myrkryp i knäna o alldeles för mkt i huvudet

Det kryper i mina knän. Svår känsla att beskriva,men som träningsvärk typ. Riktigt irriterande vill jag lova. Vet med mig att kroppen är trött och hjärnan går på högvarv. Det känns konstigt att vara trött o i både kropp och själ. Very konstigt. Orkar inte ta mig för ngt, fast vi har en lång lista med to-dos. Imorgon tar byggareBob första steget i ny/gammalt byggprojekt. Här händer det grejer sörrni. Valborg idag alltså, knugen fyller 65 år o lilla familjen på ö:a firar allt detta gm att grilla gott o sen däcka i soffan. TeknikUlla (jag alltså) glömde stänga av den ûberavancerade väckarklockan igår så ja, den ringde en gång.. Jag slår tills den tystnar. Sen ringer den igen exakt 9 min senare. Fifan för att försöka somna om då. Muttrar lite o sen går hjärnan igång på högvarv.. bara o gå upp. Går upp o hamnar i den där orkeslösheten direkt. Hur är det möjligt, att vara trött men inte har tillräckligt med ro i kroppen för att slappna av? Magstatus: bubbeldeluxe o svullen bigtime, trots laktostabl så kan vi konstatera att magen inte riktigt uppskattar en rejäl bit Brieost (bland annat). Vinovino: ett ½ glas med favoriten 3 apor. Tom det tar mot att dricka. Flis: sover som en stock efter en riktigt härlig familjedag med fikabesök av morfar o Stine o sen lite skönt emhäng med moster L o M med kids <3 Hon har haft en bra dag idag mitt lilla hjärtegull. The diet: Well, beach 2011... vi säger så här: aldrig har väl burkini legat närmare tillhands än nu. Alternativ: Bada i liten pool på egen tomt? Jag slarvar som tusan. Nu är det maj from imorgon. Nytt dietliv o nya dietmöjligheter? El inte. Vi får se. Nu ska jag ta en snäll painkiller för att få det sluta o krypa i benen. God natt alla ni som sover gott

strålande solsken lockade upp mig

Tittut sa solen o kikade fram mellan persiennerna.. dags o gå upp o njuta av dagen. Så här sitter jag i soffan med min Flis, väntar på att kaffet ska bli klart så jag kan ta min smörgås o kaffe o sätta mig i favoritposition på altanen i solskenet med fågelkvitter som sällskap. Well.. kan vi göra annat än att gilla starten på denna dagen? Think not.

sweet

Det är helg nu. Det känns i hela kroppen när man åker fr jobbet o hela kroppen går liksom in i en ny andning. Jag stänger alltid av radion i bilen när jag åker hem. Tystnad är underskattat. Jag befinner mig i en väldigt varierad ljudvolym under dagen. Ibland very high lekvolym, ibland skrik, tårar och illvrål och ibland.. bubblande barnskratt. Tystnad är skönt i de 20 min som det tar att åka hem genom staden. När jag kom hem så tog jag av strumpor o skor (för att avlägsna olidlig fotjuice..hehehe)gick ut på min altan o njuter av fågelkvitter och skogsbrus. Går av altanen o sticker ner mina fötter i en varm gräsmatta, i gräs som precis börjat växa o bli sommargrönt. Stannar upp en stund. Känner varma solstrålar mot mitt ansikte o njuter av stund av stillheten. En kvällsstund av kvalitetstid med min lilla familj innan det är läggdags för den lilla familjemedlemmen. Ovillkorlig kärlek..Många känslor kommer över mig när jag inser hur o var jag är idag. Det är många beslut som kan ångras, men det är ju det här som är livet. Ink alla dåliga beslut och motgångar, ilska, sorg och bakslag. Har vi inte upplevt fruktansvärd sorg och motgång så kan vi inte heller känna sann kärlek och livsglädje. Men det 'r vad jag tror. Sen är jag troende kristen. Handen på hjärtat, utan min tro så vet jag inte vart jag hade varit idag. Jag ska bekänna en sak om mig själv. Jag tänker mer med hjärtat än hjärnan. Jag kan vara naiv, Men jag tror på en god människa o att fela är mänskligt. Så, det är lite fredagsfilosofiserande hos mig. Kl är inte mkt men jag är trött o sliten efter den här veckan.. so over and out.

up´s and downs

Kan ni tänka er.. allt verkar ha en plussida o en well not so good o kul sida. Up´s and downs helt enkelt.

riktigt riktigt härligt

Ett besök på kusten kan varmt rekomenderas.. www.kustenhammaro.se riktigt riktigt härligt.. å ett bra tips från moi... ta med underbara vänner så blir det hela helt fantastiskt gôtt :)

