proppis

Shit vad proppis jag är. Det vart som vanligt super god mat hos farmor o farfar, men jag är så proppis så jag är i matkoma :)
Bra slut på en bra dag. Inte har jag ont i min mjölkmage heller, alltså har jag skött mig väl idag. Skulle gjort mig lite fin ikväll o pysslat om mig själv lite. Får göra det imorgon istället. ORKAR INTE NU..
heppohopp

Skön dag

Flis o jag har varit till öppna förskolan idag tillsammans med gumma o plutte.
Vi tog en rejäl promenad och det var skönt o bara komma ut o röra lite på sig Flis var mindre nöjd över att behöva sitta still i kärran så länge men det funkade rättså ok. En massa bus o lek hos Ingbrith är alltd trevligt.
Promenerade hem igen och Flis sover som en liten gris men jag tror hon vaknar snart. När hon vaknar så ska vi åka till morfar o kolla häftiga traktorer :)
Ikväll är det middag hos farmor o farfar som gäller. Jag o Flis var där lite länge igår, men herregud vad jag har saknat dom *kärlek till er*
Borde fixa lite grejer innan smulis vaknar så
aufwiedersen på er alla IMORGON ÄR DET BRÖLLOP!!!!

laddar

Laddar för att sätta igång och städa. Idag gäller det att ligga i. Flis ska ju vara hemma med mig imorgon o då vill jag ha 300% fokus på henne inte att jag borde städa osv.
Det som gäller idag är ett par tvättar i tvättmaskinen, toaletterna, bädda rent i extra sängen då vi får sova över sällskap till helgen (välkommen Marie :)
Sen dammsugning som är så otroligt tråkigt. Listan borde kunna göras lång, men bara därför kommer inte jag på så värst mycket mer. Men en STORSTÄDNING alla fall med allt (nästan alla fall) vad det innebär.
Flis hade en alfalfatofs idag när hon kom till dagis. Ursöt, men hur länge tror ni att den fick sitta i? Vi säger så här, jag fick med snodden när jag skulle åka hem...HON VAR TOKSÖT tro mig.

hepp

kvällen

Åkte o hämtade Flis lite tidigare idag. Det är så mysigt o få ett par vakna timmar tillsammans. Vi åkte till morfars jobb o kollade häftiga traktorer.. Min lilla bonn flis.. Hon tycker gräsklippare, traktorer, lyftkranar, sopbilar, lastbilar är som bara busen. Titta häftig säger hon när vi åker förbi ngt av ovanstående alternativ.
Morfars jobb kryllar av stora maskiner. Det är coolt för en liten 22 månaders tjej. Smulisen.

Flis tog ett bad ikväll o hon har blivit värsta fisken i vattnet. Jisses vad hon dyker o håller på. Titta mammi säger hon o tar världens största kallsup. :)
Men det avskräcker inte för vatten, snarare tvärtom..mer mammi mer :)

H har precis kommit hem. Det har varit lugnt o skönt o jag hunnit tagit en jättelång o varm dusch. Så skönt o fridfullt.

Snart är det dags för Grey´s Anaomy. Gör som min gums Josse ikväll o struntar i hockeyn. Det vart storstryk förra matchen så det motiverar inte direkt o kolla igen.

Storstäddag imorgon. Har inte ngt jag måste göra för skolan så jag ska ta hand om hemmets lugna vrå. Blev ju lite inspirerad när jag tokskrubbade spisen.
over and out my friends

Skolatime

Har haft seminarium idag på fm. Spännande då jag var helt taggad innan jag ens kom dit. Men det visade sig att T (som jag trodde inte gillade mig) var trevlig o väldigt konstruktiv i sin bedömning. Äntligen pratade vi samma språk.
Kände mig inte så fullt påläst på allas arbeten, men vem har lust, tid och råd att skriva ut ett 40 tal sidor när det inte är ens eget arbete.
Klart minus är också de som inte ens skickar ut ett arbete till resten av gruppen. Hur ska man kunna ge ngn respons då?

Lite trist att det var sista dagen i denna kursen. Jag tycker det var en bitig kurs med mycket eftertanke. Himla intressant. Jag gillar skolan, kanske är därför jag tycker det är trist med 15 hp kurser som tar slut så fort de börjat typ.

Idag kommer farmor o farfar hem. Funderar på att åka o hämta dem på flygplatsen, men jag vet ju inte vad som är sagt i skjuts väg å så, så att jag får väl lugna mig lite o o höra med sambon vad som är sagt.

Har Flis länge på dagis idag. Trodde att denna dagen skulle hålla på förevigt, men så vart ju inte fallet när man kommer hem när kl är innan 12.
Tror jag ska lägga mig en stund o vila lite. Flis har ju vaknat sjukt tidigt ett par morgnar. Helg som vardag... Jag blir så trött o går lätt in i matkoma efter lunch så jag lägger mig nog en stund.
Försöker skriva lite mer sen.
hepp

Glad

Nu har jag läst mina studiegruppmedlemmars arbeten. Eller ja, de jag fått alla fall. Niklas..nu hänger jag ut dig, men vart har ditt arbete tagit vägen??? Lost in cyberspace?
Jag har förberett min opponering och ska göra mitt bästa med det jag fått.
Jag ska bli opponerad på också.. Det heter ngt annat men det kan jag inte riktigt komma ihåg vad det kan heta. Skruttsamma.

