hujedamig

Har för en stund sen kommit hem fr IKEAaffären. Det var julbord med pappi o Stine inbokat ikväll. Satanigatan va mätt jag är. Tina Nordström hade komponerat årets meny o tja.. helheten säger 2 tummar upp av 2 tummar möjliga. Hujedamej va man äter när tillfällle ges. Varför? För att det är Buffé o man får? Jädrar anåda alltså.. laktosmagen fick sig en chock som heter duga.. Vi får se hur jag mår inatt.. Muller o buller..Jo tjena.. Men men. Så kan det vara, en får skylla sig själv. (Men det var det värt idag). Imorgon vankas det jobb! YEJ! Å stormsteg mot helgen :)

vab dag 2

Planer idag.. well. Inte direkt. Men i em funderar jag starkt på att ta en tur te Bergvik o shoppa vidare på dessa julklappar som ska inhandlas. Är ju hemma dag 2 med Flis. Hon är ff medtagen efter måndagens bravader och är inte riktigt sig själv än. Även om jag har jättedåligt samvete för att jag inte är på worki så är det ju så att ens egna barn ALLTID går i första hand. Mina kollegor håller skeppet flytande och jag ser fram mot 2 givande dagar denna vecka med dem alla fall. Nu sitter Flis o ropar på mig i soffan.. "mammmmmmmmmmmmmmmma... kooooooooooom hiiiiiiit...." Så over and out för denna gången <3

lång dag

Vabbar med Flisen idag o imorgon. Låååånga dagar när man är hemma, för att ens fundera på att göra ngt produktivt är inte o tänka på. Flis vill ha mig nära nära hela dagen o så får det ju bli. För sån var jag när jag var liten.. ville ha min mammi för mig själv hela tiden jag var sjuk. Hon växer så det knakar så varje mysstund med en bok eller en film är faktiskt guld värd.

Valet

Igår på sjukhuset fick jag välja om Flis skulle få vaccinet eller inte. Hur i hela friden väljer man rätt? Får hon det= blir garanterat febersjuk minst 1 dag. Får hon det inte= läkarna kan inte garantera hur sjuk hon kommer bli OM hon skulle få riktiga influensan..För det är ju så att eftersom hon har ett nedsatt immunförsvar så drar hon ju lättare till sig skräp än andra barn. Jag valde vaccinet igår. Idag är en hemmadag eftersom febern kom smygande på kvällskvisten som ett brev på posten. Natten har varit lite orolig, men nu på morgonkvisten verkar hon piggare alla fall. Men jag tog ett snabbt beslut igår om att vara hemma idag eftersom jag VET att det alltid blir feber av vaccin.. förr eller senare. Jag hoppas ju att det går över snabbt. Men ändå, vilket val. Pest el kolera liksom, vad du än väljer.. hur kan det någonsin bli rätt? Har lovat min tuttiprutti att baka lussekatter idag. Annars finns inget på att-göra-listan. Bara vara helt enkelt.

hjärtat brister när...

Man ser paniken i sitt barns ögon. Paniken över att få en spruta. Minnen som sköljer över mig likt en tsunami o lämnar de överlevande svårt sargade och svaga. Min älskade Felicia går in i affekt och panikångesten forsar över henne och hennes kropp blir som förbytt. Min lugna o harmoniska dotter blir sjövild, hon illskriker tills hon håller på att spy och knappt får luft i sina lungor. Det var "bara" ett influensavaccin idag. Med "bara" menar jag att hon har fått medicin som har gjort sjuhelvetes mycket mer ont o lämnat biverkningar som endast satan himself har kommit på. Men det är SPRUTAN som är grejen. Hon är livrädd. Mammahjärtat värker och samvetet över att ha låtit mitt barn utsättas för ngt dyligt är fruktansvärt. Men som bästa dr K sa, får hon den inte.. och istället får influensan, då kan de inte säga hur sjuk hon blir..och det innebär ju sjukhusvård och ännu mera medciner o slangar.. Nej, jag gjorde ett bra beslut. Men det gör ont i mitt hjärta. Mina extraslag som jag har på hjärtat gör ont idag. Ont på riktigt. Det är nästan som att hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen :( Jag lider med dig min smulis.. förlåt <3