Uppdatering om min batteriladdare

Jag älskar hästar. Jag älskar att rida. Fast ngt har hänt och en rädsla har tagit över glädjen. Jag har inte ramlat av, jag har inte blivit biten eller sparkad. Vet var och när det kommer från, men jag vet inte hur jag ska ta mig igenom det. Vill jag fortsätta rida? Kostar det mer än vad det smakar? Måste jag möta min rädlsa, el ska jag bara ge upp? El ge upp o ge upp.. Det var inte rätt ordval. Hittar itne orden. Älskar ju hästarna.. Jag har mkt o fundera på, inte bara det här.. Att rida kräver fokus, ett fokus jag inte har för tillfället...

klapp på axeln

Fick ett ryck när jag kom hem. Fram med dammsugaren, städa dusch/lilla badrummet, bäddade rent i Flis säng (tar vår imorgon), lagade mat (2 olika rätter med tanke på att liten Flis ville ha Tortellini..),rensade ur kylskåpet o strök en hel hög med kläder. Hatar att stryka. Såå tråkigt. Men nu är jag värd en klapp på axeln.. Trött är jag, men på ngt sätt känns det bra att ha lite energi till övers efter en arbetsdag. Undrar hur mkt solens underbara varma strålar påverkar oss?

det kommande projektet

så här ser den ut. Före bild alltså...

Letafors

Det är några få som vet vad detta är. Typ 1 gata mitt ute i skogen ca 1 mil norr om Sysslebäck. Cirkus 20 mil enkel resa. Låååångt bort mao. Så vad finns det där då, som lockar en liten familj från natursköna Hammarö? Jo, det ska jag berätta. Det ligger en gammal skola, som ägs av min far. Ingen liten mysig provosorisk stuga utan vatten, toa o el inte. Det finns allt. Stugan fanns i familjens ägo, många years ago. Den är ff charmig o speciell. Där har vi spenderat påskhelgen. I lugnet o tystnaden. 2 extra kuliga saker hände i helgen. Nr. 1. Lilla familjen åkte till Sysslebäcks badhus (ja, det finns faktiskt ett sånt där) o Flis fick bada för första gången sedan sommaren 2009!!!! Glädjen gick inte att ta miste på. Bild kommer, detta får ni inte missa. Sen som nr 2. Har jag pratat om mitt kommande projekt? Ja, att hitta en gammal skänk o måla om? Nu har jag fått en av pappa! Problem.. den ska hem fr Letafors också på ngt sätt o vis. Äschamejjen.. det löser sig. Bild före o efter kommer också såklart. Jag fick köra hem idag. ByggareBob är dålig. Tycker ff att det är astråkigt att köra bil, for real alltså. 20 mil.. låååångt att köra. Nu: Blir lite grillning här i huset om en liten stund. Det gottiga ligger i marinad o tja.. ett glas vin el två slinker lätt ner en dag som denna. Mer? Ingen har väl missat att det sjukt gött väder ute=? Tokgilla.. Mitt fejs har ändrat färg. Från likblek till grisskär/rosa. Men det tar sig.

saknad o omtyckt <3

Det märktes att jag hade varit borta många dagar från worki. Det har varit alla tiders kramkalas idag. Mina söta barn har med olika handlingar o ord visat hur omtyckt o hur saknad jag har varit. Det tar sig på worki, jag trivs med barngruppen o känner verkligen att jag gör ett bra jobb. Hoppas verkligen jag får vara kvar till hösten när det är dags för inskolning av en massa underbara småttingar (1-2 åringar...)

workiworki

Efter en sjukvecka hemma så är det dags o ge sig av mot worki. Huvudet sitter kvar på halsen, men jag känner mig ff itne 100% kalasfräsch.. what is this liksom? Jaja, en dag ska jag väl klara av att jobba, sen ledig i dagarna 4 :) Nu måste jag lägga på ett kål. Hörs ikväll.

stryker följande dagar ut ur almanackan:

Måndag, tisdag och onsdag. Fiiiifan. På ren svenska alltså, magsjuka.. finns det ngt värre? El.. jo det gör det visserligen, men man blir ju så klen o har dödsönskan flera ggr om. Jag hatar att spy. Yiuck o blä. Förrutom att tarmarna o magsäcken vrids om x-antal varv så får jag alltid en hejdundrande huvudvärk på det. Igår var det synd om mig. På riktigt. Flis hjälpte sin mamma o som tack drog jag ner henne i magsjukans hemskaste väsen. Natten har varit bajs. Fm likaså. Men den lilla damen har snabbare återhämtningstid än den stora damen här hemma. Den lilla är piggelin o har varit ute o lekt på em. Den stora "dog" i en solstol efter att hängt tvättmaskin 2 på tork. Den lilla äter med aptit medans den stora får kväljningar av att ens tänka på mat. Den stora är sliiiiiten o gammal. Tant behöver längre återhämtningstid tydligen. Egentligen borde jag vara hemma imorgon med, men seriöst.. 3 sjukdagar? Nejnejnej. ByggareBob får vabba imorgon. För ni känner väl till detta hära om 48 timmar efter sista kräkningen/lösbajjan va? Jag är inte fräsch, men jag kräks inte o lösbajjar itne alla fall. Så back to worki imorgon. Hur gött väder som helst ute btw. Kul att man orkar vara uppe o ute o greja i trädgården då.. NOT. Eller varför inte bara vara inne o städa.. NOT. Orkar inte. The diet i all ära.. men det är få saker som slår magsjuka.. Sluuurp sa magen o försvann. (Jag vet. den är där o kommer tillbaks bara jag äter lite=) Men ändå.. Fan va smal o liten man känner sig när man är sjuker. Nu: Flis ligger o snosar gott i soffan. Sover inte, men myser så där härligt. Jag funderar på o joina henne efter att jag tagit en dusch, jag behöver verkligen en dusch. ByggareBob o svärfar ska ut på en biltur o köpa material. För nu när vi byggt klart inne.. så ska det byggas lite till ute. Men det kommer bli skiiiitsnyggt.

