Mamma Muuuu

Helt vanlig dag på jobbet.. Att klä ut sig till Mamma Mu alltså och ha maskeraddisco.. Wiiihooo!

huvudet känns som bomull

Alldeles snorig o med ett huvud som bomull, ja.. dessa förkylningar kan krama lusten ur den bästa. Tog mig i kragen idag dock och gav mig ut på promenad i det kyliga men ack (ack???II) så fina höstvädret. Världens längsta söndag har det varit idag och min rastlösa ByggareBob har dragit igång yttligare ett renoveringsprojekt. Vad? Flis rum på nedervåningen, hon har ju likom 2 rum lilla bruttan. Why? Jo, för hon var ju helt övertygad o toksåld på att få ett rum däruppe när H Byggde och grejade däruppe.
Vill hon vara där? JA, när det är någon där med henne. Men hon blir ju äldre lilla smulan o såsmåningom kanske hon vill ha lite mera privatliv med sina polare.
 
Lagade fantastiskt god mat idag måste jag säga. Köttgryta med morötter och lök. Det blev långkok och smakade underbart. Flera tummar upp, imorgon kommer det en ny leverans av Linas matkasse och det innebär att jag slipper tänka på att dels handla mat (bara lite basvaror o frukt) och dels vara påhittig o komma på goda maträtter som alla äter. Yej för matkasse! Känns bra att äntligen vågat prova matkasse, det är ju himla trevligt att jag är typ 2 år efter med varje nytt fenomen innan jag ens kommer på tanken att våga prova ngt nytt. LÄS teknik, mat, dieter tja typ det mesta..

Basiluskhelvete :(

Japp, så var det dags igen då. Förkylningen ALLAN är här o hälsar på. Skitnerdigolämnamigifred!
Så det är en väry lugn helg här i huset. Jag gör inte många knop vill jag lova. 
Hoppas att morgondagens vila räcker till för att orka med nästa arbetsvecka.
Annars? Ganska jätteledsen att en skitsak som ekonomi, budget och pengar står ivägen för mig och möte med min människa på jorden <3 Det gör ont i hjärtat min vän, för herregud vad jag hade velat vara med.

om att skrämma skiten ur..sig själv typ

Hetaste diskussionen idag.. KVÄLLENS HALLOWEENDISCO...
 
Så här är det. Jag var med Flis i skolan idag. Fantastiskt skoj. Tänk att få vara 6 år igen o få börja skolan sådär superbra! Åh vilken liten grupp de har.. ojojoj. OM jag fick en såndär liten skön förskoleklass så skulle jag lätt kunna arbeta i skolan.
Men just nu mår jag så bra hos mina godingar, så där hoppas jag bli kvar..länge.
Eh tappade tråden lite där.. hm..
Ja just det, dagen i skolan o halloweendisco.. ÅÅÅHHHH vad hon ville på disco med sina girls T o N idag. Vi åkte o fixade en spökklänning med döskallar, smink o partyhumör. Vidare till bergvik för att köpa vinterjacka i stl 128!! (hur hände det, att min tuttispluttis blivit så stor=?), det blev även en mössa o vantar o mellis.
MYSDAG. Tänk om man kunde göra detta ofta? hur ofta är ok att vara med i skolan liksom? Det var helt sjukt bra. Ruggigt mysigt hela dagen lång och Flis har visat upp sin mamma må ni tro.
Disco.. 6 år och dags för typ det första riktiga discot med barn på hela skolan. De hade ju Fritidsdisco för 2 veckor sen då hon fick dansa långsamdans med sin M.. (jagdörvadsött)
Idag var det för hela skolan, utklädda till spöken, häxor, spiderman m.m. Flis gillar inte utklädda barn av ngn anledning. She freaks out, for real liksom.
Första gången var för ett år sen när det var maskeradhoppning i stallet. OMG. Vilken pärs. Tro mig.
Idag var hon dunderladdad, Supersnygg, läskig o sminkad till (nästan) okänlighet. Det hjälpte föga.
Tänk att vara så läskig att hon håller på att skrämma skiten ur sig själv typ.. ojojoj.
 
Nu sitter vi här i soffan en fredagskväll. Jag är genomförkyld o risig, Flis lite småbesviken på sig själv o tröstar sig med mormorsaft o popcorn o Byggarebob surfar vidade på paddan om nästa renoveringsprojekt. Vi är bra på olika saker härhemma. Det är ganska tur det tycker jag nog.
Helgen som kommer är en ledig helg. Jag ska kurera mig så jag får träffa mina juveler på måndag igen :) Både kollegor o barn alltså.
 

