Lite snabbt i förbifarten..

Flis var på playdate igår. Lilla K o Flis är superpolare o inte nog med det.. Lilla K har inte mindre än 4 katter.. LYCKA säger Flis. Mamman i huset fick sig en pratstund o fika med bästa Linda o CH. Idag:presentshoppingen fortsätter. Ett paket ska postas till lilla pyret i Gbg. Tänk att inte ens vara född o redan sååå älskad och efterlängtad <3 Risken är stoooor att jag kommer skämma bort detta lilla pyre. ALOT. Mer.. jag var o tränade med Anneli häromdagen. Fyfan. Det enda stället jag inte har ont på idag är ögonen typ. Mage, lår/ben, bröstmuskler, biceps o triceps.. O-N-T. Men det var faktiskt oväntat skitskoj. Skivstång o styrka.. det var inte sista gången jag var iväg på det.. trots att det gör ont överrallt så här 2 dagar efter. Har insett att jag måste bättra på min styrka för mitt yrkes skull om inte annat. "Mina" småttingar behöver ju lite TLC under dagen o kryper gärna upp i famnen en stund o ja, det sliter på rygg o kropp. Nu ska Flisen o jag göra oss iordning. Vi ska till KARLSSON o checka in hennes nya lya.

Texas Longhorn

Har ni ätit där? Det finns tydligen som filial i hela Sverige. OMG. Kött i stora lass med gudomliga tillbehör, Jag var där igår med Sandra, Elin o Malin. Bbq-ribs åt jag o herregud va jag åt. Det var så in i bengen mkt mat o tja.. jag vaknade lätt proppmätt imorse. Men seriöst. Gå dit o ät. 10 poäng av 10 möjliga.. (förutom glassen med topping då..Hm..liiiite besviken på den faktiskt) Älskar du kött, gå dit.. det blir inte så mkt bättre än så nämnligen.

Atjooo prosiiiit

Amen va tusan blir det?? Flis kräktes igårmorse, En riktig slemkräka så att säga för lilla fröken är helt genomförkyld. Och jag då? Jo men jag med förstår ni. Snorig o en hosta som aldrig ger med sig :( Hade lite plans för denna julledighet. Kanske ngt badhusbesök för hennes värden är ändå rättså ok. Fast tokförkylda som vi är.. eh.. nej. Tänkte lite reashopping o frisörbesök, även om jag orkar-så orkar jag itne ta med mig en liten tjej som helst av allt bara är hemma o grejar med sina leksaker som hon fått i julklapp. Så, jag har ett litet ärende till lilla Ica som ligger alldeles i närheten. Flis o jag tar oss en tur dit senare. Annars? Hemmahäng tills mästerbäster kommer hem. Är innerligt trött på denna förkylning. Hade ju tänkt att min långledighet skulle ge mig en chans att komma på fötter igen. Men hittills har det bara blivit värre sen jag blev ledig?! Jag fick ett litet ryck o blev sugen på en löptur igår. Men precis när jag skulle rota fram alla grejer så fick jag världens nysattack o blev alldels snurrig i huvudet. Ok, inte så bra att ge sig ut o springa sig lite då kanske? det är uppehåll på zumba också.. LÄNGTAR SÅ tills det drar igång igen.. Nu tänker jag hälla i mig lite kaffe. Ögonen håller på att gå i kors pga pissig nattsömn tack vare denna jävliga förkylningen :(

Så himla lagom

Så himla lagom. Fast alldels helt perfekt. Svårt att sätta ord på saker som bara är sådär förväntande bra. Vi bor ju i lilla landet lagom eller hur. Det innebär att ingen helst ska sticka ut o göra ngt extraordinärt el speciellt. Bara där skiter det sig för mig. Jag är både extraordinär och speciell. Hihihi. Det är obeskrivligt skönt att vara ledig ett par dagar i stöten nu faktiskt. Dagarna kommer rusa iväg på en riktig speedhastighet, men ledigheten är riktigt välkommen. Juldagen är snart över, jag sitter o bara njuter av hemmatid och Harry Potter på tv. Morgondagen bjuder på annandagmiddag hos min faster K med familj. Faster M med familj är saknad <3 Hörde att det plingade till i luren.. nyfiken som man är......det är svårt att hålla sig borta. Årets julklapp var förresten en matkasse? Känner ingen som fått ngn sån.. gör ni?

