Typiskt

5 timmar går så fort när flis är på dagis. Jag får alltid väcka henne när jag kommer o det ger värsta dåliga samvetet att hon aldrig får sova klart.. Typiskt.. Men men bara den här veckan kvar så är flis ledig 5 veckor sen..LÄngre än både H o mig :)

Det luktar oro

Oro ligger i luften...något har hänt med en nära kär person. Inget medicinskt akut. Men ändå allvarligt känner jag.. Du vet vem du är o du vet att jag finns här för dig.

ont

Jag är klumpig..jag vet. Igår skulle jag skutta över staketet till lilla kaninen som Flis o jag vaktade under helgen. Det blidde ett litet snedhopp o när jag landade på vänsterfoten kändes det mindre bra.. Har verkligen ont under tårna (vid typ trampdynan, haltar lite när jag går. Men jag tänker inte beklaga mig..Jag borde faktiskt inte skutta över staket o absolut inte barfota...Dumt..

På g

Fasen.. nu är jag på g ska ni veta. Har hunnit tvätta fönster, tvätta en maskin och lämnat lönelista. FK har telefontid så det blir imorgon... Det som verkligen tar mot nu är att jag MÅSTE verkligen ta hand om lilla bilen. The car is dretig. Very dretig. Verkar som det ska bli regn..Blääää jag behöver ju hänga ut lite (massor av) tvätt. Kanske ska ställa mig ute o göra en liten anti-regndans?

höll precis på att skita ner mig

Hjärtat stannade o just nu har jag en puls på 500. En katt kom in o smög på mig vid soffan!! Bara dök upp rakt upp o ner.. Ja...jag skrek så katten spann som f-a-n på parkettgolvet innan den kom ut...

ljuva måndag med 300 måsten

Ok, 300 måsten är det väl inte direkt men nästan. Min käre sambo fick för sig att spola av altantaken med högtryckstvätten just igårkväll. Det resulterade i fint o rent tak, men TOTALT DRETIGA FÖNSTER..Så Sara ska göra det absolut tråkigaste idag..Tvätta fönster. :( Måste dessutom ringa försäkringskassan..Telefonkö..Jippi Måste tvätta (som vanligt av ngn konstig anledning). Hm..Borde åka o lämna in en lönerapport också. Jag ska bara hitta den först. Slarvig? JAG VET, men jag tror jag vet vart den är... Måste dessutom (som kommer ta en massa tid) försöka klura ut detta med facebook. Jag har ingen aning om vad jag gör där just nu. Vill ju kolla in lite folk, men då måste man tydligen vara polare...Mja..jag vill ju mest bara gå in o kika lite på folk. Måste också greja med bilen. Den är också dretig (invändigt) så det blir o försöka lura ut en snabeldrake o städa lite.

Facebook del 2

Nu är jag också med på detta fenomen..Coolt o se gamla vänner o annat löst folk ;) Får se om jag får några vänner eller om gamla spår sitter i o man blir ignorerad av vissa???

Paj

Nu blir det snart äppelpaj i huset. Pappa o C kommer hit en sväng på fika o vad slåt hembakad äppelpaj??? (förrutom mormors vinbärssaft...)

Felicia o Ella som har jättekul i snurrfotöljen


Den som spar...

Han har inte mycket kvar... Usch this time off månad är det inte kul o betala räkningar. Det är det aldrig visserligen, men it really sucks. Tur att jag redan kollat igenom rean istan o det verkar inte vara mycket o ha (tack o lov) så nu finns det lite pengar kvar till att ha roligt för. Sommarplaza vecka 28 med Josefin o då ska det unnas må ni tro..

Sovmorgon

Såå skönt o jag klev inte upp förrän 9.15 idag. H frågade om jag hade ont i huvudet när jag kom upp..men jag drack bara 1 glas vin igår o resten vatten. Bara vatten, det du mamma! Idag blir en skön slappa/häng dag. Jag ska betala lite räkningar och aktivera flisen, men annars bara lugnt o fint. Ah..just det. Ska hoppa över staketet o släppa ut lilla Stampe i uteburen om en stund, ska bara (som det alltid heter) sörpla i mig kaffet jag har framför mig o sätta på ett par shorts. Kan ju bli lite gôtt väder idag om vi har tur :)

Facebook

Måste ta en rejäl funderare på detta med facebook. JAg vet att jag är typ minst ett år efter alla andra, men det har liksom inte lockat hittills.. MÅste kika lite närmare på det dära..Spännande.

Biiiiil i många miiiiiil

Bilresa, usch..Jag är inte förtjust i att köra bil, särskilt när jag är astrött o sovit så dåligt inatt. Det var kämpigt att ta sig hem de 12 milen idag..Det tog mot o var segt. Flis var på rättså ok humör hela vägen så inget vansinnesutbrott alla fall. Jag var verkligen helt slut när vi kom hem så H fick ta flis o jag gick o la mig knall o fall. Ställde kl på 30 min men jag ville verkligen bara ligga kvar o snarka en lååååååååååååååång stund till. Snart får vi gäster o det ska bli jättetrevligt, men jag vet inte om jag pallar dricka vin idag, då lär jag väl somna vid köksbordet.

Dagens rätt o efterrätt

Tusen tack snälla A för den helt fantastiska köttfärssåsen o spaghettin. Jag saknar ord. Tusen tack alla fall. Blir samskig rabarberpaj till efterrätt. KÄnner att jag måste fylla på med lite socker så att jag orkar vara pigg o köra hem. Middag vankas det med så småningom...Grillat med våra vänner Josefin, Jonas o Ella-bus o Stefan offcourse! Välkomna till oss..hoppas H styr upp käket ikväll..Flis o jag får ju lite tajt om tid. See ya later

Trött, mätt o vitsippsrummet

Jag har sovit i vitsippsrummet inatt..Helt crazy tapet med en herrans massa vitsippor på. Man blir lite halvsnurrig av att ligga o titta på alla dessa småblommor med lite vin i kroppen.. Jag mår alla tiders idag. Brist på sömn då jag har sovit brevid en liten Flis som har varit ett mellanslag av väderkvarn/propeller. Hon har snurrat o slängt sig o jag har bara haft tur över att inte fått en hand, arm eller ett ben i hög fart riktad mot mig. Snälla mormor vet att jag alltid vill ha frukost när jag vaknar på morgonen. Spelar inte ngn roll var jag är eller vad kl är. FRUKOSTTIME. Det blev havregrynsgröt med risson och äppelmos. Smaskigt o alla tiders. Ska klä på oss nu o ge oss ut till lekparken om en liten stund.

Singstar o vin

Dags för fredagsunderhållningen :) Önskar att ni fick höra detta... Sweet dreams

Framme :)

Att åka bil med en liten flis som inte gillar en stilla åktur kan bli till det mesta olidligt. Men idag gick det bra. Det var lagom varmt och gick hyfsat fort. En hel del vägarbeten som tar sin tid, men som sagt. Idag var en bra dag. Kommer ihåg när flis var bebis o vi skulle åka till örebro..SWEET JESUS, hon kunde skrika från det vi åkte tills det vi kom fram. Mycket påfrestande. Snart dags för att sova middag för Flis. Då ska jag passa på att gå in till stan här o kolla in rean :) LIte Lyxtid by myself

snart på väg

Flis o jag ska till Örebro idag, vi ska hälsa på mormor o A. Det ska bli jättemysigt...MEN jag är alldeles orolig för natten som ska komma om många timmar visserligen, men ändå. Det finns..eh..spöken hos mamma. DET FINNS SPÖKEN HOS MAMMA! Jag höll på att få hjärtstillestånd sist jag var där. Får nog gå upp o ta ett snack med husets urinvånare när vi kommer så de lämnar oss ifred inatt.. Hörs sen Nu har jag 12 mil framför mig med en liten tjej som avskyr att åka bil...Jippi

Lång dag

Vilken lång dag det har varit..Men när man är effektiv så går allt så fort. Jag har jobbat idag. Jobbat på en ny avd eftersom vår är sommarstängd o flyttad till en annan avd. My oh my..är så dygn trött att jag bara kommer falla i djup dvala inom de närmsta minuterna. Mormor..VI ses snart, kommer imorgn :)

Jobba

Jag ska jobba ikväll. Fick börja lite senare, men jag hade ju egentligen andra planer idag som gick helt i stöpet...Hur snopet och tråkigt som helst. Men jag trivs ju på 22:an så det kunde helt klart vara värre...

