sååå vart ska jag börja månne..
Någon här som behöver något? hojta så får vi se om jag har det. 😉

Schluuuut

På jul. Idag åkte granen ner i lådan (jag vet.. Blev inget med min helårsgran denna gången) tomtar o stjärnor nerpackade i lådor. Känns bra faktiskt, lite tomt men ändå bra. Nu väntar andra tider.
 
Imorgon har fritids planeringsdag, men sen på onsdag drar allvaret igång igen. Flis längtar till skolan har hon berättat för mig. Såklart liksom, Hammarlunden är awsome. Fuskigt bra (tänker på min egna ruttna skolgång i grundskolan..) 
Någon liten ljusglimt finns väl att se tillbaka på men i stort.. Fy fan, på allvar. 
 
Igår var bland de bättre av ledighetsdagarna. Min mamma o Annica var här hela dagen o sov kvar tills idag❤. Riktigt lördagsmys på en söndag gjorde att hela dagen idag har kännts som en söndag i sig. 
Tänker bädda ner mig i sängen för natten redan vid 21 ikväll, så himlars trött (o en chans att vända tillbaka dygnet.. Typ) 
Imorgon är det en vanlig tisdag, herregud så gött!

Keka reka

Käka räka alltså. Byggarebob o jag är barnfria ikväll. Flis sover hos en polare❤. 
Dagens middag blev därför räkfrossa. Satan i gatan va gott det är med färska räkor inköpta från fiskbilen. Gott gott gott. Men helt överknepigt dyrt. På allvar så tror jag att det är billigare att köpa färsk oxfilé motsvarande kilopris på färska räkor. Ändå äter vi betydligt mer räkor i detta hushållet än oxfilé (Oxfilé är dyrt?)
 

Säng-häng

Ledighetsdagarna avlöser varandra o nu är det helg igen dessutom 😊.
Tillbringar första delen av fm i sängen efter att ha intagit en Smarrig frall-frulle. 
Det är lite lyx att få krypa ner i sängen igen. Tänker tillbaks på de olika jobb jag haft som krävt arbetstid både sen kväll, tidig morgon, natt, helg o röda dagar. Jobb jag har trivts med då, men som inte är ett alternativ idag. 
Jag applåderar dock de som gör det. Vård, brandkår, polis, omsorg, butikspersonal av olika dess slag o de som ligger o har typ ständig jour för utan dom stannar typ viktiga instanser i Sverige. Anna är en av dom.
Anna!! Du är fantastisk o du gör ett riktigt bra jobb, hoppas någon klappar dig på axeln o säger det till dig. Särskilt nu när du sliter med dina kollegor dag som natt för att åtgärda storfelet. ❤
 

Ordning=återställd

Sådär ja, kalenderinköp: check! Ordningen är återställd 😉
 

Julfunderingar

Varför smakar julgodis godare innan jul o på julafton (vräkte i mig knäck jul-13, så jag vägrar knäck fram till december i år)? 
Säljer mataffärer saffran året runt? 
Hur spännande vore det om granen fick vara framme hela året? Alla ❤-dag med kärlekspynt, födelsedagar med alla sina favvosaker uppsatta, påsk med fjädrar, tuppar o påskkärringar, midsommargran istället för stång full med blommor (man sjunger ju samma sånger när man dansar kring gran/stång anyway)..
Hyacinter förresten.. Vart finns dom resten av året? Asfina o luktar riktigt gott.. 
Julljusstake.. Varför kan man inte tända ett ljus i staken varje söndag? Lite andaktligt o söndagsmysigt liksom..
Kalender.. (Julkalender) för hela året.. Som en hel ettårs-serie ala realityshow med ca 15 min program med superhöjdpunkten på nyårsafton?
Tomten kan ju få ändra outfit beroende på årstid/högtid. 
Fiiifasen va smart jag är.. Hihihi.
 
Snart dags o plocka ner julgardinerna dock, där har jag ingen logisk förklaring till varför vita panelgardiner med God Jul-text ska få sitta uppe längre än nödvändigt.. 

Motion o sånt

Inte aktuellt just precis NU.. Men om ett tag (undrar varför man säger så..som att dra av ett plåster i ultrarapid liksom) typ. Jag VET att det är bra  för kropp o själ, välmående o många andra positiva ord kring det. Men jag är lat, som tusan tyvärr.  Det finns en motionsform jag älskar, ridning. Men just nu finns varken utrymme tidsmässigt el ekonomiskt för att ge sig på det. Någongång i framtiden ska Flis o jag köpa en häst. En fjording el nordsvensk ska det vara. 
Inte en chans att jag dealar på den.
Men som sagt.. Inte nu. Nu behöver jag hitta en annan kul motionsform som är värd svett o träningsvärk. 
 
Löpning: jo, men det funkar. Har bara lite nojjor som gör att jag inte kan springa i skogen/elljusspår under vår o sommartid. Springa inomhus på ett band visst, men då kostar ett gymkort också.
 
Gym: stryketräning. Går typ fetbort. Tycker det med handen på hjärtat är sjukt tråkigt. Bra för kroppen, men såååå boooooring.
 
cirkelgympa/pass: nackdel- tidsbestämt, koordinationsförmåga, fördel-zumba, allsidig träning. 
 
Gillar zumba kom jag på nu.. På kilenegården. Kanske skulle slå till o börja med det igen? Hm..
 

1/1-14

Det är.. Öh..onsdag? Idag va? Sjukt dagvill, vi sover länge, slappar o bara njuter av ledigheten. 
Lite problem el ja, väldigt mycket stress/i-landsproblem förmodligen men jag har ingen ny almanacka att skriva in viktiga grejer i. El stor familjealmanacka att fylla i.  Hm. Jag o giraff har pratat om det här med kontrollbehov. Saker man måste veta för att klara sig, saker man vill ha koll på för att inte missa viktiga saker (om man är lätt disträ o tankspridd alltså) o saker som man med tankens kraft vet att man inte kan göra ett skit åt, vissa saker är ju bara som de är. 
 
Det kanske är bra grej att jag inte har en el flera almanackor just nu, det kanske är mening med det med? Jag tror minsann att veckodagarna flyter på ändå, dygnet har 24 h o just precis nu har jag inget superdupermegaviktigt att skiva upp el ner för den delen heller. Gött! 
(Fast jag har ärende in till stan på fredag o då ska det köpas både en egen almanacka o en familjealmanacka, jag kan ju inte lalla runt i ledighetsos föralltid heller.) 
 
Nu vankas tacos. Inte nyårsdagspizza här inte.. Tror vi överlever det med😉.

RSS 2.0