Trevligt sällskap på Bergvik en sväng, tack Evelina för lite nice shopping o smakråd till bröllopspresenten!
Som vanligt blev det inte ngt till mig men men.
Josefin o Ella-bus kom o hälsade på en snabbis, alltid så kul o se er. Även om det bara vart en supersnabbis. Det får snart bli käk hos La familia på Kärrängsv så vi får prata ikapp oss.
Dessutom gillar ju småtjejerna varandra så lite lekdejt vore inga fel.

Idag har jag faktiskt en vanlig röst, även om jag hostar frusterande mycket. Det killar i halsen så jag blir GALEN!! Men det går väl över så småningom.

Jag är GLAD. Det kommer bli en BRA vecka och en grand finale till helgen. Vi ska vara så fina min lilla familj och jag.
Imorgon kommer farmor o farfar hem :) Saknar er massor nu...Hoppas ni haft det bra i solen :)

Dags o plocka ihop skolarbetet som ligger över HELA köksbordet så inte sambo får spunk när han kommer hem ;)
hepp

Städdille

Idag har jag tokskrubbat en skitig spis. Älskar att laga mat, hatar att skrubba ugn o spis. Men så här är det, jag låter det inte bli grisigt eller äckligt, men jag tröttnar efter ett tag o då är det no mercy som gäller.
Skrubba med ättika och bakpulver, gnugga o gno med grönsåpa i ugnen. Det tog 1 timme och lite mer faktiskt. Jag vart så nöjd med resultatet så det tog faktiskt mot att laga mat på min fina spis igen.
Flis har varit på ett bra humör hela påsken trots att hon är lite krasslig. Hoppas hon orkar vara frisk resten av veckan. Det drar ju ihop sig för finbröllop snart ju.
Sara-dietens första dag.. igen, nu jäklar är det dags för skärpning.
Idag har det gått bra. Om man bortser från en mindre bra lunch o lite tofuglass (är det godis??)
Jag har inte ätit ngt godis eller kakor idag. Knappt druckit en kopp kaffe ju.
Hejja mig!

Goa Evelina var här en sväng idag o hälsade på. TACK du gjorde min dag. Jag har varit glad ända sen du kom hit. Skönt o prata med någon bara vet utan att man behöver använda ord. Gillar dig skarpt gumman.

Hade en liten fundering om jag borde ta tag i något mer nu när jag ändå har lågan uppe? Äsch, vem går på det o nu är det dessutom "so you think you can dance? Ska lägga mig tillrätta i sängen o bara njuta av konstiga folk som svänger sina lurviga på dansgolvet.
hepp

4 generationer

Idag har jag, flis och morfar varit o hälsat på min farfar. Farfar John som han heter bor i stan (Karlstad då alltså) och det är jättepinsamt hur sällan man åker dit. Vi var 4 generationer där då samtidigt. Det är häftigt, även om FLis tycker han ser lite scary ut så är han så med och tycker så mycket om oss. Det syns i hans ögon. Han hör dåligt o ser dåligt,men minnet sviker honom sällan. Det är skönt för oss som hälsar på honom. Han vet så väl vilka vi är och även om vi inte får stanna så värst länge så känns det som om att man gjorde tillvaron en uns bättre just precis då.
Min farfar...

Har varit ute o promenerat med Flis nu, jag känner mig helt matt o flåsade mest efter vägen.. När ska man bli en liten gnutta bättre måntro?

Sara-dieten har tagit en brejk som ni vet. Usch vilken toksämst karaktär jag har när det finns lösgodis o kakor hemma :(
Imorgon är det absolut smärtgräns. Jag tycker det inte ens är gott längre med godis o choklad, utan äter bara för att det finns..Nyttovecka inledes imorgon med fokus på att se pigg o fräsch ut på lördag nästa vecka.
Ska passa på o slänga i en maskin tror jag o plocka undan lite som vanligt... Konstigt att tvättberget o ren tvättberget aldrig tycks försvinna. Hm..
hepp

paket till mig?!

Goa gums med familj kom med ett ägg till Flis och ett paket till mig!! Jag blev jättelad o varm ändå in i själen när ni tittade förbi.
Kram på er!

Lång lördag

När dagen börjar 06.20 o är dessutom en lördag så kan man säga att humöret är inte på topp resten av dagen. Jag har hunnit med en hel del visserligen. 1 maskintvätt, koka risgrynsgröt, steka prinskorv, köttbullar, koka ägg och ta ett bad med Flis. Pappa o C kommer hít sen vid 15 typ o ska käka lite påskmiddag ihop. Bra att man kan be att de tar med lite så tar det inte så lång tid att fixa maten. Just det, har gjort en risgrynspudding också som det ska serveras saftsås till. Det blir till efterrätt tillsammans med en ananaspaj med vanlijsås.
HUNGRIG NU.. SÅ jag ska göra oss iordning o åka till kusse Lovisa som jobbar på Max idag :)
hepp

Långfredag

Lååååååååååååååååååååååååååångfredag är alltid lång. Varför det?
Fick en liten sovmorgon imorse. Vaknade 08.20 o trodde lätt att kl va typ 11.
Har varit o påskhandlat lite käk o provade lite gladögon på optikbutiken. Hittade ett par som jag blev förtjust o kär i. MEN.. jag vill inte ha ett par metellicgröna bågar. Å inte fanns dom i ngt diskretarre heller...*suck* Får leta vidare nu när jag vet vad jag vill ha.