da fortsätter vi liiiite till då

Inatt började Flis kräkas. Inte bra. Måste ringa sjukhuset sen o berätta läget, vill verkligen inte åka in, men det bestämmer ju inte vi. Magsjukan är alltså ett faktum. Riktigt trist, Hon hade sett fram mot att få åka till sin förskola idag o jag hade sett fram mot lite tyst vilotid. Så vart det alltså inte. Vab imorgon är ju också ett faktum frågan är bara vem som får ta det? ByggareBob eller jag. Har alla fall gett lite hands up till jobbet om dagstatus så vi får se vad som händer. Liten skrutta ligger härbrevid i soffan o önskar de mest underliga saker. Frågan är bara. Det är dags o starta upp försiktigt har jag hört. (Själv dricker jag nästan bara Proviva Jordgubb, för jag har ff ingen aptit).

Men bläää o uschamejjen

Fick ngt dret i magen. Magsjuka el matförgiftning? I don´t know. Det jag vet är att jag har varit helt fucking utslagen. Min lilla smulis har agerat sjuksyster åt sin mamma idag o varit otroligt hjälpsam. Jag mår nu efter alla om o men lite bättre. Dvs. Fick i mig lunch 1/2 potatis o 5 fiskbullar o en halv kopp kaffe med mkt mjölk. Ok, kaffet kanske inte var så bright, men huvudvärken krävde sitt koffein så det fick bli en liten kopp. Middagen bestod av köttfärssås o spaghetti. Liiiten portion men ändock mat som jag hittills får behålla. Har en sjukdag imorgon också, detta för att bespara barngrupp o kollegor skräpet jag burit på o dessutom är jag inte riktigt fit for fight så att säga. Nu.. Kvällshäng i soffan (till skillnad från frukost, förmiddag, lunch och eftermiddagshäng i soffan som hela min dag har varit) Önskar en lugn natt. Önskar en fräsch dag imorgon.

men va tusan hände?

Åkte ju som vanligt till sjukhuset med Flis igår. I bilen på vägen dit börjar magen mullra väldigt orosväckande o Illamående sköljde över mig. När vi kom hem så var jag alldeles kallsvettig o mådde pyton. Kräks som en gris från typ 11,30 till 17,00. Är helt jäkla matt i kropp o knopp efter detta. Natten har varit bra, men jag är yr o matt. Fick ta en sjukdag idag. Flis har inte bestämt sig för om hon vill till förskolan el inte. Jag vete tusan om jag pallar att fixa lunch o underhållning idag. Nu.. tja, itne många knop görs just nu så jag sitter där jag sitter i soffans sköna hörn o slappar lite till.

@home

Är @home med min lilla smulimuppa. Vi sitter o hänger lite gôtt i soffan. Borta bra, men hemma med smulis bäääääst <3

Helgen som bjöd på a.l.l.t.

Helt otroligt, jag är mållös. Helgen har varit allt och mycket till. Så mycket kärlek i fredags så orden inte räcker till. Tänk att små fossingar kan göra ett enormt avtryck i mitt hjärta. Kärlek <3 Min andra resa för dagen bar ner till underbara Göteborg med 2 supersköna killar. Nada problema liksom, jag gör det jag är bäst på. Att prata o skoja till det. Väl i Götet parkerar min skjuts precis utanför bästa Fias dörr. Heloo, nu är jag här :) Grymttjejhäng inleddes direkt. Å vilken helg sen då. 1,5 kilo räkor o en baginbox på fredagkväll. Lägg till skratt, skvaller och skojerier så har man en toklyckad kväll. Lööööördag. Lite seg i knoppen, men absolut inte bakis(tror jag). Shopping deluxe (å bara till mig själv dessutom) god mat (trots en liten miss i lunchprotokollet)o många kilometers i benen. Kvällen bjöd på bärs (i lite större mängder än vad fröken är van vid), Tapas (dränkt i viiiitlök), promenad, dans till "klassiska" poplåtar.. Å herregud vilken fuldans det blev här och var. Roligaste på hela kvällen var ju att vi girls tokstank vitlök. Inte charmigt på ngt sätt o vis sörrni. En kille stod nämnligen o spanade in Karlstadbrudarna, tillslut säger han till mig.. "Ni kommer inte härifrån va?..." "Eh, närru sa jag. Vi är från Karlstad, du vet lite mer, lite bättre o lite snyggare" hahhhahaha. Grym kommentar anser jag. Sen gick han?! Jaja, jag el vi var ju inte ute på ngn raggarturné för den delen heller. Men jag kan ju säga att the girls var the ring off fire så att säga. The garlic ring. Kom hem lite mör i skrattgroparna på benen o lite lullig efter en el två öl för mycket. Fnissade mig i säng o sov stenhårt till 9,30 idag. Efter en brakfrulle tog vi en promenad till stadens kärna och jag fick underbar kvalitetstid med fina Ballerina <3 14,07 skulle tåget gå hem. Vi kom till Trollhättan där var det stopp. Hejja banverket o SJ. Buss fr Trollhättan till Öxnered o nytt tåg därifrån till Karlstad. Drygt 55 min sena så stod vi på Karlstad perrongen. Där fanns byggareBob o Flis o mötte upp oss o löste taxi åt tre slitna girls. Det bjöds minsann på grillat här hemma ikväll, tror minsann att lilla familjen saknat mamsen. Nu är det en sliten nyduschad Saris som halvsover i soffan, skönt med "ledig" måndag imorgon. Gissa om det lär bli en riiiiiktig mystjejdag.. ojojoj.