Julafton

Min frisör Linda skrev på fejjan att är barnen nöjda så är jag nöjd! Precis så tycker jag med. Flis har haft en underbar dag (jag likaså) o leker för fullt med sin kusin Gustav. Mycket mat, gött sällskap, fina klappar o härliga samtal. En underbar nyhet fick jag också. Gillert så in i bengen. Nu är det sôffahäng för att vila magen. Ont så in i helvetti om jag ska vara ärlig. Myser med familjen på Byggarebobs sida. Härligt o traditionsenligt.

Märy Christmääääs

God Jul. God kul Jul? God mysig jul? Tja vi kan säga det på många sätt o vis.. Så, GOTTIG JUL på er <3 Ta hand om varandra o tänk på att det är inte innehållet i paketen (el paketen) som är viktiga utan tanken bakom. Någon har slitit järnet för att ge just dig en speciell upplevelse. Jag önskar mig en gottig kul jul och ett friskt nytt år tack :)

Summa av en finfin dag :)

Ett par timmar på worki med några av de fina kollegorna, sammanslagning så det var några barn fr varje avd där. El nästan alla fall. En avd var bara representerad av fröknar :) En riktig myspysdag in i det allra mesta vill jag lova. Efter worki åkte jag förbi Bergvik, mest för att kolla hur många som julstökar/shoppar in i det sista. Alot of people..Väry many vill jag lova. Jag tog en svängom i rondell 1 o styrde kosan hemöver. Hemma, nu kväll innan dopparedagen. Självaste JULAFTON imorgon alltså. Sitter och reflekterar lite över hur det senaste året varit. Förra året väntar vi vid denna tidpunkt på en op-tid för Flis så hon kan bli av med sin cvk. Bland mycket annat. Så här kvällen innan julafton så blev det pizza, ett glas apor o lite skumtomtar. Det är jag värd. Nu går fröken Sara på ledighet i några dagar.Trevligt trevligt säger vi på det. Åter till worki den 3/1-12. Önskar lite snö så man kan vara ute o åka lite bob, pulka o hänga lite i snön. Kanske går att klämma in en playdate el två i mellandagarna. Det har varit en bra dag med många härliga samtal, både med barn o kollegor. Kom hem till min smulis som kastar sig runt halsen med orden "jag har saknat dig idag mamma..<3!" Nu är det jul hörrni.

Good mörning på er!

Natten har varit lugn. Inget utbryt av magsjuka här i huset (än alla fall) Å herreguuud vad jag ber högljudda böner till the Man om att skräpet ska hålla sig borta. Jag vabbar idag i förebyggande syfte. Det kan ju bli lite så när man har ett barn som är infektionskänsligt. Det känns konstigt, men samtidigt en livlina så att säga. ALLA infektioner innebär ju sjukhusvistelse för oss på ett eller annat sätt. Antingen "bara" med provtagning hos Emin o Suss på Lab eller övernattning på 12:an. Vi har gjort vårat med sjukhusnnätter på 12:an. Vill inte dit mer. Vart var jag.. hm.. just det. Vabb. Eftersom damen ifråga INTE är sjuk själv så ska det passas på att göras ärenden idag. Kl 14 ska vi vara på sjukhuset o ta prover o läkarundersökning hos dr Åsa (Måndag 26/12 är en väry röd dag nämnligen o dagvården är stängd.) Nu ska jag fylla en maskin med tvätt, ge barnet frulle, skriva en lista med dagens to do och tja.. ta tag i dagen helt enkelt. En liten parantes i det hela.. Jag är dyngförkyld, hostar o kraxar o mår väl kanske en 4 på en 10 gradigskala. Men jag har inte tid att vara sjuk, så jag förnekar faktum liiiiiite till o hoppas att skiten försvinner av sig själv med lite stöd av herr Panodil o fröken Nässpray ( och VATTEN mamma.. jag lovar!)

