ljummet

Jag lever halleljuah! Fy fasen alltså, magsjuka kan göra den bästa helt ur funktion.H o jag har varit däckade i 2 dagar. Är bättre idag men känner mig ljummen liksom. Hjärnan går på halvt batteri så att säga. Måste bli bättre, missar ju för mycket i omvärlden annars..

Klänningen hittades på MQ (samma klänning f.ö som Anges bar i Mq´s julreklam!!) Jag älskar den så löjligt mycket. Tänk att en klänning kan ge total lyckokänsla?! Ah..Tack gumma o Oliwer för smakrådet!
Nu är det snygga skor som gäller.. GUMS! Nu får du hålla ögonen öppna efter ngt snyggt.Helst inga 10 cm klackar ( kan verkligen inte gå i sånt..) men lite klack skadar inte.

Dags för pizza nu säger sambo. Jag vet inte ja, har ju lite annan mat i kylen. Pizza o Saradiet fungerar inte så bra ihop.
Men...efter gårdagens mindre trevliga upplevelser kan jag nog äta en slice eller 2 med gott samvete.
Vägning imorgon. Är optimistisk, känns fint. Uppdaterar imorgon!

Välkommen till en ny läsare... J! Hoppas jag får bjuda på lite skratt o trevlig läsning!

Hepp

Total lycka

Har hittat en så otroligt fin klänning idag. Köpte den också dessutom.
Nu är bara frågan att se bra ut o kunna bära upp den också. Men oj, det var kärlek vid första ögonkastet... Lite snygg frisyr, lite besök på solariet och snygga stövlar så kommer jag bli hot mama!!!

Kanske hinner hitta fler klänningar innan det är dags för bröllop, men det blir svårt at knäcka/bräcka denna kreation....
ah..lycka

Massor att göra

Hur kan det vara så? Jag menar, jag har inläsningsdag och jag har självdiciplin nog att sitta länge o traggla bok efter bok. MEN då lär man sig inget på det.
Jag har 100 tankar om vad jag borde ta tag i idag, stör mig fortfarande kopiöst på mina skitiga fönster, tvätten som på ngt märkligt sätt alltid hittar ett sätt att föröka sig, borde storhandla o få det gjort o sen sova igen ett par timamr som försvann i helgen.
Hm. Ett dygn är 24 timmar sist jag kollade, ingen liten chans att det har lagts till en timme eller två va? Tidsbrist är ett vanligt fenomen, men lite bättre planering kanske skulle göra susen?
Måste bli lite bättre på det.

Hittade en så söt/snygg helt-ok-till-bröllopet-klänning igår. Det suger fett att den var ett par stl för liten o ingen större i syn. Måste faktiskt in till stan o kolla idag. Bara en liten snabbis..om jag är duktig o är hemma till lunch o råpluggar en stund så kan jag unna mig en sväng för att se lite folk dessutom.

Saradieten, jo jag kämpar det ska gudarna veta. Men måste börja röra på mig lite också. Hm...Jag vill dansa igen o jag är bra på att dansa, finns det verkligen INGEN som vill dansa lite med mig? Det är ju så kul när man bara gör det för skojs skull o ingen tävlansinstinkt som ligger över mig.

Tänk om jag skulle ta tag i livet o plugga lite? Jo, så får det bli!
ha en fiiiiiiiiin dag

dagens

Kvällen är här och lite bra på tv. Redovisningen gick alla tiders idag. Det är det jag säger.. Imorgon är en annan dag, med nya möjligheter!
Hittade en superfin klänning till bröllopet idag. Visst att jag är en optimist men 3 storlekar tappar jag inte tills den 29/3. Hoppas att dom har en större storlek i stan.
Känns lite så där med badet imorgon. Vi känner efter först o avvaktar med svar.
SÖTSUGEN SOM GRISEN...Hjälp det är ju bara måndag. Snacka om att vara sockerbakis efter gårdagens frosseri.
Nu hägrar TV,n.
Massa bra o gottigt.
Peace

dags för nya tag

Inte många timmar kvar till jag ska lägga mig nu. Åh, jag är trött som fasen själv. Längesen jag jobbade nu o det känns i kroppen. Är inte van lyften eller förflyttningarna längre. samtidigt är det det där pyskiska också, då det finns situationer som verkligen bara mattar ut en.
Men alltid lika trevligt o kika in på 22:an.

Vi hade middagsgäster här ikävll. Supertrevligt på alla sätt o vis. Ni förgyller vår tillvaro...*kram*

Imorgon är det rredovisningsdags. 45 min har vi till förfogande o det känns rättså förlänge. Vi får inte ha föreläsning som redovisningsform så drama o teater here we come!
Det blir kul, är ju inte på allra blodigaste allvar precis, bara vi kan lyfta fram det vi vill poängtera. Oj, vad lätt det lät. Är dock inte så lätt som det låter kan jag säga. 45 min är ju ändå 45 min o då ska vi diskutera också. Inte bara vi, utan med de som lyssnar o läraren. Hade jag itne vart så trött så hade jag lagt ner energi på att bli nervös. Nu orkar jag inte bry mig om att bli nervös, utan en god nattsömn prioteras o va fasen... det är ju en ny dag imorgon. Blir säkert lite bättre då.

Saradieten. Pinsam frossa denna helg. Oojojojoj..Måste lägga till ngn slags motion nästa vecka. Men det orkar jag inte planera nu, för då kommer jag bara försöka hitta ursäkter för att inte göra det istället när det väl kommer på tal. Ska ju simma med Flis på tisdag. Fast det är inte motion, bara bus i vatten. Måste fundera ut ngt o dessutom vara stenhård med ätandet. No moore frossa på helgen heller. Usch.
Det kostar att ligga på topp.

jobba helg

Är inte höjdpunkten i mitt liv. Det är inte kul o jobba nör dom flesta kan sova ett par timma till o veta att de har hela helgen att vila upp sig på. Fördelen är (om det finns ngn dvs) är obtillägget o att jag inte har möjlighet att jobba under veckodagarna så det är mitt enda alternativ till extra inkomst.
Det är så efter 10 år inom vården, helg o storhelger om vartannat. Jag har tröttnat och det är delvis skälet till omskolning av mig o yrkesinriktning.