ut på galej

Nu ska fröken strax ut på galej :-) ses i vimlet...

fint som snus

Har det fint... fint som snus så att säga. Shopping o vinovino. Livet är Nice idag. Nu lite dusch för snart ska vi dra ut på roligheter.

väskan är packad o snart bär det av

Om en timme blir jag upphämtad för min färd mot de sydliga delarna av Sverige. Göteborg via Mariestad here i come. Fast det är ngt som inte riktigt känns hundra bra. Jag ska lämna Flis för helgen. Jag har inte varit från henne mer än max ett dygn sen hon blev sjuk. Det känns konstigt o lite skrämmade. Jag vet att hon har det bra i hemmets lugna vrå med Byggare Bob. Men ändock, känslan är lite sådär. I alla fall. Jag ska försöka ha en fantastiskt skön helg med skvaller, vinovino o tjejhäng med goa brudar :) En längre uppdatering kommer på söndagkväll. Men om jag lyckas så ska jag försöka posta lite bilder då o då :) over and out, ses i Götet

nu är det nära

Åker till Gbg med the girls from the past imorgon. Eller tja.. vi möts i Gbg rättare sagt. Jag tar en annan väg kring vänern och ger mitt absolut största stöd och kärlek till min underbara vän imorgon. Göteborgsresan är bestämd sedan länge. Trevligt tycker jag. Det kommer bli shopping de luxe.. freeport here we come liksom :) Lite kalasande o vinovino ska väl också hinnas med tycker jag. Tjejhäng. Gillert gôrmpôe.

så var arbetsveckan sluuuuut

å får man säga.. guuuuud så gôtt o vara ledig ända tills på tisdag?

saker jag uppskattar hos mina vänner

ÄRLIGHET- för att ärlighet varar längst. HUMOR- jag har en knasig humor och uppskattar ett gapskratt lika mycket som nästa person. UPPRIKTIG VÄNSKAP- utan krusiduller o falskhet för i nöden prövas vännen- det vet ni va? TELEFONEN- via sms, samtal, bilder osv.. alla sätt o hålla kontakt är bra sätt anser jag. BOLLPLANK- bolla idéer tagna ur luften eller tankar som ligger o gror. Och..en sak till. En riktig vän ser inte bara leendet på dina läppar, de ser även sorgen i dina ögon. En god vän dömer inte mitt sätt att vara, mitt sätt att leva eller mitt liv- en god vän stöttar de beslut som jag tar. Vadan detta kanske ni tänker nu.. Är hon arg o sur? Well, alla dagar är ju inte solsken o stjärnfall. Men men. Till mina vänner. Jag älskar er o uppskattar er vänskap <3

segpropp

Slocknade stenhårt igår. Painkillers is the shit. Idag är jag dunderseg :( Kroppen vill inte komma igång. MEn här har jag inte tid att sitta, kl 7 (om 20 min lite drygt) ska vi vara på Flis förskola.. well.. bäst o lägga på ett kål.

Njuter lite av livets goda

Saker jag gillar att göra en solig ledig dag. En kaffe i solen. Sånt tillhör livets goda stunder. Ngt som INTE tillhör livets goda är smärta. Satansjävladretmage som a-l-l-t-i-d ska krånga o göra ont. Sen detta med ischias.. ni som haft det o vet vad det innebär kan få lite möjlighet att yttra er här. Det är sjukt, give me a fucking break för tusan. Tänker minsann ta el o en annan painkiller o bädda ner mig i sängen. En annan sak btw.. ett paket på 1,1 kg fr H&M kom hem till moi idag.. mycket fina grejor minsann. H&M is good.

the diet del sjuttioåttamiljoner...