Snart på g o åka till morfar o Christine o äta lite smörgåstårta. Det är ett mattema denna helgen o jag som har lite svårt o svälja är jämt liiiiite bitter på allt jag inte kan stoppa i mig :(

Tar igen det när jag blir frisk. En lustig tanke slog mig. Nu när jag äter mindre än vad jag brukar, borde inte det synas på vågen? Hmmm. Min våg är trasig (eller fruktansvärt anti mig alla fall...) Jag gillar inte vågen, not my friend.
Måste ge mig nu. Dags o åka!
hepp

skärtorsdag

Redan påsk... Jag gillar påsken, helst av allt skulle jag vilja tillbringa lite tid i kyrkan under helgen, men vi får se. Det händer så otroligt mycket under påskhögtiden i kyrkan o det är magiskt att få vara delaktig.

Har lämnat in arbetet idag. T tittade lite misstänksamt på mig o frågade o det kändes bra att lämna in arbetet. Ja, sa kraxande jag. Helt sjukt bra, det blev lite annolunda än vad det var meningen att det skulle bli. Men ändå, jag sträckte lite extra på mig när han frågade. Jag trodde att T inte gillade mig. Han gillar ingen i klass 3. Det är jobbigt att jobba i motvind sa en student på slututvärderingen, sååå sant säger jag.

Träffade syster med fam idag, beskrev hur läget var o att det inte var en god prognos. Det är med stor sorg i hjärtat som jag förklarar att jag hinner inte bli bra tills den 29/3. Jag hade sett fram mot det här. Jag ville verkligen sjunga, jag vet att jag skulle kunna göra det så bra. Men inte nu och det gör mig så ont, nästan lika ont som halsen i sig själv...
Pratade med kantorn idag och hon sa att det inte var någon idé att stressa fram en röst, för det skulle inte gå fortare o bli bra när man kände en psykisk press att man måste bli bra. Jag är såå otroligt ledsen, förlåt.

Flis har gått påskkärring på dagis idag :) Hon var så otroligt söt när jag lämnade henne imorse på dagis. När jag hämtade henne så hade hela dagis gått på påskpromenad i det fina kyliga vädret och fångat en påskkärring i en gillrad fälla. Hon var en trevlig häxa så alla barnen fick en liten godispåse av henne. Barnen har påskpysslat o grejat hela veckan, så duktiga så smulisarna. Flis var så söt när jag o gumma hämtade henne. Två röda ditmålande kinder o ett gäng svart/bruna fräknar. Vi funderar på att åka på påskparad på lördag flis o jag. Det skulle vara så kul o se hennes min med alla andra gubbar o kärringar!
Skönt med ett par dagars ledighet nu. Ska njuta i det allra största :)
peace out my friends.

världens sämsta syster...

Usch, idag känns det som om jag kommer krossa min storasysters hjärta eller alla fall höra hur extremt besviken hon kommer bli på mig. Jag har insett att jag kan inte sjunga på bröllopet. Jag går runt o är stressad över att inte ha någon vidare röst nu o att ta en ton låter så förskräckligt. Det kommer inte bli bättre för att jag går runt o pressar rösten, snarare bara värre. Måste ringa til kantorn o förbereda henne att det får bli en annan lösning. Jag fixar det inte...
Snart dags o lämna in arbetet! håll alla tummar så inte T halsugger mig totalt!
hepp

effektiva onsdag

Vilken dag, jag är helt slut. Har hunnit vara väldigt effektiv mellan varven.
1. Omtentadags 8.15
2. Välförtjänd fikapaus med underbara Evelina. Tack för att du finns gumman.
3. I bil på väg hem ringer jag mamma som övertalar mig att att åka till vårdcentralen på skoghall. Diagnos: svullna stämband, rodnad och irrtiation i luftstrupen. 100 kr fattigare o inte ett dugg gladare pga talförbudet jag fick av sköterskan. JAG KAN INTE VARA TYST, inte nu...Sjunga? Inte en chans, hesheten kommer inte vara borta till dess trodde hon :( hjälp vad ska jag göra nu?
4. Hem o en snabbkiss för att sedan åka till Fröken Röd. Min frisör Karin är fantastisk och jag har så kul varje gång jag blir klippt av henne. Är en hot mammi nu.
5. Till coop o STORHANDLA. X-antal hundralappar fattigare så åkte jag hem.
6. Samtal med mamma om mitt arbete o gör de sista ändringarna. Tack mamma, vilken tur att jag har dig.
7. Till dagis o hämta Flis. Påskpyssel med föräldrarna vid hämtning idag så det blev en kyckling liknande figur komponerad av flis o mammis i ett bra samarbete. Jag gjorde kycklingen och flis uppgift var att inte käka upp tuschpennorna. Japp.
8. Hem laga mat. Äta mat, göra matlåda av det som blev kvar o sen stupade jag i säng en stund. Tog med min flis o hade en myspys stud o läste lite i en bok. Jag har inte mycket till röst, men man kämpar på med det man har för mitt lilla barn som älskar böcker.

