Uppdatering

Jag jobbade ju förra veckan, en mucho härlig vecka med goa barn och härliga kollegor. Gillert!
Det var faktiskt en finfin vecka på alla sätt o vis, men...denna hemska mage. Jag skulle ge vad som helst för att bli kvitt både laktosskiten o allt det där andra som bråkar :(
Efter jobbet på torsdagen var jag helt knäckt i mage o rygg. Jag ville helt enkelt bara ligga ner (vilket är svårt o göra när jag jobbar) eller helst alternativ nr 2 bara sitta stilla. Det sistnämnda är inte heller helt lätt då barnen oftast rör sig i ett ganska högt tempo mest ute men också inne stundtals. Iaf jag höll ärligt talat på att grina ihjäl mig på vägen hem.. helvetti också.. nu är kvällen garanterat paj :( Jojjomensan, blev liggande i soffan o tog mig ingenstans.
Natt till fredag (dretdag deluxe) Vaknade jag vid midnatt o hade så sjukt ont i magen. Jag drar mig oftast för att säga att jag har ONT, för det skulle ju kunna vara värre...El inte. Ligger alltså i sängen o funderar på när det är läge att ringa typ ambulans/åka till akuten? Jag gjorde inget av det. Borde kanske gjort det då jag var vaken mellan 00,00-03,50. Tjo vad jag var pigg o redo för jobb dagen efter..Mja, men att vara hemma o ta en sjukdag när jag bara jobbar en vecka??? Noooo.
Kan säga att jag satte på mig de mest bekväma kläderna ever när jag åkte till worki på morgonen. Ont som fan själv hela dagen.
Äta mat är ju en halv vetenskap när det värker o ömmar överrallt.
Men äta bör man annars dör man..sägs det.

Hela helgen har magen varit hajkontajkon. Väry much inte ok o får jag inte mat i mig så blir jag folkilsk på riktigt.
Så idag på morgonen ringde jag till bästa dr S på vårdcentralen. Yej, hon hade en fm-tid till mig och för att göra en lång historia kort så har jag till 99% säkerhet IBS. Direkt översatt jävligt irriterad tarm, typ. Fick lämna diverse prover (o ett prov ska tas på hemmaplan ett vajsningbajsingprov*3) o kissa i mugg. Japp, lite infektionsvärde o basilusker i pinkeriet.
Så vad händer nu.. bästa dr S skulle odla lite på pinkeriet för att se om det är typ uvi, i så fall blir det lite penicillin from morgondagen. Omeprazol dagligdags dessutom o på torsdag får jag med mesta sannolikhet en annan magmedicin utskriven som ska lugna magen ett par snäpp. Vad IBS är.. jo.. googla så får ni se. Hej o hå liksom, den riktigt dåliga laktoskistan var inte riktigt nog.

Nu är det så detta med onda kroppar och framförallt onda MAGAR.. det finns helt klart de i min närhet som har det sjuuuukt mkt värre. Väry möe värre. Min dretmage är en fis i rymden jämförelsevis..(Även om det är ett living hell för mig)
Och jag har bestämt mig för följande i samråd med mamma, mina vänner och dr S att kommer det fler nätter som jag vaknar av värken ALLAN, så ska jag åtminstone ringa 1177 o kolla läget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0