dagen

Sovmorgon. Besökte Flis förskola. Åkte till min kyrka. Åkte till sjukhuset o löste av H. Fikamys i cafeterian med Flis. Musikstund med Alexandra på lekterapin. Nu.. total avkoppling i varsin säng i rum H på avd 12. Jag med datorn i knät... är lite knäckt..FACEBOOK funkar ju inte :(

äntligen..ÄNTLIGEN!!

Bästa Anna o Bästa Jon har hjälpt oss genom att dra i lite trådar för att Flis skulle få en pre-medicinering som faktiskt skulle kunna fungera. Jag har sovit så dåligt inatt.. oron tar så lätt över allt annat. Vi kom till 12:an vid 7 imorse. Flis fick sitt preparat o sen är det ju bara o vänta. Å vänta..ca 30 min senare sov hon lugnt o var riktigt avslappnad. Ner till OP o där får jag alltid hjärtklappning. Det är ngt med lukten, ljuden, lokalen..*ryser* 08,40 gick de in till opsalen och Henrik kom ut..utan mitt barn bara med hennes gosekuddis. USch, då kommer det alltid tårar. Jag HATAR att lämna henne i händerna på okända människor. Det är itne rätt. Oron växer sig så stark under denns tid som hon är sövd.. När de ringde efter oss o sa att vi kunde få komma ner så vet man aldrig i vilket skick hon ska vakna upp i. Idag var det ren o skär lycka.. Hon sov länge, tittade upp ibland o kikade på oss med ett riktigt lugn i sin blick. Somnade om o det var så lugnt. Hon är så sliten nu min fis.. men hon mår alla fall bra o är inte snurrig. Monstermedicinen är satt sedan en timme tillbaks o nu börjar väntan. Det finns vissa personer som gör det värt att tro på medmänsklighet och jag tror verkligen på att goda gärningar belönar dig och sig i slutändan. ÄNTLIGEN fick det vara en bra dag på op. Just nu ligger Flis o sover en stund. Det är helt ok. Min älskade ängel.. Vila din lilla kropp.. Giftet är redan på väg in i dig o du behöver all kraft du har för att få ur dig skiten också.

Ont i magen

Det har gått 8 veckor sedan det var dags för monstermedicinen.. Nu är vi där igen. Imorgon öppnas dörrarna till helvetes gap o vi blir inkastade o blir mumsbitar åt HinHole himself..Själva medicinen..MONSTERMEDICIN. Fy fan. Gift..Kan orsaka permanenta organskador..GIFT..Förstår ni vad de sprutar in i mitt barns kropp i 24 timmar?? Nej.. det kan ni inte göra. Inte om ni inte varit där själva. Imorgon ska Flis få en ny pre-medicinering.. Jag hoppas o ber till högre makter att detta preparat faktiskt ska fungera.. men jag vågar inte riktigt tro att det kommer gå bra.. Tyvärr har vi i 8/10 fall haft förjävligt jobbigt med sövningsgrejen. Det fungerade i Gbg.. Inte i Karlstad. Spetskompetens i Gbg.. inte i Karlstad. Lugnet finns hos okända människor i Gbg.. inte hos välbekanta ansikten på Csk op. Tragiskt men så in i bengen sant. Oron har funnits hos mig de senaste veckorna.. Tänk att man måste slåss med näbb o klo bara för att bli hörd..

Nu kan jag äntligen berätta!!

Vi har varit på bröllop i helgen, å inte vilket bröllop som helst.. Min fina systeryster L har gift sig med finaste M. Älskar er stort grattis herr o fru. Bröllopet var helt amazing.. tänk er att samla nästan alla människor som man älskar mest i hela världen på ett stället. Lycka säger jag. En fantastiskt underbar dag o kväll. 2 barn fick jag med mig hem dessutom.. Min söta o goa systerson S som fyller 8 år inom snar framtid o Flis. Sen kom ju mormor o Anna..med en senare taxi...Men med alla under ett o samma tak så somnade vi tryggt i våra sängar. Underbara människor, glädje o kärlek.. Det var en riktigt bra dag igår. För oss alla...

kärlek är..

Att se folk som betyder mest för mig, sätta allt annat åt sidan, allt gammalt groll o gråa hår, som bortblåst..Allt var kärlek idag. Mamma o pappa.. jag älskar er så. Anna o Stine..jag älskar er och är så otroligt tacksam att så fina och varma människor finns i mitt liv. I vårt liv. Lotta.. älskade syster min. Jag menade vart endaste ord jag skrev i mitt tal till er.. <3 Det var kärlek idag.. helt otroligt.

tänk glada tankar..

Men det är svårt med tanke på en person som kan göra mig rabiat på nolltid.. Hur kommer det sig att barn vet preciiiiiiiiiiiis vilken knapp de ska trycka på för att vi ska bli fullständigt galna?