Fast 22:an rocks ändå. Gillar läget där, en trevlig gemytlig avdelning med så härlig personal.
Är glad att jag har möjlighet att få jobba extra.

Idag började dagen 06,20 av att liten Flis ligger o kvittar lite i sin säng o pratar med gosedjuren omkring sig. Jag går upp 06,50. Jag är trött nu, ingen sovmorgon idag, imorgon eller övermorgon...Har inläsningsdag på tisdag. Kanske lägger mig en timme efter att jag lämnat flis på dagis. Hoppas hon inte blir sjuk under morgondagen. Förkylningen har tagit omtag (älskar alla snoriga dagisungar...) och busan har en ständig 11:a över läppen. Jag kan bara göra det en mammi gör bäst o försöka hålla henne frisk o kry, men hur lätt är det alla gånger?

Gumma o H har partyparty idag. Det är jobbigt som fan gumma och ett ständigt dilemma att ha det så här (du-vet-vad). Men jag älskar er o vi har alltid skoj när vi väl ses.

Hm.. jag fick backa för en shoppingtur med Evelina imorgon pga jobb. Det suger ju lite. En hel del faktiskt om jag ska vara ärlig. Måste ta en tur snart ändå gumman.

Lilla "nya" bärbara datorn ska på sin första reparation till veckan, inte bra att bli utslängd titt som tätt från olika program el nätet. Suck...Vill ju bara ha en liten nätt dator som fungerar o gillar mig liksom. Min dator är inte mycket av ovanstående tyvärr. Inte liten, fungerar lite si så där och gillar difinitivt INTE mig. :(

ha en trevlig kväll där ute...

hur hinner folk?

Jobba heltid, plugga heltid, vara föräldrer, hämta/lämna dagis/skola/aktiviteter/egna aktiviteter, köpa mat, laga mat, tvätta och städa ett helt hem? Stor cred till alla ni som kan göra allt detta samtidigt och ändå hinna vara trevlig o social med kompisar och fmiljen.
Peace!

pappitajm

Ibland kan min sambo göra saker som verkligen förvånar mig. Vi har känt varandra i 6 år till sommaren o det är bara så kul när han lägger i en växel som totalchockar.
Jag var ju lite fundersam hur han egentligen tyckte o tänkte om att jag skulle börja läsa i höstas. Handen på hjärtat var jag också orlog över ekonomin osv, men det har funkat fint hittills.
Han har verkligen ställt upp så mycket hittills. Tagit Flis när jag behöver jobba, eller framförallt plugga.
Ikväll var han sugen på semla. Det är torsdag o alltså inte ok för saris att proppa i sig liknande. Då tar han med Flis o åker till farmor o farfar istället och äter där. Dels för att jag inte ska bli frestad och för att jag ska få lite lästid så vi kan mysa lite på kvällen. Tack gulliga sambo. Väldigt snällt och omtänksamt av dig. Puss.

Idag har det varit jobbigt i skolan. Vi fick se en film som berörde i hjärtats alla vrån och skrymslar. Jag erkänner, jag grät verkligen. Det gjorde ont i hela kroppen när man ser hur livet var 1800-1900 talet.
Kanske tar jag åt mig mer nu när jag själv är mamma, men usch, känslan har varit kvar hela dagen som en otäck rysning under huden. Nyttigt att se och höra berättelser från förr, men mitt hjärta blöder verkligen för allt som har varit.

Nej, har jag fått lite lästid så borde jag utnyttja det.
kram

intressant nystart

Första sammandrabbningen i den nya studiegruppen. Ok, det gick faktsikt mer smärtfritt än vad jag trodde o verkar bli en kul sammanställning av redovisningar framöver.
Det är därför jag mår så bra i den här utbildningen tror jag. Jag får chansen att arbeta och fungera ihop med folk jag aldrig hade typ gett en chans innan. Pga olikheter och kanske tidigare yrkeskategori.
Kul alla fall, även fast kursledaren ger mig en utmaning som heter duga. Han är stenhård. Jäklars anåda.

Flis o jag åkte pulka igår, ingen träningsvärk idag :)
Saradieten, oh maaaan skulle kunna dööö (lite alla fall, typ koma en minut eller 2) för chokladtårtan i selma idag... Sweetjesus att jag klarade mig helskinnad därifrån. Den såg ut som wayne´s devils cake. Och hur illa är det att jag tom med kan en tårtsort som dom har på ett café jag inte besöker längre? Då mina vänner är man sugen.
Men jag håller mig faktiskt från skräpet. Syndar inte alls även om det värker i hela kroppen och folk mumsar runt omkring.
Elaka människor som är smala, ser bra ut och njuter av det som de stoppar i sig. *avundsjuk*
Vägadags på fredag. Tror inte på minus 1 kg efter den portionen med mat plus 2 mackor jag stoppade i mig idag. Var så djuriskt hungrig när jag kom hem så jag var bara tvungen att proppa i mig mat. Åt ju trots allt bara en macka (lite stor visserligen) och en kaffe till lunch. Ja, jag är beroende av kaffe. Det är klart ett substitut för choklad, kakor, kondisbitar, tårtor och annat skräp som jag tidigare stoppat i mig.
Har börjat kolla lite klänningar til syrrans bröllop. 29 mars smäller det o jag tror inte att en tunn viskosklänning med smala/minimala axelband kommer göra varken klänningen eller mig rättvisa.
Måste kolla lite mer.

Evelina.. inte i skolan idag. Vart är du gumman? Ring eller messa mig.
Gumma, tack för senast. Den vilda kvällen kommer jag nog aldrig glömma o det tog ett par dagar med nu verkar jag vara mig själv igen. Hihihi
Josse, bra dag på jobbet hoppas jag. Heldag o allt. Du är duktig som sliter på och står i.

