Saker som gör mig glad

Att få en en riktigt skitig tjej från förskolan. Hennes overall var totalt genomskitig idag efter dagens uteaktiviteter. Ååååhhhh neeeeej känner säkert de flesta, men jag är bara glad för vet ni vad? Det innebär att Flisen faktiskt leker och har kul på dagarna och det betyder mest i hela världen för mig. Som bästa GT brukade säga till de som höjde på ögonbrynen när hennes barn faktiskt fick leka ute i finkläder.. "Det finns ju tvättmaskin!!!" El hur var det GT?

the never-ending-story

Magen. Fyyyy fan vad jag avskyr min mage. Den gör ONT idag. Såntdära oidentifierat ont så driver mig till vansinne. Jag kan inte göra ett smack åt det. Bara ligga ner o hoppas på det förvinner. Prognosen för det? Well.. inte helt bra faktiskt. Lovade faktiskt Flis att vi skulle ta en sväng till hennes förskola o lämna lite grejs inför morgondagen så vi inte behöver komma med bagage så det ser ut som vi stannar en hel vecka. Hon har ju inte varit där på 3!!! veckor.. o nu har förskolan tillfälligt flyttat in i andra lokalen pga ventilationsrepration. Måste checka läget inför morgondagen så det itne går en massa skräp så vi kanske kan lämna som vanligt.. Nä. Måste lägga mig igen.. detta går inte.

dumt

Det är dumt att sova 1,5 timme mitt på dagen, för då blir nattsömnen ngt lidande. Tittade på kl alldeles för många ggr inatt.. o nu är jag helt slut (med magont dessutom). Vi var ute på Kilenegården igårem, grillade lite korv, fikade o lekte en stund. Jag var helt slut när vi kom hem o däckade på soffan..vilket jag fick betala för inatt...dumt.

mello del 4

Pinsamt dåligt. Hoppas stenhårt på Danny, han brukar ju liksom alltid leverera Good grejs på scen... men det andra skärpet? Dååligt... om detta var det allra bästa Sverige kunde skaka fram så lägg ner dreten..

Pisshumör

Ja faktiskt, jag är dretförkyld. Alltså en såndära förskylning som ger mig lock för öronen, seriösa andningsproblem på natten och en konstant rinnande näsa under dagtid. Och värken.. jag har värk i min kropp. Jag skriver inte ont..för det har jag inte. Ont är ett svårdiffinerat namn i min värld. Jag har ont när magen krånglar, men annars är värk ett bra extraord tycker jag. Det var en liten avsvängare ser jag visst. Jag är dretless på små skitsaker egentligen, men det struntar jag i. Skulle behöva åka till apoteket.. men har ingen bil för den sålde byggarebob igår. Har vi en ny bil tänker ni då? NEJ. Vi har ingen bil ALLS. K-a-n-s-k-e nästa vecka. Skulle kunna cykla till apoteket, om det inte vore så att jag har en sliten Flis hemma som inte alls är sugen på att cykla sådär långt. Så jag får uppenbarligen klara mig utan nässpray idag. Tack för det. Jag är även husvakt. Paret är på solsemester o vill att jag tar in post osv. Ledsen. Men jag tänker inte gå dit idag. JAG ORKAR INTE!!! Jag orkar definitivt itne dra med mig en surFlis som inte ens kommer orka gå en liiiiiten bit av vägen. På måndag ska vi till sjukhuset igen. Å på tisdag vankas det jobb, förskola o ev köras till tåg. KÖRAS MED VADDÅ???? Ska få låna pappas bil. Ska bara orka gå dit för att hämta den också.. Sitter i mitt soffhörn o muttrar, flåsar o känner mig allmänt degig :( I andra soffhörnet sitter en liten Flis som säger.. "Men mammaaaaa... jag vill göra det här o det här o det här...!" Kom o leeeeeek med mig..." Åh vilka mysplaner jag hade för dagen idag.. men det förutsätter ju att jag kan dels röra på mig och för det andra.. andas ok. Vilket jag skulle kunna göra OM JAG TOG MIG TILL APOTEKET..*Grrr*

å en förkylning på det...tack!