stort steg

Jag har tagit ett stort steg. Ett gigantiskt steg för min del o nu hoppas jag verkligen att saker o ting blåser extra mycket medvind o upp, upp, upp. För handen på hjärtat, det ligger mycket önskan o hopp i det jag gjort o det krävs ganska mycket flyt för att få det jag vill. Vad det är? Well, jag håller lite på det.
Men nej, jag är inte gravid, köpt ngt urdyrt el onödigt eller gift mig i smyg bara så ni vet.
Men jag håller lite på det. Blir det som jag tänkt o hoppas så lovar jag att berätta för er.

vad,när,var,hur

Vad: Jag har tappat mitt superfina bismarcksarmband.
När: Måste varit i måndags.
Var: Well..hemma, jobbet, ute? Åhhhh
Hur: Dumma dumma armbandslås som återigen gått upp :(
 
Jag är så ledsen. Mitt finaste armband o ja, jag är urtöntig som nojjar ur pga detta. En sak liksom, livet kunde ju vara värre. Men ändå. Så jävla surt. Idag ska jag checka av med kollegorna om de sett ngt.. Håll en tumme el två för att ngn vänlig själ hittat det där....

Hotell Transylvanien...

Igår em var Flis, jag, Flis kompis M och hans mamma E på bio.
Hotell Transylvanien är helt klart sevärd, men liiiite läskig (säger jag som vuxen!)
En teckad film, ruggigt bra animerat och kul story med mooooonster. Varulvar, Mumier, Frankenstein, skelett, zoombies och mkt mer underliga figurer.
Frågade Flis vad hon tyckte.. Jo, mamma..den var allt lite läskig ibland säger hon.
Frågade kompis M vad han tyckte.. Nej, jag tyckte inte den var läskig..jag blev mest överraskad!!!
UNDERBARA BARN!!!
 
(Lägger till en blänkare om att det är svindyrt att gå på bio, schezzzus alltså. 125 för mig o 100 för Flis. Lägg då till 100 kr för varsin liten popcorn och dricka..Hm..Vore det billigare skulle vi helt klart gå oftare på bio.)

oh what a night!

Det var bigtime 60 årskalas för världens bästa pappa igår. Helt sanslöst bra kalas! Bara underbara människor var med och tja.. det heter ju att det är människorna som är där som gör festen till vad den är.. Stämmer bra.
Mycket skratt, god mat, trevliga tal o talare och klackarna i taket.
 
Tänker på min fina faster M lite extra efter allt som blev. Krya på dig <3!
 
Dagen idag: Jävlariminlillalåda, jag är så sjukt trött och skulle helt klart behöva 2 lediga dagar till för att återhämta mig från detta. Men på en skala 1-100 så får denna festen 99.9 helt klart!
 

GALLSKRIKER I REN FRUSTRATION!!!!!!!!!!!!

Fy fan. På allvar, jävlar i min lilla låda vad jag är på asdåligt humör. Why?
Letmetellya. Kortdag blev till långdag och inte alls som tänkt.
 
För det första. Ett samtal under dagen gjorde mig fruktansvärt framtidsmedveten och ja, ledsen.
För det andra. Hem, äta mellis i ensamhet för Flis hade fritidsdisco på em, kul för henne, inte för mig :(
För det tredje. Sjukhusetdag. Besöken blir allt färre, men rädslan o oron finns STÄNDIGT där. Det är då läkarens ord blir lag och tja.. det är inte alltid man samtycker :(
 
Har funderat o tänkt ganska länge på varför jag känner mig orolig o rastlös i själen. Tittar på datumet i kalendern o inser vad det är. Det närmar sig årsdagen.. Årsdagen av diagnosen..Snart 3 år sen mitt hjärta stannade, luften tog slut och världen slutade att existera. Fy fan... snart 3 år sen min älskade dotter fick sin ALL-diagnos. Det känns i kropp och själ. Nej, jag har inte läkt. Jag är evigt tacksam att den medicinska vetenskapen och bra doktorer, sjuksystrar och övrig sjukvårdspersonal har räddat livet på mitt barn. Men det är ett ärr i min själ. Ett ärr som aldrig kommer att läka.
Det är också 3 år sen jag insåg vilka som står vid ens sida när livet rammar. Jag har inte glömt allt ni gjort för oss på olika sätt, men alla av kärlek.
Det är ungefär nu jag kommer gå in i mig själv, det är en tid för reflektion och  jag behöver faktiskt vara medveten om sorgen som lamslog oss totalt och nu lyckan över att ha mitt älskade barn i livet hos mig här och nu. Även om inte rädslan för återfall någonsin kommer att försvinna.

har det hängt upp sig eller? Ärligt talat

Jamen helt ärligt talat, vad är det för fel liksom? Här på Ö:a florerar det vattkoppor 24seven. Såjävlapissless är jag på det, men vad göra då?
Igår sladdade en mamma till en klasskompis till Flis förbi o ner med bilrutan med orden" X har vattkoppor nu."
Ohno. Nu äter ju Flis sin medicin, men reaktionen jag fick fr en förälder imorse (vars barn INTE haft det än) säger det mesta. "Åh har X det nu=?? Ahaaa, då ska jag boka playdate för vi vill ha det med"! Ärligt? Say what??
Detta innebär ju att det är mer inkubation för Flis, inga normala sjukhusbesök o mer medicin=? MER ANTIDOS? Yttligare en 20 dagarsdos vilket ger ett totalt antidosätande på 40 dagar?? BRA?
Jag är pissless, fifaaaan såless. OchsenharvitagithandomluspåFlisidagochsanerathuset. Skollivet is great alltså.