Mer? ska kasta mig in i böckernas underbara värld. Inget tungläst, men herregud så mycket. Måste bli bättre på att solla o skummläsa. Det funkar inte o bränna av 200 sidor under några timmar o faktist förstå något av det. Eller=?
Köpte dyra böcker igår.. Det är så att jag har svårt att tro att mitt arma visakort har svårt att återhämta sig från chocken.
Hoppladu.
Flis ligger o sover gott. Tror inte hon sovit så mycket idag på dagis. Hon var så trött o sliten när hon o pappa kom hem. Sen lite mammi o pappa bus så stupar hon i säng min lilla gullunge.
Thank god för dagis alltså. Ni underbara människor som underhåller och stimulerar våra barn. Tack.

Nu ropar böckerna (läs mig...läs mig..läs mig...) Bäst o ge sig
hepp!

En liten eftertanke

Ok, nu har jag smält min första dag på den nya kursen. Mannen vi har som "klasslärare" är också kursansvarig och det känns som att han har lagt ribban liiiiite högt alltså. Är han lika bra som de krav han ställer på oss så kommer det bli en helt spännande resa genom BUS.
Har han höga förväntningar på oss, ja då ska han veta att vi kräver att få kunskap därefter också. Ge och ta. Punkt slut.
Jag är ju inte riktigt i den positionen att kräva vad jag vill ha av mina lärare på universitetet, men är det så svårt som alla (inkl kursledaren) säger så vill jag att de kanske ser över vad det är de ska lära ut för att det ska fastna. Lite kaxigt sagt av fröken H kanske, men det är min tid och mina pengar som disponeras så jag vill ha valuta för pengarna så att säga.

Det är snö på kronoparken! Jag ska hämta Flis pulka och sen åka till farmor o farfar o busa lite i snön. Stackars smulis har ju bara åkt pulka 1 dag sammanlagt denna "vintern". Herregud liksom, vad händer? Det kan jag ju svaret på numera o håller faktiskt själv på att förändra mitt konsumerande och inställning till miljön. Gör något ni med. Bara något, sortera lite noggrannare o lite mer,låt bilen stå ibland om det är möjligt att göra på annat sätt. Tänk på vad du stoppar i matkorgen i affären...
Måste städa lite innan det är dags att hämta smulis. Förbannande dammtussar som bara kommer från ingenstans o nästan anfaller. Mina fönster är inte ngn kul historia heller, utsidan är ok, men insidan måste få sig en omgång på fredag. Usch, har massor att göra igen. Bara att ta tjuren vid hornen o sätta igång.
Snart pulkatime!!!

nytt o stort

Ny kursstart idag. Känns mäktigt och den kursen som jag kommer ha mest i bakhuvudet när jag kommer ut i arbetslivet.
Kursen heter BUS- barn o ungdomar i samhället. Låter kul men kan bi tung.
Är utmattad efter dagen så jag skriver mer imorgon...
natti

wild time

Jo tjena. Big mama var ute på galej igår med gumma. Hur sjukt kul som helst o jag vet inte när jag skrattade så gott senast alla fall. Alla dessa "udda" människor som väcker löjligt mycket uppmärksamhet på ett eller annat sätt.
Jag var på pickalurven igår, det kan jag villigt erkänna. Men jag har som en inbyggd varningsklovka så jag kan inte dricka efter 00,00. Köpte en öl vid 1 men det tar bara mot så det är ingen idé.

Idag mår jag kanon, trött som sig bör, men lycklig ont i magen efter allt skrattande och lyrisk. Kom hem 03,30 imorse. JAG liksom!! PartySara var ute i svängen igår.

Ett års kalas idag. Ska bli så kul. Lillfisen 1 år liksom. Ska gå o baka lite kokosrutor till lilla damen, för det hade tantis lovat.

Var o handlade lite förrut. Köpte lite ekologiska varor. Jag har verkligen fått ett annat tänkande sen jag började läsa denna kursen som nu är slut. Lite dyrare, men man bidrar till något stort o för en hållbar utveckling.

Nej, dags o vara effektiv o baka lite. Lägger jag mig på soffan så snarkar jag inom 5 min.
Hepp!

snipp snapp slut

Jaha, då var kurs nr 2 slut...
Jag kunde! Hade lite ångest inför naturkunskap/vetenskapen men det har varit helt ok. Jag har inte fått betyg än, men har ju klarat alla moment och övningar.
Coolt, redovisningen idag gick skitbra. Evelina o jag rules!
Den tredje surmuppen tänker inte jag ödsla mer energi på från o med nu.

Ella-bus fyller 1 år idag. Grattis lilla smulis på födelsedagen. Ses på söndag.
Tantis o Flis sjunger för dig då ska du se.

Grattis Anna min vän. Du blir lite äldre än Ella, men man skvallrar inte o skriver inte om en kvinnas ålder.

Idag kände jag för att fira efter redovisningen. Tänkte ta en muffins till kaffet, men det blev en cholkadboll istället. Kändes bättre för både plånbok och samvetet. Det är sludigt alltså, så fort jag avviker från min självdiciplin så är det som att öppna pandoras ask. Jag skulle verkligen kunna få en frossattack. Huga.
Vägningsdags idag. Nu har jag gått ner 2 kg på 2 veckor. Det är bra. Har 4 kg kvar till mitt slutmål från i höstas. När jag tappat dom 4 kg, så måste jag kolla lite hur mycket det är ok att gå ner förrutom det. Vill inte se konstig ut. Har hittat lite klänningar från la redoute som skulle vara fina på systers bröllop. Ska lura lite på det o be om samkråd, alternativ jag beställer hem dom o provar hemma o skickar tillbaks om det inte ser bra ut.
Så får det bli.

Goa Karlsson kommer hit en sväng imorgon. Jag saknar henne tokmycket o hon är klart bland det roligaste o härligaste jag känner.
Vi go way back alltså. Sjukt mycket skoj alltså.