En mors värsta mardröm

Jag hade en fruktansvärd mardröm inatt och jag känner mig så otroligt lättad att det äntligen är morgon igen.. Jag drömde att Flis togs från mig, hon dog o försvann...Jag har varit så enormt ledsen och tom inatt..I drömmen har tårarna forsat så ögonen värkt och saknaden går inte att beskriva med ord. Samtidigt skulle jag vara stöd till en vän som skulle föda sitt andra barn. Sorgen sköljde över mig gång på gång o mitt hjärta dog lite mer dag för dag av längtan efter min underbara Felicia.. Usch.. Jag kan säga att jag var såå lättad när jag vaknade vid 7 av att Flis låg o ropade efter mig. Hon lever! H gick upp en liten stund innan mig idag. Flis kom snabbt in o sa godmorgon..Det var nästan så att jag kunde börja gråta av lycka när jag fick krama henne och se hennes glada ansikte....

Läs det här

Avsluta varje dag o var färdig med den. Du har gjort vad du kunnat. Ralph Waldo Emerson Mycket bra sagt tycker jag. Håller du inte med?

tokslut

Flis ligger o sover nu. Snälla söta raring..Vakna inte 5 imorgon..Jag ber dig på mina bara knän. Hämtade flis vid 14.25 idag..Fick väcka henne i vagnen kl 14.30 0 då hade hon sovit i 2 timmar o verkade inte vara sugen på att vakna just precis då. Vi snurrade runt istan i väntan på att H skulle bli klar med sin ögonop. Han blev 30 min senare än tänkt o sitta så länge i en bil men ngn som inte ens gillar bilen överhuvudtaget gör att man kan bli lätt irriterad. Eller..en hel del. Först ska det vara tyst, inte ett ljud. Sen ska det spelas barnisskiva, men inte den, den eller den låten :( Efter det vill hon inte sitta kvar i sin stol. Sitta knäääää, säger hon. Saken är den att knäpper jag upp henne så VÄGRAR hon sätta sig där igen. Ingen bra idé alltså. Då tar hon till tårarna..STORA krokodiltårar o är sååå arg. Efter många om o men hämtade vi honom o åkte hemmåt. Jag lagade mat, tog bort den och cyklade iväg för att handla lite mat. Insikt, SJUKT TACKSAM FÖR MITT KÖRKORT O MÖJLIGHET TILL BIL... Det var ett projekt som heter duga att trycka ner en massa toa-papper o annat grejs o min lilla cykelkorg. Dessutom en extrapåse på styret o Flis i barnsadeln. Vi tog oss en cykeltur alla fall o det var skönt att få frisk luft, jag har ju inte varit på så mycket äventyr idag ute i det fria. Kom hem o efter det rullade kvällen sakteligen på. Efter välling o tandborstning så är det nattendags.. Säger det igen.. SNÄLLA GOA UNDERBARA FLIS..sov lite längre imorgon..Älskar dig smulis Jag är tokslut på alla sätt o vis idag. Inte ett dugg pratsugen i tfn. Sitter o slötittar på tv en stund o efter att mitt vinglas är slut så ska jag ta en lång varm dusch o gå o lägga mig.

Jaha..nu då?

Har pysslat klart för dagen.. Nu ligger ramarna på tork och yttligare en liten figur har tillkommit på flis avlastningsbord. Men..vad ska jag göra nu då? HÄnga lite tvätt, dammsuga, tvätta en maskin, bädda rent i sängarna? Det finns saker o göra..men frågan är ju om hur mycket lust jag har att göra det? Nej, nu vet jag. Jag ska värma lite mat sen igår och sätta mig bekvämt o läsa min fantastiska sommarbok en timme :)

Pysseldags..o en fin dag

Idag ska jag pyssla. Köpte lite grejer igår på panduro så så fort jag lämnar flis så ska jag sätta mig tillrätta o greja lite. Evelina kommer vid 11 :) DU är jättevälkommen som vanligt gumman Ser ut att bli en fin dag idag.. Kanske blir o sitta ute o få lite färg tom.... Ha en fin dag alla som hittar hit. Se ya later.

Operationtime

H ska operera ögonen idag. Sån dära laserbehandling så han slipper glasögon. Han säger att han inte är nervös eller orolig, men det måste han vara. HALLÅ, det är operation i ögonen..Vem blir inte nervös då? Jag ska köra dit honom och hämta honom. Klart han är nervös..Jag är ju tokorolig ju!

omänskligt

Flis började ropa på mamma mamma mamma mamma mamma kl 05.00 imorse. 5 eller!?!?! Det är inte sant, dagen får bara inte börja så här tidigt.. NEEEEEEJ. H säger..Låt henne ropa, hon somnar om snart. 35 min senare (flis inte ledsen utan frågar fortfarande med samma glada ton) så PALLAR jag inte mer. JAG går upp (trots att H ändå går upp vid 6 så kunde han inte maka sig upp). Jag säger till flis med min allra morgonskrovligaste röst " inte ok att vakna så här tidigt flis!" Flis säger."Mamma!!!" o sen börjar hon prata, prata o prata. Tänkte att det kanske fanns lite barnis på tv..Men NEJ så tidigt på dygnet går bara tv-shop :( Det blev Molly Mus. Molly Mus för typ 150:e gången sen vi köpte skivan... Pallade inte Nicke Nyfiken idag.. Det är föööör mycket nicke nyfiken här nu.

Över nu

Min lilla gathering är slut. Det är över nu o det är ytterst tveksamt om jag ska ha ngt sånt igen. Men man ska aldrig säga aldrig. Det som jag verkligen vet är att jag kommer ALDRIG börja sälja. Jag är ingen försäljartyp...o nej jag tycker det inte är kul heller för den delen. Men, nu har jag köpt på mig lite saker (sånt jag bara inte vet egentligen varför jag ska ha)o några hundralappar fattigare. Henrik får sponsra mig.

inga fynd..men

Jag har shoppat idag. Det blev en canvas-väv (ja, jag ska måla)schabloner o 3 ramar från panduro. Dit kommer jag återvända inom en snar framtid..Så mycket fint. Det blev en kjol till Flis också. En rosa jeanskjol med lite spets frm h&m. Rea är bra, fast den var inte fyndbra om man säger så. Måste gå..jag ska ha..eh..ett slags..en slags..typ gathering ikväll här hemma. Inget skumt..bara det att jag åker hellre iväg på sånt än att ha ett hemma.

Stan

Jag ska åka till stan och träffa Ballerina :) Blir förmodligen en sväng in på punkten o träffa "nosefin" också :) Men jag ett mission och ett mission only idag. PANDURO!!! Here i come.

Dagis rules

Nu är flis på dagis o handen på hjärtat så behöver både hon o jag det. Alltså, jag behöver inte dagis på samma sätt som hon, men hon behöver göra sig av med lite energi med jämngamla barn och få sån stimulering som man inte kan ge henne på hemmaplan. Mammi rules, men dagis är dagis. Det heter by the way inte dagis..FÖRSKOLAN heter det ju, men det har inte flis en aning om vad det är. Mitt dagis säger hon när vi kommer dit. Pluttan. Hoppas hon får en riktigt bra dag därborta.