Dret också :(

Flis förskola ringde när kl va 13.10. Why?? Jo, utbryt av MAGSJUKA...helvetti. Jag fick släppa allt o everything för att åka o hämta smulisen fortsåinihelvetti. Vi vill liksom inte ha magsjuka. Tror inte att någon vill ha det, men magsjuka innebär med säkerhet sjukhusvistelse för oss. VILL INTE. Vill inte alls. Så, plattan i matten i stora grå bilen o hämta den lilla för att åka hem. Blir vabb imorgon för min del. Skickar INTE dit henne när jag vet att det går sånt dära skärp dagarna innan julafton. Hell noooo. Morgondagens hemmavistelse kommer lite lägligt måste jag säga. Jag är sjuk (typ). Totalt genomförkyld o värk i hela kroppen. Hostar o kraxar utan desslike med febertoppar som kommer o går. Fint som snus sörrni. Vi kör en vabb imöra alltså- dvs ligga på soffan o glo på film dvs. Fuck a duck är ett bra uttryck. Lite lagom sådär för att beskriva känslan o vetskapen om att det går magsjuka i närheten. Snälla herr Virus. knacka inte på vår dörr.Du är liksom inte välkommen hit så håll dig borta är du schysst.

Julkort

Förra året hoppade vi över att skicka julkort. Alltså, just skrivande o postande av riktiga kort. Förra året skänkte jag istället pengar till barncancerfonden. Summan spelar ingen roll, det är tanken som gör det. Så. Det kommer inga julkort från oss i år heller. Bara så ni vet. Jag känner att pengarna gör större nytta hos BARNCANCERFONDEN.

Har på allvar hittat något jag verkligen vill ha ggr 2

Det första: tandläkarbehandling under narkos. Jag skojar inte. Det finns i Stockholm för de (läs SARA) som har tandläkarskräck o inte vill vara med under behandlingen. Alternativt laserbehandling för att laga ev hål för att slippa obehag av borrljud o bedövningsspruta. *ryser av tanken* Så kom igen Karlstad för i helvetti.. jag vill inte behöva åka till Stockholm för att fixa gaddarna..Problem (förutom att det ligger i Stockholm..)nr 2 är att det är så in i bengen dyrt. Alltså väry expensive o allt får man pröjsa själv. Jiiiihaaaa.. eftersom jag har en återbetalning (förmodligen o med all säkerhet) till FK att se fram mot så är nog inte detta för mig trots allt :( Det andra jag verkligen VERKLIGEN big time vill ha: Hjälp från Hemänglarna. Jag googlade runt på städhjälp igår o hittade följande, Flexibel städning 1 gång/månad med dammsugning o våttorkning- städ av toalett o badrum för 720 kr/mån o med RUT så innebär det halva kostnaden av.. Vilket i sin tur betyder att man inte behöver pröjsa mer än runt 400 kr/mån för att ngn kommer städar hemma hos mig. Läste en kompis blogg. Fick mig en funderare. Jag vill vara mer delaktig i Flis tid här hemma. MEN.. det är alltid ngt som måste göras.. Tex, tvätt, mat, städ, plock, disk.. listan kan göras lång. Hur mycket man än gör så räcker inte tiden till :( Jag vill ha tid för att läsa böcker, pyssla, sy, skriva men framförallt.. MER TID MED FLISEN..Pratade med ByggareBob igår om detta. Han fnös lite sen sades det inget mer om det. Jag funderar allvarligt på att anlita lite städhjälp, bara så man kommer ikapp o kan lägga min lediga tid med den jag helst vill spendera den med..min fina dotter. Jag skiter inte pengar, men det här kan vara värt den kostnaden som det innebär.. Tänk om man vinner lite tid på det? Tiden som aldrig räcker till,. Pengar vs tid.. DETTA ska jag ta mig en rejäl funderare på,

upp som en sol, ner som en pannkaka

Dagen som varit bra avslutas med monsteront i magen...igen. Är inte riktigt på topp måste jag erkänna. Men jag lägger mig med ett leende ikväll eftersom jag fått mkt goda nyheter från en vän. Bäddar ner mig nu o hoppas mage, näsa, hals o öra mår hundra ggr bättre imöra.

