Livsnjutare

Jag är livsnjutare, så mkt som jag bara kan. Imorgon är en annan dag. Men just idag o här och nu så är jag första klassens livsnjutare. Prickstatus.. noll Dag 13 till ända.. håller tummar o tår o ber en liten bön för min lilla tjej varje kväll.

Lilla Lappen med stora ord...

Tänkte göra en liten djupdykning. Jag utmanar er här och nu. Jag vill att var och en av er som läser detta här och nu, sätter sig ner med papper och penna och gör följande... Skriv ner siffrorna 1-3 på ett papper. På nr 1 skriver du din bästa egenskap. På nr 2 skriver du vilken egenskap du uppskattar mest hos den du älskar. På nr 3 skriver du om en dröm som du vill ska gå i uppfyllelse. Lappen bär du med dig i plånboken för att lyssna noga nu. När du står i en provhytt (och känner dig så där snygg som man alltid gör i provhyttsljus) så tittar du på lilla lappen i plånkan och läser på nr 1. DU ÄR ....!!! och jag lovar, provhyttsljuset kommer kasta ett nytt sken av dig. Egoboost deluxe baby! Nästa gång du tar fram lappen är när du och den du älskar har haft århundradets dunderobrakbråk. Då tittar du på nr 2 och säger för dig själv. Idag och här och nu är han/hon ett ärkepucko, men anledningen till att jag älskar honom/henne är ju för nr 2. Omtänksam, kärleksfull, snäll osv. Kärleken är starkast av dem alla, det vet ni va? Och vi ska älska varandra för dem vi är med våra egenheter, ovanor och goda sidor. RIGHT? Ok, nästa gång lappen dyker upp så står du i kassan i mataffären. VA?? tänker ni nu, vaddå liksom? Jo nr 3. Drömmen.. Alla föds inte med en silversked i munnen, eller skiter hundralappar för den delen heller, men alla kan vi drömma om att den där trisslotten för 25 kr kanske gör att vi hamnar i 4:ans morgontvprogram där vi faktiskt kan skrapa oss fram till en riiiiiktig bra och trygg (ekonomiskt sett) framtid. Vad vill jag säga med detta. Älska alltid dig själv, du underbara, fina och unika människa. Sträck på dig, ingen är som du. Vet den du älskar vilken egenskap du finner mest attraktiv? Berätta och dela med dig. Sann kärlek ger själen sin glans. Våga drömma och våga fånga drömmen när den står utanför din dörr och knackar på. Måste gå nu.. ska skriva en liten lapp o lägga i plånkan.

det driver mig till totalt vansinne!!

Igår frågade Flis om inte vi kunde sova på övervåningen. Satan i gatan va varmt det är däruppe.. Jo, men visst gör vi det vet du. Sååå varmt. Flis var jätteorolig i kroppen o kunde inte sova. Kl 23 var jag ner o hämtade vatten o då sov hon ff inte. Gôtt tänkte jag. Då tar vi sovmorgon imorgon då.. El inte. Kl 7 var hon vaken o piggelin. Är mamman piggelin? Noooo. Har jag vaknat åttioelva ggr inatt o helt maniskt kollat igenom rygg o mage för ev prickar? Jomenvisstvetdu.Är jag helt sluuuut idag? Det kan jag lova. Prickstatus är noll o det är dag 12 i inkubationstiden. Vi håller tummar o andan för att det håller sig borta. Jag kan inte med mer ord beskriva hur mkt jag vill att det ska vara över.. Idag står lite egentid på schemat. Ofattbart skönt faktiskt.

Vabbar vidare

Vi vabbar vidare här hemma. El vi och vi. JAG vabbar o Flisen får en försmak av semester och härlig sommarvärme. Idag var en mysig dag. Imorgon kommer också bli mysig då hon får tillbringa kvalitetstid med bästa Annica. Annars vabbar vi vidare. Inget annat att göra. Vi väntar på (hoppas inte) en liten jävel i prickformat o jag hoppas, önskar och ber att den inte hittar hela vägen fram. Att Flis små soldater (vita blodkroppar) brottas, slåss och sätter in det starkaste och nöjävligaste som de har ett erbjuda ett starkt försvar mot prickhelvetet. Dag 11 har passerat nu.. jag tokönskar bort detta i en liten bön varenda kväll.. Vi tar ett nytt andetag imorgon och väntar vidare.

snabbtur

En riktig snabbtur vart det in till stan. Vi ska snart tillbaks för att Linda på GRYM ska få ta tag i FLis lugg.. å det behövs. Egentligen vill jag att hon ska klippa lite i det också.. vi får se vad som händer. Har ju en bestämd liten dam som ÄLSKAR sitt hår (nu när hon har det...) och är inte sugen på att klippa ngt av det. Det förstår jag egentligen. Men luggen är ett måste. Den hänger ju i ögonen på henne. Var till tippen också. Jajjamensan, här rensar vi undan dret liiiite i taget. Skulle behöva åka en sväng till dit faktiskt.. får se hur vi gör.

å idag då..