Nu har jag petat i mig en kopp te. Jag dicker sällan te, då jag är en inbiten kaffekärring.
Det lugnade hostan en stund alla fall. Känner att febern är tillbaks nu, så over and out nu går jag till sängen...

burr

Det är fortfarande snö ute?! Lite häftigt att ur snön stiger det gröna blad som ska bli tulpaner och snödroppar...Moder natur allså, hoppas mina fina blommor överlever.
Tentatime imorgon. Sur på mig själv att jag inte fixade det förra gången,men jag hoppas att jag fixar det nu.
Håll tummar för mig. Sen blir det hem o greja med det sista inför inlämningen av arbetet. Har skrivit ut det o det ser schysst ut, men jag vet inte om det duger för T. Han har verkligen en bestämd åsikt om hur det ska se ut o innehålla o jag bara hoppas att jag uppfyller kravet (trots att vi inte gillar varandra som personer).

Flis o jag har varit o grattat Christine ikväll. Vi ska dit på fredag, men jag tycker det är mysigt o uppmärksamma födelsedagsbarnet på dagen oxå. fli höll låda som aldrig förr- Det är en liten busunge jag fått mig på halsen och ett sjudundrande charmtroll. Hon är cool min tjej. Ingen mespropp eller "översittare" på ngt sätt, men hon bara är så skön i hela sitt sätt att vara.
När vi kom hem så var farmor o farfar här med ett påskägg till Flis. H o jag fick en blomma. Inget godis. Vuxna får blommor istället...
Ja i alla fall var de lite kramsjuka på smulisen då de åker till Kanarieöarna imorgon (TOTALT AVUNDSJUK!!!) för att fira flis faster som fyller jämt så att säga. Fasters familj o farmor o farfar ska åka iväg o ha supermys en vecka. Flis är lite liten än för att åka så långt tycker jag. Dessutom blir det ingen avkoppling för någon när hon rusar runt o bara tokbusar helahela tiden :)
Hoppas de får en skön sem alla fall. Det är de värda!
Nu är det sängen som gäller. Är helt snurrig i bollen efter denna dagen så nu ska jag sova o bara försvinna i ett par timmars djupsömn.

Ska ringa till vårdcentralen imorgon för att få ta ett halsprov. Streptokoccer? Halsfluss? Luftrörskatarr? cancer med enda överlevnadchans amputation av huvudet? nej då.. så är det självklart inte, men vad fasen.. jag är så less på att vara hes o kraxig.
hepp

Hejja mammisen

Jag är färdig med arbetet. Det ska "bara" skrivas ut o lämnas in. HALLELJUAH!!!! Har väl aldrig gjort ngt dylikt på så kort tid tidgare. Hoppla!

Ska koppla ett grepp om omtentan imorgon.. känns ofattbart att det är nu som det gäller...Ska hämta flis om typ 30 min dags o snabba sig lite.
Skriver mer sen om jag hinner.. Tur att jag inte är hes i fingrarna alla fall så att säga. Kan inte prata alls idag :(
hepp o host

lite extra

Tack goa Josefin o Ella för en liten mysig kortis idag. Blir så glad av att träffa er :)
Tycker om er *kram*

hoppsan ser man på!?

Det snöar!? Det snöar liksom.. nu när det börjar blomma lite lätt efter husväggen o i rabatterna och på träden. Skumt. Det verkar bli en hel del snö dessutom...Blir o hålla sig hemma idag o vara nyttig med pluggande o lite städ kanske?
Jag har gått in i en ny fas idag med Sara-dieten. Nu är det slut på sött o på med järnmasken o bara köra huvudet i väggen om sötsuget blir allt för vidrigt. Det är påsk till helgen. Påskägg o godis hör liksom till och en dag typ påskafton kan man väl få sig lite mums? Flis o jag ska faktiskt åka in till stan o gå påskparad på påskafton. Ska bli festligt, det hör till tycker jag o vara med på sånt som bara händer en gång om året. Parad hehehe..mammisen ska bli en tillfällig häxa..Får se om flis är pigg o klä ut sig.

Min hals har också gått in ett nytt skede. Från lite skönt hes till total skrovel o krax. Har inte haft så jobbigt innan, men nu börjar det kännas när jag sväljer o dricker. Inte bra. Blir det inte bra/bättre typ till onsdag så får jag nog se till o packa iväg mig till vårdcentralen. Sång känns väldigt avlägset för tillfället, håller hoppet uppe en stund till, annars måste det lösas på annat sätt. Tyvärr.. : (
Nu måste jag verkligen göra ngt skolarbete.. kan ju inte sitta här o drömma..
Min lilla dator är rättså ok.. vi verkar komma överrens!
hepp