tack o lov

Idag är en annan dag. Dvs jag har sovit bort den onda magen- hur nu det är möjligt. I alla fall. Idag är en annan dag tack o lov. Nu när jag inte har ont så BORDE jag göra en massa saker på "att-göra-listan" men jag orker inte. Ingen motivation, ingen ork el lust för den delen heller.. Nu måste jag priotera. Det är ju julafton om 6 dagar.. shiiiit. Borde verkligen bocka av de sista klapparna snarast.. kommer bli imorgon känner jag. Julmathandling.. o denna förbannade städningen. Julklapp till mig själv, ett besök av en städfirma månne?? Tåls att tänka på faktiskt.. 1 gång/månad? As if liksom.. man skiter ju inte pengar så att säga :( (men ska kolla upp det alla fall.. för städningen is killingme.. so fucking boring o bengligt.

från bra, bättre o bäst.. till illa, sämre och sämst :(

Fick många timmars sömn inatt. Älskart! Det händer så sällan att man får sova länge och ta igen förlorade sömntimmar. Fast man kanske inte kan ta igen förlorad sömnm bara sova igen? I alla fall.. vi är många som inte riktigt fungerar utan riktig sömn. Denna arbetsvecka går nog till historien över att vara tuff. Jag känner att det är skönt med ledighet o dagarna 3. I alla fall. Det där var ett litet sidospår. Från bra till skit alltså. Borde ha insett redan imorse att denna dagen skulle bli lite sådär. Mitt i tekakebaket så vrålar Flis "mamma.. det STINKER, vad bakar du egentlige???" Tjo, tack för den liksom. Öppnar ugnen, för ja.. det luktar lite underligt. Då puffade det ut en herrans massa rök ut ur ugnen. WTF?? NÅGON har lagt ett grytunderlägg i kork i ugnen o det luktar inte nyponros av den så att säga. Slängde ut den på altanen.. fy tusan. Tekakorna blev mmmmmmumma, men efter började det braka utför på riktigt. Magen.. denna fruktansvärda mage som jag har.. Någon vänlig själ som vill byta med mig? Idag vete tusan vad jag gjort för fel.. men ont så in i helvetti har jag :( Hade tänkt o fixa o dola ltie här hemma ikväll.. Men här ligger jag på soffan o kan inte röra mig utan att det krampar o gör ont :( Skit också. I eftermiddag fick jag för mig att åka till IKEAaffären. Tog ett varv, sen ringde gumma o då gick jag tillbaks till entrén o tog ett varv inkl kaffe och fikapaus med gumma. Magen var inte att leka med när jag satte mig i bilen. Ringer hem o frågar vad vi ska äta. MÅSTE HANDLA innan jag åker hem. Jamen hej på den. Magen skrek o jag ville bara gå dubbelvikt inne på coop, men det kan man ju inte göra. Men jag lovar. Det blev ingen storhandling idag. Kött, sallad, vit choklad, pot.gratäng o cocktailtomater. Thats it liksom. Ut i bilen o önskar mig en snabbspolingsknapp så jag bara behöver blunda för att komma hem.. Kom hem tillslut. Dog på soffan tills maten var kvar. Efter maten..Helvetti.. måste hänga en tvätt :( Efter det dog jag i soffan igen. Har stundtals jävliga problem med min mage. Men jag har tittat upp det o tydligen är det inge fel på den, mer än laktosintolerans då. Det räcker till, men det här andra onda då?? När ska det ge sig? GAAAAH...FF död på soffan i detta nu. Kul. Kanske en favorit i repris o läggs sig 21 idag också?

favorit i repris..Äntligen fredag

Äntligen är fredagen här. Jag är ngt så in i bengen drettrött. Morgonrösten har varit ett faktum hela dagen.. hes, skrovlig o svårt med rena toner. Andedräkten är under kontroll alla fall :) Det har varit en väry intensiv vecka. Inget direkt över det vanliga om man bortser luciafirande ggr 2, taglagsfest för den nya förskolan som de håller på att bygga o julstök i det mesta. Nu sitter jag i mysiga soffan o kikar lite på Trassel. Flis fick filmen idag. Vilket detaljerat o vackert tecknat. Flis o jag ska ha tjejmys ikväll. ByggareBob ska ut på kalasligheter o vi ska ha skönhäng i soffan hela kvällen. Göööött som tusan med helg. Sen bara 4 arbetsdagar kvar innan lite ledighet. SKÖNT!