utvecklingssamtal

Det är så att mitt barn har den bästa förskolan EVER. Idag hade vi utvecklingssamtal o precis som förra gången vi hade det så har vi o förskolan samma syn på Flis. Men det är så skönt att höra att det går så bra för henne. Hon verkligen växer i gruppen o det är jättekul på förskolan igen. Det kommer bli så tomt att inte få ha kvar Sjöglimten som förskola, men sen tar livet nya steg i skolans värld o jag hoppas, önskar o ber om att Hammarlunden ger henne skollust och intresse som varar skoltiden ut. Men det är en stund tills dess. Vi har ändå lite drygt en termin o en måndad kvar på bästa Kulingen <3

Happy första Advent

Första ljuset brinner.. Å det kommer få brinna länge länge. Jag har nämnligen hakat på trenden att ha blockljus som ljusstake i år. Tjena va det kommer få brinna mysigt här i huset. Nu ska jag städa lite till. Gårdagen räckte inte till i tid så det är bara o köra på. 11.30 åker vi mot Lysvik för lite födelsedagskalas. Hade tänkt att ge mig ut o springa lite också,men va fan.. det blåser ju tokstorm ute. Här kan jag inte sitta o slöa. Jag har ju massor att göra!

Sanndrömmar?

What is this? Drömde så konstigt sant inatt. Det är liksom svårt att sätta orden på det, men där och då mitt i drömmen.. vilken fantastisk insikt. Helt plötsligt inser jag att mina ord räcker till och att jag vet hur jag ska använda dem på rätt sätt. Hoppas hoppas att det var en sanndröm.. tänk om det vore det.. Fantastiskt isåfall..

bra shoppingjakt idag måste jag säga

Lyckades riktigt bra på shoppingrundan idag måste jag säga. En julklapp o ett vardagsrumsbord som tokmatchar nya soffan (Ska messa dig en bild imöra Ballerina i dagsljus). Det sistnämnda inhandlades på Ikeaaffären. Vi gillar Ikeaaffären. Alot. Idag har vi dessutom besökt Jula o nya Elgiganten Megastore. Ok.. kan helt klart bli fler besök där om jag lägger handen på hjärtat. Idag har det grejats här på 4:an må ni tro. Julgardiner: check (i nästan alla rum som ska/behöver ha det), tvättmaskinen o torktumlaren har gått varma, ska alldeles precis tömma ur om en stund. God kvällsmat i form av helstekt fläskfilé i ugn med hasselbackspotäter o beasås, yummi. En del julpynt har smygit sig fram, nya ljusstaken o lite plock. Mer? Det känns inte som jag gör annat än att plocka här hemma, viker tvätt o bara grejar mest hela tiden. Tiden räcker inte till under veckorna. Har funderat en stund på nästkommande erkännande men here goes.. Jag vill nog inte jobba mer än 75% när Flis är såhär liten. Visst, hon går bara 3 dagar på sin fsk. Men.. Jag känner personligen att jag inte har tid med hus, mig själv el familjen med dessa långa dagar. Får drömma tills den dagen jag får en fast tjänst. Förhoppningsvis dröjer inte det länge.. Man vet ju aldrig. Åkrajt! som Kråkan i Mamma Mu säger.. Här kan jag inte sitta o lata mig heller. jag har petat i mig ett glas apor o energin kom smygande tillbaks för en liten stund. Nu: hänga tvätt o sen ge mig på ett av husets 2 badrum tror jag minsann. KL 20 är det "så mycket bättre del 2!" Uppföljare brukar sällan matcha 1:an.. tror faktiskt det gäller denna gången också. Pinsamt att artisterna inte lagt ner sig liiiite mer för att det ska bli eget o tja.. bra o trevligt att lyssna på. HEJA LALEH säger vi här i 4:an. Men de andra "stor"artisterna.. hallå.. hade väntat liiiite mer av dem faktiskt.