Vindate

På torsdag är det du o jag gums..Jag möter upp dig i stan kompis så går vi o dricker lite vin. En riktig prata-ut-änligen-är-det-vår-tur kväll.. Tack för idag :)

playdate

Med Ella-bus om en stund.. Kommer snart kompis :)

nä nu tror jag det regnar cats and dogs

Hur effektiv har inte jag varit när flis sovit då? en Dammsugning har hunnits med :) Sytt IN jeans (hehehe..smalismammi) o sytt gardin till kontoret. Ja just, hann o måla klart en ram till flis också....vardagsrummet ska anpassas till black o white ni vet ;) Har liiiite kvar att greja med så bäst att skynda vidare. Var bara tvungen att skryta lite ;)

hästarna var inte på promenadavstånd, så vi hälsar på dem en annan dag


Blivande hästtjej...


vi kollar in Lilleman i ridhuset


På min tid var grisarna skära o illaluktande..inte söta som de här


flis hittade en kompis direkt


besök på 4H-gården


Klängfis

Flis AVSKYR när jag sitter här vid datorn. Nicke Nyfiken är på dvd o det rockar tycker hon..ända tills hon ser att jag sätter mig vid datorn får då blir hon den värsta sorterns klängfis. Ser man inte upp får man en fot i huvudet eller en kung-fu kick i ryggen som nu.. AJJJJ flis! JA, bäst o ge sig..Bara 50 min kvar till 4H öppnar. Gissa om vi står o knackar på 9.59.. Ge mig fint väder så vi kan vara ute. Orkar inte bära runt på en 2åring som bara är uttråkad just nu :(

Regnet bara öser ner

Det finns en sång.."regnet bara öser ner..." ta dadalalala tatata..osv. Det stämmer idag o igår o som så många dagar tidigare. Det var uppehåll på midsommar. Tack o lov men ändå...nu får det väl ändå ge sig eller?

4H

Funderar på att dra med mig liten Flis till 4H idag på fm. Jag ska googla lite om öppettider så ska vi klä på oss o dra iväg. Kommer säkerligen regna idag så bäst att göra ngt kul så man inte dööööör av tristess (läs flis)

Lättad

Jag gjorde något som jag har otroligt svårt för igår. Jag tog mod till mig för att ta ett rejält snack med H. Jag är konflikträdd för att jag vill inte skrika på folk eller bli skriken på...Men alla fall så förklarade jag hur ledsen och varför jag har varit ledsen till honom utan att låta elak eller grinig. Många tårar kom det men det är dels tårar av lättnad och befrielse men också riktiga känslor. Man säger att det är den man älskar mest som sårar dig mest... Det stämmer nog. Men nu är det utrett och jag är lättad.

Fixar-flis gillar att greja med sin pappa


dagens solsken i regnet

Tack snälla mamma. Jag kan inte motstå det erbjudandet. Åh, det ska bli fantastiskt att åka med er till Lund. Nu ska jag googla lite om staden ifråga o planera min tid där så att jag får se domkyrkan som ska vara helt fantastiskt! Åh..Tack.

Into the blue

Flis sover o H åkte till Jonas en sväng. Grymt sugen på en dvd ( INTE NICKE NYFIKEN ) Så det blev Into the Blue.. Lite halvscary film som utspelar sig mest under vatten med hajar..huga. Paul Walker är en hottie, Jessica Alba en sjukt snygg tjej. Nu vaknar flis.. hej

Varm vetekudde

Är det allra bästa för en stel nacke..Uuhhh vad skönt det är. Typiskt att man som massageterapeut ALDRIG kan trycka lite på sin egen rygg/nacke.. Den varma vetekudden är min trogna följeslagare.. Nu ska jag luta mig tillbaks o låta det verka lite.

Planer på dagen

Det är uppehållsväder ute o det ser ut som solen kikar fram mellan trädtopparna. Planer på dagen finns inte. Jag har ingen aning om vad som kommer ske idag. Jag vill en massa, men troligtsvis blir det inget av det. Vi säger så här, jag tycker att det är såå kul att åka ut o kika lite på olika saker. Sånt man aldrig gör annars. Typ ta med en picnickorg o åka någonstans för att kolla in gamla häftiga monument eller byggnader. Jag toknjuter när jag får besöka vackra kyrkor och vandra i gammelstan.. Men det krävs inte ens det för att göra mig glad.. Jag blir glad bara vi gör ngt som en familj för det händer knappt att vi handlar mat tillsammans. Tråkigt. I augusti är det en familjemedlem (så gott som) som gifter sig i Lund. Det ska bli fantastiskt kul och jag önskar att jag kunde ta med mig Flis o visa en vacker stad. Tyvärr så får hon stanna hemma för att jag vet att hon inte kommer palla bilfärden dit eller hem. Men jag kommer följa med o ta tillvara på en fin stad och helg. Det sista var ju lite OT (off topic) men men.. Ha en fin dag. Nu ska jag hoppa in i duschen o vakna till på allvar.

Sovmorgon

Efter brist på sömn igår så fick jag sovmorgon idag. Vi tar varannan morgon på helgen för rättvisans skull, vardagarna så går H upp vid 06.00 o jag får ta flis när hon vaknar vid 06.30..Så då är vi ju uppe bägge 2 men gör olika saker. Jag vaknade 08.35 o det var så skönt, då är man så där gôtt utvilad och orkar ta tag i livet igen. Det vart frukost när jag kom upp..äntligen mat :) Frukost är ju bara ett måste på morgonen.

ont..

Jag har nackspärr.. it really sucks o gör dret ont :(

En liten fråga

Jag skulle behöva lite hjälp med en fråga som jag går o bär på. Det verkar vara så att jag har brist på egenskaper (både goda o dåliga) enl en viss person. Det finns tydligen inget speciellt med mig o det sårar... Så..är det någon som vill boosta mitt självförtroende lite o ge mig en komplimang eller 2 så man inte går under? *kram*

Mat igen

Kl 15 var det dags för mat hos pappa o Christine. Alltid gott med stek, kokt potatis, hemgjord sås o kokta grönsaker. Smaskens! Tackar o bockar.

Herr Ågren

Har inte kommit på besök hos fröken H. Så mamma.. var inte orolig att jag kör bakis idag. Jag tror jag petade i mig totalt sett 2 glas vin igår o 1½ glas bål. Ingen fara med det alltså.

Midsommarafton resumé

Åt åt åt, försökte få flis att sova, åt o drack lite vin mellan varven. Skrattade, var såå trött på slutet (runt 1.45) Mycket trevligt sällskap o trevlig pratstund. Ah..ska inte glömma bort att jag mitt i grillningen kommer på att vi inte har ngn välling med till flis. Jag har druckit bål så jag kunde inte köra hem o hämta. Det var bara o sätta sig på en cykel o trampa hem. TACK O LOV att vi inte var längre bort än så. Men för min del kan man säga att just den delen blev ett slags antiklimax i festandet. Inget fel på festen, men eftersom ngn ALDRIG erbjuder sig att hämta ngt, göra ngt eller liknande så blir jag bara så trött. Midsommarafton slutade för våran del kl 2 Vet inte när jag gick o la mig så sent..Hur trött som helst o efter en RASK promenad hem så stöp vi i säng. Fast väl i sängen hade jag svårt o ova. Min obekväma säng o kuddar är hemska så man vaknar nästa med nackspärr varje morgon... Midsommardagen började för min del kl 7. Knappt 5 timmars sömn inatt alltså. Jag är löjligt trött.. Går inte att beskriva så med andra ord kommer jag gå runt i dvala o bara vara idag. Nu ska Flis o jag klä på oss o ge oss ut i blåsten för att hämta bil, mat och allt annat vi inte orkade dra på hem inatt. Tack snälla värdparet för ett trevligt firande.

Midsommarafton del 1

Nu är del 1 av midsommarfirande avklarat. Sillunch med Gums o hennes familj. Alltid trevligt. Vi åkte även ner till skoghalls parken och dansade lite kring en provosorisk midsommarstång under tak. Why? Det var ju uppehåll o solsken ute ju.. MEn men. Ta en ûberkäck dam i lila långklännig med en sångröst som får småhåren i nacken att resa sig (av skräck, inte välbehag) o voijla..Lek o sång på höööög nivå. Nu ska jag koka mig lite kaffe o börja göra iordning jordgubbspajen som jag ska ta med sen. Blir ingen råfylla ikväll. TAr med lite vitt vin så får vi se vad som intages, grejen är ju den att det är ju min tur att ta flis imorgonbitti o alla vet ju att som man bäddar får man ligga.

Midsommarhälsning

till er alla från gums.blogg.se EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR ÖNSKAS ER ALLA å bara en sak till DON´T DRINK AND DRIVE

Uppenbarelse!

