the end of 2007

när nära...
så GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA.
telefonerna lär gå varma idag o det blir svårt o få tag på folk.
Kram Sara

näst sista dagen 2007

Tänkte ta en liten stund o summera året som varit o gått så fort.
Förra nyår firades med ett underbart gäng. Alla tjejer (utom jag då) var gravida i något skede. Flis första nyår o hon skötte sig galant vad jag kan minnas. På 00,00 slaget låg jag brevid min Flis i värdparets säng o pussade henne ett riktigt gott nytt år o det måste jag säga att det har varit.
H o jag var väl lite osams vad jag kan minnas, ingen aning för vad. Men jag hade rätt förstås o H fel. Så är det med det. I år ska vi pussas på 00,00 slaget. H o jag alltså. *S*

Januari. Underbara lilla efterlängtade Ella-bus föddes o ngn vecka innan kom hennes kusse. Farfar fyllde år.
13-dag middag hos mamma. Utan H, då det vart lite interna aggressioner i Syskoskraran o H kände sig inte välkommen typ.
Februari. Liten Selma föddes. Födelsedagar
Mars. jag fyllde år o en helt gäng till- massfödelsedagar denna månad. 30-årskalas Håva-kanonkul!
April. Jonas fyllde 30-fest- skön fest. Säkert en massa annat också.
Maj. Flis fyllde 1 år, pompa o ståt!! Lite andra födelsedagar med. Jag började ju för fasen att jobba på csk för att inte förglömma!!
Juni. Linnea -fliskompis fyllde 1 år. Leo Fliskompis 1 år.  Midsommarfirande med grannarna, hur kul som helst.
juli. jobbade...o lite födelsedagar
augusti. Henrik fyllde 31 år. Jag började universitetet lärarutbildningen!! Flis börjar på dagis.
September. Gumma fyllde år.Skola, jobb o ett gäng födelsedagar.
oktober. Morfar fyllde år bland annat.
november. mormor och farmor fyllde år. Tant Josse fyllde år.
december. julklappshysteri, lite osämja i huset, julafton, annadagsmiddag hos morfar o C. Fira gudfar och gudmor som fyller år denna månad.

Vilket år. Det har varit bra, men det känns i kroppen att det är mycket som har hänt. Jobbet kan vara jättetungt tid till tid. Skolan kan också vara tung.. mesta delen av tiden. Mycket kul har hänt på skolan, har träffat så otroligt mycket fina och härliga människor. Längtar efter er...
Evelina.. måste ringa dig någon dag o prata lite.. du får mig att må bra *kram*
Mari, ja du, ska vi köra en kickoff på ditt förslag kanske? Jag är lite nyfiken, vi får se.

Ett riktigt gott nytt år på er alla!!
kram Sara

baktime

Hittade en oväntad motivation idag- bakning!
Är så sugen på urgoda lite nyttiga havremuffins med äpple, receptet verkar dock vara borta. Tyvärr.
Det står alla fall en sockerkaka i ugnen nu o gottar till sig. Är toksugen på kolakaka/tårta. Den är ljuvlig!!
Flis o jag har varit till morfar o C idag. Fick lite lunch och sällskap. Vi är ju kind off utslängda kan man säga, när pappa i huset håller på som mest.
Tur att han är driftig o kunnig så det går fort. Hallen är väl klar till nästa helg misstänker jag.
Fasen också, jag vill ju baka lite till... måste gå o kolla om jag kan skrapa ihop lite grejer o göra ngt kul.
Vet att jag är grymt sugen på chokladbullar o kletkaka, men det kanske blir en kokoskaka istället...åh så gott!

Nu vaknar snart Flis. Då måste vi åka igen.. :( Inte bra för min plutta o springa runt o kladda med pappa hur mycket hon än skulle vilja det.
må så gott

Vi eller han kanske?

Inatt har Flis varit hos sin farmor o farfar. Sovit över alldeles själv och varit duktig. Men vad tomt det blev här hemma helt plötsligt. Min lilla Flisfis som brukar hålla låda o busa...Det är nästan så jag funderar på att köra lte boogiewoogie moves bara för att underhålla mig lite.
Det är skönt att vara ledig. Så skönt faktiskt. Jag borde förmodligen hinna med lite mer nu när Flis inte är hemma, men vad gör jag då? Jo, Jag sitter alltså här!
Har blivit lite bloggberoende, både att skriva o att läsa. Det är kul, personligt och intressant.

Funderar på vad Flis o jag ska hitta på i helgen. Det är renoveringstime på kärrängsvägen, igen. Nu är det dags för hallen att få en ansiktslyftning o den otroligt fula bården ska bortbortbort. (Borta nu)
Min händiga sambo spacklar o slipar o grejar, men ändå heter det att VI renoverar *skrattar*. Jovisst, jag får ont i armar o blir smutsig o svettig. Inget för mig inte. Jag grejar hellre med något jag kan, typ baka o laga mat.
Funderade faktiskt på att ta en promenad. Tittar ut, det regnar o trots att jag fått en superfint regnställ i julklapp så mja.. det lockar liksom inte att gå ut. Jag har ju bil om jag behöver någonstans.
Vi får se vilka som får besök i helgen, vi får ju inte vara hemma.. Funderar på badhuset imorgon, vi får se om dom har öppet.

Såå, vad gör ni allihopa därute? Jag förstår att det har varit lite turbulent lite här o var, men snart är det slut o livet återgår till det normala. 1/1-2008 så drar Saradieten igång igen. Har fått så mycket sött ett tag nu så jag kräks nästan bara av tanken att stoppa i mig mer. Något som det ändå alltid verkar finnas plats för är kakor o sånt skräp. Inte så mycket bakelser el tårta längre (yippi) men kakor.. halleljua herregud. När ska det släppa taget om mig?
Det är ju min akilleshäl i alla lägen, locka med en kaka o jag kommer nästintill springande.
Längtar appropå det efter Josefins kolapaj/tårta... sweetjesus. Gums, du måste fixa en innan 1/1!! Sen måste jag hålla igen lite.
Är lite nyfiken på hur mycket jag kan gå ner. Grejen är den att jag vill vara snygg till sommaren, ska vara snygg. Jag vill bada med Flis nästa år o tänker inte se ut som en strandad kaskelott när vi busar vid vattenbrynet. Punkt slut.

