Bilden..

Äh va fan hann liksom inte idag..tar det imöra

Mumsfillibabba

Har varit hos farmor o farfar ikväll o ätit kalasgod mat. Vad sägs om oxfilé med hemmagjord pepparsås (laktosfri för min skull..) med dupersuper god sallad o minibaugetter till? Ah..o en kladdkaka med (laktosfri)grädde o kaffe till efterrätt? Wow..snacka matkoma nu alltså. Flis somna som en stock när vi kom hem. Flis söta kusin Emelie var där ikväll. Spelar ingen roll att hon är 16 år äldre än Flis..hon älskar henne totalt ändå. Farmor o jag delade på en vinare. 2½ glas vin en fredagkväll så kommer John Blund fortare än kvickt o slänger grus i ögonen på mig.. Men det var så gott. Tack så mycket. Nu sitter vi här, H o jag. En varsin soffa o tittar på insidan av ögonlocken :) Inte jag dock då jag sitter med min lilla kompis datorn i knät men det dröjer inte för mig heller..Säng säng säng...sovasovasova... Så natti på er allihopa. Nossefin, ringer dig på fm imorgon. Lotta, ha en superduperkul kväll Gumma, krya på dig älsklingssyster *kärlek till er alla* Ballerina, såg att du hade ringt. Ringer dig när jag vaknat till liv imöra. Vickvire o Ullis..jag kommer att sakna er sjukt mycket under dessa 4 kommande veckor..bara så ni vet ;)

Ja, guuud va gôtt!!!

Har varit sjukt effektiv mitt i den svåra huvudvärken idag. Har tagit mig i kragen o lämnat in musikuppgiften också! Sååå skönt. Nu är blickarna framåt mot veckorna som kommer med allt vad de innebär. Huvudvärken upphöjt i 2..borta med panodil ggr 4!

huvudvärk upphöjt i 2

Ont ont ont i mitt huvud. Hövvet går på overload o det är alldels för mycket runt omkring mig just nu *kämpar med att hålla fast huvudet o halsen på axlarna* Jaja, bara o köra hövvet i väggen o tuta vidare. Ont ont ont i mitt huvud för att jag har varit hos min frisör.. Ska man ha ont i skallen när man kommer därifrån? NEEEJ! Men Kattis är jättebra o jättegullig som person så jag skulle inte för allt i världen gå ngn annanstans. No way. Men K har en tedens att köra in hårklämmor i öronen?! och när hon går lös med plattången så sitter jag som på spikar. Jahaja..Hur jag ser ut nu? PLATTAT HÅR! Kortare hår, ingen lugg denna gång. Ska sminka mig lite o piggna till lite så ska jag visa hur jag ser ut sen. Nöjd? Mja..det blidde inte riktigt som jag tänkt mig denna gången. Men ska tillbaks (någongång i nov) o göra lite slingor o färga ögonbrynen!! kan ni föreställa er eller?? My god. Tror hon får klippa lite mer då faktiskt. Lite för långt fram för den korta frisyren bak så att säga. Jag har varit hos Kattis i 6 år.. Snacka stammis!

Dagen

Idag är det följande som gäller. Lämna flis på dagis kl 09.00 (vi har inte börjat klä på oss än..) efter det, ta bilen o åka till norrstrand till min friösr Kattis på Fröken Röd. Har alltid lite panik innan ett frisörbesök o måste toktvätta o "styla" håret lite innan, men inte idag. Jag orkar inte. Jag ska lämna över mig helt o hållet i hennes våld o bara njuta att ngn pysslar om mig för en stund. Sen hem, plocka in lite tvätt o sätta på en ny. Göra klart musikinlämningsuppgiften o skicka in den så det är klart. Förbereda mig lite inför VFu som startar på måndag o håller på i 4 veckor. Har min första samling på tisdag så jag vill vara förberedd o noggrannt planera vad jag ska göra. Det var det.. Mer då, kl är förmodligen dags att nästan hämta flis så jag ska dammsuga lite fort innan det är dags för det. Hämtar flis kommer hem. Har lite utelekbus o cyklar lite på gatan. KL 18 ska vi vara hos farmor o farfar o äta middag. Ingen obligatorisk fredagspizza idag alltså...Men farmors mat är underbar så det är ingen fara med oss egentligen. Kommer hem o snarkar på soffan när kl inte ens är 22 :) yej..äntligen fredag!

det börjar bli tröttsamt...

Att vareviga dag ska börja mellan 06.00-06.30. Jag är så trött o det spelar ingen roll att jag somnar vid 22.30 för jag är lika trött ändå. Det är tungt. Förstår inte att Flis är tokpigg sekunden hon slår upp sina vackraste ögon. Shit liksom..varenda dag. I detta huset finns inget som heter sovmorgon.. Tro mig.

Here we go again..

Åh maaaaan det kommer göra ont i hela mig imorgon. Skojar inte. Hade dansredovisning idag som by the way gick asbra!! Jag tog ut mig i dansen som jag aldrig gjort tidigare. När vi var klara låg jag o tokflämtade på golvet o sen bra stund efter att det var klart. Ja, min kondition är urusel. Riktigt pissusel alltså. Men den slags dans som vi har nu är fantastiskt askul. Kanonbra lärare o bara smittar med en rena gläjde o passion för dans. Vi blev filmade idag. Resultatet får vi se om typ 5 veckor efter vfu. Det har varit en toppdag. Ja, just det. Vi dansade i en trapp idag. Gjorde en snabb skadekontroll på min kropp förrut..låt oss säga att den går i en vacker röd/blå/lila ton på vissa ställen. *aj* Men det var en utmaning o då är jag inte sen på att hoppa på o vara med. Mer då? Flis fick ett skrattanfall när hon fick se mina löv som jag hade målat på mina kinder. Bara peka o skrattade.."mamma målat i ansiktet!!" hahahaha. Å inte nog med det, när vi gick från dagis så tittade hon på mig med kärleksfulla ögon o säger " du är fiiiiin mamma!" Lilla pluttan. Just nu är vi i ett fullkomligt matkoma. Pyttipanna vart det idag med stekt ägg och rödbetor. Nu ligger vi som 2 förslappande sviskon i en varsin soffa o kollar lite Nicke Nyfiken. Mamma..har ett julklappstips till Flis. Värsta bra boktipset. Får ta det nästa gång vi pratar. Nu somnar vi snart jag o flis..dags för lite mys.

Kul grej, står numera på vill-ha-listan

Tack för lånet av rita-i-ansiktet-pennorna Vickevire! Hahaha jag var bara tvungen att testa innan jag hoppade in i duschen. Cooolt..ME LIKE. Det kan ju bara bli kan kul o låta flis gå lös o måla på mig, på sig o tydligen på kläderna för det går o tvätta utan problem. MÅSTE KÖPA.. Långdag framför mig i skolan imorgon. Dansredovisning. Japp, så är det sagt. Just det.. måste leta efter ngt o ha på mig..Shiit..Kommer bli skoj tror jag. Träningsvärken sitter numera i magen. Musklerna i magen, jag visste att jag hade magmuskler någonstans lååångt därinne. Se där lite träning o *POFF* träningsvärk som vet vart den ska smälla till för att göra så sjukt ont som möjligt. Aj. Men det är bara o ta nya tag för att imorgon spär vi på träningsvärken o går in i omgång 2. Natti natti

Gumma

Tack för idag. Älsklingssyster min. Är så glad att jag har dig o Henka o Plutt såklart. Tack för alla skratt idag o härliga samtal. Bara du vet hur det kan vara.. Livet skulle inte vara sig likt utan dig i mitt liv. Finns alltid här gumma. I ur o skur. KÄRLEK!

WILLYS o smått o gott

KOmmer här o nu göra reklam för ett företag o jag kommer inte att få ett öre för det, men skitsamma. Gumma o jag har varit till Willys idag o handlat mat. 2 pappåsar o en plastpåse för 670 kr! Fattar ni vad mat det blev eller? SHIT!! Jag är supernöjd o inte nog med att blöjorna inte ens kostar 100 kr/pkt o vällingpkt är cirkus minst 10 kr än ica...Det är en bit att köra för att handla mat. Men en storhandling i fortsättningen blir faktiskt på Willys. Snacka om att få rejält för pengarna. Nu kommer det bli husmanskost på höööög nivå i detta hus. Det som vaknas är kalops, pepparrotskött, kokt torsk med äggsås..mmm pannbiff med lök o sås (ingen lök för mig då) o en massa massa annat gott. Har precis ätit dagens lunch. Fläskfilégryta med tjocka äggnudlar. ÅHHH smaskigt. Ibland får man till det riktigt bra alltså :) Deadline för inlämning är kl 16.. !5.30 har jag ev planer sååå jag ska ta tjuren vid hornen o lämna in den alldels strax. Åh maaaaan...*nervös* Gumma o jag tog by the way vägen förbi Rusta. Rusta är en riktigt risig affär här i stan. Inte alls lika fräscht som i reklamen på tv. Men, det finns ALLTID ngt som man kommer hem med. Idag, en köksmatta och julklappspapper. Nu kan julklappsinköpen börja. yej..

underbara inläsningsdag

Har inläsningsdag idag. Ska bli riktigt gôtt. Det är deadline för inlämning på dramaarbetet idag. Det ligger klart i datorn o väntar på at bli ivägskickat men hm..jag drar mig lite för att skicka iväg det. Måste kolla igenom ordentligt innan jag släpper det ifrån mig. Ska ta med Flis o åka till dagis om si så där 50 min. Regnet öser fullkomligt ner och jag hoppas o ber en bön att det ger sig jämt lite grann när det är dags att åka. Efter det åker jag o hämtar Goaste Gumma o drar till Willys. Storhandling jajjamensan. Sen hem o hänga lite tvätt o ta o fila på ett annat arbete som ska in senare i veckan. Inläsningsdagar är underbara. Fast skulle man vara ûberambitiös så borde man åka till skolan o sitta i biblioteket för att få en massa gjort. Det orkar inte jag. Jag har faktiskt självdisciplin nog att sitta i ett par timmar alla fall. Det tycker jag är bra.Sen vill jag inte att Flis ska behöva gå så långa dagar på dagis när jag har inläsningsdag. Försöker hämta henne tidigare än utsatt tid. Nu är det 45 min kvar tills vi borde åka till dagis o jag borde hoppa in i duschen innan dess.Åh..vart tar tiden vägen??? Måste ruuuusa ;)

...nighty nighty..

