min fina pappa

Min fina pappa fyller snart 60 år. Det kan man inte tro när man träffar honom, Min fina, roliga, snälla, mysiga, bästa pappa.. pappi liksom <3
De som har träffat min pappa (som läser här) vet att jag o han är väry lika. Både till utseende och sätt. Min fina pappa fyller snart år. Den 19 okt närmare bestämt. Det blir ett kalas i anslutning till detta och han verkar tro att jag har hittat på ngt bus=? well well kära far..man känner sig själv bäst genom andra eller? Underbara pappa.. oroa dig inte. ALLT som komma skall kommer från mitt hjärta <3

ridlekis- i ur o skur

Igår var det ridning, as always på torsdagar (numera) för Flisen. Ridningen är på bästa ridskolan-Färjestad. Fiiifan va nöjd jag är som har fått rida där och att mitt barn rider där i detta nu.
Alla fall, jag vill stötta min Flis i ridningen eftersom jag själv avgudar och älskar hästar. Hästar är fantastiska djur och bara få snooosa lite häst 1 gång varje vecka, ger lite lugn o ro i en rastlös själ.
Ridlekis heter det Flisen är med på. De rider på småpållisar typ schettlandspållisar. Väry smått, men mkt kraft o vilja i små paket.
Ridlekis pågår i ur o skur. Kläder efter väder dvs. Jädrar i min lilla låda vad vi blev varse om det igår. Det regnade inte.. det hällde ner från himmelen. Jamen hej så skjosigt. Jag trodde att småpållisarna skulle få spel och framförallt.. att barnen skulle få spunk, men icke. Så fantastiskt duktiga o goa barn, sa inte ett ord om att de var totalt sjöblöta utan red med gott humör. Föräldrarna som är med står mitt i paddocken o tittar engagerat på sina barn, o får mellan varven vara med o stötta o springa med lite när det lilla kraftpaketet inte vill vara med till 100%.
Vi var sjukt blöta o kalla igår Flisen o jag. Värmen på i bott när vi åkte hem o av med alla blöta kläder redan i bilen för Flisens del. Hon fick låna min tjocka tröja att lägga över sig. Flis fick sig ett varmt bad när hon kom hem, jag ställde mig i duschen o tinade upp.
 
Note to self:
Köp nya gummistövlar..didära fina blå med vita prickar har gjort sitt..tyvärr. :(
Investera i bra stallytterkläder, dvs överdragsbralla o varm, regntät jacka (mössa,raggsockar o vantar..)
Köp en filt till bilen..bara för att liksom.
 
Så, årets eldsjäl är Flis ridlärare Carolina! Fan va du är bra, du uppmuntrar och engagerar dig så barnen får så mycket mer än "åka häst". Du har förmågan att alltid vända lite småtuffa situationer till ngt himlars bra. Kan du stå där i ur o skur, så kan vi också göra det. För hur som helst.. även om det fullkomligt ÖSREGNADE på oss igår, så är dina lektioner alltid fyllda med solsken och värme <3
 

sakta men säkert

Helt plötsligt efter 2 däckade dagar så känner jag hur det vänder mot det bättre. Wunderbar! Boosterdosade mig själv o Flis för säkerhetsskull med en rejäl dos med c-vitamin. Fruktsallad BIGSIZE. Nu vart det även stuvad spenat (bland annat) till middag så förmodligen är jag high on life just nu o när det är dags o sova däckar jag igen.
Trodde en liten stund att jag skulle orka baka bullar ikväll. Det gör jag inte. La mig i soffan efter maten and it feels sooo nice.
Baka gör vi en annan dag tror jag minsann.

Skärp

Fick en föraning om vad som vad komma skulle igår. Idag är jag hemma o mår skräp, minst sagt. Så jag kör en vav idag o ev imorgon, vård av vuxen hehe. Jag kommer sitta ihop med soffan i eftermiddag. Det enda som står på listan att behöva göra är att åka o hämta Flis från skolan. No more no less. Over and out.

sisådär bra drag att springa igår..

Idag är mitt humör ungefär som vädret utanför fönstret. Grått o mulet. Why? Jo, för jag känner att en förkylning håller på att greppa tag i kroppen på mig o att löpturen igår förmodligen gjorde mer ont än nytta. (Även om jag känner yej!! fan va bra jag är som faktiskt skiter i ösregn o ger mig ut ändå!!!)
Träningsvärken känns som ngt helt annat idag. Hej paracetamol, o inte alls en skön jag-har-gjort-ngt-bra-känsla.
Messade till Ballerina om att jag kunde komma på minst 5 bra o mindre roliga saker att göra istället för att ligga stilla o kurera mig. Hmpf. Hade ju tänkt att baka bullar idag, tvätta fönster, Ikeabesök, rensa undan sommarkläderna osv. Får se vad det blir av det.
 