Snart dags att åka till farmor o farfar o få lite mat o hämta Flis *längtar*. Min lilla busunge som har tokhärjat o sett till att få total uppmärksamhet från dom i 24 timmar.
Borde kanske erbjuda min hjälp till sambon? Sexa lite på spackelburken kanske? Dvs ( inget snusk ) vicka lite på rompan o balansera lite snyggt o locka till ett leende? Hihihi, mja eller så åker jag till affären o köper blommor o blöjor. Så får det bli!
Hej med er.

en gumma för själen

Har haft näst intill en heldag med min gumma Anki. Hur tokmysigt som helst. Lite egoshopping til oss själva och självklart lite reafynd till barnen. Hittade en fin Pop jacka till Flis som var nedsatt 200 kr på ordinariepris o det gör faktiskt en hel del. En snygg pösskjorta tlll mig, strumpor och en fin tröja till Flis med elgitarrer på *S*.

Inte att glömma mina svindyra tabletter för min laktosintolerans...(det suger så hårt på en skala 1-10 så ni fattar inte). 100 tabletter 290 kr (rån anser jag) något som jag tyvärr måste ha nu mera eftersom det inte bara är mjölk som det gäller utan det mesta i mejeridelen. Får ont av minsta lilla nu och tabletterna hjälper faktiskt, trist och inte kunna äta vad man vill, när man vill längre. Jag måste alltid ta tabletter för säkerhetsskull. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.

Min gulliga faster K ringde idag o önksade en trevlig fortsättning och ville ses snart. Hon är farmor i en minikopia o och det känns bra att ha någon som fortfarande håller hårt på traditionerna och är lite gammeldags.

Fin middagdax hos min pappa och Christine idag. Såå gott och såå mysigt. Flis och morfar funkar alla tiders ihop och det är härligt o se dem tillsammans. Christine är en härlig person. En färgklick som fått pappa att öppna upp sig och bli lite mer medveten.
Flis höll låda som vanligt och idag lärde hon sig att skala clementiner alldels själv. Jojjomensan, 5 clementiner har hon skalat by her self, hon åt typ totalt sett kanske 4 klyftor, sen var det allmän utdelning.
Jag kan ju inte äta citrusfrukter heller ( japp, ni gisade rätt..allergi suprice!) så jag fick tacka nej gång på gång tillslut hoppade hon över mig när det var utdelning och tyckte jag skulle äta skumtomtar istället.1-3 skumtomtar...ok.. sen tar det stopp.

En gumma för själen. Tack min älskade vän för en underbar dag, vi behövde verkligen detta du o jag. Love you!

Jag önskar alla jag känner en riktigt trevlig fortsättning och kärlek.
Nu ska jag se min absoluta favorit....BOND!
kram

dagen efter doppardagen

Äntligen är julafton över. Får man säga så? I det tysta kanske, men absolut inte högt så ngn annan hör för en dag om året är allt bra, alla glada och kärleken spirar...
H sa att han hade en överraksning till mig. En gnista av hopp tändes och släktes lika fort. En digittal fotoram kanske inte var det jag riktigt tänkte på men fine så vart det.
Flis har fått så otroligt mycket fint. Tomten var en trevlig varelse och han fick en massa slängpussar av flis. Hon ville dock inte sitta i knät eller vara med på samma kort. Men hon var duktig och tackade för paketen hon fick!
En hemlis.. jag tycker att tomten är lite läskig. Vet inte varför, men jag gillar inte en stor fumlig gubbe i röd dräkt i mask som man inte riktigt vet vem det kan vara. Hugga.. lite otäckt är det ju, håll med nu då?!

Fick träffa en massa underbara människor igår, det slår alla klappar i hästvägar och den grymma överflöd av mat som ska intas. Hade mysigt igår, men vill fortfarande vara hemma nästa år.
Tack för inbjudan syster, men jag vill nog vara hemma.

Saknar mina vänner från universitetet. Allihopa (ja, det skulle vara förrutom 1 då... Evelina vet vem.)
Alla goa trevliga människor som är dagliga inspirationskällor och glada människor. Ni är bäst.

Mina girls från den gamla goda tiden ska förmodligen ut ikväll som sig bör, denna hemvändar helg o allt. Jag hoppar över, min mage är inte bra alltså. Nada aptit sen i torsdags förra veckan o dumma mjölkmage som spökar :( Saris har ett nyårslöfte till er girls... jag lovar att jag ska med på ett par vändor ut på krogen o härja lite. Det var ett tag sen ja.. men bakfyllorna lockar liksom inte längre, även om jag saknar att bra släppa loss o vara lite galen ett tag *S* Ska med ut snart. LOVAR!!

Ska snart till gumma o Oliwer. Pakettime IGEN... Det blir ett måbra-för-själen-besök o rekarnation.
Sambo är ute o tvättar golfen, han blev less att jag aldrig gjorde det.. MEN HALLÅ.. som om jag inte har haft annat o tänka på? H är en bra man. Händig, snygg o kan vara mycket trevlig om han lägger den sidan till. EN bra pappa till Flis o go sambo. Han har lite fula egenskaper också såklart, det har jag med, fast dom skulle jag aldrig erkänna högt!*ler*

Något oväntat samtalsämne från min sida igår handlade om klimatförändringarna o saker jag fått kunskap om i denna kursen jag har nu. Shit vad allmänbildad jag kände mig o växte säkert 10 cm på kuppen *blink* Postkoden nästa för mig kanske??