Fan. Vart tog karaktären vägen? Lusten att skärpa till mig o shape it up liksom=? The diet ligger på is. Så inåt helvete mycket faktiskt. Just nu har jag bara asusontus (as-us-ont-us) i ischiasen..El tja.. itne ont. Bara moooolande pain. Nog irriterande vill jag lova. Någon som har en fungerande mage och friskt högerben Ink gluteus maximus att dela med sig? Bytte skor idag. Gott gott vill jag lova, men vete tusan om det gjorde mkt bättre? Jaja.. ikväll ska jag försöka rida igen. Magen är rättså ok, vilket innebär att jag kan förmodligen galoppa utan mer större problem.

snipp snapp snut så var denna dagen slut

Yttligare en måndag till handlingarna. Å måndagsmöte på det plus kvällsapt. Japp, arbetslivet här är jag. Fina grejer. En liten grej bara som jag inte nämnt.. jag har sjukt ont in the röv area. Alltså inte i röven, utan ischiashelvetet har dragit igång på allvar helt klart. Det är inte så mkt smärta som det är molande värk.. Vet inte riktigt vad jag ska göra.. Ett första steg är ju att ta riktiga arbetsskor till workiworki. Foppatoffel is not the shit. Gött o luftigt.. men seriöst.. helt bra för kroppen? I think not. Steg 2 kommer bli ett besök hos naprapaten. Det sistnämnda är dessutom sjukt gôtt för hela kroppen. Men som sagt, vi lägger denna dagen till handlingarna.. Imorgon ska jag berätta ngt om the diet.. Det var ju inte igår så att säga

jamen tanken var ju god allafall

Tänkte röja lite i förrådet. El inte.. Det är ByggareBobs lekstuga o därmed får han röja därinne. Så.. jag plockar några poäng för tanken även om handlingen uteblev. Flis o jag tog en cykeltur. El rättaresagt. Hon cyklade, jag gick o nu bär det av mot workiworki o möte i timmarna 4 lite drygt. Fiiiina grejer det.

inte same old song..men måndag igen då

Varje måndag sitter jag här, med en kopp kaffe (snart alla fall) o funderar på vad som väntar oss just idag på sjukhuset. Provtagning ja, läkarundersökning ja.. men det är inte det jag menar. Jag pratar om känslan att stå där med läkaren, o får höra.. "höga värden..blablabla.. högre dos med cellgifter..Benmärgen återhämtar sig fortare än vad vi önskar att den gjorde..." Jaha.. vi kan itne göra ngt åt hennes värden. Det är hennes kropp som bestämmer det. Vi står o hanterar cellgifter i vårt kök o rättar till veckans ordination i dosetten. Hur många 4-åringar känner ni med dosetter fyllda med cellgifter=? Eller dosetter överhuvudtaget? Barn ska itne vara sjuka. Det är inte så det ska vara. Men nu är vi ju mitt i behandling, drygt ett år o lite mer kvar av dagliga cellgifter o provtagningar. Jag skulle ljuga om jag sa att jag kommer ut som samma gamla Sara när det här är över med medicinering o läkarbesök på sjukhuset. Det har slitit ont på oss alla.

Finemang vettni

Vad? Solen o värmen gjorde helt enkelt sitt idag. Nu hänger det en tvätt UTE på tork. Det har vårstädats på tomten o tom bilen har fått nya skor o blivit skrubbad helt ren o fin. Nu skiner han tom bakom sidospeglarna :)Å lite nya blommor har fått plats i krukor (dvs INGA MER MINUSGRADER TACK!) o jag har gått loss med sekatören på diverse buskar på tomten. Nu måste jag ge mig.. Flis står o rycker mig i byxbenet o skäller högt.. "meeeeen maaaaammaaaaa jag vill ha tortellini... Nuuuuuuu!!!!!!" Men mammma... gör mat snälla nuuu... (Tillläggas bör att maten kokas för fullt på spisen.. men det går tydligen inte fort nog)

Mumma från min mamma

Å A såklart <3 Rabarberpaj med vaniljvisp, frallor och mormorsaft så vi klarar oss till sommaren tills det är dags för nästa skörd. Å kärlek såklart en massa massa kärlek. Tack älskade ni.. <3

Tortellini it is..

När Flis får välja. Mamman gillar INTE. Så.. vad ska mamman laga för gourmet till sig själv? ByggareBob får fint äta tortellini han också, det har den lilla ByggarellaBobba bestämt. Vet ni.. jag tror minsann jag bestämt mig. Fiskbullar o potatis it is för me. Mycket mycket bättre än tortellini.

pussar i kramar mest hela tiden

Mycket mys o kärlek har det blivit för Monapatrullen när byggarebob varit i sälen :)

tyst

Min älskade Flis är på kalas hos finaste killen Melker idag. Guuud vilken goding alltså. Så, huset är tyst. Kusligt tyst.. Man hör vinden vina ute.. får nästan ltie panik över att det är för tyst. Nej, här ska det tas tillvara på tiden. Dags o städa av sig lite skit.