Eller vad heter det när man fått en slags vision om hur man vill ha det heminredningsmässigt så att säga? Först o främst...LOVE NYA PANDUROKATALOGEN! Jag har funnit min musa o inspiration:) Panduro är en hobbyaffär så detta innebär rätt o slätt att jag måste sätta min kreativa sida till o pyssla. Pyssel är min grej o den här sommaren ska gå i pysslets tecken. Jag har ett pågående projekt som jag håller på med så fort jag har tid över. Det är ett avlastningsbord till flis rum. Jag har skruvat ihop det själv (ikeamöbel)laserat det o håller på att måla lite figurer på det. Lägger ut en bild när det är klart. Men alla fall..mina visioner kommer kräva tyg, ramar o cansvasväv, schabloner o färg. Flis ska till dagis på tisdag o gissa vem som kommer stå utanför panduro med plånkan full o humöret på topp o en inköpslista i handen?? Me Me Me!!! hejja mig! Ser längtansfullt fram mot mitt black and white vardagsrum...

Nöjd, blött blött blött och inspirerad

Med de förutsättningarna som jag har när det gäller shopping. Det är ju lite sisådär med min inredningsmak så man gör så gott man kan. Jag fokuserade på vardagsrummet idag. Det blev en liten svart lotuslykta, en väggljusstaket som ser ut som ett hjärta och 2 svarta underlägg. Den ena ligger på soff bordet o den andra ska ligga på köksbordet tror jag. Var in till Åhléns. Där har jag inte varit på 3 evigheter o mycket fint fanns det.. Unnade mig en ny mascara för 60 kr (rea är bra) en rengöringskräm från Lóréal. Inget som gick lös på 700 kr alla fall så jag är helt nöjd. Det finns mycket annat som jag skulle vilja köpa hem, men nu tar jag 1 rum i taget. Vardagsrummet ska bli black and white tänkte jag.. Allt brunt känns så fet fel så nu är det ändring på g. F-a-n vad det har regnat idag. Det är inte alls lika kul o springa runt i affärer när man ser ut som en dränkt katt mellan varven. Blött blötare o blötast! Jag är insprirerad till att göra det fint här hemma.. Man vill ju liksom ha en röd tråd.. det är ju bara så. Ska snart hämta flis. Blir en sväng till affären också. Jag lovade ju liksom en piggelin efter dagis idag o sen måste det inhandlas jordgubbar också :)

Get ready for shopping

Som sagt, att göra listan är lång men det skiter jag i. Nu ska det shoppas. Jag är på inredningsjakt o vet vad jag vill ha (tror jag) vi får se. Ska till farmors grav först såå jag tror faktiskt jag ska åka nu. Flis ä på dagis o jag ska passa på o utnyttja dagen till fullo!

Frukosttime, små grodorna och kräftsill

Jag äter en ciabatta o dricker en kopp kaffe. Flis har petat i sig en vällingflaska o vattenmelon. Vattenmelon till frukost...jaja. Bara hon har ngt i magen innan det är dagistime. Flis ska fira midsommar på dagis idag. Dags för favoriten små grodorna och pryda en midsommarstång med blommor o grönt. Hoppas att vädret håller i sig :)Just det..måste ut o klippa lite blommor som hon kan ta med sig. Jag ska på kräftsilljakt idag. Så sjukt gott men lite svårt att få tag i. Ska kika efter en kräftsillsburk hos fiskhandlaren. Spännande. Det är typ enda gången jag handlar fisk från fiskbilen. Undrar varför det är så`? Jag gillar ju fisk. Alla fall, lax som är benfri o i portionsform, fiskbullar och torskblock som det bara är att göra iordning utan direkt krångel. Nu är det någon liten person som tycker att jag är VÄRLDENS tråkigaste människa när jag sitter här o skriver så jag lär packa ihop min lilla bärbara vän o greja lite inför dagistime

Lååång natt

Jag kunde inte somna igår. Jag hade verkligen 100 saker o tänka på. Det är svårt att slappna av när man vet att det är många BORDEN i omlopp.Jag ska göra mitt bästa för att katalogisera efter kategorier under att göra listan. Men jisses. Det vart en låååång natt, vred o vände på mig tills jag insåg att jag måste ta tag i vissa saker innan jag kan slappna av. Ett slag av dåligt samvete slog över mig när jag insåg att jag inte varit till farmors grav på länge. Jag saknar henne så otroligt mycket. Min fina fina snälla farmor..Åh..Det är inte utan en klump i halsen och tårar i ögonen som man bara känner att en kär människa saknas så ofantligt mycket. Älskar dig Farmor.. Jag ska köpa en fin blomma o ta med till graven idag.. Jag önskar så att farmor hade hunnit med att träffa flis. Flis skulle älska min farmor..Hon har fått något efter henne alla fall. Flis heter ju Karin också och det är efter min farmor. Åh.. saknar

Något för mig?

One week diet? Man minskar massor redan första veckan..Något för mig? 370 kr kommer det gå loss på för en flaska...

Avrundning

Lillflis var helt supertrött nu ikväll. En helt slut liten dam som har härjat mest hela dagen. Imorgon är det midsommarfirande på dagis. Flis ska få ta med sig lite blommor som de kan pryga sen fina midsommarstången med. Hoppas på ok väder för barnens skull. Mat ikväll; marinerad grillad kyckling med ris (förlåt mamma), kall sås och sallad. Mumsfilibabba! Gick in i ett riktigt matkoma efter maten, unnade mig ett glas röd vin till maten o det smakade alla tiders :) Nu har jag makat mig ut till soffan och sitter med datorn i knät och funderar på dagens bravader. Jag hittade faktiskt en likadan skattkista som flis råkade förstöra för Oliwer så den köpte jag o gav till gumma. Rätt ska vara rätt och helt ärligt så hade jag inte kunnat se gumma i ögonen förrän jag hade gjort rätt för oss. Skönt att ha det avklarat. Vi var o handlat midsommarmat idag på Maxi. Vi var inte ensamna där om man säger så..lägg av vad mycket folk o vi som trodde att vi var smarta som handlade idag o inte imorgon..Nope. En skum sak..det var kö vid färskpotatisen! Jag har aldrig köat för potatis. Komiskt.. Dags o runda av för dagen. Jag ska dra en filt över mig o ligga i soffan o slötitta på EM. Hittar jag inget mer såå over and out, vi ses imorgon.

Fotboll!!

Nä..jag är inget inbitet fan, men det är ju EM o man ska stödja sitt landslag. Såå Hejja Sverige! Kick some ass...

Trevlig fm tills...

Flis har förstört en prydnadssak för Oliwer...ÅH NEEEEJ... Vet inte hur jag ska få tag på ngt liknande (helst en likadan) Vi hade en supertrevlig fm ända tills flis tog en Skattkista (porslin från Sia) o tappade i golvet. Kan inte tro att hon slängde den , jag tippar o tror att hon tappade den. Locket gick såklart sönder o usch vad jag skäms. Fick Flis o säga förlåt, men det lagar den ju inte. Nu ska jag surfa lite efter en liknande o HOPPAS att det finns att få tag i. Förlåt älskade gumma o plutten. Jag ska göra allt för att hitta en ny.

Rekord!

76 underbara människor hittade min sida igår :) Välkomna!

Tomtegröt

Japp, det tar 3 evigheter att göra den, men åh.. det är ju bara så värt det. Jag som vill ha frukost på minuten när jag vaknat, ja..då är det lite tuffare.. Flis har ju ätit välling så hon står sig lite längre innan det är frukost. Tomtegröt..Hehe mitt i sommaren. Nu ska jag gå o hälla upp lite kaffe. Har blivit en morgonvana och ett måste för att orka vara lite piggare än vad jag faktiskt är. Ok, har inte pissigt morgonhumör men jag vill ha frukost innan jag kan känna mig som en trevig människa. Efter frukost ska flis bada. Nu MÅSTE den sista tippexen bort...Huga

Tusen strålande solar...

Jag satt som trollbunden igår när jag läste min sommarbok. Den är hittills typ 89 sidor in i boken, allt som jag önskade att den skulle vara. Vacker och hemsk, öm och hård, berörande och avståndstagande. Boken gör ont att läsa, men en riktig bok SKA beröra. Jag har en bokdate när flis ska sova efter lunch..Kan inte släppa den. Precis så ska en bok vara!

