hahaha nu gjorde JAG det

bichbloggande alltså :) I SUCK!

Nä, nu får det vara slut på denna dagen

Bläää bara en sån där dag..tack goa Nina o Nelly för supergod mat o sällskap, jag är ledsen att Flis var ett värre fenomen än en klätterapa. Nu vill jag att denna dagen ska vara slut, jag vill gå o duscha o lägga mig i min obekväma säng o helt b kuddar. Jag har haft en sån dära dag...Magen är skit o huvudvärk för att ögonen håller på att anpassa sig till de nya glasögonen. Känner inte för ngt mer o tror jag ska logga ut för kvällen o sura vidare. Imorgon är det måndag..äntligen dietande igen! faktiskt!

jaha..å nu då?

Jag är mätt o belåten, kaffebehovet är stillat efter att Flis o jag har varit o besökt morfar o C på fm. Men nu då?..Är såå sjukt uttråkad så det finns inga ord för det. Skulle kunna läsa bok, men har inte riktigt energin att sätta igång med en ny bok nu när skolan börjat o det är såååå mycket som behövs läsas i första hand. Jag vill så mycket men ôrkar inte sätta igång. Har ett litet projekt som har legat ett tag. Vet vad jag vill, men vet inte hur jag ska få tid att sätta igång med det. Det är en liten bokhylla som är brun/svart o ska bli vit. Dvs slipas o målas..säkert många ggr för att det ska täcka ordentligt. Sen har jag en superfin väggdekoration i form av snirklande blommor så jag ska fästa på den som lite häftig effekt. Det kommer bli snyggt..någon som vill dra tag i det o börja åt mig?

übermammi

Det är jag det! Det var en liten kräftskiva här igår. Mycket trevlig sällskap, gooood mat o härlig stämning. Det var även en hel del drickbart på bordet. Tex nubbe o vin. Det var det jag drack. 2 glas vitt vin..Du vet vilket mamma :) o en pytteliten flaska OP Andersson snaps. Det var helt ok o räckte gott o väl. Lena gick hem lite tidigare för hon hade så ont i foten o haltade sakterliga hemåt vid 21.45 så jag satte mig en stund vid datorn o sen jag o la mig. Det var så skönt o alldles lagom. Jag vaknade by myself innan 7!! o kände mig utvilad o pigg :) Värsta übermammi liksom hihihihi. Flis var också vaken så vi traskade upp o tog oss en titt på vädret..Regn :( Nä..inte nu igen! Så eftersom pappa i fam kommer sova mååååånga timmar till så funderar jag på om inte jag o flis ska ringa till morfar o C o be dem följa med till Ikea en sväng..bara lite strosande för att komma hemifrån..

Fyllesnack

Eller? Mja..har druckit 2 glas vin o 1 liten flaska snaps. Alltså en pytteliten en-persons-snaps alltså. Ingen 75.a eller ngt. Är lite salongsberusad, men såå nöjd över kvällen. Tack till fantastisk Gudmor Lena, Gudfar Mattias o tremänningarna Emelie o Albin för en oförglömlig kväll. Ni är underbara. Barnen har haft så kul ihop, tack snälla Emelie o Albin för att Flisan fick hänga med er ikväll. Hon bara älskar er! Är så trött. Funderar på att ta kvällen nu..hehehe kl är ju bara 22- ja vad ska man säga? Är ju en heltidsstuderande, småbarnsmammi med en massa måsten o vilja. Det är ok att vara trött. Kvällen blev succé alla fall. Det känns bra, å dessutom är jag mätt, glad, lycklig o harmonisk...hur ofta händer det? Hmm ngt mer? Ja just det, Ballerina..min underbara ballerina..Du är 30 mil bort men du ska veta att jag aldrig är mer än ett samtal iväg. Jag saknar dig redan. JAG SAKNAR DIG! Du är en fantastiskt människa o jag kan säga att det känns lite ensamt utan dig. Det känns väldans ensamt utan dig om det är handen på hjärat. Du är ju min parhäst på KAU...Är så glad att du hittat rätt vännen, så glad att du gör det här för dig så därför..ok, är du glad så är jag glad. Jag lovar! Finns alltid en sovplats på Ö.a om du vill komma hit ;) kraaaaam

snart dags

Det vankas kräftskiva här ikväll. En mycket lugn sådan för nu har jag minsann fixat planer för morgondagen. Flisiris o jag åker till Lillerudsdagarna imorgon en stund på fm o sen hem för lunch. Middagsbjudning hos Nina o Nelly i Botorp som ska bli jättemysigt..har ju inte sett dem på 3 evigheter.. Jag är helt färdig. Orkar liksom inte, ernergin sa plupp o poff o försvann efter att jag har grajat i köket hela eftermiddagen..Ska det behöva va så mycket för så lite? Jaja...jag är ju big mama o ställer jag till med ngt så ska det va rejält. Det vet ju de flesta.. Borde byta om.Mmm så får det bli. Kanske fyllerskriver ngt lite senare hepp så länge!

totalt olikt mig..tro mig

Fick sovmorgon imorse..eller mja. Frågade min sambo om han ville sova idag eller imorgon..(vi ska ha lite kräftmys med flis gudföräldrar ikväll..) IMORGON! å sen gick han upp med ett leende på läpparna. Jaha..Älskade lilla flis..hoppas du sover längre än till 6.30 imorgon..Puss. Vi har alla i denna lilla familj gjort en kraftansträngning denna morgonen o fm för att städa huset. Läs ordentligt. Herregud, tom jag har ju lätt att andas nu ju! Har torkat lister, dragit fram möbler o torkat bakom osv. Är mäkta stolt över mig själv o min familj. Jag har torkat bort saker som jag trodde var permanenta märken. Å nej, så sällan städar jag inte men vissa saker krävde tydligen lite medel som nästan behöver en dödskalle på framsidan. Att tokstäda så här är inte jag. Det är totalt olikt mig o slita ut mig för denna sakens skull, men sååååååå skönt att det är gjort! Well done! Sitter o kollar igenom mina favvosidor här på nätet..måste sätta igång maten..lilla familjen kommer snart hem igen.

En nöjd gums

Redovisningen gick alla tiders idag. Åh vad det var kul! Jag anser att gruppen lyckades fullkomligt o totalt. Finfin kritik från lärare o studenter, tack så mycket. Der är ju sånt här som får oss att växa o bli de bästa pedagoger som vi kan bli. En nöjd gums har ätit take away från en libianesisk? (nää så kan det ju inte stavas) resturang o blev helt överrumplad av dofterna o de olika maträtterna. Tyvärr smakade det inte lika gott som det luktade. Det var gott, men det doftade mer än det smakade..... Lite synd :( Nu har jag unnat mig en öl till maten så ett totalt matkoma har infunnit sig o det blir en slapparkväll framför tv´n. Ses imôra...nu tar vi helgen!

Bitchblogging

Har själv bloggat länge nu o det enda jag riktigt har bitchat över är vädret som när det öser ner flera flera dagar i sträck. Men det är så tråkigt med alla bloggar som gnäller på allt. Att ventilera o att gnälla är inte samma sak. Att ta en brejk från bloggandet om det är mycket är bra tycker jag. Det är ärligt o enskilt o markerar tydligt att tack för att ni bryr er, men nu vill jag vara lite själv. Jag o gumma tex, vi ventilerar för vi har så mycket att säga men ingen direkt att säga det till... (?) Men jag blir faktiskt lite less på de som skriver..har så mycket, mår så dåligt och jag vill/vill inte..osv. Är det inne med bitchblogging eller? Jag dissar inte ngn. Alla har rätt till en åsikt, det enda jag säger är att vill ni att vi ska tycka synd om er..skriv då det istället för att gnälla..Jag klarar verkligen inte av sånt. Kan man inte bara få må riktigt bra någongång? Vara riktigt lycklig o glad? Ha en bra dag i skolan/på jobbet? Njuta av trevliga människors sällskap o vara en energigivare istället för energiparasit? Jag älskar skolan, jag är så rätt i mitt liv nu, jag mår så SJUKT JÄVLA BRA!!! Magen har hållt sig under kontroll flera dagar nu, en liten vardagssak som kan göra mig låg, arg och fylld av smärta. Jag har mina finaste nya glasögon som jag bara tokälskar. RIKTIGT FIIIIINA. Jag vågar ge mig själv tid att vara med mig själv och göra det enbart för min skull. Det innebär att jag efter 2 år litar på att personerna i min närhet klarar att ta hand om varandra när jag inte är hemma. Jag är starkare än någonsin..Watch me now..

Nervös, men optimistisk eller?

Säger bara så här. Redovisning idag 9-12. Nervös ja, men ändå optimistisk. Det känns som om att är inte jag optimist idag så blir det bajs av allt..Omger mig inte direk av en drös energigivare precis :( Otålig är ett bra ord. Jag vill ha det gjort nu så vi kan åka hem o fixa kräftor inför morgondagen. Jag vill hem igen för att städa lite.. Skolan är här igen..att hinna med hemmet igen kommer bli ett mystiskt faktum.

säng, säng, säng sovasovasova

Jag hade svårt att somna igår, låg o vred o vände på mig så länge. Från o med igår står en ny säng på vill-ha-måste-investera-i-listan. Allt nytt. Sängstomme, madrasser och för min del KUDDAR. Tråkig utgift, men jag resonerar så här att man har ju sängen ofta o mycket så det är ju värt pengarna. Men man ska ändå punga ut mycket.. Ska ta ett snack med sambon o övertala att en ny säng är viktigare än tvättstugan just nu.

så var det igång

Japp. Första grupparbetet fixat o klart. "Bara!" redovisningen kvar imorgon. Känns lugnt faktiskt. Jag står on the frontline liksom o har stenkoll på vad som händer imorgon. Det enda jag inte har makt över är musikrummet o instrumenten..Det måste lösa sig imorgon, det är bara så. Annars? äsch va fan.. det löser sig ändå. Tack goaste gumma för idag. Du är balsam för själen o jag är så glad att jag har dig. Stöttar dig 120% minst nu ska du veta..

Öhh du sa vad?

Jag hatar att ha rätt. Jag hatar att ha rätt på sånt som jag önskar att jag hade 100% fel på. Det kommer bli ett motigt år i vår studiegrupp, jag säger bara det. Jag har massor av ideér o berättar gärna för att starta en brainstorming..men när man får höra..nää, neeej..jag vet inte.. HITTA DÅ PÅ NGT ANNAT för guds skull. Vi kommer inte närmare en lösning för att folk är negativa o oinspirerade...ELLER?

Inläsningsdag med skolbesök

Japp, har egentligen inläsningsdag..Ni vet gå runt o röta i morgonrocken o läsa lite böcker o dricka kaffe :) Men idag blir lite annorlunda. Ska till skolan o träffa studiegruppen o sen hämta gumma på stan o bege oss ut på äventyr :) Men det som gäller nu är att få på flis lite kläder o göra oss klara på 15 min.. dags o ge sig här då tror jag. Ses sen

Om jag vore en fågel så skulle jag vara en flamingo. En rosa bird liksom..