Bubliotäket

Heter egentligen Biblioteket. Fast Flis uttalar det som rubriken säger. Korsning av Apotek/bibliotek? Jag har inte en aning. Idag har vi hittills hittat på: en sväng till apoteket (där vi numera är storkunder..har snart ett eget apotek i medicinskåpet) o stadsbiblioteket i stan. Vi fick åka dit för i Skoghall så öppnar de 12 o stänger 17.. braaaa där tycker jag. (läs med mycket ironi...) Stadsbibblan gör sällan ngn besviken. Barn får vara barn där, de får låta, kolla, känna, uppleva och testa saker. Bra tycker jag. Vi fick med oss en påse böcker hem. Böcker är bra underhållning.. Sen åkte vi hem o käkade lite lunch o blev uppjagade på övervåningen av 3 st rabiata flugor. Vilka irriterande jävlar.. seriöst.. måste ni vara in the face heeeela tiden el? Nu ser vi på lite barnis på tv.. Funderar (obs.. endast funderar) på att baka ngt smarrigt med lite äpplen..om jag/vi orkar masa oss upp ur soffan dvs.

Tar ett djupt andetag å sen...

Sen ska jag åka till Kilenegården o ta mig an 5 km..Se upp alla snakes o frogs.. här kommer Saris o jag lovar att ser jag nån liten jäkel hoppa runt7Slingra sig någonstans så skriker jag så halva ö:a tror att gaslarmet gått på Skoghallsfabriken.. Det är ju kallt ute nu. Inga frogs el snakes göra sig bekymret att titta fram då anser jag.

Mörbultad

Jag är helt mörbultad i ryggen. Den ömmar o det har inte varit värst många timmars sömn inatt. Jag är trött, men har inte ro i kroppen att sova. Jag har ALDRIG sömn problem..det har kommit sen ryggen brakade ihop. Det värsta var när det värkte ända ut i armarna o händerna. Det är då man vet att det är dags att göra ngt åt ryggproblemen. Ryggont=smärta=dåligt humör= tråkig o irriterad mammma. Happy Fucking thursday...

Nästan helt ny rygg

Har varit på besök i ingemansland o fått min rygg fixad. Det är varken heaven or hell.. ngt mittemellan. Det ska göra gött ont.. Men seriöst.. efter ser jag helt drogad ut. TRO MIG. Det snurrar lite gött o jag är toköm i hela ryggen, men det är ju ta mig tusan värt vartendaste öre. Å Helene som hjälpte mig idag.. VILKEN KLOCKREN NAPRAPAT.. OMG. Hon lär få ett samtal om ngn månad av mig igen.. Jisses va duktig. Nu väntar följande på mig: en påse äpplen, en maskin med tvätt som vill tvättas, mat som vill lagas, fötter som vill ha strumpor o en stor kopp kaffe el nej förresten.. varm mormorsaft för att värma en frusen kropp.

Elantra

Jag gjorde det igen. Jag lät en häst bli alldeles så där superspeciell för mig o nu är han inte kvar. Juvel mitt söta hjärta.. Njut av pensionen, du är värd många bra år till. Jag ska inte låsa mig fast vid en ny häst igen. Men Elantra.. Fina fina Elantra.. Läromästare och en fantastiskt härlig häst. Hade en superhärlig ridtur igår. Hon håller mig på mina tår hela tiden.. Hon tar varje chans hon får så man måste vara med HELA tiden. Å stark- shit alltså. Gillade min rygg ridningen igår? Mja..not really.. behöver jag säga att det ska bli grymt gött o komma till naprapaten i em=?

Aj som fan

Lyckades med ngt jag inte ens tänker börja förklara igår. Det resulterade alla fall med JORDENS FETASTE blåmärke på smalbenet. El blåmärke är det inte riktigt än.. mer som en ömmande bula som fetvärker.. Gör det ont idag? Som fan. Det värker o benet är säkert av. Förmodligen allra troligast så att säga.

äntligen är det dags igen

RIDNING.. Som jag har längtat o väntat på denna dag. Tyvärr har jag bajjjaont i ryggen o vette tusan hur detta kommer att gå. Men jag skiter i det så att säga, för jag ska ÄNTLIGEN få träffa finaste hästarna igen. Dags o ladda mina batterier igen. ÄLSKAR DET! Inte bara batterierna.. den mentala friden som hästarna ger är oslagbar.. Värt vart endaste öre i mina ögon. ÄNTLIGEN!!!!

Men tänk om man skulle...