happy advent is comming upp

Happy advent på söndag, detta innebär storstädning imorgon. Rens, släng el göm skiten är ledorden för morgondagen!

då börjar vi skapa lite julstämning här hemma

Jag lovade min lilla darling att vi skulle baka pepparkakor idag. Så fick det bli. Varierande figurer,former o färg. Julen är barnens högtid o i år går jag all in för min smulis.

surmuppar o energiparasiter

Ursäkta min franska men jävlahelvetessabladret va trött jag är på folk som bara tar o förväntar sig allt o lite till av andra,men ger inget själv... *pigg be gone* jag har inte tid,lust el ork för sånt skit längre.

jag har gjort!

liiite skrytvarning nu..men kolla alltså..den blev över förväntan fin faktiskt!

(O)tekniska jag..

Ibland blir jag pinsamt trött på mig själv när det gäller teknik i all allmänhet. Jag är så fruktansvärt ointresserad av det mesta som rör teknik o det får jag ofta höra fr ByggareBob. "Du är ju helt anti all ny kul teknik ju!!" Nej, inte anti.. jag väljer att lägga min tid på väsentligare saker än så. Så vad har jag gjort nu? Igår skulle jag föra över cirkus 60 kort fr mobilen. Skapade en ny mapp o började föra över.. Sen är det ngt som händer (as always) Jag skojar inte. Det är alltid ngt som händer :( o denna gången är mapphelvetet borta? Va? Korten är visserligen kvar i kameran men hallå vad trist att börja krångla med det överförandet igen då. ByggareBob skällde på mig.. "Gör si..gör så fattar du väl..!" Nej, det fattar jag inte :( Jag är inte intresserad av tekniska prylar för jag tycker det är ett helt livstidsprojekt att lära mig använda det o det är inte värt det i mina ögon (beror givetvis vad det gäller). Jag kan de prylar jag använder här och nu.. behöver inge mer än så. Idag är det måndag. EftermiddagsApt (16-18) o innan dess ska FLisen o jag ut i skogen, samla lite granris o binda sig en krans tänkte jag. (TÄNKTE jag alla fall. Vi får se vad det blir.)

det där med lokalsinne...

Julmarknaden på Dömle.. ja vad hade jag väntat mig egentligen? Det var litet. Inte ens lagomt. Men ok. För Flis var det helt ok. Kom därifrån med korv, nougat, havtornsmarmelad o en liten present som FLis köpte till sin far. Vi hann tom ett häst o vagnåk. DET är mysigt. Dömle har jag sååå många minnen ifrån. FANTASTISKA o STORA GLADA minnen. Det blev en nostalgitripp att vandra runt kring herrgården, in i norra flygeln och lägerhuset.. Rekreationshuset.. kapellet.. Så DÖMLE. Nu är det så att jag har varit i Dömle många många ggr. Men jag har aldrig kört dit själv. Fan va långt bort det är egentligen. Så långt bort att jag trodde helt klart att jag hade kört fel efter en stunds åkande o åkte tillbaks mot Forshaga o tillbaks mot Dömleskogarna igen. Tillslut kom skylten.. "DÖMLE HERRGÅRD" Jamen halleljua för att vara en stadsbrud med askasst lokalsinne!