Peace out! S

En tanke

Varför väntar man in i det sista med vissa saker? Och varför ska allt behöva vara så perfekt på jul? En dag o sååå mycket besvär?
Fårstår varför så många väljer att lägga ner julen. Inte själva julen i sig, men hysterin och firandet. Min kusin skrev på sin blogg att tänk om man istället kunde äta gott tillsammans ( icke julmat kanske) samtala o spela lite spel? Skänka en ordentlig summa till någon som faktiskt behöver det. Typ barnen i Afrika...
Bra tanke L.
Istället byter vi pengar med varandra. BArnen blir glada, men för mig är det viktigast att ge Flis en bra upplevelse.
Tomten finns.. det är bara så.
Gav mig på att föröka få ihop pepparkakshuset,la ner efter att det började gå i sönder o jag var faktiskt jätteförsiktig.
Nu är det lite normal helg mat som hägrar. kram på er

dan före dan före doppardan

Shit, julen är alltså snart här? Skoja inte med mig alltså. Hur löjligt fort har inte detta året gått då? Jisses.
Idag har jag varit lite mer effektiv. Fåttt undan en del o lagt på lite juldukar. Fick tom sambo att engagera sig efter att han piggnat till efter gårdagens julfest.
Tycker synd om Flis, hon har inte varit direkt superstimulerad idag..Men ändå världens duktigaste. Hon ser när man inte mår bra o lägger sin nivå efter det. Tack smulan, mamma älskar dig mest av allt.

Imorgon ska det inhandlas det sista som hör julen till, typ gran.
Ska ha en riktig, vet dock inte riktigt vart vi ska placera den. Det visar sig.

Farmor o farfar till Flis var här en snabbis idag. Tack o lov hade jag dammsugit lite innan så det såg ju inte helt hemskt ut. Flis sov när dom kom , men vaknade en stund innan dom skulle åka. Dom älskar verkligen Flis precis som vill alla andra också gör, men dom har verkligen ett Flisbehov att se henne helst 1-2 ggr i veckan. 
Helt underbart. Farfar är ju inte den mest pratglada människan jag känner, men Flis har värmt upp hans hjärta föralltid o bara toksmälter när han hör henne jubla efter farfar...

Fick post idag. Nytt skolmatrial. Såå typiskt att Mari o jag inte får gå ihop denna gången heller.. :(
Hoppas vi har massor ihop ändå. Gillar hennes sällskap och har många trevliga diskussioner.

Till alla er vi inte hinner se innan jul... GOD JUL!!!! ät gott, må gott o njut av livets goda.
Till er andra. Tja.. ses på julafton typ.

Effektiv/oeffetktiv

Idag har inget blivit som det skulle vara egentligen. Min totaleffetkiva dag blev 100% totalt oeffektiv.
Jag vet inte vad det är som händer, men kombinationen lite sömn/mycket pluggande/och allt som tillhör mitt familjeliv till gjorde väl att kroppen lackade ur.
Jag var yr o mådde toklilla när jag lämnade Flis imrose gick hem o sov ett par timmar o blev faktikskt lite piggare. Men jag är seg o lite yr nästan så det har inte blivit ett dugg av idag.

Påpekade för sambo att jag inte hade varit effektiv  idag, han sa att det inte var bråttom.. jag har ju hela helgen på mig! Jag eller? Nu blir det o kavla upp armarna o slita lite bägge två. Flis hjälper till också fast med motsatt effekt.. typ plockar fram allt, smular sönder mat osc. Kul att alla gör ngt alla fall.*S*
Ska göra klart mina inköp imorgon om jag är lite fräschare än idag. Inge klipp blev det heller.. :( O inget E..Förlåt!

Ha en riktigt trevlig helg nu o njut så mycket du bara kan. Snart är det jul!

jullov

Det nalkas jullov. Åh, så skönt det ska bli med en liten brejk från studierna o bara tillbringa en massa tid med flis o min sambo. Helst vill jag hinna med o träffa lite familj o vänner också. 2 veckor det är ju inte mycket tid egentligen.

Ska iväg o göra mig lite fin i håret imorgon, Kattis ska klippa mig för första gången på 1 ett år då hon varit hemma o varit mammaledig. Trevlig trevligt! Kattis är faktiskt en grymt bra frisör. Karin som har klipp mig när hon varit borta är också ritkigt bra o supertrevlig!
Sen är det verkligen dags o vara en superväninna. Jag ska bara finnas där för henne o lyssna. Inte försöka vara rolig eller skämta. Hon behöver mig o jag ska göra mitt absolut bästa.

Ska städa imorgon. Ser inte kul ut här hemma alltså. Skäms som busen, men jag har inte haft tid att städa ordentligt på jättelänge. Sambon är vänlig o påpekar att det ser ut som f-a-n, men lämnar det åt sitt öde. Han är gullig mot Flis alla fall.
Flis har ont i rompa...Jag tycker så synd om henne. Jag vet verkligen inte vad det kan vara för fel eller hur jag ska göra det bättre. Känner mig som en hemsk mammi som inte vet något. Det gör ont i mig när hon har ont o är ledsen. Är det någon som har ngt tips.. berätta vad jag kan göra för att hjälpa henne eller alla fall ta reda på vad detta kan vara.

Har haft intressanta labbar idag om vatten o luft. Det var inte dumt. Tommy är så där skönt laidback o är väldigt duktig lärare i mina ögon. Me like!
Luftgubben vet jag inte vad han hette men det var en annorlunda labb måste jag säga när vi fick springa runt hela universitetet o mäta lite olika värden.
Vi hade en föreäsning idag om luftföroreningar, det var tungt. Hela den här kursen är tung. Vi blir mer o mer medvetna om vad som händer med vår underbara planet och ser att nu spelar det ingen roll vad vi gör längre, inte ens om vi bättrar oss. Vi kan välja ett mindre bra alternativ eller ett helt totalt värsta scenariot alternativ...Pest eller kolera liksom. Usch, jag har verkligen fått mig en tankeställare o måste faktistkt handla därefter.
Undrar hur alla dessa forskare mår som vet en massa om vad som kommer att hända...Dom pratar för folk som inte riktigt bryr sig eller känner inget ansvar gentemot någon. Det är dags att lyssna. Tror ni att det är en slump att vi inte har ngn snö?Det är 20 dec idag...minusgrader men inte någon snö...En massa naturkatastrofer som har hänt de senaste åren vi är helt oförstående för.
Dags att agera. Tänk på en hållbar utveckling för barnens skull. Det handlar om att leva som man lär. Konsumera lite mindre, sopsortera, använd inte bilen så mycket och var försiktig med miljön.