Jag ska skriva ngt som jag har skrivit många ggr tidigare. JAG ÄR TRÖTT. Helt ofattbart förstår inte. Visst, de dagar som vi är aktiva så är det ju en sak att vara skönt utmattad o trött. Idag är bara luften slut. Pyspunkan blev en däckexplosion o jag har segnat ihop på lillsoffan med datorn i knät o kikar på House. Snart nighty här i huset. Ska bara greja lite först, förbereda en tvätt inför morgondagen, lägga fram skolböcker som jag ska greja med o kanske tom förbereda kaffekannan så det är bara o trycka på imorgonbitti. Znnnarkkkk..Huga va seg jag blev. Snart kommer fåren hoppande bakom ögonlocken o kroppen blir tung. Försöker komma på om det var ngt mer jag skulle skriva..Hmm..Matshopping med gumma imöra ;) yej..vi mot pensionärerna hehehe. Spännande. Nej, avrundrar nu..ska kolla lite på datorn innan jag lägger mig så nattinatti

hahaha jag är en virrpanna

Jag är en virrpanna. Den allra skönaste förvirrade människan som det ibland funkar för o ibland funkar det...inte. Nu har jag hittat mitt block :) *nöjd* hahaha tänka sig att det låg på precis det ställe som jag hade det sist på!? Jag var bara tvungen o ringa vickevire o fnissa lite över min lätta försumlighet :) Jag bjuder på den.. o min roliga gång med tanke på att röven värker o benen känns tunga. Men nej, ska inte ha fler bebisar nu så min ank-gång berodde inte på att jag är huxflux ûbergravid utan sjuuuuk träningsvärk. Dagens mission o lektion med mysbarbro handlade om att skapa i lera. ASKUL! Lite lagom sisådär o skönt att sitta still en dag..Nu har jag precis haft besök av Vickevire o panikstädat o grejat lite innan hon kom. Tack för trevligt kaffesällskap gumman. Ses imörakväll när jag ska massera S. Nu är det följande som gäller. 1 åka till ica o köpa kvällsmat 2 hämta Flis. Detta inom 30 min. Kanske måste gå typ nu?

Lång natt

Flis var ledsen runt midnatt o var otröstlig en stund. Gå o hämta henne sa jag till H som motvilligt gick upp från den varma sängen för att hämta vår tornardo till vår säng. Kan meddelas att jag har sovit så sjukt dåligt sen hon kom över till oss. Hon har legat o tryckt sitt huvud mot min rygg..niiiice. Känns som om jag har legat o balanserat på kanten hela natten o förmodligen är det så. Ska skynda mig till skolan idag så jag hinner få i mig en kopp kaffe innan bilden börjar. Träningsvärken? SKOJA INTE!!! Min stackars röv kommer inte förlåta mig på flera dagar, benen känns som 2 betongklumpar och o efter allt vevande med armarna..jo mina bröstmuskler känns de med om man säger så. Vete fasen hur det ska gå till rent praktiskt att röra sig idag. Det löser sig nog. Regnet ÖSER ner här på ö:a. Vi vaknade av att vattnet slog mot fönsterna. En sån här dag är förenat men ett par bra filmer, te, scones, fruktsallad och under en filt mys. Å ljus.. en massa ljus tända överrallt. Men inte här inte. Jag ska pallra mig upp ur soffan, sätta på lite kläder och hjälpa Flisen med lite kläder o sen pallra oss iväg. Men som sagt, en lång natt ger en låååång dag. Bäst o ta tag i livet direkt :)

Ojdå.

Ojdå, jag somnade på soffan med Flis på mig tittandes på Bolibompa. Jäklar va trött jag är. Det bara snurrar runt o jag försöker verkligen vakna till för jag har lovat att ringa en vän. Ska bara.. Ska bara vakna till först, ska bara kolla lite skolarbete och ska bara dricka lite te innan. Det här blir kvällens sista. Jag kommer säker somna igen så bäst att göra det man ska så man får höstburra ner sig i soffan med en filt o lite kul på tv. Bild med Barbro imorgon. Mysdag all day loooong.

Oh maaaaan..jag kommer ha ont imöra

Dans, hela dagen. Dans som innebär att man rullar runt på golvet, gör sig stor o liten, svävande och stark. Yoga-positioner (jo man tackar)o min reaktion är att det är kul, till en viss gräns, men sen börjar det göra ont i min kropp och sen blir man svettig o varm (me dont like) sen kommer mattheten. Jag säger bara oh maaaaan fan va min kropp inte kommer accpetera detta o som tack för gott samarbete (el inte) ge mig en sjuhelvetes träningsvärk.. Kom hem till Flis o sambon när skolan var slut. En kopp kaffe o sen joinade jag dem ute för att få lite frisk luft. Vi var säkert ute en timme o det var jätteskönt. Flis cyklade runt runt och vi var ner till skogen o kikade också. Vi har en liten inneboende på tomten. En snigel. En stor snigel i en stor snäcka. Skitcoolt då den har funnits på vår tomt i alla fall 3 månader nu. Hm..dags att ge den ett namn kanske? Snigel-Sune kanske? Japp så får det bli. Sambon håller på att laga mat. Makaroner(stuvade) och falukorv..så gott idag faktiskt för att jag är superhungrig och vill bara äta o sen hoppa in i duschen o sätta på mig myskläder. Tittar just ner på dagens outfit o inser att jag har redan myskläder på mig! Japp, slapparbrallor uttvättade och asfula men klämmer ingenstans,ett vitt längre linne och en munkjacka. Nästa mysoutfit blir ett par rosa brallor, linne och en stooor tjockare tröja. När flis har lagt sig så ska jag faktiskt ta en kopp te och tända en massa ljus. Lööööve hösten.

Nästan på gränsen till omäsklighet

Flis har vaknat 6.30 varje morgon ett tag nu, idag tog hon det yttligare ett steg. 6.10 :( It really sucks att behöva ge sig upp så tidigt. Suger något så fruktansvärt med tanke på att jag inte börjar förrän kl 9 och H ska vara hemma med smulis idag för personalen på förskolan har planeringsdag. SOVMORGON!!! tänk om... Jag har alltså vid denna tidpunkt varit vaken i ca 1½ timme. Det är nästan omänskligt att gå upp så tidigt när man egentligen itne behöver..Ska snart ge mig upp från soffan o göra frukost. Det blir mannagrynsgröt och smörgås idag. Jag frågade smulis vad hon ville ha o då sa hon gröt. Duktig tjej. Idag är det dans på schemat. Å typ litteraturseminarium (i miniformat). Vi har gjort läslogg på 2 böcker o ska ha med dem idag. Spännande. Jag gillade faktiskt böckerna o personligen gillar jag att få aha-upplevelser av en bok o är den riktigt bra så ändrar den tom ett förlegat o fördomsfullt perspektiv som man hade sen innan. Mmm ok den är inte som "Flyga drake" (bästa boken ever i mina ögon..)men de får 2 tummar upp. Kära farfar (Flis farfar) har gett mig en påse med böcker han tycker att jag ska läsa. När jag ska ha tid för att läsa igenom 3 Liza Marklund böcker är en senare fråga, men det är så kul att farfar o jag har litteraturintresset gemensamt. Det ger oss lite annat än Flis att prata om. Funderar på att låta han läsa "flyga Drake" o "Tusen strålande solar.." undrar hur han skulle gilla dem?

Söndag

Vilken söndag. Egentligen har jag inte gjort ngt vettigt, eller ja förrutom att ta en ikeatur, plocka i trädgården, laga köttfärslimpa med championsås, hängt undan en tvätt, ska snart sätta på en ny, tömt en diskmaskin och en ny är precis på, sorterat skräp o pantflaskor och plockat leksaker efter flis som ligger lite vartsomhelst. Jo, jag har visst gjort vettiga saker. Jag är effektiv när jag vill. Hade tänkt att slänga ihop lite muffinssmet som inte tar ngn tid alls, men nehej..ÖRKA INT´! Inte ikväll. Mer då? Dagis är stängt imorgon. Planeringsdag för hela kommunen. H ska vara hemma med flis o bara så ni vet förväntar jag mig att han aktiverar henne (inte=bilkörning) o jag förväntar mig att H lagar mat till familjen imorgon. Det är bara så. Jag ska ha dans tror jag alla fall. Hm..inte riktigt säker, men det är nog så. Ska packa bra danskläder. Mjuk o rörligt ska det vara. Nu är det Bolibompatime. Mitt nästa konstaterande lyder.. MER 5 MYROR ÄR FLER ÄN 4 ELEFANTER ÅT FOLKET!! En del program är så löjligt fördummande så man skäms som vuxen att de kan visa sånt skräp. Suck.

Äntligen egentid.

JA!! Äntligen egentid, men det är ju inte utan att ha asdåligt samvete för det. Lilla smulisen är ju alltid med mig annars o det är inte lika kul (även om det på sitt sätt är lite lättare) o vara själv. Jag åkte alla fall till ikea. Ikea är kul o bra. Flis älskar stora affären (som hon säger) o idag trots att det är lönehelg så var det inte så där tokmycket folk som man kunde tro. Jag kom hem med planerade inköp + självklart sånt som inte står på listan. Mycket fint får jag säga även om jag glömde typ hälften av det jag skulle ha där :( Suck.. jag MÅSTE alltså till Ikea snart igen. Attans också ;)

Håll i er nu

hahaha kvällens psykbryt av större klang kommer nu. Vi kollar ju dansbands*** någonting o helt ärligt så fick jag världens insikt. Dansbandsslaget är ju vuxenidol!! Hahahaha fan vad sjukt. Å inte nog med det..Bengt Hennningz är ju faktiskt bra! nej men va fan säger det om mig då? hahahaha. Helt sanlöst roligt. Jag skrattade by the way så högt att jag råkade väcka Flisen. Det var ju inte riktigt meningen...sov så gott pluttan

Fenomen

Varför åh säg mig varför du store allvetare.. VARFÖR SMAKAR ALLT LÖSGODIS LIKA HELT PLÖTSLIGT NÄR MAN HAR FÅTT I SIG ETT PAR BITAR??? Nu är det inte alls lika gott längre. Jag ska faktiskt njuta av mitt vin istället o låta resterande familjen äta upp det där andra. Nu har jag fått mitt behov stillat.