VARNING.. gnällkärring i sikte

Utan att gå in lite närmare på det. Den här dagen lägger vi i högen styrka o komma aldrig mer tillbaks. TACKARRRR. Tog med syrran o dansade röven av oss igår. Ärligt talat zumba ger mig whiplashskador i nacken när röven studsar upp o ner. Dansade så svetten rann på i ett bra tempo igår. Betongben hade jag också.. tungt tungt vill jag lova. Men det är kul så det väger ju upp det hela. Idag.. ont i benen. Dretont i benen.. Annars då? skrev att jag hade en omtagning av förkylningen. Jag nyser o hostar nästan lungorna ur mig :( Tid o vara sjuk? näpp. Panodil o nässpray funkar så länge det inte blir värre. Nu: sjukligt trött så jag sitter i soffan o stressäten skumtomtar tills påsen är slut. TIDIG kväll i sängen vankas ikväll.. Här ska de onda bacilluskerna sovas bort!

Host, atjchooo prosit...

Jädra dret. Snart går det inte att förneka faktum längre. Känner mig inte direkt sjuker, men host, harkel o atjchooo prosit verkar säga det för mig. Nono. Har icke tid med detta. Fan, ingen influensavaccination för mig idag heller alltså.

tid för reflektion..

Nu blir det djupt o lite mörker blandat med ljus. Flis o jag har varit på julfest med BCF. Barncancerföreningen alltså. Tillställningen hölls på CCC och ska jag lyfta och lovprisa följande evenemang så lyssna noga.. Maten: åh herregud va gott. Julbordet ALLAN med delikatesser i både varmt och kallt erbjöds i stora mängder. Efterrättsbordet: Lämnade nog ingen besviken. Saffranspannacotta, ostkaka, ris alá malta, dessertostar, kex och godisskålen from heaven. Gott. Väry gott! Sällskapet: Flis bästis Saga och hennes mamma Anna och många andra som vi lärt känna genom bcf. Himla trevligt sällskap till bords alltså o inte nog med det. Jag hade en väldans speciell bordsherre också..jojjomensan ingen mindre än mr JULTOMTEN himself (lite mystiskt och lite undercover men ändå) Jag skojar inte. Coolt tycker jag. Underhållningen: Herr o fru ANDEBY. BÄST helt enkelt. Flis modade till sig o ställde sig på scen o sjön "pepparkaksgubbar" med dom i en liten mic. Min lilla starkt lysande stjärna <3 Jag o många fler skuttade kring granen och tog i från tårna när vi sjöng om räven som raskar över isen o alla andra klassiker som betades av en efter en. Jättekul! Jag tycker det hör till det svenska kulturarvet att skutta kring granar och midsommarstångar. Det var det. Julbord, sällskap och underhållning. Nu blir det lite mörkare. Alla dessa fina barn och familjer som har en enda sak gemensamt i grund och botten är ju cancer. Cancerhelvetet som har gått som virvelvindar genom våra liv och lämnat sorg, frustration och förödelse bakom sig. Vi har ju insett att vi har annat gemensamt än cancer, men ändå. Det känns så sjukt och obeskrivligt fel att sitta o ha kul och trevligt på dessa träffar samtídigt som det faktiskt var en helt underbar eftermiddag. Känslorna är som vanligt i oordning efter dessa möten och träffar. Man blir påverkad och ödmjuk inför livet..återigen. Ni som läser.. jag har vädjat förrut och gör det igen. Skänk en peng till barncancerfonden..det gör gott i både själ och tanke.

Hm.. om en skulle sy lite kanske?