Det var dagen lektion. Jag fryser o ska ställa mig i duschen ( älskar min dusch ), tänka lite o planera lite för morgondagen o ta en tidigkväll. Behöver inte läsa mer på ett tag nu så jag tror att jag ska bläddra ltie i Camilla Läckbergs bok Predikanten o somna gott. Jag har ju fått ett nyfunnet intresse i böcker! Det är ju faktiskt mycket bättre än att slötitta på tv bara för att...
Sköt om er o ta hand om varandra.
kramas


Effektiv

Idag har varit en effektiv dag. En skrämmande effektiv dag. Återkommer till skrämmande delen lite senare.
Heldag i skolan inklusive lite lab med en mummalärare. *Fiiin smart kille*
Laga mat åt familjen, pussa lite på Flis o sen iväg o massera en timme.
Dom jag var hos hade så fint, blev riktigt avundsjuk. Blir så less när jag ser allt jag vill byta ut här hemma. En sak i taget. Måste bli en Ikeasväng snart alltså.

Mummaläraren heter Per eller ngt liknande. Trevlig o intressant, träskorna går fetbort dock. Kul kille med bra upplagd lab. Sen kom ngt mindre bra o kul som sänkte hans snygghet, han visade bilder på grodor o ormar. Jag hatar inte dessa arter, men jag har en grym fobi gentemot dom. Det är det värsta jag vet med grodor o ormar. USCH!!!
"Per" tittade på klassen medans han förklarade lite bilder ang grodorna. Han såg att jag satt o tittade ner i bänken o undrade varför. Gillar inte grodor sa jag lite mumlande...
Han fortsatte o prata o sen försvann grodorna ur bild o in kommer taaadaaa.. ormar. Fint, tänkte jag o tittade ner i bänken igen. "Per" tittade återigen på mig o frågade om någon *läs sara* var rädd för ormar. Ja, sa jag gillar inte ormar heller...o fortsatte titta ner i bänken. Tror inte detta sänker ett betyg, men jag borde ta tag i mina fobier. Tänk om Flis kommer in med en groda ngn dag framöver, när hon blivit snabb nog för att fånga en o det faktistk finns grodor ute. Med tanke på årstid alltså.
Vad gör jag då? 1 skriker? x grinar? 2 svimmar?
Borde ju förklara istället lite pedagogiskt att grodor vill vara ute o ska vara ute o långt från mammi.

Syster är sjuk tydligen.. Stackars. Eller rättaresagt större delen av hennes familj. Tänker på dig o grattis på födelsedagen!!

Tack Evelina för ett riktigt samtal idag vid lunch, du är så klok o det känns bra att prata med dig.
Måste göra klart bor nu.. tänkte få iväg den ikväll.
krrrrrrrrrrrrrrram

dagens reflektion

Det blev så mycket på måndagen så jag hann inte komma in o skriva av mig.
Det har väl inte hänt så mycket mer än att jag gjorde tentan o kände mig nöjd efteråt. Vet inte om jag ska vara nervös för detta faktum, då statestiken visar att mina provresultat inte har varit dom bästa genom tiderna.
Hoppas på godkänt betyg så jag klarar kursen..

Känner att det är skönt att det nalkas ett jullov. Jag är trött. Det har varit en intensiv höst för hela min familj o vi behöver ett bejk.
Nästa år är en sak säker. Jag ska fira jul hemma i mitt hus. Jag vill inte åka någonstans o utan hitta egna traditioner o bara vara.
I år är det inte mycket mer o hoppas på. Det kommer bli bra, men jag gillar inte att det ska ta så mycket tid för åkande på julafton. Det är en farlig helg att vara ute i trafiken o ingen go nubbe till sillen får jag heller.. :(
Ser fram mot nästa år...

Jag har haft en bra dag. Åt lunch med trevliga människor i min seminaregrupp, hade intressanta diskussioner på seminariet o varit o firat Flis gudfar som fyller år idag. Han blev glad att vi kom, hans fam var på språng å det blev inge riktigt firande hos dom idag. Ska träffa dom i helgen för lite mer inför julmys o byta julklappar. Älskar verkligen hela den familjen. L som har varit ett otroligt stöd för mig o flis sen dag 1. Det är därför hon är Flis gudmor. Kunde verkligen inte be om en bättre förebild o inspiratör. M som är schysst o ställer upp i ur o skur, han är gudfar för att han är en otroligt snäll o varm människa som kommer ge Flis fina värderingar.
E o A.. De underbarste barnen jag känner. Alla barn jag känner har en plats i mitt hjärta, men dessa 2.. jag bara älskar dom. Flis tremänningar.

Träffade 2 arbetskamrater på skolan idag, så kul o se dom. Sjuksköterskor som de är o läser lite extra plus jobba heltid.. inte illa. Bra riktigt bra tjejer. Saknar 22:an faktiskt, otroligt trevliga arbetskamrater, dom är väldigt proffisionell personal, extremt kunniga o har en bra avdelning. Skönt att gå in o jobba extra ibland så jag får bejaka min vårdande sida. Fick ett yvkort en dag.. Från en gammal pat. Det stod att människor som jag inte växte på träd o mycket fina ord om mig som person..*S* Då grinade jag lite *som vanligt*
Tack.. du vet vem du är.

Min syster L fyller år imorgon. Grattis systeryster. Ringer dig o grattar dig imorgon. kram

Pratade med en otroligt god vän idag o jag insåg vad riktig vänskap går ut på. Det är som ett äktenskap egentligen.. i skratt och gråt finns jag här för dig...Stöttar och tröstar. Inte ofta jag ber längre faktiskt pga olika saker, men från botten av mitt hjärta så önskar jag styrka och kärlek till den som behöver det mest. *grinar lite igen*
Nej, dags att ta tag med skolarbetet. Oväntat va? Imorgon är en ny dag ( tack o lov för det ) även om dagen idag har varit skitbra!
hejhej!

















tenta time

Imrogn är det dags för den allra första tentan på Universitetet någonsin. Närmsta i tentaväg innan detta är certifieringen från Kroppsterapiskolan.
Då var jag fruktansvärt nervös. Nu.. not so much. Har lite frågeställningar i huvudet bara, tänk om mina svar är totalt helt kokkodillo? oj, vad gör jag då? Kommer ut från tentan imorgon kanske supernöjd (vem vet) o har svarat på det mesta. Så får man tillbaks det o mina svar är helt tokfel.
fasen vad snopen jag skulle bli då.
Jag är en positiv person, det löser sig nog *S*

Inatt har Flis hostat o hostat.. stackars liten. Jag VÄGRADE gå upp inatt, så därför är sambo skitsur idag. Kul liv här på Kärrängsvägen. Så skönt att Flis faktiskt brukar sova hela nätter, bara ibland det blir så här...Inge kul o gå runt o vara sura.
Jag har varit riktigt pluggig idag, men det känns ändå som en stor lättnad att jag faktiskt började läsa för 2 veckor sedan. Lite om dagen har nog gjort sitt. Tänk om jag hade haft denna motivationen under högstadiet eller gymn=?
Jag har ju ändå ett rättså logiskt tänkande har jag märkt o det känns som att jag kankse uppfattas som en liten smartis kankse? Inte godisgo nu alltså, utan lite bright!