Ägglunken

JAg o flis klädde på oss ordentligt med kläder o åkte till Kilenegården o skulle testa ägglunken idag. Tipspromenad med så många rätt du har, så många ägg får du. 12 frågor om lite allt möjligt, inget kanske direkt superaktuellt men lurigt lurigt. Jag fick 9 rätt av 12 möjliga!! 9 ägg med hem i en lite påse *S*.
Flis o jag stannade kvar en stund så hon fick vara ute o må lite gott en söndagsfm. Vi grävde o busade med hink o spade. Träffade i särklass den STÖRSTA hund jag någonsin sett, en mastiff tror jag det heter. 95 kg bjässe som heter Bamse. Lite orolig var jag när flis sa att hon ville klappa...Hallå..han kan sluka mammis hel, flis är ju bara en lite bit som fastnar i tänderna...Men ok, hon gillar hundar, hunden i fråga är barnkär. Men sweet jesus vad stor han blev när han ställde sig upp. My god! Det gick ju bra o tom jag klappade lite där det inte fanns så mycket dräggel.
Sjukt häftig hund. Sen kom det två små minihundar (Paris Hilton vovve) med kläder på sig. Det tyckte flis var konstigt. Kissekatten klänning, sa hon o pekade när de gick förbi. Tror ni husse o matte vart glada då? Tror ni att mammis fick "det onda ögat"? Eh.. japp! Hejja Flis!
Kunde inte bli bättre.
Nu ska jag tentaplugga lite grann. Känner ingen oro riktigt än, inte förra gången heller visserligen. Men jag är så trött, det beror förmodligen på att jag vinade lite igår o att min förkylning inte ger med sig. Halsen är som ett sandpapper :( Har provat sjunga lite. Men nej, det låter ju verkligen inte INTE bra. Är ingen Perelli, men bättre än som jag låter nu är det faktiskt i vanilga fall. Kaffetime. Måste piggna till lite.
Imorgon smäller det med dieten. Massor av frukt, grönsaker minus pasta ( inte till
100% men ändå) potatis osv. Nu är det slimfit tänk som gäller o LÅÅÅÅÅÅNG promenader med Flis. Kanske ska gå o hämta henne ngn dag?
Hepp

jippi!!!

Total lycka... har hittat skorna jag ska ha på mig på systers bröllop! Urfina o det var bara kärlek vid första ögonkastet. Inte dyra heller 399 kr. Nu är mitt bröllopskit nästan helt klart för lilla familjen. Klänning o blus till flis, kostym, väst o matchande slips o skjorta till H o min fina vinröda klänning med svart bolero o tokgulliga skor. Jag är så nöjd. Är så nöjd att jag fick hjälpa min mamma också dessutom attt hitta ngt snyggt. Jag som inte har ngn klädsmak annars liksom.
Lovar lite bilder på la familia när vi uppklädda o på glatt humör*S*.
Dags o tentaplugga lite.. ska ju bita i det sura äpplet på onsdag o det är inget annat alternativ än att klara det då.
hepp o schlagerfinaldags!

jälaaaskiiiit

T tycker verkligen inte om mig! Han kommer tokdissa mitt arbete så hårt o det suger, men jag tar det som en utmaning, jag ska minsann visa honom. Lämnar jag in ngt som jag kommer vara nöjd med så kommer jag kräva en annan lärares bedömning. Gillar inte att bli utmanad så där..men fine. Det ska bli ett skitbra arbete som blåser honom av stolen!
Fredag.. ska åka o kika efter fina kläder till Flis sen när jag hämtat henne. Jag har fått min bolero till min klänning som jag ska ha på mig på bröllopet. Det ser bra ut. Nu är det "bara" pjucksen kvar.
Saradieten kommer gå in en xtremfas nästa vecka. Inga ursäkter eller småsnacks. Motion och renlevnad. Har ju fixat det tidigare...
hepp

Karaktär

Jag tycker att jag har en bra karaktär. Jag har gjort hela min VFU (trotsade förkylningen sista dagen utan klagomål)..jag har haft sjukt kul o stortrivs och får bara en massa lovord. Det är skönt o höra.
Sånt växer man av.
Sämre karaktär idag får jag säga då..Så jag stannar hemma från skolan o kurerar mig en dag för att orka vara pigg till veckan.
Bävar mig för att ringa till Kantorn för systers bröllop. Jag bara hostar o kraxar.. hur i hela världen ska jag kunna sjunga?
Men i alla fall.. jag har bra karaktär fast jag är sjuk. Sitter ju o pluggar fast jag borde ligga i sängen o vila.
Nu ska jag snart ta lite lunch.. om en timme typ visserligen. Mums för pannkakor som är klara i kylskåpet med grädde o sylt. Perfekt tycka synd om mig själv lunch*S*
Gums. Jag ringer dig sen. Det är förslaget om lördag var ju inte så dumt. Ska prata med sambo o pigga på mig så vi kan ses lite.
heppisteppi

total down

Mina guldklimpar på Vfu har smittat ner mig med ngt trevligt. Jag är hes o börjar bli förkyld. Inte bra.
Fryser som en liten smurf o skulle behöva 2 dagar i sängen för att kurera mig. Tiden finns tyvärr inte till det så jag får göra det bästa av situationen.
Min handledare T gillar inte mig. Han har dissat mig 2 ggr /mail nu o det suger verkligen. Blir down av sånt.
Känns motigt att börja med ett arbete som inte kommer att mottagas av vänliga ögon.

Fick bara dålig kritik av H på maten jag lagade ikväll. Inget var bra :(
Flis mumsade alla fall.