när har lugnet lagt sig i huset

Nu ligger lilla Flis i min säng o sover gott. Det har varit en händelserik vecka för min flicka. Sjukhuset i måndags, tandläkare på tisdagen, kalas hos min kuss på onsdagen, sen kväll på sin förskola igår o idag frisör, cafémellis o middag på krp. Vi tokdäckade i soffan när vi kom hem o bara gottade oss åt att det är fredagkväll med chippa o en varsin godispåse. Riktigt mycket mys med kram o pussar. Nu när lugnet lagt sig i huset o Flisen ligger o sussar gott så finns det tid för eftertanke o refkektion. Känner att jag fått vara pedagog på riktigt denna vecka. Utmaningar som kräver sin person... Tja.. hej arbetslivet liksom. Men det känns bra med de val som jag gjort, bra samtal och underbar tid med barnen. Ser fram mot att det är helgen som står o bankar på ytterdörren. Hoppas det finns värme o sol i väderprognosen så vi kan vårstäda tomten o ställa fram utemöblerna på riktigt. Lite sugen på att plantera lite fint också. Vi får se vad det blir. Flis ska alla fall på kalas hos en pojke på gatan brevid oss. Alldels själv (för mammor var liksom inte välkomna?!). Mamman får helt enkelt ta tillfället i akt o städa lite. En fantastiskt kul(?!) syssla som kostar helt gratis.. (förrutom att det är sjuuuukt jävla tråkigt, men ändå) Nu: lite talang på tv.. sen blir det natten. Gud va gött o lägga sig med gott samvete. Brevid mitt hjärta.. hela natten låååång med sovmorgon tack ;)

hujedamig

Satan i gatan, trött som grisen o lätt skallebank. Inget vinovino för mig idag inte. Fått i oss god mat från farmor o farfars place.. tack snälla. Hämtade Flis ltie tidigare idag. Skyndade in till stan å till GRYM FRISÖR.. 2 ggr på en vecka. Vad säger man liksom? Gillar man ngt så håll fast vid det! Denna gång var det Flis tur att klippa till sig lite o forma "hjälm-mössan" av oreglerbart hår. Linda gjorde återigen ett kanonjobb. TACK :) Flis kommentar när det var klart o L frågade om det var bra.."det är perfekt!" Bra kritik från en 4 åring vill jag lova som helst av allt inte ville klippa av ngt hår alls. Tog en promenad till Waynes i Mitt i city för lite mellis. Dyrt mellis.. nästan 100 kr för mig o henne! Sweeet jesus va dyrt. På fikeriet såg vi hockeypôjkerna som tog igen sig efter gårdagens förlust.. Ladda om nu grabbar, ta hem guldet igen. Gick förbi konsum på vägen ut o fick med oss fredagsmyset. Mat på krp o nu sitter vi o jäser på hemmaplan. Ute blåser det storm, el ngt. Huset på fågelmatshuset blåser av typ hela tiden, så nu låter jag det ligga där det ligger. Morgondagen bjuder på kalas för FLis. Jag får lite egentid o ska hem o passa på o röja undan lite skit o trasiga leksaker. Sov gott mina vänner, det kommer jag göra inom en snar framtid :)å just det.. ByggareBob kommer ju hem, kul för det är faktiskt lite tomt utan papparillon i huset.

well...

Ser på hockey. By myself o mobilbloggar samtidigt. Rättså oväntat med båda sakerna faktiskt. Ska strax gå o lägga mig bredvid min fina flicka för jissesamallia va trött jag är ikväll

TEKNISKT DREEEET

Vad? Vad tror ni?? Telefonhelvetet så klart. Ogillar på så många sätt så ni anar inte. En av anledningarna KAN ju vara mitt totala ointresse för ny teknik. Ja, jag vet. Hur lång tid tog det innan jag o datan var överrens? Well.. typ fortfarande inte. Jag trollar bort saker som jag inte trodde var möjligt o appropå det.. SnyggLars sa att man ABSOLUT IIIIIINTE kan trolla bort saker från mobilen. SUPRICE, den stora feta digitala klockan på startsidan är..b-o-r-t-a! Poff! How the hell liksom=? Å imorse när jag skulle föra över bilder.. jo men tjena.. Tusen tack till lärarkandidaten A som gav mig en lektion i hur man för över bilder från telefon till data. Jamen det är ju det jag säger.. I suck på teknik. Så här sitter jag, sur som en citron o får inte till det. Dåligt samvete har jag också. Jobbade till 17 idag, vilket innebär att jag hämtade smulis 17,30.. sist kvar.. AJ va ont det gjorde i mammihjärtat då. ByggareBob är ju i Sälen as we speak, så alternativen var itne många till tidig(are) hämtning idag. Sket i matlagning o köpte pizza istället. Ok, skriver en rad om Hockey. Final 2/7 idag. Hejja FBK! Nej, nu ska jag fortsätta o försöka hitta den borttappade klockan på teleluren. Blir sååååå trött. Teknik ska fungera. Alltid.