Var med om ett udda fenomen idag. 2 brevlådor som var helt smockfulla. Skojar inte, jag fick lirka i mina julkort. Har verkligen försökt att få med så många som möjligt, men till alla er andra önskar hela vår liila familj GOD JUL!!!!

Det är renoveringsdags igen är hemma, gode gud. Äntligen ryker den vansinnigt fula bården i hallen ner. Den ljusblå bröstpanelen o spikhål. Härligt med en driftig o händig karl.
Det går undan här hemma. Lagom till vi är klara så vill säkerligen sambo flytta o bygga eget, jag tackar inte nej, men med vilka pengar då? SaraStudent är ju inte tokrik kanske... Blir sen när jag är privatanställd nanny med superlön hos ngn rikemansfamilj på öa. Jepp. Eller så är det en supervinst på trisslotten (kassörskan på Coop lurade på mig en) jag köpte förrut. Ah.. 50,000 extra i månaden i 25 år eller liknande..*vill ha*
Må så gott 3 advent.
S

nada nice

Vilken dag. Jisses alltså. Den började 05,30 av att flis ville ha välling (hon ropar alltså fåååå välling). Jag får gå upp eftersom H glömt bort o vägrar erkänna att jag har varit uppe natten innan också (vi försöker köra varannan natt, men jag är faktiskt uppe mer ofta än han.)
Jag ger Flis välling o lägger tillbaks henne i sängen. Hon vill icke sova mer o tycker att det är morgon fast det är bläcksvart ute. Mammi blir lätt (eller rätttså mycket faktiskt) frusterad o inser snart att det är dags för mig att masa mig upp, INGEN ANNAN GÖR JU DET så vad är alternativet?
Kl är nu ca 05,45. Ingen normal människa går upp så tidigt en lördagsmorgon :( (jobb m.m. räknas inte in här.)

Jag är sur o grinig resten av dagen. Inte på lilla flis utan på sambo.
Hade planerat en tur till Juniorhouse i Forshaga. Bra affär, lite dyrt men några plagg blev det allt ändå.
Flis skittrött redan kl 11.. nice. Bara o köpa med mat hem o sen lägga pluttan i vagnen.
Pluttan sov 2½ timme. Hon var riktigt tröttis. Hon var tröttis resten av dagen tack vare denna tidiga morgon.. :(
Jag=sktitrött!! Jag =arg, grinig, sur o retlig. Jag behöver också få sömn...

En em fika hos Linda, Christian, Ludvig o Leah som var kanonmysig. Vilka söta goa barn. Ludvig är 3½ o Leah 4 månader. Middag hos farmor o farfar. Lilla Flis höll på o somna i tallriken. Jag likaså.
20,30.. Äntligen hemma.. Flis slocknar på en gång.. Jag kurar ihop i soffan o inser att här kommer jag somna om jag ligger kvar. Går o lägger mig istället.
Jag har tenta på måndag, förunderligt nog är jag inte nervös än. Inte direkt orolig eller ängslig heller som jag brukar vara. När slår det till månne? I tentasalen? jag kanske är för trött för att oroa mig? Hundra tankar o funderingar snurrar ihuvudet, men en sak är säker. Jag går in med inställningen att jag kommer klara tentan, det går förmodligen lite bättre utav bara den lilla tanken...
Nu=snipp snapp trut så är dagen ÄNTLIGEN slut *krama*

rödtjut time

Tack underbara Evelina för en helt fantastiskt dag! Jag har haft så intressanta samtal o skrattat som aldrig förr med dig. O visst har vi lärt oss en del på köpet också tycker jag nog.
Pluggat hela dagen, har knappt varit utanför dörren. Men det har ändå varit en bra dag. Jag är skönt trött, ligger bra till i tentapluggandet  o känner att jag välkomnar helgen.
Rödtjut time så over and out min underbara familj o mina fantastiska vänner, ni gör livet värt att leva.

Dagens Flis.. Blev sur imorse när hon "bara" fick 1 ägg till frukost.. Hon har värsta äggmanin. Annars en bra dag för henne också, hon har sjungit hurra o må leva sen hon kom hem. Goa personal Linda fyllde år idag *S* Grattisgrattis!
Peace!

ritktigt sliten

Jag hade faktiskt glömt bort hur jobbigt det faktiskt är o massera ngn. Idag vet jag inte hur många jag masserat. Korta stunder men ändå.. en himla massa vart det alla fall. Sen en sväng förbli Ålis 1  för en halvtimmes massage där. Jag åkte hemifrån innan 7,30 imorse kom hem efter 18,15. Jag är ruskigt slut alltså.
Imorgon kommer Evelina hit o vi ska vara supereffektiva o tentaplugga tillsammans. Ser fram mot det. Evelina gör mig glad o hon är verkligen en helt underbar person. Hoppas vi ska läsa ihop länge du o jag *S*

Nu ska jag gotta mig i andras elände. Lyxfällan är bra. Lite lagom så där en dag som denna.
Henka sa att jag hade blivit smal när jag var på besök på Ålis 1 idag.. Tack gubben, du är snäll. Vi stöttar varandra!

Mamma.. jag snäste inte åt dig i telefon förrut, blev less på Henrik bara en sväng men det visade sig att Flis hade gjort en bomp i badrummet på golvet...Behövde lite assistans alltså.