Har egentligen massor som jag vill ta med Flis på. Här kommer anledninge till varför jag inte gör det. Igår var vi till M-skogen. ÄLSKAR M.skogen med allt som den har att erbjuda. Igår fick Flisen fota djuren själv dessutom, gissa om det stod högt i kurs :) Vi klappade små små småååå kaninungar. 5 veckor gamla (o gissa om jag vart kaninissjuk.. ) Vill ha... MEN, ByggareBob är pälsdjursallergiker. I alla fall. Vi tog en sväng i parken, lekte lite vid linbanan o rutchkanan. Gick ner mot Naturrum för att käka lunch. Då de slutat med min favvosoppa :( så hoppade jag över maten. Finns inte så mkt annat jag kan äta tyvärr. Flis ville först ha plättar, men ångrade sig o tog en macka för 35 kr ( å petade bort ost, sallad o grönsaker..dyyyr macka alltså). När vi sitter där i godan ro, jag dricker kaffe o Flisen smaskar på så kommer det in en mormor/farmor på Naturrum o tar bordet brevid oss. Med sig har hon en liten kille, högst 3 år gammal typ. Nu till det som satte mitt kaffe i halsen. UNGEN VAR HELT PRICKIG I ANSIKTET..Jag tittar på dom o frågar mormor/farmor följande "ursäkta, får jag vara fräck o fråga..har han vattkoppor?" Hon säger" Ja, men kopporna är borta o nästan helt läkta.." Jag säger: " Nej, de är inte läkta, skorporna blir mörkröda, hans blemmor är väldigt ljusröda.." Jag samlar ihop våra grejor o går ut o fikar på "altanen" vid vattnet. Hon säger: "Kör jag bort er nu?" Jag svarar: "Ja, faktiskt så gör du det" Detta mina vänner o ytliga bekanta.. detta är anledningen till att jag inte VÅGAR ta med Flis ut just nu. Jävla vattkoppsdret som verkar finnas överallt...Hur kul kännns det då att det är strålande vackert väder ute.. jag vill uuuuuuut!! Prickstatus: noll.. (tack o lov)

Stilla

Just nu, just här och nu är det stilla omkring mig. Jag sluter mina öron för skitsnack och sluter mina ögon för en ofattbar värld som vi lever i. Jag blir ledsen av sårande ord, bilderna som visas på nätet, tidningar o på tv gör ont att titta på. Jag önskar en stund av stillhet. Jag önskar, hoppas o ber om en stund där jag får andas ut o bara vara i livet. Det är mkt som har gått i varandra nu, och ja.. jag skulle verkligen behöva en stund av stillhet. Jag ser inga prickar på Flis. Inget annorlunda i allmäntillståndet.. men jag är vaksam. Önskar bort allt ont för min flicka..

dag 10

Det är dag 10 i inkubationsräkningen. Långa 10 dagar har gått. Det är några dagar kvar innan jag vågar andas ut helt, men prickstatus är noll. Varje morgon är det en rejäl inspektion där jag vet vart de flesta prickarna uppstår. Det verkar inte bli ngt jobb för mig denna veckan heller :( Jag vågar inte ha Flis på sin förskola. Tänk om (hoppas önskar o ber) hon itne är smittad utan klarat sig, varför skulle jag då utsätta henne för möjligheten att återigen ha risken att bli smittad bara för 4 dagars skull? Nej, tror inte det. Tack o lov så är det ju inte så många barn på min förskola nu, många har gått på semester. Dagen idag bjuder på följande: 1 köra morfar o Stine till busstationen: check! 2. packa picnic o dra till M.skogen. Ska bli himla mysigt faktiskt. 3. Hem.. å bara vara.

ledig igår, ledig idag o ledig imorgon

En himla massa dagars ledighet på listan. Gôtt. Semestern närmar sig med stormsteg. Funderar på om man redan gått på semester.. el tja.. semester är det ju ändå inte förrän v 27, men eftersom vi itne har en aning om hur det blir med Flis de närmaste veckorna el tja.. de närmaste dagarna tom. Kan ju bli vabb hela nästa vecka också liksom. INGEN ANING som sagt... Usch va jag har funderar mkt kring detta med prickarna. Undrar sa flundran om antal prickar får i arv? Jag hade utan tvekan den absolut värsta sortens vattkoppor NÅGONSIN. Prickar ta mig tusan överallt, i mun, öron, på röven, på mona-area, hårbotten.. helt sjukt mkt prickar. Jag hade tom avklippta fingervantar för att slippa se mina trasiga händer. Duscha gjorde jag i mörker för såg jag mig i spegeln så kräktes jag. JA!! Jag skojar inte. 3 veckor var jag borta från skolan. Så. Jag undrar givetsvis om detta med prickantal går i arv, stackars lilla Flisfis i så fall.. Fy fan :( Men sällan har jag ickeönskat så mkt som jag gör nu.. SNÄLLA SNÄLLA.. låt henne slippa prickarna nu o för denna gången... Vi är lite möra här hemma. Nä.. inte bakis. Men vi var uppe way past our bedtime igår så att säga.. Flis slocknade stenhårt för en timme sen runt 20,30, Byggarebob o jag ligger i varsin soffa o kikar på Bond.. Leva o låta dö.. Älskar Bond.. så därför.. over and out hörs imöra.

för att läkarna säger:

Flis har pga sin sjukdom o cellgifter nedsatt immunförsvar. Pga detta är Flis mer mottaglig för skit o andra virusdrwt vilket innebär att OM hon är smittad så bryter det mest sannolik ut inom 10 dagar. Några andra frågor kring det?

vi väntar, väntar lite till och tja..vi väntar väl lite mer då...