Ändra sitt sätt o tänka kanske? Såg en stund på diagnos okänd igår o dagens patient "Pontus" var så otroligt ödmjuk inför livet. Han hade op en hjärntumör vid 14 års ålder o hade en hel del scary biverkningar av det. Det han sa som verkligen fångade mig var att även om han kan inte springa i trappor, men han kan ju gå nerför dem istället. Skulle han hamna i rullstol så kan han ändå manövrera den själv. Förstår ni? Det handlar om att ta den situation man har här o nu o göra det man kan av det. Det allra bästa här o nu. Så jag tänker så här. OK, jag har prestationsångest eftersom jag vill ha bra betyg och alltid göra lite mer än mitt bästa i skolan. Fast ser man vad vi går igenom så borde jag vara glad över att jag har klarat läsåret from hell med G i betyg. Jag har inget som släntrar el är missat. Inget arbete, tenta el praktik som hänger kvar. I Flis fall kan man ju säga mycket. Tex hon kan inte bada pga infektionsrisker i cvk´n. Men hon kan ta långa duschar istället. Hon kan inte promenera lång bit för att hennes ben bär henne inte så långt, men hon orkar cykla och biten hon faktiskt orkar gå blir längre och längre för varje dag som går. Idag visade hon sin bästa dr Karin att hon minsann kunde springa igen. För snart 10 månader sen slutade hon att gå..helt o hållet o tog inte ett steg på 3 månader... Hon är yvig, spontan, högljudd och har stor integritet. Det borde jag/vi lyfta istället för att schyssa ner o dämpa ngt som vi inte kan göra ngt åt. 1-1½ vecka/varannan månad är hon så sänkt, ledsen o har ångest eftersom kroppen gör så ont så att hon itne vet vart hon ska ta vägen. Den veckan värker det i mammihjärtat. Det är DET jag borde bära med mig när hon härjar som mest.. Hon har inte alltid bra dagar, jag borde låta henne ta sina egna strider mer o välja mina/våra med henne på ett annat sätt. Det är lätt att sitta här i efterhand o tycka o tänka. Jag vet att jag kommer vara lika ledsen o arg på henne när hon sätter igång med nästa härj. Det kan vara allt ifrån att hon drar ut allt toapapper från en rulle o lägger det på golvet på toaletten.. el varför inte försöka spola ner en hel rulle? Rycka av alla mina fina petunior, hälla ut schampo i golvbrunnen när hon duschar, vattna mina gummistövlar på INSIDAN, slänga ut alla kläder ut ur byrån, rita på väggen (lääängesen tack o lov o i ett icke renoverat rum),skvätta jord ur blomkrukor, rita på sig själv med tuschpennor. Å sen har vi ju alla dessa vansinnesutbrott. För minsta lilla kan världen haverera o gå under. Det kan skrikas o gråtas omvartannat.. Men jag borde tänka om alla fall.. Mest för min egen skull. Så nu slutar jag be om ursäkt.. hon får helt enkelt ta sina egna strider i fortsättningen.

mot dagvården

Måndag=behandlingsdag. Det är exakt en vecka kvar till nästa monstermedicin. Har jag haft ont i magen för det de senaste 2 veckorna? Eh JA. Oro o ångest inför sövning o uppvaknande? JA. Fy fan. Det är allt jag kan säga. FY FAN. Det är bara provtagning idag. Hoppas verkligen att hennes värden är bättre denna dag. Mer då? Fortfarande ont i ryggen men inte så sjukt ont som igår. Tar en panodil o hoppas att ett par timmar på sjukhuset går så smärtfritt som möjligt. Sen hem o ringa ett par samtal. Nej, här har jag inte tid o sitta. MÅste göra mig/oss iordning för kl 9 ska vi vara på los hospitalos

Ont..

Vaknade imorse o hade så ont i ryggen att jag bara grinade. Värsta tänkbara nackspärren plus den lilla underbara kniven som sitter mitt i bröstryggen. Det är svårt att beskriva hur ont det gör.. men hela överkroppen värker om jag tar ett fär djupt andetag. Ja, så ont gör det. Det är förmodligen en låsning i bröstrygg plus bäckenkrångel (sen tidigare) som kräver de bästa händerna på Tingvalla naprapatklinik. MÅSTE ringa dit imorgon. 400 kr kostade det sist för sisådärr 35-40 min.. men vad göra? Jag tog alla fall ett gäng med värktabletter o smärtan släppte ngt. Mitt i detta så har vi firat mäster idag igen. De underbara fr Örebro var här, Lotta, Micke, Adam o Annica. De fick uppleva highspeed Flis i hennes bästa esse. Sen åkte mäster för att fixa o greja med den andra bilen. Flis o jag flörtade in oss hos morfar o Stine för lite deluxe middag- Dillkött o potatis. Mmm tyckte vi. Sen fick Flis ngn snetändning o var sjukt jobbig i ca 1 timme, sen satte vi oss på cykeln o åkte hem. Då däckade hon i soffan. YEEEES tänkte mamman då- men nej.. inte riktigt va. KRÅNGEL (med stora bokstäver)fast nu ca 50 min o en vällingflaska senare verkar stormen lagt sig. Det är tyst o lugnt i huset. Jag ser fram mot att Irene Huss, Tatuerad Torso ska börja på 5:an. Sen blir det natten.. Kl 9 ska vi vara på dagvården imorgonbitti för provtagning. Hoppas på bättre provsvar efter tyngre medicinering denna vecka som varit. Ska försöka få tag på vår kurator imorgon också.. Hon är en klippa.

Till ÄNGEL!!!

Detta är för dig min underbara vän.. UTMANINGEN ÄR TAGEN! Vi startar samtidigt nästa vårrus o det är tävling som gäller? Hihihi.. Motivationen är numera ontrack...du är bäst. tack gumman.