Bjöd på pepparkakor o glögg för min grupp i skolan idag. Verkade uppskattat o det var trevligt för sammanhållningen. Det var min överraskning från igår.
Nu är det tv som gäller. Ha en trevlig kväll därute.
Josse.. har försökt att få tag på dig ett tag. Kan vi inte höras imorgonkväll?
kram

Lusseliten

Idag har det varit Lucisdags på dagis. Flis skulle vara Lucia med rött band kring midjan för att hålla upp det extremt stora nattlinnet o ha en luciakrona på huvudet. Hon hade ett ljus i handen när vi kom o var jätteintresserad av detta. Hon hade även linnet med glitter kring midjan.. Och alla vet ju hur bra sånt sitter...
Kronon? nja.. inte så stor chans för det.
Hon var bara hur söt som helst alla fall o hade en liten förshow för alla föräldrar o syskon. Hon var liksom inte intresserad av att stå o vänta innanför ett staket o se mammi o pappi utanför. Inte så mycket där nej. Hon ville showa o visade alla hur fin hon var istället. Min lilla teaterapa...*S*
Sen började barnen tåga fram o flis hoppade med i gänget o var så duktig o stå still o sjöng så bra. Hon hade lite egenheter för sig o kollade in sin omgivning riktigt noga, men det gör inte ngt. Hon är bara 1½ år gammal.
Sen lite lussefika på avdelningen. Fröknarna fick paket o jag hoppas att dom vet hur myvket dom är omtyckta.

Det är babyboom på dagis. EN MASSA småsyskon har pluppat ut i höst o vi väntar in 3 till på löpande band kommande månader.
Flis är fashinerad över detta med bebisar. Jag är lite orolig, inte för att hon skulle göra ngn illa ellr så, men när hon säger.. "mamma egen bebis" drar jag öronen åt mig. Inga fler bebisar nu. Jag pluggar ju!! Sen ska Flis få vara liten själv o få 100% uppmärksamhet av mig ett par år. Fler barn.. gärna men inte nu.

Idag har det varit redovisning. Imorgon är det redovisning. Hoppla hej håll i hatten!
Gick väl bra idag tycker jag. Fick lite prestationsånget efter att vi hade hört den första gruppen som redovisat. Dom var ruskiga o hade superinfo liksom.
Vi.. mja inte så värst mycket kött på benen, men vi hade gjort en bra kritisk granskning tycker jag av det vi fick ihop. Eller hur Evelina?
Imrogn redovisar vi hälsomässan. Min massagebänk står redo för förfogande o det ska bli askul. Har en liten överraskning på lut..*HEHEHE* Berättar mer imorgon. OBS! Fjäskar inte för ngt el ngn.. jag är faktiskt bara så här snäll.

Var o kollade upp mitt blodvärde förresten. Tokbra, riktigt oväntat så sköterskan tyckte jag skulle söka för det istället..Skumt.
Sängen hägrar. En panodil för lite värk o sen slocknar jag direkt!
Sov gott allihopa ha en riktigt fin Lucia imorgon

Imorgon smäller det!

Imorgon kommer det smälla högt på skolan. Jag är inte nervös, men jag ska ha med så sjukt mycket grejer så det blir o lasta bilen ikväll tror jag.
Redovisningar o förberdande av hälsomässa. Jag känner mig faktiskt totalt mörbultad av denna hälsomässa. Pressen ligger på mig totalt BARA FÖR ATT JAG RÅKAR VARA MASSÖR VET JAG INTE ALLT..förlåt.
Jag har skrivit en massa en MASSA! O jag hoppas det duger, annars går jag hem o skiter i resten. Förlåt Evelina.
Tenta på måndag.. är inte nerövs. Har fått för mig att det inte är ngt att ora sig för.

Imorgon är det lucia för Flis på dagis. Ska bli så spännande o se henne. Pluttan..*S*
Hon härjade med mig o Henrik inatt.. VI är trötta idag. Hon? inte så mycket så klart!
 Måste sätta mig o plugga, bör bli lite mer social kring jul tror jag...
KRAM o hej hopp

totalt hjärnsläpp

Idag hände något så korkat så jag vet inte ens om jag kan berätta det.
Jag satt o förnekade ett helt år av mitt liv... Jo.. jag är 27!! Det stämmer visserligen.. för ett år sen!! Voijnevoijne...
Hur pinsamt som helst. 5 mot 1 o jag var stenhård.
Pinsamt. Jag får skylla att det är bristen på choklad som gör mig alldeles förvirrad. Saradieten sucks...
Går inge bra för mig nu. Tänker inte väga mig igen förrän efter nyår. Känner att det är dags för en paus o bara göra så gott jag kan o vill jag ha en liten choklad så fine.. Får ta tag i det igen i januari, borde ju faktiskt vara med på stadsjoggen nästa går o försöka ta mig runt GÅENDE... Har ju sagt det att jag ska göra det en gång innan jag är
30.
Vi får se hur det blir med det. Är inte hundra på att det är en riktigt bra idé så att säga. Har en liten tanke om att samla pengar till barncancerfonden om jag ska ta mig runt. Kanske lite sponsorpengar? Typ valfritt bidrag som går direkt till barncancerfonden el liknande? Ingen dum idé va?

Imorgon ska mamma spela in o tävla i postkoden på 4:an *S*
Håller tummarna mammi lycka till!

Nu hägrar skolarbete.. vilken skräll va?
Peace

hysteri

Jag känner en enorm hysteri över denna julen. Vet inte varför. Känns som att jag är förbredd som aldrig förr och har läget under kontroll. Det finns ett men. Jag vet inte bara hur jag ska formulera det.
Jag vill egentligen helst av allt vara hemma på ö:a o ta det lugnt, ha en bra dag med Flis o sambo. Nu blir det lite halvkaos direkt istället då et serveras julgröt o skinkmacka för min pappa med sambo. Sen ska Flis ha lunch, sen sova o sen åka lite norr över i värmland. Där lär vi bli kvar större delen av kvälllen o det är säkerligen natt när vi kommer hem :(
Det var den julaftonen det...
Har räknat ut att jag har inte firat jul hemma i mitt hem (vart det nu än har varit för ställe) på flera år. Jag kommer ihåg Henstad 1 jul, inget mer. Jag vill vara hemma...Men det är det inte värt att säga högt.
Det är ju bara jul det handlar om...
Känner lite Askunge-känsla som när hon inte fick gå på balen. Undrar hur det blir för oss...