Nu ska jag fortsätta fira mitt o vårt allas kursavslit o avslut. Jag ölar ikväll för oss alla som gjort ett skitbra jobb o ska vara grymt nöjda att vi tog oss igenom det helskinnande. Tralla la la faaaaan vad vi är bra!
Morgondagen är långt borta o hoppas att flis sover lite längre än 7,00 imorgon bitti.
Älskar min Flis, hon charmar allt o alla utan bekymmer. Min lilla söta ängel, vart kommer allt det här ifrån? (Förmodligen mig.. men säg inget till Henrik hihihi)
sup o svälj ha en trevlig helg! S

Sara dieten funkar

Är så toklycklig o det har varit en skitbra dag. Fick på mig mina snyggaste lee jeans idag för första gången på typ 3 år.. Jag kände mig tom snygg.
Saradieten funkar som faaaaan!!!
Nu ska jag lägga in lite motion bara. Hm kan bli problem där. Vad ska jag göra som är så roligt att jag vill gå tillbaks trots träningsvärk? Jag vill bugga, men har inte ngn partner..Vem vill dansa med mig? Jag är ju fkatiskt bra.

Ska sova o sussa som en liten gris inatt o vara pigg o snygg imorgon.
Älskar min dotter o sambo som kom hem med ett presentkort på klippning igår. tack *puss*
Rock on babies...nu är kursen natur o hållbar utveckling strax slut!

Grattis i förskott lilla söta Ella-bus 1år imorgon 18/1 vi älskar dig smulunge

Hur vet man?

Varför skäms man för att prata om sina positiva sidor? Jag tycker det är fånigt att man inte vågar stå för att man är en genuint trevlig o snäll människa. Jag vet att folk som inte känner mig kanske får det första intrycket att jag är fjäsksnäll. Grejen är den att jag fjäskar inte för någon. Mitt motto är förutom ny dag, nya möjligheter, Man blir som man blir bemött.
Jag menar att är jag trevlig mot även den suraste männniskan som aldrig bjudit mig på ett leende ens, så retar förmodligen jag gallfeber på denne med mitt trevliga o positiva humör. Men tillslut verkar tom de förstå att jag är en genuint trevlig människa.
Hur vet man att man är trevlig om man inte ens vågar erkänna det för sig själv?
Är man trevlig om man inte vågar stå för det?
Dags för lite egoboost. Jag är en snäll, glad, trevlig piggelin som tar hand om mina nära o kära. Försöker uppmärksamma och uppmuntra. Jag är en bra lyssnare och ger mig inte in i en diskussion OM jag inte vet att jag har rätt alltså.
Det jag vill säga är, JAG ÄR BRA! Njut av det du åstadkommer och tänk på 3 bra saker du gjort under dagen innan du somnar. Då somnar du med ett leende o vaknar glad!
Flis är på dagis o jag ska klä på mig o åka till mina gruppmedlemmar o göra en powerpointpresentation. Har aldrig gjort ngt dylikt så det kan bli kul.
Ha en riktigt bra dag.

dagens

Det är inläsningsdag idag, skönt, ska försöka att kurera mig lite. Mår fortfarande inte bra o det kan ju inte vara ett bra tecken att känna sig bakis när man vaknar. Eller?
Är seg, och jag får höra att jag inte är mig lik. Det kanske inte är så konstigt, sover ju inte bra och är sliten.
Nog tyckasynd om mig. Det blir bättre.
Idag när jag lämnade Flis på dagis så bara kände jag hur mycket jag längtar efter vfu (praktik). Jag vill läsa massor av sagor, jag vill spela spel, busa, leka, lära ut och lära mig själv. Vara utomhus och ha kul!
Det är ju inte många veckor kvar tills det är dags så det börjar dra ihop sig o det ska bli fantastiskt kul!
Det känns så bra o rätt. Äntligen känns det som om mitt liv fått rätsida och att jag är på g.
Jag har ett mål vad jag vill arbeta med resten av mitt liv. En intressant tanke är att människor som har arbetat med barn i olika åldrar verkar vara genuint lyckliga livet ut. Det ska bli underbart att få möjligheten att vara delaktig i många barns liv o samtidigt ha kul. Det kommer säkert jobbiga stunder, det gör det alltid, men positiv som jag är så tror jag det goda o lyckliga väger upp det tunga.

Idag ska har jag en liten att göra lista. Jag har gjort ett städschema som jag faktiskt följer ( behöver alltså inte panikstäda i fortsättningen när ngn kommer hit...). Idag står det dammtorkning av sovrummen o städa lilltoan. Köpte även tyg för ett tag sen på IKEA. Kanske syr lite gardiner också...beror på hur amitiös jag känner mig. Just nu ska jag sätta på lite kaffe o försöka vakna till liv. Eller så stänger jag av datorn, sover 1 timme o dricker kaffe sen? Ah...så får det bli.
natti för en stund.

tokigt

Kursen jag håller på med nu är nästintill slut. Har hittat lite nyfunna trevliga människor som kanske är blivande arbetskollegor.
Det känns så tokigt att jag snart betat av en 15 poängare till. Snart 30 poäng från Kau.
Imorse hade jag lite tíd över för en gång skull o tänkte vara lite efftektiv. Tänkte faktiskt sy gardiner. Jo, jag skojar inte. La fram tyget o tog fram maskinen. Sen tog det sunda förnuftet över o förklarade att jag borde egentligen lägga mig i sängen o kurera mig lite istället o helt plötsligt vart syplanerna som bortblåsta. *poff liksom*

Har varit på studiebesök idag på fjärrvärmeverket på Heden idag. Luktar dret, men jag är tät i snoken så det var ingen fara. Hur kul som helst by the way. Vår lilla grupp stod o tittade som förstelnade på..sopbilar, sopor, väldigt gamla sopor och sånt som blivit över i ugnen. Vi är nöjda o lite äcklade.

Nu är jag kaffesugen, ska sätta på lite kaffe, ta en dusch o inte göra mer ikväll.
Over and out från ö:a

TILLÄGG

JIPPI!!!

Jag klarade min första univeritetstenta! Herrgud va skönt!!!!
BEtyg.. G *sååå godkänt från min sida.*
Dagens flervalstentan visade på ett VG reslutat! Jisses alltså.. vad händer?
Dessutom har jag fått tillbaks lite inskickade uppgifter med fina kommentarer o positv kritik.
Jag växer nu o förkylningen känns mil borta *ler blygsamt*
Jag är faktiskt duktig.

