ridlekis- i ur o skur

Igår var det ridning, as always på torsdagar (numera) för Flisen. Ridningen är på bästa ridskolan-Färjestad. Fiiifan va nöjd jag är som har fått rida där och att mitt barn rider där i detta nu.
Alla fall, jag vill stötta min Flis i ridningen eftersom jag själv avgudar och älskar hästar. Hästar är fantastiska djur och bara få snooosa lite häst 1 gång varje vecka, ger lite lugn o ro i en rastlös själ.
Ridlekis heter det Flisen är med på. De rider på småpållisar typ schettlandspållisar. Väry smått, men mkt kraft o vilja i små paket.
Ridlekis pågår i ur o skur. Kläder efter väder dvs. Jädrar i min lilla låda vad vi blev varse om det igår. Det regnade inte.. det hällde ner från himmelen. Jamen hej så skjosigt. Jag trodde att småpållisarna skulle få spel och framförallt.. att barnen skulle få spunk, men icke. Så fantastiskt duktiga o goa barn, sa inte ett ord om att de var totalt sjöblöta utan red med gott humör. Föräldrarna som är med står mitt i paddocken o tittar engagerat på sina barn, o får mellan varven vara med o stötta o springa med lite när det lilla kraftpaketet inte vill vara med till 100%.
Vi var sjukt blöta o kalla igår Flisen o jag. Värmen på i bott när vi åkte hem o av med alla blöta kläder redan i bilen för Flisens del. Hon fick låna min tjocka tröja att lägga över sig. Flis fick sig ett varmt bad när hon kom hem, jag ställde mig i duschen o tinade upp.
 
Note to self:
Köp nya gummistövlar..didära fina blå med vita prickar har gjort sitt..tyvärr. :(
Investera i bra stallytterkläder, dvs överdragsbralla o varm, regntät jacka (mössa,raggsockar o vantar..)
Köp en filt till bilen..bara för att liksom.
 
Så, årets eldsjäl är Flis ridlärare Carolina! Fan va du är bra, du uppmuntrar och engagerar dig så barnen får så mycket mer än "åka häst". Du har förmågan att alltid vända lite småtuffa situationer till ngt himlars bra. Kan du stå där i ur o skur, så kan vi också göra det. För hur som helst.. även om det fullkomligt ÖSREGNADE på oss igår, så är dina lektioner alltid fyllda med solsken och värme <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0