Hallå?

64 pers har varit inne o kikat på min blogg idag..Rekord!!! Hallå...vilka är ni som hittat hit o inte lämnar ett spår efter er :) Imorgon ska flis vara ledig. Alltså hemma med mammi HEEEEEELA dagen. Jag har planerat en lekdate/picnic med Gumma o Oliwer i en lekpark. Det ska bli såå mysigt. Plutten är ju bara för go..o gumma..hon är min syster i vått o torrt. Hon vet allt om mig o älskar mig ändå. Love to you. Blir det lite regn imorgon (hoppas inte) så tar vi en sväng hem till dem istället. Picnic på gröna mattan liksom :) Alla fall.. Riktigt trevligt ska det bli o jag har inte träffat dem på evigheter så vi saknar dom MASSOR. Alltid trevligt o få schyssta kommentarer i mina inlägg.. Over and out S

The diet

Ok, har slarvat lite ett tag. Allt mellan mediciner och födelsedagar har det inte varit total fokus. Igår drack jag en shake till lunch, ok smakar inte värst bra men det går ner. Idag åt jag en fullkornspastasallad till lunch, det är rättså bra tror jag. Har ju motionerat lite via promenader o cykelturer. Känner mig inte "FIT" så att säga, men inte heller som en-dallrig-gelé-liknande-manet/kaskelott som är uppspolad från havet. Sjön kanske ropar på mig när jag ska bada o vill ha mig tillbaks som sjökossan Sara, men det vet jag inte förrän jag har gett mig i o tagit ett dopp. Det kommer bli bad i år. Jo, det kommer att bli minst 1. Har hört via aftonbladet att det finns en burkini. Typ heltäckande våtdräktsliknande med slöja för muslimska kvinnor. Kanske värt att införskaffa en sådan?

Jag har hittat min sommarbok

Jag har hittat min första sommarbok. Jag vet inte när jag kommer läsa (förrutom när flis sover) men jag var bara tvungen att börja förrut.. Boken är skriven av min favoritförfattare (ja, jag har tydligen en sån!) Khaled Hosseini o boken heter "Tusen strålande solar". Jag bara älskar sättet han skriver på o nu när jag lärt mig att läsa igen på det sättet en bok förtjänas att läsas på...Jag "ser" det han skriver..Amazing.

Åh..NEEEEEJ

Flisiris är bara 2 år gammal, men hon är klurig och smartare än vad jag någonsin kunnat ge henne cred för. Hon öppanade alltså en LÅST låda (barnsäkerlås) och tar fram en tippexburk. Jag är på toa högst 2 min (men det räcker tydligen) och jag frågar henne.. "flis, vad gör du?" "målar med pensel",säger hon "behöver mamma bli orolig?" frågar jag. "neeeeej", säger hon. Okej, blir hon tyst en längre stund = bus på g Målar med pensel?= DAGS ATT RUSA DIT DÄR HON ÄR Åh...NEEEEEEEEEEEEJ...Flisiris..Vad gör du???? "målar läpparna mamma!?" säger en lycklig flis. Åh..neeeeeej. Hur HUR får man bort tippex från ansiktet???? Jag ringer i lite halvpanik till mamma. Mamma.. HJÄLP flis har målar på sig själv i ansiktet med TIPPEX. HUR I HELA FRIDEN FÅR JAG BORT DET?? (helst för 5 min sen) Barnolja fick det bli o det funkade bra i ansiktet. Mamma frågade om inte jag har gjort ngt hyss när jag var liten? NÄPP, inte jag inte ;) Flis händer sitter det fortfarande kvar på by the way. (Inget på möbler alla fall, ngt att bli lite glad över.) Margaretha (förskollärare) tyckte att Flisen var riktigt kreativ..Jo..så kan man också se på det. Jag var inte lika positiv om man säger så. Nu är det städning del 2 som gäller,den spännande dagen från igår fortsätter

flis + tippex= :(


På begäran; till mormor från flis


Kalas för 2 2-åringar

Grattis i efterskott Leo i Forshaga :) o tack för ritblock o pennor. Tänk 2 själar o en tanke... Flis gav ett paket o fick ett tillbaks. Dubbellycka. Tog inga bilder.. GLÖMDE kameran. (pucko..jag som har blivit haj på att lägga ut bilder o allt) Jaja..nästa träff blir det mer bilder :) Thanks Marie för en trevlig pratstund

Felicia utforskar Café August lekplats


sötaste Ella-bus


Effektiva timmar

Nu är det så här..Flis är på dagis i 5 timmar. 9-14. Jag har en hel del o göra i huset som var planerat till förra veckan, men en liten sjukling var ju hemma med mammi så det vart inget gjort då. Nu är det effektiva timmar som gäller. Flis ska till dagis imorgon med, så jag kan ju göra lite då också. När jag hämtat flis idag så ska vi till Forshaga o träffa Leo o Mari från föräldragruppen. Det var typ ett år sen vi sågs så nu när barnen fyllt 2 så är det absolut dags o fira. Nej, har inte tid o sitta här o fördriva tiden..

Bio

Var på bio med Evelina ikväll. Skulle se "Satc" men det är lite svårt när den har premiär nästa helg...Oooops.. Istället vart det "Brudens bäste man" med SUPERBABEN Dr Mcdreamy från Grey´s anatomy. Sweet jesus..har han vägarna förbi så är han mer än välkommen in för en kaffe. Grymt bra film, ROMANTIK på höööög nivå. Det gör mig lite avundsjuk..eller en hel del faktiskt. Fan, jag vill också bli svept som av en stormvind och kär upp över öronen, jag vill åka på en romantisk weekend o bli överöst med kärlek. Kommer det hända måntro...

fikamys

TACK till "nosefiin" "nonas" o Ella för trevligt eftermiddagsfika idag. ALLTID ALLTID kul o träffa er o småtjejerna är såå goa mot varandra. LÖÖÖÖÖVE YOU

"Märkes"pryl

Fick en jättefin keps av pappa o C efter att de hade vart till Mallorca. En liten krokodilkeps. En rosa som jag faktiskt kommer att använda. Den är snygg, så jag orkar inte spekulera om den är riktig eller inte.. Tack pappa för den fina kepsen och en flaska med likör 43 :)

Ang mitt utbrott igår

Så här är det. Ni som anmärkt på vad det står för ev svordomar HAR INGEN ANING om vad jag har skrivt eller inte har skrivit. Hoppa inte på mig, ni kan bara spekulera vad som står så LÅT MIG VARA!!! Jag är bara en människa som har lika mycket rätt som alla andra att bli arg o skriva av mig..Så som sagt, kan du inte översätta mitt utbrott med siffor, figurer o bokstäver ordagrant... LÅT MIG VARA!!!!

fotboll

Sverige möter Spanien idag. Hejja Sverige!!!

Annolunda för att vara vi

Ett kombinerat födelsedags/studentfirande på Café August. Annolunda menar jag att vi i min släkt o familj har tedens att bli MÅNGA när det vankas kalas, men inte idag. Bara sååå skönt o lugnt. Sen lite kaffe o tårta på hemma hos faster M o kusinerna. Å vilken lägenhet sen.. Sweet jesus alltså. Nu vet jag att jag är officiellt född utan klädsmak eller inredningsintresse... Blir lätt avis när folk fått till det så sjukt bra på liten yta o det kändes större i deras lgh än i mitt hus. Nope. Gillar inte mitt hus km2 mässigt just nu. Totalt oplanerat hus som bara känns litet för tillfället. AVIS! Ok, man har det bra som kan bo i hus när man studerar.. MEN, det ser ju inte ut som JAG vill ha det..Inte på långa vägar. That sucks. Å vem har pengar (inte jag) till att kunna fixa o köpa det man helst av allt vill ha? Nu skulle det vara en bra tid att vinna si så där 2½ miljon, en överraskningsdate med Ernst K, lite mera jobb o ett presentkort på städning av en firma som slumpmässigt valt MIG.(bara för att.. vet ni) Verkligheten knackar på dörren när man hör hur trevligt folk har det på sina utomlandssemestrar, golfturer, shoppingrundor, bra o välbetalda jobb. Verkligheten knackar på när magen knorrar i slutet av månaden och det som finns i kylen är vanlig mjölk, smör o ost. Typ sånt man inte kan äta som laktosintolerant...För mina produkter tar slut fortare tyvärr..å dyrare att köpa så det blir inte alltid allt på inköpslistan. Verkligheten knackar på när man betalat räkningarna och man inser att det kommer bli en lååååååååång tid innan nästa löning. Mmm, nu har jag vältrat mig i självömkan en stund tillbaks till verkligheten o börja med maten. DEN GÖR SIG JU INTE SJÄLV H!!