Dagens to do: har egentligen en massa kuligheter på listan, men jag får ta det med en nypa salt o känna efter ordentligt innan jag ger mig iväg.
Nej, här kan jag inte sitta o ruttna bort resten av ledig dag. Hm... men vad finns det lust o ork till att göras månne=?
 

Överraskar mig själv :)

HIhihi vete tusan vad det blir av detta- men gissa vad? Jag tog mig igenom 2.5 km ikväll.. IGEN. Å då är det minst 2.5 km vi snackar då det inte var 2.5 km på Kilene vi snacka om, utan en tur mitt bland hus, trädgårdar, skogsväg o asfalt. JEPP, it´s all good baby. Tänkte såhär.. fryslort som jag varit idag så behövde jag ta en promenad för att få frisk luft. Mår så gott när jag kommer in efter en promenad. Kommer på mig själv att leta fram löparbrallorna,sportbh, o funktionstischa. En tunn vindjacka på det o lurar i öronen.. Hej löptur!
Jag tog mig runt mitt första delmål, sen helt plötsligt.. jag kan springa lite till?!?! Kul! Så det var bara o flåsa vidare.
Ryggstatus när jag sprang.. härligt, kändes genast lite mjukare o smärtlindrat. Nu.. drygt 2 tim senaste.. INTE mjukt o skönt längre.. Aj.. No good alltså. Hm. Detta leder mig in på en annan sak.
 
En att göra lista. Ekonomisk priotering kan man säga.
Såhär ser listan ut idag. Prio ett. Återbetalning till Skattemyndigheten.. Fuck :( Prio 2. Ett besök till tandläkaren..
fuck *2 (tror minsann vi kommer landa på samma summa där, så enligt min beräkningar kommer jag ha råd att gå till tandläkaren runt min födelsedag..nästa år om jag har tur) Prio nr 3 besök hos naprapat och frisörbesök.
 
 

bilder

Well, såhär är det. Det är blogg.se som gjort om liiiite på sin sida. Jag har inte riktigt lärt mig hur man gör..såattsäga. Men snart så.

no good gummisnodd

Har den senaste veckan lagt märke till 2 skumma saker. Skum sak 1: Jag har ont i ryggen. Why? Jag har aldrig ont i ryggen annars, why nu? Sjukt besvärligt o jobbig känsla, men änsålänge fungerar det med lite paracetamol för att dämpa det onda. Tror dock att det bara finns en utgång på detta.. SJUKSKRIVNING!! Nej då..Ett besök hos massör o naprapat räcker gott o väl. Någon som vill sponsra?
Skum sak nr 2. Hur du än vrider o vänder på dig så är röven alltid bak. Ingen hjärnkirurgi på den kanske. Men så jävla sant. Typ when it´s bad..lita på att det gets worse i värsta fall... El som detta.. Nej, det spelar ingen roll vad du säger el gör. Det är uppenbarligen fel oavsett vad.
Värsta 2 veckorna på länge o nu siktar jag på en så in i bengen en mycket bättre helg än den förra som var. Det allra bästa förra helgen var mammis <3 besök o tröst.
 
Ikväll har jag övergett Anders,Göran o Ove o Gosar istället. (har dessutom ätit lite vit choklad, 3 mackor med makrill i tomatsås o druckit ett glas med äppeljuice när jag kom hem. Why? Så värd det. Dessutom stod vågen på minus 6 kilo sen jag började med lchf-isch.. i´m so worth it!)

miss media

Ja alltså.. fröken Media. HUR lyckas jag/vi?? lockars tidning o tv till mig´/oss?
Vad? Jo tv4 var o filmade i stallet idag. BARNS IDROTT! Jomantackar. Flis är filmad, nu vet jag ju inte om hon kommer med.. menmen.. Tjo!

Yej för mig..

Ah...el inte. 2 rediga bajsveckor svider förb i masktempo. Blääää . Jag är sänkt o jävligt depp, sover apdåligt mellan varven o får dels hjärtklappning o tårar i ögonen bara känslan kommer upp i skallbasen. Gillar inte känslan o tänker inte gå in mer på det. Yej för mig.. nää.. försöker skrapa ihop mig från golvet o komma igen.. men det är svårt.. ruggigt svårt..

senaste nytt i min värld

* Min barndomskamrat S och hennes M har fått tillökning i familjen. Som denna lilla underbara varelse är efterlängtad och älskad <3 Stort grattis och välkommen till världen lilla pyre <3
 
* Jag var ute och sprang igår. Pratade med min goda vän P och vi skulle egentligen gett oss ut för att kämpa oss igenom 5 km på Kilene med stavar. Hon hann inte, men jag var riktigt pepp så på med löparbrallan och funktionst-shirt o ge sig ut. Känsla: Jag ska fan orka 2.5 km. Känsla efter drygt 1 km, sweeetlordheergudjagkommerflåsaihjälmig. Känsla efter att jag kommit i mål: Åh.my.god. (flååååååås)
MEN, jag sprang. JAG!?!?!? All the way baby, även om det inte var i ngt särskilt högt tempo så tog jag mig igenom banan alla fall, Sjukt stolt över min prestation!
 