SaraStudent!

Jag ska presentera er för en intressant och engagerad student. Hon heter Sara o läser andra året på lärarprogrammet på KAU. Sara är en flitig elev (läs att skolan började igen 25/8) och är motiverad,inspirerad och driven att göra sitt allra bästa. Det känns som att det kommer bli ett bra läsår för henne. Handen i handsken liksom. Det Sara är lite LITE orolig för är hennes studiegrupp. Hennes magkänsla säger att detta inte är en bra grupp utan en grupp med många viljor-men ingen som har lust att kompromissa. Sara funderar, vad göra? Sara funderar även på hur i hela friden det är möjligt att priotera skolan men ändå inte komma dit o göra det man borde göra. Sara hoppas innerligt att hennes magkänsla suger o att studiegruppen rockar totalt och bara funkar över alla gränser.

pssst..*hemlis*

Har varit o handlat lite skolmaterial till mig idag..Det blev även lite andra saker så som en påse kläder från Pricken till Flisan. Japp..en PÅSE. Summa? hhmmm säger nog ? på den frågan. Sen har jag hittat ett par skor till mig. Det händer ju typ aldrig o de var inte farligt dyra. Summa? Hm..läs ovanstående fråga, men under 300 alla fall. Fynda en pyjamas till smulis från Obs! för 70 kr. Helt ok får jag säga. Bränt lite (läs en hel del) pengar idag..men va fan det är ju sånt som händer när man behöver saker. Som sagt...detta är en hemlis. hehehehe

Måste bara berätta

Hahaha dagens roligaste.. Jag var precis ute för att hämta posten..så kallad snigelpost :) Å döm min förvåning då det faktiskt satt en liten snäcksnigel på ett reklamblad.. Hahaha snigelpost i sin vackraste glans :)

god morgonens planer

Hade så svårt att somna igår så jag är bara astrött nu. Någon i detta huset som inte är morgontrött är Flisiris. Lilla pluttan...mamma hade verkligen behövt en sovmorgon idag. Jaja.. Har inläsningsdag idag. Ska faktiskt vara jätteeffektiv när jag lämnat flis o läsa det jag ska läsa (2 stora kap) och göra lite brainstorming och anteckningar runt det. Det ska jag fixa på fm. Em har jag tänkt att dels dra en dammsugning och sen beroende på väder så kanske jag tvättar lite fönster som ser helt ofattbart skitiga ut. Alla dessa flygfän som flyger in o krashlandar på fönstern..Vad ska man göra? Det blir ju prick/kletigt o ser bara snuskigt ut. Om det inte blir fönstertvätt så kanske jag åker iväg o fixar lite skolmaterial som jag insett att jag måste ha ASAP. Men nu är det kaffe som gäller, min räddare i nöden o uppiggare. Å frukost..Är mer tokhungrig än vanligt. Jag minifastar ju på kvällarna efter middagen fram till frukosten nästa dag..Magen kurrar inte längre på morgonen..den fullkomligt VRÅLAR! Smulis har druckit välling så hon är nöjd en bra stund, och idag behöver vi inte stressa. Det är inte dagis förrän kl 9. Ah..Morgonmys med smulisen..

The diet

Japp jag håller mig. Inge sött eller ätbart efter middagen. Det blir som en minifasta o tydligen så är det alla tiders för kroppen. Borde: dricka mer vatten o mindre kaffe. Sötsug: Mja..inte så farligt faktiskt. Inbillar mig att det är mjölkprodukter i ALLT så jag skulle få sjukt ont i magen om jag åt ngt. Japp. Vikt: Totalt överslag! men ALbrecht sa faktiskt att även vi som är lite större måste övervinna känslan o våga lita på att folk tar mot oss ändå när vi ska falla i trygghetsövningarna. Japp, jag duger- det vet jag..men det är alltid skönt o höra det från ngn annan. Önskar: att alla skulle få se hur döööläcker jag är i mina nya glasögon ;)

Släpp ut din gud?

Mmm just det. Släpp ut min gud, hur gör man det? Jag har haft så sjukt kul idag. Välkommen till kursen konsten att få äran att göra bort sig o dessutom ha sjukt kul under tiden. Vi har dansat..Å hur många gillar att dansa med 1. alldeles för tyst musik 2. helt okända människor. Jo, vi esteter gör tydligen det. Jag är estet numera. Jag studerar vetenskapligt flum o det är GÔRSKÔJ! Hahaha hur många trodde att det bodde en liten estet i mig egentligen? Inte många kan jag tro, men det är juså stôlligt så man mår gott ändå in i själen. Idag har vi haft rörelse med Albrecht. Wow. "Släpp ut din gud" ska jag börja köra med när jag ska beskriva en känsla som utstrålar energi o positivitet. Sicken dag..jag har lättkramp i skrattgroparna på låren.. Vi fick ju leka o springa runt o dansa o ha oss som uppvärmning. Vi har flängt runt i en svettig gympasal där alla fall jag har svårt att släppa ut min gud, för den är nog mer åt musikens håll. Fast det är ju sant...Snälla Sara (inte jag då) sa att jag var feminin o mjuk i mina dansrörelser..lite rosa sisådär :) Kanske gud slank ut fast jag inte var medveten om det?

Lalalalatraddala

Vilken helt fantastisk dag det har varit. Jag kunde inte ha hamnat mer rätt. Hihihi jag kommer att få sjunga o dansa o skapa i en enda stor blandning.. Min studiegrupp..Eh.jo äsch va fan vi kommer va bäst! Vår mentor Mona är en helt urskön figur som saknar ord..hon bör upplevas! Skriver mer sen hepp

Frossat färdigt nu o big plans.

Japp.. den sista godisen, glassen och kakan har slinkit ner i min mage för en låååååååång tid framöver. Eller lång o lång.. Jag har en dag i veckan som jag får unna mig ngt på. Unna= inte frossa. Unna= en liten chokladbit (möööörk choklad) eller kanske en kladdig kaka? Mmmm. Sen har jag bestämt mig för att bli lite mer seriös med mitt ut-o-gå-lite-snabbt-tempo-promenader. Linda! Är det du o jag plus the snakes som gäller eller?? *ler* Kan meddela att jag INTE har varit där sen vi hade vår orm-dag. Nu är det lite kyligare...Har ormarna lagt sig o sova än måntro? HOPPAS! Dessutom önskar jag död åt alla grodor. Har sett på tok för många denna sommaren. (läs 2 st) Hm..Mina kommande skolluncher kommer bestå av flytande pulverföda. (BLÄ, så ni behöver inte ens tänka tanken o fråga hur gott det smakar..) Frukt i massor o vatten. Det är ngn som har tjatat på mig i 29 år..tänk om du hade sagt att man får fin hy av vatten.. då hade jag druckit massor (yeah right..) Men ändå. Jag ska köpa pilleriller från Allevo- jag är ju en sucker för sånt dära som ni vet o det tåls att testa på. De ska öka mättnadskänslan o me like that. Jag ska köra hårt fram tills jul- på jul = unna mig rejält=frossa! Men ok, kankse redan nu borde ta en funderare på HUR mycket frossa som är ok o hur många dagar..1 december till 1 januari? Not ok. Mja.. ska vara lika ambitiös som alltid o skriva ett schema över motion o mat. Det håller typ 2 dagar sen skiter det sig.. ALLTID. Nu är det over and out. Ska fira min sista sommarlovsdag med ett glas vin på altanen- Det är jag värd, så det så!

världens gulligaste lilla smulis bara 3 dagar gammal


The diet

Ok så här är det. Imorgon den 25 augusti börjar det igen. Nu, inga ursäkter..bara o köra igång igen. Ser fram mot att tappa ett par kilon o sköta mig igen. Berättar detta enabart för att ni ska veta att mitt humör kan bli pretty pissigt utan socker...Är inte sur eller arg alltså..har förmodligen bara abstinens.

Snortilda..

Det är jag det..Genomförkyld o ont i min kropp. Typ växtvärksont o då vet man att det är ett virus som spökar i kroppen. Hjärnan går lite på lågvarv o rörelserna lite sakta. Minus på aptit o bara trött. Vi får se vad som händer idag..Bara skönt att vara hemma också o vila upp mig. Ah..sol idag igen!

Otäckt verklig

Jag hade en riktigt otäck dröm inatt. Inte en mardröm, bara otäckt verklig. Vi var ute o körde bil o helt plötsligt kör vi över en bro-kant o ner i djupt vatten. Vilken panik..Måste få loss smulis ut bilbarnstolen..Men då fanns hon inte där, efter en liten stund försvinner även bilbarnstolen... Vi tar oss upp ur vattnet men Flis är bara borta. Det var fruktansvärt.. När vi satt på bro-kanten o tittar mot vattnet som slukat vår bil kommer flis hand i hand med en god vän till H. Det kändes bara så otäckt verkligt. En olycka händer så lätt..vet inte vad jag skulle göra om flis försvann från mig.

Härligt som busen

Vi satt ute o åt middag idag. Grillade spett med kött o kyckling med potatisgratäng o sallad med kall sweet chilisås. Mmm. Härligt som bara busen. Är egentligen sugen på ett glas vin, men jag vet inte om jag pallar med det ikväll. Förkyld, fryser o är trött. Alkolada på det..en bra idé? Neeeh, tror jag hoppar det idag. Solen har varit framme hela dagen, helt fantastiskt..man känner sig mycket gladar när värme o sol kikar fram. Flis har härjat som bara busen idag, skönt o se hon när hon mår så gott. Hahaha på er alla som trodde att hösten var här nu...blääää på er!

Å nu mera reklam

Har fått ett gäng kataloger denna vecka. Ikea..I Love it. Men även Claes Olsson, Jula (för sambon) o ett gäng kataloger från diverse klädföretag...Me like it. Nu har jag även kataloger från village o Cultdesign o en möbelkatalog från Em-möbler som öppnat brevid plantagen. Jippi..Nu ska jag bara vinna en herrejävlars mycket pengar så ALLA MINA DRÖMMAR SLÅR IN... Mm..just det. Kollade mitt saldo på bankens hemsida förrut, o oväntat nog har FK äntligen ÄNTLIGEN gått igenom mitt liggande ärende o betalar ut en rejäl summa till mig på måndag..JA!!!! HAr bara väntat si så där 8 veckor på de pengarna.. Direkt efter skolan på måndag ska jag hämta mina nya glasögon som ligger o väntar. Jag har längtat efter dem i 2 veckor..o nu äntligen har jag råd att lösa ut dem. JAJAJAJAJAJA!!!! Jag lovar att jag har en hel del att stoppa pengar på denna höst. Nya kläder till mig o en höstjacka till flis. Skor till oss båda o lite (läs en hel del!!) heminredning. Ska köpa säng till smulis också. Ikea är bra som sagt..ME LOVE IT ALOT! Snart lite plus på kontot *dansar runt o klappar händerna o sjunger en truddilutt!*

aha..jag hade rätt alltså?!