Myskväll på Ö.a

Flis o jag har haft en toppendag. Vi tog en promenad till en lekplats eller hon cyklade på sin trehjuling och jag gick brevid. "Vill till Lena!" sa flis. Jaja, kl är 10.30 de borde vara vakna. Sagt o gjort vi tog oss dit o vi fick lite fika. Flis älskade Lena-bullar så myceket så hon fick med sig en i en påse i sin ficka. När man minst anade så vips så åkte den fram o hon mumsade gott ute i höstblåsten. Gourmetlunch idag. Fiskbullar med dillsås och potatis. ME LOVE IT. Flis tycker det är ok och H don´t like it. SÅ kan det vara. Flis sov 2 timmar på em, det behöver hon med tanke på att dagen började 6.30 här imorse..WHY... Hon har ju varit snorig också så det är här som balsam för hennes lilla kropp. Vi har precis varit o handlat. Det blir grillad kyckling med tsasiki (egengjord lakosfri) för mig o potatissallad för de andra 2. Jag ska unna mig vin till maten och till efterrätt så finns det en stor påse lösgodis. MUMS! Blir förmodligen en heldel skratt framför tv´n ikväll. Dansbansjakten/duellen/slaget eller whatever det heter är ju fantastiskt patetiskt. Måste bara se ikväll det är bara så. Nu skriker min mage efter mmmmmmaaaaattttt!! så jag tänker behaga den och glöpa i mig en massa gottigheter!

Dieten

Handen på hjärtat. Jag är så jävla bäst. Är så stolt över min självdisciplin o för att det förmodligen är bra för min kropp o hålla sig borta från onödigt socker. Det är nog bra för de allra flesta. Pappa o Christine var här i torsdags o pappa sa att jag hade blivit smalare!! Åh, en sån kommentar skulle jag kunna ge miljoner för, bra den är ärlig o kommer från hjärtat. Som pappas kommentar. Tack. Det är då det är värt att kämpa lite extra. Just precis nu är jag ju inte sugen på värst mycket, men det lär vända inom en snar framtid. Trust me i know.

So far so good

Gick o la mig relativt tidigt igår. Hur många går o lägger sig vid 22-tiden en fredagkväll. Så dåligt på tv och kämpig mage..mmm inte är man värst sugen hålla sig uppe då inte. Idag mår jag bättre, har fortfarande ingen aptit. Har precis petat i min frukost o vilken hemsk känsla när det bara säger poff i magen så är det bra sen. Jag älskar frukost i vanliga fall. Men inte nu, jag mår bra so far alla fall. Blir en lugn dag. Funderar på om Flis o jag ska dra på oss lite utekläder o ge oss ut en stund i blåsten? Frisk luft är ju aldrig fel så det blir nog så att vi går ut om en liten stund. Nya planer på helgen, nja..vet inte. Har en grej för skolan som jag lär skriva klart. Har bara några sidor kvar i den boken så det lär jag hinna klart när flis sover lite senare. Mina inlämningsuppgifter är så gott som klara. Bara lite finslip kvar. Funderar på en IKEA-tur imorgon. Har lite grejer som behövs att inhandlas + saker som man vill ha bara för att :D Skulle vilja baka lite också så jag funderar på att gå till "Mitt skafferi" hos Granntanta o se om det finns saker att låna där :) Bästa GT, måste bjuda in dem snart för lite provsmak :) Tror hon jobbar i helgen. Sms:ar dig lite senare. Tror du sover gott nu. Mer? Flis har hällt ut en glas med äppeljuice över sig själv o under bordet så hon o golvet är väldigt kletiga. Yej..städtime. Flis gillar inte heller att mammi o pappa kramas. TOTAL SVARTSJUKA! Jag kom just på att det fanns en anledning till att jag precis körde igång datorn. Det ryktas om att det kommit in pengar på kontot typ igår. Måste kolla efter. Har ett par överdragsbyxor till Flis på inköpslistan. Men annars inget annat som jag vet just nu. Alltså, jo det finns massor jag vill köpa, men realtisten i mig säger "Den som gapar efter mycket, mister oftast hela stycket."

tänk om man skulle...

Ta o boka en tid hos en läkare kanske? Min mage har spökat sen i sommras som ni vet. Kanske borde döpa om bloggen till the fucked up mag-blogg? Min kloka mamma har alltid diagnoser nära tillhands. Jag blir både glad o rädd när du sätter igång. Men jag kan ju kallt konstera att ngt skit är det ju med magen min. Frågan är bara vad? Jag har alla fall bokat en annan tid, en klipptid. Nästa fredag är det jag som lägger upp ett nytt foto på mig själv i den nya frillen. Är supersugen på lugg igen. Fast kort hår o lugg? hm..jag vet inte om det passar så bra på mig. Kanske klipper mig korthårig igen? Vi får se vad det blir. Min frisör lät överraskad att jag ringde. Vart har du tagit vägen då?? Varit otrogen mot mig eller?? heheheh. Hon är så rolig. Nej, du vet hur det är sa jag..jag får ju aldrig tummen ur o boka en tid. JAG VET sa hon då :) Är jag seg? Ja idag är jag seeeeeg med flera e i sig. Helt sjukt, jag är ju inte människa när jag mår så här. Har en massa goa kakor här hemma o glass..men det lockar inte. Är sugen på vin, men det lär väl inte hinna ner i magen förrän det är på väg upp el ut igen :) Blä för att ha en dålig mage.

Tjoflöjt

Magstatus? worse than ever.. Magsjuk? vet ej, men ett molande illamående och brist på aptit så kan man fundera. Bläää..det som är fredag o allt. RIngde till 22:an imorse o pratade med min gulliga chef A-m. NEEEEEJ!!! HÅLL DIG BORTA, DU FÅR ITNE KOMMA HIT IMORGON!! 48 timmar du vet.. Ja, jag vet..Jaja. bara o ta hand om sig idag o vara extra snäll mot lilla magen. Snäll mot magen innebär by the way INTE en snickersglass som fanns i min frys..Hm..som man bäddar får man ligga eller?

Blä..

Tror minsann att det är lite magsjuka här i huset. Det är jag som är drabbad o mår så jävla dåligt. Dagens planer i skolan- de skiter ju sig. Morgondagens planer på jobb-de skiter sig. HATAR DET HÄR!!! Har absolut inte tid att bli däckad en hel helg.. Suck.

Kvällens avrundning

Jag lagade mat ikväll. Skräll va? Min pappa o Christine kom hit o fick ta del av min fantastiska matlagning. Det bjöds på rotfruktsgratäng med skinka i och sallad. Supersmaskigt. Flis har varit så trött sen jag hämtade henne idag. Hon är så snorig o hostig. Stackars liten. Önskar att jag kunde ta ut ett gäng vabb-dagar så hon skulle hinna bli frisk, men för mig är det en hel omöjlighet just nu. Självklart stannar jag hemma om hon får feber el om att jag ser att hon bara är allmänpåverkad. Skönt att det är helg snart, även om jag har bokat in ett arbetspass på csk på lördagdag. Annars lugnt o fint. Har insett i lite smått panik att det är litteraturseminarium-dags igen imorgon. Boken är visserligen bra, men det är bara så sjukt mycket nu. Gör vad jag kan imorgon. Vi ska dessutom redovisa en sång..jättegullig sång. Ja..det går nog bra. Heldag imorgon. Blir en tidig kväll för att orka vara allert o pigg under morgondagen. Jag har förresten skickat med ett lass grejer som pappa ska ta med upp till stugan i helgen. Yej..mer ställen för förvaring :)

Glömde ju!

Kenzo!! Lilla busvovven som tillsammans med sin matte bor ALLDELES för långt bort från oss.

Time for drama

Jag tycker att drama.lektionerna är fantastiskt roliga. Men jag har kommit på att de blir roliga OM dramaläraren är på bra humör. Det var hon inte idag. Det blev bara konstigt o knepigt o skum stämning. Fattade nada, o det tror jag itne att jag var ensam om att känna. Ojojoj. Bästa grejen på dagen var att vi fick sluta vid lunch o ta tiden som blev över för att skriva på dramaarbetet som ska in nästa onsdag. Tack för det. Vi åt lunch o sen blev jag inbjuden till vickvire för en kopp kaffe. Träffade en ursöt Gilla (vovve) som var helt i min smak. Dvs en vovve som säger hej utan att hoppa omkull mig o sen är det bra. Jag är urförtjust i vovvisarna som bor vägg i vägg med oss också, de är ju charmiga på sitt glada sätt. B o Q..gossevovvar. Nej, om man nu skulle ta tag i livet o göra det man fått tid för idag kanske?? Å tack Lotta för laxreceptet..kommer att testas inom snart framtid :)

Snyggmammi

Idag kände jag mig faktiskt fin när jag åkte till skolan. Bad hairday (men säg en dag när det inte är så) men annars 2 tummar upp. Jag har på mig följande: mina nya jeans, en grå finstickad tröja med 3/4-arm och linne inunder. Till det mina nya stövlar o min nya duffel. Jag kände mig superfin faktiskt. Tänk vilken boost kläder kan vara?

Vad hände?

Ibland blir jag lite chockad på mig själv. Idag är en sån dag. Jag fick ett ryck förrut o helt plötsligt har jag rensat ut sommarskorna, sommarjackorna o lite överblivna kläder som man ändå aldrig använder. Hahaha vad hände liksom? Ett ryck, bara så där. Nu ska jag bänka mig framför tv´n. Mycket bra ikväll. Fridens liljor :)

Tadaa så var man glad igen!

Upprättelse! Jag säger bara det. Flis har haft en kanondag på dagis. Somnade o sov som en stock i sin vagn idag. Vad var det jag sa?? Pigg o utvilad tjej som mötte mammi vid dörren idag. Åh vad glad jag blev att se henne sån. Lilla smulisen. Tack snälla personalen för att ni lyssnade på mig. Haft en klockrensuperduperdag med bästaste gumma genom tiderna. Älsklingssyster som har det största hjätat o goaste kaffet :) Jag har till o med varit effektiv med skolarbetet. Gjort 1 av 2 läsloggar på dansbökerna (blev riktigt bra faktiskt) o skrivit klart dramaarbetet. Ey..big mama on the role.. GT..jag såg dig förrut men hörde inte riktigt vad du sa..Något i stil med VA SNÄLL NU NÄR DU SKA HÄMTA FLISEN??? hehehe

Så där ja!

Jag tog tjuren vid hornen o sa som det var. Ska bli spännande att hämta smulis sen o se hur det gick idag. Jag förklarade för en personal att gårdagen var bland det vidrigaste ever. Flis var helt redo att krypa ut ur skinnet o var jättearg/ledsen/förtvivlat astrött. Hon måste få sin timmes sömn på dagis. Det är bara så. Hon är inte redo för en madrass på golvet med de andra barnen. SLUTA STRESSA! Tror budskapet gick in o jag fick fram vad jag sa. Sen om de blev sura o irriterade det skiter jag fullständigt i. Flis kommer alltid först för mig o jag kämpar med näbb o klo för det jag tycker att hon ska ha. Tog med goa gumma på stan en stund o fick tag i en kavaj/jacka/duffel svart med huva o såå fin o skön. Tack gumma för smakrådet. Håller alla tummar för dig nu. Köpte ett par strumpor till flis..borde blivit ett par överdragsbyxor också men det ser ut som jag får antingen gå till polarn o pyret el beställa ett par från Lindex hemsida. Vi får se.. Det skiljer ju siså där 400 kr i pris.