Ameeen va Fan... nu har fröken Sara plockat på sig en Big time förkylning. Nice.. livets goda bara forsar fram i mitt liv just nu.. suck.

vinter? vår?

I torsdags förra veckan åkte jag stjärtlapp i Bryngfjorden med "mina" femåringar. Då toksnöade det o var riktigt mysigt. Idag var det plusgrader (typ 7 grader)mitt på dan.. vinter el vår nu får det väl bestämma sig?

semmelbak såklart

Jag tror inte att det är ngn som missat dagen i ära. Det är ju fettisdagen för bövelen.. för första gången någonsin bakade Flis o jag egna semlor idag. Å Sweet schezzus Hallelujamoment vad gött det var. Mer hembakt åt folket. :)

lite lättare att andas nu faktiskt

Var till sjukhuset idag. Ny provtagning o provsvar på förra veckans mycoplasmaprov. Mpprovet var negativt.. skönt. Crp- infektionsprovet har gått ner o febern börjar äntligen släppa sitt tag efter 2½ vecka.. Det diffusa på röntgenbilderna är en lätt lunginflammation. Hon får ju redan antibiotika så jag hoppas verkligen att det tar allt skräp som finns i hennes kropp..

Söndagens planer

Idag ska jag ge mig ut på en liten roadtripp mot Arvikatrakten. Min systerson M fyller 20 år idag. Grattis!! Tanken var ju att Flisen skulle följa med. Men så blir det inte, då febern håller henne i ett fast grepp o dennadära fruktansvärda hostan.. näpp hon får faktiskt vara hemma. Jag har ett par timmar till övers innan jag ska sätta mig i bilen o åka iväg.. så tvätta, städa o plocka sig lite kanske??

Vad jag gjort idag

Kolla in nwt.se o scrolla ner en liten bit. Jag, Anna, Karin och Jonas har stått i mitt i city för Barncancerfondens räkning. Feelgood känslan är mycket hög och jag tackar allt mest ödmjukast för alla de som jag känner eller inte känner som kom o lämnade ett bidrag i en av våra 4 bössor idag. Det känns bra att vara med och påverka, Lite stort är det ju att nwt kom o intervjuade oss..Vi hoppas på ringar på vattnet o smider nya planer för att synas och höras för våra små hjältar. GLÖM INTE ATT SMS:A FORSKA TILL 72 900 FÖR ATT SKÄNKA 50 KR TILL BARNCANCERFONDEN..TACK<3

Sådär ja

ByggareBob o Flisen fick åka till sjukhuset igår. Dags för mycoplasmaprov. Jag vet inte riktigt vart det bär av detta. Men tuttiluttan har haft feber länge nu, ibland låg o ibland rusar det iväg. Hostan driver henne till vansinne o jag tycker bara så synd om henne. Nu väntar vi på besked.. igen. För är det mycoplasma så behöver hon en annan sorts behandling som krävs.. Just nu har hon ju Bactrim, men det är ju mest för att förhindra svampbildning i lungorna. Själv vaknade jag med huvudvärk imorse. Bra start på helgen liksom. Om ett par timmar ska jag till mitt i city. Vad jag ska göra där... kom o kolla vet jag. Tandvärken/öronvärken är diffus o svår att beskriva. Skulle sätta mina pengar på örat faktiskt. Har det blivit värre på måndag så får jag väl försöka ta mig till läkaren.. igen o kolla upp det.Nu lite boring måsteverkligentatagiochgöras.. tvätt, disk o städ.. Har jag sagt att livet är kul.. nästan jämt?

Å vi väntar vidare då..

Suck.. ingen dr som ringt idag heller :( Va blir det liksom? Flisen orkar ju knappt röra lite på sig så börjar det hosta o kraxas. Ju mer jag väntar destu mer orolig blir jag.. snälla ring. NUUUUUUU!!!!!!!!!!

öronont el tandvärk?