Mycket intressant...Väldigt intressant får jag lov att säga. Det är sol idag..Någon därute har slutat att ta dö på spindlar o reta upp åskguden Tor.. AHA..min tes o teori stämde alltså. Mohahahaha Siaren Sara till er tjänst!

Vilken kväll

Tack mina girls Sandra, Fia, Malin o Elin..Å Carro såklart! för en himla trevlig kväll igår. Riktigt längesen jag skrattade så länge o krampaktigt. Ni är ju klockrena. Mycket god mat o smågodis...mmm.. Trots min förkylning som spökar så kände jag att det var värt varje sekund som jag var med. Detta måste vi göra om snart.. i GBG!!

Nähä

Det vart ingen medalj för Carro.. Bättre lycka nästa gång tjejen!

This day..all day

Flis o jag tog oss i kragen o åkte till bergvik. Blev apoteket o lite andra affärer som sig bör när man har tillfälle för det. Träffade nyblivna andragångs föräldrarna Sandra o Magnus i en affär o fick se tillskottet. Vilken vacker liten tjej.. Grattis o självklart grattis till Joel som numera är storebror! Vi är inte hundraprocentigt bra här hemma det känns o syns. Flis somnade utan problem o sover förhoppningsvis en stund. Jag sitter o kollar på längdhoppsfinalen. Borde gå ut o göra min tomt höstfin. Dvs ta bort alla döda o övervattnade sommarblommor..Men jag vill ju se Carro också..Får springa lite mellan tror jag.. Kanske lite lekparksmys med gumma o Oliwer i em. Vi får se hur pigg smulisen är efter vilan. En sak är säker alla fall. 19.55 står jag på tågstationen o väntar på sötaste Fia. Hon kommer hem under helgen från gbg o är efterlängtad. Ska bli otroligt kul o ses igen. Nästa gång kommer gänget till dig gumman :) This day-all day. Idag är en sån dag, orkar inte äta mat..tog en bit nougat/chokladtårta som svärmor kom med igår. Behöver jag säga o förklara hur fantastiskt god den är? ÅHRGAZM varning ;) Kletig choklad..ME LOVE ALOT. Annars blir det inte så mycket under helgen, förberedelse inför skolstart på måndag o allt det som hör till. Nu är det snart Carolina..Håll tummarna Sverige!

hejja carro

KOM IGEN CAROLINA!! VI HEJJAR PÅ DIG GUMMAN! LYCKA TILL

so far so good-eller?

Eller mja kanske inte. Förkylningen blir dessvärre bara..värre. Uh va tôligt..Pallar inte en förkylning just nu. Jag ska vara på allerten när skolan börjar o hur bra går det med det om man är sjuk när skolan drar igång? Bläää Jag har varit duktig o ringt ett ärende som jag skulle fixat för typ 2 veckor sedan, bättre sent än aldrig. Vad händer? Jo, helt plötsligt så får jag huxflux tid för cellprov. THAT SUCKS! Det var ju liksom inte det jag ville. Trevligt, då har man ngt att gå o fundera på till det är dags att gå dit. Inte nog med att det är obehagligt som tusan, kostar pengar gör det med. 100 kr. Vissa saker borde vi kvinnor få subventionerat. PÅ ALLVAR! Sicken seeeeg dag. Måste väl egentligen inte göra ngt idag, men för att kunna andas så måste jag till apoteket. Jaja..bäst o pallra sig iväg så man kommer hem o kan lägga sig på soffan o vila igen. Förlåt lilla flis för att mamma är så ofantligt seg idag..fast..hon ser ju inge pigg ut hon heller visserligen.

Dagens plan nr 1

APOTEKET.. På inköpslistan; panodil, nässpray, Lactrase (laktostabl)o lite annat smått o gott. Tror vi tar en cykeltur dit sen beroende på väder o vind. Annars finns lilla golfen alltid lika behjälplig. Hm..det låter som att jag får köpa nässpray till smulan också..Jaha..så då har dagisbacillerna kommit åter :(

tuff natt

Flis vaknade 1.15 o ropade efter mig..alltid efter mig aldrig hennes far... Hon somnar om sa H. Nej, det gör hon inte sa jag o mycket riktigt. 10 min senare ropar hon fortfarande. Jag gick upp o in till henne o sa.."VAD?" till min stora förvåning lät det som en halv man som mullrade ur sig ngt. JAg är förkyld o har ont i halsen o mår apa. Flis blev ledsen för hon kände inte ígen mammis röst. Jaja..ska du sova hos mig? Japp, det var så det var o sen började fajten. Dels om sängutrymme, både flis o jag slänger oss mycket i sömnen o flänger hit o dit. Sen om att det faktistk är natt, bäcksvart ute o inte läge att leka tittut. Lite över 2 timmar senare så somnade hon äntligen..Men 2 timmar eller?? TUFF NATT jag säger bara det.

So long good bye auf wiedersehn adjö..

Tack för ikväll- sambon kalande vart en succé. Mycket fina presenter men omtanke. Räknar även in de som kom lite i förskott.. Magen är fucked up igen. Tog en tablett innan smörgåstårtan..borde tagit 2. Har SÅÅÅÅ ONT nu så jag säger bye bye för idag o bäddar ner mig i sängen för natten. En glad överraskning är att solen valde att titta fram på gubbens stora dag. Det är ju underbart o känna solens värmande strålar igen om än bara för en kort stund. Over and out

sorgbesked mitt i glädjens dag

Min sambo o Flis pappa fyller år idag! Vi väntar hem farmor o farfar, morfar och Christine. Det är glädjens dag. Telfonen ringde på fm o det var Anna. En "halvkusin!" från längesen som bor i Dalarna. Dalarna var mitt andra hem ett tag under många sommrar. Fantastisk län..ME LOVE IT. Idag kom ett dödsbesked. Hennes kusin och en gammal sommarvän till mig har gått bort för några dagar sedan i skelettcancer. Helt ofattbart att denna underbara härliga männiksa som har energi för flera är borta. Vad säger man. Herregud..hon var ju yngre än vad jag är. Det sätter ju verkligen perspektiv på det hela. Vi är bara människor o det kan drabba oss alla oavsett ålder, kön o staus. Skickar ut en bön i cyberspace Hanne-Sofie...Ta den med dig o sov så gott. Sen kom nästa besked. Hanne-Sofies syster har bröstcancer...VA! Herregud, det är för mycket på en dag tycker jag. Så jag säger till er alla. TA HAND OM ER SJÄLVA O DE SOM NI ÄLSAKR ALLRA MEST..man vet liksom aldrig när det bara tar slut...

GRATTIS PAPPA HENRIK 32 ÅR IDAG!!


Tidig morgon igen..

åh lilla Flis..6.30 är inte kul att gå upp en dag när vi är lediga.. Det kommer bli en låååååång dag. Älskar dig ändock!

Gôtt häng

Det är du dä Karlsson..RIktigt bara bäst liksom. Tack för allt idag. KRRRAAAAMMMMMMM

Nu tar vi helg

Flis o jag tar helgen idag. Hon behöver inte till dagis mer denna veckan. Jag börjar skolan på måndag så ett par lediga dagar bara vi kan vara skönt. BEROENDE PÅ HUMÖR då visserligen, men lite aktiviteter kan vara kul.

Panik i kubik

VAR ÄR MIN PLÅNBOK??? tusen tankar far i mitt huvud..Jävla skit..har jag tappat bort den ute? Låg den med i en soppåse? SKIT de har tömt soporna idag...var min plånka med där? Bajja..Fan vart är den?? River upp o ner på mitt lilla hus på 107 m2.. VART ÄR DU??? RInger förtvivlad till H. Han brukar faktiskt ha koll vart jag lägger saker..hehe Nej, vet inte det säger han.. VA? DU SKA VETA.. DU VET ALLTID!! Nehe. Inte det inte. Hm..Flis gillar att rota i min plånbok o dessutom ha en förkärlek att lägga bort saker för mammi. Mycket riktigt. I en leklåda i hennes rum. Kort, kronor och papper utspridda lite härvar..My god. GODE JESUS KRISTUS alltså.. Jag som stod med telefon i handen för att ringa o spärra korten.. Nu är det bra igen. Ingen panik längre, även om jag var gråtfärdig LÄNGE efteråt. Nu ska jag hämta smulis om 7 min, det tar 2 min dit så ingen panik där heller. Ska ta med flis o åka till stan o träffa världens bästa Karlsson!! Syns snart biatch!! ;)

Lyx

Lyx för mig kan handla om de mest simpla saker, men som andra tar som en vardagssak. Det handlar om sovmorgon. Varje dag som flis sover längre än 7.30 är ren lyx. Idag sov hon till 7.55! Jag vaknade snabbt av att det dunsade till o sen ropade flis.."Den ramlade ner, mamma!!" VA? Vad, hur, när.. Alldels nyvaken kravlade jag upp o tog mig in till henne. Alldels snurrig står jag o tittar på henne. Hon har fått ner sin lampa fram väggen. Bara skalet så att säga, armaturen satt kvar på väggen som tur var. HAr ingen aning hur hon lyckats med det. Nu ska jag ta tag i en annan lyx, tvättmaskinen. Egen maskin o kan tvätta när jag vill :) Lyx..Kaffe o ett par minuter by myself vid datorn innan man sätter igång med dagens plockande.. Lyx..Förskolan. Underbara barn o personal..Så glad att det är en dag som flis tyckte det var kul o komma dit så lämningen gick utan bekymmer o tårar.

lugnt igen

Som jag skrev förrut. Man bryter ihop och plockar upp bitarna igen en efter en och o försöker laga ihop sig till en hållbar figur. Jag vet att hon måste ta sig igenom detta..denna vidriga fas.. Och jag måste se till att vi tar oss vidare från det till nästa fas osv. Jag har lugnat ner mig nu, men jag blev riktigt ledsen förrut mycket dels för att jag inte kunde hantera en jobbig situation utan att gråta o mycket för att jag kände total maktlöshet över att ha tappat orden.. Jag håller på att plocka upp ett par bitar nu. Det är svårt att ta nya tag, men vad är alternativen?