Toppen dag alla kategorier

Förrutom några små missöden så hade Flis o jag en sån sjukt bra dag igår. Jag var visserligen astrött hela dagen o magen la av ungefär efter 4:e biten med fattiga riddare.. Wonder why? Men vi hade en eftermiddag hos frua o smulimuppen J. Barnen lekte o dagens roligaste var ju när lilla J kom springande genom köket o efter kommer flis i högsta speed med en rosa skurhink över huvudet. Bara springer o springer.. tills det tog liiiite stopp vid balkongdörren.. Hhihihi Frua o jag skrattade så tårarna nästan sprutade. Flis tittar upp skakar lite på huvudet o fortsätter att springa MED HINKEN PÅ!! Vi åkte fr frua till bergvik o hämtade H present. Sen hem, vi hade gjort en pizzabeställning så när H kom hem tryckte vi oss en varsin pizza. Mmmm. Den jävla dretmagen man får dras med gjorde ett rejält försök till att däcka mig totalt.. men skam den som ger sig. Jag la mig o vilade 1½ timme. Sen orkade jag alla fall sitta i soffan o kika lite på Criminal Minds alla fall. Nu ska jag ta fram dammsugaren. Flis har varit i farten o huxflux gick ett pärlhalsbannd sönder o ca 1 miljon småpärlor ligger utspridda över vardagsrumsgolvet.. NICE.

Hipp hurra för Henrik idag

Idag fyller mannen i huset 34 år! Grattis gubben o hoppas du får en finfin dag. Av oss fick han en canvastavla med mig o han på som Flis hade fotat tidigare i somras i måtten 30*40. Sååå fin (å fint par såklart) Av Flis fick han 2 snäcktavlor som hon hade gjort på lekterapin å en egenhändigt målad grytlapp. Vad betyder då detta? Att hon vill att sin far ska börja laga mer mat? I wish.. H är faktiskt duktig på att laga mat. Alla fall stuvade makaroner o massproducerade köttbullar NÄÄÄDÅÅÅ.. han kan annat också. Tex grym tacopaj..Mmmm. Grattis på födelsedagen gubben <3

Tokiga Flis

Hon kan vara så dråplig. Det slängs ut ord hit o dit o ibland prickar det ju helt rätt. Jag skrattade så jag höll på att kissa ner mig förrut. Jag hade druckit en stor kopp kaffe o alla vet vilken nasty andedräkt det blir av kaffe... o flis kommer med ficklampan i högsta hugg. Jag vill se om du behöver borre mamma. (Borre: tandläkare/borrning/lagning) Jag gapar o hon kikar in. Jag tar i o blåser henne rakt i fejjan varpå hon säger. DET LUKTAR SUR MUS I DIN MUN MAMMA!!! Say WhAT=??? Vad är det försöker jag få fram medans jag gapskrattar o tjippar efter luft. Men mamma, det är en mus som är gôrblöt eftersom han har badat i toan där det simmar herr bajskorvar o fröken kissdroppar. Seriöst eller?? Ska hon bli komiker el stand up-are när hon blir stor??? Hihihihi

du gillar inte gröna (ej blommande) blommor heller alltså..

Obstinat 4 åring finnes.. sökes: en handbok om hur man ska hantera det. SERIÖST. Nu har hon gett sig på mina gröna växter inomhurs också..Det började lukta avlopp i vardagsrummet..Hm.. why? Kikar på blommorna varav den ena drunknar i ngn illaluktande sörja. VAD ÄR DET??? FLIIIIS???? Nej. Inget svar. H kom hem.. Flis visar o tadaa det är toarengöringsmedel- SERIÖST LILLA STUMPAN? Du gillar inte blommande el icke blommande blommor? Blir skitnerövs på dig måste jag erkänna, men det är ju bättre att blommorna dör iofs..istället för att du dricker skiten o blir dretdålig..Cykelförbudet närmar sig med storm-fucking-steg

Men seriöst då..Muckar du eller?

Dagens Flis.. Eller rättare sagt gårdagens..Jag hör att det spöregnar ute..fuck, min tröja ligger därute. Måste hämta den..Hämtar den o slänger ett öga på mina fina petunior som står på verandan.. WHAT?!?! Inte en blomjävel kvar.. tittar i min gummistövel DÄR ligger alla, avnoppade o ledsna.. FLIIIIIIIIS!!!! el rättare sagt FELICIA!!! fast då hade hon redan somnat efter många om o men.. Kul..Fortsätt mucka du lilla Flis.. snart inför mammi in da house big time cykelförbud igen- å då åker den inte fram förrän nästa sommar! Var så säker.

någon vecka innan helvetet bröt ut för snart 10 månader sedan...


Motivera mera

El motionera mera? Visst det var minus på VV i måndags.. MEN de två senaste dagarna har det varit riktigt svajigt med motivation o karaktär när det gäller bröd o kaffebröd. Är så kass i kistan just nu.. Magen mår såå mkt bättre utan 18 (överdriver lite) mackor om dagen. Kaffebröd- åh.. bara älskart. Men den som vill bli fin får lida pin...Ngn som vill skänka lite motivation o karaktär?