Det känns så konstigt. Jag har *pepparpeppar* aldrig haft tandvärk så jag vet faktiskt inte hur det känns. Nu är det så att jag har känningar av ngt slag. Typ käken fast mer upp mot höger öra. Känningar. Inte smärta eller ont så jag grinar. Så har jag ont i örat eller är det tandvärk? Fuckfuckfuckfuck.. jag måste nog ringa dennadära tandläkaren misstänker jag. Fan. På riktigt alltså. Fanfanfan. Någon som har en stesolid till övers så jag kan vara halvt medvetslös när jag är där?

Jag vet frågan jag måste ställa..men vill jag veta svaret?

Lite kryptiskt fomulerat ja.. Det kan vara ngt positivt, men också/eller ngt negativt. Det finns 1 person som hjälpt mig att komma fram till slutsatsen på den frågan som ständigt cirkulerar i min skalle. Jag vill inte fråga egentligen, men samtidigt.. livet är kort o skört. Varför vänta? Försöker samla ihop mig mentalt o fokusera på att det faktiskt är ett måste att våga fråga.

Internationella Barncancerdagen

Vill bara upplysa om att det internationella Barncancerdagen idag. Sms:a FORSKA till 72 900 så skänker du 50 kr till Barncancerfonden. Tack <3 Min Flis fick sin ALL diagnos i oktober 2009. Livet stannade o livet omvandlades till ngt obeskrivligt. Det går inte att ta livet förgivet, samtidigt så kan man inte gå runt och vara rädd. Men jag är rädd. Livrädd för att det dels bara är ett par få månader kvar på hennes behandling, sen står vi där.. helt utan skyddsnät o livbojjer. Jag har ett facit i handen. Ett facit som säger att 3/4 barn överlever sin cancersjukdom.. Idag alltså. Därför är forskningen så otroligt viktig. Jag vill att cancern ska utrotas, för inget barn ska behöva gå igenom det helvete som cancern innebär. Jag är trasig. Flisen är trasig. Men vi kämpar för livet, snälla hjälp oss att stödja forskningen kring barncancer.

När världen skakas om.. igen.. och igen..och igen.

Jag hinner knappt få fotfäste o räta upp mig förrän det är dags att göra en rallarsving för att landa face down på en småstenig grusväg. Denna gången el som många ggr förr, Flis. Vi fick åka in akut i em o göra en lungröntgen. Hon hostar ngt så fruktansvärt mellan varven o kräks med jämna mellanrum. Det här med 12:an. Så mycket tankar. Så mycket oro förknippat med denna avd. Beskedet efter läkaren tittat på bilderna var ngt diffusa, men det fanns ngt där.. men de visste inte riktigt vad. K.a.n vara början till lunginflammation.. Hon är insatt på antibiotika nu alla fall. Sen syresätter hon sig dåligt. Jag kommer slockna som ett utbrunnet ljus ikväll. 4½ timme på 12;an känns som tre evigheter när man väntar på provsvar..Jag ska ringa dr K imorgon. Hoppas hon kan lugna den oroliga mamman. Vab för mig imorgon.. Flisen börjar längta tillbaks till Kulingen nu. Men.. vad göra? Hon måste ju vara frisk för att orka vara där..

Min vecka

Förra helgen alltså 3,4 och 5/2 såg ut så här för mig. Fredagem: värk i magsäcken. Natt till lördag: Värk som väcker mig varje gång jag gör en lägesförändring i sängen. Lördag fm. Värk i magen som gör att jag inte har matlust el aptit. Lördag em: dop (med krämpor för min del) Kommer hem lördagkväll o slocknar i soffan i 2 timmar. Natt till söndag.. FROM HELL. Fy fan. SMärta o värk i hela magen. Söndagfm. Ligger still i soffan o sipprar nyponsoppa. Söndag em Karlsson på Taket. Helt likblek, risig, smärtpåverkad o trött. Lägger mig tidigt den kvällen för att sedan vakna x-antal ggr o höra Flispluttan hosta. Vi lägger oss tillslst i soffan-halvsittande resten av natten. Måndagens planer var att få tag på läkaren. Det fick inte. MEn jag fick en tid på tisdagen där jag får bekräftat att min mage är trasig. Nu med magkatarr. Magbekymren bara eskalerar känns det som. Först laktosintolerans o sen magkatarr.. fan va kul. Lägg sedan till allt det där andra som inkluderade Flis vecka. Tjo..