TILLÄGG

JIPPI!!!

Jag klarade min första univeritetstenta! Herrgud va skönt!!!!
BEtyg.. G *sååå godkänt från min sida.*
Dagens flervalstentan visade på ett VG reslutat! Jisses alltså.. vad händer?
Dessutom har jag fått tillbaks lite inskickade uppgifter med fina kommentarer o positv kritik.
Jag växer nu o förkylningen känns mil borta *ler blygsamt*
Jag är faktiskt duktig.

duvig

Är så förbaskat genomförkyld o hes så man kan säga att jag det låter som att jag säger duvig istället för snuvig...
Snart dags för flervalstentan. Är inte ett dugg upplagd så vi får se hur det går.
Ny vecka för Sara-dieten. Jag är ju sjuk så egentligen borde jag få äta när o vad jag vill.. Eller? Nej, så funkar det ju inte. Har jag gett mig fasen på detta så är detta bara o köra huvudet i sanden o ignorera alla lockelser.
Har inte mycket till matlust heller för den delen.

Det vart en tidig morgon i huset. Flis vaknade 06 o ville ha välling. H fick gå upp o fixa det. Jag låg kvar till 6,15. Senast 07 skulle vi vara på Lecab o lämna in min lilla bil. Golfen är relativt ny, men går itne som den ska. Bra att dom kollar upp den innan garantin går ut.
Så imorse då, 2 bilar in till stan, en fullastad med Flis saker o en någotsånär halvstädad bil.
Dumpa av en bil o in med pappa i bilen o släppa av honom på hans jobb. Sen ut till dagis o ta ut alla grejer o Flis ut ur bilen o packa sig inåt mot avdelningen.
Det låter kanske inte så fruktansvärt jobbigt, men tänk på att jag inte kan andas genom näsan utan flåsar mest genom munnen för det är så tätt i snoken.
Vilket projekt. Kom hem o åt lite frukost o sen tog jag en dusch.
Halvligg/Sitter framför datorn en stund innan det är dags att vara effektiv o göra prov.
Är fortfarande inte orolig. Har ingen energi över till det idag. Att vara orolig alltså. Det jag är mest laddad för är att en viss person kommer att gnälla på mig för att jag är sjuk o borde vara hemma o inte smitta ngn som är på väg till op. Håll dig då undan mig då du friska människa. Vill ändå inte kramas med dig...

Inte att glömma. Min lilla söta FELICIA har namnsdag idag. Hon har fått ett kissemissekort o en Molly Mus bok. Hon blev superlycklig att få öppna paket 06,30 idag!
tjohopp!

tänk om

Att tänka om kan innebära flera saker.
Att tänka om som i att förädra sig o sitt beteende. Tänka lite klimatsmart så att säga. Förrut innan denna kursen jag läser nu "natur o hållbar utveckling" så tänkte jag mest att det jag gör spelar ingen roll, jag är ju ändå bara en människa. Där är ju felet.
Jag är EN människa. Jag kan faktiskt göra val o påverka indirekt. Jag kommer inte få toppbetyg på denna kurs, men kursen har verkligen förändrat mitt tänkande medvetet. Helt plötsligt står jag i affären o tittar vilken zon torsken kommer från istället för priset. Eller om tomaterna kommer från andra sidan jordklotet eller är ekologiska o ett bättre val.
Kaffet ska vara ekologiskt, det främjar arbetarna på Colombias bergssluttningar. Kläder kan man faktiskt köpa med organiskt bomull. Då tycker jag att affärerna ska be om lite snyga kläder, innan dess tror inte jag att jag kommer storhandla direkt.
Helt otroligt, jag var så anti denna kurs så som väldigt många av mina klasskamrater. Ett måste tänkte jag, nu är jag glad att jag fått tagit del av bland det största som hänt mänskligheten. Vi ska inte ta allt förgivet, sluta att överkonsumera o tänk efter före.

Det andra tänk om var egentligen det jag hade tänkt på.
Tänk om jag skulle vinna 5 miljoner.
1. det krävs att jag måste spela för att vinna. Ingen stolle kommer bara ge mig 5 mille så där helt appropå.
2. Prioteringslistan kommer se helt annorlunda ut.
Jag skulle se till att alla lån var betalda o att vi fixar en övervåning på vårt hus. Tomten skulle bli toppfräsch och huset ommålat.
Sen efter det skulle jag investera i ngt bra, med hög utdelning så klart. Flis, H o jag skulle shoppa till oss riktigt snygga kläder. Jag som inte har ngn klädsmak skulle hyra ett bra o ärligt smakråd.
Sen skulle jag skänka en stor summa till forskning o välgörenhet. Det kan jag tyvärr inte göra idag som student, men så är tanken.
Lite gåvor, presenter o kärleksbevis kan det också bli.
Ok, jag är redo för mina 5 mille. Vad ska man spela på där chansen är stor att vinna?

Måste ge mig nu. Ska plocka ner julen. Det sista alltså. Typ lite ljusstakar o gardiner. Fast gardinerna tar jag imorgon. Ids inte att stryka o krånga nu.
Har förresten flervalstenta imorgon, ska tillägga att jag inte är värst påläst men ändå inte orolig (konstiga tanke). Det löser sig nog hoppas jag o framförallt tror jag det.
hepp!

sleepy saturday

Min lilla Flis har smittat mig. Jag är hes, snuvig o känner mig helt ur form.
Känner mig bakis som jag sa till mamma, fast hur är det möjligt när jag inte druckit ngt?

Min pappa o C har varit här idag. Han hade med sig flera semlor. Mums sa Sara.
Flis första semla, och det verkade inga fel.
Måste säga att jag ändå sköter mig väl med min diet-trots helg o godistillstånd.

Ett stort konstaterande är följande. Det måste bli en köksfläkt snarast. Varför bråka o tjafsa när man kan lösa det på ett riktigt enkelt sätt. Vi köper en ny!
Snart dags för lite grillad kyckling, potatissallad och lite grönt. En baugette med brieost o kanske ett glas rött..
Ha en nice kväll, det ska jag förhoppningsvis ha..

funkar idag?