* Lchf. Säga vad man vill om detta, för mig är det en helt ny värld. Mage och midjemått har minskat, jag har inga känningar av IBS och jag som är laktosintolerant kan äta ost igen.. OST!!!
Jag äter ju liiiite kolhydrater, men det fungerar för mig alla fall. Vågen.. well.. helt ärligt så har jag inte vågat ställa mig på den än. Fick ju en våg av fina grannen, snart så vågar jag.. men inte riktigt än.
 
* Jobb. Som vanligt. Love it!! (Jag har tom gått en fortbildning om ipad i förskolan..JAG liksom..och det är sjukt skoj, tokinspirerad!!)
 
* Flis och skolan. Hur bra som helst. Flis har ett fantastiskt lärarlag omkring sig. Paletten is the thing!
Hammarlunden, ja..jag är mucho imponerad!
 
*Flis och hälsostatus. Hon har de 2 senaste dagarna varit märkbart sliten i skolan och på fritids. Värderna var ok och hon fick tummen upp av dr Å igår, men allmäntillståndet igår gjorde att jag beslutade om att hon skulle få en hemmadag idag för att mota bort det som kanske är på g.
Idag är hon trött, sliten och varm. Mycket bra beslut att bestämma om en vabbdag redan igår för dagen idag alltså. Det är ju så att jag och H har lärt oss att se på Flis allmäntillstånd istället för tempsiffror. Litar på min magkänsla när det gäller henne, det brukar aldrig slå fel.
 
* Det är höst, det börjar bli fantastiskt vackert ute. Älskar hösten med mörka kvällar och tända ljus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

en härlig helg!

Förra veckan var ganska fantastsk och intensiv. Helgen var härlig. Bästa Ballerina, P och älskade lilla gudmors pärla var här fr lör till sön. KVALITETSTID <3
Det vart minigolf (innan big time regnområde drog in o över ön), grillat och härliga samtal.
Söndagen bjöd på smarrig frulle och ett besök till nya badhuset. El tja den delen som öppnat alla fall. Betyg: Inte nöjd. Dyrt, saknar sittplatser inne i upplevelsebadet, fikaställe (som man kan sitta med eget mellis) och bebisdelen låg i drag. Typ bara början. Nää..med tanke på hur mkt de spenderat på renovering så borde det varit väry mkt bättre.
Sällskapet var bäst, helt klart. Skickade med lilla guddottern en blå plastpingvin som hon avgudade.. Lilla pärlan, du ligger mig så varmt om hjärtat!
Söndag em bjöds det på middag på krp. TUSEN TACK. Mmmm så gott (som alltid).
Nu är det en ny vecka med nya möjligheter. Det är underbart att ha ett jobb som man längtar efter att få komma tillbaks till dagen efter!

lite uppförsbacke

Det är ngt som inte stämmer. Magkänslan säger att det är ngt som är fel och att det kommer bli ett trist slut. Nej, inget med Flis. Jag lovar. Inget med krånglande mage för jag mår toppen just nu. Det är ltie annat.
Ska fundera vidare på hur jag ska hantera det.

karaktär..sådär

Ibland, när jag gett mig fan på ngt speciellt, då är det karaktär BIGTIME som gäller. Just nu efter denna veckan, screw karaktär. Det har varit en av didära veckorna och jag är slut i skallen o kroppen. Dessutom har jag börjat hosta igen.. japp, bara o invänta årets första sjukdagar.. känner hur det kommer smygande på en.. Lite svårt o hålla sig undan småbacillerna som jag omger med mig daligdags.
Men det är ok. Jag överlever.
Sidospår.. hm..
Karaktär var det ja. Jag har karaktär. Det har gått skitbra med lchffandet el vad man ska säga. Kör ju lite med modifikation, men nästa vecka tänkte jag dra ner avservärt på brödet också.. kanske en morgonmacka på helgen bara? Det finns ju annat joks man kan stoppa i sig. Gott joks.
Det som blivt är att jag orkar mer. Motionerar mera (korsigalochen) o känner mig så fantastiskt mycket bättre i magen. OBESKRIVLIGT mkt bättre. Jag kan tom äta lite ost numera *yej*.
 
Helgen och karaktär när det gäller mat o apor.. well. Kanske inte, men finaste Ballerina, P och guddotter S kommer hit <3 SOM JAG LÄNGTAT!!!

När magkänslan stämmer

När magkänslan inför ngt stort stämmer, så kan det vara antingen positivt eller vääääry negativt. I detta fall alternativ b. Negativt. Luften gick ur så att säga.. återkommer imorgon. Ska på föreläsning imorgonkväll så jag hoppas på ett par mkt givande och inspirerande timmar tillsammans med kollegor i huset. Fortbildning gillar vi!

RSS 2.0