Slut på vfu idag, vemodigt o sorgligt. Jag saknar barnen redan...Mina småå favvosar.Kommer o hälsar på snart. Det lovar jag.

Snipp snapp slut så hoppas jag denna dagen snart är slut.

Grattis Sandra 29 år!

Evelina.. förlåt att jag inte ringt upp dig, kankse senare, men itne just nu. JAg har så dåligt med röst :(
kram

Varför går tiden fort när man har kul?

Imorgon är sista dagen på VFU för denna gången. Det gör ont i hjärtat för guldklimparna på Klippan är det härligaste som finns. Önskar att jag fick bära med mig en liten G (handledare) i fickan o alltid få bra o trygga visdomsord efter vägen.
Underbara härliga VFU...Jag kommer snart tillbaks! längtar redan.
Himla skoj att träffa Josse o Ella på dagis. Lilla pluttan... jag kommer att hålla ett vakande öga på dig smulan så fort jag kan o har möjlighet.

Fick smörgåstårta o ett paket av sambon o dottern igår. Ett jättefint pilgrimshalsband. Tack mina smulisar.
Gumma kikade förbi på kvällskvisten. Tack goa du...Ingen riktig födelsedag om inte du är här... Tack för örhängen (love them) o det finafina halssmycket.. Det kändes så rätt. Mitt i prick. Flis säger tack hon med för sitt paket.

Händer idag? Mja.. not much. Jag börjar bli förkyld o det kom som ett paket på posten efter en vecka på förskolan.Gör inget känner jag, men bara inte rösten försvinner. Ska ju sjunga på bröllopet om 2 veckor...Känns inte bra måste jag säga. Halsen är som ett sandpapper :(
Jag?! får försöka spara rösten o se om det blir bättre.
Snart dags o hämta Flisen. har hunnit hem o pluggat lite.
Måste börja få ordning på mitt fördjupningsarbete oxå.. Lite mycket nu lite lite tid.. Hm..
ha en fin dag o kväll.

29!

Grattis till mammisen på 29 årsdagen... tack för alla sms o samtal idag o goa gumma som tittade förbi trots sjukdom. Love you...
Nu är det kvällen...hepp

Vilken natt

herreguuuuud! Jag är inte knäpp, bara lite allmänt förvirrad. Det har varit liv i mammis hus inatt o det var inte vi som partade eller förde väsen.
Runt 00,30 typ satte det igång o knackade 3 ggr i huvudgaveln. Jag kände hur det vibrerade i gaveln...Strax efteråt började det flyttas o prasslas med papper i rummet. Herregud, mitt hjärta kommer att stanna.
Runt 02,00 kommer A med Flis som vill till mammisen. Efter det kan jag knappt sova. Flis far runt som en tromb i sängen o sitter på mitt ansikte. Jag känner hur det sliter o drar i mitt täcke (Flis har eget med sig..)
Jobbigast av allt är när jag känner hur det tar tag i min ena hand o försöker flytta taget om Flis. Ingen "tar" i mig men kallt som en pust försöker flytta mig. Jag är inte knäpp, men jag vågar inte titta efter vad som finns i rummet.
Ibland kan man ha en känsla av att vara iaktagen. Ngn stod över mig inatt, ngn försökte göra sig hörd ( o lyckades ).
Jag var rent utsagt SKITRÄDD inatt. Det är fruktansvärt, Flis ser ngt hos mormor som inte vi ser.
Hon vinkade till en pojke på morgonen som fanns i hallen. Pojke med skägg sa hon i bilen på väg hem.
Nu är vi hemma o vi är så trötta. Flis slocknade direkt. Jag kommer göra det samma.
Först lite Wallander bara.
Tack min goa släkt för att ni kom hir o firade mig idag. Tack för alla fina gåvor till mig o Flis.Älskar er*S*
Tack goa mamma för sällskapet i bilen på väg hem o en härlig pratstund på stan.
Älskar dig...
hepp!

Skräll!!! ( o spöken)

Ingen Carola i finalen i globen!!! jippi säger jag, dags att lämna kronan vidare till Perelli!!!
Är hos mammis Örebro med lilla flis. Hur mysigt som helst. har skålat i singstar ikväll. Kanonkul. SÅnt blir det att skaffa!
Lite jobbigt när det står att man suger typ, men va fan.. med lite vitvin i blodet så går det mesta.
Jobbigt med mic.. måste fixa den känslan fram till syrrans bröllop.
Appropå det. Jag o syrran var på bröällopsmässa idag på Örebroslott. 3/4 frågade om det var jag som skulle gifta mig...syrran vart nog lite neg på det. MEn men... jag är ju inte ens förlovad liksom så steget till bröllop ligger LÅNGT bort även om det ngn gång skulle vara trevligt.
Hm.. är hos mamma i huset. Det FINNS spöken här. Snälla, visst, men de gillar att kolla in folket i huset så att säga.
Jag=snart 29 år ska sova hos min mamma. Inte en komprimiss om det ska ni veta. Det är ju läskigt o känna att ngn kollar in dig men du kan inte se nåt...
Flis ligger nära A...En varsin trygg säker klippa. Alla i närheten av varandra.
Jag har pratat med spökerna ikväll när jag bäddade till flis. Sa att jag var snäll o trevlig med varmt hjärta. ÄLskar mitt barn o min mamma- alltså en trevlig gäst som förstår att det är fler än mamma o A som bor här.
Snälla... väck mig inte inatt...
Har jag ett 6:e sinne som känner en annan närvaro? Coolt i så fall. Jag som är halvbra på det mesta har en lite mer unik egenskap i så fall..*S*