tandféen har varit här.. igen

Flis har numera tappat 2 tänder. Den andra tanden var egentligen inte sådär jättelös, men efter lite bus i soffan hos mormor o A så lossnade den. Tjopp bara sådär. Inatt var tandféen här och gav utdelning på tandtappandet.. 20 kr (i 5-kronors mynt) Flis kommer ut med glaset med tanden i.. "MAMMA!!! tandféen har varit här och jag fick mer pengar för den här tanden än den förra, för då fick jag bara en gul papperspeng.." Hm.. Så var det det där med att lägga lite kunskap i pengarnas värde. En gul papperslapp är ju 50 kr!!! 4 femkronor är ju 20 kr!? Men det är klart, hon ser ju att det var fler mynt än en papperspeng. Hon börjar bli så stor min lilla prinsessa. Växer så det knakar och gör mig så stolt över att vara hennes mammi varendaste dag. Idag vankas det julmarknad i Dömle. Detta underbara Dömle som jag har sååå mycket minnen ifrån. Påskläger, konfirmationsläger, kurser.. Såå fantastiskt vackert är det där och det gör inget att det inte finns ngn snö än.. det är så vackert i sig att strosa runt på vackra Dömle. Trodde faktiskt att Flisfavvo Mojje skulle vara där idag också.. men det var bara igår..en timme mitt på dagen. Synd. JAG hade faktiskt sett fram mot att träffa honom igen. Han är sjukt trevlig och är så in i bengen duktig på det han gör med hjärtat på rätt ställe. Nu ska det tvättas lite o duschas lite innan Bergqvist skor OUTLET ska få sig ett besök med förhoppning om att hitta vinterkängor till Flisen (o kanske ngt litet till mig..)

TGIF

TGIF..DÄR Ä FREDAG HEEEELA LÅNGA DAGEN..GILLERT!

dagens vardagslyx

Hm.. dagens vardagslyx får bli den där lilla goda chokladmuffinsen jag tog till efterrätt för en stund sen.. Jummi... choklad.. det kan ju aldrig bli fel liksom...

what is thiiiiis?

Jag går in i mörkertid nu. Over and out så att säga. Jag är så in i röven dretusttröttus. Alltid och mest hela tiden, sjukdom på g? Typ nej, känns inte som det. Vintertid? Jajjamensan. Alltså ärligt talat, jag skulle kunna sova dygnet runt nu. Det är mörkt när vi åker till jobb o förskola och det är mörkt när vi kommer hem (o bara för att vara lite gnällbitchig, det har varit helt unbeliveble pisskallt idag). Kul årstid. Alla årstider har sin charm, well... denna korridoren mellan höst o vinter sucks bigtime. Ge mig värmade soooool. Så vad händer när jag är trött? Jo, jag blir orkeslös o sjukt sömnig. Inte bara trött alltså.. utan sömnig. Vad resulterar det i då? Jojjomensan.. jag kan somna stående (nästan alla fall) Lust o ork att hitta på saker.. well inte så mycket. Vill bara att kl kan bli lite mer accepterande (typ 21 alla fall) innan jag tackar för mig o tänker sova gott all night long. Bra på tv? hell yeah, men det finns ju PlayTv där man kan välja o se sina bästa program när det passar MIG.. när jag orkar vara vaken alltså. För just nu är tv= sömnpiller..

sakta, med små steg

Tänk att vissa saker ska vara så bajsnödigt svårt. För vad? Egentligen? Jag har haft mycket tid på mig att försöka reda ut tankar och formulering av orden. Men det sitter helt fast. Som en slemklump i halsen som i sin tur gör det halvt omöjligt att andas o svälja. Men ingen kan komma o säga att jag inte försöker alla fall. Det går sakta, framåt vetetusan, sakta med små steg. LIvet kan vara bra underligt alltså. Är det inte det ena så är det alltid något annat?! Mitt liv har varit på paus sen Flis blev sjuk. Nu, börjar det hända saker i livet igen. Kroppen proesterar o gör ont. Hur är det möjligt? Jag har inte tid att krascha.. Fast, vem har det? Jag försöker köpslå med mig själv om tid och tålamod. Det går sådär om jag ska vara ärlig. Men jag intalar mig att bara jag gör ngt o inte står still så ska det nog bli ordning på detta också. Det blir antingen eller. Bra el kanske Jättebra till och med :) eller riktigt dåligt o pissilla :(

Hälja!

Har hittills varit nice. Fredagkväll: personalfest Lördagdag: ut o kolla bil (hur tråkigt som helst, men ett måste)Lördagkväll: Baconlindad kycklingfilé med hasselbackspotatis och beasås (o mina apor). Kvällen avslutades med en himla feelgood film med Jim Carrey. "Yes.man" El feelgood.. nja kanske inte. Men vad skoj det är o tänka "vad händer om jag måste säga ja till alla möjligheter som korsar min väg..." Idag är det ju söndag o inte vilken söndag som helst. Det är farsdag. Om ett par timmar ska vi åka till krp för att fika/fira svärfadern. Pappan här i huset har fått paket o frulle på sängen. I eftermiddag är det resturangbesök med min pappa som gäller. Gillart! Så, det verkar ju onekligen vara en bra helg, el hur?