Om denna veckan

Flis har varit risig länge nu. Jag vet verkligen inte vad det är för fel på henne. Feber o tokhosta som håller oss alla vakna. Det började o tog i på allvar på måndagen denna veckan. Hon var blek o lite varm, inte överdrivet mkt febervarning. På måndagem tog jag ett beslut om att vabba på tisdagen då hon blev blekare o varmare. Natt till tisdag var inte rolig. Tisdag fick jag ringa dagvården o meddela att hon hade 38 graders feber. Det måste alltiid meddelas. På tisdag em verkar hon bli bättre o piggare så jag planerade att hon skulle till sin förskola på onsdagen. Onsdagen kom, vi klädde på oss o gjorde oss klara. Flis hann precis in i bilen då hon lägger av en slemkräka i bilen. Jaha. Ringa runt o krångla lite sen in till soffan igen. Hon blir vit som ett lakan i ansiktet o febern stiger.. Onsdagen gick i vilandets o alvedons tecken. Jobbig natt till torsdag. H fick vabba på torsdagen och när jag kom hem på em händer följande: :( I torsdags fick vi åka in akut till avd 12.. åh vad jag önskar att våra nätter på den avd är slut...Akuta infektionsprover togs o visade ett förhöjt infektionsvärde, men ändå inte tillräckligt för att påvisa en infektion som kräver behandling. Ett par timmar på avd 12 torsdagkväll så var det dags att åka hem igen. Hon har alltså nht skräp i kroppen. Tack o lov så är det sjukhusdags imorgon, jag kommer be om ett streptoccocerprov på henne. Just in case. Nu är det slut för idag. Flytt å tågtur tog musten ur mig på kvällskvisten.

Glad

Jag är glad och trött. Fast mest glad. Jag har varit på energipåfyllning under helgen. Spa? Nono. Här är det dags att sålla tuffa o jobbiga tankar med riktigt slitarbete. Jag har hjälpt till med flytt under helgen. Allt gick smidigt o så där, men det känns i kroppen att jag slitit lite mer än vad jag vanligen gör-ett par dagar i rad. Egentid o skratt. Det är aldrig lätt o lämna sliten Flis hemma, men ibland måste man få komma iväg o rensa skallen. Det har vairt ett par tuffa dagar sen förra veckan så jag behvöde verkligen det här. Tack mina fina vänner för gästfriheten <3

Läste just detta på fejjan.. mitt i prick!

SOME PEOPLE JUST NEED A HIGH-FIVE...IN THE FACE... WITH A CHAIR!!!!!

Förväntningar

Det ska man inte ha några uppenbarligen. Jag försöker vara realistisk o sann mot mig själv, men gång på gång smäller dörren i mitt ansikte och beskvikelsen är återigen ett de facto.

besök hos doktorn

Jisses. Fick en räsertid bara jag ringde vc. Till o med till MIN dr. Summa kardemumma.. jag har magkatarr. Big time. Jag orkar inte äta fast föda o jag fungerar ju lite sisåädär på flytande föda måste jag erkänna. Men det går framåt. Idag har jag ätit en macka o druckit en herrans massa nyponsoppa o havredryck + vatten. Jag känner mig långt från ok. Men imorgon blir det jobb o förskola igen.Tar en dag i sänder o försöker varva ner och samla ihop mig så kroppen inte kraschar totalt.

hemmavård av barnet

Jag är hemma med Flis idag. Varför? Jo för att nätterna i vårat lilla hus är nästintill ett rent helvetti. Min lilla Flisfis hostar nästan lungorna ur sig o håller hela huset vaket. Jag lider med henne o imorse klev vi upp alldeles för tidigt ,jag inte vad kl var när vi gick upp, till soffan med täcke och kudde för att sittsova för att underlätta smulisens hostattacker. Men där bunkrade vi ihop en stund tills pappan i huset kommer upp o tänder lite lampor för att han ska åka o jobba sig lite. Tackarrr. Min egna status.. well. Jag kan äta igen. Dvs allt som är flytande. Så jag kan itne riktigt äta.. jag kan dricka. Min mage är väry ur funktion. Får ringa 1177 lite senare. Det börjar kännas riktigt olustigt att inte vara hungrig eller att ha någon aptit överhuvudtaget. :( Så idag är det hemmavård av barnet (och mamman) som gäller...