Bästa Ballerina

Bästa ballerina.. tack för att du kom hit ikväll. Vad ska jag ta mig till när du ska flytta 30 mil bort? Mycket telefonsamtal o msn va? Du är förnuft o känsla, stolthet och fördom? Hahaha värsta Jane A ju :) Men det är alltid skönt o ventilera sig med dig. Så glad att du finns i mitt o flis liv. TAck

Lönlöst

Jag förstår inte, jag vet inte vad jag ska göra och det enda som är säkert är att jag orkar inte. Orkar inte säga nej, nej, nej NEEEEEEEJ!!! Det är helt lönlöst för jag vet inte hur det fungerar. Jag ska gräva ner mig i ett djupt hål och inte komma upp förrän det är bra o normalt igen. Ja, normalt som vanligt!!! Du vet att jag blir ledsen o gråter för att du inte förstår. Men varför gör du allt som du inte får fast 3 ggr värre? Du ser att jag är ledsen o frusterad, snälla lyssna på mig, det är allt jag begär. Allt känns så lönlöst just nu...luften har gått ur mig rejält denna gången. Orkar inte, nu känns det som jag kommer skita i allt. Men så kommer det inte att bli. Så gör man inte. Man bryter ihop, plockar upp bitarna och klistar ihop med naggade hörn. Nästa gång faller jag tyngre, har mer bitar att plocka upp och lagningen blir mer som mosaik... Vet inte vad jag hade förväntat mig egentligen, men att jag skulle falla sönder o vara så ledsen..det trodde jag aldrig. Förlåt gumma att jag skrev så i panik förrut. Jag slutade att andas en stund o orkade inte tänka klart..Så ledsen gumma. Du vet vad jag menar. Tack underbara du..Hade säkerligen gått under utan dig.

Jobbig lämning

Det gör så ont i hela mitt hjärta när jag lämnar Flis på dagis o hon blir så där hjärtskärande ledsen. Egentligen vill jag bara ta henne tillbaks o inte lämna ifrån mig henne..Men jag vet att så kan man ju inte göra. Eller varför inte? Men då blir lämningen efter det mycket mycket värre också vidare.. Idag gjorde det verkligen ont i oss båda tror jag. Tårarna fanns nära på mig o jag fick verkligen bita ihop för att inte gråta.. Jag gillar verkligen Personalen på dagis. De är fantastiska var o en av dem. Jag vet in i märgen att de tar hand om mitt hjärtegryn på allra bästa tänkbara sätt. Men ändå..Att komma till en bil utan att ha ett barn att sätta i bilstolen-det gör ont. Att komma hem utan att hjälpa min smulis ut ur bilen..-tomt. Att öppna dörren o allt man hör är tvättmaskinens centrifugerande.. Man blir faktiskt ledsen när man vet att lilla smulisen lämnades ledsen o ropandes efter mig.. Tack Pilla för att du såg hur ledsen jag blev o att du löste situationen så otroligt bra. Ja..ska passa på att städa idag o handla en snabbis innan jag hämtar Flis lite senare. Ballerina kommer framåt 18 tiden! Längesen jag såg dig nu gumman..Lite Ballerina för själen är ett måste :) Nu ska jag rycka upp mig o dricka upp mitt kaffe o ta fram snabeldraken, dra en svängom och ta ett par tag med dammtrasorna. Tvättberget..detta märkligen fenomen..att det aldrig tar slut?!

Mig, jag o mitt

Ibland känner man bara inte för att kommentera eller svara på frågor. Så mitt föregående inlägg..Låt det bara vara. Det handlar inte om mig, jag eller mitt... :) kryptiskt va? Som sagt, ibland vill en sårad soldat bara ligga o plocka upp den stoltheten som finns kvar när allt annat är borta...

Vart tog du vägen..

Vart tog du vägen? Varför har du försvunnit? Ser dig ofta men du är liksom inte där..Det gör ont. Tänkte bara du skulle veta det...

Lyssna..o tankar om att vara mamma

Hör du? Schhh..Koncentrera dig lite då..Ja just det.. där.. Det är ljudet av tristess..Har inte bloggat så mycket om detta väder förrutom där jag svär lite åt de som trampar på alla spindlar eller retar upp åskguden Tor. Men nu är det väl bra alla fall..Jisses alltså. Regntunga moln, blött, blötare o blötast utomhus. Mina sommarblommor är en dränkt historia :( Flis o jag har varit ute idag. Vi var säkert ute över en timme. Vi tog en liten promenad o kollade läget på gatan. Inga barn ute :( Vi kom in igen o åt mat, Flis somnade o jag började greja med allt som alltid finns kvar att göra. Regnet öste ner.. ett par timmar senare..regnet sipprar ner o flis var icke sugen på att ta en biltur antingen till affären eller bara ett litet miljöombyte. Visst, jag har varit borta hela helgen, men när jag kom innanför dörren igår var det som om jag egentligen aldrig hade åkt. Min lilla dotter gav mig en bamsekram o klappade mig på kinden o sa " lilla mamma..du är hemma nu". Sen log hon mot mig på det där sättet som bara hon kan o tittade på mig med sina klarblå ögon o mitt hjärta smälter direkt. Det är då jag vet att hon hör mig, ser mig o behöver mig. Hon vet att jag alltid kommer att finnas där för henne. Genom alla tippex/tandkrämshistorier, trots, vansinnesutbrott o allt det där andra som komma skall i framtiden. Mmm. Vad säger man..Jag är hennes mamma. Genom vått o torrt. Vi kommer skratta ihop, gråta ihop, glädjas ihop..kanske bråka o gnälla på varandra. Men jag är fortfarande hennes mamma. Jag! Flis är min dotter. MIN! Det är fantastiskt vilken människa jag har blivit sen hon kom in i mitt liv. Hon har alltid funnits för att en dag berika mitt liv genom att välja mig som sin mamma. Vi kämpar på..Jag gör så gott jag kan, det kommer jag säga till henne när hon blir äldre. Det är du o jag smulisen..Älskar dig mitt hjärtegryn- tack för att du ställer till det för mig ibland så jag vet att jag lever...

Jakob o Mari..brudparet


Det mest smakfulla i Eskilstuna- Me like


Resan genom Sverige

Måste skriva ett par rader om min resa genom Sverige. Visste ni att Sverige är fantastiskt vackert? Inte jag. Eller jo..fast ändå inte. Min bilresa till Örebro är inget att hänga i granen. Den vägen har jag åkt MÅNGA ggr o med alla vägbyggen så kan man få spel för mindre. Men från Örebro..Askersund med den vackra utsikten över stora bron, Motala med slussarna o grönskan, Jönköping som växer fram i horisonten... hur kunde jag glömma..Vadstena..Vilket ofattbart vackert ställe. Åh. Det tog andan ur mig att se dessa gamla hus, kullerstensgator o klostret..Fantastiskt. Det ger faktiskt rysningar bara man tänker på det. Från Jönköping till Helsingborg..Wow..titta havet.. Är det där Danmark?? Ja..hehe man ser ju Danmark nu! Lite längre ner..Vad är det där som skymtar? ÖRESUNDSBRON?? VA? den är ju i Malmö...o det där måste vara..Turning torso? VA? Men..jag är ju inte i Malmö.. Lund..Underbar Lund. Vilket fantastiskt ställe. Jag kommer tillbaks. Min Flis måste få uppleva Lund. Jag vet inte hur jag kan sammanfatta Lund..men me love lund o i´ll be back. För att ta in alla intryck av min resa så lyssnade jag på en ljudbok efter hela vägen. Asyl av Liza Marklund. SJUKT bra..Men man kan bli lite mörkrädd för folk i allmänhet o blir lite paranoid av mindre. Vilken resa..Wow.

ja, det är sant. Mysteriet är löst

Kamerasladden är återfunnen. Den hade fått ben till "kontoret". Skräprummet med en massa kartoner, kläder, skrivbord o den stora datorn. Där, under en massa (läs ett) papper låg sladden o myste. Jag har då icke lagt den där..Sambon måste vara ytterst skyldig! Flis skulle inte få för sig att lägga ngt just där, så sambon har alltså etat om att jag letat frenetiskt efter denna sladd o inte sagt ngt. JA, illa som fasen. Sånt gör mig lite pissed. Det är måndag den 18/8 idag. Flis gudmor Lena har namnsdag. Grattis bästa gudmor!! Dagis har stängt idag. Det är planeringsdag för hela kommunen så alla barn är hemma. Skolan börjar imorgon, men jag börjar inte förrän om en vecka! Funderar lite på hur vi ska planera dagis denna vecka. Har 3 inbokade dagar..Men jag tror det jag tar bort en så har vi en extradagsmys innan allt allvar kommer igång. MMM..så får det bli. Ikväll ska min sambo faktiskt hitta på ngt kul med sin dotter. Inget eget initiativ, men har man fått tillgång till fribiljetter så tycker jag man kan ta sig i kragen o gå iväg. H, Flis, Ella-bus o Jonas ska på...CIRKUS! JAg är lite avundsjuk..Hade också velat följa med, men det är så kul för flis att få med sin favorit Nooonas o Bus-Ella på ngt sånt här kul. LIte sent kanske..men ett minne för livet. Vad ska då jag göra undertiden? Hm..tåls att tänka på. Kanske lite kaffe eller te o en bra film på tv? Den här veckan ska jag hämta mina nya glasses..Så fina o det är så trist att jag inte har råd att hämta de här o just NUUU. Men snart så..snart är de mina på riktigt.

självklart en djurbild också


flis är nyfiken på parkens djur


parken zoo Eskilstuna


big mama on the beach


badpremiär 2008


inget dåligt väder..bara man klär sig därefter


i´m back!

Tittut på er alla därute. Åh vilken fantastisk helg jag har haft, riktigt längesen jag skrattade o hade såå ofantligt kul o trevlig kväll. Jag uppdaterar lite senare..Nu är det mys med flisen som gäller

tittut!

ÄR i Örebro nu :) Snart på g för den stora resan.. Har ätit ljuvlig köttfärssås med spaghetti. TACK A!!! Finns ingen som brädar din köttfärssås. Nu måste jag ge mig ha det gott

Avrundning

Idag är det fredag den 14/8. Jag ska vara borta hela helgen o chansen att få tag i en dator för att kunna blogga är minimal. Typ obefintlig. Så GUMS säger tack för sig just nu. Han en finfin helg. Jag återkommer med uppdatering på söndagkväll. Förväntar mig inga skandaler, men man vet aldrig. Så sköt om er o era sina så att säga o må så gott. Nej..har verkligen en lista på saker att göra innan jag ska åka så bäst att sätta igång. ÄR hungrig dessutom så först blir det frukost! Peace out o looooove till er alla (svårt o sluta märker jag...älskar ju o blogga!)

förvirrad

Imorse startade dagen med största förvirring. Vart är mina glasögon?? Det är det sista som jag tar av mig på kvällen o det första jag sätter på mig på morgonen när jag vaknar. Men imorse var de inte där. HAde jag somnat med de på? Låg de helt platta i sängen ngnstans? Åh nej.. Började riva i lakanen. Inga glasses.. Vart??? Gick till toaletten o där låg de på handfatet- lugnet återfanns direkt. Inga trasig brillor ah...