Hatar att ha rätt

Som jag skrev igår. Flis kommer att vakna minst 1 gång inatt. Ja, en gång vart det. Ledsen o ropade efter mamma.. bara o ge sig upp o trösta. Just nu laddar jag för en het diskussion på fm. Det kommer inte vara populärt men det skiter jag i. Det här är inte ok o i slutändan, vem bestämmer om vad som är bäst för sitt eget barn? mmm just det. Jag är laddad upp till tänderna o jag tänker inte vara otrevlig el bitchig (ja, jag kan vara sån om jag vill o situationen kräver det)utan i klartext säga vad jag tycker o tänker. Lugn mamma, jag ska inte göra mig ovän med ngn. Men du känner mig, det går en stund innan jag blir arg o när jag väl blir det så exploderar det. Jag är inte arg just nu bara irriterad så därför kommer jag kunna behålla mitt lugn under samtalet.

En trött liten tjej

Ja jisses amalia. Vi tog oss ut till Bergvik. Liten Flis var inte så värst på humör för att pröva mössor idag kan jag lova. Det vart 1 alla fall, bättre än inget o den är alla fall rätt storlek. Får kika in på Pricken med gumma imorgon o kolla lite. Skulle ju hitta en Kavaj/jacka till mig själv. Mja, det gick ju inte så bra det heller så en sån kom jag ju inte hem med tyvärr. Skulle kolla efter överdragsbyxor till smulis,det fanns det inga så det blir lite jakt efter det imorgon. Efter inte ens 1 timme på Bergvik fick Flis nog. Herregud, vilka lungor hon har lilla hjärtat. Jag tyckte så synd om henne och det gör mig arg att jag inte blir lyssnad på. Vi kom hem strax innan 18.30 så det vart vällingtime på en gång o mys i soffan. Gumman höll på att krypa ut ur sitt eget skinn o var i en känslomässig berg o dalbana innan det var dags för sängen. Vi läste en bok o sen sa jag godnatt..Då kan ni bara föreställa en fontänen av tårar som forsade nedför hennes kinder och värsta sortens psykbryt. Det varade inte länge, men tillräckligt för att jag ska må jättedåligt över att lyssna på henne den lilla stunden som var. Älskade liten.. Det blir en diskussion imorgon mellan mig o personalen. Det här köper jag inte o jag vägrar att låta henne bli lidande för att de vill ha det på ett visst sätt. Flis sover nu, men jag förväntar mig att hon kommer vakna minst 1 gång inatt. Det är ju så, har barnen sovit dåligt natten innan sover de dåligt på vilan dagen efter o har svårt att komma till ro natten efter. KUL!

Överkörd

Jag har blivit överkörd. Inte av en bil el ngt sånt utan av personalen på Flis avdelning. "Vi" (läs personalen) hade önskemål om att Flis ska börja sova på madrass istället för vagnen. Prova lite smått sa jag o tänkte att detta kommer att ta tid o jag vill inte stressa fram det här. Hon vill ju inte ens sova i sin egen säng här hemma..Idag vaknade Flis 5.30. Hon har inte sovit ett endaste dugg på HELA dagen. Varför de inte la henne i vagnen när de insåg att det inte fungerade förstår jag inte..Jag är uppriktigt ledsen nu. Jag är överkörd o det kommer de få höra imorgon. Det är inte ok att Flis inte får sova under dagen. Hon behöver sin timmes sömn mitt på dagen. Herregud..Det kommer bli långa timmar tills hon somnar ikväll. Fan också, vad less jag blir.

Ey..shopping

Mår jag bättre lite senare (typ efter att ngn lagat mat o vi ätit) så drar vi till Bergvik en stund. Jag ska köpa mig en snygg fodrad kavaj/jacka o flis måste få en mössa o överdragsbyxor. EY shopping!

En riktigt konstig dag

Min dag började 05.30. När började din? Flis har "råkat" trampa mig på min onda stortå ett flertal ggr INNAN det är dags att åka till dagis. Ajjjj... Jag höll på att krocka men gjorde världens manöver o hamnade på andra vägbanan istället för i röva på bilen framför..Detta tack vare 3 snorungar på cykel i åldern typ 9-10 år som bara ger sig ut över övergångsstället utan att se sig för. Jag tryckte ut fejset när jag hade fått ner rutan o skrek ett par väl valda ord. En sak till o jag åker hem sa jag högt för mig själv. Åkte till skolan o hade drama. Drama är skitkul, jag stortrivs, men inte en dag när jag fått vakna 5.30. Så unbelivable supertrött. Bra lektion alla fall. Jag går i en klass med riktiga sköningar. Me like. Lunch..eftersom det inte var jag som gjorde mat igår (mohahaha) så fanns det ingen låda tilövers imorse. Köpte en pasta med skinksås. Sisådär gott, men som man bäddar får man ligga. Det tog inte ens 30 min innan min mage började göra uppror mot all laktos som den fick som lunch. Förlåt lilla mage.. Hell no nu jävlar ska Sara liiiida. Fällknivssyndromet är här o det är skönt att vi slutade tidigare o flis kan vara på dagis till kl 16. Jag ska ta med mig en bok o lägga mig under täcket en stund o se vad som händer. Undrar by the way vad H lagar idag? Mohahahaha. Lovar uppdatering sen :)

en helt vanlig måndag (eller någon annan dag för ca mja..1-2 veckor sen)


mohahaha

Tänkte egentligen skriva ngt jätteelakt men nej..jag förskonar er. Vi kan kallt bara konstatera att jag är såå jävla bäst. Mohahhahaha. Liten hint.. VA!! ska jag laga mat ikväll? menar du allvar eller? jaha.. Men...men..vad vill du ha då? Hallå?? är det där också slut?? Mohahaha..jag satt vid köksbordet o tittade på under hela matlagningen o det var så kul så jag satt o småfnittra hela tiden. En viss persons frustration växte under tiden mohahaha..Sjukt skadeglädje, jag skojar inte. Gôtt moooos

Ordbajseri på hög nivå.

Fråga. Vad gör man när man har litteraturseminarium på en bok som man inte läst helt o hållet? Eh..ett enda svar är ORDBAJSERI. Magister Sandelin myntade uttrycket (alla fall första gången för mina öron) och innebär att prata för pratandes skull o försök alla fall att få med ngt som står i boken (det du faktiskt har läst). Hm, Fia har ju myntat ett annat coolt uttryck. FAKE IT UNTIL YOU MAKE IT. Hahaha, du skulle sett mig idag gumman ;) Mer då? Jag åt en matlåda som jag köpte i gläntan. Nudelwok med kött? Mycket tveksamt o jag sa faktiskt till vickevire att om det börjar röra sig i röran så skriker jag rakt ut! Nej, det var inte gott. H ska hämta Flis idag på dagis. Men jag åkte ändå inte o handlade trots att pengen låg så fint i plånkan :) HAr insett att den pengen kommer sponsra en ny snygg jacka/kavaj till moi. Svart med snygg skärning. ME LIKE! Kan bli ett köp imorgon om vi har inläsningsdag el onsdag kanske :)

Kalastime

Min pappi fyller år idag. Hela 56 år har han hunnit bli. Grattis på födelsedagen pappa, kul att du gillade presenten. En superfin stolplykta som ska stå uppe i Letafors. Vilket kalas. Wow, familjepizza o dricka o sen kaffe o Tiramisoutårta. Mumsfillibabba! Magstatus? totaly fucked up såklart. Vad annars? Något som inte är kalas är min vänstra fot, eller rättare sagt typ stortå. Jag räddare min smulis från att ramla, men fick en pallkant på tån istället. ÅH HELL VAD ONT!! Jag var tvungen att smyga undan lite diskret o kolla skadestatus..Inget brutet men det är svullet som grisen o det känns varje steg jag tar. Kikar jag ner på stackars foten här o nu kan jag kallt konstatera att foten kommer att vara i många färger imorgon om jag har otur. Aj.. Mer då? Hm..föreläsning imorgon. Kan bli tungt. Förhoppningar om att det är en bra föreläsning är väl kanske 1 av 2 tummar...Hm..

Grymt gôtt ös

De 3 skönaste småbarnen i min omgivning heter Felicia, Oliwer och Ella. 2 av 3 var i en lekaprk idag med sina mammor o hade bus för sig. Barn är grymt gôtt ös. Herregud, det går verkligen i 220 eller vad säger du gumma? Men vilka underbara barn. Tack för en fantastiskt skön fm. Trodde knappt mina ögon när gumma sa att kl var typ 12.30. Tiden går fort när man har kul, det är ju bara så. Love to you. Man kan ju börja fundera på hur livet hade sett ut om inte liten flis fanns. Det vore ju ett liv det med, men fantastiska flis är ju det bästa som hänt mig någonsin. Så..utan henne vore det inget liv idag. Trots allt bus o lite hyss som hon har för sig. Finns inte en liten grej som jag skulle vilja ändra på henne. Lilla gumman..tack för att du bjuder på så många skratt och funderingar. Du är en stjärna. Mammi älskar dig <3

oh no..han gjorde vad??

Vet ni vad? Man kan tydligen välja vad man vill o inte vill göra i ett hushåll. Jo, H förklarade för mig att han inte ville plocka in frukosten. Jag (by the way) åkte till ica o köpte färskt bröd för lite mysfrukost. Kan han då inte vara schysst o plocka in efter oss? NEJ! Jaha, så fint då!. Då väljer jag här o nu att H får fixa all mat nästa vecka. Tar ngt slut? Åk då o handla. Får se vad han säger om det sen när han kommer hem..mohahahaha

Morgondagens plans

Flis o jag blir lite allena på fm, så frågan är ju vad vi ska hitta på. Stort minus på affärer. Inget alternativ. Hm, funderar på lite lekparksmys om vädret tillåter, då kan det ju tom bli lite picnic medtagen. Hoppas på ett strålande höstväder imorgon. Lagom efter lunch tar vi en låååååååååång promenad (gäller icke vid regn) o sen när flis har vaknat så åker vi till morfar o Stine för att fira morfar som fyller år. Jodå, dagen lär gå på imorgon med. Kvällens planer..CSI börjar 21.30. Hur i hela friden ska jag orka hålla mig vaken till dess? Mmm, är så trött, ovanligt va? En lördag o allt. Borde kanske ta en brakfylla o svepa ett par laktosfria likör43 med mjölk för att komma igång lite? hahaha det lär ju vara dagens skämt alla fall. Nu smyger sig ett gôtt matkoma på o jag halvsitt/ligger i lillsoffan o känner att jag har 3 alternativ. Fast egentligen bara 2 alternativ. Kissa måste jag göra snart alltså...jobbigt att en öl rinner så fort rakt genom kroppen bara så där. Mina alternativ då? 1. ta en till öl o piggna tillfälligt till en liten stund så man orkar se Csi. 2. Drick en kopp te o dra en mjukis filt över mig o snarka framför Csi. Skulle kunna bädda ner mig i sängen utan te o somna när jag vill? hm..sova...åh så kan det ju bli.