God morgon

Tack vare arbetskamrater med hjärtat på rätt ställe så kan jag ta en planeringstid hemma idag. Detta innebär att Flis inte behöver komma till förskolan förrän kl 9 typ istället för 7,30. Hon ska tyvärr vara där länge idag då jag jobbar till 17. Men tack vare att jag kan greja med planeringen på hemmaplan så blir det alla fall 1½ timme mindre alla fall. Det är ju ngt om inte annat. Men jag hade verkligen önskat att det var fredag idag. Hade gärna kunnat tänka mig ta helgen nu med min Flis. Men det är en kort dag imorgon för oss båda, skönt som tusan måste jag säga. Mer? Well, eftersom min planeringstid innefattar en heldel pyssel med databurken.. så det är väl bäst o sätta igång.. detta kommer ta tiiiiiid

gillar

Har verkligen hamnat på ett bra ställe med riktigt gulliga kollegor :) Hjärtat på rätt ställe o fantastiska pedagoger. Så dagens gilla går till mitt jobb, arbetskamrater o barngrupp.

braig dag

Lite gupp på vägen, men i stort sett en finfinemang dag. Snart.. kalas hos Emmi min kära kuss.. 20 bigones... inte illa pinkat tycker jag. Annars? Fått mycket komplimanger för håret idag :) Sånt gillas ju måste jag medge. Nu.. lite soffhäng innan vi åker.

Toknjöd!

Har varit till frisören idag. GRYM FRISÖR..hos Linda. Jag är toknöjd, har tom bokat en tid för lite färguppfrächning :) Men gissa om jag skämdes där i stolen.. Ojojoj, har ju liksom inte varit till frisören på nästan 1 år.. inte helt ett år men inte långt ifrån. Ett risigt fågelbo mitt på skallen o ngt så när fria händer att sätta igång den kreativa andan. Kapade en heldel hår, klippte upp o rättade till. SJUKT NÖJD. TUUUUUSEN TACK LINDA om du läser detta. Grym Frisör har numera fått en ny stamkund.. å jag lovar att komma mer än 1 gång om året till dig. Ingen ridning ikväll. Magen låter lite konstigt o jag vill inte ha den knepiga smärtan som slog tiill senast igen.. Fy tusan. Hemmahäng istället.

7+1

Vad kan detta vara då måntro? Nej, inte graviditetsvecka. JAG LOVAR! Det är kvällens dos av medicin för mitt lilla hjärtegryn. 7 st Methotrexate o 1 purinethol. Cellgifter. Denna vecka ska hon stoppa i sig en högre dos än vanligt eftersom hennes värden är så höga. Jaha, där står man. Utanför. Sisåhär ska hon ha enl dos denna vecka. Kommer hem och hanterar cellgifter i mitt eget kök, placerat i hennes dosett. Ni skulle se vårat medicinskåp. Helt overkligt faktiskt. Det är drygt ett år o några månader kvar av cellgifterna. Det är länge, fast tänker man på att Flisen redan gått igenom 1½ år ungefär av behandlingsschemat så är ju allt relativt. Det har varit sjukhusmåndag idag. Finns vissa människor som får guldstjärnor på himmelen var gång vi är där.. Tack snälla för att ni gör vår sjukhusdag liiiite bättre o lättare att hantera. Nu ligger mitt lilla hjärtegryn o sover, jag ska lägga mig tidigt också eftersom jag öppnar på mitt plejs imorgon.

Inte lätt att vara liten, el stor heller för den delen

Flisen laddar från tårna när det är dags att åka till sjukhuset.Det började redan igår med den stora oron.. Stackars lilla Flis, alltid denna oron. Hon är så mentalt taggad inför sticket att hon får en meltdown när vi kommer till lekterapin. Luften går ur o leken, tja.. den får liksom vänta. Det är itne lätt att vara liten o förväntas samarbeta på hög nivå. Det suger rättså stenhårt att vara stor också många ggr. Som att vara stor och mamma. Många måsten ligger mellan raderna där.. värderna är ff höga.. för höga. Vilket innebär ÄNNU mer medicin i doseringen= vi vet inte vad vi har att vänta oss denna vecka. Nu har hon fått belöningsmaten.. pommes, liten cola o morötter fr macdonalds..Ja det är belöningsmat.. Det är det minsta jag kan göra för henne efter jobbiga o tuffa timmar på sjukhuset. Hon är så sjukt duktig min lilla tjej <3 Jag är enormt stolt över henne

Bu o Bä

Lite Bu o Bä som jag samlat på mig under en tid: Bu för att vara småsint och egoistisk. Bä för att se till varje vacker människas egenvärde o unika väsen o Kärlek, som kan visa sig på olika sätt, Positiva överraskningar och ÄKTA vänskap. Bu för skitsnack (inte bara prata illa om folk, utan bara snacka en massa skiiiiit) och översittarfasoner. Bu för att vara hård o kall. Bä för regnet som tagit bort massor o massor av snö. Bä för de underbara människor som vi träffar vecka efter vecka på vårt sjukhus, som sträcker sig lite extra bara för Flisens skull. Bä för osjälviska handlingar. Bu för all orättvisa. Vissa saker borde inte få hända, det är bara så.