Satt här i godan ro igår o tänkte skriva ett par rader som vanligt, men det gick itne o spara eller skicka skiten så jag la ner. Nu är en ny dag o mottot för 2008 kommer vara Ny dag Nya möjligheter.

Flisan har varit med till skolan idag. Fick jag ngt gjort? Nej. Fick mina gruppmedlemmar ngt gjort? Nej, inte så värst mycket mer än mig.
Fattar jag till 100% vad det är vi ska göra? inte en chans. Orkar liksom inte idag, kan inte tänka eller lägga ner energi på ngt. Har lite jag ska göra nu när flis sover, men mer än så lär det inte bli.

Flis underhöll biblioteket idag. Förlåt alla som hon ev störde. Vi hade ju hoppats på ett grupprum, men det fanns tyvärr inga.

Vägningsdags idag. Välkomnade allt utom en viktökning. Det vart en minskning. Vågen visade -2 kg men det är inte rimligt, så vi säger 1 kg o lite till.
Sara-dieten funkar. Fan jag är ju grym. Borde kanske ta patent på den? Den funkar uppenbarligen så det ska kollas upp.

Ska ta mig lite varmt o dricka nu så halsen blir lite bättre. Måste man typ dricka te eller honungsvatten för att det ska ge lindring eller funkar kaffe? Me like kaffe.
Tänk om man skulle få ngt gjort också? Hm..jag har alla fall gått ner lite sen i måndags, det är ju alltid en början o stor cred till Mari som ska spinna idag. Ledsen kompis men det får du aldrig med mig på- Det utsätter jag mig inte för 2 ggr i detta livet. HAr alltså gjort det en gång. Totalt vidrigt o hemsk upplevelse. Inte bra att motionera på det sättet.
Ha en fiiin helg

kompis eller fiende?

Min lilla nya dator alltså, då jag inte är teknikens underbarn nr 1 så hatar dom flesta apparater mig.
Jag går in med en fredlig inställning o hoppas den gör det samma. Måste komma på ett bra namn på den. Typ Nisse, fast ändå inte.

Flis har varit hemma idag o kurerat sig lite. Nästintill en feberfri dag så kommer kvällen o tempen går upp. Hon är inte dagiskry min lilla pärla så jag har världens tokångest hur vi ska lösa morgondagen.
Jag måste till skolan, Henrik har fullt på jobbet. Vad gör man?? Hjälp!
Får fundera lite o kanske kanske komma på en bra plan.
Det är ju sånt mammi gör, ja det kallas för en problemlösare alltså.

Sara-dieten är tuff. Bra för plånboken o kontot, men inte för psyket. Tänk om jag börjar glömma hur gammal jag är igen? Den incidenten skyller jag helt på sockerbrist. Dag 3 håller på att passera o det går faktiskt rättså bra. Anser inte att jag syndat en enda gång idag. El på dessa 3 dagar.
En unna-dag måste jag ha dock. Är ju inte mer än människa jag heller. Fast det är ju sant, man kan unna sig o sen kan man ju frossa. Frossa ska jag inte göra. Det är inte bra, inte på ngt sätt.
Ska unna mig ngt gott, typ en mörkchoklad ala 75-80 % kakao...mums. Då tar det bort suget dessutom, det är bra.
Flis kallar på mig, jag måste gå..
kram

tack

Tack tack snälla pappa för att du fixat en dator till mig. Sara-ekonomin är räddad för helt ärligt hade jag inte råd o köpa mig en bärbar dator egentligen. Ett dyrt måste har löst sig. Hämtar den imorgon.

Flis har varit hemma från dagis idag. Feber o rinnande näsa är inte ngt som jag vill skicka iväg till dagis. Stackars lilla Flis. Hon har haft en märkbart jobbig dag o jag lider med mitt barn. Sen kom allas vår favvohåva på besök o Flis la i en högre växel o körde ett race på 1½ timme innan hon stupade i sängen. Hon blir hemma imorgon med, vi får göra på samma sätt som idag min sambo o jag. Skönt att jag bara har en föreläsning o gå på.
Det var mycket trevligt o träffa alla idag i skolan. Har längtat efter er o blev full i skratt när föreläsaren sa att vårt tjatter innan det började påminnde om ett lärarrum *S*
Man måste gå in i rollen som lärare, o det kan ju inte börjas förtidigt med det.

Gumma, tack för sms.et du skickade idag. Det vart en ögonöppnare. Vi får försöka komma iväg som vi sa o bara ha skoj gumma*2.

Evelina, hur fin som helst i håret. Du passade jättebra som brunett.Lovar att jag blev lite sotis o inser att jag borde göra ngt själv!

Mamma, du skötte dig exemplariskt på lördagen. Du har rätt att säga ifrån, det måste vi acceptera. Styr du o A upp så bra för allt o alla är det minsta vi kan göra är att respektera era husregler så att säga.

Sara-dieten håller sig fint så här dag 2. Inga kakor eller godis på 2 dagar nu. Det lockar liksom inte nu, (ok lite ljug där men ändå..) för nu har jag ett mål på kortsikt o det är ju att vara snygg till syrrans bröllop. Funderar på att köpa en klänning i en stl mindre o verkligen bara göra allt för att komma i den..Det är en riktig morot det.Långsiktigt mål är att ha tappat minst 5-10 kg till badsäsongen. Får se om jag klarar det. Håll alla tummar o peppa mig.
Och nej mamma, 10 kg gör sig inte mycket på min kropp. Jag har mer att ta av än du tror..
kram på er.

snabbis

Hur snabbt som helst. En liten finfin dag fils är lite dålig o får vara hemma från dagis imorgon.
Hur vi delar upp dagen har vi inte bestämt men jag har en föreläsning jag inte tänker missa.
Vi får dela på det så är det.
Farfar fyller år idag o fick 2 Mark Knpofler biljetter, Han vart märkbart rörd o jättetacksam. Min mjölkmage spårade ur kring middagen o en räkmacka gjorde inte saken bättre...åh, har så förbanat ont nu, trots tabletter.