igår

Var jag himla effektiv. Å Flis med för den delen. Vi började dagen med att hämta mina nya glasögon. Känns lite sådär än så länge, trots att det är nästan samma båge o samma glas..Hm..Vi åkte till Willys o mötte upp frua o tog en storhandling. Flis skötte sig utmärkt med "blippern" i högsta hugg. Frua fick allt lite hjälp hon också. Vi tog en snabbkaffepaus innan vi åkte hem, lagade lite käk o fixade 2 tvättar. Fick ett ryck o bestämde mig för att baka bullar. Har man inte barn, så vet man inte att det är ett helt projekt med bullbak. Men men. Det gick överförväntan. (Svor länge -tyst- över att jag hatar att det är så förbannat trångt i mitt kök o att jag itne har ngnstans att baka i bra höjd..bara därför-så-här-dagen-efter-känns det som att det sitter en knivjävel i bröstryggen som gör att jag inte orkar andas ordentligt) Bullarna blev kalasbra, stora o mumsiga. Alla fall om man kollar Flis o H reaktion när de mumsar i sig. Sen kom H hem, jag satte mig på cykeln o trampade bort till pappi. Gjorde vad jag skulle o sen trampade jag hem. Tog vägen förbi Ålis o kramades med gumms o bröderna bus. Bestämde playdate till idag ;) Åkte hem, fick maten jag hade förberett o ngn annan lagat med ett liiiiitet minus.. DET SKA INTE VARA KANTARELLER I KORVSTROGANOFF!!!!! Fick litet spel för att jag gillar inte kantareller. Nej, här kan jag inte sitta.. Ska koka mig kaffe, ta en dusch o sen göra oss redo för dagens bästa playdate <3

Sömnproblem?

Varför vaknar jag vid 2 varje natt o måste bara kolla klockan? Jag somnar ju som en stock på kvällen, är dööötrött när jag lägger mig o skulle såå gärna önska att Flis tog sovmorgon till 7.30 ngn morgon alla fall. Är inte morgonpigg o definitivt inte kvällspigg. Herregud. Börjar få lite panik, skola om 2 veckor..mina batterier skulle ju vara rejält påtankade inte helt uttömda som det känns nu. Jag ser en låååång termin framför mig. Har lite ont i hö.fot. Varför vet jag inte, men jag vill ut o springa ikväll.. hoppas det släpper till dess.

bit ihop el bryt ihop?

Jag fick så mycket bra svar igår. Samtal med 2 vänner gjorde mig klokare på många sätt. Tack Jossan o Frua. Jag har brutit ihop o bitit ihop o jag tror egentligen inte mer på det ena än det andra. Nu har jag alla fall fått en ny klarhet o som Jessie sa..man är inte ngn supermänniska. Det är dags o släppa perfektionistkraven som man har på sig själv o bara vara. Ta tillvara på det man har istället för att sträva efter ngt helt annat. Vi lever i en tid där man alltid vill ha mer oavsett hur mycket man har från början. Det är illa. Girighet kallas det eller? Nu släpper jag det här. Det är dags att man slutar be om ursäkt för saker man inte rår för. Punkt slut. Idag ska bli en bra dag. Flis o jag ska hämta mina nya glasögon i stan *happy*, vi ska storhandla på Willys med Frua, hem o baka bullar o åka till bergvik för att reka lite till mästers present. Henrik fyller år på lördag.. Flis o jag har 2 veckor kvar tillsammans innan jag börjar min sista termin på lärarprogrammet på KAU. SISTA TERMININ.. Oh my fucking God.. Vad händer sen då? Det orkar jag inte tänka på.. inte nu. Det blir nog bra el ngt. El jo.. det är klart det blir bra. Positivt tänkande you know. Saknar by the way mina KAU-brudar nu.. ULLIS O ÄNGEL som jag inte träffat på fleeeeeeeeeera månader.. KRAM till er

tankar

Har varit på sjukhuset idag o verkligen pratat ut med en av Flis läkare. Vad ska jag säga.. jag blir psykiskt o fysiskt trött när det kommer upp nya saker hela tiden. El inte hela tiden, utan mer då o då. Idag ifrågasatte jag en hel del o krävde också en hel del svar. Det orkar jag inte gå in på. Men en sak kan jag berätta, jag frågade hur de visste att hennes behandling fungerar o var vi är nu. Jag vet var i behandlingsschemat vi är.. men vad tänker de o vad säger de när inte vi är närvarande? De har inte tagit benmärgsprov på många månader o jag frågade hur de visst att det itne fanns ngt i kroppen i dagsläget.. Han sa.. Vi har koll på henne o tar prov var 8:e vecka.. VA?! Men inte benmärg..utan ryggmärgsvätska. Hon får ju medicin i ryggmärgen var 8:e vecka inför monstermedicinen. Eh, ja vi är fullt medvetna om detta helvete med sövningen ja. Men det vi inte visste var att de tar ett prov i samband med det o skickar på analys för att se hur hon mår inombords.. Men inte ett ord om resultat till oss. Konstigt. Tänk att efter nästan 10 månader att man kan känna sig helt nollställd o frågande helt om igen.. Jag blev trött efter svaret. Sen var vi på lekterapin 1½ timme, sen nästa orosmoment.. provsvar.. Inge bra svar idag.. Alldeles för höga vita värden.. FAN..tyngre dos medicin denna veckan alltså. Jobbig dag på sjukhuset alltså, himla tur var väl att vi fick komma o käka lunch med världens bästa Josse o Ella. TUSEN TACK. Å sen fick vi till ett par timmar i M.skogen också.. Helt underbart. Även om jag känner att jag är världens sämsta mamma just nu.. jag klagar, gnäller o tjatar hela långa dagarna känns det som. FÖRLÅT FLISEN MIN..Jag ska bli en bättre mammi jag lovar. Älskar dig <3