Imorogn kommer stora släken (eller många av dem alla fall) o säger grattis till tant som blir 29 på måndag...Kul, synd att man inte ses oftare..
hepp på er där ute

pricken över i

Min lilla smulis o jag tog en eftermiddag i mariebergsskogen. Det var helt fantastiskt och underbart på alla sätt o vis. Vi hade mellis i lekparken med banan, kanelgifflar och festis. Det var så mysigt o ha lite picnic bara vi o mysa massor.
Riktig kvalitetstid och ovillkorlig kärlek. Vi krävde i sandlådan (japp, jag fick med en hink, en spade, kratta o en form *S*)byggde och grejade länge länge. Sen tog vi en sväng o tittade på djuren. Alltid lika kul o se Flis när hon får se olika djur och sen när de låter lite så blir hon alldeles faschinerad o glad. Vi fortsatte i lekparken vid entren så att säga o åkte rutschkana, gungade, grävde lite mer o gick runt o kollade in nya lekparken som byggt för barn o vuxna.
Mariebergsskogen är en vacker plats. Det finns mycket att upptäcka o att göra för barn o vuxna i alla åldrar. Underbart att vi har möjligheten att få vistas i en sån oas så nära hemmet.
Flera ggr så klappade Flis mig på kinden idag o sa "mammikärlek" och det känns i hjärtat varje gång. Ett extra slag när man får höra att man är älskad av den som betyder mest av allt i mitt liv.
Hon ville inte med hem idag. Mamma tråkig sa hon.. lilla flisen..
2 Timmar av måbratid.
Önskar att sambon hade kreativiteten att hitta på ngt sånt med henne någongång med.

Handledarsamtal med min MIN! handledare idag. Käns fantastikt bra med henne, hon är så kunnig o kan verkligen förklara för mig det jag vill veta. Hon är en kanonhandledare, det ska hon få höra ofta och mycket av mig.

Ska åka till mormor imorgon. Ska bli himla skoj faktiskt. Längtar efter er...
Jag berättade för Flis att moster Anne-Marie är där imorgon när vi kommer dit, moster Anna- Mi sa hon då. Lilla härmapan som vill veta allt o härma allt man säger ( o gör...)

Nej, nu ska jag ta ett halvt glas vitt vin, lägga mig i soffan o vänta på att tvättmaskinen ska bli klar.
Tvätta en fredagkväll. Vilket nöje...Men det gör ju inte det av sig själv eller ngn annan så äsch, har ju inga andra planer.
Sen är det sängen som gäller. Ögonen håller på att falla ihop nu känner jag så dags att avrunda tror jag.
Jag ska köra försiktigt imorgon o i övermorgon. Lovar!
kraaaaam från fröken S

Lite löst

Ok, kreativiteten att skriva ngt skoj har för tillfället mojnat lite. PRatade med Evelina i tel tidigare ikväll o vi funderade på hur i hela friden vi ska orka jobba med detta fantastiska yrke 5 dagar i veckan- jag är som en urvriden disktrasa när jag kommer hem efter alla intryck och upplevelser under dagen. Jag har så kul, mycket energi och känner mig till 100% toknöjd med detta yrkedvalet. Men tröttheten kanske lägger sig eller rättar till sig till... mera energi? hehehe nja. mer energi= mera motion = träningsvärk= negativa känslor. Itne bra att ha ont heller.

Träffade min lilla gullunge på gården idag. Konstigt o se mammi där tror jag, men Flis dagispersonal är så bra o ser henne när jag behöver gå. Jag är så trygg med personalen. Helt fantasiska. Klara förebilder i mitt studerande.

Hittat en kul hemsida genom en personal på gryningen... www.alvashus.se
Kolla in o bara fylls av allt den romantiska inredningsstilen.

Notis.. måste köpa nytt lypsyl. Hade 2 nu inget. Liten Flis har käkat upp om. Jo, det är sant. Ett lite skimmrande rosa o ett läppbalsam. Nice när det kommer ut igen. En pärlemorbajs liksom hihihi.
Imorogn slutar jag tidigt. Funderar på att packa en mellis, hämta Flis på dagis o åka till mariebergsskogen o kolla på djuren. Hoppas på skönt väder så vi kan sitta ute o mysa. Mammis o Flis kvalitetstid.
Snart 20.30. Magen har ballat ur efter denna vecka tyvärr..trots tabletter o min mjölk. Det suger, det gör så jä**a ont o bara nyper i hela magen.
ORkar inte äta mer ikväll, blir en tidig kväll tror jag o försöka sova bort skiten.
Vägadags imorgonbitti. Shit, det kan ju inte gå bra alltså.. Men det tar vi imorgon. ORkar inte engagera mig i det idag.

Sov gott med er folket i verkligheten...hepp!