Att packa en väska

JAg ska vara borta 2 nätter. Vara finklädd 1 dag+kväll (bröllopet) och ha bra åka- bil-väldans-långt-kläder. Skor.. Kan inte bestämma mig för vilket par så jag tar med de 2 som det står mellan. Nattkläder (fryser alltid fast jag är riktigt varm-konstigt om man funderar lite på det). Nessecären o smink, locktång! och hårblås... Inte behöver man ha handduk med sig om man ska bo på hotell? Mja..bäst o plocka ner en ifall att. Ska ha en liten "pilotväska" men det ser ut o få plats! Kör till mamma imorgon så åker vi ihop därifrån. Har en bra ljud-cd med mig o en bärbar cd-spelare så jag kan "stänga av" när jag känner för det. Många mil..spännande. Mmm vad säger man?

ny tippexhistoria

Ja då var det dags igen. Inte med tippex, utan tandkräm..I hela ansiktet o på händerna.. Min dotter stank minttandkräm när hon bars in i duschen till sin pappa. :(

så här myser man en busväderdag!


smulisen


men seriöst alltså?!

Det är ju knappt så man skulle kunna tro det när man tittar ut. Nej, det snöar inte menpå g att bli storm ute känns det alla fall som. Jisses, jag sitter i vardagsrummet o tittar ner mot skogen..Det vajjar bra i träden alltså.. Bara inget bryts av o tar sikte på 4:an... Det har regnat länge nu, lite sol mellan varven, men alltid minst en regnskur om dagen i alla fall en veckas tid. Trist för alla strandsuktare (som mig själv) att bli bortrövad den chansen. Jag vill bada o bli varm av solens härliga strålar.. Inte sitta inne med en filt o dricka te o tända värmeljus. INTE ÄN o DEFINITIVT INTE NUUUU!!! Det är inte höst. JAG VÄGRAR! Men seriöst alltså..Den som dödar fler spindlar eller retar upp väderguden TOR borde verkligen ta sig en funderare. Det kommer en tid när det är mörkt från 14.30 på dagarna o hur kul är det att önska oss dit i förväg? SLUTA GENAST UPP! Det är en uppmaning från..ja typ ALLA!!!

Biblioteket?

Stavas det så? Sitter o ljudar för mig själv, men tycker ändå att stavningen ser knas ut. Jaja, alla fall så tog flis o jag oss iväg till stora bibblan i stan en stund. Flis har aldrig varit där så det vart ju en upplevelse så att säga. Barndelen i bibblan är så mycket mer än bara böcker, det är skapande och fantasi som hägrar. Det var verkligen jättekul o kika in med Flis en regning torsdagfm. Hade först tänkt öppna förskolan men de öppnar inte förrän 21 augusti igen. Det är ju ett par dagar kvar tills dess. På upplevelsesidan finns det fortfarande mycket att hitta på, men hur kul är det att åka båtbuss tex när det ösregnar ute? Alla fall. Vi träffade Nina på Bibblan. Hon jobbar ju där och jag har inte träffat henne på år o dar. Tack gulliga Nina för pratstunden o för kaffe o glass. Vi kommer snart o hälsar på. Nu är vi hemma igen o det är snart läge för mat. Undrar vad det blir för kulinariskt till käk idag? Gårdagens tacopaj eller ngt uppvärmbart från frysen? Hm..Egentligen är jag sååå sugen på pannkakor med sylt så jag tror jag ska kika om det finns tillräckligt med mjölk så är det väl bara o sätta igång.

sovit illa, vaknade värre o the diet

Drömt så mycekt konstigt inatt. Usch o fy. Allt grundade sig i ett sms som jag fick i fredags. Det var ett kedjesms som handlade om turdagen 080808 o man skulle skicka sms:et till 8 vänner o få ngn lyckoönskning uppfylld tror jag. Om man itne skickade vidare så skulle 8 olyckor uppenbara sig eller ngt. Å jag lovar 8 olyckor uppenbarade sig inatt..Den ena olyckan värre än den andra :( ME don´t like kedjesms som bringar en olycka om man inte gör som man säger :( Huga, det var verkligen ingen kul dröm. Har förmodligen vridit o vänt på mig hela natten för när jag blev väckt av smulis imorse så värkte hela nacken o ner på vä sida. Skaplig nackspärr alltså :( Dagen började tidigt (som vanligt). Å inte har jag gjort ngt vettigt heller än. Eller jo, gjort frukost. Det är prio ett för mig alla fall. Mat..Socker...Ahhh Appropå det. The diet o jag verkar ha funnit varandra igen. Jag har verkligen skött mig HELA veckan o inte småätit eller fuskat med godis eller kaffebröd. Inte en liten kaka ens. Det är stort. Mycket stort för att vara mig. Ska vara duktig tills på lördag alla fall, sen blir det en återfallsdag. Fast återfall..jag ska ju på bröllop o äta god mat o tårta? Det är värt o väntas på. Sen drar det igång på söndagen igen. Har ju inte mått så bra av småätandet i sommar så nu är det nog. Bara en onödig utgift med sött o skit..Blä. Jag saknar det inte egentligen för jag vet vilken dos av illamående o dålig samvete som går hand i hand med det söta o det är inte värt det. På sin höjd tar jag ett glas mormorsaft :) Lite lagom så där.

nöjd o belåten

Har haft det såå bra idag. Är hundraprocentigt supernöjd o är så där skönt trött som man vara efter en bra dag. Jag har fixat mitt ärende på bergvik så min klänning kommer sitta alla tiders på bröllopet på lördag, jag har fixat bröllopspresent o kort till brudparet (allt inom budgeten) o dessutom har jag hämtat en lycklig liten Flis på dagis. Hon var där 4 timmar idag. Lite lagom med mjukstart efter sommaruppehållet o skönt o komma igång med vardagen lite smått. Vi bjöd in oss till Flis gudmor o gudfar (Lena o Mattias) o blev kvar där en stund. Ses alldeles för sällan o nu ska det bestämt ändras. De bor ju så nära o jag vill att flis hittar dit o har ett litet andningshål där om hon blir sur på sina föräldrar så småningom...(vilket givetsvis ALDRIG kommer hända..hahaha) Det var ett bra val av gudföräldrar. De vet saker som en annan inte vet som har med barnuppfostran, sjukdomar (å där räknar jag ju in granntanta också hon är mycket duktig på det området)amningen som bara krånglade räddade verkligen Lena som en befrielse. Mattias är gullig han med, han vet också mycket saker o han tar flis på ett annat sätt. Han ska lära henne att få lite skinn på näsan :) Det är för mycket H över henne nu..lite mjäk alltså. hihihihi Pappi var en mes när han var mindre...Men det säger vi ju inte högt. Flis var så astrött när vi kom hem. Fnissa o skrattade hejlöst åt allt. Skratt följdes åt av förtvivlat gråt när hon inte fick som hon ville osv. Hon slocknade som ett utblåst stearinljus. Haft haveri med telefon o data idag. Därför har jag varit helt frånvarande o totalt inte kunnat prata med ngn (förutom mob då) eller blogga till min stora förskräckelse! Men sisådär så är allt som det ska igen. Nu är det natten. Imorgon är det tvättdags o packning som gäller. Jippi..snart är det bröllop!

FullSpäckad dag

Idag är listan full. Innan jag ska lämna Flis på dagis så är det packning som gäller. Vi tog ju med allt hem när hon gick på sommarledighet. Nu ska allt med igen..Regnkläder, stövlar, ombyteskläder, blöjor, vagnen m.m. Ubbahubba.. Hon ska vara på dagis 10-14 idag. En liten stund bara så det inte blir så främmande när hon ska tillbaks på riktigt på fredag. När jag lämnat henne så ska jag åka till Arianns o köpa bröllopspresenten o sen till bergvik en snabbis. Har bara ett litet ärende där så det lär gå fort. Sen bär det hem o ska städas. Måste verkligen dammsuga idag o damma av. Hoppas jag hinner att våttorka golven också.. Sen ska jag hämta smulis o sen får vi se vad som händer i em. Nu är det bäst o dra igång. Jag tänkte hinna duscha också innan jag lämnar smulis på dagis o kanske bäst o göra det innan frukosten? Orkar inte..vill tillbaks till min varma säng o obekväma kuddar... Bara o bita i det sura äpplet o sätta igång

Mysstund

Jag blir så glad när det kommer någon o hälsar på hemma hos oss. Goa gums o Ella-bus kom hit o lekte en stund. Alldels lagom så där, mer behöver det inte vara. Telefonsamtal i all ära, men inget slår en pratstund. Så tack för mysstunden goa gums o bus. Love you u know...

Blir så arg på FK

Försäkringskassan suger!!! Varför VARFÖR måste ni krångla med nytt system under sommaren när det 1. är dåligt med personal 2. många människor som tar ut föräldrapenning o dyl?? Det är så dåligt av er o inte se längre än vad näsan räcker. Jag har väntat i 5 veckor på mina pengar nu...KOM IGEN!!!

fin fm

Vilken härlig fm. Vi tog en promenad med vagnen till Ica en bit bort. Det är bra o säker väg hela vägen så man behöver inte bli orolig att bli överkörd av ngn bil. Ja det skulle vara häst o vagn eller en traktor då i så fall. Vi hade med en matlåda. En matlåda med morötter, knäckebröd o sockerbitar. Till oss? nää, till Korken kompis såklart! Korken var precis på väg ut med en ryttarinna så han fick lite knäckebröd o sen la vi lite morötter i hans krubba. Stallkompisen Mac Kenzie mumsade glatt av det vi hade med tills han blev lite girig o vill ha mer..Det slutade med att sötisen fick en stöt på mulen :( Han tog ett skutt o galopperade iväg. Då var det dags att gå hem. Lunchen idag: Blodpudding, potatisbullar och bacon med lingonsylt. Ja, blodpudding o jag gillar faktiskt det. Flis? Not so much. Hon har nog dragit i sig ett paket stekt bacon tror jag. Nu är det vila-time på g. Känns som om jag också kommer slumra till idag o det skulle inte göra ett dugg. Måste ta tillvara på extra sömntimmar när man är ledig. När H kommer hem ska jag åka o fixa bröllopspresenten..jag säger bara CULT.

så blir det!