Hu va gôtt

En alldeles lagom Calzone och en kall Corona.. Hu va gôtt. Precis va jag behövde ikväll.

Saker som får mig att tappa tålamodet.

Prova jeans. I HATE!! Hittade dock ett par el bästa Ballerina rättare sagt hittade ett par till mig. Tack gumman. Fler saker som kan få mig att tappa tålamodet. Seeeeg uppkoppling på datorn. Hallå eller?? Vakna nu för fasen..orkar inte bråka med dig idag. Mer? Att behöva läsa en facklitteratur på engelska som jag inte fattar ett jota av. Engelska i all ära, men jag får inte ihop det.. Skit också. Har litteraturseminarium på denna skapelse på måndag.. Åh..Jag blir så arg på mig själv att jag inte får ihop det. Hur svårt ska det vara egentligen???? Lök på hamburgare(som jag beställt utan lök) Bilar utan blinkers Okänsliga personer Belysningen i provrumshytterna. Aldrig bra ljus..hell no. För lite sömn Klumpiga frågor (åh, ska du ha barn?? grattis.. NEJ, jag är bara inne i min fet-period, men tack för att du la märke till det.) Total tystnad. Men då blir jag bara nojjig att jag måste säga nåt skoj så då blir jag bara lite fånig :)

Vänner

Egentligen kan jag helt ärligt säga att jag är mot allt vad facebook står för. Det är ytligt o inte alls min grej. Men visst, ett kul sätt o kolla hur folk har det. Man kan lägga till vänner på facebook. Det känns lite konstigt att ngn man knappt pratat med ska lägga till dig som vän, men hör inte av sig ändå. Vaddå? Är vi inte vänner el? Det leder mig till nästa fråga. Vad är vänskap? Finns det olika sortes vänskap? Riktig vänskap= få men riktigt nära vänner. Kompisar är en helt annan femma. Jag kan säga att jag har många kompisar. En del ytligt bekanta o andra facebook"vänner". Har inte bestämt mig för om jag gillar FB el inte. Vi får se. Men en skopa kärlek till min VÄNNER alla fall :)

Hm, var ska jag börja?

1. har hittat en kanonfin födelsedagspresent till pappa som fyller år på söndag. Ska in till stan o hämta (o betala) den imorgon. 2. Har kommit in ett matkoma efter lunchen, vad göra? KAFFETIME! 3. Att göra listan är lång. Kommer inte hinna allt idag, det är bara o inse. Hm, vart ska jag börja? Vilken ände liksom?? Åh..jobbigt. Måste dammtorka lite härvar alla fall. Ser icke skoj ut o jag tokstör mig på dammet. Seeeegt. Solen tokskiner o det är jättegôtt ute. Funderar på att ta en promead o hämta flis sen. Om det inte vore så att man har sjukt mycket att behöva ta med sig som vanligt på fredagar..Vi får se. Kan ju inte cykla eftersom vagnen ska med :( Måste lösa det. Åh, nu kom jag på en sak till jag måste göra. Flisans dagisschema.. Nej, här har jag verkligen inte tid o sitta. Måste sätta på lite kaffe o kanske slänga i en tvätt. Fram med dammtrasan o köra på! Kl 18 kommer det 2 personer som betyder ofantligt mycket för mig. Eva o Ove. Ove sak få massage o vi ska bjuda på lite gott att äta o dricka. Ska bli så himla kul o ses igen. Helt underbara o roliga människor så kvällen kommer bli toppenbra. Jag tänkte faktiskt att vi skulle göra tacos...mmmm...o sen smulpaj med trädgårdsbär o marsansås till efterrätt ;) mumsfillibabba. Dä ni!!

Kompiskul!

Ska in till stan runt 10 o träffa goaste Fia som är på hemvändarbesök från Göteborg :) yej!! Längtar så efter bästa Fia. Vi har bestämt att ta en fika, o världens bästa o enda Karlsson ska också följa med. Alla borde ha lite Karlsson i sitt liv. Mina fantastiska barndomsvänner som verkligen vet hur man ska göra för att få en trevlig mysstund tillsammans. ME LOVE YOU ALL! Molle o Sandra sitter nog o jobbar så tveksamt om de följer med idag.. men vi tänker på er alla fall tjejer! Kram

Knepigt

Imorse vaknade jag med en oroskänsla i magen. Vet inte varför, men ngt är det. Gumma du vet vad jag menar.. magkänslan liksom. Hm, får ta en rejäl funderare o lura ut vad det kan vara.

Eftermiddagsmys med Granntanta

Ah.. finns det ngt bättre än att få ett samtal o vips sitter man vid granntantas köksbord med 2 urgoa vovvisar under bordet o en stor kopp kaffe? Ah.. det var så gött med en pratstund. Grannatanta är bara bäst. Tack för att du är du o för att du har en sån härlig familj. Tack o bock!

RäserOlga in action (obs! kudden är med :)


Det roligaste Flisan vet just nu


Hur är det möjligt?

Seriöst alltså? Jag fattar inte. Varje gång jag kikar igenom vår litteraturlista till estetkursen så inser jag att HOPPSAN! där var det visst en yttligare bok som vi skulle ha..Jaha ja..Vad göra liksom? Bara o köpa en till då. Lite lurigt det där..Vi bearbetar ju knappt den litteratur vi har, å ändå ska vi ha fler böcker? Hm..me not nöjd. Jag har varit ambitiös hittills alla fall. Har hunnit fått undan lite skolarbete. Det är inte illa pinkat nu när kl är 11. Tvättmaskinen är färdig om ngn timme o jag har en riktig hemmadag framför mig. Om man skulle få för sig att dra fram snabeldraken också då kanske?? Hm..maybee...

Bor jag i skogen eller?

På den frågan svarar jag JA. Kl är 8.30 o jag har sett 3 älgar o 2 rådjur hittills. Kikar ut genom köksfönstret o ser söta ekorren hoppa runt i ett träd o eftersom det ösregnat inatt så finns det 7000 daggmaskar lite härvar. Snart börjar hästtrafiken på grusvägen nedanför oss o människor med hund kommer o går. Ok, hund o häst kanske inte är så mycket vilda djur, men snacka vilken rörelse det finns häromkring. Man skulle kunna tro att jag bor mitt ute i ödeskogen (typ Letafors, stugan) men handen på hjärtat så har vi en fantastiskt skogstomt..Myyyyys

Ja just det..glömde att uppdatera

Om mitt humör. Se så där..då var man på topp igen då :) Sprallis is back ;D (om man bortser att sprallis är astrött o ska segläsa danskompendiet i sängen. Hur många tror jag somnar innan jag läst klart..)

Det vankas tidig kväll

Det vankas tidig kväll här i huset. Jag är genomfrusen (för kallt i mitt hus) och känner en begynnande förkylning krypa sig på som en oinbjuden parkeringsbot. Nej, har inte tid o bli dålig nu. Dags o smälla i sig lite c.vitamin. Jag är trött, min sambo säger att det är pga dålig luft i huset. Vi har ju ett nytt aggregat på vinden, men det är inte ikopplat än...Vad göra? Tack mamma för samtalet förrut. Det behövdes. Allt låter så bra när du säger så sanna saker. Allt make sence liksom. Tack..Det är skönt o veta att du har så bra svar och råd. Älskar dig. Mer? Jag vill bara bädda ner mig i sängen o läsa lite i dans-kompendiet inför morgondagens danspass. Misstänker att mitt försvunna block ligger i danssalen. Jag har väl inte kanske varit superambitiös o tokletat efter blocket, men det känns itne troligt att det ligger på vinden, i tvättstugan, flisrummet el badrummen...Hm. Får kolla danssalen imöra. Ja, orkar inte oroa mig än. Är fallet så att den är borta så kanske man kan be någon av sina goa klasskamrater om missade anteckningar..Please :D Nä..over and out. Det får räcka för idag.

mmm, fortfarande lite sur faktiskt

Åh, grrr morr...mmm måste erkänna att jag fortfarande är lite sur. Gud va trist att en liten pissak kan få en ur gängorna o bara surna till rejält. Att vara bäsig är ju inte min grej, men lugn..snart kommer psykbrytet fram o det är då tallrikarna far o flyger!

Till mamma

Måste fråga dig en sak..Örkar inte ringa, kan inte du slå en signal när du ser det här? puss o kram

Frustrerad..kanske lite arg tom

Är bara förnamnet på mitt närvarande humör. Kan inte gå in på det närmare men jag vill ha tillbaks Ballerina i min klass. Det är inte det samma utan dig, hur ska jag stå ut..Vill bara skicka största bamsekramen till underbara Vickevire o Ullis för utan er så vete fan om jag hade orkat. Tack för att ni är ni. Haft drama idag. Inget blir som man har tänkt sig o ibland är det bra o ibland är det inte alls bra. Vi har gjort mycket skoj idag. Jag gillar drama. Jag gillar att agera (agera hahaha som om jag vore värsta skådisen liksom..) o spela lite apa. Spelevink liksom :D Men idag är spelevinken lite pissed off. Återkommer med sin strålande karisma under dansen imorgon. Nu ska jag leta efter mitt block. Vete fasen vart det är. Hm, hur har det fått fötter? Måste leta lite innan det är dags o hämta sötis. Vet ni vad jag är sugen på? EN JÄVLA MASSA VFU!! jag vill ut o träffa mina underbara barn.. SÅ vilken tur att det är snart då :D vecka 45-48 så smäller det högt, UH VA SKOJ DET SKA BLI. Sen är jag såå sjukt sugen på paj med vispgrädde..Åh.. Det lär jag göra på fredag. Funderar på att baka ngt gott till min pappa också som fyller år på söndag. *puss på pappi* Pratade med pappi imorse o vi har bestämt att vi ska se nya Bond filmen "Quantum of Solace?" tillsammans. Det är lite våran grej, Bond alltså..Finns ingen annan som jag skulle vilja se den filmen med. Bara MIN pappa. Appropå det..tror jag ska ringa pappa nu.