Helgen

Vilken helg. På fredag eftermiddag gick jag hem från worki med ett himla underligt magont. Inte laktosspökeri.. ngt annat okänt. Lördagfm var magen helskum, det var en sugande känsla i hela magsäcken o aptiten lös med sin frånvaro. Lördageftermiddag var det dop för lilla W i Alsters kyrka. Jättefint dop och mysigt dopkaffe.. El.. JÄTTEMYSIGT dopkaffe. Jag fick nämnligen snosa på 2 små gullegosisar. Lilla J och Lilla A. Åh.. vilka underbara små hjärtan. Lördagkväll körde jag pappa o Stine till stan, sen via pizzerian hem igen. Sen är det ett litet mörker efter det. Det var en natt from hell. För oss alla. Skriver inte mer om det. Söndagen.. jo tjena. Karlsson på taket var det ju tänkt o bokat sedan länge. Jag o Flis låg huller om buller i soffan o ojjade oss länge innan vi fick kläder på oss. Å iväg åkte vi. Vi såg Karlsson på taket o fick efter showen träffa Markoolio för lite autografer o fotografering. Detta inkl biljetter o lunch tack vare stiftelsen MIN STORA DAG. Kom hem runt 17.45 tiden på söndagkväll o jag tokslockande i soffan i 2 timmar. Nej, jag är inte fräsch. O det är så sjukt typiskt, jag ska ju till Gbg i helgen som kommer. Har inte tid att vara dålig. Försökte få tag på min dr idag. Men det gick inte. Ska ringa 1177 sen istället. Jobba sig lite imorgon?? Nej, för det tror jag inte. Varken jag el Flis orkar ju knappt stå på fötterna.. För att summera. Det har varit en tuff helg, men samtidigt en upplevelserik helg. Nu ska jag kämpa vidare med en risifrutti.. har bara hållit på 2½ timme för att få ner den.. :(

När luften gått ur..

Hur jag än vrider och vänder på det.. det finns inga ord. Jag letar efter ord och känslor, men det enda jag finner är ett illamående som ständigt susar genom min kropp. Nej, jag är inte gravid. Sanningen gör mig illamående och maktlös. Nu har luften gått ur.. orden saknas. Jag vill inte ha ngn "krya på dig hälsning el åhhhhh kram från mig gumman" meddelanden. Jag orkar inte läsa hälsningarna, jag orkar itne svara på dem och när man inte vet själva historien bakom dvs varför luften gått ur så är välmenande ord bara tomma. Dret också :(

Sanning.

"Ja herregud. Jag försöker verkligen hålla mig flytande o bara klara vardagen. Jag försöker vara positiv och tacksam för det jag har... men livet hänger sänken kring min hals samtidigt som marken under mig börjar svikta. Jag saknar ord samtidigt som en känslostorm tar över min kropp." Detta är en del av ett sms till min kära vän. Jag lägger ut det här för att detta är definitionen av mig o mitt just nu.Vissa får allt, andra får inget. Jag missunnar inte vänner, nära och kära, ytligt bekanta el totala främligar lycka,glädje, kärlek och harmoni. Men det skulle vara trevligt att få det riktat mot mig själv någongång. Jag är inte bitter på livets alla villovägar. Men jag är vansinnigt trött på att få benen bortsopade varendaste gång jag äntligen ställt mig upp efter förra smällen. Jag säger bara fy fan.. jag vill verkligen ha lite flyt nu.

RSS 2.0