and it feels sooo good

Helt crazy, jag gjorde lite dåliga val igår. Det kallas för snaps. Denna gång en svartvinbärssnaps fr bästa Jimmy o Cissi. Det vart en o två o kanske tre..typ. Lägg till ett par glas vin på det. Japp, jag var var lite rund under fötterna igår. Gick o la mig strax efter midnatt. Vaknade vid 3 o kände riktigt hur min värld gungade till.. Oh noo jag kommer vara tokbakis om ett par timmar tänkte jag då. Flis kom in kl 8.30, jag slog upp mina ögon o voilá pigg som en lärka, snygg som få och inget extra gung i huvudet :) Oh yeah.. and it feels sooo good. Så fråga är följande: 1. morgonpromenad nu el löptur lite senare? 2. Börja plocka efter kalaset igår? 3.Slösurfa en stund till? Hm.. dessa jobbiga val en blåsig söndagmorgon. Sitter o kollar på 4:an. Jag gillar verkligen Peter Magnusson.. MEN..han åkte fast för sjöfylla för ett tag sen.. Nu debatterar han med justitieministern Beatrice Ask om att det borde vara ok att ta liiiite öl på sjön för man blir tydligen inte en sämre förare för det? (debatten i korta drag) HALLÅ? Inte smart sagt. Gå ut ur rutan, hem o lägg dig o ta en funderare på detta om sjöfylla..PÅ RIKTIGT.

sjunker ner i soffan en kort stund o vilar lite

Har lagat en massa käk här på morgonen. 2 olika matpajer, 1 cheesecake, hallonmuffins o det blir en Ballerinakaka innan ugnen får vila sig. Varför kanske du frågar dig? Jo, för att det kommer en massa härliga människor hit i em/kväll. Dels för kräftkalas o dels för att bara umgås med riktigt sköna människor. Lite kubb kanske=? Man vet aldrig...Bra musik blir det alla fall.. Hejja spotify! Just nu är lilla familjen o handlar. Jag passar på att sjunka ner i soffan o pusta ut lite. Snart dags att ta fram lilla snabeldraken för en sista svängom innan gästerna dyker upp. Nej, här har jag inte tid att sitta.. måste fortsätta med mitt tror jag. Flis är exalterad över att det kommer så mkt folk hit ikväll.. Sådär gôtt högljudd o speedad.. NICE.

Cykeltur i regnet..med en suuuur Flis

Låter det kul el? Regnar gör det inte.. det häller ner å hon vägra regnbrallorna. TUFF BREAK Smulan.. Då blir man blöter sööru o det är inte mitt fel hur mycket du än skriker o skäller på mig. Så det så. Flis har varit ett par timmar hos gudmor o gudfar. Det hade gått såå bra, men så fort jag kom växer adrenalin o endorfinerna hos henne o hon blir lika speedad som när jag lämnade henne.. WHY. Tänkte att cykelturen kunde ta slut på lite energi hos henne.. tji fick jag. Det gjorde henne bara piss-sur istället. Nu sitter vi i varsin soffa o surar.

Lilla irriterande fluga

Flya dina fula fluga.. å den lilla fula flugan flög.. El inte. HATAR att bli väckt av ett surrande litet monster som helst ska sitta i ansiktet el i örat. GRRRR.. Jag tröttnade o gick ut o tog en uppfriskande morgonpromenad istället.

Så här är det.

Det är en dretdag helt enkelt. Liiiite för mycket av Flis gör mig skogstokig, hur mkt jag än älskar henne. Hon är speedad, högljudd o trotsig.. OMG! Det tröttar ut mig fullständigt o jag fattar inte vad jag ska försöka göra för att få henne att lyssna och faktiskt HÖRA mig. Det är ingen som sagt att det är enkelt att vara förälder.. Men snälla någon.. vad ska man göra när orden inte räcker till=?

Ibland vill man bara lägga sig ner o grina

Som just nu. Jag är på aspissigt humör, why? Jag har ingen energi, ork, lust el tålamod kvar. Borta. Så, jag vill lägga mig ner o grina. Fast det går inte o vara ifred om man itne låser in sig på toa. Vill inte ligga o grina på toagolvet..av flera orskaer. Har en herrans massa funderingar o inga svar. Många frågor.. ännu färre svar. Fy i helvetets jävla skit... Funderar på att ta bilen, åka ut i skogen o VRÅÅÅÅÅLA ut min ilska, fast jag tror inte att det är så bra att köra bil när man är arg..SUCK.

*happy*

Goda vänner gör mig glad. Varma tankar varma ord sprider kärlek på vår jord :)

mina nya springskor

Är härmed invigda.. tog en liten springtur för att känna läget. HELT FUCKING UNDERBARA. Nu ska det springas må ni tro. Beroende på väder under fredagen så funderar jag att testa 5 km på Kilene.. Hm.. hur ska detta gå måntro? El 2*2,5? Jaja den som lever får se. Å jag har hittat den ultimata bröllopspresenten.. Japp en sån får det bli! Nu ska jag ta en dusch o sen är det bara mys hela kvällen lång som gäller.. Just det. Minus igår på VV. Jag har ju plussat 2 kg under sem...å igår hade jag gått ner 1.2 kg av dessa 2 :) HELL YEAH!