Fryser röven av mig, men..

Jag tänker ändå trycka in lurarna i örat o ge mig ut på en promenad. En långpromenad. Förkylningen har lanat av, men kroppen är inte riktigt i form för löpning. En promme blir det.
Yepp så blir det.

tillägg på att-göra-listan

Omg. Vet en sak jag borde lägga till pronto. Gå en kurs o lär dig prata utan stödord som liksom, ju, man och så. För mitt o andras bästa. Fiiiifasen villken urdålig samtalsledare jag är. Bajs, det blev verkligen inte som jag tänkt eller föreställt mig.

litet försök

Till vad? att få till ett blogginlägg kanske?
Herreschezuuus vad det har krånglat. Har massor att berätta egentligen, fast mkt är locket på, både av ena o andra orsaker. Jag kan dela med mig av lite annat joks?
Flis är inkuberad för vattkoppor. IGEN. Svordom ggr 1000 på detta. MEN.. hon har fått en antidos i tablettform som hon ska äta i 20 dagar. Igår var vi inne på halvtid så halva dosen kvar nu då. 1 tabletter 3 ggr varje dag.
Tjo. Hej o hå vad skolan får ge medicin mitt på dagen. Skolan är fantastisk. Jag o vi är supernöjda med a.l.l.t.
Magen sköter sig tack vare lchfisch kosten. WOW jag är imponerad, for real.
 
Sen har byggarebob renoverat i helgen, nu har jag  VI ett nytt sovrum med ny sänggavel, golv o fondvägg. Love you darling. Fan va bra du är..
Nu ska jag glo på SOLSIDAN.. love it

segt

blogg.se krånglar.. (el så är det ngn skit med datorn..igen) KOmmer strax åter o ja jag ska lära mig blogga fr mob. Iphone is the shit säger folk.. upp te bevis säger jag :)

när ett besked gör dig hjärtskärande ledsen

Ungefär 5 min innan vi skulle åka mot skola och jobb ringer telefonen.. det är Flis fina fröken T. "Du..nu är det såhär att vi har fått ett fall av vattkoppor på lilla Blå, Flis har träffat honom dagen innan utbryt, så tja.. vad vill du göra??!" Ja..
Vad vill jag göra? Vad sägs om att utrota denna överjävliga sjukdom? In på barnens vaccinationskort NUUUU!!!
 
Det  var ju pga vattkoppor som vi inte hade ngn barnomsorg i våras, under 16 veckors tid. Det är en lång tid, fråga mig..jag vet the hard way.
Jag ringer i panik till sjukhuset.. hjälp.. vad gör vi nu? Är det dags för en antidos för att förhindra utrbyt? Dr Å kommer kl 9 vi ringer tillbaks då.
Jag är så ledsen.. den här oron och all jävla orättvisa. Flis o vi har fått tillräckligt.. kan hon inte bara få gå i skolan som alla andra? Det är föräldramöte ikväll. Jag kommer säkerligen grina ihjäl mig när jag ska berätta för föräldrarna varför jag har ett infektionskänsligt barn och varför jag har rätt att övernojja när det gäller Flis.
 
Fy helvetesjävla skit, jag är så less.. när vänder vinden för oss? Jag vill ha lite medvind nu tack..

ledig!

Flis o jag är lediga idag. Jag har tagit föräldraledigt för skola o barnomsorg har studiedag här på ö:a. Ledigt, mitt i veckan, sweet!
Så vad ska vi göra idag måntro? Flisen hade ett önskemål om badhus, well.. vi får se. Känslan är ju lite den att det kan vara en heldel som har samma tanke idag iom studiedagen.
Shopping? Perhaps..Lek med goa grannflickan? Mycket troligt. Kanske ska ta o checka av om de vill göra ngt ihop en sväng idag?
 
Annars, förkylningen börjar äntligen släppa taget fr min kropp o jag börjar så sakterligen hosta mindre o mindre. SKÖNT! Men jag väntar ett par extra dagar innan jag ger mig ut o springer lite igen. Just in case.
 
Hösten är här och det är otroligt vackert ute. Nu ska jag dricka upp kaffet, hänga in lite ren tvätt, o fortsätta plockandet. Jisses.. det tar verkligen aldrig slut. Kan tvätt o saker klona sig?

RSS 2.0