Nä nu...

Nu ska jag svära lite för att jag är ARG på den jag bor ihop med. Mitt barns pappa och min sambo! Du din... /(&%¤#"!?^*_:;:_.,.-'¨+08jaskjfgqwurqpäiwrhö/&%¤#"D Att du alltid... )(76252431´¨''¨^**Ää?=(####¤56789800=(/&%2!!"#¤¤% Du gör mig.. lakjsföaiherfqäp==)(/&&%%¤#"&%¤#"!*_:;:_**^) Var endaste dag... 09?=)(/&87(/&%#"!456?paöfafjaqbJFRUYF: Nu är jag så... ?=986479+087&¤#"#¤%&()**** och.. Löä'a'a'**'äöalkjagfDE!½½½§§§§ punkt slut.

Hoppsan, höll på att glömma

Okej, det handlar inte om pengar när det gäller att deltaga i stadsloppet. Tack mamma för att du erbjuder att betala startavgiften. Betalar du för det som kommer hand i hand med tortyren? Dvs sjukhusvård (för vrickade fötter, blåsor, mjölksyra och främst av allt andningsstillestånd!) NEEEEEEJ Sara kan bara inte genomföra ngt dylikt. Herregud, det skulle ju chocka mer göra gott. Så tack snälla mamma för att du kände det som din uppgift att få runt mig på det där loppet. Vi säger så här; betalar du och dessutom går runt med mig så kör vi ihop nästa år!

Avrundning

Ah.. det är helg. Snart dags för en pizza o vin. Vi har haft en bra dag flis o jag. Kalaset var jättetrevligt som vanligt. Barnen är så duktiga o förtjänar att firas. Flis sömn? Mja..ca 1 tim o 20 min sov hon. Det är väl ok men inte helt bra. Minst 1.5 måste hon få för att orka med sig själv till läggning. Jaja. Imorgon är det stadsloppet. Några eftersläntare ser vi väl när vi sitter på café agust o firar min kusse L som tog studenten igår eller ngt. Deltagande från min sida..Mja..lite sämre med det. Har ju varit sjuk o grejer o praktiken..skolan..hus o hem..ja listan kan göras lång av ursäkter. Dessutom vill jag inte behöva betala flera hundra kr för att SPRINGA. Varför betala för det? Ge er ut i milspåret på kilene istället.. Det är gratis o bjuder på vilda djur runt omkring. (typ orm ni vet...)

Snurrig dag

Vi är bjudna på sommarlovsfirande kl 13.30 idag. Alldeles för tidigt för flis med tanke på hennes sovtider. Jaja, gick ut för att söva henne lite tidigare än vanligt o lunch lite tidigare än vanligt...Vad händer nu?? Flis ligger ute o sover o grannpojken försöker dra igång en TRIMMER för att rensa på tomten. IBLAND vill jag bo i en öde stuga utan ljud bara för att hon ska få sova ifred..Måste sticka över till A o fråga om han kan göra det där liiiiiite senare. Vi drar ju ändå om 40 min....SNÄLLA...

Fredag den 13

Skrockfull? Nja, not really. Ok, har en sak som är typ tabu (men det gäller jämt inte bara idag) O det är nycklar på bordet. Inte ok. Idag ska Flis o jag åka o fixa en liten avslutningspresent till 2 underbara barn som får sommarlov idag. Bara ngt litet för de är duktiga i skolan o med sina aktiviteter. Dagen började 06.30 för mig. Flis har varit uppe sen 06.05 med sin pappa. Ibland är det så skönt o vända på huvudet i 20 min o veta att hon blir underhållen en stund o behöver inte mig just precis då. Idag TVINGADE flis upp mig. Hon ville prompt inte dricka välling i min säng utan ville sitta i soffan. Bara o gå upp.. ÄR så inte upplagd för en diskussion så tidigt på morgon o definitivt inte när jag är nyvaken. När jag är nyvaken gäller 1 sak (generellt sett 2 men men) O jag ska ha frukost. Helst direkt för jag är ASHUNGRIG när jag vaknar på morgonen.. Alltid. Nu ska jag ta en dusch medans flis ligger i soffan o kollar Nicke Nyfiken. Sen bara o ta tillvara på dagen. Hoppas det blir lite varmare idag med ett stort inslag av sooool. :) ha en finfin dag med allt vad det innebär

Lyrisk

Vilken dag. Vilken fantastisk dag! Jag kan inte vara annat än lyrisk när jag reflekterar över dagens händelser. Jag har för det första haft en riktigt toppendag på jobbet. Att bli förskollärare kommer passa mig perfekt. Barn är underbara människor o du kan alltid lita på att det kommer 200% sanning från dem. Jag fick desstuom jobba med min handledare som jag bara ÄLSKAR! Gisela..du är bara bäst. Bättre handledare finns inte, det är jag helt övertygad om. TUSEN tack för allt du ger mig. Flis har varit på dagis idag för första gången på en vecka. Hon rusade in o föll in i leken på en gång o har haft en grymt bra dag. Tack o lov för Gryningen! Fick sluta lite tidigare pga att barnen försvann tidigare än väntat. Ingen vits att sitta själv där då inte. Kom hem o H hade faktiskt påbörjat maten! Inte illa. Tack för maten. Efter maten kom Stefan hem med en..hm..leverans. Det visade sig att dagens positiva anda höll i sig en stund till. Winedelivery så att säga. Stefan..TUSEN tack..Imorgon kväll ska jag öppna den välkyld o njuta....lääääääääänge. Flis tokgillar Stefan. Hon blir alldeles överväldigad när han kommer o det splitter i hela henne. Tokflisen..Gillar att showa o det syns att Stefan gillar henne med.. Nu är det duschdags o sen sängen.. Skönt sliten efter en BRA dag

Äntligen!

Äntligen nr 1 Jag ska jobba idag. På Klippan där jag gör min Vfu. Jag är så glad att de vill ha mig som personal o medarbetare. Jag måste ju alltså göra ngt bra! F-A-N vad kul. Jag lääääängtar verkligen efter alla barn o personal. Det kommer bli en fantastisk dag. Äntligen nr 2 Flis får gå till dagis idag o bli stimulerad o leka av sig ordentligt! Äntligen nr 3 Försäkringskassan som verkligen gjorde min dag igår.. På tiden måste jag säga. Ang sminkhistorien igår..Fatta vad svårt det är att få bort kletet från de numera vita listerna..o på handfatet och på klinkersgolvet och på flisiris...Huga. Gissa om vi blev lite ovänner när hon hade kletat in sig o jag fick knappt ta bort det. Mamma!! Hur överlevde du 4 barn??

GAAAAHHH NEEEEJ

FLIS....NEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!! H**v*t*s J**la K*****l**e..Hur kan JAG vara så inåt h-vete dum i huvudet??? Så låt det här bli en läxa för oss mammor (o kanske pappor) som använder smink. LÄMNA INTE SMINKET FRAMME DÄR NÅGON LITEN KAN FÅ TAG PÅ DET. Nu har jag en slags brunkrämsmousse över HELA HELA BADRUMMET o inte att glömma på HELA FLIS :( Buhu...buu....Det är ärligt så att man skulle kunna grina.. Men det är mitt eget fel för det är trots allt jag som lämnat det framme..SKIT OCKSÅ!