Jag fiskar?! (Å här ser ni anledningen till varför jag är med i VV..inte gravid alltså..)


Liseberg


Storfiskaren in action


Mammi o Flis


sommardagar


Lycka är..

Flis när hon är glad, pigg o visar en enorm livsglädje. Hon ger mig energi, kärlek och många underbara skratt på en dag. Lycka är när kortisonkuren är 7 veckor bort.

Morgonpromenad

Uppe i ottan (7,30) o tog en morgonpromenad. Mmm frisk luft o inte en själ ute. Riktigt gôtt.. Funderar på att ta en springtur ikväll.. Längtar efter att inviga mina fina springskor.

Hemma i regnet

Har varit underbara dagar i stugan. Sol sol sol o värme. Flis har fiskat o jag lovar.. hon är ett underbarn när det gäller fiskekonsten. Så här gick det till: 1. promenad till vattnet. 2. montera ihop fiskemetspö. 3. Morfar agnar kroken med mask. 4. Flis får på sig en flytväst o greppar spöt. 5. Morfar slänger i krok o flöte. 6. Det nappar på kroken o upp kommer en ca 10-13 cm lång abborre! Nej jag skojar inte. Det var så sjukt skönt o bara vara. Jag har inte ens orkat ta fram en bok att läsa. Bara varit o tagit långpromenader i tystnaden runtomkring vattnet. Jag har druckit vin i solnedgången, ätit riktigt god mat o avnjutit det bästa sällskapet. Flis älskar Letafors. Hon fick också bara vara nu. I Letafors får man göra vad man vill. Nu är kortisonet äntligen klart för denna gången, humöret är lite sisådär.. superglad ena sekunden.. VANSINNIG den andra. Tokskrattar o busar glatt ena stunden för att i den andra bara spruta tårar hej vilt. Å maten.. ja just det. Cravings..el hur det stavas. Måste-ha-mat-på-direkten-annars-skriker-jag-så-högt-att-era-trumhinnor-spricker. Imorse tex Flis sa, "jag måååååste ha pannkakor idag mamma!" Eh..Till lunch? säger jag..(Flis blir arg o skriker, tårarna sprutar) "NUUUUUU, MAMMMA!!!!" OCH JAAAAAG SKA KNÄCKA ÄGGEN!!!" Jävla dretmedicin (den är bra i behandlingssyfte..men ändå).. Fy i helvete vad jag hatar biverkningarna av kortisonet. Jaja, mammi ställde sig o fixade pannkakor alla fall. Vi åkte mot Karlstad strax efter 13. Det tar lite mer än 2 timmar att åka hem. Kom hem i liiiiite solsken, mörka moln kom snabbt över oss o suprice.. here is the rain. Jädra less på regnet faktiskt.. Imorgon skiter jag i om det regnar el inte. Det blir en tidig morgonpromenad oavsett. Å på kvällen.. VV. 2 kg plus under H semester. Nu hoppas jag att förra veckans slit ger resultat.

Se där ja, det var ju en trevlig överraskning..

Jag ska få ett par nya glasögon. Mina är tydligen obotligt sönder. Fast inte så sönder att jag inte kan använda dem i 10 arbetsdagar till. Gick till optikern. Snäälla ta bort fläckarna på mina glasögon som jag tokstör mig på.. Å bryt lite i bågarna.. de gör ont bakom öronen. Ejh..ok sa tjejen. Tittar på bågarna o frågar om jag har försäkring.. SAY WHHAT?! jo nja.. inte vet jag. Hon kollar. *Fniss* låter det från henne efter 2 sek.. Vet du vad.. Din försäkring gick ut IGÅR!!! Men lägg av, säger jag...Men jag ska kolla med bossen å se vad jag kan göra. Hipp hupp så blev det klart att jag får ett par nya bågar o glas för själriskpris 125 kr. Nice. Tack o bock. Så.. gå å välj ett par nya bågar säger hon. SAY WHAT?!?! Bara så där el? Fatta att det itne går att välja ett par bågar, bara så där.. alldeles ensam o grejer. Henrik o FLis dök upp.. å hipp hupp så hade det löst sig med. Så om 2 veckor är mina nya glasses här.. gillert gôrmôe :) Huuu så snygger jag koommer bli

Letafors

Minisemesterdags. Upp till stugan för lite slapparhelg. Flis vill sååå mkt, men orkar lite sådär. Nej, här har jag inte tid att sitta.. måste packa, laga lunch, hänga upp tvätt o tömma diskmaskinen..