Lite hjälp önskas

Har ett problem. Problemet kan beskrivas bäst med ett ord. FELICIA. Ovanligt va? Min sötis är en stjärna på många sätt o vis. Hon är charmig och kan vara jättegossig. Smulis är rolig, spontan och kreativ. Vad som är problemet? Hon skriker. Gallskriker i tid o otid. Alltså rakt ut o högt (gärna gällt) o helst i en decibel som bara superhundar uppfattar... Har fått reda på att hon skriker på dagis också. Vad göra? Mina öron blöder o värker när hon sätter igång.. TIPS MOTTAGES TACKSAMT.

Trädgårdspyssel

Japp, jag fick äntligen tummen ur o började höstfixa i trädgården. Klippte ner lite buskar o slängde bort alldeles för ledsna sommarblommor. När jag klippte ner en buske började det klia något så ofattbart på mina händer o armar..eh hjälp?! Tog o tvättade av mig ordentligt med tvål o vatten så la den värsta klådan sig. Måste ge mig in i duschen snart. Jag känner mig alldels trädgårdig så att säga. Hur man nu känner sig då? Mja, lite lövig, varm/svettig och lite jordig. Skönt o få det värsta gjort alla fall. Finns en hel del kvar att göra, men det är lugnt hösten har ju precis bara börjat. Blev så inspirerad av Granntanta som höll på i sin trädgård när jag kom hem förrut så det var bara att kavla upp armarna, hämta sekatören och sätta igång. Mer att vänta alltså. Jag kan ju inte greja i trädgården medans flis håller på som bäst. Borde ha utrustats med ögon i nacken.. Det hade underlättat i många situationer.

Stimulerande fm

Jag har hunnit med lite ärenden på fm. Bilverkstan kommer bli en dyrbar historia så för att dränka mina sorger o kommande hål i plånkan så åkte jag o unnade mig en ny mascara (Flis har ju demolerat min förra dyra så nu blev det en billigare variant IFALL det händer igen...)Köpte även en långkofta till MIG SJÄLV! Det du ballerina!! Det blev även barnbestick till smulis också o lite mat, men annars skötte jag mig fint. Så det vankas ett stort hål i plånkan..hahaha nu man ju säga att det blev pyspunka hehehe. I´m so funny... Har petat i mig korvstroganoff o ris (mmm ris...tänker på dig nu kära moder)o borccoli. Det är inte en av mina favoriter att värma en stenfrusen matlåda o äta till lunch. Helst nylagad-lagom varm mat ska det vara. Ikväll blir det spaghetti o köttfärssås..Ja, vet..brist på fanatsi men det är en av flis favoriter så why not. Lite smaskiga grönisar till det och mjölk. Hahaha appropå det, när jag var o handlade förrut så stod det 2 damer o skulle bjuda på det ena o andra. MJÖLKPRODUKTER alltså. Smaksatt creme fraiche, youghurt, mjölkdrycker osv. Jag sa, Nej tack! när jag gick förbi o då kom en dam efter mig.. "Det är gott, se så smaka lite!" Nej, tack det är bra ändå, sa jag. "Det är spännande nyheter från mejeriet",sa hon. JAG ÄR LAKTOSINTOLERANT (kärring det sa jag inte men nästan..)JAG KAN INTE!! "Åhå...näää men lilla vän vad synd om dig. Jaaaa, vill du ha 2 vykort med en kossa på så du inte känner dig utanför?! VA??? VART FAN TROR DU MIN MJÖLK KOMMER FRÅN?? EN GNU ELLER??? åh dumma människor finns det gott om. Å dessutom var det 2 fulmänniskor gumma..Blir så less. Det var min stimulerade fm. Nu ska jag hänga en tvätt o sen faktiskt läsa en urjobbig bok. Me and Eisner...inte en bra kombination. Jag förstår inte. Jobbigt att översätta och få in ett sammanhang som Lisa sa. I hear you. Spännande med ett litteraturseminarie på detta. Vad ska man säga liksom? Eh..bra bok? Bra för estetiskt lärande? Intressant att återkoppla till vår kommande lärarkarriär? Äh.. det blir vad det blir. Nu ska jag sätta igång, detta går ju inte.

God morgon alla glada

Trots att kl var lite väl mycket igår när jag stängde av tv´n så känner jag mig utvilad o förhållandevis pigg. Flis vakande vid 7 (lite sovmorgon alla fall) o har precis fått lite välling i sig. Sötaste smulis ska ha fotografering på dagis idag. Lilla hjärtat vad fin hon kommer att vara. Jag var ju till Pricken igår o köpte URSÖTA kläder till henne. Inte så billigt kanske o ja Ballerina..jag tänkte på vad du sa igår när jag pratade med dig..Det ska bli mer åt mig, NÄR jag hittar ngt dvs. Dagisfotografering alltså. Häftigt. Mer då? Har ett tråkigt ärende till bilverkstan på fm. Men det är lika bra att få det gjort. Sen bär det av hemåt o för att ge mig in i böckernas fanatasiska värld. El..ja..ska läsa studentlitteratur alla fall. Det kan ju vara liiiite motigt beroende vilken bok som gäller. Eisner..me don´t like. Men det ska väl gå det med :D Nu är det dags för mammi att göra en smaskig frukost. Tror det blir gröt, rostade mackor och juice idag. Mmmm..åh nu blev jag hungrig så hej på er

Mäh..det är ju jag i egen hög person :)


Utsikt från vallen ut över vattnet


Busflis gungar på en bom


Jag, min pappa o Flisiris


Snurr

Jag har varit alldels yr o snurrig sen jag kom upp imorse. Har legat knasigt så mitt vänstra skulderblad måste vara helt paj. Men snurrig som få..Mår lite illa faktiskt, vet inte vad det är. Usch. Kaffet är snart klart alla fall..Lite koffein för att bli pigg o fin? Hehehe Vi har haft dans på fm idag. Vi har dansat ute. Det var verkligen jättekul, men musik till hade gett lite mer effekt. Kul var det alla fall. Hade det regnat idag så hade det blivit regndans :D hahaha. Har varit till Pricken barnkläder idag o köpt JÄTTEFIN klänning, thights o strumpor som hon kan ha imöra på dagisfotograferingen. Blir en sväng till Bergvik i em när jag hämtat smulis. El inte..vi får se. Har en liten idé jag vill testa så..mja vi får se. Nu är det kaffe o sen lär jag sätta mig o vara skoleffektiv. Tvättar gör jag nu o lite annat o plocka med, men det blir nog imöra det med. Skolarbete idag. Japp, så får det bli. Ska sätta mig tillrätta nu o börja 1½ koncentrerat skolarbetande.

långa trappan upp till vallen


Stugan i Letafors


Åh gosh..

Vilken fantastisk nostalgitripp Bilresa genom hela värmland o slutligen destination LETAFORS. Mycket har ändrats men ändå inte. Minnerna sitter kvar. Att se huset att komma in o bara vara..Rekreation på hög nivå. Vi har varit på långpromenad på vallen o shit vilka minnen som strömmar tillbaks. H o jag tog faktiskt en hel del biler. Ska lägga upp en del här så ska ni få se varför de värmländska skogarna är det vackraste som finns. Bergen, vattnet, lugnet och tystnaden. Glädjen över att se hur lycklig pappa faktiskt är över att ha tillbaka stugan i sin ägo. Älskar dig pappa. Det syns att du mår gott där uppe. Flis älskar stugan.Fullkomligt o äkta. Springer runt, grejar ute o mår bara skönt hon med.. Det som flis gör bäst..är att göra en Flis. Att vara superbusig o göra saker man inte borde göra. Dagens flis erbjuder detta: En mascara o ett obevakat ögonblick. Vad händer? Jo, mascara på hennes ansikte (o ögonfransar!)hela händerna, på nya jackan, på innedörrar, dörrmatta och trappa. Ett obevakat ögonblick..MY GOD. BUSUNGE!! KOmmer det inga bilder ikväll så kommer de imorgon efter jobbet. Ja, jag ska jobba dagen på csk imorgon. Hörs vi inte senare så hörs vi imöra

tittut!

Funderar på att skaffa ett mobilt bredband till datorn. Vad tror ni om det? Typ ständigt uppkopplad :)

Öppna på öppna?

Flis o jag tillbringade fm på öppna förskolan. Men att mammor o pappor är öppna på öppna förskolan vete fasen. De pratar med de som de redan känner..Me hate. Tack o lov för bästa Ing-brith o Gun. Men en trevlig fm med degande, lek med Flis o sång o dans. Jättemysigt o ha en sån dag ibland. Nej, nu måste jag packa vidare för H verkar inte ha en aning om hur mycket saker man måste ha med trots att det bara är 1½ dag vi ska vara borta. Ha en fin fredag så hörs vi o ses vi(lägger ut lite bilder på stugvistelsen) imöra. Hepp på er allihopa! Nu åker tokfia till ödemarken!! :D

Ey..astrött

Danspasset igår var bland det roligaste jag gjort på länge. Jag kan skratta gott åt min klumpighet och försök att göra snygga rullningar o kullerbyttor. Jag hade kul, det vet jag för efter jag har haft kul så får jag (otränade jag) alltid ont i kroppen. Det har gått från begynnande träningsvärk till på vissa delar av kroppen-ren smärta. Aj! Men det var värt det. Lätt som en plätt. Idag är Höjdefors astrött. Riktigt trött o jag har sovit så dåligt i 2 nätter. Varför vet jag inte, har lagt mig trött, tagit tid att somna, vaknat mycket under natten och vaknat aströttis. Blää. Kommer förmodligen somna i bilen på väg till stugan. Snart dags för mysfrukost med Flis. Idag blir det varmchoklad, ägg och rostade smörgåsar med marmelad..Men innan dess så ska jag peta i mig 2 koppar kaffe så jag ORKAR göra denna smaskiga frukost ;) Bloggar lite sen innan jag åker. Kommer vara utan dator 24 timmar lite drygt så jag måste ju skriva av mig så jag klarar mig en stund. Hej så länge

By the way..

Jag o många andra har namnsdag idag...GRATTIS ALLA INGRID!!

Letafors time

Mmm, nu är det dags. Flis, jag o H ska till stugan i helgen. Det heter Letafors o ligger ca 1 mil från Sysslebäck. Långt bort med andra ord. Men vilken nostagitripp..My god. Har fjärilar i magen..det ska bli fantastiskt skönt att komma dit igen.