Blev akut sugen på att ta fram symaskinen? Vad ska jag sy? Hm.. Detta tåls att tänka på. Men först- totaljäsning i sôffan efter tidernas goaste tacopaj... sweeet lord jag är prôppmätt. Vet ni att aporna fungerar alla tiders till? Åh mina fina apor.. såbra.. till så mycket :) Snart.. ta tag i tokhögen med tvättade o vikta kläder. Styker gör jag när det är ett absolut måste. Å didära saffransskorporna.. jajjamensan här står det inte still vet ni!

Dagens plus o dagens minus

Dagens plus står i ugnen.. tacopaj o en rejäl grönsakkad till det. MUMS! Vem som lagar? ByggareBob och Flis faktiskt (mitt ansvar var salladen idag..) Luktar gôrgôtt måste jag säga. God mat *yej* Dagens minus.. brist på pepparkakskostym för vuxen. Fanns inte där jag blev lovad så jag blev faktiskt väldans besviken :( Hittade en annan liten rolig atteralj som ska bäras med stolthet på luciafirandet på tisdagmorgon och förhoppningsvis göra att föräldrar och barn stämmer in i skönsång :) ALLT för julkänslan vet ni. Ja, det kommer garanterat en bild. Detta måste ses.. Mer.. hm.. jo, vi var på stora staden idag. Karlstad city kanske inte kan skryta om att vi är störst, bäst o vackrast.. men det är mysigt o familjärt liksom. Lilla familjen var ute o gjorde stan osäker. Flis fick sig fina vinterkängor, rejäla vintervantar ggr 2 och en sååå efterlängtad mall till pärlplatta som hon blev lyrisk över. Jag?? Jag köpte en julklapp till x o nu har jag faktiskt inte många kvar att köpa till på min lilla lista. Vi tog en fika på EspressoHouse.. min kuss Jakob jobbar där och han är fantastiskt duktig på att göra kaffe, men inte bara det.. han vann lilla Flis hjärta för länge länge sen.. och för henne är han föralltid MOSTERJAKOB <3 Lite smågenerad är hon när hon ser honom, men det släpper snabbt. Vi var tom till Ikea-affären idag. Lämnade tillbaks en lampa som inte kändes ok, så nu ska jag faktiskt köpa dennadära superstora vita spretblomlampan på Ikea inom en snar framtid.. tror att det blir bra över matsalsbordet faktiskt. Lite bil har vi också tittat på. Vi är inte riktigt hundra på vad vi behöver/vill ha.. så vi kollar, kollar lite till och liiiiiite till. Så fucking boring om jag ska vara ärlig. Ledsen alla bilförsäljare.. men det är såå trist att gå i bilhallar. Sterilt och tyst och iakttagande. Som om jag kunde sno en bil eller? Hur i hela friden skulle det gå till? Avstickare.. ok. Jamen hallå.. shittamejja.. detta med att gå alll-in. Idag har det kokats hallonkola (jobbig kola, där hallonprickarna sätter sig i tänderna..garanterat.. men helvetti va gott det är) och knäck. Ikväll ska det bakas saffransskorpor och glöggas. För imorgon är det tredje advent och allt. Det vore väl ngt.. lite glöggmys, julmusik, pepparkakor med ädelost och saffransskropor? gooood... Det har uppstått ett litet problem btw. Det är zumba 2 ggr nästa vecka sen är det juluppehåll.. shiiiiiiiiiiiit vad jag måste hålla igång själv då alltså. Kanske ska passa på o önska mig en zumbafitness dvd o köra på i mellandagarna? (jag undviker Roddmaskinen som står på övervåningen för den ser allmänt livsfarlig ut och man ska inte hålla på med saker som ser/är farliga har jag hört! Nu.. nu skulle ni känna doften här hemma.. GEEEE MIIIIIG MAAAAAAAAAAAAAAT NUUUU!!!!

Man vet att man är omtyckt när...