Kalastime o dagdröm/nattdröm

Idag ska flis o jag till Klippan på sommaravslutning/vårfest men det är inte förrän kl 17. Hoppas vädret håller i sig. Det visade ju sig imorse när jag drog upp persiennen att det hade regnat ute. Hm, lustigt alltså..Jag drömde att de spöregnade inatt o att det smattrade mot fönsterrutan i sovrummet. Hade inte så fel alltså. Drömde även att Flis var kletig i ögonen. Varför vet jag inte, men jag buttade på H för att berätta det och vad han skulle göra åt det...eh...det vet jag inte. Jag har tedens att dagdrömma ibland, men mina drömmar på nätterna brukar ta alla priser. Det är morgon här på Kärrängsv 4 och frukost har redan intagits o 2 koppar kaffe. Jag är verkligen inte ngn ultimat morgonmänniska. Alltid svårt att ta mig upp, sover dessutom skitpissigt om jag vet att kl är ställd extra tidigt. Men grejen är den att kommer jag bara upp så brukar resten lösa sig. Face the fact liksom. Idag funderar jag på om Flis o jag ska ta en sväng till stan, eller om vi bara ska ta cykeln ner till skoghalls centrum o fixa det vi ska ha där... En sak är säker, det lär sluta blåsa en hel del. En liten ikeatur kanske?? Då kan det ju blåsa bäst det vill menar jag...

Conrad Höök


flis o mammi på tågtur


Klassiker

Eftermiddagen tillbringades i Mariebergsskogen. Världens finaste lilla oas mitt i centrala Karlstad. Helt klart en Karlstad Klassiker... Vi åkte med Conrad Höök. Ni vet det där tåget som åker runt Mariebergsskogen och visar djur,natur o gamla charmiga timmerstugor o kvarnar... Flis var såå salig. Ska lägga ut en tåg bild på oss lite senare. Sen vart det lite plask i vattnet (inte så varmt får jag säga) även om vi bara doppade fötterna så fanns det entusiaster som låg i läääänge. Burr. Vi hann att utforska nya lekparken lite grann men en sak är säker... MER MARIEBERGSSKOGEN ÅT FOLKET!!! Å H var inte med som vanligt, han jobbar o sliter hårt i värmen

bortblåst

Nästan som man kände hur vinden tog tag om bilen när vi gav oss ut o åka tidigare idag. Huga. Det är lite sludigt faktiskt. Tur att mammis kör lugnt o säkert. Vi åkte aldrig till museumet. Det fanns inte ngn kul utställning för flisiris att kolla på. Trodde Alfons utställningen var kvar men icke sa nicke. Vi åkte till barnens hus istället o Flis blir överlycklig när vi går in där. Det är inte så att hon vill ha typ ALLT eller något överhuvudtaget faktiskt, men det ska kollas o undersökas. Även sånt hon icke bemästrar. Dagens inköp; en nagelsax med skydd till henne (hennes "gamla" är spårlöst borta) och en förpackning med kritor som man kan rita på gatan med. Frågan är då följande. Är det jag som tycker det är kul eller flis? Hm..Att döma på vårt konstverk som pryder uppfarten så måste jag säga...jag. Det är ju skitkul o jättemånga olika färger. Jaja, hoppas på lite regn så småningom. Vi åkte till Bergvik (Obs!) för jag hade lovat Flis en "struta!". En struta är en stutglass. Men när vi kom dit ville hon hellre ha en piggelin. Mindre kladd!! Jippi. FLis är så sjukt social, hejar vilt på ALLA! Gamla griniga pensionärer vägrar oftast hälsa tillbaks, men så finns det de som säger.. "åh, en liten tjej som äter glass!! Vad gott det måste vara... "Piggelin, säger Flis" o då säger en himla gullig dam " jag gillade också glass när jag var liten, men nu är jag så gammal o det är för sött för mig numera." Hm.. Vad säger man då? Ja, du är gammal men glass är ju ALLTID gott. Eller Nej, du är inte gammal (fast hon märkbart är det) o det är valfritt om man gillar sött eller inte? Jag drog lite i mungiporna o pressade fram ett leende o nickade lite lätt. Det räckte tydligen för då sa flis. GAMMAL TANT! Hm. Tanten skrattade lite o gick vidare. Skulle jag ha bett om ursäkt kanske? Barn är ju alltid ärliga. Dra mig baklänges på en lite vagn vad det blåser ute. Nu är det typ 5 gången som Henriks lilla dammprydda träd blåser omkull ute på altanen. Ni vet det där grymt stygga plasträdet som är ingrott i damm som stod i vardagsrummet? japp, det förflyttades av MIG ut till altanen. H är sur för att han tycker fortfarande att det är det snygggaste ever.. Suck. SMAKLÖST! In kommer det inte igen alla fall. Punkt slut.

Västan vind viner i värmen

Jisses amalia. Det blåser rejält idag. Jag som hade tänkt en båttur med båt-bussen dag. Men det känns inte riktigt aktuellt med tanke på vilka vågor som kommer gå på sjön. Jaha, det får bli en annan dag. Så..aktiviteten idag. En tur till biblioteket/museet? Måste kolla om museet har ngn kul utställning för Flis annars blir det trist på typ 1 sek. Rättså mulet ute idag också...Skönt med en dag som man inte kommer svettas ihjäl alla fall. Klagar inte på värme o sol, men en mulen dag o kanske lite regn vore på sin plats. Japp..Flis är fortfarande prickig men inte alls lika illa som tidigare. Lite färre (intalar jag mig) blåsor på fötterna o en rinnande näsa. Hoppas verkligen det blir bra snart. Lilla smulisen..

Glömde en sak...

VI HAR SOMMARLOV!!!! 1 år avklarat (bara) 2½ kvar...

Update om Flisiris

Fick en läkartid idag till Flisiris för bvcsköterskan hade såklart inte tid. Jag lyckas pricka in ALLA dagar som hon inte är tillgänglig o sånt är irriterande men ett faktum. Jag satt i telefonkö till min o flis husläkare Dr Andersson som återigen sträckte ut sina armar o gav mig en tid. Vi kom dit lite tidigare än vår tid för det skulle tas ett halsprov oxå. Efter en koll av läkaren så konstateras ett VIRUS. Vet ingen vad det kan vara..då är det ett virus. Flis har ju varit prickig över hela kroppen o har blåsor på fötterna. Prickarna är nästan borta men blåsorna är kvar, såå Flis ska vara hemma 3 dagar från dagis pga smittrisk. Men vad som hon skulle smitta vet jag inte. Men vi lär ju inte kunna träffa några vänner eller så på ett par dagar. Vi lever alltså, men vi kan inte träffa någon just nu. Eller..kom o träffa oss på egen risk? Tack snälla LINDA P för att du gjorde mig en bamsetjänst idag o tog med mina arbeten till skolan. Du vet inte vilken underlättan det var för resten av dagen. Imorgon har jag bestämt mig för att börja dieta igen. Det är varmt som hell ute o jag vill verkligen bada i år.. Nu är det fokus som gäller.

Evelina o jag


min lilla prick

Lilla söta flis är alldeles prickig om fötterna (lite på kroppen också) och har otäcka blåsor som jag itne vet vad det kan vara.. BVC dags imorgon o jag kommer hänga på telefon tills ngn hjälper oss. Det gör ont i mammihjärtat när man inte vet vad som är fel på sitt barn o inte vet hur man gör det bättre :(

Grattis till mig 29 år!

Hehehe, jag fyller år den 10/3 men en underbar vän firade mig igår med pompa o ståt. En toppkväll i inre hamn med räkor, vitlöksbröd och öl. Fortsättning till nöjes uteservering i stan för lite dessert o yttligare en öl. Tack söta goa Evelina, 7 tusen tack för en oförglömlig kväll. Måste lägga ut koret på oss från hamnen. Servitörern var inte så duktig men mitt kort blev toppen! Träffade Mia som är Evelina bästa vän, sjukt trevig person. Grabbarna som var med hade fotboll i blickfånget så värst social var ju inte de, men himla trevliga de också. hehehe Evelina att du bara kommer på tanken o fira mig nu...det är du det. Tack. Jag behövde verkligen det här! puss o kram

sjukt

Flis är mystiskt sjuk. Hon är sååå prickig o jag tror inte på vattkoppor. Sjukvårdsupplysningen SUGER!!! Varför får man ingen hjälp för? För att få svensk sjukvård så måste man vara så gott som döende... Jävla skitsystem!!!