Ett gott skratt förlänger livet :)

Vi hade personalfest igår. Fina fina B ska gå i pension.. Det kommer bli så tomt utan henne :( Även om jag vet att hon har jobbat i en herrans massa år o är sååå värd detta, så kommer jag sakna våra samtal. Festen var så lyckad. Fantastisk skrattfest och idag är jag mör i skrattgroparna på låren. Inte en droppe apor vart det heller. Men vet ni, det gjorde inget. Jag var high on life igår. Skrattade och fnissade hela kvällen lång, så fantastiskt god mat o sällskapet.. jo, det kunde faktiskt inte bli mer rätt än så här. Jag trivs så bra med mina kollegor.. vilka underbara människor det finns <3

bilmysteriet

Jag har just deklarerat för min sambo att jag inte kan ett dyft om bilar. Inte ett pissarillo om jag ska vara ärlig. El jo, jag vet hur man tankar. Bilen har ju låtit..piiiip piiip piiip..tuuuuut tuuuut (när man stod till för länge). Idag lät bilen väry mkt pip till Flis förskola. Sen på vägen till mitt jobb: slut på pip o blinkande. VA? Ringer till ByggareBob o förklarar bristen på piip.. What is this? Å nu har han varit ute o kört runt lite. Bilen är ok? Va=? Kan konstatera följande: Bilar ska bara fungera..no questions asked!

vardagslyx

Kände att jag behövde lite vardagslyx idag. Spaghetti, kasslersås, fetaost o oliver med ett glas tre apor.. Jädrar.. det sistnämnda gjorde mig lite happy faktiskt. Vardagslyx.. mer sånt i livet tycker jag.

dagens konstverk

skapande på hög nivå :) Mun smulis är så duktig!

Tar ett djupt andetag

Men herregud att det ska vara så svårt då. What is this.. Vart tog min talförmåga vägen o varför kan jag inte bara prata o säga som det är? Väntar o försöker peppa mig själv.. För det är bara jag som vet vad jag vill säga o ha sagt..

stolt ridtjej

rosetten i ena handen o en liten pumpa för god insats med Cafeteriatjänst under o efter tävling!

delikat...

Delikat söndagsmiddag på g. ÄR otoligt sugen på dillkött o så fick det bli. Dillkött alá Per M.. Sweet schezuuus va sugen jag är. Det börjar lukta gott gott.. Mat om 2 timmar.. check! Återkommer om bedömning, men smakar det lika bra som det luktar.. WOW.

Tuut tuut tuut tuut

Krångel med bilen? check.. jag får lätt psykbryt när jag hör ljudet.. röd dag idag..kul att detta kommer hänga med ett par dagar då :(

Rosett!

Åh vad hon väntade min lilla smulis. Å jag väntade jag med. Bästa ridläraren såg till att allt flöt på precis som det var tänkt o tja.. dagen rullade på i ett rusande tempo. Stallet 4 timmar.. CHECK! Så hur gick själva hoppningen då? 15 cm var höjden för dagen o Greven var the man in the hour så att säga. Knapp styrfart, men helt underbar tog han med FLis genom banan (o mig då..)å det belönades med en rosett. LYCKA! Greven verkade också nöjd..han fick det grönaste äpplet ur kylskåpet o mådde säkerligen gott av all kärleksfull behandling av barnen på både på o utanför banan.. FLis o jag hade cafetjänst idag. "Som att leka affär..fast på riktigt!" säger hon glatt. Å vilken försäljare hon är.. "KOM O KÖÖÖÖP!!!" She loves it. Mamman var som en isbit när vi kom hem, en varmvarm dusch senare sitter jag i ett kaffekoma i soffhörnet. Det var den lördagen det. Men Flisen är glad.. då är jag också det.