Barnens föräldrar (på worki) slänger sig runt halsen på mig och gör highfive när de får happy newz av mig. Man vet att man är omtyckt när föräldrar till barn som står på överflyttningsplacering viskar lite i mitt öra att jag kan väl följa med till det nya stället..Vet ni. Det är sååå ömsesidigt. Vi har så fina barn och föräldrar hos oss. De ger feedback och vågar även ge konstruktiv kritik. Har jag sagt att jag stortrivs på länge eller=? It´s såååå goooooood!!!

vilken dag..

Jag har suttit i samtal (telefonmöte) med Försäkringskassan idag. 1½ timme för att vara korrekt. Det är dags att "omförhandla" vårdbidraget som jag har pga Flis ALL. Det är inte bara vill jag lova. De snokar rättså bra i privatlivet kan jag säga. Såntdära snokande som känns lite kränkande och påfluget. MEN. Dessa granskningar behövs uppenbarligen då det fuskas hej vilt omkring i landet. Min fråga är då.. Hur i helvetti är detta möjligt undrar jag? Det skulle aldrig bekomma mig att fuska med bidrag som är till för att underlätta. Det är översmarta idioter som inte har ngt bättre för sig än att försvåra livet för dem som verkligen behöver hjälpen på rätt sätt. Min handläggare på FK är duktig. RIKTIGT duktig. Hon är så proffsionell och har faktiskt ett uns medkännande och känsla för att folk är i kris och tankarna kanske inte riktigt är samlande eller i ordning varendaste gång.. Tja.. Hon är bra. Mina varmaste tack till mina kollegor som möjligjorde att jag kunde sitta ifred o prata den tiden som det tog. Träffade min förskolechef idag. MH. Jag skuttade fram till henne och sa..."M..jag har fått förlängt!!! *yeeeej* (se framför er en person *jag* som klappar händer och skuttar lite fram och tillbaks) Jag vet, säger M och ler. Wiiihooo säger jag, i´m väry happy.. tack snälla :) å då säger hon.. Tack snälla du, för att du vill vara kvar hos oss.. Aaaawwwww. har sagt det förr å säger det igen. LOVE MY WORKI! Snart dags för sweet ass-shakingtime med systeryster. Det beryktande omtaget som jag har nämnt tidigare.. well.. snart inte längre ett löst rykte så att säga.. Jag snorar o hostar.. ingen bra kombo. Men jag förnekar en stund till. Det är ju snart helg för bövelen!

Ärliga små fantastiska barn <3

Fick idag kommentaren som jag kommer leva på sååååå länge. Vid mitt bord när det är mellisdags frågar jag barna kring bordet vad de önskar sig i julklapp. En liten kílle 4 år gammal tittar på mig och säger med glittrande ögon.."jag önskar mig DIG.." åh lillgullegospluttesnutt!! Hur glad jag blev? Hela hjärtat blev så där extra varmt och glatt. Vår elev E fr barn o fritid tittar på mig säger: " det är ju inte konstigt att barnen tycker om dig.. du är ju alltid så himla snäll, go och glad i dem.." AMEEEEN.. hallå där. Gulllegospluttfia! (Hon är asduktig elev btw..helt outstanding och superbra med barnen). Idag har varit en riktigt bra dag. Jag suger åt mig allt gott och VET att jag är en bra förskollärare även om jag är ny och lååååångt fr färdiglärd. För färdiglärd blir man aldrig när man arbetar som pedagog <3 Jag lär lika mycket av barnen som barnen lär av mig..

omtagning?

Suck o åh nooo.. Det känns lite som att det är dags för en förkylning igen. Jag är harklig o börjar bli sådär obehagligt snorig igen. Omtagning? Redan liksom? Va fan.. jag har ju precis kurerat mig från förra turen av halvinfluensa. Hejja att jobba inom barnomsorgen.. Tjo! Men. Jag tänker förneka förkylningen tills den verkligen är ett defacto så ikväll är det sweet zumbatime :)