Igår var en bra dag. Vi var på stan med min pappa o sambo. Hälsade på Josse på Punkten o det gjorde verkligen min dag. Flis dag med tror jag, hon är lite skofantast denna lilla donna så Punkten är ju ett Mecka så att säga.
Jonas o ella.bus var här en sväng, hon är så duktig lillan. Går så bra o pratar hela tiden.. *pussgurkan*

Idag har jag o Flis varit till Bergvik o köpt lucianattlinne,glitter, rött sidenband, handljus, luciakrona o EXTRALJUS.
På något märkligt sätt brukar det alltid vara ngt trasigt, förstår inte det. Man kan testa precis kvällen innan o allt är ok, sen likafasen är det ngt som inte funkar på dagen d.

Tar varje tillfälle i akt o plugga faktiskt, helt tokstolt över mig själv o min studiemotivation. En del har fått för sig att de kommer misslyckas. Men jag kan inte se det framför mig. Jag vill ju klara den här o allt annat i denna kursen. Det är kämpigt men måste gå.

Ska till Mariebergsskogen på julmarknad idag med Jonas o Ella-bus. Det ska bli riktigt mysigt, får inte glömma kameran.
Ha en supermysig 2:a advent!














skäms

Jag skäms, men vad ska jag göra?
Mitt barn är sjukt och helt plötsligt förfaller 3 stora planer på 2 dagar .. :(
Förlåt allihopa.
Flis mår lite bättre idag, en god natt sömn är toppenbra för en liten krasslig tjej.
En lugn hemmadag med mammi likaså. Var till dagis en sväng, 1 barn hade dom där..Inte bara Flisfis som är dålig alltså.

Idag fick Flis hårspännen i paketet. Hon tittar väldigt frågande på mig o ser bara småfjäril på dom, kan aldrig i hela mitt liv förstå hur hon ska acceptera att ha dessa små saker i håret. Vi får se, det är ju inte liksom helt akut att få bort håret hennes ur ögonen precis...lillpluttan..

Karlsson.. jag är mållös. Det här kommer bli svårt att ta in. Finns här om du bara behöver komma hemifrån lite.
*kramar om*

Saradieten, jo det  var en gång en helt målmedveten mamma som hade bestämt sig föra tt gå ner i vikt. 2½ månad var hon urduktig o stark. Nu.. inte så stark. Nu.. lite slarv. Fy skämmas på mig. IGEN!! Vad blir det liksom? SKÄRPNING fröken H, lägg i en växel o visa att du kan.
Så är det med det.

Evelina.. hoppas vi hörs idag, jag är nyfiken på hur det gick idag.
Både i bil o möte..*S*

Igår var inte min dag. Jag höll på att dra mig i 3 ggr. 2 ggr i skolan (cafeterian såklart vart annars?) 1 gång på pappas jobb (i matsalen med en massa folk). RAmlade inte, men det var ruskigt nära. Tror jag sträckt mig lite mot rumpatrakten, drar lite misstänktsamt i ena skinkan när jag går alla fall. Får stretcha lite o se om det blir bättre.

ha en trevlig helg o glöm inte att det är julmarknad i mariebergsskogen på lördag o söndag 12-17!
kram klumpedunsen.

feber igen

Så var det dags för ett nytt samtal från dagis om feber...
Flis fick visserligen en vaccination för 9 dagar sen  o nu är reaktionen här som sig bör tydligen.
Hjälp.. när jag hinna plugga??? Har tenta, individuella uppgifter som ska in, julstök här hemma o allt annat som bara är min vardag. Vi hinner inte bli sjuka nu ju...

Sweetjesus.. hur ska detta gå?
Är lite lätt stressad som märkt kanske, hinner inte skriva mer idag. ha en nice dag


dagens

Blev inget skrivet här igår. Jag unnade mig nästan en hel datafri kväll. Det är ju så nu när jag går i skolan, ALLT ska göras via dator. Stackars alla dessa som inte har råd att skaffa en o måste sitta i skolan.
Idag har jag bara en föreläsning p å fm, sen ska jag hem och sätta en lussedeg som Flis o jag ska baka när hon kommer hem. Morfar o C kommer hem på lussefika ikväll o det är ju alltid trevligt med nybakat bröd.

Jag har grejat lite här hemma, bytt lite gardiner o så. Lite impad av mig själv är jag faktiskt, det ser ju hyfsat ut.
Julklappshandlingen går vidare, Ikea är bra. Har blivit klappar lite därifrån.
Har egentligen inte så många klappar kvar att handla, tror jag vet vad jag ska köpa utom till H. Jag är helt blockad o har tokidétorka. Ja, men det löser sig nog. Är ju trots allt ett tag kvar tills jul.

Nu är jag rättså kaffesugen, hade klockan varit mer än 08,40 så hade jag ringt till granntanta o bett henne komma över o tjata lite. Mina grannar är helt underbara. Jan, Lisa, Adde o Freddan o bamsebus såklart!
Bamsebus är en boxer och är bara så vacker. Han är helt underbar, snäll, (dregglar visserligen mycket men men), lojal och framförallt så har har tagit Flis under sina vingar så att säga. Jag vet att inte hundar har vingar, men ordspråket passade så bra här så förstå mig rätt nu..*S*
Han har stenhård koll på Flis när hon är i närheten av honom. Han skyddar henne tom mot små kaniner *fnissa*
H föräldrar var här i somras o då stod vovve o var jätteorolig vid staketet. Dom brukar ju inte vara här så tänk om flis är i fara??? Det gick bra, han vet  nu att dom som är här när vi är hemma är helt ok o vill itne göra illa Flis.

Nu ska jag göra lite kaffe, 08,43...kan jag ringa Lisa nu månne?
Ha en bra dag!

blä

Jag har syndat i helgen och idag får jag betala priset.
Nej, inte så mycket godis faktiskt men mjölk ost och kalles färskost på tub.
Har som sagt jobbat i helgen, det är kul och givande, men så inte bra för saradieten :(
Mycket mackor på stående fot blir det och ett par koppar kaffe på det. Mycket för mycket laktos för min lilla mage.
Idag mår jag som förväntat och förtjänat så dåligt. Jag har sett ut som en fällkniv idag, halvt hukande med ständiga magsmärtor. Åt på Selma idag igen, måste ta med matlåda, inte för att jag inte har råd, utan för att dom är så kassa på service därnere. Tokdissa Selma!