Söndagsfilosoferar

Är mätt. Alltså tokmätt, waaaaay to mätt så att säga. Men det var mumma. Det här med köttermometer är ju jämt kalasbra grejer. Idag blev det marinerad fläskfilé med chimmichurry (fråga inte)krydda, klyftpotatis, tomatsallad med fetaost o beasås.. YUMMI! Har hört att mättkänslan kommer efter 15 min. Nu efter 15 min är jag proppmätt o tänker inte göra värst många mer knop idag. Ser verkligen fram mot nästa vecka. Det är lite kuligheter på g. Som på tisdag tex, då kan jag (o förmodligen bli av med mitt fågelbo som sitter på huvudet). Klippdags alltså, så himla längesen så jag vågar inte ens berätta huuuur längesen det var.. Har höga förväntningar på frisören jag ska till.. tror minsannn att det kommer bli jämt gôrbra! Mer? Toktjejmys med Flis torsdag-söndag då ByggareBob ska till Sälen med arbetskamrater. Får se hur många dagar han klarar sig utan Monapatrullen på hemmaplan. Halv studidag med arbetskamraterna för att diskutera den reviderade läroplanen för förskolan. Kan bli ett gäng bra diskussioner tror jag minsann. Nu har jag FLisen i badet. Hon tjoar o hojtar.. bäst o gå dit o kolla in skumbadstomten. Måndag imorgon.. sjukhus :(

Borta!

Äntligen.. den är borta! Nu kan man kramas på riktigt igen, busa runt o bada... utan risk för att slangen ska bli infekterad eller ryckt i. Jag kan tokkramas med mitt barn igen, jag kan lyfta henne utan att behöva tänka på slangen.. Nu kan hon vara mig riiiiiktigt nära igen <3

dagen slangen skulle bort

Dagen D.. Bara minuter innan min älskling åkte ner till op för att ta bort slangen CVK´N.. LYCKA!

God Jul!

äsch... va fan spelar det ngn roll att vi är ett par månader sena eller?? Nope

MinibyggarellaBobba

Jag har en liten och en stor ByggarellaBob o Bobba här hemma.. vilket innebär i praktiken att jag aldrig behöver skruva en skruv el spika en spik här hemma.. GILLA!

mammi <3 Flis

Bara älskar min Flis.. fast det tror jag att ni vet.. Min älskade lilla smulunge

Haaa Haa (triumferande läte)

Snart.. alldeles snart kommer ByggareBob lägga in alla de 312 korten som finns i digitalkameran på denna lilla bärbara dator.. Så snart blir´e bilder :) (Detta innebär att jag återigen inte behöver krångla o framförallt lära mig hur man gör Haaa haaa, men jag SKA lära.. men inte bara just nu)

sweet saturday

Nu ska ni få höra. Jag är inspirerad. Av vad? Jo, igår var alla "mina" barn o fröknar på kalas hos en liten flicka som också går hos oss. Gästfriheten och glädjen var inte att ta miste på o satan i gatan va fint de hade. Tapeterna var bland det vackraste o snyggaste jag nååååågonsin sett (fast min stora fondväggsblomma är att bra snygger den med..)Jag kände mig så där tôrr o bara gick runt o var tokinponerad.. jisses vilken bra smak denna familjen har. Avundsjuk=? Typ hell yeah. Så, jag vart inspirerad.. för nu ska jag ge mig ut i djungeln o hitta gamla "fula" möbler o måla om. Gamla fula skåp kan ju bli jämt gôrvackra ting har jag insett. Så. Blocket, solareturen, myrorna o gengåvan here i come (ska bara övervinna min bacillskräck först..) IDag är det lööööööööördag. Gillar denna lördag hur mkt som helst. Why=? För att jag o vi har igna som helst planer på dagen. Funderar på att ta med min lilla smulis på bio, vill vårstäda ute, rensa gargaget, åka till tippen, lördagsshoppa lite o sen dra världens mysmiddag o lite vinovino till det. Tjaaaa.. sweet saturday, here i come!

testing... one two...

Min älskade lilla flicka

"Fröken, du är så knasig.."

Tog medvetet på mig 2 udda strumpor idag. Dels för att kolla reaktion, sen bara för att vara lite lurig o knasig. Det tog cirkus 2 sek efter att jag hade tagit av mig mina skor.. "MEN FRÖKEN!!! KOLLA DU HAR OLIKA STRUMPOR PÅ DIG!??!" Va? Va säger duuuu... Nääää har jaaaaag? Fräsigt va? Här blir barnen lite stående som frågetecken. "Fröken, du är så knasig.. fast på ett bra sätt alltså!" Ja, det är jag o jag bjuder på den. Jag älskar att överraska o förundra. Har jag sagt att mitt jobb är så sjukt skojigt? Förskollärare is the shiiiiit :)

RSS 2.0