ögonöppnare

Spännande att man bara efter 3 dagar på praktiken börjar se saker lite annorlunda. Hur häftigt som helst och jag njuter av varje sekund av det jag hittar.
Barnen verkar gilla att jag är där och inbjuder mig ofta i leken o att prata med dom. Hade handledarsamtal idag o jag känner att jag är på rätt spår.

Hämtade flis farmor på jobbet ikväll. Det var tacksamt o både flis o farmor vart jätteglada.

Nu är det natten.. huj vad trött jag är. I huvudet o i kroppen.. men som sagt hur sjukt kul som helst!
hepp

tjohopp!

I have the time of my life..and i never felt this way before..i swear..you know it´s true.. and it´s all beacause of..VFU!!!
Fan, jag har det så bra, jag är lycklig, lyrisk och känner att jag är så rätt.
Jag som letat så länge. Det känns bra, bra ända in i benet. Jag känner mig välkommen, tar initiativ med barnen, ser att barnen är nyfikna på mig och jag får äntligen läsa sagor... JAg läser självklart mycket för flis med, men det är inte samma sak. Flis o jag mysläser o tittar tillsammans o hon verkligen känner boken med mig. Barnen på avd lyssnar på mig, tittar på mitt kroppsspråk och hör mina olika tonlägen. Dom tar in så mycket och är verkligen intresserade av vad som händer i sagan vi läser. Åh..det här är balsam för själen. Det är det här jag är menad att göra.

I helgen ska jag o flis åka till mormor i Örebro. Ska bli himla trevligt får jag säga. Det var en impulsidé som blev till handling på mindre än 5 minuter.
Sånt gillar jag. Impulsitet och genomförande. Det är bra.

Ska åka en sväng till farmor o farfar imorgon o hälsa på. 7 sorters kakor fram o kaffe...hm. Inte bra för mig. Jag är ju ute o promenerar 3 ggr i veckan nu, men kakor=dödssynd. Jag pallar inte det. Unnade mig själv en choklad idag, smakade inte alls bra o jag börjar starkt misstänka att jag bara gillar riktigt mörk choklad numera (o kakor med klet givetsvis.)
Vägning.. nja. Känner mig inte upplagd men på fredag smäller det. Då är det 3 veckor sedan jag vägde mig. Eller är det fyra? Pinsamt som bara busen...kanske behöver en väckarklocka. Har jag gått upp så kan jag nog inte skylla på att jag bygger muskler heller.. stavpromenad gör mig inte till en bodybuilder direkt. Ta tjuren vid hornen o det vågen visar på fredag är sant o ett faktum.

Flis kissade på toa ikväll igen. 2 ggr tom!! Mammis lilla tjej som är så otroligt duktig. Herregud, i den takten hon utvecklas så kommer hon vara tonåring i sättet när det är dags för 6-års verksamheten...SHIT!!!
hepp på er

Äntligen!!!

Jag har börjat min vfu. Det är så mysigt o jag går runt o bara njuter o tar in ALLT som jag bara kan. Tyvärr är min handledare sjuk..*krya på dig..* men jag har haft en riktigt bra dag med de andra som arbetar där jag är.
Lite lite barn idag..typ 6 av 21. Men visst dom kunde också föra en hel del väsen, och nej det går inte lyssna på en extrafröken heller...Det blir bättre.
Jag fick läsa lite bok o spela spel och lägga lotto, vi målade och hade samling. Jag fick vara med på planeringsmötet och få en inblick i verksamheten som förskolelärare, inte som mamma. Jag känner i hjärtat att det här är så rätt. Jag mår så bra att få göra ngt som jag vet att jag är bra på dessutom.

Flis är inte på topp ikväll. Lite trött tror jag, det vart en tidig dag imorse. Hon är så duktig min lilla bus. Önskar att jag kunde bli en liten fluga på väggen o kika lite på henne hur hon har det på dagarna... Jag vet att hon trivs, men ändå. Det hade varit mysigt o kika lite på henne...

Ja, bröllopet närmar sig med stora steg. Jag är inte nervös, än alla fall. Har en idé hur Jag ska kunna göra det jag ska göra på bästa sätt för min systers skull. Det är hennes dag (och Christers såklart). Vill inte ta för mycket plats, helst ingen alls...Dvs, höras men inte synas sååå mycket. Hoppas på ett jättepiano/orgel jag kan "gömma" mig lite bakom eller helst av allt en läktare. Det vore alla tiders. Måste googla lite på kyrkan där det ska vara. fast OM det är så att jag skulle synas så får jag göra det bästa av situationen, det är ju en gåva till brudparet trots allt.
lugn kväll i huset..
hepp

schlager igår

Hos våra underbara vänner Josefin, Jonas o Ella!
Tack för en supertrevlig kväll (som alltid) med god mat o mycket trevligt sällskap.
Så rätt att Perelli o Bengtzing gick vidare.. äntligen lite schlager i melodifestivalen!!!
Jag jobbade fredagkväll o lördag dag på 22:an. Tungt men alltid givande o man lär sig alltid ngt nytt.
Snart kommer pappi o christine hit så jag ska ta tillfället i akt o städa lite innan dess.
Imorgon praktiktime!!! längtar o är riktigt förväntansfull.
Hepp

RSS 2.0