På vad? Prickar som jag hoppas ALDRIG infinner sig. Prickstatus idag: noll. Tack så mkt. Flisen är dunderpigg o sprudlande glad. Lördag, söndag och måndag.. 3 dagars väntan kvar.. shiiiit vad tiden går sakta. Men jag känner så här, slipper vi prickarna så är det värt all väntan och lite till. Alltså, det är svårt att beskriva HUR mycket jag inte vill att det ska bli prickar nu. Alltså inte bara nu som idag, utan nu som i just i hennes behandling och nu som i att det snart är semester lite plans inbokade. VÄRY less på att för det första våga göra planer, för att i ett senare led alltid se dem gå i kras.. Fan. GÅrdagen bjöd på mkt trevligheter. Flis o jag dansade kring midsommarstången i Skoghallsparken (höll på att frysa ihjäl när gubbs o gums fr Ulvsby folkdanslag uppvisningsdansade.. EN TIMME!!!! för länge hörrni.. F-Ö-R L-Ä-N-G-E.) Men när vi dansade glömde vi tid och rum en stund. Det här tillhör vårt kulturarv och jag vill ge mitt barn en inblick i svenska traditioner. Åkte hem och käkade midsommarlunch. Sill o potäter. Mumma. Flis hade beställt kycklingklubba o pommes så det fick hon. Flis o jag hade gjort en sommartårta tillsammans (laktosfri´grädde och vaniljsås). Detta hindrade ju inte magen från att börja protestera. HÖGLJUTT. Why.. Tyvärr satt det i resten av kvällen o det var var väl inget bättre beslut av mig att fylla på med lite brieost också, dumt. Jag vet. Kvällen tillbringades hos Lotta o Micke. Många trevliga människor var där och kvällen var helt klart bland de bättre på länge. Det blev taxi hem framåt 23.30. Familjen slocknade helt utmattad o idag tar vi en bara vara dag :)

Prickstatus o hjärnspöken

Vi börjar väl med det första då. Prickstatus.. NOLL än så länge.. *tusen tack o lov* Det är fredag idag- midsommarafton- och på måndag är det dag 10. Dagen d likosm. Fan jag vet inte när jag bara tokbad så in i bengen mkt för ngt speciellt som jag gör nu. Snälla Gode Guuuuud.. låt min lilla tjej slippa detta med vattkoppor nu. Snälla.. Flis är piggelin o glad, igår fick jag dock hjärtat i halsgropen igen.. Flis börjar klia på 2 utslag på kroppen.. SAY WHAT??? Det visade sig vara insektsbett *puuuuh* o inget har utvecklats av dessa. Vi var o firade midsommar med förskolan igår. Vi var ute o det var faktiskt helt ok väder. Pratade med personalen på hennes avdelning o förklarade att vi har nog varit på förskolan för sista gången denna terminen. Hur jag ska lösa det nästa vecka.. tja.. så långt har jag inte planerat, men allt beror ju på vad som händer efter inkubationstiden.. Hjärnspöken, alltså det låter ju värre än vad det är för min del. Jag tänker väldigt mkt. Jag behöver tid för reflektion. Tänk vad många ggr man skulle vilja bara stanna upp allt bara för att sätta sig ner o tänka "vad händer, vad gör jag, skulle jag vilja hantera det på ngt annat sätt, för vem gör jag det och varför=?" Igår fick jag höra en sak som gjorde mig ärligt berörd och glad. En pappa på Flis förskola sa att han använder mig som styrkekälla och krafthämtning. När det var/är motigt och tufft så tänker han på mig och på hur jag möter livet här och nu trots allt som händer omkring oss. TACK. Tusen tack, säger man till det. (Själv fick jag bara fram... "Eh..vad glad jag blir!") Jag strävar inte efter att vara en ikon el jag-älskar-alltid-livet-och-är-alltid-överglad-och-ruggigt-positiv-till-allt person. Jag har också hjärnspöken som alla andra.. mycket tankar och oro som ständigt cirkulerar i skallen. MEN.. jag tror inte att jag mår bättre för att jag går runt o ältar det hela dagarna. Jag är en gladlynt själ och ett leende kan göra vilken grå dag som helst mycket mycket bättre.

Mhmm och jaha

Inga prickar än. Väntan gör mig fullkomligt GALEN. Fan.. jag vill verkligen inte att hon ska få den där dreten nu. Jag är så orolig för vilket skick hon kommer att hamna i :( Vabbade igår o vabbar idag. Förmodligen blir det väl vab till veckan också för min del, detta pga att ByggareBob har fått avslag fr FK o får INGEN ersättning alls när han är hemma med Flisen. Detta innebär då att det blir JAG som får ta alla sjukdagar.. Tack för det FK. Är bitter på FK (som många andra) för att det har fungerat sååå bra ända till nu liksom? WTF.. Vi har barn med onkologsjukdom.. vi har rätt till det vi ber om så vad är problemet????? Idag har min förskola miidsommmarfirande o FLis förskola har midsommarfirande. Har jag lust att åka dit med henne?? Typ nej. 1. det är pissväder ute. 2. DET FLORERAR VATTKOPPER DÄR!!! (Ute är väl ingen fara egentligen.. men det känns som att vi utmanar ödet anyway). Så jag ska fråga Flisen om vi inte kan hitta på ngt annat på fm, så tar vi firande imöra på riktigt (i regnet förmodligen..) någonstans i stan. Mhmm o jaha.. Sitter här o blir mer o mer frustrerad o arg.. tror jag ska göra ngt nyttigt med ilskan kanske? Städa sig lite kanske?? Alltid ett bra sätt att bli av med sånt som gnager på en.