Saradieten nystart! Har inte ätit ngt sött idag o skött mig ordentligt, trots kalas. Vägde mig idag, inga roliga nyheter där inte, gått upp jämt ett par kilo *skojar inte* kring jul o nu jävlar får det vara nog Höjdefors!! Skärpning. Jag ska ju vara snygg till syrrans bröllop. Nu är det rena uppoffringar som gäller, var så säker.
Nu är det CSI o det är grymt... inget mums till tv.n bara... :(
Imorgon skola igen. Längtar efter mina goa klasskamrater. Sprang på Jonna idag, hur kul som helst o se ett bekant ansikte.
kram

vilken dag

Trött, men lycklig.
Flis har fått varit ute så mycket idag o busat i pulka o byggt snögubbe med pappi. Det känns som ett riktigt hem nu när man kan göra sånna hära saker kring husknuten..
Flis har lite feber ikväll, kan ju inte bli sjuk nu stumpan...Vi har ju varit på topp i 2 veckor o mått gott. Inga dagisbakterier eller virus. Krya på dig min lilla pussgurka.
Imorgon ska Flis egentligen till sina gudföräldrar o tremänningar ett par timmar. Om hon mår bättre dvs o är feberfri. Gudmor o gudfar saknar henne o vill ha lite gos o mys innan jobb o skola drar igång.

Farfar fyller år imorgon. Han får en nice present (givetsvis skvallrar jag inte om det nu, han kanske läser detta?) o en liten grej från flisfis. Han är så otroligt snäll Flis farfar, inte bara mot henne alltså, utan en genuint snäll o trevlig människa. Me like alot! We like alot!

Händer ikväll då? mja, inte mycket, fryser lite efter dagens uteturer men det har varit hur kul som helst.

På tisdag börjar skolan igen, jag vill ha tillbaks tentaresultatet. Kändes inte som om det gick käpprätt åt h-vete, men jag vill veta resultatet så jag vet vad som gäller.
ha en bra vecka allihopa!

Bra start på 2008

Har varit hos mamma idag tillsammans med alla mina syskonbarn, tyvärr kunde inte en syster närvara, men annars var vi alla där.
God mat i mängder, paket (till Flis stora förtjusning) och härliga människor.
2008 kunde inte börja bättre egentligen.
Min underbara syster Anne-marie ska gifta sig i slutet av mars och Jakob o Marie ska gifta sig i Augusti. Suck.. jag är en tokromantiker. Undrar om jag någongång komer få uppleva ett eget bröllop?

Flis sov i bilen hela vägen hem, jättetröttis o sliten efter att ha charmat hela folkmassan idag. Det har varit en kanondag idag o även om magen är i totalt uppror så är det värt det varje sekund. Tack mamma för att ni gör ett bra jobb varje år..Tack för allt!
Nu när jag har 2 bröllop att se fram mot så är det dags att ta saradieten på allvar. Projekt högre växel har börjat och nu ska det tappas kilon! hade ju tänkt se snygg ut till sommaren, men nu är det sista mars som gäller. Minus hm.. hur många kilon ska jag ner nu? har ju inte vägt mig på sisådär 2 månader så det är väl dags o ta tjuren vid hornen på måndag morgon. Vet vilken vikt jag skulle vilka sluta på, men tror inte det är ett realistiskt mål till sista mars. Ska skumma lite på det. Inte mer sött denna helgen alla fall. Tror jag åt upp en bullpåse för mamma...förlåt, men det är ju mammas bullar då kan jag inte låta bli.
Nu ska jag ge mig in i jakten o hitta DEN snygga klänningen. Alltså en riktigt stilren, snygg feminin klänning. Jag lär börja leta så fort jag kan.. jippi.shopping!!!

hate försäljare med okunnighet

Vilken dag. Tjejer brukar ju inte klaga på shopping, men idag är jag så mätt på det så blääää.
Och stort fetminus på alla hemska försäljare som bara luras när jag vill köpa mig en bra o hållbar dator. Jag vill inte ha en dataväska för 500 kr eller en extra pinal som är totalt onödig. Ge mig en bra dator så är jag nöjd.
Inte i prisklasserna jag fått presenterat idag heller för den delen. Vilken del av "jag är student" fattar dom inte? jag har inte råd att pröjsa 8-9000 kr på en lite skräpsak jag egentligen vill klara mig utan. Sen dessa försäljare då som inte vet ngt om produkten? Hallå eller? Det gjorde Henrik assur så vi gick fortare än kvickt från affär nr 1 där dom säger sig vara experter...

Flis har varit hos farmor idag en stund.Det hade gått så bra sa hon o rättså lugnt också.
?, sa vi.
När vi kom hem hade vi en ûbertrött smulis som var så sliten o trött så hon bara stupade i säng. Farmor är lite busig alltså.. *ler*

Imorgon ska vi till mamma i örebro. Tråkig väg dit, men mycket god mat o syskonträff så är det värt det. Saknar dig mamma... Synd att jag inte får ha dig för mig själv imorgon bara...
Paketdags imorgon-igen. Byte av pengar, men barnen blir ju glada.
Kalkon imorgon som sig bör, mums.

Mari, hur kul som helst o träffa dig idag. Längesen o så trist att vi inte hinner ses lite mer när vi bor 10 min från varandra. Måste lösa det.

Nu hägrar vinglas nr 2! löööve rödtjut!
kram

imorgon-family fun

Eller ja, 2 av 3 ska till Ikea o dels fönstershoppa (hur man nu gör det där?) och dels förhoppningsvis hitta lite nytt. Flis ska vara hos farmor under dagen ett par timmar så vi hinner uträtta lite ärenden. Flis är kul o ha med i affärer, när hon är nöjd med att vara placerad i en vagn alltså. Inte så kul när hon springer åt motsatt håll o vill annat än det vi ska göra.
Sötis.
Vill hinna kolla lite dator också. Blir inget köp imorgon tror jag, men jag kanske kan bli lite klokare.