Överambitiös?

Vet inte ens om det stavas så...men jag fick höra att jag var det ikväll.
Vi hade dagisavslutning o picnic med Gryningen/Kulingen. Jag hade bjudit med farmor,farfar, morfar och Christine. Det jag hade gjort iordning var; pastasallad med kyckling med dressing, fixat jordgubbar, vindruvor och melon som tilltugg. Det fanns även lite caramel brownies o en 2 lit bubbelvatten. Det fanns även lite annat i min korg tex servetter, muggar, papptallrikar, bestick osv.
Farmor hade fixat kaffe o en paj(med såååås...mums)
Jag hade fixat o grejat många timmar o vad händer? Inte ett tack från min sambo...åh nej då. Tacksamhet är farligt o hemskt så det finns inget värre.
Men hallå, att kalla mig överambitiös är väl att ta i. Jag säger bara; SKIT NER DIG O GÖR ALLT SJÄLV NÄSTA GÅNG DÅ Leif!!! (inget ont om "leifar" generellt sett, men en leif är en smart-as/besserwisser typ som inte ligger högt på listan.)

Å då ska ni få veta att det blir andra ljud i koskällan. Ibland kan killar/män vara riktiga DRETHÖGAR!!! Grrr. Aldrig blir det bra.

Picnicen var helt suverän. Strålande solsken och glada ungar. Personalen är bara bäst o även om det blev en liten grej med paketen...så ordnande det upp sig. Barnen sjöng och showade o var så otroligt duktiga. Detta avslut blev pricken över i över denna dagen. Lilla flis..dagistjej o sångfågel :)

Imorgon ska vi åka till sagolika sunne. Eller Lysvik rättare sagt, mitt ut i ingenstans o trots att vi har varit ett par i 5 år så hittar jag liksom inte dit. Vi åker o blir borta hela dagen. Härligt o träffa H´s mormor o morbror. Så klockrent lugna.. en finfin dag för oss alla.
over and out, Vi ses när vi ses o hörs när vi hörs.
S

flytt

Bloggen ska tydligen flyttas. Bara så ni vet så kan jag försvinna ett par dagar, men i´ll be back!

Nu ska vi se, sa den blinde...

Idag är det mammi o flis dag. Vi har gjort stan o ätit glass på uteservering och härjat i lite affärer. Flis fastnade verkligen för Lotta på Skopunkten. Mycket trevlig kvinna by the way, tack för en trevlig pratstund! Shoppade 1 klänning till Flis (har ca 4 likadana nu, men sååå sjukt söta med sina coola mönster. Ska försöka få liten flis att modella lite så lägger jag upp bilderna här) o ett par 3/4 jeans med my little ponny tryck på byxfickan bak :)
Jag fixade 2 par tygskor (svarta o vita från punkten) och ett par söta ballerina pjuck till flisen.
AH! inte att förglömma..1 liter jordgubbar för flis såg en man sitta o äta några när vi åt glass. Mammi köpte såklart till henne. 2 st sen var det si så där gott med det..Japp.


Nu ligger flis o sover. Jag-borde-listan är SJUKT lång idag. Får se vad jag orkar göra. Litteraturstudien ligger o väntar på mig. JIPPI! Har inte mycke kvar, men det där lilla sista att få ihop påsen så att säga verkar vara en halv omöjlighet...Men själva litteraturen är klar, men det fattas lite. Bara pyttelite, men det är svårstartat när hövve verkar ha gått på semester.

Picnic/avslutningsdag på dagis ikväll. Morfar o Christine och Farmor o Farfar ska faktiskt med så jag ska styra upp en pastasallad o ta med. Farmor fixar kaffe :)

Nä..tänk om man skulle göra ngt nyttigt? Bara lite?
Jag är ju ingen solpressarguru så jag kan lika gärna vara inne o greja.
peace

totaly forgot

Helt ur funktion igår..Min hjärna alltså.
Jag hade en bra dag igår. Opponeringen gick överförväntan så bra! Tack Jon, Sofia o Linda för de fina orden :)Jag suger åt mig som en svamp av det ni sa.
Linda frågade om vi skulle ta en promenad på Kilene igår. Ingen mil sa jag..jag fixar liksom inte det. Har ju varit lite skruttig ett tag så..(URSÄKT!) men hallå..gå en MIL eller? Nja...vete faeen jag..
Så, 5 km är bättre än inget. Saken är den att jag har HÖRT att det finns mycket ORM!!! på kilenegården. Jag gillar inte ormar, men det är inte lika illa som grodor. Trodde jag alla fall.
Nu visar det sig att jag gillar verkligen INTE ormar heller o igår såg Linda o jag 2 st på vår promenad. HUGA!!!
Lite ironiskt dock, där går vi o pratar om orm (att det inte är såå farligt ändå, det finns ju saker som är värre) och så bara så där så slänger sig Linda på mig o skriker till. Jag skriker också. För säkerhetens skull, jojjomensan..där låg det en slemmig sak vid vägkanten..usch. ORM..Herregud!

Dagens adrenalinkick nr 1. Japp, pulsen rusar till 200 typ o vi småspringer en bit så ormen inte ska hinna ikapp oss.
Vi fortsätter vår promenad (lite mer varsamma o vi går verkligen mitt i spåret) o vad händer en si så där 15 min senare..en ORM till. 2 orm på samma dag samma timme o under samma promenad. Jag kan tillägga att jag inte sett en orm i det fria så att säga på flera år. Nu 2 nästan samtidigr. Stor chock för mig (o Linda visar det sig).
Den ormen är en huggorm. Inte bra. Nästan mitt på spåret låg den där o solade sig...Fy faaaaan. Vi skriker 1 gång till i ca 30 sek. Högt o gällt, riktigt tjejigt. Vi hoppar åt sidan o för en sekund kan jag lova att jag tänkte vända o gå åt andra hållet då det slår mig att det ligger faktiskt en orm åt andra hållet med..HJÄLP fast i ormskogen!!!
Så, vad göra?
Vi tittar på varandra o Linda säger att vi springer på 3. 1,2...3 o gissa om vi rusade. När man tänker lite i efterhand så skulle jag lätt kunna ha tagit ett trestegshopp på typ 18 meter bara för adrenalinets skull.
Ormen var slö (som TUR var) o reagerade inte när damerna klampade förbi med tunga livrädda steg. Frågan är bara..var vi eller ormen räddast?
Jag säger vi.
Efter denna dagen vart jag väldigt kringkring. Glömde totalt bort att kika på datorn igår så därför inget bloggande under gårdagen. Totaly forgot liksom. Hade bara orm på näthinnan o var helt övertygad om att jag skulle drömma om den under natten. Gjorde inte det.Tack o lov.

Nu ska jag göra lite komplementering av min observationsstuide.
Rock on!

Nu jäklar

Ha! Nu är big mama på g. Bilder som har ploppat upp och en presentation av moi!
Ser bra ut det här du.. Nu ska det bli en häftig presbild också :)
ha en finfin dag..
Nu ska jag äta lite lunch och peta i mig penicillin.
pussa!

en egen pöl o plaska i

en egen pöl o plaska i


Världens sötaste Ella-bus..

Världens sötaste Ella-bus..


årets första dopp :)

årets första dopp :)


årets första dopp :)

hehehe det här är mer än vad jag badade totalt sett under hela 2007!

Ella-bus, Oliwer o Flis

Ella-bus, Oliwer o Flis


stooort paket

stooort paket


Felicia 2 år

Felicia 2 år


Äntligen, en egen cykel!

Äntligen, en egen cykel!


Felicia 2 år 25/5 2008

Felicia 2 år 25/5 2008


kolla in

Lagt in lite bilder under bildarkiv :=)

insikt

Att vara laktosintolerant innebär att om man äter någon produkt som innehåller laktos..så får man ont i magen.
Slutsats o insikt: Även gammeldags vaniljglass innehåller tydligen laktos,och är inte bra för min mage :( hm...dumt

RSS 2.0