Jag ska greja lite med frukost om en liten stund. Hittade världens fränaste bröd igår. Nicke Nyfiken bröd!! Flis vart nöjd får jag säga. Får ser om hon gillar det också..kanske med lite salami på..Klassisk dansk..mmmm Sen ska vi packa på oss kläder o ta en promenad till affären. Mmm så blir det. VI måste få lite frisk luft.

så var det morgon igen då o lite andra uppdateringar

Har sovit gott inatt, flis också. Kl 7 var det dags att gå upp tyckte hon. Jaha, bara o masa sig ur min varma säng o ta mig upp o hämta henne. "VÄLLING MAMMA!!!" Japp, bara upp o värma välling. Nu är det soffmys som gäller. Godingen. Måste ringa BVC idag o berätta hur flisen mår, för det ville sköterskan att jag skulle göra. Det kan inte vara o det ÄR INTE öroninflammation, det är inget alternativ. Fattar nada, men jag får väl ringa till tanten så hon blir nöjd. Annars så händer det inte så mycket. Jag har kommit underfund med vad jag ska köpa för bröllopspresent till Jakob o Marie för lördagens bröllop. Mycket tanke bakom presenten även om den inte är en dyr historia. Mina glasögon kom igår. Det ringde en telefonröst till min mob med automatiskt svar som bad mig bekräfta samtalet för att bevisa att jag hade hört det. Japp, har hört det nu o hämtar förmodligen glasögonen senare i veckan. Kanske precis innan jag åkter till Örebro på fredag, vi får se. Hur snabbt har inte det här gått? På 2½ vecka har jag bokat tid för synundersökning, besämt bågar, varit på synundersökning o bestämt mig vad jag vill ha. Så snabbt har det aldrig gått. Dessutom är glasögonen för en gångs skull en billig historia. Ja, 990 kr.. Inte ens en bråkdel av vad mina glasögon brukar gå på får jag nog säga. Häftigt. Å tack till en himla trevlig optiker på Smarteyes. Proffsig, trevlig o glimten i ögat (hahahaha). Me like. Tack för hjälpen!

fri som en fågel (lite alla fall)

Jag har varit fri som en fågel. Eller ja lite alla fall. Jag åkte till affären all by myself. Tog en affär lite längre bort idag för att få vara borta en liten extrastund. Skönt o se lite bilar, folk i rörelse och få strosa lite i en affär. Regnet kommer o går idag verkar det som. Satt faktiskt ute en stund i solens strålar som värmde gott. Sommaren är kvar, den ligger o lurar lite bara. Satt ute i ca 15 min sen var det kört, åskan dundrade till och det blev så där åskmörkt igen.. Typ 2 min senare vräker det ner regn igen. Flis är febrig. Verkar inte må så bra o hon säger själv att hon har ont i huvudet. Pluttan..jag lider så med dig när du inte mår bra.

...ännu en innedag :(

Det kan ju inte vara möjligt. Är det verkligen sant? Neeeej..Jag som hade sett fram mot att ha ett par timmar själv imorgon, men nu blir det inte så. Flis är dålig, som ett brev på posten dagen innan hon skulle tillbaks till dagis. Feber o klagar på huvudvärk...Bvc tror att det är öroninflammation. Det känns inte så troligt, men jag får väl ringa till läkaren imorgon så får de ta en titt på henne. Det är ju inte ett dugg kul att det skulle bli så här..inte nu. Jag får växtvärk av att gå här hemma. Vi gjorde ett tapert försök att åka till affären o handla..Det blev det bara SKIT av. Jag tar inte med en febervarm gnällig 2.åring till en mataffär.. Det händer ju bara inte. Så ännu en innedag för oss...Jag klättar snart på väggarna av tristtess. Städa skulle jag kunna göra, men hur lätt är det att göra det med ett barn på armen?? Suck..Pallar verkligen inte mer pissväder. Så bra blev den här dagen. Skit skit skit också. Blääää...hoppas hon blir bättre efter vilan. Vi har ju ändå plans för att träffa Karlsson inne i stan en stund.

Sov så tungt

Första natten på länge som jag sov riktigt tungt. Lite svårt o somna men bara det var fixat så var det som om ngn slog mig hårt i huvudet o jag måste nästan ha tuppat av. Drömt massor men som vanligt kommer man ju bara ihåg ett axplock... HAr alla fall träffat många underbara vänner i sömnen under natten.....Undrar hur ni mår?..

äntligen ensamma

Den senaste veckan har min sambo klättrat på väggarna här hemma. INGET ATT GÖRA... Han är den mest rastlösa själen jag känner. Värre prestationsångest får du leta efter. Han måste verkligen ha ngt att göra hela tiden. Idag har han först arbetsdagen efter sin sem. Vi är äntligen ensamma o slipper åka bil bara för åkandes skull. Suprice, det regnar! Vi får se vad vi hittar på idag. Måste ut någonstans alla fall..Får se vad vi hittar på. Måste handla mat alla fall..så långt är vi ju med. Det känns som det kommer bli en bra dag idag. Vädret ska inte få påverka mig o vi ska ha en bra dag, smulis o jag.

diet

Så här långt kan jag säga att det enda söta jag har ätit denna helg är min paj. Lite vaniljvisp on the top. Annars har jag skött mig alla tiders. Kanske därför jag på lite hm..eh..pretty pissed humör? Sockerberoende är ju inte att leka med o det känns i hela kroppen att den inte fått det den brukar. Jaja..men imorgon är en ny dag som Christer Björkman sjunger..o jag måste visa lite diciplin o sköta mig. Bröllop om mindre än en vecka så man vill ju försöka se lite frsäch ut alla fall. Tänkte bättra på brännan också..Men sola i solarium på sommaren?? ALDRIG.

Filmväder o pajen..

En fördel med regn är att det är filmväder o helt berättigat o bara sitta inne o glo på film. Vi har ju varit ute nästan en timme idag flis o jag. Men film har det ju också hunnits med. Nu har jag hoppat ur mina jeans o satt på mina mjukisar igen. Ah..helg o ledighet.. När flis sov middag kollade jag o H på Bruce Willis Die Hard 4.0. Mycket pang pang o explosioner precis som det ska vara i Die Hard-filmerna. Filmen var bra. Helt ok, men hur en man lyckas att ödelägga allt i sin väg är både komiskt o intressant. Men som sagt, en helt ok film. Nu är det Djungelboken som gäller. Regnet häller ner o flis är inte intresserad av att gå ut ngt mer idag. Ja. Jag har faktiskt frågat henne. Snart dags o börja med maten..IGEN. Tror H får laga mat idag. Jag har ingen inspiration till middag. Ris el Potatis...ingen pasta tack. Mums va god min paj var.. alldeles lagom o supernize

Mumsfillibabba

Det luktar rabarberpaj här hemma. Snart ska jag vispa lite vanligvisp (laktosfri givetsvis o därmed lite sötare..) o sätta på kaffe o sen trycker jag på en ny dvd film med Bruce Willis (inte ny NY men ny för oss) o götta mig i soffan. Allt för att slippa prata med någon o bara vara en stund...

korken kompis

Flis o jag tog en promenad ner till hästarna. Ja, vi har sån lyx att ha dessa underbara varelser alldels såå nära vårt hem. Flis har siktat in sig på en vit springare som heter Korken. Han är en skäck (tror jag det heter) o är verkligen så fin. Jag har ju en förkärlek till vita hästar. Min lilla favorit från 4H-gården var en vit och bara en helt skön häst som hette Lukas. Lukas o jag passade ihop som handen i handsken. Sen sålde ridskolan honom till en liten snorunge vars föräldrar hade pengar o eftersom hon ville ha en häst fick hon den hon pekade på o just precis då var Lukas även hennes favorit. Åh vad jag hatade den bruden just då. Jag slutade i ren protest, annars hade jag nog ridit fortfarande. Dumt beslut av mig, men jag står fortfarande för det. I alla fall, Flis är lyrisk över denna Korken kompis som hon kallar honom. Idag fick han nästa en puss av henne o en massa goa klappar på mulen. Vi har redan bestämt att vi ska gå till hästarna imorgon med äpplen,morötter och knäckebröd.

Välbehövd sömn

Jag gick o la mig 21,30 igår. Då orkade jag inte längre. Orkade inte prata, dricka klart mitt vin eller se på tv. Jag var så trött o kände inte för att vara social på ngt sätt. Sov många timmar tills flis vaknade kl 7,30!! Lyx. När jag gick o la mig igår blev jag bara ledsen- det som hade skett under dagen tog tag i mig o jag håller på att bearbetar det för fullt. Jag kan inte o vill inte prata om det med någon, jag måste lösa det själv. Jag gjorde ngt som jag inte gjort på länge. Jag bad en stilla bön för en otroligt vacker människa som behöver extra omtanke och styrka just nu. Så har det ju alltid varit för mig. Jag har bett en bön o pratat med Gud när jag har det svårt. Jag kanske inte är den renaste krisna människan som finns här o nu, men att be en bön o ge bönen till en annan människa är en symbol för omtanke. Efter många timmars sömn sitter jag här o bara är. Tycker synd om Flis för att jag orkar inte le idag. Jag orkar inte vara glad när det är något som tynger mig. Ska ta med flis ut på en liten tur tänkte jag.. Vi behöver komma hemifrån en stund tror jag. Jag vill inte tänka mer på gårdagen, för det ligger inte i mina händer eller i mitt öde om hur det ska bli i framtiden. Jag kan bara hoppas o be att någon ser efter henne och gör det bra.

Hur kunde jag glömma

Men det är ju inte möjligt. Gjorde ngt riktigt härligt igår. Tack underbara granntanta för en riktig låååångpromenad med vovvisarna igår. Det är så välmående att prata med dig, du står mig så nära. Både som nära vän o underbar granntant :) Livet här vore inte det samma om inte ni bodde på precis gångavstånd härifrån... Tycker om er så otroligt mycket. Tack för att ni finns.

avklarat: 1 glas vin

Japp, snart så. Bara bottenslatten kvar, men varje dyrbar droppe ska ner. Smaskigt värre. Har ingen aning om det är jag el H som går upp med smulis imorgon. Förmodligen jag för då kan jag sätta på en tidig tvättmaskin o plocka lite när hon kanske kollar lite film? Stimulerande o aktiverande? Inte ett skit förmodligen, men helt ok underhålling när kl är alldeles för tidigt en söndagsmorgon. Eller vilken morgon som helst. Flis o jag tog ett bad ikväll, det var längesen vi badade ihop men det är så kul för hon är som en liten fisk i badvattnet. Idag fick hon tag i en vattenpistol o hon gick verkligen lös på badrummet, sin mammi o sig själv o skrattade så där rakt från hjärtat. Hon är så cool min lilla tjej. Efter ett glas vin kan jag konstatera att jag är trött o ledsen. Ledsen för att ibland blir inte saker som man tänkt sig o chocken o verkligheten kommer så nära när man ser någon man tycker om drabbas. Kan bara säga att jag önskar dig ett snabbt tillfrisknande och en styrkekram underbara du....Nej, det är inte ngt jag vill vidareutveckla för ngn. Punkt slut. Nu.. dags för påfyllning av mitt vinglas. Har ingen is i mamma. Anledning 1. Har ingen. Anledning 2. Då har jag en flis som kommer gräva i glaset you know... Fast det smakar bättre på ditt sätt mamma..å då kan man dessutom dricka mer..

dags o andas ut

Har jobbat idag. Ny fast ändå inte ny avdelning. Det var himla trevligt. Jobbade bra med Ida o Jenny, tack tjejer för en härlig dag. Allt har funkat bra, men nu är det slut för idag o luften har gått ur mig totalt. Även om det är lugnare att jobba helg så kan det hända saker som både chockar o berör. Så jag är trött i kropp, huvud o själ. Orkar inte prata i tel med ngn idag..har lite mycket o tänka på. Ledig resten av helgen. Ikväll blir det tacos..mmmm.. sorry orkar inte skriva mer nu, återkommer när jag fått i mig ett glas vin eller 2 ;)