fuckifucki

Fuck upphöjt i en miljon.. typ. Världen sämsta dag idag. Tro mig. Sista gången jag kikade på kl var hon 4.. dumt o inte sova faktiskt.. för när kl ringde på ByggareBobs sida var jag så trött att ögonen fullkomligt ramlade i kors. Gjorde ett tappert försök att vakna med en dusch. TAPPERT FÖRSÖK alla fall. Efter konstens alla regler.. vad händer? Jo, när vi kommer till parkeringen på förskolan så inser Flis följande.. VAR ÄR KUDDEN?????? Fuck tänkte jag. Mamma: du behöver inte den idag? Flis: Jo, det gör jag, jag mååååååste ha den. Mamma: neeeej, låna ett gosedjur på Kulingen. Flis: (bunkrar upp med tårar i ögonen).. men mammaaaaa, *snyft* jag mååååååste ha deeeeeen *panikgråt* Mamma: (fuck)Menar du på fullaste allvar att vi måste åka hem o hämta den eller=? Flis: Ja,*snyft hulk o snörvel* faktiskt. Mamma: väry mycket fuckfuckfuck i tankens tecken.. Mamman g.a.s.a.r rejält o är hemma inom minuten (vi har inte så långt bilvägen)Flis springer in efter jag öppnde dörren o hämtade kudden. Åker tillbaks till förskolan på 1 min o springer in med Flis o hennes saker. Upp o lämna henne "hej o hej dåååå, jag måste ruuuusa.." Puss på Flis o ett snabbt samtal så är jag påväg mot jobbet. Bra dag på jobbet dock. Inte så mkt om det faktiskt. Förrutom en liiiiiiten sak. Ett fucking samtal som totaldödade min dag :( "Hej.. det är fr Flis förskola.. Det är inget som har hänt.. M-E-N.. det är ett nytt utbryt av vattkoppor nu o Flis har träffat barnet i fråga 3!!! dagar förra veckan. Fuck..fuckfuckfuckfuck.. FUCK!!! Jävlarhelvetesdreeeet. Det är så här förstår ni. Flis har inte haft vattkoppor o ska helst (läs bör, ska o hålla sig lååångt borta från) denna dret med tanke på hur pissigt immunförsvar hon har. TJJO! Mamman ringer till sjukhuset i panik. JA dunderpanik.. VAD I HELVETE SKA JAG GÖRA??? Efter mkt om o men. Flis behöver inte akuthämtas *vilken tuuuur* Men hon är troligast smittad av viruset o tja.. vi kan bara vänta ut o se vad som händer. F-U-C-K. Detta innebär i praktiken.. 1. Mamman vabbar resten av veckan för att jag VÄGRAR låta henne vara där mer än behövligt när läget är som det är. 2. Måndag den 27 får vi inte komma till sjukhuset pga inkubationstiden.. KUL o tack så mkt för det. 3. Är hon smittad o det kommer bryta ut så kommer det innebära viss sjukhusvistelse o mer tabletter för Flis o vabbande el ngt för oss. Fiiiina fiiiiskar. Har jag sagt att jag går på sem v 27? Sweet Scezuuus hoppas det inte blir ngt. Har haft så in i bengen mkt dret omkring mig o oss ett tag nu.. give me a fucking break liksom. Så vart är vi nu då? Mamman är jääävligt less just nu. Flis o ByggareBob drog till Försäkringskassan för att lämna in överklagan om hans avslag för vårt av allvarligt sjukt barn. Dags o lägga på ett kol. Flis o jag är hemma resten av veckan o kanske nästa.. för man vet ju inte, det kan ju bli fler barn som är smittade o kan smitta Flis om det nu är så att hon klarat sig. *håller tummarna stenhårt i 10 dagar som är inkubationstid* Fuck vilken dretdag. Nu lägger jag ner o går o bäddar ner mig i soffan istället.

sjukhusmåndag, vilken lättnad

Jag brukar inte vara så positiv till våra sjukhusmåndagar.. Men det är en trygghet att få komma dit o bara checka av liksom. Vi har inte så mkt mer på agendan idagg.. Jag tror minsann att jag har möte i em, vi får se. Annars är vi hemma o bara tar det lugnt.. snart snart semester.. känner att det är på g. Måste ge mig nu. Vi ska åka alldeles strax

GLADIATORERNA

Fan va stort. Vi fick biljetter via MIN STORA DAG. Om ni inte vet vad det är för ngt.. googla på det. Superduperplatser i arenan o tja.. grym underhållning. Innan showen började fick vi gå backstage o träffa gladiatorerna o fick en rundvandring på scen! Allt var superbra tills HERO kom lite helt appropå o ville snacka lite med FLis. Flis vart helt förskräckt över denna varelse. Sweet lord vilken kille. Väry big o grymma tatueringar. Han lyfte upp min lilla tokflis o ville busa lite. OK, inte populärt hos lilla damen. Hon satte igång o stortjuta o vägrade gå in i deras loge. Gladiatorgirlsen stod lite högre i kurs o kom ut o var itne lika skrämmande.. men vi säger så här: jag skulle då inte vilja börja picka för en fight så att säga. Fiiifan vilka muskelbrudar!! Så fina kan ju också tilläggas. Mamman fick lite fetkompelx o drog in magen så gott det gick under tiden vi snackade.. Autografer o en dag som vi aldrig kommer att glömma. Fan va häftigt det var.. Ni som inte varit där.. ni får se en grym show i höst på tv 4 istället. Måste skriva en rad om att jag är hes nu.. Jag blev visst 14 igen o skrek off the top off my lugns så att säga.. Vilka bjässar i minimala kläder.. Kan ju hända att man vart lite röd om kinderna stundtals..Väry sweet ögongodis.. hihihi

och det gick bra med städningen eller...