trötter

I kropp och själ. För idag vete tusan alltså, det kan inte ha varit min dag helt enkelt. Började vackert med att det bakade fredagfikat glömdes på hemmaplan. HEJ COOP EFTER VÄGEN TILL JOBBET. Det har varit förkylningstungt i hôvve idag.. Neeeej!!! Det får inte ta en ny svängom.. Orkar inte riktigt med det faktiskt. Mer? Ett besök hos Giraff gjorde mig matt och upplyst på sammagång. Idag var det konstaterandets faktum. Frågetecken blev till utropstecken och tja.. hur tusan gör jag nu? Åkte hem o vände i dörren, vi skulle fira Flis farmor idag. Hon fyller år på måndag. Jättegod middag, kyckling med dragonsås, klyftpotatis och supersallad (innehåller allt jag älskar) o en operatårta till efterrtätt..Jummi. Åker hemåt..Bilen tutar. Va fan? Jojjomensan från Krp till Ö:a.. tuut,tuut,tuut,tuut,tuut jämn jävligt irriterande intervall h-e-l-a vägen hem..Minus på bromsvätska alltså. Hur man fixar det? Inte en blekis. Men Byggarebob fixar säkert. Det är ju sånt han gör. Fixar saker alltså, å bygger givetsvis. Nu är man hemma i husets lugna vrå. Ska strax bädda ner mig.. Imorgon vankas det hopptävling i bästa stallet inkl utklädning o icke att förglömmas cafeteriatjänst till Flisens stora lycka. Nu säger vi tack o adjö funky friday.. over and out.

Små steg i mörkret

Små steg i mörkret.. jag famlar ett ledljus, men det är bäcksvart. Därför tar jag små steg i mörkret.. så man inte ramlar och slår sig alltså. Jag försöker att ta mig framåt.. men tänk om golvet tar slut o jag kliver ut i ett tomrum och faller..Finns det en botten el vad händer när man tar det där sista steget ut i det tomma...Jag tar små steg i mörkret. Vem vet.. det kanske blir lite ljusare längre fram el runt nästa krök..El, det bästa vore ju o hitta en ficklampa efter vägen-med ett fungerande batteri, så jag kanske kan hitta en ljusknapp för att lysa upp tillvaron.. då behöver jag inte gå med små steg i mörkret med en rädsla för att ramla eller gå in i en vägg.. Känner mig lite hoppfull, på fredag kommer jag kanske i kontakt med en som har en batteriaffär..och då behöver jag ju bara leta upp en ficklampa för att få lite ljusare tillvaro.. Hänger ni med? Metaforer is the shit.

sjukhusmåndag!

Igår var det sjukhusmåndag. Man vet aldrig vad som händer o sker dessa dagar. Igår glömde jag en viktig lapp till Lab. Eftersom Emin är bäst så ringde han till dagvården o löste det klockrent. Tack! Men igår gjorde det ont i Flis. Tårarna kom när de stack henne (inte Emin som stack) o aj vad ont det gör i mammahjärtat när de tårarna kommer. Lite pyssel o lek på lekterapin så var det dags att gå till dagvården o läkarundersökning. Inte helt ok med provsvaren så dr K sänkte medicinen. Vet inte vad jag ska skriva mer om det. Drygt 6 månader kvar av sjukhusmåndagar. Det är stort o skrämmande.... och fruktansvärt jobbigt.

dumma dumma!!

Uschamejja. Denna dretförkylning tar knäcken på mig. Jisses alltså. Huvudet bankar, näsan igentäppt o halsen är som ett rivjärn. Har tagit en dag för kurerande. Det känns inte ok på ngt sätt o vis. Är man hemma så får man dåligt samvete gentemot kollegorna o är man på jobbet får man lite halvångest att gå dit med dunder o brakförlylning med risk för att smitta vidare så att säga. Blä.. Vill bli frisk nu. Har dragits med denna dret en vecka nu. Det räcker gott o väl. Tänker dricka varm mormorsaft o bara vara hela långa dagen.

RSS 2.0