All-in

Jag har inte haft så mycket christmas spirit de senaste 2 åren. Kanske för att det ändå har varit mest fokus på smärtlindring och något sånär välmående för den allra minsta i lilla familjen. De stora i lilla familjen har bara varit o tagit dagen som den kommer och tja.. typ skete i allt annat. Förra året stod vi mitt i renovering dessutom. Dagen innan julafton var det sporadiskt klart kan man säga o en julkänsla befann sig aldrig. I år ser läget lite annolunda ut. Jag har nämnligen lovat den lilla att gå all-in för jul, dekoration, känsla och allt det dära som hör julen till som gemene man/kvinna kanske inte år varendaste år (om man inte är den perfekta housewifen då det vill säga..o levde på tidigt 1900-tal). Jag kan säga julmaten isn´t my table. Vi ska inte vara hemma på julafton o jag behöver inte stå för buffén ALLAN by myself. Men annars.. jo det tar sig. Lagom pyntat 2:a advent? check.. julstjärna o hyacint? check. Lussekatter o pepparkaka? check. Lagom nytänkade i julmusik men ändå traditionsenligt? Jajjamensan. Sean Banan o en klassisk "nu är det jul"skiva..check! Å idag..pepparkakshusbak inkl dekoration (el läs sätta ihop ett med färdiga delar men wtf.. det är ju ett pyssel deluxe, bränt socker..fy fan) Check och ja.. de döda sommarblommorna i ytterkrukorna är ett minne blott. Numera pryds de av tall-ris (och snart så) röda små rosetter :) Snart (läs om ett par dagar) ska det glöggas tänkte jag, men hembakta pepparkakor o ädelost :) Yes... En julmarknad inkl häst o vagntur har vi hunnit med också. Dömle. Så himla nice. Funderar lite på om det ska bakas lite julgodis till helgen. Det vore väl ngt va? Knäck,, Hallonkola och saffransskorpor.. jo man tackar! I år är det all-fucking-in som gäller och fröken Sara herself ska tom göra sig lite julfin på självaste julafton med tomteröd klänning och kanske en liten lock i håret.. All in.. det är ju det jag försöker säga..

feelgoodkänslan

2 riktigt braiga dagar så här i slutet av arbetsveckan. Härliga samtal, kramkalas och bara en grym feelgoodkänsla. Vi toppar det idag med ett sjudundrande tjejmys. Bara Flisen o jag. God mat, fredagsmys o gos i soffan. Inga måsten o inga ska-bara. Bara vara-riktig kvalitetstid med mitt lilla hjärta. Jag är trött som grisen idag. Varför? Nja- inget nytt kanske. Men jag blir folkskygg när mörkret kommer.. Åh.. jag kom precis på en grej. För ett par veckor sen var Flis o jag till Coop Nolgård o handlade lite lunch innan det var dags för sjukhusbesök. Flis köpte lax till sig o jag tror jag köpte en fiskbulleburk till mig.. Jaja, alla fall. Det var samma tjej som stod i charken idag. Sist berättade Flisen på eget bevåg att hon skulle till sjukhuset o Emin för att ta lite prover o läkarundersökning. Men oj, vad hon i charken blev förvånad över Flis brutala ärlighet. Så hon frågade VARFÖR det var så mycket provtagning under så lång tid och Flisen svarade naturligt.. Jag har leukemi-dummingar i min kropp och behöver guldmedicin förstår du. Oj..tänkte jag. Hej dagens sanningsenliga chock. Hon i charken tappade talförmågan, men fick med en liten tår i ögat fram.. Lycka till idag! Jag ska tänka på dig när du är där.. *söt* Idag var hon alltså där igen.. Hon tittar på Flis o frågar om det gick bra på sjukhuset sist och hur hon mådde idag. Flis sa tack det är bra med mig, men jag fick en spruta så jag fick feber av den och har inte varit på dagis mer än en dag denna veckan. Tjejen i charken tittade på mig o sa att Flis ord hade gått rakt in i hjärtat sist vi sågs.. Det är klart.. när ett litet barn berättar om ett fruktansvärt livöde stannar både tid och rum många ggr. Jag blev rörd över hennes medmänsklighet.

Happy day!

Happy day. Så in i bengen. Nyfikna? Ni får snällt vänta o ni som vet.. schhhhh....jag avsöljar det snart :)

RSS 2.0