Typ nej. Varför? Jo solen kom fram o då vill jag inte vara inne. Rummet finns kvar för regniga dagar. Så vad har jag gjort? 2 vändor till tippen, ett besök på Plantagen o bara gött häng med lilla familjen.När solen är framme tar det mot på alla sätt o vis att gå in o göra ngt.. Så bonnbränna del 1,2,3... är ett faktum. funderar på detta med sola, strand o bad.. Igår hämtade Byggarebob ut ett paket o där låg sommarens badoutfit. En svart baddräkt fr Adidas. För, jag vill inte riktigt visa mig i bikini iår.. Det tar mot på alla sätt o vis. Har mig själv att skylla. Punkt slut. Snygg baddräkt har jag alla fall :)

lördagens to do

Har bestämt mig för att rensa undan lite skit idag. El skit o skit.. gamla leksaker, saker som inte används o tja.. trasiga saker som bara står o tar plats. Håller på att ladda lite mentalt (läs mycket..) för att först o främst ge mig in i Flis rum, OMG. Hur i hela friden har det blivit så mkt saker där inne???? Shiiit. Det mest spännande är ju att Flis ska (vill alla fall) vara med o rensa.. hm. Hur mkt kan man göra sig av med då funderar jag vidare på... En annan lite roligare sak o fundera på är ju att jag har 2 arbetsveckor kvar på worki, sen är det semester för hela slanten :) 4 fantastiska veckor väntar på oss o det ska bli grymt gott på många sätt o vis. Nu: dags o börja tror jag minsann.. tjo!

jamen detta gillas

Utan att säga för mkt.. jag är så stolt att jag vågade röra lite i grytan.. effekten visar sig till veckan misstänker jag. Fan va nice.. i like myself today :)

ett inlägg om dagen är bra för...

Att ta bort några av alla de tankar som cirkulerar i huvudet. Skrev just ett lååångt inlägg för att få ut ilska, frustration och besvikelse ur systemet. Men.. den texten är looong gone. Behövde bara rensa lite i skallen..

Ny dag, nya möjligheter

Har stängning idag på workiworki. Laddar upp med en planeringstimme hemma o slapparmorgon med FLisen. Like it alot. Mer..Inte just nu. Ingen huvudvärk el magont alla fall. Det är ALLTID en bra start på dagen :)

trötter

Alldeles helt sjukt trött idag. Huvudvärk o magont fast jag skött mig idag. Börjar 10 imorgon o har stängning.. bäst o ladda med mkt sömn så man orkar vara piggelin imorgon. Over and out

veckans pillerilldos

Här har ni veckans dos av cellgifterna som min duktiga tjej tar utan krångel el bekymmer...

att bli tagen på allvar

En sten har lyfts av mitt hjärta, ÄNTLIGEN MÅNDAG.. ok, det är inte riktigt rätt kanske, men lycka var idag att här och nu få nojja av sig o bara bli tagen på fullaste allvar med allt som jag kom med. Först ett besök hos Emin på lab. Vad säga liksom? ALLTID BRA BESÖK TILL EMIN <3 Sen till lekterapin, där bästa U o kurator Gunilla väntade på oss. Flis fick egentid med U och jag fick egentid och ett otroligt givande samtal med Gunilla. Tack gode gud för det. Hon är så bra, hon möter mig här och nu o säger alltid så bra saker som ger mig ett nytt perspektiv på saker och ting. Ett stort lugn inföll efter att jag fick prata av mig. Sen gick vi ner till dagvården. Där vi brukar vara.. nyrenoverat o superfint. Blev så glad att träffa dr K, ssk E,K och S att jag höll på att börja grina.. Såå känslomässigt att prata om vad som hände förra veckan o min ångest över hennes värk i fotleden.. Flis värden var lite högre denna veckan, så dr K höjde hennes dos- igen. O till min stora lättnad.. vi får komma tillbaks på måndag. LYCKA! Ja, faktiskt så tycker jag det. Det var ingen fara med fötterna, dr K kollade ordentligt o konstaterade att min späda lilla tjej har överansträngt fotleden när hon skuttat runt som bäst i studsmattan.. SKÖNT o höra må ni tro.

yes...

En minisemester är inplanerad med världens bästa Ballerina. Sååå länge som vi har pratat om att komma iväg på ngt.. nu äntligen så är det dags :) Vad? Lite Danmark o badhotellet it is :) Det ska bli jämt underbart om du frågar MIG!!!

slappar o funderar vidare

En riktigt skön söndag i sikte. Bara slappa står på listan. Fast egentligen finns det ju en hel del to´dos när man har eget plejs. El tja... vi är ju 3 personer här hemma. Så alla tre borde ju dra sitt strå till stacken tycker jag. Jag funderar på om jag ska gå ut i garagaget för att börja greja lite med mitt skåprojekt. Framförallt börja fundera på vilka grejer som behövs under renoveringen... Lite yttligare roliga plans har skapats o jag säger så här v 27 kommer bli en av de roligaste veckorna nåååågonsin :)

ett ljus för änglarna

tänder ett kvällsljus för himmelens två små vackra änglar...

Det var inte igår, el jo det var det ju.