Dans för hela slanten

Wow, vilken dag. Sen att jag bara inte kommer kunna röra mig imorgon är ju en annan femma. Seriöst, när i hela friden gjorde JAG! en kullerbytta senast??? Typ 20 år sen minst.. Långdans o ringdans, snäckor o portar. Det var kul, helhjärtat askul!! Ser verkligen fram mot mer dans. Är inte så totalt ograciös som jag trodde, även om det sitter långt inne o svänga i stora svävande rörelser o allt det där andra som vi gjorde när vi vandrade 3 o 3 över gymnasiksalsgolvet. Har insett lite saker. Måste köpa nya träningsbrallor. Frös idag o me don´t like frysa. Borde ta med mig lite typ handduk o deo efter sånna danspass. Lukta lök är inte min grej. Huga. Det var väl det just nu.. Sen att det står 7000 andra saker på borde-köpa-listan mja..det löser sig när jag vinner typ 118 miljoner kr :)

Ey..Det är ju jag!!


Världens bästa gumma o Flisiris


Oliwer 2 år


Årets overall


"det var inte jag, mamma...!!"


lite bilder

Kommer alldeles strax erbjuda lite bilder på min blogg. Tänkte visa lite smått o gott. Håll ut. Kommer strax

kokkodillo

Hahaha ibland blir jag lite knäpp på mig själv. Tack snälla vickevire för att jag fick låna danskompendiet till imorgon. Å vad konstigt det blev när jag kolla i min bokhylla o där låg ett likadant! hehehe knasfia... Måste bara säga en sak till..Var inne på en affär på våxnäs som jag varit lite nyfiken på..säger bara så här. NYFIKEN NO MORE!!! Fy vilken sunkig affär. Lukta apa o bärfiiiis o kläderna sen? Hallå, vilket år reste ni tillbaks till för att hitta sånt? Typ 1985 eller? *ryser* Kommer inte att gå in där igen. My god. Sen att personalen står o pratar högt o ljudligt om sina eh..familjeproblem i sovrummet..Jo man tackar. KOKKODILLO!!

GRATTIS OLIWER 2 ÅR!! Älskar dig plutten


Nu ska ni få höra!

Har hittat digitalkameran och batteriladdaren! Batteriet sitter på laddning o nu jäklar ska det bli mera kort i bloggen. Mer på mig o mer på Flis o kanske lite allt möjligt.Nu ska jag bara ta en funderare på vart kamerasladden är som man för över korten med kan vara...Hm. att det alltid ska vara ngt som är borta :(

koffein koffein av dig blir man pigg o fin?!

Lite kaffe är bra för kropp o hjärna tydligen. Även om det var ngn som sa att kaffet i sig är som ett gift för kroppen..Ah...me like. Jag blev piggare :) Tvättat klart(alldeles strax) en mörk maskin, städat 2 badrum, plockat in ren rejäl hög med tvätt (el ja..flyttat högen till respektive person. Flis har det bra, mammi lägger in hennes tvätt)dammsugit och ringt 3 samtal!! Gumma, vickevire och O. Ska hämta flis om sisådär 40 min. Ska skala lite potiatis innan dess och vad var det mer jag funderade på...Eh..ja just det. Slänga sopor. Grovsoporna ska jag slänga imorgon gubben..det hanns inte med idag :)

Vad göra?

Det är inte det att jag inte har något att göra, jag kommer inte för mig att göra det bara. Morgonen o förmidaggens bravader tog luften ur mig..Pffffhhh (som en pysande ballong)..Har saker att läsa, har tvätt att tvätta, rum att städa, en trädgård som behöver rensas lite, o framförallt en samtal jag måste ringa. Skulle kunna börja med samtalet. Lite tar det mot, men bättre o säga som det är. Jag har varit duktig o köpt två födelsedagspresenter till världens goaste lillkille Oliwer som fyller 2 år imorgon..Älskar dig plutten, vi kommer på kalas imorgon :) Så vad göra? Dricka lite kaffe låter som en fantastisk idé. Den kör vi på å sen hoppas jag att energin flödar o jag är supereffektiv ända tills det är dags o hämta smulisen i em. Dags att ta tag i det nu. Så här zombietillstånd borde utfärdas med en varning för det måste ju nästan vara förknippat med fara? Nu ska sengångaren gå o hämta lite kaffe..Gääääässsspppp

Att göra som vi gör o inte säger

ok, nu vet jag att flis lyssnar mer än vad jag tror att hon gör. "lyssna på mig mamma..." säger hon o tittar mig djupt i ögonen..Älskade lilla barn.

Att inte tänka, bara göra

Det var syftet på draman idag tror jag. Att inte tänka, bara göra. Sånt gillar jag, jag gillar draman för många anledningars skull, men främst för att det är bara så kul o givande att improvisera och framföra saker. Jag storstrivs!! Tur att man har så trevliga klasskompisar också. Skönt att ni finns o förstår. Har inläsningsdag resten av dagen, oväntat men skönt. Har ju som sagt lite saker o fixa...å framförallt saker att skriva. Skola på torsdag igen, vi får se om det blir dans nu då. Vi har missat tokmycket för vår lärare är sjuk(skriven?) o vi har inte haft ett enda danstillfälle hittills. Jättesynd måste jag säga. Har förstått att C är kanonduktig o bra på att förklara o lära ut. Håller tummarna för lite dans lite senare i veckan. F.ö till er som vet..jag är skakis o är väl inte riktigt gamla goa Sara just nu..men snart så ska ni se att tokfia är tillbaks igen.

Jag kan inte..vet inte

Jag kan inte säga nåt om kvällen. Jag är.. Vi var till bergvik o köpte strumpor o vantar Flis o jag. Tittade på massa folk..Jag kan inte säga mer. Inte nu. Det kan bli att jag har två alternativ nu. 1 jag använder mig av bloggen som terapi eller 2. jag tar en time out o försvinner ett tag. Måste gå nu. Orkar inte mer idag.

Liiite gladare

Vi har haft besök av underbara Josefin, Jonas o Ella-bus på fm. Lite utebus med tjejerna innan de fick mat o lite fika. Jättekul o se er..jag har toksaknat er. Grillning på kilene snart? Det lät verkligen som en kul idé, dags o förkverkliga den tycker jag. Våra kompisar o barnen såklart fick mig på lite bättre humör. Skönt o prata ut med gums..du vet allt du. Tack för att du lyssnade love you! Flis o jag följde med på en liten sovpromenad. El det var min plan alla fall. Flis sa, Soligt mamma, blåser mamma, vänd vagnen nu mamma (för att inte solen skulle skina i ansiktet på henne..),varmt mamma osv. 30 min senare var vi hemma igen. Hon somnade precis till på baksidan o vad händer? Grannen drar igång gräsklipparen el ngt som förde ett himla väsen o då sa flis, VAKEN NU MAMMA! Jaha, kul. Hon fick följa med in istället o somna brevid mig i sängen. 5 min tog det, o gissa hur snörpligt det kändes med tanke o på att vi varit ute på promenad i sömnsyfte... Farmor o farfar dök upp som gubben i lådan, alldeles mycket tidigare än vad jag trott de skulle komma. Jaha...men som sagt jag är på lite bättre humör alla fall. Ska ta en sammandrabbning om ett par timmar..Säger inte så mycket mer om det men jag hoppas att jag blir på mycket bättre humör efteråt alla fall. Jag är ingen surmule som person, så jag vill alltid reda ut saker o ting, men eftersom jag är konflikträdd så är chansen stor att det dras ut på alldeles för länge :( Vi får se. Uppdaterar lite senare om hur det gått. En sak vet jag alla fall. Borde åka till affären o köpa vantar till Flis o ta med till dagis imorgon. MMm får bli så när hon vaknat.

Ps..

Lite sur idag med by the way... ds..

Jag ser lite blå himmel

Kan det månne bli så att solen tittar fram litegrann idag? Håller alla tummar för lite mys ute i höstvädret. Vi får väl se sa den blinde... Planer för dagen? farmor o farfar skulle hit o titta på det senaste tillskottet i huset. Nej, inga barn o inga djur. En metall-låda som kostade 12000 kr som ligger under isoleringen på vinden. JÄTTEBRA SAK... Kallas tydligen för luftaggregat el ngt (who the f**k cares?) o ska som sagt ge bättre luft inomhus. Sen att vi har ett köksbord som håller på att falla sönder o en söndersutten soffa o sängmadrasser som vi sover så dåligt i verkar vara av mindre betydelse...

Badbus

Helt superkul både för mig o flis. Vilken fantastisk upplevelse, dit kommer vi åka snart igen. Varm o skön pool, lagom stor o med lagom med folk. Helt min smak. Kände mig faktiskt bekväm i bikini också..Dietandet har gett resultat!! Vi säger så här, bikinin satt betydligt bättre än i sommras. Så skönt, då vet man att det är värt att dieta på vardagarna. Har t o m kommit så långt så att man inte känner direkt för en massa sötsaker, för när jag stoppar i mig nåt blir kroppen sockerhög. Blä. Eftermiddag hos farmor o farfar. Tack för fika o trevligt sällskap! Nu är det kväll i huset o jag ska unna mig ett glas vin (kanske 2)o bara chilla. Förlåt mamma om jag lät kort i telefonen när du ringde förrut. Jag var helt enkelt inte på humör för att prata i telefon överhuvdtaget. Jag har inte svarat i telefonen på hela dagen enbart därför, jag är inte pratsugen helt enkelt. Lite småsur o grinig i allmänhet o jag är långt från att vara den superspralligasnällSara som jag alltid är. Men det är lite helg kvar så det dåliga humöret lär försvinna efter 2 glas vin (hoppas jag).. Så, ja jag är på dåligt humör o nej, jag orkar inte prata i telefon idag

Ja, nu har det hänt

Flisan har lärt sig klättra ur sin spjälsäng. Som tur var klättrade hon åt hållet där hennes nya säng står. Vilket kaos..Hennes spjälsäng står mitt på golvet i hennes rum o tar plats.. men hon vill ju inte sova i sin säng ännu så vad göra..