Rädd

Hon ligger brevid mig i soffan. Min annars full i bus o alltid spring i benen dotter är liksom inte här. Hon är här alldeles brevid mig..men ändå inte. Dumma kortison o jäkla biverkningar. Bra dagar "glömmer" man nästan bort vad det är vi går igenom. Det är overkligt o ofattbart.. även efter lite drygt 9 månader. Men när hon blir så här.. nästan likgiltig o nästan helt ofattbart ledsen/låg hela tiden.. det är då jag blir rädd. Det är då de mörka tankarna smyger sig på. Oro tar över mina tankar när huset blir mörkt o tyst är det värre än den värsta mardrömmen..Tårarna tränger o svider innanför ögonlocken o jag hör hur mitt hjärta klappar hårt. Men jag kan inte göra ngt åt det. Inte ett endaste dugg. Jag kan ge henne smärtstillande o jag har morfin som jag får ge om hennes ångest blir för stor. Men morfin eller? Vill man ge sitt barn morfin? Knark? HELL NO.. men ångesten är värre.. vi har klart oss hittills i veckan utan morfin alla fall.. önskar hoppas o ber om att vi kan slippa det de dagar som är kvar också. Min blogg är min ventilation o andningshål. Jag får använda de negativa tankar o oro till att skriva av mig.. jag vet att det vänder.. men det känns som en hel evighet dit. Jag är inte starkare än någon annan egentligen. Jag försöker bara överleva o har nästippen jämt precis ovanför vattenytan för tillfället. Bra dagar är underbart.. dåliga dagar drar ner mig så jag nätt o jämt får luft.

Jobbigt

Flis har varit inte varit sig själv idag. Trött, rosig om kinderna (ingen feber dock) o varit låg. Då kan jag säga att det var riktigt välbehövligt att komma hemmifrån en stund. Lite Bergvik med frua är ju alla tiders å dessutom träffade vi bästa vickevire där ;) Jag smiter inte när hon blir dålig.. men för att orka flera dagar av det här som händer denna veckan så måste man ut på egenhand då o då. Det är en sån där dag idag.. hon är trött o ligger bara i soffan (undantag när gumma o barnen kom förbi) o sover o slötittar på tv om vartannat..Blir lugna dagar här i huset.. har fixat lite färg idag. Nu ska fula trämöbler målas vita, så jag har ju hemmaprojekt så att säga.

Flisen

Kämpar på. Dumma kortison som gör att alla känslorna kommer på en o samma gång.. Hon kan vara sprudlande glad ena sekunden för att i andra bara bryta ihop i hysteriskt gråt o tårarna sprutar åt alla håll. Hon är trött..Så fort hon får påfyllning av smärtstillande så orkar hon äntligen slappna av så hon somnar av ren utmattning en timme el två. Hon är långt ifrån sig själv under denna veckan. Oron o ångesten syns i hennes ögon. Smärtan gör sig påmind på varje steg hon tar eftersom göra-ont-påsen med onkovin ger ledvärk som biverkningar..Ledvärk..när man är 4 år gammal..Värk i käke, armar, händer, ben, fötter..hela lilla kroppen värker o gör ont. Mitt älskade lilla hjärtegull..Det gör ont i mammihjärtat att se dig kämpa varje dag som du har ont..jag gör allt för att lindra din oro och smärta...jag gör så gott jag bara kan, men ibland räcker inte det till :´( förlåt älsklingsflisen

Renovering

Ok, det suger att bo i ett renoveringsskyffe.. MEN! Jag har grym tur att min H är en handyman o kan fixa o greja på egen hand. Va fan liksom.. fatta att han byggt en övervåning, ett badrum, en altan, ett garage o sen kört innerenovering som heter duga. Han är duktig. Snart drar storprojektet igång. Riva 2 väggar o fixa nytt kök. Okiiii...Eh va säger jag o är totalt ovetande om vad o hur man skulle någonsin kunna göra det. Han bara gör. Bara sådär. Men jag är lite grym jag med. Jag kan laga mat, tvätta o busa som tusan med Flis. Det ni! (sen är jag inte betrodd med en hammare... det kan ha ngt med saken att göra)

nystart

Igår kickstartade jag VV igen. 50 min powerwalk på kvällskvisten. Riktigt skönt. Å dessutom inget godis el kakor under hela långa dagen.. i´m good..Det får bli en PW ikväll med.. Fast jag kuckilurar på om jag inte ska åka till Kilenegården då faktiskt.. 5 km med löparskorna? Hm.. tåls att tänka på. Nu tar vi tag i de 2kg plus som har blivit under ett par veckor.. snygg ska jag vara till bröllopet alla fall. Punkt slut.

motivation för att gå ner i vikt..

Det kallas bröllop. INTE mitt eget dock. Men jag köpte en sååå fin klänning igår o vill man att den ska sitta sådär sjukt snyggt dagen d...jag då är det bara o ligga i o träna lite. Imorgon börjar en trist vecka för oss. Flis kommer må förjävligt,ha ont o vara ledsen twentyfour seven så att säga. Vad passar itne bättre än om att jag utsätter mig för personlig tortyr utöver det? Alla tiders don´t you think=? Imorgon börjar promenad minst 30 min/dag högt powerwalk tempo. Löpning minst 2 turer. Godisförbud o kakförbud. Ska försöka dra ner lite på kolhydrater också. Bröd är gott, men inte ett endaste bra för kroppen. Ris, pasta o potatis... tja.. grönsaker fungerar det med va? Nej, nu ska jag inte sitta o måla upp värsta bilden. Så här gör vi. Promenad minst 30min/dag o godisförbud. (Det gäller o vara realistisk också ;)

RSS 2.0