Vi var en supersnabbis till Mitt i city igårkväll. Idag sa jag att jag hade lite på önskelistan o ville in till stan. Så vi drog faktiskt dit på fm. Flis gillar att gå i affärer, en stund. Sen är det F_I_K_A som gäller. Detta följde med mig hem: en marinblå kofta (ja Ballerina jag vet.. men jag har ju ingen blå..)en ljusrosa singoallablus med korta armar fr MQ (detta kostade mig da nada eftersom jag hade ett presentkort :)Ballerina pjucks för en hundring (typ) fr Jossans shoedot. Ett besök på stammisaffären APOTEKET (kul.. el inte)där jag köpte solkräm de la kräm till Flisen. Solfaktor 50+.. det är ju bra grejer det. Det sistnämnda var inte till mig men men. Lite fika på Waynes o sen bar det hemåt. Sitter o funderar på vad jag/vi ska hitta på.. hm..

Ont

Idag har jag ont. Fysiskt ont alltså. Slarvade lite med laktosen idag o magont är ett infacto. Sen har jag en himla trevlig bekant på besök som gör sitt till med magontet så att säga. Tröstar mig med lite Rosie o plockgodis faktiskt. Skönt att det är helg. Ska ta det riktigt lugnt för att samla mina tankar och överösa min fina flicka med en massa kärlek. Min kämpe <3

sommarfesten

Barnen sjöng så fint o hennes pedagoger är så otroligt kreativa o hittar alltid på så fantastiskt härliga sommarfester. En lyckad fest, Lotta o Annica var med o det värmde gott i hjärtat att ha ngn mer på filten o fika o fira med Flisen. Tack <3 Jisses vad det mullrade omkring oss. Åskan har kommit o gått hela dagen så bara det var uppehåll en liiiiten stund så var alla nöjda. Ok. Så långt så bra. Helt plötsligt när vi hade packat ihop oss o var på väg hemåt så var det som ngn släckte en lampa. Det blev mörkt. Kusligt mörkt. Då gick vi liiiite snabbare mot bilarna. Flis är smart o fällde upp sitt paraply för inom en bråkdel av en sekund så öppnade sig himmelen. Tro mig. Jävlaranåda vad det regnade. Uppifrån, nerifrån, från sidorna o tja..som virvlar överrallt. Vi var fullkomligt sjöblöta när vi kom in i bilen. Men skitsamma.. vi hade en helt underbar sommarfest alla fall :)

tom på ord, men inte på tankar

Fy vad mycket tankar det cirkulerar i mitt huvud. Jag är otroligt ödmjuk inför livets alla prövningar. Nu mer än någonsin. Jag menar, är det dags att börja välja sina strider kanske? För i det stora- spelar det ngn roll om mitt barn går ut i strumplästen när gräset är torr o mjukt? Typ. Idag ringde jag till E på Lekterapin. Hjälp, pep jag.. jag vet inte vad jag ska göra, hur besvarar man en 5-årings tankar kring det extensiella.. Livet/döden.. hjälp. Å hjälpte mig gjorde hon. På många sätt. Jag vill också bli lekterapeut någongång i livet. Någongång. Just nu är jag bara. Ett litet steg i taget, en liten fot framför den andra. När motgångarna slår mot mig, så tar stegen lång tid att vandra.. men lite i taget.. sakta men säkert så kommer vi fram. Jag försöker så hårt att hitta ord som kan ge mig tröst, förståelse och svar på min oro och frustration kring det som skett senaste tiden. Varför måste jag förstå? Sorgen, tårarna och tankarna är en del av processen för att samla ihop ett splittrat hjärta o en sargad själ för att orka ta sig vidare. Måste samla ihop mig för hur det än är och hur ont i hjärtat det gör att cancerhelvetet tog en av Flis vänner, så har jag min kämpe kvar i livet. För det är det vi gör, dag ut o dag in.. vi kämpar för livet.

Obeskrivligt fruktansvärt

2011 skulle vara glädjens år. Istället har jag fått bevittna sorg, mörker och tårar som bränner. Återigen. Jag fick en total chock när jag kom hem idag. En liten jämngammal flicka till Flis, dog idag..av cancer. Inte en jättenära bekant, men tillräckligt nära för att mitt hjärta ska översvämmas med känslor av alla dess slag. Jag mår illa, jag gråter tårar av sorg, tårar av rädsla och tårar av största förslusten någonsin för vilken förälder som helst. Det känns så fel. Helvetesjävlaskithögscancerdret. Jag blir otroligt känslosam av att bara sitta o skriva för att ventilera. Helvete. Rädlsan o nojjan blir värre och värre. JAG VISSTE ATT VI BEHÖVDE DAGVÅRDEN EXTRA MKT DENNA VECKAN.. Fan. Ok. Nu ska jag skriva ngt som få sett o några hört av mig. Flis är inte riktigt ok. Jag har tårar i ögonen o det är så sjukt jobbigt att ta upp tankarna till ytan. Så här är det. När Flis fyllde år så fick hon en studsmatta, till hennes stora glädje. Å där har hon stått, hoppat, rullat, you name it. I helgen började hon gå konstigt o klaga på värk i fotleden. Ni som har varit med från början VET att hennes sjukdom ALL upptäcktes i o med att hon hade en inflammation i höftleden. Nu är det det värk igen. O inget veckobesök på sjukhuset. Orolig tror ni? FRUKTANSVÄRT OROLIG.. Ringde dagvården idag. Pratade med syster K som lyssnade på mina hulkande meningar o osammanhängande tal.. Ja, jag är rädd. Hon säger att det tyder på en överbelastning i fotleden o ska inte hoppa studsmatta på ett par dagar. Men det är antecknat i hennes journal, hennes läkare vet o ser vi att det inte blir bättre så måste vi åka in så de får känna o klämma lite på foten. Oroligstatus nu: mja.. lite lugnare, ledsen o chockad över att ett litet livljus har slocknat.. F.ö mår Flis bra. Ingen feber, inga nya blåmärken, pigg o glad.. "bara" värken i fotleden som spökar alltså... Vilken tur i oturen att duktiga läkare och sköterskor finns ett samtal bort.. Å som Anna sa.. " va tusan.. det är ju skitnära till sjukhuset.. tänk om vi bodde i Jukkasjärvi.." Ja fy fan