Fredagsmyyyyys, klänningspröveri o frosseri

Hemgjord pizza o ett glas vin..mums. Blir inte mer vin idag. Ska upp o jobba imorgonbitti. Prövade by the way klänningen jag funderar att ha på mig på bröllopet om en vecka. Den satt helt ok, men det krävs ett inköp innan jag är helt nöjd. Vad säger jag inte..lite hemlisar måste man ha. Jag har ett presentkort på en smyckesaffär o funderar på att åka till stan på tisdag o köpa ngt fint till klänningen (till mig såklart, men som passar klänningen) Klänning satt fint.. faktiskt måste jag säga helt ok. Jag trodde inte den passade, ack så fel jag hade. Nu ska jag dieta lite till veckan så den sitter liiiiite bättre på lörd eftermiddag i Lund. Jag ska till Lund. Det ska bli fantastiskt kul. JAg är hedrad över att få dela Jakob o Maries stora dag. Det är så häftigt att de ska gifta sig. Hejja!!! Måste säga att jag har frossat lite idag. Köpte en toblerone fruit o nut som var ljuvligt goood. Jag har frossat i mig hela själv. Jajjamensan by myself. Har lite chokladångest. Att äta så där mycket själv kan ju inte vara bra. Men nu är det bra. Nästa vecka är det hårddiciplin som gäller. Äppeldiet/Fruktdiet? Mycket vatten (kommer bli sjukt svårt, men är tydligen bra för hyn) o INGET GODIS ELLER FIKABRÖD. Nu är det mjukstart inför skolstarten som gäller. Back to basics. Nu är jag sjukt sugen på rabarberpaj med vaniljsås. Det är ju en bra början för dietandet..Eller hur?

Kolla in

Bästa Gumma har äntligen skaffat en blogg. Mycket bra tycker jag. Rensa huvudet o ta skrivandet som en välförtjänt paus i den stressiga vardagen. Love my gumma. www.ankibenjaminsen.blogg.se visit her!!!

nä nu tror jag att det spökar

Eller så har kamerasladden helt enkelt fått ben.. Någon som kan ett lockrop så den kommer fram igen??

Bra boktips

Eftersom jag bara har kunnat läsa på riktigt i 1 år ungefär så har jag massor att ta igen. Nu har jag betat av sommarbok nr 3 o jag är tokstolt över mig själv. Bok nr 3 är Ego Girl av Carolina Gynning. Vilken fantastisk människa o stark kvinna. Med sin drivkraft o motivation så kan hon med säkerhet flytta berg om det vore så. Carolina är cool, medveten och driftig. Hon vet vad hon vill o hur hon ska göra för att få det. Det helt sjuka är ju bara att hon helt osannolikt träffat flertalet av alla skitstövlar på denna jord, men hon har också lärt sig ngt efter varje resa. Om du inte läst boken, gör det. Big Brother-Lina är en skugga av den hon egentligen är. Jag är klart ett fan av hennes verk o henne som person. Mer bitch-feminister till världen!

Bra start..tills

En riktig bra start på morgonen innebär för mig en sovmorgon. Jag sover visserligen inte längre än max 8.30 så det känns lite lyxigt o få ligga o dra sig lite. Jag fick sovmorgon idag. Riktigt skönt att mitt pissiga humör som jag hade igår är borta o nu är det en ny dag. Kanonbra start på dagen. Tittar ut med förhoppning om lite sol, eller uppehåll alla fall. Men nej.Här regnar det på som det gjort hela fucking veckan. JAg har ju haft min andra riktiga semvecka nu o skönt o va ledig visst, men hur mycket inspriation har man för att hitta tusen aktivitetet inomhus? Idag måste vi gå ut smulis o jag. Jag pallar inte att åka runt i en bil bara för att göra ngt, eller att sitta inne o glo på Nicke, Laban eller Molly. Flisiris måste aktiveras liksom hennes mammi. PÅ med regnkläderna o ge oss ut en sväng. Jag har inga stövlar, men det får lösa sig ändå. Bra start på dagen tills man kommer upp o inser att huset behöver en makeover. Eller inte total makeover, utan tillägg till det som redan finns. Vet mycket som skulle göra sig fint här hemma, men då behöver man mo´money o det finns det inga tillövers här :( Jaha..Så var det pissiga humöret tillbaks :( Kom ut i köket o inser att vi måste köpa en ny köksmatta..Fatta hur äcklig som helst på undersidan. Blääää. JAg vill också vinna 100 miljoner. Tänk va lycklig jag skulle bli då?? Nej då. Så naiv är jag inte så att jag tror att man kan köpa lycka för pengar. Men allting blir lättare om man skulle kunna ha en hel del pengar kvar varje månad.

the diet

Fan va jag har gått upp igen. Mycket..USch, dålig kost o absolut brist på motion är ökat omkretsen på mage, lår o röv...usch. Värsta fetknoppen alltså. Jag har inte engagerat mig i the diet på hela sommaren, borde ha gjort det känner jag. Ska köra igång igen när skolan börjar o det blir en normal vardag igen. Blääää för att vara totalt missnöjd.

maktlös

Flis är inne i sin testarperiod. En fruktansvärd testarperiod o hon håller på att driva oss upp mot väggarna. Jag är så trött, varje dag är ett maraton. Känns det som alla fall. Alla nej, snälla gör inte det o jaha, du gjorde det ändå? Bra. Vi läste i våras på universitetet att på ett nej ska det gå 2 ja. Hur är det möjligt?? Jag bara undrar. Typ nej, du får inte rita på bordet. Här är papper o penna istället, nehej..det var inte lika roligt ok. Varje läggning som har varit så klockren sen hon var 5 mån. Nu är hon mer bestämd än någonsin o det värker i mammihjärtat när hon ropar efter mig o vill komma upp.. Sova mammas säng..Så har det aldrig varit..Jag är totalt maktlös, vad ska jag göra för att hon ska få ro i kroppen o slappna av o somna gott o glad. Man vill det bästa för sitt barn, men det är fruktansvärt o smärtfullt att höra henne vara så ledsen.

proppis

Totalt proppismättis kan man lugnt säga. Middag idag: Fyllda hamburgare med bröd, grillade grönsaker och pommes. Alla åt jättebra. Flis satt o mumsade länge (för ovanlighetens skull) o verkade uppskatta maten trots att det inte var pasta. Alla barn verkar älska pasta. Jag vet, lätttuggat o smakar inte så mycket. Men jämt? Tydligen. Jag är på lite bättre humör fast är ändå lite pissed o jag hoppas inte H säger ngt mer som får mig att ilskna till. För just precis så känns det, reta upp mig så biter jag huvudet av dig. (Skälla alltså..inte bildligt talat) H berättade just för mig att han inte vill gå på ikea med mig o flis för vi blir ju kvar heeeeela dagen! Gringubbe. Flis ligger o myser i soffan o kollar ny Laban-film. Verkar helt ok för hon sitter som klistrad. Jag sitter med datorn i knät o surar lite för att H kan kläcka så dumma kommentarer.. *grrr*

Klädbekymmer

Ska snart på bröllop. Rättaresagt nästa helg. Vad i hela friden ska jag ha på mig? Har verkligen inte ngn aning just nu. Klänningen som jag hade tänkt fick jag skicka tillbaks till H&M för den satt verkligen inte INTE bra. Såå synd för jag gillade den verkligen mycket. Det finns ju en jättefin klänning som hänger i min garderob, klänningen med stort K o det var bara kärlek när jag såg den i affären. Måste ha..tillfälle o hur ofta infinner sig sånna hos mig? Aldrig någonsin, så ofta händer det. Jag hade en baktanke med klänningen när jag köpte den att ha på 2 bröllop. Tyvärr så blev det en totalkatastrof på första bröllopet och kort o gott så kommer min vackraste klänning aldrig (förmodligen) bäras av mig igen. Min fina fina klänning. Jag är inte sur eller arg längre för kommentaren som gjorde att jag inte har lust att använda den längre, men riktigt besviken att man inte ens kan få en ursäkt för missuppfattningen. Eller missuppfattning..Det är ju inte rätt ord. Skitsnack som man inte vågar stå till svars för är väl mer rätt. Men sagt o gjort, den får hänga kvar i garderoben tills jag vet vad jag ska göra med den. Klädbekymmret återstår. VAD SKA JAG HA PÅ MIG PÅ BRÖLLOPET???? Å nej, det finns inga pengar i budgeten för att köpa ngt nytt fram tills dess...Suck

en sån där dag

Det är verkligen en sån där dag idag. Huvudvärk, lite dåligt humör och trött i kroppen. Trött i kroppen är jag för att magen krånglade så igår, jag spänner mig o mår pyton. Var till Josse o Ella på fm med Flisiris. Jättemysigt när småtjejerna busar runt o vi hinner faktiskt att sitta en liten stund o ta ett tjejsnack utan att det springer karlar ivägen o tjuvlyssnar på saker de inte har att göra med. Tack gums för te o tjejsnack..Det behövs verkligen ibland. Vi styr upp en tjejkväll med mat o bio snart va?? kram på dig Flis fick välja mat idag. Pastasnäckor o falukorv. Jippi...Jag tokvägrade denna mat så hon fick det hon ville ha o jag gjorde fiskbullar i hummersås o potatis till mig. Fiskbullar är gott, kanske inte världens mest nyttosamma mat men funkar absolut som lunch. Hoppas på lite uppehåll under em. Vill verkligen vara ute o få lite frisk luft o säkerligen flis med. Inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Det körde en idrottslärare med på min gamla skola Hultsberg. Vilken hemsk lärare, körde ut oss i nästintill minusgrader för att springa, eller spela brännboll i ösregn eller ha friluftsdag i skogen under hagelskurar o drivis..NEj då..kankse inte drivis men hemsk var hon. Tro mig. Usch..vissa lärare ger en fortfarande rysningar. Så ska inte jag bli. Mina barn ska förhoppningsvis bara prata gott om mig i framtiden.

Redo för en ny dag

Jag vaknade av att flis ropade på mig, men det kändes faktiskt ok att gå upp idag. H skulle lika gärna kunna ha gjort det eftersom han har haft sovmorgon i flera dagar i sträck. Men han vände bara på sig o sov vidare.. Jag hämtade flis o värmde välling o slänger ett öga för att kolla in vädret. Mulet=ok för att vara ute o busa i ngn lekpark. ÖSREGN= så inte ok. Det kommer ju inte ens hjälpa o sätta på flis regnkläder. Hon kommer ju bli sjöblöt o jag med. Nää..jag brukar inte klaga på vädret, men det här suger ju rejält. USch va trist. Jag är ju ledig hela veckan (bortsett från lördag då)o hade tänkt strandmys, lekparksskoj och picnic i det gröna. Men hur kul är det o sitta o bli sjöblöta på en filt o äta vattendränkt mat?? Här är ju vi..redo för en ny dag o pigga? o laddade för att hitta på ngt skoj.. Oh how it really sucks.