Josefin, Jonas o Ella har varit här idag o droppat av lite grejor vi inte fick med oss på nyår. Flis o Ella busar som bara den o springer efter varandra. Måste säga att Flis är snäll o go mot Ella. Hon ser att hon är mindre o tar det lite lugnt med henne. Pluttan...

Saradieten sucks. Ja, jag har syndat. REJÄLT. Finns ingen ursäkt o nu jä-ar ska det skärpas till. Måndag morgon, då gäller det. Vet ju att jag fixar det, har ju gjort det tidigare.

Ikväll åker dom flesta tomtar bort. Det tycker inte FLis är kul. Hon älskar dessa röda varelser o vill inte att dom ska försvinna. Får ta lite pö om pö.
Måste tänka på lillan också.

Hallen är nästan renoveringsmässigt klar. Fogdags imorgon o sen ska det bara upp lite grejer på väggarna också. Såååå snyggt o fulbården är ett minne blott!
Nu ska jag dricka lite kaffe o ta en smörgås o bara njuta av min ledighet en stund till..
kram

Vill ha, behöver och tänker på

Sätter mig tillrätta och tänkte bara dra igenom en vill ha lista. Här ingår också saker jag vill och behöver ha.

Vill ha (för att jag tröttnat på ett trasigt, sprucket) köksbord med 6 stolar.
Vill ha tillbaks tentaresultatet (tror det gick bra, men man vet aldrig).
Behöver ha nya glasögon (ser lite dåligt med mina på långt håll har jag märkt).
Vill ha ny soffa, soffbord och bort med allt brunt.
Behöver ha ny säng :( inge billigt det inte hur man vrider o vänder på det.
Behöver ha (måste ha) ny köksfläkt, luftaggregat (vet inte riktigt vad det är men totalt sett går det loss på ca 15,000 kr.) Står högst upp på min lilla familjs måste inhandlas lista.
Vill ha en ny kaffekokare..kaffekärring som jag är o allt så vill jag ha bra kaffe.
Vill ha ny micro. Det sämsta inköpet någonsin från min sida, är så less på denna dåliga apparat.
BEHÖVER HA (ska inhandlas i dagarna tror jag) en egen dator, bärbar,usb-minne och bra dator framför allt.
Vill ha lite nya lampor till huset. Coola lampor, lite nytt liksom.

Sen lite annat som jag vill ha, klipp+färgning av mitt risiga slitna hår, en fotvårdsbehandling (skööönt), en ljuskrumelur med en massa ljushållare som man kan sätta på väggen, någon som sparkar mig i rumpan o ser till att jag tar hål i mina öron någongång, smakråd för shopping (jag har såå dålig klädsmak, vet inte vad som hänt), pengar till shopping (helst massor, men en mindre resonlig summa går också bra.)
Städhjälp är aldrig fel (någon annan får givetsvis betala, inget jag skulle lägga pegar på själv känns det som.)
Kom på en kul idé nu. Kan man ge ett presentkort hos en städfirma på en städning av ett hus? Jag skulle gråta av lycka om någon ville ge mig ett sånt.Det ska kollas upp. Kanske en present till mig själv? (fast då måste jag ju betala ändå...*hmm*)

Summa av detta. Jag vill ha massor, mycket mer och lite till. Så klart det är så, man är väl aldrig nöjd som människa eller?
Jag behöver som sagt en hel del, hur jag ska lösa det blir en annan fråga.
Prioteringar kallas det tror jag.
kram

december igår januari idag

Det är alltid lite speciellt att från att 12.e månaden har gått så blir det ett nytt år. Börja om från början liksom, en ny chans till vad? Jag skulle vilja säga ett nytt år med nya möjligheter.
Tack gums för en fin kväll med god mat igår. Kanon.
Lite speciell blandning av folk var det ju, men trevligt och gemytligt alla gånger. Bomberna smällde kring husknuten och barnen var oroliga, men jätteduktiga ändå.

Det är den 1/1 2008 idag alltså nystart för Saradieten! Japp, var så säkra. Är så less på allt vad sött, salt, choklad m.m heter. Inte kakor förstås, men jag är ju inte riktigt klok när det gäller sånt.
Det är ju inte nyårsllöfte i den meningen, mer ett krav på välmående och hälsa.
Några andra löften? Tror faktiskt inte det. Ska kämpa på i skolan med allt vad det innebär, laga bra mat (som vanligt) åt min familj, ge Flis en forsatt stimulerad fritid. Kanske hitta en hobby som ger lite egentid? mja.. vi får se.

Tänkte häromdagen att ett mål för 2008 kunde vara att jag ska till Friskis och svettis o träna. Först tänkte jag lite väl optimistiskt o funderade på att köpa ett årskort. Dyrt o bortkastade pengar för min del. Sen tänkte jag ett typ 6 månaders kort gym o gympa. Mja, nej kort o gott. Sen en snilleblixt, jag köper ett 10-kort o kämpar på månad för månad och köper nytt kort varje månad med en amitiös tanke att träna 10 ggr/månad. Jag menar vaddå, det borde jag väl fixa eller? det är pinsamt att erkänna, men inte ens det kommer jag hinna med. Så om jag köper ett 10 kort så kanske jag kan dra iväg mig själv till ett träningspass 1 gång i månaden under året. Bra idé tycker jag.
Jag vet att ett år är 12 månader, ni som verkligen känner mig vet att det är som upplagt för att jag kommer att tröttna en månad eller två, så köper jag ett 10-kort är jag gaderad. Nice, nu ska jag få tummen ur o bara köpa ett också. Någon som vill med?

Nu ska jag ta tag i mitt lilla hus. Flis sover sött i vagen (sliten idag, jobbigt o underhålla på festen igår...) och jag ska greja lite. Inte ett dugg bakis o mår toppen! Dessa laktostabletterna jag tar är ju som guld för mig, jag mår så bra om jag bara sköter mig. Henrik ligger på soffan (lite bakis, men han tog Flis imorse så jag fick sova en stund tack tusse...)han har faktiskt varit ute o promenerat med Flis nu så hon somnade. Har världens goaste lilla familj, ville bara säga det.
Ett gott o önskan om ett välmående år för oss alla.
kram

RSS 2.0