ängel

Finns inga ord... it just breaks my heart...

big plans

Ullaredsdags. 3 brudar lämnar de respektive på hemmaplan o gör en roadtripp nedåt i landet med övernattning. Det ska bli sååå kul!! Big plans smiddes här på ö:a idag.. kan ju bara bli toppengaloppen. Skönt att dagen avslutades på ett bättre sätt än vad den startade..

när hjärtat stannar för en stund

Har precis läst en text. En vän till mig på Facebook skrev de där orden ingen av oss någonsin vill höra. Deras lilla fina flicka håller på att lämna smärta, sjukdom och livet bakom sig... Denna modiga, charmiga och otroligt levnadsglada tjej som kämpat mot sin aggressiva cancer i snart över 2 år. Läkarna har gjort ALLT. A-L-L-T. Den här familjen är speciell för oss, ur många synvinklar sett. Inte nog med ett det skiljer 1 månad nästan precis på våra tjejer, båda har tampats med en livshotande sjukdom o båda föräldrarna har fått benen undanskyfflade mer än en gång i livet. Det här var den första familjen vi träffade i Gbg. Finare människor får man leta länge efter. Nu räcker inte orden till. Det känns så sjukt overkligt. Så jag ber er från hela mitt hjärta och hela min själ. Här och nu. Sätt in ett bidrag till BARNCANCERFONDEN. Som mamma J sa..Inget bidrag är för litet.

fortfarande sådär braigt :)

Yttligare en dag till handlingarna. Har haft en bra dag idag med. Blidde ingen båtbuss dock. Flis orkade inte. Sol, värme, fikagäster o korsordslösande. Gillert. Å vi har studsat på studsmattan idag.. ojojoj. Det kan ju vara analkande träningvärk på g. Ja, förmodligen. Men det är ju skitkul o hoppa runt. Bra motion? Kan det vara min nya grej=? 30 min på studsmattan/dagligen? Har en trött liten o en trött ByggareBob. Jamen just det.. vi har ju en röd dag imorgon också GILLERT! Ska hänga lite med sköna bönor imorgonem o planera en go tripp till ett fantastiskt shoppingcentra några mil bort :) Nu vankas det middag- Flis vill ha pizza, jag vill ha grillad entrékott o ByggareBob vet jag inte vad han vill ha. Spännande kombo på ingång alltså.

Så otroligt bra!!!

SÅ otroligt bra har vår lördag varit. Alla vi tre. Har pratat med ByggareBob uppe i nordligaste Värmland o han mår allt bra gott i byggandet där med :)Flis o jag har haft en amazing dag. Så bra har det varit. Frukost på Kaviar (dubbelWoW på den) lite häng i leksaksaffären o sen hem o tokmyste. Åkte till systeryster Lotta ett par timmar. Himla trevligt. Åkte hem o lagade fläskfilégryta med ris till kvällsmat o den intogs i sköna skuggan på altanen. Jag med ett glas vinovino o Flis med fanta. Tog en efterrätt för att lyxa till det lite också. Har ni inte testat KESELLA HALLON.. gör det. Väry smarrigt. Efterrätten bestod av kesella hallon, färska hallon o krossat digestivekex serverat i glas. Funkar fint så att säga. Jag har lyckats få världens bonnbränna på ena armen idag. Bränna andra imorgon kanske? Älskar att solen är här o framförallt värmen. Nu är det juni o sommartankarna kommer ju smygande mer o mer.. Gillart! Imorgon kommer ByggareBob hem igen. Till familjen. Jag o Flis har några to dos på listan imorgon. Funderar på om vi ska åka lite båtbuss kanske? Först ska vi äta en fantastiskt frulle på hemmaplan o mååå så där söndagsgott som bara vi kan. Nu ska jag passa på o surfa runt om lite sommarutflyktsmål o resor :)

Mys

Tog med mig Flisen till Score. Jag anser att det inte behöver vara ett helt företag för att åka in till stan, sätta sig på en resturang för en matbit o trevligt sällskap. Precis det gjorde jag ikväll. Jag frågade min dotter om hon ville ut o äta på resturang, (inte macdonald då..)o svaret blev JA! Vi åkte, beställde god mat, fick otroligt bra service o Flis var helt otroligt duktig. Hon satt still o väntade på maten, åt (till hennes aptit sett..) massor o det var en ljuvlig stund. Efter maten gick vi å tog en varsin mjukglass.. ok, min mage gillar inte- men den bjöd jag på idag. Det var så mys att gå o smaska mjukglass genom Karlstad stad o strosa runt o kika på folk. Ingen tid att passa, bara vi liksom. Mammi o Felicia <3 Hon verkade uppskatta vår speciella egentid tillsammans. När jag la henne i sängen så sa hon.. "älskar dig mamma.. tack för idag <3!" Åh.. sånt får ju hjärtat att hoppa ur kroppen ju. Nu är kl snart 22. Jag säger over and out för denna dagen. Imorgon tar vi en sovmorgon (har jag tänkt alla fall) o sen en överraskningsfrukost på Kaviar. Sen tar vi väl lite shopping på det kanske? Förmodligen allt troligt. El en roadtripp.. man vet aldrig. Vi lämnar det öppet o ser vad som händer o sker... puss