All day looooong

Hela hela långa dagen har magen krånglat med mig. Det är jobbigt o påfrestande o framförallt slitande på kroppen. Jag går lite som en fickkniv o det värker både här o där. Hela dagen är länge för att ha ont i magen. Det släpper ju inte heller så det ska bli skönt o lägga sig ikväll o ligga många timmar tills det är dags att gå upp igen. Önskar o ber att det är borta tills imorgon. Orkar inte vara en bra o aktiverande mamma till smulis när jag har ont. Köpte pilleriller idag..Önskar att ngn av de kunde hjälpa.

Kvällsshopping

Eller..tog med mig gumma o handlade mat. Blev en sväng i ett par affärer också, men inget köp till mig. Jo förresten, 1 ask panodil 500 mg o Lactrase (laktostabl.) Flis fick ett par asmysiga bruna mjukisbyxor. Tror att de blir perfekta i höstrusket. Vi var borta en stund, det var skönt o bara strosa runt o bara vara med gumma en stund. Inga barn eller gubbar som bara vill hem. Riktiga vänner behöver man aldrig få bekräftelse av, de finns ändå vid vår sida. Man plockar upp tråden där man lämnade den senast o bara fortsätter att prata. love you gumma tack för idag o kväll

Magstrul, ikea o önskelista

Vet inte vad jag har petat i mig nu igen..Min mage strular som aldrig förr o det började redan igår när jag gick o la mig. Det gör så ont..å när man inte vet vad man gjort för fel då är det nästan 7 resor värre. Aaaaaaajjjjjjj... Flis o jag har varit på Ikea på fm. Blev en liten vit vas o en pyttegerbera. Klarade mig under 50-lappen vid kassan. Det händer ju typ aldrig. Vi fikade o tog varsin korv sen bar det av hemåt. Högst upp på min önskelista ligger 100 miljoner. Det är ngn i Karlstad som inte hämtat ut sin vinst. HALLÅ!!! vill du inte ha dem så ge dem då till mig. Jag tar gladligen mot dem o lovar på dyrt o heligt att spendera vist, spara förnufigt, dela med mig till fattiga barn o organisationer o investera smart. 100 miljoner..löjligt mycket pengar, men åååh vill ha.

Verkligheten smyger sig på...

Kollade in mina papper från skolan igår..Det är snart dags igen.. Snart är det höst o back to reality igen.. Men jag älskar att gå i skolan o tycker att det är skitkul så bring it on :)

morgonstund har guld i mun?

Har aldrig varit o kommer aldrig att bli en morgonmänniska. Det är inte det att jag är otrevlig (enl mig) för jag är inte grinig eller sur,men jag har en startsträcka på någon timme innan jag kommer igång. Så nej, morgonstund har inte guld i mun. Även om det beror lite på vad man har att göra o så. Idag vaknade flis 07.00. Tack älskade smulis för att du sov längre än 06.00..Det är en bonus bara det. Men, jag var inte sugen på att gå upp så jag hämtade lilla portabla dvd´n med nickefilm i o en flaska varm välling. Mitt smarta genidrag gjorde att Flis stannade kvar i sängen o kollade film, medans jag slumrade lite till ;) Det gick faktiskt en hel timme innan hon ville gå upp. Ah..lyx. Morgonen kunde inte börja bättre. Ska snart åka till "stora affären!" (Ikea) för att kolla lite grejer. Sen blir det förhoppningsvis lite kompishäng med Josse o Ella-bus.

Kusin kalas

Vi firar Emelie 18 år idag. Stort grattis till dig tjejen. Vi firade hos farmor o farfar o det kändes bra o viktigt att fira henne. Jag hade köpt en sparbössa från Cult-serien. Cult är sjukt snyggt. Köptips till alla som vill köpa ngt åt mig men inte vet vad. ME LOVE CULT!!!

näää men vart är den??

Allvarligt? Sladden har fått ben o gömt sig rejält. Vete tusan vart den är.. Hm. Inte många ställen kvar o leta på nu inte... :( jaja.

Uppdrag: Hitta kamerasladden

Nu är det ett mission o ett misson only som gäller. Hitta kamerasladden. Fast just precis just nu inser jag att min sambo har tagit med sig kameran till Stugan.. Fan, det var ju just precis perfekt :(

Flis på upptäcktsfärd

Flis ska åka stadsbuss med farmor för första gången idag. Hiihi det skulle jag faktiskt vilja se...Hon kommer vara helt lyrisk o bara bubbla om det hela kvällen.

Klättrade hon ur el?

Inatt dunsade det till rättså rejält. Ett högt DUNS o sen blev Flisiris ledsen. Yrvaken satte vi oss upp o tittade på varandra. Klättrade hon just ur sin spjälsäng?? Åh, nej..Har hon lärt sig det med?? Henrik gick in o kollade, men hon var allt kvar i sängen. Hon drömde förmodligen lite otäckt så hon fick följa med in till oss. Hon är den värsta sortens tornardo innan hon somnar om..Man kan få kung-fu kickar lite här o var..Hm..Måste ta en funderare på en ny säng till smulan. Det kanske är för trångt o instängt? Lillan... Inatt ska flis få sova i pappis säng, brevid mig...En dubbelsäng lär vi kunna dela på :) Det är trots allt helt underbart o få somna brevid smulisen. Hon luktar så gott o andas så tungt o rofyllt så det finns inte ngt bättre sätt o somna på.

Dagen o kvällen

Jag har varit på synundersökning idag. En skittrevlig o noggrann optiker. Mitt synfel har försämrats men annars inte så mycket nytt. Har dessutom hittat bågarna med stort B. Wow. Jag ser faktiskt bra ut o i dem :) Tippar på att kalaset kommer kosta runt 1000-lappen med synundersökningen inräknad. Jag är såå nöjd o ska in o beställa mina nya glasögon imorgon. Me want alot! Flis morfar har varit här en sväng på kvällskvisten. Alltid jättemysigt o träffa min pappa. Ett tag var det vi mot världen o efter det är vi jättetajta. Det finns inget som jag inte skulle kunna berätta för honom. ÅT kanongod lax till middag. Mycket gott o med potatis till dessutom, har såå tröttnat på pasta. Det måste vara nog nu en stund. Nej, har inte letat efter kamerasladden, tänkte att farmor kunde vara barnvakt ett par timmar imorgon så jag kan städa o plocka lite i lugn o ro. Henrik o morfar ska åka upp till stugan i Letafors. Letafors ligger 1 mil över Sysslebäck o är SÅÅÅÅ långt bort. Alltså riktigt riktigt lååååååångt bort. Flis o jag får en myskväll i ett förhoppningsvis rent hus...

Första semestern för lilla familjen

Så då har vi betat av den första semestern tillsammans. Jag måste säga att Flis har skött sig exemplariskt på djurparken, hotellet o bilresan. Hur duktig som helst. Lite minus på sömn bara som har lett till att hon ikväll är en mycket trött o sliten flisiris. Hon somnade direkt o kommer vakna alldeles lycklig imorgon igen. Så vad har vi hunnit med? Vi åkte ju till min mamma o A i Örebro på fredag em. Fick kanongod mat (som alltid) o myste i kvällssolen. Sen vart det dags för singstar o jag sjöng så H hörde mig på riktigt för första gången på 5 år. Det var pinsamt. Varför vet jag inte. Söker alltid bekräftelse av honom. Dumt. A tyckte att jag hade ett bra engelskt uttal när jag sjöng. Tack, det gjorde mig verkligen lite större o generad. Inte van o få beröm. H tröttnade efter en stund o tyckte bara att vi skrålade på slutet så han gick o la sig. På lördag morgon 6.30 vaknade flis o ville ner o leka. Mormor hade erbjudit sig att ta henne en stund så vi kunde få lite sovmorgon. Tack snälla. Vid 9.30 bar det av mot Eskilstuna o Parken zoo. Vi hittade dit utan bekymmer å vädret var..ja det var uppehåll alla fall. En stund. Vi trippade runt o kollade in djuren. Flis var jätteimponerad av aporna, kängrus o en massa annat häftigt. Efter typ halva parken så kom regnet. Å gissa om det regna..Herregud. Men men. När det lugnat sig lite gick vi mot ett köpcenter å flis somnade som en stock. Hon sov rättså länge o sen när vi skulle åka mot hotellet så kom den värsta sortens regnskur. H hämtade bilen o flis o jag stannade inne i en affär. Hotellet var..barnvänligt o gammalt, men ok. Maten på hotellet=inte ok. Öl, vin o drink på hotellet= helt ok. Poolen=mycket ok o omtyckt av oss alla. Natten= lite minus på sömn med tanke på att ett disco låg nästan precis under oss.. Helshetsintrycket= mja ok. Idag har vi varit till vingåker. Värsta sortens outlet o en hel del folk. Jag hittade inget till mig, men till flis. Ingen mer overall tyvärr :( Var in till en fabriksutförsäljning av finporslin o köpte mer till min servis "Sundborn". Hemvägen..jag sov sov sov H körde o Flis kollade på nickefilm. Nu är det tyst o skönt i huset..Jag ska leta efter en kamerasladd o försöka fixa en massa bilder. Peace out

inga spöken i vitsippsrummet

Har sovit som en stock i detta härliga vitsippsrum. Hur mycket vitsippor som helst på väggarna, men lite fulsnyggt så att säga. Tom så fulsnyggt så att spökerna inte gillar rummet för de lämnar oss ifred när vi sover där. Snart bär det iväg mot Eskilstuna. Rättså molnigt idag, men det kan bara vara en fördel att inte gå runt i en djurpark i gassande solsken. Regn..please håll dig undan. Vi hade allsång med singstar här hemma igår...Hahaha. Vilken sjukt kul grej. Ngt jag absolut vill ha hem till oss. Hittar jag inte ngn mer dator så lovar jag uppdatering på söndag när vi kommit hem. Ha en finfin helg om vi inte ses ;)

Nu är vi på g, vi är laddade..

Nu är vi framme vid vårt delmål 1. Örebro. Min gulliga systerdotter Jeanette är också här, men på väg hem om en stund. Natten förlöpte utan direkta komplikationer, visst att jag kan bli lite vemmelmagig? av vissa saker men är absolut inte känslig på så sätt. Kom hem vid 07,10 o somnade direkt.. Flis väkte mig på allra gulligaste tänkbara sätt med en blöt puss mitt i fejjan! GÔtt.. I alla fall. Dags att strax intaga mitt första glas vin. Blir givetsvis lite singstar senare (som sig bör här hos mamma o A). Bilder saknas har jag förstått. Eh.. nej. Har inte tappat kameran eller så. Men sladden som krävs för att föra över bilderna är såå skumt borta? Blir o verkligen tokleta när vi kommer hem. Bilder på g..så småsmåningom. Ser så fram mot vår lilla roadtripp. Vingåker.. Fan va nice. Hörs senare

RSS 2.0