Jag måste erkänna en annan sak. Jag gjorde något fruktansvärt superbarnsligt idag efter jag släppt av Mari.. Så här var det. Den sanna och korrekta versionen.
Jag åker hemmåt och innan jag skulle svänga av mot vänster mot mig så ligger det en bil i röven på mig o börjar dessutom tuta. Jag stannar vid väjningspliken för att det kommer bilar från höger och jag vill inte köra in i sidan på någon av dem. Fint! Jag gjorde ju helt rätt där, eller hur?
Bilen bakom består av 2 UNGA killar, säkert inte en dag över 18 o precis fått körkort och lånat farsans bil för att leka lite. Jag blir tokless på dessa idioter som tror sig kunna pressa sig förbi på min högersida för dom ska visst köra till höger och har inte tid att vänta tills jag kört åt vänster. Dom pressar sig förbi och blänger in i bilen. Jag pekar finger åt dom och hänger mig på tutan och svär lite högt. Flis var INTE med i bilen!
Dom var så ruskigt nära att jag kunde nästan höra hur dom körde in i mig, men jag tror det gick bra.
Jag vart bra supervansinnig dä en stund och dessutom med grymt magont. Hade dom klivit ur så hade jag kallat på backup, jag kokade av ilska, men vill ju inte bli nerslagen för det.

Annars då? Jo, tackar som frågar, det känns fint tror jag. Eftersom jag har varit förslappad framför tv sen jag kom hem så såg jag julkalendern. Helt ok faktiskt.
Flis var jätteduktig ikväll och lät mig vila. Puss pluttan o tack mammis älskling.
Dagiskorten har kommit nu, snabbt som busen o söta såklart!
Nej, nu är det soffan som gäller igen.
må så gott (bättre än mig alla fall...)














är här fast borta

Jag är här fast jag är helt borta. Vi har haft en sån där natt igen..:( Flis vaknade 00,30 o ville ha välling. Fine tänke jag o gick upp o fixade det.
Sagt och gjort, sen la jag henne igen, o då började hon kräkas.. Hon är ju lite förkyld o slemmig i halsen så det tog väl stopp.
Flis var en kräkbebis som alla vet. Så varje gång det blir ngt sånt här kommer minnerna tillbaks o jag kan nästa börja grina. Inatt var det överrallt ÖVERALLT!!!! Sen när jag hade fixat det (sambo påpekar..hon spyr...nähä!) ville hon inte somna om igen.
Tvingade upp H 1 gång, sen flyttade jag över henne till min säng. det gick ju inte heller bra o  få små barnfingrar uppkörda i näsan.. hm det klarar jag mig utan 02,00. La tillbaks henne i sin säng tillslut (för det är ju inte ngn annan som bryr sig om att hjälpa till med) och efter ett par (typ 10 min ) vilda protester somnade hon. Hon vaknade 08,00 och sambo förstår inte varför jag inte studsar upp och bara gladligen börjar om med en ny dag.
Jag låg kvar i 10 min sen åt samvetet upp mig, vill ju ändå ha mycket tid med henne då jag jobbar ikväll.
Jag är som sagt här, men hur det blir o jobba ikväll med pat som har kognitiva skador, det vete fan. Jag är helt lost o behöver nog x antal koppar kaffe innan jag kommer igång.
Ha en trevlig första advent!
Very sleepy big mama S

tacksamhet

Har jobbat på 22:an idag. Att få komma tillbaks till min arbetsplats och göra något jag vet att jag är bra på och dessutom arbeta med personer som är helt underbara är en riktigt må bra kur.
Maria, tack för att du finns, alltid givande och roligt att arbeta med dig.
Detta extrajobb ger lite extratillskott i kassan, och det är ju bra, men jag vet i hjärtat när jag lämnar sjukhuset efter ett arbetspass att jag har gjort något bra. Mina pat visar enorm tacksamhet gentemot mig och att få en klapp på kinden och bamsekramar visar att jag är omtyckt och duktig.
Jag är oerhört tacksam över mitt liv efter ett arbetspass, jag kan tacka min lyckliga stjärna att jag är frisk och min familj mår bra. Jag vet att man ska ta tillvara på alla tillfällen i livet att säga att man tycker om sina nära och kära.

TILL ALLA JAG KÄNNER OCH ALLA SOM KÄNNER MIG: VÄRLDENS STÖRSTA BAMSEKRAMAR TILL ER ALLA, JAG TYCKER OM ER FÖR ATT NI ÄR JUST PRECIS NI. ÄNDRA ER ALDRIG.

Blir en lugn kväll idag. Jobbar kvällen imorgon och vill vara utvilad till dess.
Flis och H har varit hemma hela dagen. Det har ösregnat utan desslike. Jag ringde förrut och kollade läget. Flis pratade med mig i telefonen...hon sa att hon måla, kudde gos och kaninen. Jag blev så rörd att jag började grina. Hon är för underbar min lilla Flis.
Tack snälla mamma för att du har köpt en overall. Hoppas du inte kände att det jag sa var en pik om att du var tvungen att köpa en overall till Flis för så var det inte menat. Men tacktack.
Önskar att du kunde komma hit snart och följa med och hämta smulan på dagis. M vill verkligen träffa dig snart och sen är ju din gamla klasskompis Christina i nästan samma hus.
Längtar efter dig mamma.

Gumma, hoppas du har en grymt skoj kväll ute. Tänker på dig, skönt att slippa tänka.
Josse! Ring mig så masserar jag dig!!!
Evelina, blöt helg i stockholm? Ses på måndag gumman, kram.

Nu ska jag ta en dusch, kanske ta lite vin och sen bara njuta av vad som är kvar av helgen.
Jo, föresten. Jag är lite pysseltant alla fall. Har gjort en liten julkalender till Flis. EGENHÄNDIGT!!! Blev väl sisådär, men jag tror nog den duger fint åt henne, hon blev toppenglad åt sin första julklapp idag. En kylskpsmagnet som är en katt! Behöver inte vara så avancerade saker för att roa dessa små.
Pyntdags imorgon!
tjohopp!

RSS 2.0