Bra helt enkelt

Klämfredag.. med goa kollegor på worki. Gjorde mig inget som helst att åka dit idag. Sol, värme, glada barn, glada kollegor, rabarberpaj med glass o ett himla skönt häng. Nu har jag hämtat Flis fr Stine. De hade också haft det huuur bra som helst. Nu startat vi upp tjejhänget.. Upp på studsmattan vet jag :O)

Tjejhelg på ingång

ByggareBob har följt med till min pappas stuga över helgen för att bygga givetsvis. Hemma i huset är jag o Flis. Gillert! Kanske drar vi iväg på kuligheter, kanske stannar vi hemma o myser gott bara hon o jag. Mycket tid o mycket kärlek, det är grejer det :)

Mammi o Flisendag

Äntligen blev kl tillräckligt mkt för att vi skulle kunna ta vårt pick o pack å dra till BERGVIK. Älskar Bergvik. Finns allt. Nästan alla fall. Det här shoppades det idag: 1 klänning+ thights o en vit snövit-tshirt, 2 nagellack fr Lindex. 2 klänning o 1 par tights fr H&M. Flis val. Det mamma plockar fram passar ibland men inte ofta. Välja själv funkar bäst. Mamman fick med sig 3 matkassar, 1 mascara, 1 tunika. Vi hann också med en fika (obligatoriskt efter att ha slitit ont i 4 affärer...)å en macdonaldspåse med Happy meal med hem som lunch till pluttan. Jag lagade MIN favoritlunch till mig o ByggareBob- fiskbullar o potatis M-u-m-m-a!!! ByggareBob- not so much. Nu vankas det bak om en stund. Flis Gudföräldrar med familj kommer över på lite 5-års fika i em. Vad det blir=? Mumsig chokladtårta med glasyr toppad med vit choklad..

AvregageringsPromenaden

Min pappa o finaste Stine har flyttat riiiiktigt nära oss. En promenad så är vi där liksom. Både mamma o pappa har en enormt stor betydelse i mitt liv. Jag älskar er så otroligt mycket. Mamma bor ju en bit bort, men vi pratar i luren minst 1 gång varje dag, då känns det som du också är riiiiktigt nära. I alla fall. Igår var jag på riktigt pissigt humör. Det händer inte ofta, tro mig. Men olika incidenter under dagen vid olika tidpunkter gjorde tillslut att bägaren rann över o jag behövde gå hemifrån för att inte säga saker som låter värre än vad de egentligen är. Jag kan inte argumentera på ett bra sätt. Tålamod har jag, men blir jag arg så kommer ord som inte är mina o ord jag inte kan stå för. Så, jag gick hemifrån ett par timmar o lugnade ner mig. Gick till pappa o Stine. Finns det en sak som kan göra mig heligt förbannad så är det när jag blir orättvist beskylld för saker jag INTE gjort. Jag blir också dretförbannad när jag ber om lite hjälp o får till svar att det jag gör är inte nog o att någonannans saker "to do" är mycket MYCKET viktigare.. Sånt gör mig ledsen. Sånt gör att jag slutar be om hjälp o slutar att prata överhuvudtaget.. why the fuck bother liksom? Vet här o nu vad de flesta här tänker.. o NEJ. Det handlar inte om en speciell person eller grej eller förhållande. Det handlar om att jag hade en riktigt jävla pissig em igår. Det blir så ibland. Det var skönt med en avreageringspromenad.. men jag känner mig ff laddad o irriterad. Tittar på klockan o önskar fram den en timme el ngt.. Ska ta med Flis till Bergvik o tröstshoppa lite. Tjejhäng med den bästa liksom. Ibland kan man fundera på hur man är funtad som människa. Vad är det som gör att jag är konflikträdd i många fall=? Varför? Jag gillar inte bråk, jag gillar inte att bråka, varför vara osams när man kan vara sams liksom? Jag får ofta höra att jag är en otroligt glad, positiv och sprallig person. Jag har svårt för energiparasiter, de har verkligen inte plats i mitt liv. Men jag respekterar olikheter. Så vad vill jag med detta? Jag inser att Även en sol har sina fläckar o jag måste tillåta mig själv att bli arg o våga avreagera mig i ord.

Lokal väderrapport

Skickar ut en högsta varning för Storm, åska, blixtrar som okontrollerat kan slå ner utan minsta förvarning, ösregn med hagelinslag o minusgrader med risk för att det kan bli en ny istid. Prognosen sitter i onsdagen ut. Det ser ut att klarna upp imorgon torsdag, det är dock allra högst mest icke troligt. Helt klart, varmt och soligt blir det på fredag em efter kl 14. Den glada o positiva prognosen sitter i till måndagem- sen kan helvetet braka loss igen. Långsint jag? Hell no.. men I forgive.. but I don´t forget. Så det så.

RSS 2.0