Kanske allra högst troligt

Så åker Flis o jag till badhuset idag :) Vi har ju ett nyrenoverat badhus här ute på ö:a så varför inte. Regnet öser ner o jag vill faktiskt inte vara inne heeeeeeela dagen. Tråkig kväll igår, sovit dåligt o drömt alldeles för konsigt o mycket skumt. Konstig stämning i huset o bara en-vägskommunikation. Men nu ska jag kolla om gumma o plutt är vakna o sugna på att hänga med o bada.

niiiice eftermiddag

Hade duktat upp till fika runt 16 tiden för världens underbaraste älsklingssyster o plutt skulle komma hit o hänga lite. Gumma-tiden är ovärdelig o se våra små sötisar leka är bara så kul. De har sitt eget sätt o kommunicera o visst blir det lite sammandrabbningar ala "DET ÄR MITT!!!" men inget som inte går att lösa. En riktig nice eftermiddag avslutades med att sambon köpte med pizza hem. Sara-special med kronärtskocka och oliver :) mmm... Nu har jag korkat upp o nästan fått i mig hela corona-ölen..mmm Fredagkväll gôtt mooos.. Imorgon kan det bli en himla mysig fm. Hoppas att det blir en tur med barnen gumma. Tack för idag love you

Intressant upplevelse

Det är inte ett av mina största intressen kanske, men mat måste man ju handla titt som tätt. Har läst någonstans att storhandling är faktiskt inte så värst ekonomiskt då risken är stor att man får slänga mycket av det man köpt eftersom det snabbt går ut ur datum el ruttnar. Så..jag säger inte att mitt heltokiga alternativ att handla titt som tätt är värstans bra heller. Men jag försöker planera inköpen så man bara behöver kompletteringshandla ibland. Det var ju absolut inte det som jag skulle skriva om, me love my blogg. Det bara kommer av sig själv..ord efter ord som bildar meningar som i sin tur leder till något helt annat än det jag tänkte skriva om. Ja, sån är ju jag som ni vet..pratar gärna o mycket om allt o inget :) Det jag skulle säga om min intressanta upplevelse i affären var bara den att det är sjukt kul o ha med Flisiris. Vilken stjärna man har producerat o tryckt fram! Så här blev det idag. Tittar man inte efter riktigt noga så kan det bli så att Flisen stoppar ner saker i kundvagnen som inte riktigt står på listan. Nu shoppar jag utan lista..men ni förstår snart vad jag menar. Jag, ansvarig vuxen står o jämför priser på varor i hyllorna. Flis, springer runt o kollar läget. "kolla mamma, vilken fiiiiin!!!" Mmm säger jag utan att titta. Lektion nr 1 i affären, titta alltid på barnet när det pratar, för annars kan det hamna saker i vagen som inte riktigt hör hemma där. I detta fallet en ljusblå/lila glittrig ögonskugga. Jag kommer fram helt ovetande till kassan o flis lägger upp på bandet. Men, vad är det där? "den är fin mamma." Eh..mja..näh..Hm. Varsågod snälla tanten i kassan, vi behöver itne den. Tanten tog mot den utan klagomål. Så, som sagt..det är alltid kul o ha med Flis..mammis lilla showare :) Just det, vi åkte till lilla mataffären också. Min mage kräver ju sin egna lilla special..Så 108 kr för 1 liter mjölk, 2 dl grädde, vaniljyoughurt, matlagningsgrädde, creme fraische och micropopcorn (till fredagsmyset)!!! Allt utom popcornen är laktosfria produkter o vansinnigt dyra. Dåligt att man inte bara ska må dåligt om man inte köper produkterna, man mår ju dåligt över att det är så förbannat dyrt också! DÅLIGT AFFÄRERNA!!!

lediga

Jag har inläsningsdag idag. Var riktigt effektiv igår för att kunna ha Flisiris hemma idag. Vi hade planerat mariebergsskogen, men det regnar ute o hur kul är picnic i det blöta? Vi får ta en mysfika här hemma med mammis bullar o muffins istället. Det är skönt att inte ha några planer idag. Vi ska faktiskt ta dagen som den kommer. Jag sitter fortfarande i morgonrock o flis struttar runt i pyjamas. Vi har ätit mysfrulle med varmchoklad o rostat bröd. Här sitter vi nu framför tv´n med barnprogram o bara myser. Flis tycker jag är astråkig som inte vill stänga av datorn.. Så eftersom det här är mammi o Flis dagen så gör jag som hon säger :) hörs sen

fyndat

En affär inne i stan har utförsäljning o eftersom H har ett presentkort där på 500kr så var det bara o shoppa loss. Affären heter Järnia. Not my kind of store..el jo lite. Det finns ju fräscha köksprylar av bra märken. Så, vad kom vi hem med för ngt? 1 st äggskivare/äggklyftare (ordinariepris by the way) o finbestíck för halva ordinarie pris. En uppsättning sånt o ett matchande set med tårtspade o smågafflar för 513 kr. Så totalt blev det 13 kr att betala!! Snacka funny fynd.

Åh hej o hå

Å kom igen nu..ta tag i livet. Så...lite till..nehej inte det.. Gick in i matkoma efter maten. Luften gick ut som i en smygpunka i ett cykeldäck..helt ovetande o slog tröttheten på. Detta har gjorts hittills: Börjat med en reflektion, läst klart mina sidor för kommande dramaredovisning, plockat ur de gamla sängkläderna, ätit mat, bloggat :) Läst klart en bok, tvättat en maskin tvätt o nr 2 snart klar. Ska hinna innan kl 15: dammsuga, plocka ur diskmaskinen, slänga i tvätt 3!. 3 realistiska mål, det borde jag klara, kanske bäst o sätta igång så man ligger lite plus med tid för en gångs skull? Åh hej o hå..kan ngn snälla hjälpa mig upp ur soffan? Känner mig lite baktung..

Blooood!

Fy i helvete vad det gör ont. Ja, man skulle nästa kunna tänka sig att åka till akuten o bli omplåstrad. Eller..kanske inte. Så här är det. Tänk er följande situation. En flisiris under ena armen, en fleecejacka o ombyteskläder under andra o samtidigt ska du öppna en dagisgrind. Det slutar, kan jag med facit i hand säga, med att det är ett sår på handen. Inte en liten reva som jag först trott..utan ett SÅR o det kom BLOD...O Det sitter mitt på handryggen o gör kanske inte så ont i sig men det svider destu mer..Åh.. (å har mensvärk..bara så ni kanske tycker ännu mer synd om mig..)

Dagens planer (med justering)

Japp, idag ska jag vara riktigt effektiv. Det har jag bestämt typ nu. Rent realistiskt sett så kan man kanske se en liten justering av just ordet effektiv. Man skulle kunna säga så här. Effektiv=göra så mycket jag orkar. (egentligen så BORDE jag göra mer...) Jag har en del skolarbete som ligger o väntar på mig. 2 olika böcker som ligger o ropar på mig (jaja..jag kommer! lugn o fiin)o lite granna som behöver att skrivas. Flis har en kortisdag på dagis. Hon ska vara ledig imorgon dessutom så vil jag få ngt gjort lär det vara på tiden att strukturera mig väl under dagen. Jag är toksugen på IKEA. Men inte idag. Det hinns liksom inte med innan jag ska hämta Flis. Vi åker säkert dit i helgen smulisen o jag. Hehehe, ni skulle se min lillrumpa inne på ikea. Hon älskar "stora affären" som hon säger ;) värsta spring i benen o pratar gärna med folk efter vägen o kollar in deras inköp. Ett måste efter en sån tur inne på varuhuset är..en korv! Hon tar sikte på korvkassan långt innan vi är framme i vanliga betalkassan o ropar efter korv tills vi kommer fram. Hm, vad var det jag sa om att ha strukturerade planer på dagen..hahaha, det verkar köra sig redan. Har en del "borde" på listan. Typ dammsuga, tvätta 2 maskiner, tävtta lite fönster, byta i sängarna, lämna tillbaks granntantas el-visp! (thanks a million!)o rensa i trädgården.. Det sistnämna blir det definitivt INTE idag. Kanske till helgen..Om det är fint väder o lusten smygit sig på :)osv. Vi får se som sagt, plugga kommer jag göra..förmodligen tvätta o bädda rent i sängarna. Å Dammsuga..Seriöst, hade jag mer pengar har jag anlitat ngn för att tvätta mina fönster o ta hand om min trädgård. Lyx, tänk om.. Nu vankas det frukost. Varm choklad, ägg och smarriga mackor..mmmm

Klockers!

"Tack för maten mamma..GIVE ME FIVE!!!" Jo..Karlsson lärde henne denna fras o idag efer maten så sa hon det..Helt fantastiskt klockren Fliskommentar.

mmmmuffins

Mmm har precis bakat mina berömda muffins. Kokosmuffins som är djuriskt goda. Å nej, jag har inte gottesyndat må ni tro..HAr ju liten Flisan som står beredd o ge sig ner i smeten när jag är klar med formarna. Har hon fått smetsuget efter mig månne?? Föööörmodligen ja. Gryyymt gott, verkar vi båda tycka. Är så sugen på en ljummen muffins. Men nej, här kommer självdisciplinen in. Inget sött på vardagar, inte ens lite smetklet. Sket faktiskt i att väga mig i fredags innan jag åkte till Göteborg. Kommer med all säkerhet skita i att väga mig denna veckan oxå. Är inte allt för optimistisk om man säger så. Jag är duktig, det är det enda jag behöver just nu. Får bli lite uppdatering lite senare. Nu blir det Gourmetmiddag på hög nivå i huset. Pasta med köttbullar o gräddsås. Å denna gången är det jag som fixar makaronerna..H har lyckats..eh..eller inte lyckats riktigt så bra med den delen de senaste gångerna..Hm hur man nu lyckats att misslyckas med ngt som har en koktid på max 8 min?

Min söta Flisiris

Älskar min smulunge över allt annat o det är mysigt att hämta henne från dagis o det kommer en liten kvittrande Flis o rusar mot mig med öppna armar o ropar MAMMMMMMA!!! Jag brukar säga till henne att saker kostar en puss. Tex, vill du se på djungeln? Det kostar en puss :) IDag när jag hämtade henne o skulle sätta på henne kläder så sa hon.." mamma, det kostar puss" Snuttan.. Hon pratar så hon pratar. Klart o tydligt o många många ord i stöten. Hejja smulisen. Imorse kom hon tex in till mig på toaletten när jag borstade tänderna o sa "kissnödig mamma" så klart vi fixade det ögonaböj. Skönt o kunna göra sig förstådd, både för henne o oss.

Ren o skär glädje *2

Ren och skär glädje 1 var att träffa alla gulliga goa människor som jag läste hela förra året med. Saknar er. Det är inte detsamma utan er. Ren o skär glädje 2 är drama-lektionen idag. Hur fantastiskt kul som helt o även o jag är helt tokslut och trött så är det med flaggan i topp som jag tar mot kvällen med öppna armar.

RSS 2.0